Written by Bella | May 27th, 2016

Bermula dengan kes beliau ditegur oleh Intan Suraya sehinggalah isu dimana foto beliau berpelukan bersama Noor Nabila, minggu ini Sharnaaz Ahmad menjadi sasaran utama haters untuk mengkritik beliau.

Sudah lali dengan semua komen negatif, Sharnaaz melalui akaun Instagramnya tidak terkesan dengan setiap kata-kata hinaan dan kritikan. Buat Sharnaaz, setiap apa yang beliau lakukan biarlah beliau yang tanggung segala dosanya dan orang lain tidak perlu masuk campur.

Too all my haters and keybord warrior !! Jebat foo kirim salam sayang dari raub.. Jangan nakal nakal tau.. Wa punya dosa sama tuhan wa jawab.. Lu punya dosa lu jawap.. Salam kawan kawan #buathaterstelowkecik

Kenyaatan Sharnaaz yang cukup padu dan mendalam itu mendapat sokongan daripada sesetengah pihak.

Sharnaaz juga pada masa yang sama mengakui beliau terima teguran Intan Suraya dengan hati yang terbuka.

Bila Sharnaaz Ahmad dah berkata-kata, memang “halus” der tapi cukup padu dan mantap. Sharnaaz sememangnya tidak gentar dengan haters.

Sumber Berita : Instagram Sharnaaz Ahmad

132 responses to Wa Punya Dosa Sama Tuhan Wa Jawab. Lu Punya Dosa Lu Jawap. – Sharnaaz Ahmad

  1. Orang tengah says:

    Org nk ingatkn halal haram.. kalo dh gian sgt nk bebini, pi nikah cepat2. Bongkak punya otak.

    0

    0
    • Bbycumil says:

      Bila hati sudah hitam…org tegur benda salah dia anggap org tu haters…ske ati hang la jebat..at least org yg menegur tu dh jalankan tanggungjawab as sedara seagama bila tgk ko terang2 tunjuk aksi peluk2 ko..semoga cpt halalkan yg haram yer jebat

      0

      0
      • ah chai says:

        tak leh blah dgn komen2 para pencacai dia…. cacai jgn tak cacai…..sgt takbur kot statement…senyap2 sudahla…nnt mati silala mandi jenazah sendiri, kapan sendiri…golek2 masuk kubur sendiri..kita ni hidup bermasyarakat….da tanak org tegur…jgn terang2 wat maksiat..ni dok upload kt media sosial…soooo sial..

        0

        0
      • kentut petai dan bedak sekaligus says:

        memang betul pun shranaz.. u punya dosa u jawab….kita punya dosa kita jawab.. tanggungjawab kite utk tegur ye..kalau tak tegur ..nanti jadi dosa kite pulak.. so.. terimalah teguran tu..jgn marah

        0

        0
        • amoi says:

          bodonya statement…sharnaz oi…ko tahu x, org x menegur org lain buat dosa dikira bersubahat???sekurang2nya dia tegur ko sbb dia xnak subahat dgn dosa2 yg ko dah buat…mmg la dosa memasing tnggung sndr…tp kalau kita tgk org wat silap, kita x tegur silap org tu, x pasal2 kene tempias berdosa jgk..apa lah bangang sgt!

          0

          0
        • Lalala says:

          Mostly yg da kawen xde pon nk ambik gmba pelok2 dgn wife/shuben pas tu pos kat insta…depa yg x kawen ni dgn xtau malu post dgn caption jiwang…bila kena kutuk, eh mula la meroyan…dia igt jwb dgn Allah tu mcm jawab exam agaknya…nauzubillah…sembang kencang la jebat ni…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Iklan Dove vavi ni mng macam laknat Nara tolong lah stop kan!!!!!!

          0

          0
      • Anonymous says:

        yeah..kite punye part dh lepas dh..kite dh tegur.dia yg xnak amek peduli..so dosa kta lepas dh..dia je lah

        0

        0
      • Anonymous says:

        Bila hati sudah hitam…org tegur benda salah dia anggap org tu haters…ske ati hang la jebat..at least org yg menegur tu dh jalankan tanggungjawab as sedara seagama bila tgk ko terang2 tunjuk aksi peluk2 ko..semoga cpt halalkan yg haram yer jebat

        0

        0
    • kentut telur bergabung dgn bedak says:

      aq kentut bedak bergabung dgn kentut telur baru sedar…aq nak kentut dalam mulut…
      sapa yg sombong ke …aq kentut dalam mulut dia… org tegurkan..

      0

      0
    • zizan kalah ABP says:

      Eehhh??? Hang lupa ka yg hang penah keluaq statement mengeji orang yang pakai jubah ketat? hang kata, nak pi jumpa tuhan, kena pakai sopan kan?? Better you talk to your mirror.. Atau kalu kt umah hang xdak cermin, aku bleh hadiahkan cermin sebesaq alam fana ni pada hang. Lupa daratannn!! Hg dulu org kutip pn jd bes boy ja.. Dapat award 1 pun heboh mcm paaa…

      Ni nak tanya, nak mengadap tuhan bukan masa solat ja.. Nanti hang mati pn jumpa Tuhan naaa.. Hang boleh teguq org pakai jubah ketat, tp pasai pa org x bole teguq hang pasai hang pegang tetek orang len.. Pi la ramas tetek hang sendiri..

