Written by AbangNara | April 4th, 2011

Malam ABPBH2010 ada persembahan Ella, Siti, Ning Baizura dan ramai lagilah. Tapi di hati Abang Nara, waktu Usop Wilcha dan Johan Raja Lawak naik ke atas pentas untuk mengumumkan pemenang Anugerah Bintang Paling Popular adalah waktu  ABPBH2010 yang paling best. Kelakar tak ingat. Kalau korang terlepas boleh tengok video di atas ye. Sambil tengok sambil buat tangan macam Usop Wilcha. Baru feeling ~~~

P.S: Makan sambil membuang. Yek ~~

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

123 responses to (VIDEO)Usop Wilcha & Johan Raja Lawak Menggegar ABPBH2010

  1. Jojye says:

    Part ni Mmg Best!!
    Best gilerr!!

    • comei says:

      perasan x zizan macam ready nama dia dsebut?hehe…

      • ok ke says:

        yup….waktu ni zizan kurang bercakap…xpe zizan…next year ok!!!u r the best!!!!!

      • ucopkampung pisang says:

        nyampah plak tengok zizan camtuh .. hahah (tapi aku peminat dier n johan…) ilek dah ar… kene blajo banyok lagi la mu zang… johan mmng best………. tahundpn johan msti menang!!!!!!

    • karpet merah says:

      x sangka audience pn sgt2 sporting!

    • Udan & Upin says:

      Tak best langsung Usop the Wheelechair nie! Lawak terhegeh-hegeh..macam zaman AR Badul.

      Zizan best..selamba..tak melampau!

      • Fazrifani21 says:

        aku pun kureng minat dengan lawak Usop nie..dibuat2.. :(

      • MooN says:

        x best jgn tgok n komen!!!…buang mse kome je….kome org ni memg x de perasaan……

      • lelsha says:

        zizan best ??? aku rasa lawak zizan yang sometimes melampau . meh duduk perak lah wei baru paham lawak si usop neh

        • mysara says:

          Sapa yang tengok citer hantu Kak Limah tu jer yang faham..mmg lawak laa..

        • ucopkampung pisang says:

          zizan mcm apek senario dlu2.. mula2 mmg orng suke lawak cam dier. lame2 orng boring sbb stail lawak die sama..orng boleh agak.. cube tengok johan, dier kurang ,melawak dr zizan tp bila die melawak, pecah perut kita ketawa tanpa dipaksa. cube tengok chapalrela.. time die tiru chef wan, ust fadillh kamsah, eric leong ngn ah cai.. mmd klaka giler. cara die tiru sebijik cam ikon asal. tu yg jd lawak. lgipun dier tak tiru sehingga mengecilkan hati individu tue..dlm oh yeah pun johan paling lawakk

        • hussienkaklimahbalik rumah says:

          sabo je lah . kalo diorang be2 begabung . kan buli tahan gak .

        • ucopkampung pisang says:

          zizan mcm apek senario dlu2.. mula2 mmg orng suke lawak cam dier. lame2 orng boring sbb stail lawak die sama..orng boleh agak.. cube tengok johan, dier kurang ,melawak dr zizan tp bila die melawak, pecah perut kita ketawa tanpa dipaksa. cube tengok chapalrela.. time die tiru chef wan, ust fadillh kamsah, eric leong ngn ah cai.. mmd klaka giler. cara die tiru sebijik cam ikon asal. tu yg jd lawak. lgipun dier tak tiru sehingga mengecilkan hati individu tue..dlm oh yeah pun johan paling lawakk

      • Mr.kikie says:

        lorh…lawak org pun nk pertikaikan ka…rsnye ramai je yg kata seronk….gini la..ap kata awak cb msuk raja lawak ker…ye la kan msti lawak awk tu mantop kan..samapi kondem org..huhuhu

        • johano says:

          lahh. siapa kata kitorang pelawak. kitorang cuma rasa lawak dia ni tak lawak ponn. tu je. tak cakap pon kitorang boleh melawak lagi best. chill lah.

        • moya says:

          tp lawak laaa usop wilcha nih…huhuhuhu~

      • xxx says:

        lawok la jugok dari kamu..sedorla diri sket..bajet best..

