Written by AbangNara | November 30th, 2010

vshub

Lama betul kami tak bercerita tentang vsHub, satu website yang memudahkan anda untuk membeli-belah di lebih 300,000 kedai di Amerika Syarikat tanpa memerlukan anda bersusah payah nak fikir pasal penghantaran, alamat di US dan lain-lain perkara yang remeh temeh. Hari ini kami nak maklumkan kepada anda yang laman web vsHub sudah pun berwajah baru. Yang pastinya servis vsHub kini semakin mantap, murah dan pantas.

vshub

Bersempena dengan pelancaran laman web barunya, vsHub kini mengadakan satu promosi yang diberi nama “Budget Shipping“. Dengan hanya RM50 sahaja, anda boleh membeli maksimum 2 barang di US sana dan menghantarnya ke depan pintu rumah anda. Cuma pastikan yang berat barangan tersebut tidak melebih 1 kilogram dan saiz maksimumnya adalah 30 x 30 x 10 cm. Rasanya kasut, buku dan handbag memang sesuai sangat untuk dibeli menggunakan “Budget Shipping” ini. Kalau tak tahu nak beli apa, jangan risau sebab ada vsHub shop untuk anda ushar barangan apa yang menarik untuk dibeli.

vshub

Sila perhatikan gambar di atas betul-betul. Rasanya semua orang dah tahu tentang “Mailbox” dan “My Shopper”. Kalau tak tahu, sila baca entri  tentang vsHub di sini dan di sini. So kali ini kami nak ceritakan pasal satu fungsi baru vsHub iaitu e-Fulfillment. Sekali dengar macam e-Filing kan? Tapi sebenarnya ini ialah untuk anda yang menjual barangan melalui blog dan memerlukan warehouse. Segala proses penyimpanan , penghantaran dan pengesahan penghantaran produk akan dilakukan oleh vsHub untuk business anda. Cuba tengok gambar kat bawah untuk rumusan yang lebih simple:-

vshub

Harga yang ditawarkan untuk e-Fulfillment servis ini tersangatlah murah dan berbaloi-baloi. Kalau business online anda memang maju dan setiap hari ada penghantaran yang perlu dilakukan, kami memang cadangkan anda gunakan vsHub e-Fulfillment ini. Jimat masa. Anda tak perlu habiskan masa dan peningkan kepala setiap kali dapat pesanan. vsHub akan setelkan semuanya sehingga produk anda sampai ke pintu pelanggan anda. Untuk info pasal harga vsHub e-Fulfillment, silalah jangan malu untuk klik sini.

vshub

Kini dengan lebih 11,000 fans Facebook, tak salah untuk kami katakan vsHub adalah salah satu leader untuk website shopping dan penghantaran dari US ke Malaysia. Tambah hebat lagi, jumlah registered user vsHub di Malaysia, Singapura dan Indonesia sudah pun mencecah lebih dari 10,000 orang. Banyak gile kan? Dan kami yakin hampir kesemua user vsHub sangat berpuas hati dengan servis yang diberikan kepada mereka.

vshub

Oh ye, kalau anda ada apa-apa yang tidak difahami dan mahukan penjelasan lanjut, jangan malu dan jangan segan untuk bertanya di Facebook vsHub. Mereka semuanya mesra-mesra dan sempoi-sempoi belaka. Jangan risau sebab diorang tak makan orang. Tunggu apa lagi sekarang? Layari vsHub dan bershoppinglah sempena akhir tahun ini (untuk makluman, kedai-kedai di US memang buat diskaun habis-habisan di kala hujung tahun)

Baca Yang Ini Pulak:-

10 responses to vsHub Kembali Dengan Website Yang Lebih Ceria Dan Service Yang Lebih Mantap

  1. leha says:

    1st

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  2. Reena says:

    Mana nak collect hadiah kalo dpt first? Just wondering..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  3. lalala says:

    penah gune servis ni.. tp mse time tu xde budget shipping.. beli subang je pon.. shipping je RM76+ .. tp murah gle.. n selamat.. christmas manyak sale oooooo~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. eyriqazz says:

    oh,hadiah vshub saya yang menang tak sampai 50 ringgit tu bila boleh dpt ya? Fara dah tak kije situ lagi ke bro?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  5. miss_pinky says:

    BANG NARA NI TETAU JE DA GAJI.
    HUUHU.
    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Syah says:

    vsHub ni nampak lebih urser-friendly sikit ^_^

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  7. VS says:

    Abang Nara, siapakah pemilik vsHUB ni? Orang Singapore ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. lily tan says:

    Saya punya pengalaman buruk menggunakan jasa vsHUB.

    vsHUB tidak bertanggung jawab menyelesaikan permasalahan.

    Jangan percaya dengan apa yang mereka janjikan di FAQ mereka.

    Mereka menjanjikan 6-8 hari kerja , itu bull shit. mereka mengantarkan barang saya dlm 28 hari kerja itupun setelah saya mengirimkan email 4 kali menanyakan pengiriman brg saya tanpa balasan dan setelah yg email yg kelima dengan mengancam akan menuntut baru di balas email saya dan brg saya terima seminggu setelahnya.