      SHARNAZZ AHMAD IS A BIMBOOODOHH..

      0

      0
      • mari banyakkan zikir kepada Allah says:

        selamat hari jumaat… mari banyakkan selawat dan zikir,
        9 hari lagi ,, :-)
        sebelum ramadhan

        0

        0
    • Kristal Biru says:

      memang le memasing jwb.. tapi ko rase ko leh jwb ke.. byk ko nak kene jwb tu.. mak bapak ko lagi kesian nk kene jwb pastu nk tanggung dosa ko lak lagi..

      0

      0
      • Anonymous says:

        bodoh sombong dia ni.
        macam lah bagus sgt, ko tego orang boleh, orang tego ko tak boleh
        #jebatfoojadahnya #telokosebesorkuman

        0

        0
    • Shipuden says:

      Makin lama makin meluat kt mamat ajet2 bagus ni..bab nk kondem org laju ja dia, tp bila sendri kena kondem menggelupur panas lak. ajet2 bagus!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Lu ingat ni media sosial ayah lu punya,sakit mata org tgk n berdosa tanpa menegur lu punya maksiat la..

        0

        0
    • Anonymous says:

      Patut lah nd lala reject abis dia ni… jenis kurang ajar x boleh ditegur…. yg betina tu pun sama bangang…..kawin le kalau dh sangap sgt…. ke dh kawin dulu….

      0

      0
    • Anonymous says:

      contoh lelaki bermulut jahat. dulu minat jgk dgn dia ni.tp makin lama makin jahat plk mulut dia. nak tgk jgk nnti dkt padang mahsyar tu, berdiri tegak tak dia soal jawab dgn Allah – yg angkuh sgt kuar statement ‘wa jawab dosa dgn Allah’.

      0

      0
    • aku tahu says:

      nabila tu bukannya suka sgt dgn dia ..

      0

      0
    • Lorat says:

      Dia ni belum paham kot tentang soal jawab dengan tuhan nanti. Kalau sesuatu itu dia buat sendirian, tanpa tatapan umum…memang la kau sorang2 jawab ngan tuhan, tapi bila dah satu alam ko tayang… itu nnt kami yang tak menegur kau tu yang kena menjawap…. ada paham tak Jebat? Bodo sangat ni. Maaf aku sendiri pun tak arif tentang hukum, but ini benda asas kot.

      0

      0
    • Kelilawau says:

      Ckp macam budak mabuk Asahi…

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      tak payah ingat kan shahaz lah tentang halal haram huh ! dia bukan nye kecik lagi dia dh besar panjang kiri kanan berbulu ape yg nk di sebok kan !! dia punya dosa dia jawab lu punya dosa lu jawab lah apa masalah lu !! lu jangan jaga orang punya hal boleh !! lu kalau tk suka dia itu lu punya hal huh !! gua sokong sama lu shahnaz…!

      0

      0
    • foofee says:

      No wonder ND Lala tak suka mamat ni dulu couple dgn Shila. Masa tu aku punya la fikir ND Lala yg kongkong anak dia. Tapi sebetulnya mamt ni memang hampeh. Nasib baik x jadi.. Ok la shahnaz (pr whateva your name), dosa ko nanti ko jawab la depan Allah. Sebab ko dah siap jawapan pahala ko kan?.

      0

      0
  2. Corse 848 says:

    Haters lain..peminat lain..yg tegur tu peminat..haters kalau hentam x ckup tanah diaorg punya bahasa..kalau yg tegur terima le dgn hati terbuka..dan yg salah tu cepat2 le betulkan…mana boleh gua punya dosa gua tanggung..lu punya dosa lu tanggung..nnti time timbang dosa pahala org yg wat salah bg alasan org x tegur dia..dan org yg tgok dan x tegur tu akan kena sekali..kurang2 org yg tegur tu lepas…kalau x mampu guna tangan mgcegah kemgkaran..gunalah mulut..kalau x mampu guna mulut..dalam hati mmbenci kemgkaran itu..sekadar peringatan tuk diri sendiri juga..moga kita semua diberkati..

    0

    0
    • kentut petai bergabung dgn bedak says:

      ye..betul tu.. org dah tegur patut bersyukur .. tak de masa org nak jadi haters kau..org benci kemungkaran..bukan benci kau.nanti kentut petai dan bedak dalam mulut baru sedar

      0

      0
  3. Puteri says:

    Ade dgr ceramah ustaz kt tv bab menegur kmungkaran nie. Mmg kne tegur pun klu dah tahap mcm nie.. Tp pelik laa.. mana pegi ustaz2 kita ekk.. kita yg x berapa ustaz nie plk tegur.. tu yg dipandang rendah je oleh ‘mereka’…

    0

    0
    • onomnomnom says:

      ustaz tak de masa nak bukak instagram follow retis. banyak lagi benda ibadah blh buat.

