Written by serenity | March 3rd, 2014

Pada 14 Mac ini, akan berlangsung majlis perkahwinan ketua pasukan bola sepak kebangsaan, Aidil Zafuan Abdul Radzak dengan pilihan hatinya, Zarema Zainal atau nama penuhnya, Zarema Dato’ Haji Zakaria,  di kediaman Zarema di Pelabuhan Kelang, Selangor.

Bersempena dengan majlis perkahwinan mereka, satu video teaser telah dihasilkan oleh Moment This Production. Video itu berjudul “Bola dan Dia”.

Untuk makluman anda juga, Aidil telah berjumpa dengan dua orang anak lelaki dari perkahwinan terdahulu beberapa hari lepas.

Gambar pertemuan Aidil dan anaknya, Airit Rayyan Rizqin, 5, dan Airit Rafqa Arjuna,3, telah dimuat naik oleh Aidil ke laman Instagramnya dengan kapsyen:-

My kids, my everything. Daddy loves both of you sons!

Video teaser perkahwinan mereka boleh disaksikan di bawah. Bersama kita doakan agar majlis mereka berjalan lancar dan dipermudahkan.

81 responses to (VIDEO)Teaser Majlis Perkahwinan Aidil Zafuan Dan Zarema Zainal

  1. mama mia says:

    jangan beria2 sgt takut x sampai ke mana2

    0

    0
    • Kepo says:

      Daddy loves both of you sons (but not enuf to pay for your maintenance)

      0

      0
      • Anonymous says:

        kah kah kah you are right……
        tapi citer dia tenggelam kerana citer Hanez lagi MELETOP

        0

        0
      • DJ says:

        lelaki mmg mcm 2…..mule rase bersalah mase hr nk nikah…mule le ckp sayang bagai…lepas dh dpt bini baru anak2 x ingat…what goes round comes around

        0

        0
    • Lolita says:

      Kan… hebat ke die main bola?
      tp sekali pandang muke garikma tu mcm bapok pulak.

      0

      0
      • akusukadia says:

        suka2 kau je nak kutuk ciptaan Allah kan..macam la muka kau tu cantekkkkk sangatttt…..

        0

        0
      • Ritu vs Aya says:

        SeMalaya tau aku x suke dgn mulut Rita Rudaini yg suka pong-pang-pong-pang dlm IG, Twitter mcm dia innocent sgt2 n Aidil tu yg paling jahat sgt2. Tapi aku terpaksa akui yg Rita jauh lebih lawa dr bini baru Aidil ni. X kira la dia lawa sbb botox ke apa…tp bini baru dia ni kena bertudung baru nampak ayu kowt

        0

        0
    • Olga says:

      MUNTAH PELANGI I BUKAK,BACA N TGOK VIDEO NI UOLSSSS

      0

      0
    • Olga says:

      TAJUK VIDEO TU BOLA DAN DIA,HABIS LA KO ZAREMA, AIDIL NI BUAT KO MCM BOLA NANTI,MASA TU BARU KO TAU LANGIT TU TINGGI ATAU RENDAH

      0

      0
  2. Entah says:

    Mesti aidil excited leh buat video bagai n kawin grand bagai..
    sbb sebelum ni xde kan wlaupun udah pernah kawin..
    anyway, tahniah bro. jgn lupe tanggungjawab pada anak2

    0

    0
  3. me says:

    hmmmmmmm… lawa Rita lg kot..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Rita mmg lg cantik dr zarema tp aku nengok zarema ni lagi ori dr rita. last but not least, tak sume laki pilih cantik sbb apa guna cantik kalu mulut longkang. harap rita pun dpt jodoh ngan lelaki yg dpt bentuk dia sbb ex husband dia akbar sahari pun ada ckp masa prisiding mahkamah dulu yg dia tak dapat bentuk rita.

