Written by Bella | July 21st, 2017

Hari ini dunia dikejutkan dengan berita dimana vokalis kumpulan popular antarabangsa, Linkin Park iaitu Chester Bennington , 41, ditemui mati dalam keadaan tergantung di kediamannya di Palos Verdes Estates di Los Angeles County.

Chester mempunyai enam orang anak hasil daripada dua perkahwinan dan beliau juga merupakan rakan karib kepada penyanyi Chris Cornell yang juga mati bunuh diri pada bulan Mei lalu.  Kematian Chester juga bertepatan dengan hari ulang tahun Chris yang ke 53 tahun.

Mendiang sudah bertahun lamanya berjuang dengan dirinya untuk mengatasi masalah ketagihan alkohol dan penyalahgunaan dadah, Chester sebelum ini pernah bercakap tentang keinginannya untuk membunuh diri akibat masa silamnya yang sering menjadi mangsa dera sewakta kanak-kanak.

Linkin Park ditubuhkan pada tahun 1996 dan antara lagu popular mereka ialah In The End, Faint, Numb dan Crawling.

Sumber Berita : TMZ

27 responses to Vokalis Linkin Park Chester Bennington Bunuh Diri

  1. Anonymous says:

    Rest in Peace Chester Bennington. Lama sangat dah bertarung melawan ketagihan dadah & alkohol.

    10

    0
  2. minion says:

    he was a legend. RIP

    10

    0
  3. nok gebuzzz says:

    patut la,ada masalah dari segi mental rupanyer….ape nak buat,ko pon kapir…mmg neraka jer la tmpt ko…

    0

    41
    • aku tetap aku says:

      habis islam suci murni tu tak de yg masuk neraka? ini lah melayu. mengkafirkan org je tau. kau tu yg islam azali tak kan transit ke neraka dulu ke?

      45

      0
    • Yana says:

      islam tp kalau mulut n hati cam takde agama pon xguna jgk

      30

      0
    • Anonymous says:

      nok gebuzzz, engkau pun bakal masuk neraka. sebab ko lebih tahu siapa yang masuk neraka. wakakakaa!!!

      10

      0
    • adriana says:

      yelah kau kan soksok suci . now we are not talking about islam ke kafir ke or whatever . we talking about legend . mindset budak kuno lah kau ni . orang cam kau lah rosak nama islam acah acah malaikat

      1

      0
  4. aku tetap aku says:

    sesuai sangat dengan lirik lagu terbaru why is everything so heavy. RIP Chester..
    somehow it makes me sad to read about your passing.

    23

    0
  5. minah jambu suka saahara yaakop says:

    jangan cakap macm gituuuuu orang mlayu pon ada yg bunuh diri jugak nak cakap macmana tu ? walau pon dia kafir tetap manusia ciptaan Allah jugak..cakap RIP aje sudahh…hormat menghotmati antara satu sama lain tk kira bangsa dn agama itu yg patut di amalkn…

    37

    0
  6. Linkin Park says:

    Legend kot Band nie … Lagu2 diorang memang best terutama In The End !!!!

    11

    0
  7. Anonymous says:

    ini semua permainan illuminati…knapa ramai artis hollywood mati bunuh diri?overdose?mati accident? padahal dibunuh, but they made it look like a commit suicide scenes.benda cmni dh kecoh kat hollywood..pcayalah satu ari nanti akan ada berita rihanna bunuh diri, katy perry overdose, sbb rihanna and katy perry antara pengikut illuminati yg obvious..read more about illuminati in hollywood.

    10

    0
    • Anonymous says:

      Tak habis habis dengan Illuminati. Not everything is about Illuminati. These Hollywood stars face a lot of pressure in their life, so that’s why most of them comitted suicide. Suicidal is a mental health, nothing to do with Illuminati. Cuma rileks sikit. Semua benda nak kaitkan dengan Illuminati. Geram pula aku lol

      10

      2
      • Anonymous says:

        Apa nak takut illuminati semua tu,Allah kan ada.Kau percaya illuminati tu sngt buat apa.Kau mental diri sendiri…lawak

        0

        2
    • Anonymous says:

      Tak habis habis dengan Illuminati. Not everything is about Illuminati. These Hollywood stars face a lot of pressure in their life, so that’s why most of them comitted suicide. Suicidal is a mental health, nothing to do with Illuminati. Cuma rileks sikit. Semua benda nak kaitkan dengan Illuminati. Geram pula aku lol

      3

      2
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      bis yg buang anak dari flat illuminati jugak ke ? illuminati ni ape yg sebenar nye ni ..kompius gitu..

      0

      1
    • hmm says:

      under that illuminati tu ada perkara yg lg teruk .. mostly celeb hollywood ni career dorg dibeli oleh parents dari kecik lg … dgn cara anak2 dijual sbgi sex slaves utk vvip dlm bidang berkaitan , ni utk memastikan anak tu nnt dpt tempat , kontrak utk brjaya dlm bidang hollywood . . bakal2 artis ni mmg akan dikoruptkan dari kecik lg ..supaya senang dikawal dan dimanipulasi .

      illuminati tu sume cuma samaran utk merahsiakan perkara ni dn byk perkara lain lg .. pedofilia adalah bnde wajib dan pling teruk dlm hollywood ..

      mostly artis yg kareer mereka yg dibeli dgn cara ni , akan hidup dlm kemurungan

      4

      0
  8. KoKo says:

    Vokalis band nie punya High Note memang Gempak laa !!!! :(

    7

    0
  9. biarbetik says:

    Teringat Wak Jawo tu nyanyi lagu dia masa Indonesian Idol…Numb jadi somtum…RIP Chester :(

    2

    0
  10. Ros says:

    My heart breaks. He saved us when nobody could save him. What a god damned world we are living in.

    1

    0
  11. Sambal belacan says:

    Rip chester..
    Aku mula2 dgr lgu linkin park masa umur 12 .. Lgu crawling. Tak penah2 aku suka lgu rock tp aku mula minat rock bermula dr situ. Bila aku form 1 ,lgu In the end tgh popular. Still dgr lgu linkin park smpai skrg. Tak dpt bygkan Linkin Park tanpa Chester as their main vocalist.
    My condolences to his family, friends and Linkin Park.

    9

    0
  12. LPfanhere says:

    WE WILL MISS U CHESTER :(

    3

    0
  13. Lin Nam Pak says:

    That’s a shocking news……..I love their songs!!!!!! ???

    3

    0
  14. Snow Queen says:

    Saddened to learn about the passing of talented Chester Bennington.i’m grow up with all Linkin Park songs.My heart breaks for his family & children.
    #RIPChesterBennington
    #LinkinPark
    #inmemorriesofmychildhoodRIP Chester Bennington..

    0

    0

Leave a Comment

Optional