      0

      0
      • Puiiii says:

        Owhh yeke. Ustaz skrg dh advance. mustahil la x bukak insta. PU rahmat komen mira filzah kt insta jgk. Xkan xtau kot

        0

        0
        • Bukan peminat shanaz says:

          Kalu nak tggu ustaz tegur letey la.. Sendiri muslim boleh jugak tegur ..

          0

          0
        • akuneutral says:

          pu tu ustaz ka??diorang msuk rancangan tu utk glamour jer…blum layak jdi ustaz lgi..tambah yg gatal camtu

          0

          0
      • kikiki says:

        Menegur tu pun ibadah jgk. Ade je benda yg nk kondem org ko nie. Bende kecik pun nk bangkang x hbis2. Esok kawin berbalah dgn mak mertua sbb benda2 kecik camnie. Haish

        0

        0
  4. Haruslah says:

    Ustaz ramai lahir dr mcm2 rancangan.. astro ada, tv3 ada.
    Tp sedih yg nk menegur bab2 artis nie mcm xde je. So sad : (

    0

    0
  5. Aku x Puja Artis says:

    Manusia xkan buat maksiat jika kenal Allah s.w.t Dan Islam sepenuhnya…jangan gentar berperang yakni berdakwah dengan orang2 jahil…walaupun mereka mulut lancang…dosa tetap dosa..kerana gambar mereka itu akan merosakkan Minda orang yang melihatnya…ye,tunggulah salam dari malaikat maut nanti Dan mnjawablah dengan Allah s.w.t yang Maha Menghukum nanti..jangan angkuh sangat ye

    0

    0
    • Chris Evans says:

      I agreed with you…
      ”Ya Allah , show us the straight path…”
      surah al-fatihah verse 6

      0

      0
  6. Artis Lagho says:

    Assalamualaikum…Berdoa semoga Allah bg hidayah kt mereka…Manusia xkan buat maksiat jika kenal Allah s.w.t Dan Islam sepenuhnya…jangan gentar berperang yakni berdakwah dengan orang2 jahil…walaupun mereka mulut lancang…dosa tetap dosa..kerana gambar mereka itu akan merosakkan Minda orang yang melihatnya…ye,tunggulah salam dari malaikat maut nanti Dan mnjawablah dengan Allah s.w.t yang Maha Menghukum nanti..jangan angkuh sangat bila berbicara…

    0

    0
  7. Artis semua propa says:

    Aku suka dia artis yg byk haters tp kental. Kalau tak sanggup mesti meroyan sudahh. Ramai lg artis yg sundal tapi tula berpura suci murni. Wa respect lu atas dasar lu x berpura2 suci.

    0

    0
    • nanako says:

      Artis ni bg contoh kepada masyarakat..klau budak2 remaja tgk diaorg pun rasa nak buat cmtu..so lebih baik artis berpura2 suci dari menggalakkan maksiat.

      0

      0
    • hihihihihiii says:

      klu menyentap..terasa..asyik perli balik…bukan kental namanya……….
      itu EGO..PERASAN BAGUSSSS…
      pahammmm

      0

      0
    • kiah propa says:

      kental kat dunia je la.. kat akhirat kite tgk sape kental..

      0

      0
  8. Dastar says:

    kami yg menegur dengan adab itu hanya menunaikan tanggungjawab kami sebagai muslim kepada saudara muslim yg lain. samada anda terima atau tak nasihat kami, itu memang hak anda, tp tanggungjawab kami terhadap sesama muslim (dlm kes ni sharnaaz) dah setel. kita boleh bawak kuda pi tasik utk dia minum air, bagi hilang haus, tp kalau dia tak nak minum apa lg kita boleh buat, doa je lah.

    btw, tak payah bongkak atau angkuh dosa/kubur lain2, bukan bila mati kau merangkak masuk kubur kau sendiri, yg hidup ni jugak yg perlu menguruskan mu. kalau tak boleh terima teguran apa kata diam je, kita semua jahil, tak perlu nk terlebih overconfident sgt.

    0

    0
    • kentut petai dan telur sekaligus says:

      betul tu…..
      jgn sampai kentut petai dan telur sekaligus dlm mulut sudah

      0

      0
      • Anonymous says:

        Yg ngko ni tak habis2 cerita kentut kentut kentut. Kalau dah gian sgt nak cium kentut org tp tak dapat, apa kata ngko kentut sambil pekup tgn ngko tu kat bontot ngko lepas tu bawa kat hidung ngko. Ciumlah puas2 smpai bau kentut ngko tu hilang dibawa angin lalu.

        0

        0
      • Anonymous says:

        BODOOO.. ENGKAU NI HILANG MOOD AKU BC KOMEN KENTUT BODO

        0

        0
      • sarnaz kutik says:

        hahahha aku suke lawak kentut ni

        0

        0
  9. Anonymous says:

    Amboi bongkaknya statement. Btw,yakin ke dapat pahala free sedangkan terang terang awak berdosa bila bersentuhan dengan bukan mahram dan orang tu sekadar menjalankan tanggungjawab sebagai saudara seIslam dengan menegur?