      0

      0
      • cLn says:

        Rita mmg mulot longkang..watak dlm mami jarum tu sebijik perangai sebenar dia..seblom dia kapel dgn Aidil, dia kapel dgn sorg cameraman yg pemes..dok serumah..bile gaduh dia terjerit² & humban baju mamat tu kluar pintu..

        0

        0
  4. mummy che ta says:

    Tahniah Buat Kedua duanya..semoga majlis berjalan dgn lancar

    0

    0
  5. cikimau says:

    alahai.. bagusnya anak2 rita ngn aidil nie.. even dah lama xjumpa papa diorg tp kalau tgk masih ada kemesraan antara anak dgn ayah… semoga kekal selama-lamanya mcmni. even dah bercerai. jgn buruk2kn bekas suami pd anak2….

    0

    0
    • Anonymous says:

      pasepa plk, kalo rita buruk2an ank tu xmo dekat pun dgn ayh dorg..
      ni suma propa jer.
      everything kunun

      0

      0
  6. Mak Jah says:

    Tajuk video “Bola & Dia”… Dia= Kau… Bola= Ku tendang sesuka hati….

    0

    0
  7. Cik mah says:

    Yang comment ‘tahniah aidil’ bla3 ni sume zarema eh? :p

    0

    0
  8. Julia says:

    Geli je..

    0

    0
  9. sue says:

    ko jangan nak buat aku carut pepagi ni boleh x?

    puiiiiiiiiii geli aku nengok..

    0

    0
  10. sweet ker? says:

    bnyk kali aku ulang tgk video nih tp xdpt nk carik ke’sweet’tan couple nih..
    xpe la…dh jodoh…semoga bahagia je la ye..amin!

    0

    0
  11. perh says:

    tahniah…dah jodoh korang…buerkkk!!!

    0

    0
  12. azreen says:

    “My kids, my everything. Daddy loves both of you sons!” – kalau dah derang tu your everything, why the heck did u leave them for??? Stupid. If they are really your everything, u should be with them all the time…!

    0

    0
    • aku says:

      bodoh nye kau ni dh jodoh dady nye ngan momy nye sampai stakat tu je kan mcmna plk nk bersama lagi…sekurang2 nye dia masih ingat tanggungjawab dia pada ank2…

      0

      0
  13. pening says:

    masalah dan problemnye….terror ke main bola?huhuhuhu…rase x pyh la wat teaser kaitkan ngn bola…kfcm okla…die ni cm x terror mane je…arap muke je…xpyh kot…

    0

    0
    • hanis suraya perampas says:

      ko tu terrer tak main bola. jgn ngutuk je kerjanya

      0

      0
      • xsuka org poyos says:

        haha… meroyan plak tiap kali aidil dkutuk?
        ni mest c polan xpandai sgt main bola ni..hahah
        btw… so geliii..plz get a life..
        giler glams..main bola xkemana.

        0

        0
    • kelawar says:

      die mmg terer hokey.. korang kene tgk die main bru boleh ckp..
      lg bagus klau tgk kat stadium time pasukan die berlawan…

      bru la leh ckp terer ke idak.. yer..

      0

      0
  14. ct juga nama nyer says:

    nak berak jap…Next

    0

    0
  15. miss A says:

    teaser paling boring yg penah aku tgk! serius!

    0

    0
  16. Anonymous says:

    dear rita, be strong. mungkin dia bukan jodoh yang berkekalan sehingga ke akhir hayat. semoga dapat jodoh dan kebahagiaan yang mutlak pada masa akan datang. berdoa banyak2 kepada Pencipta untuk mendapat ketenangan.
    dear aidil, jangan lupa bg nafkah. tak patut u tak dapat bg sedagkan zainal abidin rawop mampu bg nafkah dekat rm6k selain bayar yuran pengajian anak di ipt.
    dear zarema, jangan jd ibu tiri yang jahat. u sudah dikira beruntung dan bertuah.
    *nasib seseorang mmg tak tentu. tuah ayam nampak di kaki. tuah manusia bergantung pada rezeki.

    0

    0
  17. diana lempir says:

    jom reramai muntah ijo!

