Written by Bella | April 14th, 2015

Kebelakangan ini, Wak Doyok menjadi tumpuan media dan peminat selepas beliau dilabel lelaki gila seks apabila didakwa memberikan komen lucah di Instagram Kilafairy. Belum lagi reda dengan isu tersebut, Wak Doyok baru-baru ini telah dituduh sebagai gay dan seakan menyiram minyak pada api, seorang lelaki telah tampil membuat kenyataan bahawa beliau pernah menjalinkan hubungan songsang bersama ikon fesyen tersebut.

Pernah dimasukkan ke hospital kerana menerima tekanan yang kuat daripada masyarakat, Wak Doyok  hari ini telah meluahkan isi hati beliau terhadap kontroversi yang melanda dirinya dan sedikit sebanyak bercerita mengenai kepayahan beliau untuk berjaya.

Kita harus akui, sebagai manusia biasa kita tidak akan lari daripada kesilapan. Bukan hak kita juga untuk menghakimi seseorang itu hanya berdasarkan khabar angin. You never really know someone until you walk a mile in their shoes. Jadi kepada anda yang suka mengkritik seseorang itu hanya di alam maya sedarlah seorang manusia punya hati dan perasaan. Bagaimana jika ia terjadi kepada anda?

Sumber Berita: Instagram Wak Doyok

53 responses to Wak Doyok Luahkan Isi Hati Tentang Kontroversi Yang Melanda Dirinya

  1. Prince Noob says:

    1nd!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Fuhh… anak tok siak..!! Mercik air mata aku membaca….Inilah contoh anak yg menjaga maruah keluarga dan sedar akan kesusahan hidup…

      Mercik… mercik… dan mercik lagi air mata aku…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Bukan lahir dalam beras?? Ngko kutu beras ke nak lahir dlm beras?? Perumpamaan mana dia pakai ni?? Kenapa bahasa dia cam indon sikit eh? Dia ni melayu ke?

        0

        0
        • Si Pengacau says:

          Nak komen utk yg di atas je… Lawak… Ahaha…

          0

          0
        • anon says:

          kesian ko. tak pernah dengar ea peribahasa tu?
          lahir dalam beras tu maksdunya anak orang kaya.
          dulu ponteng kelas ea? kantoiiiii

          0

          0
        • Anonymous says:

          jgn lurus bendul lar woiii….
          dia org jawa, org jawa umpamakan beras tu ‘duit’…
          bkn lahir dlm beras maknanya lahir jer terus pegang duit berkepok2….
          dia maksudkan dia org susah dr kecik….adoiii, itu pon nak ajar ker??

          mesti periksa BM dulu kantoi…kan?? tu yg buta bahasa tu….
          dah, pegi balik, pakai baju skolah, pegi belajar lg…
          sedih betul lar org melayu ni…!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Perumpamaan jawa rupanya. Bukan bahasa melayu. Since bila pulak dlm syllibus bahasa melayu ada perumpamaan lahir dalam beras?. Ni tetiba ramai gay2 datang membekap wak doyok ni kenapa? Hengakan tu pula apa? Bahasa jawa jugak ke? Wak doyok ni asal jawa indon ke? Satu soalan, kalau minum latte, mesti tak payah pakai tisu nak lap mulutkan, pakai jambang misai je lap kan?? Hahaha.. Abis la bapok2 dtg menyerang jap gi..

          0

          0
      • sarabanon says:

        aku yakin ramai yg xtau si wak ni..aku pn dulu mcm disgust gak kt die.tp bile tgk background die, not bad la die ni. die ni dulu blaja kt german amek engineering, tp sbb die duk minat sgt kat fashion, tu die last2 pilih bidang ni. before die femes kt msia, dia dah femes dah kt oversea dulu. kat europe, singapore, japan.. then baru msia… korang yg ckp die gay, korang pernah nmpk ke die buat something yg gay?or korang sbenanye partner gay die yg kne tinggal?kalo bukan, jgn pandai2 tuduh orang.. aku xminat die, tp agak2 la wehhh..