    0

    0
  10. Ms curious says:

    Tentah dia dgn akak neelofa tu da kawin dendiam. Yela klau fikir logik takkan la perempuan tu xmalu share gmba kne peluk kne cium. Mne pergi letak maruah dia? Mak bapak dia takkan xmarah? Neelofa yg da insaf xkan xtegur akak dia? 1 keluarga ade instagram takkan merelekan je????

    0

    0
    • Anonymous says:

      Perkahwinan kena war-war kan, yg p kawin dendiam tu nape (kalau dah kawin la). Bukan hot tara mana pun 2 2 makhluk ni sampai ada org nk makan hati kalau depa menikah. Depa yg membuka ruang untuk org berspeku dan cakap yg bukan2. Umoq pun dah banyak masing2, perangai sropa bbnu.

      0

      0
  11. Aku says:

    Ni la Jebat yang gadis gadis duk tergila gila dulu. Haa jilat lagi jilat. Ini Jebat taik kucing.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    amboi riaknya.nanti dgn tuhan jawab mcm ni.saya tahu saya dosa so hukum la saya?.dediamje la shanazz teddy bear.nak tunjuk gangster konon.yg menegur tu bukan hater,tp yg meluat tgk.kalau orang bash bebajet orang haters.hmmm perasan sgt.btw kalau nikah sekali pun perlu hebohkan untuk mengelakkan fitnah.kan ni dah kena fitnah kalau dia betul dah kawin.bertunang bercinta kemain heboh.time nikah xnk heboh.budak kecik pun boleh beza.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Ok la, lu punya dosa lu jawab. Janji lu mati nanti lu kasi tanam sendiri la. Bingai!

    0

    0
  14. huh says:

    amboiiii….fan yg dok sokong shanaz tu..amboi…
    ehh..korang sokong dia,..dosa korang dia tanggung ke yg kemain sokong lagi mengiyakan smuanya.

    0

    0
  15. norajew says:

    Please get out from the industry…

    0

    0
  16. Yang Menyampah... says:

    BONGKAKnya bahasa.. Sekurang-kurangnya Intan Suraya dah terlepas dari hazab bersubahat pada peminat dan penyokong BUNGKOK ni harap muhasabah diri bukan muhasarawak pulak!.. jangan kecam saya, saya tak minat jebat ke sebat ke orang bungkok ni!

    0

    0
  17. Azalia says:

    pelik artis-artis sekarang ini. Tegur untuk kebaikan pun dikatakan haters. cuba la fikir positif. kalo rasa tak nak orang kata jangan letak gambar berpeluk ke bercium ke dalam ig.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    SOMBONG…
    Yg sokong sgt tu, sok bila dia mati, hang pa la yg tlg uruskan no.

    0

    0
  19. sakiitttt hatiii maakkk noookkkk says:

    adoiii statement….blh jwb cmni…ok..lu punya dosa lu jawab sama Allah sndri…lu mati nti pown..lu gali kubur sendiri,,lu mndi sndri..lu golek2 masok lahad sndri….akaaaiiii tadaaakkkk….

    0

    0
  20. euuuw says:

    Sombong dan bongkak mamat ni. Belum jatuh terduduk lagi dia ni…

    0

    0
  21. tarabas says:

    ANGKUH, SOMBONG, BONGKAK

    0

    0
  22. suhaimah58 says:

    bongkaknye jawapan sharnaaz .. Allah nak tunjuk sekejap je dik oii .. ada guna haters ni juga sbb mengingatkan kite ke arah yg lagha ni tp cuma x bagusnya haters ni melebih2 melampau2 komen tu .. semoga kita dan keturunan kita dlm lindungan Allah, aamiin …

    0

    0
  23. Anonymous says:

    lepas putus dengan SA macam dah berubah baik sikit..lepas ngan Anis pun still OK..tiba2 couple dengan minah ni jadi gini..betulla orang cakap kuasa perempuan..boleh menaikkan boleh menjatuhkan..so lelaki2 yang kat luar sana kalu nak bercouple & terus berkahwin silala cari perempuan2 yang semenggah sikit..xcantik xpe janji xmengheret ko ke neraka..kbai

    0

    0
  24. mia says:

    bila die pung pang mengate n tegur org lain kt media sosial boleh pulak, tapi bila orang tegur die, tau pulak nk sentap. by the way, akak2 acik2 rajin bebeno berkuntum komen da mcm 24jam ngadap retis..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    peminat nasihat ko kawin bro.. dari buat maksiat… kan tak elok tu… ape la bangang sangat.. kita nak kurangkan dosa, dia nak tambah dosa kot..

    0

    0
  26. nana says:

    Jika kita melihat sesuatu kemungkaran atau kemaksiatan, wajiblah di cegah dengan tiga cara. Pertama dengan tangan, jika tidak mampu, kedua dengan lisan (iaitu percakapan/teguran), jika tidak mampu juga, ketiga dengan hati iaitu dengan berdoa semoga yg melakukan kemungkaran akan diberi petunjuk, dan itu adalah selemah-lemah iman. (tak ingatlah ini hadis atau ayat Al-Quran)

    0

    0
    • muak dengan shanaz says:

      hadis ni. btw, aku rasa mcm nak mtk satu malaysia ni tolong report acc dia tu, inappropriate. biar dia tahu hilang acc tu mcm mana perit, dah takde tempat dah dia nak tunjuk segala maksiat tu. takpun hackers, tolonglah hack acc mamat bongkak ni. dia tegur orang boleh, orang tegur dia melenting. dia ni berlakon bukan bagus mana pun, jadi gangster bolehlah sbb memang semulajadi gangster. blueek

      0

      0
  27. Anonymous says:

    Boleh jwb ke dgn Tuhan nnt tu? Nk jawab apa? “Saya bodoh, xtau halal haram” cmtu? “atau “Ala Tuhan, peluk ja pun, belum b’zina lg” cmtu? Aku rsa kalo Jebat ada lg skrg, mau dia silat2 ko ni..bikin malu pakai nama dia..

