Written by AbangNara | March 8th, 2011

salma mentor 5
Hebat gila. Itu aje yang mampu Abang Nara ungkapkan apabila mendengar suara Salma Mentor 5 di Youtube menyanyikan lagu Bertamu Di Kalbu. Kalah suara Erra Fazira, mentor dia. Abang Nara rasa peratusan Salma untuk bergelar juara Mentor 5 amat tinggi sekiranya dia dapat mengekalkan prestasi di minggu seterusnya. Jom layan video nyanyian Salma.

1. Video Salma di Minggu Pertama Mentor 5 – Bertamu Di Kalbu

2. Video Salma karaoke lagu Listen – Beyonce

 

3. Video Salma nyanyi lagu Anggapanmu

 

Sesapa yang rajin tengok Mentor dan ada banyak duit terlebih sila vote Salma supaya dia jadi juara Mentor 5. Sekian terima kasih.

 

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

210 responses to (VIDEO)Suara Salma Mentor 5 Memang Mantap Da Bom!!!

  1. awex says:

    i loike….
    buktikan pada nas ahmad…
    org xcantik tp mampu jd juara!!!!!

    • kui3 ak xbrsalah says:

      xcantek ker? ak tgok cantek jer… like her!

      • awex says:

        kan nas rambut kertak tu yg ckp dia xcantik time konsert mgu lps…

        • jabun hensem says:

          cup..cup..cup.. aq pantang kalau korang kata

          pompuan x cantek..kuikuikuikuikui..

          pasti ada bhgian yg cHANTEK…PEACE!

        • org utan says:

          tang mna yg cantik tu jabun …sama je rasanya ..kui..kui ..!!

        • kejora & bintang & janet says:

          amboi hang jabun kalau bab perempuan no1 ko ekk..
          yg ni pun engko nak …ada-ada je siJabun ni..

        • jabun hensem says:

          org utan.>

          mana ko tau sama ..pasti ada lain cikit…lain org lain rasa kot..aq sekadar menhargai& menghayati keindahan anugerah tuhan..hahahaha..

          p/s gurow2 je,,

        • jawatengik says:

          xsuke la salma nie.. nyanyi mcm nak teran berak jer.. haha!

        • sukaati akula.. says:

          aku suka die dooo..goosebump aku dgr die nyanyi..aku rasek cam lagu dia..xterbayang jac langsung!

      • Lynn says:

        cantik pun.. lebih cantik dari protege2 lain

    • haha says:

      keje nas sbgi wartwan nk jatuh kn org jea…
      salma ni cntik ap..nas je yg huduh tet!!!!!!

      • Lipstick Hijau says:

        wow…..mantap la suara dia……begegar otak i…….fuh!!

      • silentgirl says:

        haah..tu ar psl…nas ahmad cm bgos…bleh plak die ckp salma kurg cntek dr yg lain…ko sape nk wat open statement cmtu..agak2lah bai..xpk plak prasaan die klu after da abes mentor die tgk blik mentor..pe plak prasaan die…n famili die. nas ahmad xlayak nk ukur kcantikan ssorg..diri sndri pn xsemenggah! ni la tipikal malay..bkn judge dr segi suare..tp d looks. tgk cm omputeh…they appreciate talented ppl eventhough they’re not gud looking..for me pnampilan n rupa tu just credit jelah..untuk give those person 1 step higher than others..

    • Dalee says:

      suara powerlah.. tapi xsedap telinga mendengar.. not my tastelah..

      maaf…

      • m. nasir says:

        suara wak tu sedap didengar ke sangat haaaaa

      • Mamat says:

        Setuju gan Dalee…..walaupun sore tinggi/power tapi x sedap…note yg sore tinggi yg sedap didengari so far Mariah Carey rasanya klu MC nanyi lagi tradisonal malayu mesti sedap.Ini pandangan je yer……

        • tooott says:

          ni lg sekor..ada ke ptt nk smakn ngn sore MC..mne ko tau kalu MC nynyi lagu melyu sdp??ko pnh dgr ke??nth2 lg sengau…
          pooddahhh

      • tooott says:

        muka ko tu dhla xcntik ada hati nk ktuk sore org…
        xpsl2 kna kutuk ngn aq jgk….