        0

        0
        • Anonymous says:

          Dia famous kat europe? Tapi kenapa speaking hancur?? Whats the calling, whats the calling? Aku ingat ayat ni sampai bila2 lepas tgk dia kena interview in english, hancur gila. Anyway, serious dia famous kat europe? Any evidence to prove that?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anon Ulu..Famous kt europe tk semestinya english ko nak 100% bagus.
          Bila ko dah boleh bercakap english tk kisah la hancus pun selagi boleh di fahami mereka, maka boleh la bergaul dn dikenali k.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anon ulu2 pun, i speak better english than ur so called famous designer in europe!! Hahah famous in europe?? Bullshit! So whats the proof that he’s famous in europe? I’ve been staying here for quite sometimes and never heard of his name??? In denial much ? Please la nak back up pun pls get ur point right. Tak payah nak pakai alasan ulu sgt, famous kat europe konon!! Puiii!.. Org ulu je mengaku famous kat europe when europe is nothing to us punnn!!

          0

          0
        • doyokdikutukolehuluygbarunaikdaun says:

          setuju..biasanya asl ulu nk feeling berlagak sbb baru terasa diri bndr je yg bangga ngn spekong dia..dr ats smpi bwh si anon sibukkn spekongnya dn spekong doyok. ulu banat baru terasa naik dn pergi jauh ckt mmg mcm ni..brpa byk contoh dh..eww tutup ckt keuluan dn keterujaan ko pndi english dr wak kedoyok tu..tau x spekong tu apa, x silap tu sebutan mula2 ulu hutan nk bljr english. hee.menyebutnya lg tebal tergeliat dr org lain, bila dh terer, mengutuk sebutan org lain termsuk sebutan si kedoyok tu..ulat ulu dh naik daun~~

          0

          0
        • Anonymous says:

          Wahahaha, kesian bapok pembekap wak ni, so apa buktinya wak doyok famous kat europe? Famous dlm mimpi2 bapok2 sekalian je la kot ye.. Hahaha spekong?? Hahahahha !!! Kelakar siot bapok2 ni..

          0

          0
    • Mummy77 says:

      Assalammualaikum Wak, semoga kehidupan anda beroleh keberkatan dan dilimpahi kebahagiaan dunia dan akhirat.. insyaallahhh sesungguhnya allah tahu niat dan perbuatan kita… jika jalan yang lurus kita pilih maka bahagialah balasannya tapi jika jalan yang dipenuhi najis dan busuk kita pilih maka itulah bau dan benda yang akan mengiringi kita.. percayalah pada diri sendiri dan

      “Jangan Fikirkan apa yang orang akan kata tentang diri kita kerana mereka tak tahu siapa kita. Tapi Fikirkanlah apa yang kita lakukan untuk diri kita dan masa depan kita.. kerana Allah yang mengetahui segalanya..”

      0

      0
  2. abang yang tak bangang says:

    ayat tagih simpati. tapi tak deny pon dia seorang gay. dok sembang topic lain. hampeh wak doyok.

    0

    0
    • aku says:

      abang yang tak bangang: kalau dia deny skalipun…confirm2 la org akan cakap..mana ada gay yg nak mengaku dia gay dekat public? hahhh..tau sgt..ape yg dia buat semua salah..kau jelah yg betul!

      0

      0
    • tupperwarepink says:

      uda uda la.. x yah la paksa2 dia.. if betul dia macam tu, hopefully ada orang boleh bimbing dia balik..

      0

      0
  3. Grrrrr says:

    Femes ke wak ni??????krik krik krik

    0

    0
  4. hnmm says:

    Aku rasa wak doyok ni kena amik kelas bahasa melayu la.tunggang langgang bm nye pun.

    0

    0
  5. Linzy Longkang says:

    teruk gak jadi femes nih walaupon tak tau kerja pesyen apa yg wak doyok di buat, nak kata dia perunding pesyen cam bill bora tak jugak kot, saper clients dia ekk? neway, baik wak doyok tukar nama jadi wak dayak pasni baru org ingat macho ganazzz gituh!