    0

    0
  28. Tuah says:

    Tak payah la pakai nama Jebat..Jebat dulu mati sebab menegakkan keadilan..yg jebat ni pulak nak menegakkan kemungkaran..pakai aje nama Sebat..sebab smua org dia nak sebat..hahahaa..

    0

    0
  29. ghadisk says:

    dh la..buang msa je nsht org cmni..nmpk sgt dia berbangga dgn pe yg dia wat..xde rsa bersalah pon..bajet bgos..g2 de org yg support dia..tu g aku xphm..dunia2.

    0

    0
  30. am says:

    ok bro..bila lu mati lu sendiri mandi lu kafan sendiri lu kebumi sendiri lu talkin sendiri..boleh bro????? En Sharnaaz….orang Islam wajib mengingati antara satu sama lain…kalau salah tegur dengan cara baik..kalau tak boleh terima teguran jgn buat…to the haters…anda dah jalankan tanggungjawab anda untuk mengingatkan Umat Islam yang lain…dia terima atau tidak itu urusan dia..tanggungjawab anda dah selesai…selebihnya serah pada yang Maha Esa….

    0

    0
  31. Mimi says:

    Serius I tak boleh hadam kalau orang mention dapat pahala free sebab orang dok umpatkan dia. You yang dok mengundang perception negatif/fitnah lepastu salahkan orang. Ni hidup bermasyarakat, bro. Orang tak tegur (indirect/direct), orang ikut berdosa. Senang je kalau u taknak orang bercakap, TUTUP IG atau JANGAN POST GAMBAR MENGUNDANG FITNAH. Mudah je bro.

    Tu laman sosial, sepertimana you dapat pujian berjela, you juga akan dapat kejian berjela. Mana mana artis kalau rasa TAKNAK DIKECAM, TUTUP JE IG.

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Kematian mengejut dikalangan lelaki muda peratusannya agak tinggi. Ambillah pengajaran drpd mrk yg terdahulu telah pergi. Kematian tu pn dh ckup menakutkn..insaflah wahai shaanaz.. simpan lu pnya jebat tu..nmpk mcm skul boy sgt..dan be a real men.. a real men xkn nk sentuh2 pmpuan n hormati seorg pmpuan tu. Patut ko jd imam bimbing die..bkn sama2 terjun lombong. Ak hrap sgt ko bukak blog ni n bca komen aku.

    0

    0
  33. jejai says:

    otak makin bangsat

    0

    0
  34. Star Wars says:

    shahnaz tidak berpendidikan dan xde degree. sebab itu pemikiran mcmtu.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    yg buat artikel ni pun dah kenapa.. bukan nak soh dia gentar dengan haters.. gentarlah dengan Allah.. melebih2 la pulak macam takde akhlak.. jangan bongkak cakap2 tu abg jebat oii.. mati hanya sekali.. sementara hidup sama2 la kita baiki diri..

    0

    0
  36. sekadar ingatan says:

    bongkak riak takbur sehinggakan x boleh diberi peringatan….

    0

    0
  37. Anonymous says:

    ego melangit.. bukan apa takot x terjawab nnt

    0

    0
  38. biskut raya says:

    woiii sharnazz n awek pompuan murah..
    lu nanti mati harap kubur dah siap bergali then lu balut badan n teteks u all ngan kain kapan sendiri then golek2 pi masuk dalam kubuq sendiri. Harap tak tersilap golek ke lubang juboqqq. Statement hang Sharnaaz memang padu tahap lubang jamban. Akai tahap kebinatangan tul.

    0

    0
  39. makcik tipah says:

    kalau tiba2 dia menemui ajal.. baru dia tau betapa bergunanya nasihat kita ni.. masa tu klu nak nyesal dah tak guna. ingatlah sikit ye..

    0

    0
  40. member_sharnaz says:

    Plain simple.. BODOH SOMBONG & TAK HENSEM

    0

    0
  41. saya says:

    EGO…BONGKAK…. sedar ke tidak wahai saudar, rezeki tu dari Dia?

    0

    0
  42. Anonymous says:

    angkuh nya jawapan kau…LU punya dosa LU nak jawab ngn Tuhan..WA dgr pun takut beb.. LU KENE INGT BEB, LU PUN DAPAT BAHAGIAN MENANGGUNG DOSA ORG YG MENGUMPAT LU,SEBAB NYA LU PUNYA GAMABAR BERPELUKAN TU PUNCA FITNAH ORG..nak jadi public figure kene tahan beb kalau ada yg nek menegur.. jgn nk terima pujian saje..