    Perusahaan ini sangat mengecewakan dan tidak bertanggung jawab dan tidak jujur. Sudah pengirimannya terlambat jauh dari apa yg dijanjikan, saya kehilangan jam tangan, tas tertukar dan gift reward card saya hilang semua.

    setelah saya complain dan dibantu oleh ekspedisi lokal di Indonesia , mereka mengantarkan jam tangan saya yang tertinggal kata mereka. Tapi sampai saat tas dan gift reward saya belum dikembalikan.

    Saya menclaim mereka untuk refund ongkos kirim yg saya keluarkan sebesar Rp 2.976.000 dan free untuk satu invoice saya lagi disana, karena mereka membongkar 6 box barang saya dari toko2 yang berbeda dan mencampur semua barang saya dengan berantakan menjadi satu kardus.

    Point ini melanggar FAQ mereka karena dalam FAQ mereka tidak menerima pengemasan ulang dan akan mengirimkan dalam kardus resmi yg dikirimkan dari toko dan mengharuskan konsumen untuk menbayar full dalam ukuran metrix kardus-kardus tersebut.

    berikut point FAQ yang saya ,maksudkan:

    FAQ
    Pengiriman

    1. Kapan saya akan menerima pesanan saya setelah saya melakukan pembayaran?
    Setelah pembayaran dilakukan, barang-barang Anda akan dikirimkan dalam jangka waktu 6 – 8 hari kerja untuk Standard Shipment dan 2 – 3 hari kerja untuk Express Shipment.
    2. Dapatkah Anda mengemas kembali barang-barang saya menjadi kotak dengan ukuran yang lebih kecil?
    Kami tidak menerima pengemasan ulang: Semua barang akan dikirimkan dalam kemasan aslinya dari penjual.

    Setelah saya mendesak mereka unutk menyelesaikan , pada tgl 14 Januari saya mendapat telp dari orang yang mengatasnamakan dari vsHub , dia menyatakan akan menganti ongkos kirim saya dan tas saya pada hari senin tgl 17 januari 2011, tapi sampai saat ini tidak ada sama penggantian sama sekali.

    Bahkan saya mendapatkan email dari mereka tgl 17 Januari 2011 bahwa mereka akan memberikan discount 5% untuk invoice saya berikutnya yang sudah saya bayarkan full pada tanggal 13 januari 2011 dan tidak membahas sama sekali refund yang mereka janjikan dan akan menganti tas saya dengan sejumlah uang. Tas itu bahkan sudah bisa dibeli lagi karena sudah sold out.

    Perusahaan ini , bener2 bull shit.

    Saya akan terus memposting di semua tempat yang memungkinkan biar semua orang tahu bahwa perusahaan ini tidak bisa dipercaya.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • vshub says:

      Hi, Lily

      With regards to your 1st parcel, we apologise for the delay as it was held up by the Indonesian Customs for close to a month. We are sure that we do not need to elaborate on the Indonesian Customs procedures here but there are periods of time when shipments into Indonesia are held up by the Customs over there for weeks. While we strive to deliver within our 6 to 8 working days commitment, there are circumstance such this that is beyond our control. However, we have tried our best to expedite your shipment to you and we have offered you a 5% discount off your next shipment for this delay.

      We truly apologise for the wrong bag that has been sent to you. We will refund you for the lost of your bag once you have returned us the bag that was sent wrongly to you as we would like to ship it out to the rightful owner.

      As we have delivered all your items from the first shipment to you (except for the wrong bag), we would not be refunding you for the 1st shipping invoice. We will email you on the expected date that the courier will be picking up the bag from you.

      We do not practice repacking and we will ship in the merchant/manufacturer’s original packaging as these packaging are meant to secure your items. We sent all your items in 1 box as our system shows that you have selected to consolidate all your orders into one shipment. If you would like us to ship your future shipments in separate boxes ie shipments, please select shipment individually.

      As for your reward card, kindly advise which merchant’s reward card you are referring to and we will have our warehouse staff try to locate it again. We have emailed with regards to your reward card and the wrong bag that was sent to you and we are still waiting for your reply on these 2 matters.

      We would also like to inform all that we have signed on a new partner and new clearing agent. We hope that with these new partners onboard, we would be able to serve you even better.

      Many thanks for your feedback.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Ani says:

    Setahunya saya pihak Kastam Indonesia memang akan menahan shipment untuk berminggu-minggu ataupun berbulan-bulan lamanya. Ini saya dapat sahkan kerana syarikat yang saya kerja dulu memang mengalami masalah Kastam menahan shipment kami sampai 2 bulan.

    Apa yang saya rasa pelik ialah Lily memposting di merata tempat “biar semua orang tahu bahwa perusahaan ini tidak bisa dipercaya.” sedangkan kedua-dua shipmentnya dah diterimanya, jam tangannya pun dah dihantar. Tapi beg kepunyaan orang lain ditahannya pula. Siapakah yang tidak boleh dipercayai?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0