Written by AbangNara | March 13th, 2012

Selepas menunjukkan bakat melukisnya, Tiz Zaqyah sekali lagi berkongsi satu bakat baru yang kurang diketahui oleh peminatnya. Menerusi video yang diupload menerusi Facebook Tiz Zaqyah, Tiz mendendangkan lagu How Do I Live kepada para peminatnya. Not bad jugak ~~


Kalau Tiz pergi ujibakat Mentor mesti lepas punya saringan pertama. Hehehe. Apa pendapat korang?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

97 responses to (VIDEO)Tiz Zaqyah Dendangkan Lagu How Do I Live, Not Bad Jugak ~~

  1. dukun says:

    tak sedap langsung. suara garuk macam pondan lorong.

    0

    0
  2. Eyqa Hasnan says:

    sedap laa suara tiz . suka suka ^^

    0

    0
    • Nyah Cantek aka Mizz Nina Banana says:

      I xckp you bodoh tapi you sndiri admit kan !! tergedik2 dpn camera , Choyy !!

      0

      0
    • hahaboy says:

      0:48 – “rasa macam orang bodoh jugak cakap sorang2 kan”
      baru tahu camne vlogger2 kat youtube tu rasa.

      0

      0
  3. Eyqa Hasnan says:

    sedap ^^ thumbs up :)

    0

    0
  4. xoxo says:

    sedapla untuk seorang pelakon..kalau lg sedap dari tu mestilah dia dah jadi penyanyi..

    0

    0
  5. Adibah says:

    suara dia mmg best…pernah dengar dia nyanyi..

    0

    0
  6. EXBFTIZ says:

    Ko tu dukun pontianak mane?
    Suara mcm pontianak harum sundal malam mengilai ader la.

    0

    0
  7. lee says:

    bole pergi….
    suara dia not bad gak…pergi Mania pon bole :p

    peace :)

    0

    0
  8. Eyqa Hasnan says:

    orang yang banyak mengutuk tu , that’s mean dia jealous dengan bakat tiz . jangan mengutuk ! setiap orang Allah kurniakan kelebihan masing-masing . tiz ada bakat berlakon , menyanyi , melukis . mana tahu korang ada banyak bakat lain yang tiz tak ada :) so , just smile ^^

    0

    0
  9. imani says:

    abg nara..
    saye xnk dgr tiz nyanyi..tp sy nk tgk gambar oki setiana dewi..waktu dia dtg kelantan ari 2..
    knp xletak gmbr die?? :(
    suka sgt dkt dia..bg sy inspirasi..
    mudah2an inspirasi untuk org lain jugak..dan artis malaysia.. :D

    0

    0
  10. Neil says:

    suara Tiz ni sungguh sexy..great voice.she can sing, she can draw, mmg talented..and on top of that she’s a great actress..

    0

    0
  11. nadia says:

    suka sgt dgn tiz ni….xpayah nak cover2 cun..mmg sempoi lah tiz…suara dia mmg best…sgt talented…

    0

    0
  12. what the? says:

    biasa je ..

    0

    0
  13. pergh!! says:

    sedap suara..kalo mengaji quran lg best

    0

    0
  14. ada aku kesah says:

    ahaksssss pandai gak kak tiz wat lawak ekk. hahaha. comel le beliau.
    and yeah her voice is really not bad. she’s talented. nice try, sis !
    ^_^

    0

    0
  15. chentalove says:

    sdap jga…
    sora serak2 kering…eh slah plak…serak2 bsah…
    dngar dia nyanyi lgu ‘nur kasih’ sdap kn3x…

    0

    0
  16. Zara Iman says:

    Tiz Zaqyah is a true artist. Admire sgt bakat dia. On top of tt I can see passion n honesty n not someone who’s in it for the glamour. She’s absolutely here to stay. Tiz Zaqyah I’m yr biggest fan, stay true to yrself dear .

    0

    0
  17. baby102 says:

    mmg dah agak mesti sedap dia nyanyi sbb bila dia bercakap je pun suara dia sedap.

    0

    0
  18. lina382 says:

    best!!!!! she gt the voice…thumbs up!!!
    kelakor gak tiz ni ek…intro mmg terbaek…

    0

    0
  19. kim says:

    xdela plak org dok sebok soh tiz ttp aurat yer…huhu

    nway, she’s cute n talented…peaceeee…!!!

    0

    0
  20. H.A.L.I.Z.3.6.9 says:

    kan tiz dh lma tunjuk dia bley nyanyi…bukan dia ke yg nyanyi lagu ost nurkasih ngn yasin

    0

    0
  21. ref says:

    cun dia nih…..cute lah….

    0

    0
  22. samuderakasehku says:

    gila sedap suara dia..aq pun x leh nyanyi sesedap dia…dia boleh berlakon..menyanyi..yg org dengki tu napa..dia ada engko ado?? xdo diam sudah

    0

    0
  23. gigi says:

    BEAUTIFULNARA suka ceduk cerita dari ROTIKAYA. Da lama perasan bila rotikaya post cerita tak lame lepastu BN pun post cerita sama.Lame

    0

    0
    • kaya disapu roti says:

      kalo ko sorang jer byk masa nak surf tenet bukak n baca byk2 page, takyah nk tunjuk bagus. kami tak baca rotikaya…harap maklum.