    0

    0
  18. hanamarlina says:

    Aku rasa video ni macam tak sampai jer.. macam x masuk dengan motif yg kau nak tunjukkan tu..

    0

    0
  19. MAXMORA says:

    k lah..rupa sebijik samalah perangai pun..bila kawen sorang tendang bola sorang tendang meja..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    kenapa pakai baju cantik tapi bawa surfing board? x paham?

    0

    0
    • minahpoyo says:

      haah aku pon heran knp dgn surfing board tu? tp yg pnting muka zarema mcm nenek tua..

      0

      0
  21. Ms.Aprils says:

    Bola dan “Player” -_-“

    0

    0
  22. enjoy says:

    feeling posh ngan david bekam

    0

    0
  23. peanut says:

    W/pun sy x suka ko berdua…
    Tahnah Aidil & Zareema.. jgn lupa tanggungjawab utk anak2..
    Hidup mesti di teruskan..

    0

    0
  24. nini says:

    Alhamdullilah….dah nk kawin pon Aidil & Zarema semoga berbahagia hingga ke jannah… saya x nampak pon apa2 yg x kena dalm hubungan mereka video yg dihasilkan pon sgt owesome. pernah baca IG zarema ramai yg hentam dia tapi dia tetap jwn dengan cara sopan dan xde nye nk maki org tu…x mcm yg satu lagi tu…

    0

    0
  25. s says:

    Yang penting mendapat restu dari ibu&bapa… :)

    0

    0
  26. mcm2 says:

    syukur keluarga zarema sudi terima aidil wlaupun duda,

    0

    0
  27. Anonymous says:

    apa plk tak bersyukurnya. dah si aidil tu ada rupa dan berduit. muda plk tu. cuba klo duda miskin, engko pun tak nak. zarema pun menumpang tuah keluarga dia (abang ipar).

    0

    0
  28. ANJE says:

    dlu kawin lari tak merasa kan.. mcm grand jek kan majlis ko.. apa kata ko bayar jek 5k nafkah anak.. takde xbini ko nak royan2.. selesai semua benda.. ko pon pegang armband johor n malaysia.. mmpu sgtttttttttt

    0

    0
  29. sue says:

    sedih pulak aku tengok gambar Aidil peluk anak2. bukan kesian kat dia tapi..tengok muka anak2 tu yang tak tau apa-apa. Harap2 lepas ni Rita dan Aidil berdamai lah demi anak. Walau apa pun masalah korang, harap jangan tunjuk emosi depan anak2. Hargailah masa dengan anak2.

    0

    0
  30. kak wok says:

    kemain gah majlis ko ye aidil…..jangan lepas ni kasi alasan duit tak cukup pulak ye. anak-anak makin membesar.

    0

    0
  31. compiuh says:

    nama zarima zainal tp nma penuh mn hilangnya zainal tu.. bapak zakaria.. anak angkat ka?

    0

    0
  32. zinadain ziden says:

    acah acah hot, main takde ah power mane

    0

    0
  33. nok gebuzzz says:

    pasangan paling menyampah…..jantan x boleh pakai sama mcm BF si hanez sundal tu…

    0

    0
    • ANYVN says:

      lebih baik ko gi jga laki ko sane. entah entah laki ko pon same agaknya. tk abis nk kutuk mengutuk. org. mcm lh ko tu bleh pkai.

      0

      0
  34. MELATI says:

    MACAM PUTERA RAJA DAN SI KATAK

    0

    0
  35. malisa says:

    zarema si perampas..muka nampak tua..lps ni ko kena sepak dgn aidil.. suka la si rodah n family aidil berjaya pisahkan rita.. xpe rr aidil tu jantan x guna.. bela dan diidik 2 hero u jadi manusia berguna.. eh nd bff si garikma rupanya..

    0

    0
    • olga says:

      jodoh ajal maut. DI TANGAN. ALLAH. tk baiklh mengata. lebih baik ko gi jga familily ko sndiri.