  2. mat says:

    Aku terhibur tgk abp kali ni..x boring dari awal sampai abes!

  3. NurIman says:

    part nie yg paling best semalam..hahaha terbaek lah usop wilcha

  4. mat says:

    Cecite cecite..ABPBH terbaik!!!

  5. nancypoh says:

    masa ini lah sy dah terlajak tidor…huhu..nasib bek boleh tengok kat sini…haha..lawak

  6. ted mosby says:

    MAMAT KHALID AMIK LA JOHAN DLAM CITE USIN DAN USOP….CITE HKLBR PLING KLAKO ABEY NGAN USOP AR…

  7. milyto says:

    muka zizan giler cuak + nervous..thun depan zizan lak bintang paling popular..will vote u more!

  8. fadzioriq says:

    dia nih seyes lawak gilerrr~hahaha

  9. nadia says:

    ABP pling best ever!!!
    gamat tak hengat sey!

  10. AYUCINTA says:

    SANGAT LAWAKKK..HAHAHA…MEMANG BEST LA PNUTUP TAHUN NI..

  11. Maimoon says:

    Ape yg bestnye. Aku x tengok pn. Lgpn usop mmg aku x kenal

  12. gegeh says:

    hari nih dh berpuluh kali view video ni..tetap aku sengih sorg2 hehe
    udah mcm tgk cite P. Ramlee..sape setuju angkat tangan mcm saye tolong like page nih same.. dalam sehari dh cecah lebih 15k haha lawak2 http://www.facebook.com/pages/Usop-Wilcha-glamor-di-pentas-Abpbh-2010/114806688598609

  13. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tahniah sam ! u the best i lov uuuuuuuuuuuuuuuuuuu hensemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  14. Reena says:

    Mak sam pun sporting naik wilcha..bak kata KE..lantok deme ler..suke teman ngan lawok usop..

  15. mokcik says:

    gandingan usop ngan johan mmg menjadik.. nxt yr bole jadi hos abpbh ngn zizan skali baru best..dh agak boring ngn lawak rj azura n sh shahirah tu

  16. Ummi Hanie says:

    betol tu abg nara….
    masuk je usop wilcha n johan…abes tenggelam semua pengacara…hehehh :p

  17. Mojo says:

    bestla johan and usop..gandingan mantap…hahahahaha..

  18. zack says:

    part last plng merapu. mana bleh buat lawak macam tu sedangkan kat atas pentas vvip ngah tunggu untuk bagi hadiah. aduhaiii. sape la yang jaga protokol ni. nasib la vvip yg dijemput bukan dikalangan menteri. kalu tak mau kena gam abp ni

    • JFK says:

      stuju dgn ang zack…
      klaka mmg klaka tp sebab ada vvip patut diorang consider la sikit timing utk jokes tu…
      apa2pun tetap best abi dan usop wicha…

    • lalola says:

      mn ngko tau ntah² dorg pon gelak skali… manusia suke cr silap org!!!!

    • b4rd says:

      Korang ingat vvip tade humor sense ke? korang ingat derang 24 jam nak kena ikut protokol ke? Kamon la.

    • xxx says:

      diorang pon gelok skali la…zack ni bajet best..usop wilcha da memeriahkan keboringan..ok la tu…ni la lawak best…bukannye lawok skema,,,

    • unknown says:

      ek ele…lex ar..vvip tu glak je…emo la…korang tu x phm baser perak…ke jns mmg x lawak..sker kondem org

    • HaZ says:

      peduli apa dgn VIP, kalau takda adegan melawok2 ni mapuih org kebosanan macam tgk anugerah skrin hehe, don wori usop, i like u laah!

  19. rayyan says:

    TERBAIK!!! part paling best sepanjang siaran berlangsung….

