Written by AbangNara | November 24th, 2014

Kes buli yang berleluasa sejak kebelakangan ini sememangnya menjadi perbualan ramai. Banyak video yang telah tersebar menyebabkan ada pihak yang menyalahkan filem-filem gangster adalah punca perkara ini berlaku. Teringat pula kenangan Abang Nara masa kat zaman sekolah dulu. Masa itu belum lagi ada filem gangster namun pembulian masih berlaku. Cuma mungkin tidak seganas seperti yang dilakukan oleh budak singlet hitam itu.

sharnaaz kes buli

Kesempatan bertemu Sharnaaz Ahmad di majlis tayangan filem Gila Baby baru-baru ini telah digunakan sepenuhnya untuk bertanyakan pendapat pelakon hebat ini mengenai kes buli. Menarik juga pandangan yang diberikan oleh Sharnaaz. Sekali sekala selebriti tanah air kita bagi pendapat mengenai isu semasa memang menarik juga kan?

[flowplayer id=”30418″]

Apa pula kata anda? Kalau boleh kongsikanlah pengalaman anda dibuli/membuli di asrama dulu. Mana tahu boleh dijadikan pengajaran.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

22 responses to (VIDEO)Sharnaaz Ahmad Beri Pendapat Mengenai Kes Buli

  1. Anonymous says:

    jeng jeng jeng

    0

    0
    • Sofeah Latjuba Muller says:

      tak suka rambut sharnaaz cemtu….mcm pemandu lori balak.

      0

      0
    • Wardinah says:

      ini semua salah Metrowealth dan Skop production…. :(

      0

      0
      • Anonymous says:

        abeh boringlah asyik tengok filem cintan cantun, filem sendu, filem komedi bodoh, filem antu merangkak antu terbang sesekali filem gangster pun best jugak

        0

        0
        • Anonymous says:

          pembetulan bkn filem gangster tp lbh kpd action..tak pun skali-skala ape kate malaysia buat filem fiksyen sains..cam kat hollywood..filem diorg xde laa ganas atau pun gangster tp sound effect je lbh dh tu citer diorg sume ade moral..filem melayu??filem gangster pun xde moral..mengajar bdk2 cam ne nk jd gangster..tp aku ske tgk citer jepun ‘my brain’…citer tu psl penyiasatan dan menggunakan teknologi canggih…camne hebatnya polis2 diorg dlm selesaikan kes2 pembunuhan…ngra2 luar sume dh kedepan dlm soal filem..tp malaysia msh lg di tahap bdk kampung…filem bollywood skrg ni pun dh berani buat filem y berkisar fiksyen sains,penyiasatan..dh boleh tembus pasaran hollywood lg..malaysia??balek2 gangster mmg tak kemana laa…

          0

          0
      • minah jambu tlajak habis merah says:

        jangan salah kan sape2 sebelom ada kl gengster pon dh memang ada buli membuli ni… cerita orang puteh banyakkkkkkk yg jadi ikot ikotannnnn bukan cerite mlayu ajeeeeeee ! bila ada babak terjon bangunan tkde pulak pembuli ni nk ikot ! dorang brani buli budak kecik ajeeeee try la buli budak besarrrr yg sama sepadannnnn…huh ! lagi satu penjaga asrama tu tk buat keja ke cek samada budak2 tu tengah tido ke begadoh ke kena lanyak ngan budak2 besar ke lanyak ke …ni tak bila tanye penjaga semua jawab tk tauuuuuu aje ! minah jambu nk ngadu ngan pak najib nanti kau ! helo pak najib u tolong pantau penjaga2 asrama ni suroh dorang buat keja sikit jangan sampai ada pembuli2 pukol budak2 kt asrama….thank u pak najibbbbbb…idop umno !

        0

        0
    • Bettyna Liar says:

      bibir hitam..!! kuat merokot mamat ni.. hurmmmmm..!

      0

      0
  2. Anonymous says:

    masa aku membesar, belum ader filem KL gangster atau filem aksi ganas yang lainnya tapi di tv banyak ditayangkan filem2 omputih, tamil dan hindustan yang lebih ganas lebih violence dari KL gangster. Especially filem tamil geng jahat mesti angkat parang angkat kayu ntah aper2 lagi & angkat kain putih biler bergaduh lagi ganas lagi violence, tak der pun budak2 zaman tu terikut nak bergaduh teringin nak jadi gangster.so tak perlu nak salahkan filem biler anak2 kita membesar jadi gangster, jadi bully king, pembunuh & etc.