      • Sari Pati says:

        Dalee….Setuju ngan ko….
        She good but yet cant go far………………

      • sharul says:

        sah2 ko ni peminat protege lain..lepas tu menyemak bagi komen not taste la ape laa..padahal dlm hati ko mengaku suara salmah mmg best..hahaha…apa yg pasti salma lebih hot dr protege lain buat masa ni.. lihat saja dekat youtube..cuba bandingkan berapa kali sudah org tgk video salma-bertamu dikalbu berbanding video persembahan protege lain!!

        • dyana says:

          xphm..knapa mesti nk emo2 smpai mcm tu sekali bila ada org bg komen ckp itu bkn taste dia? sgt polite comment Dalee n org2 yg bersetuju dgn Dalee..xde lngsung guna bhsa kasar..smua comment dgn ikhlas cuma bgtau pndapat mereka je..kenapa mesti korg2 yg reply kt comment dorg tu melatah smpai mcm ni? sy xtgk mentor lgi..ni 1st performance protege mentor yg sy dgr nyanyian nya..mmg power tp mmg bkn taste sj juga..bukan mengutuk..sekadar memberitahu pndpt..

        • dewi singgah sane says:

          dyna>bia dekat dieowg la coment msg2 nk melatah ke ape ke dieowg punya hal lah…yg dyna nk sibuk sgt tu npe???xde keje ek…..kte pon msg2 punya pndpt bce je la xyh nk tgur2 ekkkkk….

        • sharul says:

          dyana>xde maknanye emo..cuma dorang reply pun agak2 laa..ko sendiri kate ko xtgk mentor lg dan “bkn taste ko juga”..its okay laa..cuma kami yg minat salma coz suara dia..dan bila dorang yg kata bukan taste la, suara tinggi xsedap laa..bagus tapi xleh pergi jauh laa..wahhh..tau pulak dorang masa depan orang ye..klu xminat ckp je xminat.,jgn la judge sampai mcm tu sedangkan tu baru persembahan pertamanya..xde ler pulak terang2 kami kata aiman suara mcm berok ke, ayish persembahan boring, shiha protege seripah aini jd toksah undi..ratnah persembahn yg mmg xda Logika mcm gampang,iqa nyanyi sebut ‘cabaran’ bunyi cam ‘ceberan’..xde..xde…mmg xde…kami mmg respek protege lain..

    • sape kato suare cik salma ni angkat tangan macam saye…… sedop benor dia nyanyi lagu ziana zain.. memang KAW2.. :)

    • Sari Pati says:

      Salma…Salma…
      copycat artis wannabe…..
      Salma = Ziana zain + Misha omar…
      no x-factor and aura……

    • DaddyCool says:

      Boleh ker??

    • acong says:

      Suara cik salma memang power… cuma satu jer, jangan salah pilih lagu ok

  2. ema says:

    mmg best…

  3. ikan pirana says:

    xde pekdah pon rancangan cm ni..

  4. Sakura says:

    Salma ni mentor kepada siapa?

  5. Shutmeup says:

    dgr suara mcm gaya ziana zain pon ada

  6. Maimoon says:

    Tgk dr pesonaliti dn suara. salma mmg seswai jd penyanyi pub dan nite club. Lps tamat musim mentor salma msti dpt tawarn dr pub2 seluruh msia dn thailand. Ok la tu

    • b0m b0m p0w says:

      x baik menilai 0rg dr segi pers0naliti ngan suara?d0nt judge the b00k by the c0ver..kalau tak suka lebih baik diam dari berkata²..berd0sa menghina 0rg sebegitu rupa..pandang diri sendiri kt cermin..cukup sempurna ka diri tu utk mengata 0rg sebegitu? ;)

    • bungakejora :) says:

      xbaik ko ckp mcmtu kat salmah ..ko ker???yg bagi dia rezeki..
      dia b’bakat apa..lagi2 dpt didikan akak era lg la…:)

    • Lipstick Hijau says:

      g mampuih la ko maimoon….. g ikut moyang ko!!!!

      • Maimoon says:

        Well, setengah org mmg bute seni smpai x tau menilai . Kenyataanye salma lg seswai jd penyanyi pub. Salma bkn jenis penyanyi komersial. Ko pn leh p mampus lapsteak hijau !

        • hati yg pink says:

          wei maimonn!!!!!!11 ko jeles bah tu kan sbb erra tk pilih ko jd protege nya hahahha tu lah kerjamu meroyan jak doakan orng keja d pub… ko boleh blah maimoon!

        • Lipstick Hijau says:

          baik ko nyanyi sambil jilat lubang jubor bapak kau! shial ko maimooon…

        • Geng Jambu says:

          deras komen ktk koh. hehehe
          ngakak kmk tetak kak ijou.