      0

      0
      • gigi says:

        Sah la kau tak bagus..sebab bace pade satu sumber je. Tak kisah la org kutuk aku sebab bagitau hal ni. Yang penting aku tahu sape yg laju update cerite dulu. Peace

        0

        0
    • gigi pelesu says:

      biar le nara nak cedok pun…. bkn semua org rajin layan rotikaya 2…. jnji org yg buka blog nara ni dpt info baru….

      0

      0
    • kui3 says:

      at least die xcedok cte psl wan shades yg xtau kesahihan cte tu btl ke idak….

      0

      0
    • bangun pagi x gosok gigi says:

      bior le gigi oii..i tau blog nara ni je dari dulu tuk baca brita dunia artis geletis ni..dia nak cedok ke sondol ape efek kat ko? btw rotikaya tu aku baru je kenal sebab nak cari video si budak karipapsss tu…sape ade video si karipap tu? meh2 la share wkwkwkwwk

      0

      0
    • kecoh siak says:

      aku suka abg nara punya blog. rotikaya aku xlayan maaa. lantakla nak cedok mana pun. asalkan baru di mata aku. haha gitewwww! :b

      0

      0
  24. conan says:

    suka hati ar..org lain x baca rotikaya.jgn selfish ok?

    0

    0
  25. puteri kediri says:

    minah ni kalo bercakap aku tak paham butir2nyer..berterabur mcm org laklok.
    bakat berlakon & menyanyi sikit2 tu oklar..
    harap dier perbetulkan sikit cara bercakap yg tunggang langgang tu
    especially bila kena interview ngn wartawan.

    0

    0
  26. Moshi moshi says:

    Mmg nyanyian dia bole tahanlah. Tapi kadang2 aku tak faham apa dia ckp. Aku agak korang pun bole prasan permulaan video ni.apa yg dia ckp pun aku tk tau.mcm org sakit. Lagi2 klau org interview dia. lagilah..tk faham.

    0

    0
  27. Kakak neelofa says:

    akak rasa kalau dia polish bakat dia boleh pgi jauh…..cuma bab yg ramblings memula2 tu akak xberkenan…..mcm org meroyan duk kirai2 rambut……

    0

    0
    • yaya says:

      stuju kak,,tula pelik,nape nk kirai2 rambot centuh?pastuh dala intro kemain panjang butir pecakapan pon aku x paham..pelahan da 1 hal.puas aku high volume nak denga ape dea cakap.part nyanyi je kuat.tapi okla sebab dea nyanyi untuk ske2 je kan,xdela macam seteng2 orang tuh yang bajet nyanyi da sedap tros syok sendiri upload youtube

      0

      0
  28. tina says:

    suara tiz mmg not bad la…tp nape waktu tiz nyanyi lagu untk nur kasih tu xbest…lagu ni bleh thn lak…

    0

    0
  29. yen456667 says:

    suara tiz jauh lebih sedap dari liayana jasmay tuh…..

    0

    0
  30. kepoh says:

    please la tiz jgn jadik macam liyana jasmay although kaw boleh nyanyi.berlakon jela.xpyh nak sibuk2 menyanyi.kalo nyanyi sesaje cmni n kwa video nyanyi2 setaon sekali tape.kalo kwa tiap bulan mcm shila hamzahh…hmmmmm

    0

    0
  31. remy sehak says:

    takmo buat lg ayang…sore nyanyi 2 utk i je..majuk la camni..(berlari-lari anak masuk bilik tutup pintu sambil menyembamkan muka ke bantal)

    0

    0
    • sarah_nina says:

      tak tahan aku baca ko punyer komen dan ko punyer nama.. ketawa sambil berair mata aku ..ahahahahahaha..

      0

      0
  32. AZIZ says:

    better dari L.J ok…hahah..

    0

    0
  33. awek jambu batu mngadap ipad 48jam says:

    hidong die kembang giler..pastu byak mgarut..mnyanyi jela..fez2 tgok ingat org giler td…sabo jela..tgn di atas mata ke dada..=,=”

    0

    0
  34. bujang senang masuk air says:

    takmo buat lg ayang…sore nyanyi 2 utk i je..majuk la camni..(berlari-lari anak masuk bilik tutup pintu sambil menyembamkan muka ke bantal) >>.>> komen paling babi

    0

    0
  35. bujang senang masuk ayaq says:

    takmo buat lg ayang…sore nyanyi 2 utk i je..majuk la camni..(berlari-lari anak masuk bilik tutup pintu sambil menyembamkan muka ke bantal) >>>komen paling budus dan hanjenk sgt

    0

    0
  36. Name says:

    Lubang hidung mu tetap menjadi pojaan hatikuuuuuu

    0

    0
  37. skudiver says:

    notbad gak r ..sore serak2 cam miley cyrus..tp video lu mmg poyo pon tiz cm lu gak..haha..joke3..seyesly u so talented, cuted, &painted…hahaha…

    0

    0
  38. spanar idup says:

    aku klimaks dan terejakulasi dgr suara dia…..

    0

    0
  39. xiang ling says:

    memang best suara dia…macam ni la artis…semua boleh….tahniah tizzz…

    0

    0
  40. miss AA says:

    sdp jgk suara tiz ek…nape xmasuk mentor huhu…..

    0

    0
  41. saffire lynn says:

    Org rmh Osman Ali org sabah atau Bintulu Sarawak?

    0

    0
  42. jimmy says:

    nur aminaaaa!!!!

    0

    0
  43. mizz umie@me myself n i says:

    ha bakat terpendam!! Tahniah Tizz KAU ADAAA???? trademark si Diddie Alias ni..

    0

    0
  44. student bandung says:

    best la gak

    0

    0