    0

    0
  43. cili api says:

    amboi shahnazzzzz~~
    time kecik2 dulu mesti mak tak pernah cili kan mulut kannn
    ko ingat jawab dgn tuhan tu cam sembang dengan polis kat mamak ke?
    ke ko ingat jawab dgn tuhan tu mcm sembang2 kencang kat instagram?

    amboi amboi…
    tp aku tau memang dia ni takder manners pun, kalau dulu dgn bapak shila amzah pun dia kemain kurang ajar.
    ni kena cili kan mulut dia ni. biar dia beringat sikit. biar mulut kena cili kat dunia, bukan di padang masyar nanti…

    0

    0
  44. 786 says:

    igt senang nk jawap mcm tu je dgn Tuhan? kene balun dlu .. kene libas dlu.kene belasah dlu..ko sape nk jawap mcm tu? bongkak abes mamat ni

    0

    0
  45. smile always says:

    Kat orang lain hg pandai sgt cakap..mai kena kat hg menggelupoq..

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Ptt Nd lala x bg ank dia kawen ngan ko,skrg mesti si shiela amzah tu bersyukur bapa dia halang kawin ngan ko…

    0

    0
  47. MASIPAH says:

    Selagi ada peminat yg setia menjilat dubur beliau. Maka makin riak bongkak n bodoh la si SA ni. Dah dapat asam keping terus jd bodoh. Mengeja pun tak betul. Jawap kepala bana awak, JAWAB LA!!!

    0

    0
  48. Anonymous says:

    angkuhnya jawapan tu.

    0

    0
  49. menyampiah says:

    bila cakap pasal dosa pahal je terus wa lu wa lu. terus jadi Jebat. pigidahhh. bajet cool lettewww

    0

    0
  50. AKU says:

    org sombong jawab memang camtu…Angkuh cam dia hidup menongkat bumi…apa salahnya dengan teguran tu…yg baik diambil sbagai kekhilafan yg buruk dijadikan tauladan…chill lah bro shahnaz…huhu

    0

    0
  51. Anonymous says:

    skg wa plk nk ckp sama lu…
    lu ni ad batu bnyk besar ats kepala la…
    mulut pn ad longkang..bnyk bau bucuk..
    slalu api ad dlm badan..bnyk pns..
    tarah boleh d cuit..lu stu org aje y bnyk btl..
    ini mcm la..lu boleh pergi jalan la..
    atau balik bangla la sb lu pnya muka itu mcm bangla pnya orang…
    wa pn tarah fhm la..nape ad y suka sama lu..
    ayaaaaaah…buang karen saja lo..
    lu x ad dlm ini industri pn tarah lugi..

    0

    0
  52. mat says:

    kalau dan bodoh,apa yg dia buat pun semua nya bodoh belaka..otak senget..puiiiii

    0

    0
  53. melati says:

    Wa komen , wa punya suka..!! lu komen lu punya pasal…..Wa cakap lu Bodoh..!!!

    0

    0
  54. cik ct says:

    mcm ginilah artis…lansung x boleh nak ditegur..tegur untk kebaikan..itu pon dicakap haters…klo rase x boleh nak ditegur..agak2 gambar2 yg boleh mendtgkan fitnah atau ape2 pon x pyh lah nak upload…tu lah klo dunia artis

    0

    0
  55. mama says:

    BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

    PUBLIC FIGURE KENA LA TUNJUK CONTOH BAIK SIKIT

    BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

    0

    0
  56. Jenab says:

    eii bongkak sungguh kau ni , tak layak orang panggil jebat ,jangan tepuk air dalam dulang weh , nanti terpercik hawau kat muka sendiri ! ni lah artis2 spesis takde otak zaman skrg !

    0

    0
  57. Anonymous says:

    mana PU rahmat awat x tegur sharnaaz ni? aritu beriya tulis surat ke mira filzah..

    0

    0
  58. mira filter says:

    mana PU rahmat x nak bg surat kat sharnaaz ke..aritu beriya bg surat kat mira filzah

    0

    0
  59. sarnazbodoooooo says:

    ada ke istilah pahala free????? klu ada aku nak gak dalam 10KILO utk bekalan
    akhirat nanti…….
    aku pantang btol org ckp dpt pahala preeee….apa kejadahnye…..ko da wat maksiat
    mata…..undang orng mengata…..senang2 ko nak dpt pahala preeee…..
    orng yang kata ko tu bkn nye kate belakang ko….siap tulis teguran bagi ko baca…..
    bodoh sial lah jantan macam ni…..
    berapa banyak dosa ko nak tanggung…..dosa maksiat mata ko…..dosa menghalalkan cara pergaulan ko…..dan dosa yang ko tanggung bila ko mengundang orang ramai mengata ko…….setiap manusia yang mula berkata kepada engko…..yang engko undang sendiri sesuatu yang jelas-jelas berdosa…..maka engkau tanggungla dosa tu….ko ingt…..org da mengata ko….automatik dpt dosa preee??????bodohla ko….