        • zhi says:

          sian kau nie maimoon blah jer dr sini sblm kene bom atom…..hehehe

        • Lipstick Hijau says:

          aku bygkan maimoon ne seorang pempuan gemuk…hitam..pas tu xde bf sb x cantik….gigi jongang pula….rambut ketak mcm nas ahmad…ada tahi lalat sebesar taik gajah kat batang hidung die….maimoon x suka mandi..setahun 2 kali jer mandi..daki setebal lemak ikan paus….!

        • comei says:

          To Maimoon..kot ye pun ngko ni mmg pndai mnilai,jgn la smpai doa org tu sesuai jd artis pub.kata2 adalah doa. kalo x suke pun, ckp la sekadar ucap gd luck.. k,aku bg 1 cth.andai kalo ko msk mentor,then org komen ko ni hanya sesuai jd penyanyi jalanan,ape perasaan?

    • Lynn says:

      maimoon jeles

    • comei says:

      maimoon..kalo x suke, jgn hina mcm tu sx.personaliti dan sore ngko bez sgt ke smpai blh judge org mcm tu hah?

      • fit says:

        biasa ler org yg busok hati mmg mcm tue wak…tuhan dh tutup pintu hati org2 berhasad dengki n berhati busok ni….

    • aqu anna says:

      maimoon….cbe cri dlm kamus arab ape mksud ‘maimoon’…hahahahaa…..

    • tooott says:

      maimoon2…dhla nme maimoo,nsib bkn timun…kalu timun td aq jolok2 je dlm mulut ko…mlut busuk…
      ada ke ptt doakn cmtu,mne ko tau rezeki die cmne,nth2 pas kua mentor rezeki die lg melimph ruah..ko ada ke????

    • Sari Pati says:

      Maimoon…
      small yes for u…..
      so far, aku tak nampak lg sejauh maner die bole pergi….maybe akan meletop jab jew then akan terbengkalai like an old abandoned house…haha

      • zai says:

        ni lg sekor.dari atas tadi tak puas ati.majoriti kat cni sume kate best!hanya beberapa ekor jer kate tak.ko ingat sng ke nak nyanyi mcm tu?pnyanyi sedia adepun tk bleh tarik sore mcm salmah.sebiji mcm charice tarik sore.cube ko cri kt utube pnyanyi yg bwk lagu ni.siti sarah, pnyanyi indon, beyonce secara live?banyak cut not yg tinggi2.

        mnusia klu jeles, mcm tu lah.cube ko bwk lagu ni kami nak nengok.mesti tekencet punyer la!bodoh!

      • Maimoon says:

        Erra dh salah ambil protege. Salma ni artis kelab malam. Abis mentor nti senyap la

        • sabaria Andi Asis says:

          maimoon2…..klo ko xtau jln kehdupan salma jgn lah suka bwk cerita yg bukan bukan….ko tu hebat sgt kah…slma

        • b0m b0m p0w says:

          kalau sekalipun dia penyanyi kelab malam kenapa?apa yg jadi masalah pada kau? ingan maimoon o0oi..lancang kau mengatur bicara..jangan terkene kat kau @ kketurunan kau da lah wei~kalau da kene nanti, baru kau tau amcm rasa dia bila langit da sampai atas kepala…

        • liz says:

          kan mentor ni platform utk lbh dikenali..br la blh jual nm n suara bila org dh knl..klu x suka pn jgn la hukum org lain..dia cuma nk cari rezki..sekurg2nya dia x menyusahkan sape2 nk bg dia mkn..

        • hati yang pink says:

          apesal lak law artis kelab malam!! tak leh pergi jauh ker???? dah agak dah ko ni g auditon tuk jd protege erra.. tu lah ko meroyan kan??? sengal arr!
          ko boleh blah!

        • sjoran says:

          aku igt si maimoon ni ‘tokey’ pub la tu pasal la dia ckp cam tu pasal pas ni dia org pertama yg akan ikat si salma kerja kat pub dia.. toi x???? takut la tu si salma lari ke pub lain… hahahaaaaaaa…. ko jgn monnnnnn tah2 sok si salma ni tip top setanding ngan Dato Ct haaaa….. x terkelip2 mata si maimooooooooooonnnn sok

      • b0m b0m p0w says:

        0rg berhasrat dengki mmg macam gitu..x pena nak mend0akan kebaikkan utk 0rg lain..yg ade d0akan benda x baik je..40x benda ni k0 ulang², pulang balik pada k0 padan muke~ bak kata pepatah ” menepuk air di dulang..terpercik ke muka sendiri” jgn k0 jd mcm peribahasa ni da la ye..;)

  7. zaza90 says:

    yes Salma….d best…

    • Lipstick Hijau says:

      heran aku….org yang suka dislike ne memang pekak…..dah sah2 c salma ne best mantap!