    0

    0
  6. marmai says:

    Apalah manusia sekrg ni…org tu menafikn masih dok kata kt die. Kita sendiri pun xkenal die pun dan mudah betul kata kt die. Bab die bergurau dgn kilafary tu kecik punya hal antara die dgn kwn dia kita yg xkena mengena lebih2 pulak mengomen. Xpaham kdg2 dgn manusia ni..buat wak doyok, sabor je lah. Nama pon bidang glamor, byk dugaannya…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    kenapa org dlm industri fesyen nie slalu dikaitkn dgn gay..xfhm la,beza sgt ke dorg dgn laki2 lain

    0

    0
    • Miu miu says:

      Oh youre so naive. Boleh dikatakan 90% lelaki yg terlibat dlm dunia fashion mmg gay tk kira agama apa.tapi sebenarnya yg peliknya paling ramai gay ialah kaum melayu kt negara kita. Lagi susah nk percaya lelaki itu straight sebenarnya dari gay bila dia dh masok dunia fashion. Kalau ko nak tekel mana2 lelaki yg terlibat dlm industri fashion mmg soalan pertama kau akan tanya dia dia gay ke tk.this is the reality in the fashion world. Sbb tu aku x heran klau wak doyok dicop gay.kalau dia mmg gay pon aku tk heran.

      0

      0
  8. naruto says:

    ak ta phm org skng ni..sbb nk femes,nk trkenal,kreatif cari idea nk fitnah org tu la ,org nila..betol ke tak dye nk jd gay ke ape,tu biarlah antre dye ngn Allah.
    xpyh nk acah2 bagus sgt nk hukum org lain..
    dari sibuk nk jatuhkan maruah org len,bek sebokn diri cari idea cmne nk nambah pendapatan harian dan pahale lg bgs..

    0

    0
  9. Miss Bunga says:

    Kau yakin kau femes ?? pernah menang anugerah fashion ke ?? hahahahha !! ntah ape2 laaa kau nie…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kesiannya, ko tu yg ntah ape2. Mksud femes ialah femes, popular, dikenali ramai.
      Bukan perlu menang anugerah fesyen pun. Menang anugerah tu ialah yg terbaik.
      X menang pun ko kenal gk, di kenali ramai gk, itu dh kira popular la tu.

      0

      0
      • aku says:

        kah3..btol..aku sokong ko anon… eh..miss bunga.. kau xtau ke wak doyok pernah mng international punya award?? kau pegi google sana la..kau yg xkenal dia..tp act mcm dh kenal luar dlm plak..hahaha..klaka..

        0

        0
  10. no name says:

    kadang2 orang yang berjaya tu selalu ada ujian dpd-Nya..tapi no wonderlah org melayu mmg suke menjatuhkan bangsa sendiri..sorry to say…ermmm

    0

    0
  11. gigi emas says:

    Kau cakap le apa2 pun…..tetap gay…..

    0

    0
  12. nina karina says:

    pelik 1st komen x td x approve eh.

    wak,kekadang kite belajar pandang ke bawah.walau hakikatnye ko bukan sape2 hahahahahaha.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Wak…pedulikan orang lain nak kata apa…u keep your path and u will achieve anything u want…u have my support….Yang penting jangan lupa Allah n your parent….

    0

    0
  14. Anonymous says:

    opo waheh la..sabo je la wak…tpi kadang2 kesabaran tu x dpt d bendung jugak…sape pon..klau bnda y x btl d jaja..sape y x sakit hati..mesti berangin jugak d buatnya…

    0

    0
  15. mat jejemput says:

    org melayu y suke nk jatuhkan org sebangsenye sendiri adlh org y kebodohanye kekal abadi…sekian terima kasih!