      0

      0
  36. tut tut says:

    zarema ni anak datuk yg kuat rasuah tu….. rumah besar tengah2 taman.. org ramai x suka bapak dia…. meninggal bapak dia tu sebab terkejut BN kalah pilihan raya rasanya

    0

    0
  37. tut tut tit says:

    zarema ni anak datuk yg kuat rasuah tu….. rumah besar tengah2 taman.. org ramai x suka bapak dia…. meninggal bapak dia tu sebab terkejut BN kalah pilihan raya rasanya

    0

    0
  38. belacan says:

    dah boring dan tak suka nanti tendanglah macam bola…

    0

    0
  39. joyah sport says:

    mcm pelik je. video kawen tp asal zarema garik tu pegang surf board? motippppppppppp sgt. kau terer sgt ke main surf board tu deknon? bajet mat saleh kat KLIA la ni. puiiiiiiiiiiii.

    0

    0
  40. hanamichi says:

    alahaii muka ms jwb yess tu mcm pelik plk..
    aritu ade skali ms ak nk amik ank sdara ak blk dr skolah,ade la nmpak org muka sebijik cam aidil ni,maybe nk amik adik dia..tp dia naik moto biase jela..tibe2 ak terpikir aidil tu kalu xkaya xmain bola,xdenye org nk berebut2 mcm ni..rmai lg org lain yg lg ensem..hrp pemain bola,pastu ade rupe skit berbanding org lain..kalu x,xde kemanenye…
    #bl harta mnjadi nilai ukuran di dunia skrg

    0

    0
  41. Bola Itu Bulat says:

    hohoho…arini canang cerita indah, semoga ianya indah dan tiada lg guruh n curahan air hujan…

    0

    0
  42. Gigi jongang says:

    Erm besarnya mulut zarema ni cantik lagi rita kn

    0

    0
  43. leha says:

    jantan ni teringin nak kawin mcm kembar dia. nak teaser,ade photographer, kenduri kawin bagai, ye la dulu tak dpt sume ni dah nama pun kawin lari kan.siann..blagak la mcm org bujang baru nak kawin. puii!

    0

    0
  44. cicakwoman says:

    semoga tuhan membalas perbuatan orang-orang yg munafiq…
    (hipokrit salah satu ciri2 org munafik)

    0

    0
  45. […] (VIDEO)Teaser Majlis Perkahwinan Aidil Zafuan Dan Zarema Zainal (67) […]

    0

    0
  46. watEva says:

    motippppp sangat ngan surfboard tu! apekah yg cuba dipertontonkan?? terus benak kepala aku dok pk apakah motipp tersurat & tersirat..

    0

    0
  47. […] (VIDEO)Teaser Majlis Perkahwinan Aidil Zafuan Dan Zarema Zainal (71) […]

    0

    0
  48. […] (VIDEO)Teaser Majlis Perkahwinan Aidil Zafuan Dan Zarema Zainal (72) […]

    0

    0
  49. […] (VIDEO)Teaser Majlis Perkahwinan Aidil Zafuan Dan Zarema Zainal (73) […]

    0

    0
  50. […] (VIDEO)Teaser Majlis Perkahwinan Aidil Zafuan Dan Zarema Zainal (74) […]

    0

    0
  51. […] (VIDEO)Teaser Majlis Perkahwinan Aidil Zafuan Dan Zarema Zainal (76) […]

    0

    0
  52. […] (VIDEO)Teaser Majlis Perkahwinan Aidil Zafuan Dan Zarema Zainal (77) […]

    0

    0
  53. […] (VIDEO)Teaser Majlis Perkahwinan Aidil Zafuan Dan Zarema Zainal (78) […]

    0

    0
  54. […] (VIDEO)Teaser Majlis Perkahwinan Aidil Zafuan Dan Zarema Zainal (79) […]

    0

    0
  55. […] (VIDEO)Teaser Majlis Perkahwinan Aidil Zafuan Dan Zarema Zainal (80) […]

    0

    0