      • Sari Pati says:

        she copycat….no melodies….

        • reen says:

          woi sengal, charice pun dorang ckp copycat celine dion la, whitney la, MC la, tp still famous ape.yg pnting dia bleh tarik sore sebijik,ntah2 lagi tinggi sampai mencapai 10 okta!(MR cuma mampu smpi 7 okta jew.)

          tk mustahil artis asia ni boleh pergi jauh!jgn kampung sgt.mcm bagus jew!

        • WOW says:

          kot yer pon ko nak back up, aku mintak sgt2 ko jgn sebut PINOY kat cni.!!!!!!
          aku sgt2 meluat kat dorg!!
          ko g kat utube. abis org2 msia dorg anti ko tau tak!
          HATE CHARICE, REGINE, THIA MEGIA n bla bla bla!!!!!!

  8. anum says:

    suara power.. tp aku tk lyn mentor

  9. lili says:

    klu betul gaya menggilapnya, pasti Salma akan menjadi the next generation of quality female singers of M’sia. Suara memang power abes. Mintak2 Erra akan berjaya menaikkan nama gadis dari Tawau ni.

    • kui3 ak xbrsalah says:

      btol2…sape2 yg x suke tonton ke aper ker… kaw snyap2 dh la..xyah bsing2..meluat baca komen2 korg 2 la…

      • b0m b0m p0w says:

        sgt setuju la babe..ape ke b0ng0k d0rg ni ea?patutnye bangga la kat malaysia ade 0rg² yg punya suara p0wer macam ni..adesh~

        • Lipstick Hijau says:

          dorg tu pekak..bnyak ulat dlm telinga…..

        • mem says:

          tah korg ni..asik2 nk bangga kat org luar negara. kalo org luar nyanyi x sedap pon org puji2. kalo yg sendiri punyer smpi org tu bkubur pun dok nk hentam lagi. x faham aku. tu psl la x leh nak maju

    • Astra says:

      Betul.. setuju ngan lili.. suara salma sgt sedap.. cam gabung suara ziana + suara ct and even better suara salma power, x boring n x sengau.. anyway pendapat saya diction kene lagi jelas kalu idak mcm ct nyanyi yg slalu x brape clear sebutannya .. opps I bukan anti ct ok, slalu juga dengar lagu ct … I x suka hafal2 lirik cuma dengar n hayati ajer … byk kali sgt x dpt tangkap word yg dia sebut … itu ajer la.. yg lain ok.. best of luck to Salma

  10. the pink ultraman says:

    aku suka salma nyanyi lagu listen tu.
    chorus part mmg mantap.
    nak booking dia nyanyi kat wedding aku nanti boleh?

  11. slumbercool says:

    boleh laaaa, boring la nengok progam nyanyi hari-hari. last2 artis nie tak kemana pun.

    • slumberbadak says:

      lau boring x yah tgk….byk lg rancangan ilmiah yg lain…artis nk ke mane2 pon bkn nye ade kaitan ngn ko..sengal tol la..kaau bab mengutuk, bab merendah2 kan org lain, mmg no 1….

      • fit says:

        org melayu biasa ler wak,mgata org,hasad dengki…mmg no satu…mcm ler dorg tue bagus n perfect sgt….

  12. nek jah says:

    Walaupun nek jah ni xpenah tgk mentor, tp nek jah rasa…dia berbakat. Bukan calang2 org dpt kontrol key rendah n tinggi..Bgs2, keep the good job gurl=)

  13. mmg power sore salma tuh… meremang bulu roma.. buktikn pd nas ahmad tuh… bior ruper krg, tp suare tuh mantop beb…

    pasti vote salma nnti…

  14. ck slmh says:

    time kasehlah.
    suare aku mmg sedap pon. haha…
    btw, xyahla undi2 ni.
    buat perabih duit je. heh.

    • Era Pajira says:

      eh helo….kalau u x menang habis u i kejekan…i x la dpt 100k if u x menang..! i sedar i nyanyi x best dr u….u jadi mentor i la ye….