  20. Tina turner says:

    Memang keputusan yang tepat. Mane mungkin zizan challenge shazley sam. Shazley Sam da best

  21. neza says:

    lawak… suka tgk…

  22. secret says:

    Sesungguhnya gelagat dioranglah buat aku ingat diorang sampai ble2. dan aku nk ucap jugak TAHNIAH KEPADA CREW2 cte HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH. Cte korang mmg best!! Sweet gle la korang mase kt atas stage tu.hihi.. Pak Usop asyik lupa je yg dia xleh bangon dan jalan ek. saje je.huhuhu DOA Sihat tubuh badan, pendengaran dan penglihatan

  23. jubior says:

    sapa setuju kalau saya kata JOHAN lebih lawak dari ZIZAN?

  24. walid says:

    sya setuju..!!!!

  25. littlemia says:

    tpi masa dia nak announce winner tu prasan x tangan dia shacky…gemuruh gak usop ni ek,,,kita bakor kita bakor

  26. all 'bout oren says:

    kalu leh taun depan johan ade gak br besttt..mule2 minat zizan..tp bile tgk die cam perasan die menang..gelabah semacam ilang minat aku kat ko zizan oiiiii..adehhh..i like last part..mmg gempak arrgghh…

  27. qasehraihan says:

    saya time tu gelak tergolek2..hakhak

    jom baca..tips bahagiakan hati pasangan

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/tips-bagaimana-lelaki-boleh-gembirakan.html

  28. fyna says:

    hahahaha…suke diorg…
    addoooiii…
    sampai saket pewot ngn diorg..
    :)

  29. XooXoo says:

    BN..takde ke rakaman masa Yassin Senario Nyanyi lagu Better Man malam tu?

  30. Sinar R says:

    antara ending terbaik …. usop wilcha akan diingati untuk tempoh yang lama ni

  31. Aib says:

    JOHAN LAGI BEST DARI ZIZAN

  32. Jobs View says:

    johan hebat..
    zizan pun hebat..
    dua2 hebat..

  33. niktipah says:

    Sy sokong JOHAN lebih lawak dari zizan…..ever n ever…

    • ucopkampung pisang says:

      BETUL!!!!!! sape2 yg follow crite ‘oh yeah’ n HKLBR mmg sedar dgn bakat luar biasa johan… yg takde pada zizan. zizan tu klon apek senario..

  34. sailormoon says:

    aku pun suka lawak..
    dr semalam tgk xpueh2 lg…
    TERBAIK LA USOP!

  35. kaklimah zomba says:

    memang pada aku johan lg terbaekkk lawak x hengat dr zizan. nak2 masa yg dia leh wat poco2 kat stage tu. Usop wilcha memang terbaekk dr ladang. ending ABPBH paling hapenning giler sbb 2 mangkok nih

  36. syahira says:

    mmg tu part yg favorit la!!!! mmg happening…

  37. abc123 says:

    pd pendapat aku, memang johan lebih lawok dari zizan, tapi aku tak paham kenapa populariti zizan lagi up dari johan… dah rezeki kot kan :)… time ni aku rasa nak MUTE je sore kak engku tu…bissssinggggg!!!!

  38. pokcik says:

    zizan serius bukan sebab nama dia bakal kena sebut, tapi dah show dah over run lebih stgh jam… kalo zizan masuk campur time tu nampak lagi kelam kabut di buatnyaa…

  39. single says:

    emm … kak engku punya sore mmg memekak sakit telinga …

  40. xxx says:

    sape2 yang x puas ati ngan usop x yahlah tengok video ni…USOP DE BEST…

  41. Amier says:

    Lawak apa ni mcm tahi..tak gelak pun kalau aku ada di situ nak siap lontar tomato atau teluk busuk.

    • pandora says:

      tak lawak dh la..org len pnya ktwa ko je kate tak best..mslh la ko nie…ak mcm nk lontar tomato/telur busuk kt muka ko jek..

      • Mr.kikie says:

        dia sorg lontar telur n tomato kat ucop tp…………… satu dewan tu hempap ko bkn takat ngan TELUR BUSUK OR TOMATO..SLP2 NGAN TAHI2 KOT kat situ..hahah…KESIAN AKU ADA ORG MCM KO NI..HUHI

        • xxx says:

          x sangke ader gak rakyat malaysia maca, mr kikie ni…
          ko boleh ke buat lawak macm usop tu…silap2 kene boo ade la…mungkin ko x mengerti erti lawok…

        • nana says:

          xxx,slp post komen lh..mksudnya mr.kikie nk ckp nk blg telur kt dk amier bkn kt usop..cb bc tol2..emm,,,

  42. Reena says:

    Awok suke bebenor ngan lawok deme ni..selamba!