    0

    0
  16. lia says:

    1 je aku nak komen:

    banyaknye hashtag.. # # # # # #

    0

    0
  17. ugly nara says:

    Sabar je la wak.. Dh namanya pun dok dalam dunia gelemer… Cuba dok dalam gua.. Dalam surau xde sapa nak gosip.. Xde org nak usik.. Pasal gay ke tak gay ke tu urusan kau dengan Allah.. Orang melayu ni memang handal dalam nk menjatuhkan orang lain… Makin banyak cari Aib orang makin banyak Aib sendiri terbukak… So Biar je Le…

    0

    0
  18. an nur says:

    as salam. Kita apabila senang mungkin ada teralpa, terlalai..mcm komen wak doyok yang tak molek…jadi Allah ingatkan semula.jadikan ini pengajaran bukan satu keluhan …

    0

    0
  19. monah says:

    Aku ni tak menyampah pun ngan wak doyok ni….dia gay ke tak gay ke…aku tak kuasa nak kesah hal tu…lantok dia la….n aku kagum jugak dgn kejayaan dia dalam bidang fashion… Tapi bila baca apa yang dia luahkan ni… laju je hati aku terdetik…

    “Yang bagus , baik, alim tu mak bapak kau””Bukan kau”

    0

    0
  20. nara loser says:

    ala nara..ko jugak bawak cite ni kat public..pastu bole pulak persoal… “Bagaimana jika ia terjadi kepada anda?”…haktuihhh

    0

    0
  21. hehehehhehehe says:

    Congratulation Wak Doyok…….

    I applause you nyer keberanian mengetengahkan fesyen yg dah berlalu which is GENTLEMEN STYLE……. SLEEK……

    Tahniah jugaks sebab berani something kelainan….. u don’t follow fashion……. fashion follow u……..

    Apa apa punnnnn…… congratulation on the hard word.

    0

    0
  22. laila says:

    dh cite psl mak bapak, family pulak dh..apa yg aku dpt hanyalah kisah keluarga ko doyok..k bye

    0

    0
  23. Anonymous says:

    iman tak boleh di warisi wak koyok…even bapak ko siak ke imam ke hafiz ke tp iman mmg xboleh di warisi..mak,ayah baik x semesti anak jugak akn jd baik..kkdg mungkin itu satu ujian…klu btl ko x berslh berdoa la semoga Allah akn singkap kebenaran tu tp klu btl bertaubat laa…mmg xde org tau btl @ tak ko gay..hnya ko dan Allah je y tau…tulaa lain kali jgn asik nk merecik je keje..huhu…

    0

    0
  24. yayazhamila says:

    Wak Doyok tak lahir dalam beras? bukan dia Tengku ke ?

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Takda public figure kt Malaysia yg akan mengaku gay. Itu tindakan bodoh. Macam2 kesan yang akan mendatang. Tekanan masyarakat, tomahan, hina, hukuman undang2 syariah jika melakukan maksiat. So bila dah pecah lobang kena lah damage control.
    Pesanan untuk abang2 straight semua
    tiada satu pun gay yang mintak untuk dilahirkan suka lelaki. Setiap lelaki semua mengimpikan untuk mencintai wanita dan mendirikan sebuah keluarga. Tapi Allah maha besar maha mengetahui kami di duga dengan perasaan ini. Tidak berdosa dilahirkan gay, tapi berdosa jika melakukan maksiat dengannya. Semuanya bergantung pada diri dan iman masing2 untuk menghadapi dugaan Allah. Cukuplah dengan stereotype abang2 straight ni yang menghina kami ni bodoh jijik kerana suka lelaki kerana bila kau menghina kami kau menghina ciptaan Allah Swt. Wallahualam.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku xtau lagi mcm mana nak betulkan persepsi gay muslim ni yg bukan Allah ciptakan kau gay.. Aku xtau lagi mcm mana bak suruh korang stop guna bama Allah utk justify yg gay bukan datang diri sendiri. Tapi aku simpati ngan korang. Betul ini dugaan, jadinya, tolong la hadapi dgn tabah dan bukan tunduk pada nafsu. Dan org2 sekeliling pun berhenti laa menghina, kita hina org lain, nanti lama2 Allah balikkan semua benda kita hina tu kat kita baru nak sedar ke mcm mana??

      0

      0
    • Anonymous says:

      Dik, jgn ckp dilahirkan gay. takde yg dilahirkan gay. yg betulnya ialah diuji dgn dugaan itu. semoga dipermudahkan untuk harungi dugaan ini ye

      0

      0
  26. roi cari makan says:

    i love you wak!

    0

    0
  27. aku says:

    lantakla ape owg nk kate, yg penting aku suke wak… sbb die coOl & kelakar.

    0

    0