    0

    0
  3. anon says:

    Sharnaaz ni kalau rambut panjang sikit mesti hensem sngt…
    Bila nak bersara dari dunia seni…?

    0

    0
  4. koko says:

    aku sgt setuju dgn pndapat wardina. sbnarnya dah lama aku terpikir sama mcm wardina. aku ade terbaca karangan pendek budak sekolah darjah 4 nak cari gaduh dgn member dia, guna ayat2 dlm filem KL gangster. inilah kesan filem2 gangster di malaysia. harap FINAS haramkan filem2 sprt ini pd masa akan dtg. filem terlalu ganas amat tidak sesuai utk rakyat malaysia. negara kita bkn ade perang pun sebok nak buat citer2 ganas mcm nie.

    0

    0
  5. ermmm says:

    jgn kite merasa diri kite kebal sgt smpi tidak boleh ditegur. budak2 skrg bljr jd samseng dari filem. bkn samseng sj tp citer2 lucah pun sama. youtube & TV la cikgu diorg. sebelah pihak untung berjuta2. sebelah pihak lg dpt ilmu jadi samseng. (sorry to say)

    0

    0
    • armm says:

      @ermm macam mane pula demonstrasi jalanan? aku rasa itu pun salah satu faktor juga. Bukan ape..ade je orang yang bertindak ganas masa tu. Siap pukul polis, terbalikkan kereta la. Parents juga yang bawa anak-anak masa tu.

      0

      0
  6. si lembut says:

    sotong!!

    0

    0
  7. nok gebuzzz says:

    ada sesetengah ibubapa dah beri pelajaran yg secukupnyer,didikan agama dan sbgnye….tapi menjadi penagih dadah,so nak salahkan siapa??

    0

    0
    • Anonymous says:

      itu smua ujian ALLAH S.W.T kita smua adlah hmbanya..

      0

      0
    • Anonymous says:

      salahkan anak2 laa..xkn slh ibu bapa jgk…klu dh anak2 otak bebal,tak boleh di tegur..bl ibu bapa tegur ugut nk lari umah,nk tetak ibu bapa ngn parang camne…slh ibu bapa ke??msg2 dh besar dh boleh pikir mne baik,mne buruk…ibu bapa dh beri didikan y baik tp pilihan di tgn anak2 nk pilih jln mne…slh diri sndri lg bgs kan..bl jd jahat nk slhkn org lain..bl jd baik nk bangga diri…nape bl jd jahat xnk slhkn diri sndri??diri sndri y pilih jd jahat..klu camtu Allah dh turunkan al-quran dan as-sunnah supaya jd pedoman manusia akhir zmn tp kenapa masih rmai y masih buat jahat dan maksiat??salah siapa??salah Allah ke??

      0

      0
      • seorang ibu says:

        cuba fikir kenapa anak ditegur melenting, kenapa anak kene tegur nak tetak mak bapak ngan parang? something wrong somewhere anak tu besar jd gitu. kifarah kat mak ayah. dan juga tgk masa kecik cukup ke didikan dan perhatian dan adakah terlebih dimanjakan? mmg xboleh salahkan ibu bapa dlm semua hal, tapi kdg2 sbg mak ayah kene tgk jgk ape kesalahan kita kat org lain, kat anak2…

        0

        0
  8. Ibu says:

    zaman penuh pancaroba mendidik anak2 ini, kita kena berbalik kpd Allah swt, apa2 permasaalahah anak2 kita mohon & rayu pd Allah tak kira masa dah ketika seolah2 kita tweet ke, sms ke, pm ke direct kpd Allah, doa ibu paling penting utk kesejahteraan anak2, bapa pun kena main byk peranan dan titik berat perlilaku anak2 di samping berdoa, jadikan sebagai role model kpd anak2, nasihat, teguran kpd anak2 tak semestinya waktu kecik aje even sampai dah dewasa pun ibubapa perlu nasihati dr masa ke semasa, jgn ada sifat putus asa dan jemu pd anak2

    0

    0
  9. bbbb. says:

    off topic but I think lah aku lagi suka tengok drama chinese whether from malaysia/china/taiwan… Filem ‘The Cage’ for example is actually a brilliant idea; pelakon dorang pulak memang aku kenal walaupon xtau name sebab dorang ade belakon drama2 chinese kat ntv7 n tv8. And kalau korang tengok drama jepun n korea, mesej yang dorang bagi from their act is really wise. except ‘The Heirs’ xmenahann… tu je.. kbai!

    0

    0