    0

    0
  60. mina says:

    Ya Allah…beraninya ckp nk jwb2 dosa lagu tu ye…angkuh btul..

    0

    0
  61. Cik Jah Sebelah Rumah says:

    Alhamdulillah..keputusan ND Lala dulu sgt tepat.

    0

    0
  62. x says:

    Jebat ke jubo?aku tengok mcm jubo.Jebat kemaruk celah kangkang ke?alahai.air tak keluar dah tua2 nie.tak lama jadi Diva AA la.kau Jubo

    0

    0
  63. aku says:

    dgn awek lama elok sj
    nampak sgt nabila tu jenis pmpuan mcm mana, murah

    0

    0
  64. ENTAHLAH LABU says:

    JAHIL

    0

    0
    • huhu says:

      jahil tu bila dia masih tatahu hukum agama kerana kurg ilmu dan pengetahuan dri sekeliling..tp ini dh kategori bukan jahil ni… seruan dri sekeliling ke arah kebaikan dah banyak.. tinggal diri sendiri je nak ubah ke tidak..sengaja dah ni..

      0

      0
      • huhu says:

        jap nk perbetul balik. buang ayat “sengaja dah ni”.. takut jatuh fitnah plak..

        0

        0
  65. Insecure.. says:

    Insecure guy..! That’s it..!

    0

    0
  66. Anonymous says:

    Eee pahala free pa kemenda..pahala dpat bnyak mana ko cuci pahala ko dngn dosa ko bekepit x ingat akhirat mendabik dada becakp mcm budak kecik nak tunjuk hero…mak bapak korang x tngok ney klo tngok tergeleng kepala mau ceramah ko smpai subuh kot..choiii mamat ney..

    0

    0
  67. Anonymous says:

    Mmg la mamat ney..hidayah x smpai kat dia tu ckp sequpa tu jahil..dia x berasa api neraka tu dlm dri dia..mcm compom msok syurga..wa punya dosa wa jbw lu pnya dosa lu jwb..waaaaa hebatt…JAHIL YA AMAT..manusia paling angkuh d bumi ney…

    0

    0
  68. Jiji says:

    Sabotaj/pulaukan je artis cam ni..dia ingat duk kat bumi siapa yg cipta?….ckp serupa xde akai…sian mak pak hang…

    0

    0
  69. Hada haku kesah says:

    Nnti bila lu mati..lu korek sndiri kubur lu..apa macam..

    0

    0
  70. Anonymous says:

    Mamat tu dah terasa la tu… tu yg jwb x da akal cam tu habis modal nak cri ayt blh pkai…kat ig ckp cam tu.. dlm dri dia huuu panas2 ntah habis bntal perabot kat rumah d tarah dia hahaha kan syanaz kan..ngaku je lerrr…

    0

    0
  71. lekiu says:

    terbawak bawak pulak perangai jebat nampak gayanya.. jebat pon tak berlagak cam ni…

    0

    0
  72. zoro zero says:

    Dahle shahnaz,kawen cepat2 la,,,dh ko giler sgt kt nabila ni,,,i dh benci ko sejak ko pukimakkan kwn aku yg keje call centre

    0

    0
  73. Annoyed says:

    Betul adakala haters/netizen/fans komen kadang macam tak sedar salah sendiri. Kadang comment pun macam nak condemn habis-habisan je silap orang lain kat media sosial. But, bare in mind mungkin ada betul teguran mereka. So take it to your advantage lah. Jadi kan all those comment for you to be better in future. Mungkin cara mereka comment tak kena. But, doesn’t mean they are all wrong. Cara you respond back as celebrity kena berhemah. Tiru macam Yuna! #TeamYunalisZarai

    0

    0
  74. dina says:

    ala biarlah.. asalkan kita dah jalan kan tugas kita sudah. dia terima ke tak up to him. jgn di sebabkan dia.. dosa kita pulak yg bertambah.

    0

    0
  75. Anonymous says:

    Jika sesama manusia masih menegur kesalahan kita maknanyer dia masih syg.dan ambik tahu…tapi klau kita ego,sombong dan perasan bagus sgt..dan xdpt terima teguran..maknanya jiwanya penuh dendam..jiwa sakit..
    Kalau kita buat salah..mesti jiwa kita xtenang..hidup bermasyarakat..mesti tegur menegur utk kebaikan bersama..jadi lah artis yg memberi cth yg baik..dr segi akhlak,dan perilaku..tingkatkan iman..tak perlu jadi ustaz & ustazah..br nk menegur..Nabi Muhammad s.a.w kan dah berpesan..teruskan usaha nabi utk kita berdakwah..supaya.amalkan..ajaran islam..supaya kembali pd Allah..dan berdoa utk masuk syurga..moga saudara shahnaz bertaubat dan kembali kejln yg lurus..jgn terlalu sombong..Allah maha berkuasa.

    0

    0
  76. ku lily says:

    kalo dah rupe mcm laki bini berkepit tak henggat , gambo pon berlaga2 pipi pegang rapat mcm dah halal , pastu bile netizen tegur ko kate haters bla bla bla , mcm la ko mati nnti ko jln sendiri masok lubung kubur tak perlu org laen tolong !!! bongkak !!! yg followers pon satu bebal/ jakun gak dok menyokong kemaksiatan ( blom halal dah berpelok sakan mcm dah halal ) puihhhhhh !!!!