  43. nira says:

    ntah, kalo x lawak x pyh tgk.hampeh

  44. usop wilca soley soley says:

    tq..tq..

  45. lawak ke?? says:

    aku gelak thap gaban!!!!!………….hahahahhaha….zizan pas amek adiah….trus slow bckap…..teerkejot keeeee????

  46. kkk says:

    alah johan kalau berpasangan menjadi lawak dia cuba dia sorang kureng berbanding ngan zizan walaupun sorang menjadi. tapi peliklah hal remeh pun diperbesarkan yang ni tak betullah , contoh zizan masa penghujung tu dia tengah gabra ada pulak tak suke dia sebab dia macam tu , rasanya kalau kita kat sanan mungkin jadi macam tu juga, kalau semuanya nak ikut kata kita ni rasanya dah bukan macam manusia dah, apa yang dia terfikir itulah spontan, sebab itu Allah menilai dari segi amalan kita bukan ragam kita.

  47. ida89 says:

    memang kelakar gilaa lah,
    abg nara upload lah sampai sam abik award,mumy dia pon naik welcha tu..upload eh?tq

  48. zz says:

    sokong dgn kkk

  49. Myra Dolce says:

    Sam mmg ptot menang n lg hebat dari zizan…
    zizan xyah mimpi nak menang…
    sepanjang tgk raja lawak…
    johan la paling lawak berbanding zizan…
    zizan cam sampingan je…
    johan x up maybe sebab die da kawen lu kot…market jatuh la…

    • ucopkampung pisang says:

      betulll!!!!!!!!!!!!!!!!! JOHAN LEBIH LAWAK DR ZIZANNNNN.. actuallly sorng2 pun die ley wat lawak.. tak yah tunggu zizann try tengok chpalrela. without zizan, johan GANAS MELAWAK.. try tengok zizan show, BOSAN GILERRRRRR

  50. secret says:

    kalau korang tengok, video ni lg lawak.haha sengal je.

  51. angelina jolie celup says:

    johan lawak?????chehhh x lawak langsung!! zizan lg bagus,johan tu dah macam wahid senario,nk buat lawak pastu suara kuat nk mampos,dia ingat lawak la sangat!!!
    kalau korang nak tahu pasal apa zizan tu senyap..sebab dia dah naik menyampah tgk lawak yg si usop ngan johan tu buat!! lawak yg mcm taik…cuba tgk raja azura ngan sharifah syahirah tu pun dah muka bengang sebab usop ngan johan tu over sgt!!!! org nk cepat tp terhegeh2 buat lawak lapuk..aku pn tgk citer hantu kak limah balik umah..cam sial!!! kelakar di buat2..aku pegi saja nk tahu mcm mana lawak nya citer ni,tp hampehh!!!!!

  52. Aweks KL says:

    sebetulnya johan memg kena berpasangan ngan zizan jugak baru best…. sorg2 memg x menyengat>> pendapat peribadi…

  53. feroz says:

    aku x puas hati kat raja azura je..apekehei nye dok terjerit2 macam nak potong line usop n johan wat lawak jer…x puas hati ke populariti dah jatuh??

  54. fiefah says:

    bahpe korang ni kte lawak zizan tu x best hah!! tu lah orang mase awl dulu konon lah peminat dia tapi sekarang hemm korag menyampah! hei sedarlah skt klu bukan pelawak yg buat kte ketawa sape lagi!!!

  55. eikin says:

    bising la suara kak engku ni..

  56. ZETTY says:

    I love u JOHANNN!!!!!!!!!!
    U are the best….next year i will vote u ok…

  57. wiwi says:

    yang sebenor-benornyer..memang si johan lebih-lebih la lagi lawaknyer dari si zizan…tengok je la kat RL ngan ML….johan lebih kreatif dan memang ada sense of humor yg bkn dibuat2…tiap kata dan tingkahlakunyer je mesti buat org tergelak….