    0

    0
  77. Yekeni says:

    Entahlah, i pandang tak standard bila orang yg bukan cina nak berbicara lu wa lu gua. Mungkin pada mereka, dgn berbicara mcm gini, nampak kejantanan atau ke-macho-an gitu. Tapi, pada pandangan i mcm org tak berpelajaran dan low class.

    Well, ayat yg dikeluarkannya pun dah mencerminkan low classnya. Cara perbualannya to me mcm mat mat kental. Bangsa tak guna otak, cuma guna knuckles (malay cakap knuckles apa ye?)…

    0

    0
  78. huhu says:

    takutnya bila memikirkan akan menjawab dengan Tuhan nanti.. dgn bos or suami pun kita rasa ketaq dah kalo ada silap salah.. inikan dgn yg lebih Maha berkuasa yg mencipta bos2 kat dunia ni…. fuuuuuuu..makite kene elok2 dgn manusia, sebab mati esok bkn gf yg dpt kafankn kita sorg2.. byk lagi org lain yg kena tolong kita.

    0

    0
  79. Zaxa says:

    No komen… tak minat… ade flem pun tak tenguk…sebab tiada minat…bye

    0

    0
  80. sharnez says:

    Itu bukan jawapan yg cukup padu dan mantap tapi jawapan dari orang yg cukup bodoh dan bangang..

    0

    0
  81. Ludah atas kne muka says:

    Jebat nk kne jmpa ngn tuah..
    Buku dgn ruas…
    Bumi ini berputar..

    0

    0
  82. bibop says:

    tapi satu persoalan. pahala free tu lg banyak ke dari dosa free u ? jgn berlagak kat dunia ni. kita ni manusia je. sentiasa buat dosa. jgn yakin sgt ngn diri tu betol. orang lain nampak bnda yg kita x nmpk pada diri sndri.
    ~so kids, dont do like Sharnaz at home.

    0

    0
  83. Frh says:

    Aku tak pham lahhh. Apasal shahnaz ni suka sangat cakap gangster2 haa? Nak tgor org ke, nak smash ‘haters’ ke mesti ayat nak gangster saja. Tak habih2 jebat foo. Rasanya kalau gangster2 baca lah ni, diorg debik je kau. Ajet2 gangster. Be yourself je lahhh

    0

    0
  84. pendosa says:

    jangan bongkak sharnaaz ahmad. encik tu hidup di bumi Allah, jangan bangga sangat dengan dosa yang kita lakukan. semoga kita semua di beri hidayah dan di ampunkan dosa sentiasa.

    0

    0
  85. REmove S.A from myLIst says:

    Sharnaaz Ahmad nie skg aku tengok makin SOMBONG!!

    Dah mcm gangster gayanye..dedulu sblm dia bercinta dgn Shila Amzah, takdelah dikenali sgt pon, muka pun jambu2 lagik..watak baik la katakan masa tu.
    Sejak2 kontroversi bercinta/keluarga/and putus dgn Shila Amzah, barulah dia dikenali…pastu kontroversi gaduh dgn org sana sini. Hat tulah dia famous seantero dunia…. Pastu bercinta dgn Anis aku tgk baik lagi dia jaga statement, amik pengalaman lalu kononnye..taknak kecoh2, xnk pisang berbuah dua kali kononnnnn…

    Dah putus, bercinta plk dgn Si Janda NAbilah genit ni…aikkkk kau punye gedik sharnaaz mengalahkan betina garit. Cik Puan NoorNabilah pn bawak2 la jaga batas pergaulan tu, janganlah memalukan kaum perempuan, tak malu ker peluk sakan sana sini, berlaga2 pipi, aduihai maluuuuuuuu… Malu la sikit dgn makpak hangpa.

    Hang pun mak bapak datuk, berharta berpangkat berpengaruh tapi takde perasaan malu ka??? hormat sikit la jaga maruah keluarga.

    Yg mek tu pon, janganlah malukan nama kelantanese, aku pantang betul tengok minah klate (negeri serambi mekah) dok buat perangai mcm org x cukup didikan agama. Hellooo kalau bebudak KL yg sosial aku x heran, nama pn org kolumpo.

    Hurmmmm sharnaaz kerana kesombongan/takbur/dan berlagak kau ni, kau akan tahu langit tinggi ke rendah nanti… Cakap tak serupa bikin.

    Kubur kau esok, buat bising kena sebat, mengganggu ketenteraman kubur lain,, tau dakk???

    0

    0
  86. Ahmad says:

    Rasa macam da cukup da ni 44 orang dok sebut mati dn kubur…

    0

    0
  87. Nani says:

    Dgr2 nye dia ktua kongsi gelap kat bb.. Sbb tu ckp style cmtu kot..

    0

    0
  88. Beautiful Norra says:

    mohon SEMUA media/wartawan/blogger/producer/director pulaukan dia…ban terus pun takpe lagi bagus…menyemak je…kau tue pun dah tak relevant dlm industri…puihhh…!!

    0

    0