  15. kaki_g0ssip! says:

    SI NAS AHMAD TU RMBUT DHLA KETAK2. ADE HATI NK CKP ORG X CANTIK! CUTE PE SALMA NI.. MCM CINA LOOK! KENA LA NGN EF AS HER MENTOR TU..:)

    • Lipstick Hijau says:

      org sabah memang banyak chinese look…..

      ala c nas ahmad rambut busuk tu wartawan yang ketinggalan zaman…..menyampah dgn nas ahmad….

      • kaki_g0ssip! says:

        lips – kite back up si salma ni pn ade yg dislike ek??? kuno btul la diorg ni! nmpk sgt diorg ni fans NAS AHMAD KETAK2 TU. HAHAHHA

        • Lipstick Hijau says:

          a ah…org yg dislike tu memang pekak….tp x pe…..ade ribu2 lagi yang support salma….yg x support tu ade bbrp kerat jer….xde masalah kalau nak jentik terus masuk dlm kuali…

  16. Hajar says:

    suara dia memg best..

  17. bucutt says:

    salma memang hebat….
    kata nye dr fmly yg susah….so pndai2 la bwak diri..!!

  18. al amin caterer says:

    suara tu aurat ..

  19. yanie hakim says:

    pwer gla suara salma ni, bngga ada artis mlysia mcm ni.. dia ni antra pelapis2 bkat bru… bkat dia mmg berbaloi2 tu…

  20. zz says:

    selepas siti nurhaliza .. dah x de penyanyi yg kekampungan lagi .Maseh ingat penampilan awal siti .. kemalu maluan .. kemelayuan ..Penyanyi baru skrg semuanya belum apa2 dah nampak gedik ..

    • bungakejora :) says:

      mmg pun salma nie nampak malu2..tapi bila nyanyi Fuhh…cayaaa la..SALMA..:)

      • Lipstick Hijau says:

        personaliti salma tu la yg best…x over…shy2 cat….dpwn to earth……..tu yang masyarakat boleh jatuh cinta….harap2 perangai dia ne ok la…..brape ek umur salma ne?

  21. bungakejora :) says:

    power la salma nie..meremang bulu roma aku…bila dia nyanyi bleh jadi juara la..??aku salah 1 peminat dia..:)

  22. cikedi says:

    penyanyi yg bagus!

  23. mrs pening says:

    wah kl neh msti juara mentor milik perempuan plak kan!sukses salmah!wat yg t’baik dr ladang wokeh!suara u mmg de bom!!!!!bezssss!chayoookkkk..tahniah gak kat mentor ERRA FAZIRA!^^

  24. peminat salma says:

    Best sangat salma ni..harap dia menang & mendapat peluang melahirkan album english, yang mana lagu diperolehi dari hollywood & dijual juga di usa. Semua itu kerana kualiti nyanyian beliau lebih hebat dari beberapa penyanyi terkenal di hollywood & setanding dengan Beyonce. Jangan la beri dia lagu sampah macam lagu-lagu ziana zain, bosan & takda kualiti. Teruskan beri yang terbaik, supaya rakyat Malaysia akan terus terpukau dengan persembahan mu.

    • belacan hangus says:

      OMG ko kata lagu ziana zain mcm sampah!

      oh no..no..no..no..no..no..no..no..no..no..no…

      • b0m b0m p0w says:

        haha..lagu zz k0 kate sampah?k0 punye telinga betul ke x?ke ade wayar yg putus?g anta kedai..p welding..betulkan sikit..haha ape la..

        • peminat salma says:

          Maksud aku lagu-lagu yang berkualiti tinggi, sedap melodinya macam lagu2 beyonce memang sesuai dengan suara Salma ni. Jangan la ada hasad dengki, kita patut bertuah kerana ada juga akhirnya penyanyi berbakat antarabangsa seperti Salma ni. Selama ini tiada pun mana2 artis Malaysia yang berjaya menyanyikan lagu Beyonce sehebat ini. Usah la diperdebatkan dengan isu2 remeh temeh, TV3 khasnya primeworks patut uruskan Salma supaya karier beliau dapat diketengahkan kepersada antarabangsa dengan lagu2 berkualiti dengan kata lain lagu2 yang boleh diterima oleh masyarakat antarabangsa. Penyumbang utama kepada kejayaan seseorang penyanyi adalah lagu2 yang ada di dalam album mereka, selain faktor pengiklanan dll. Itulah sebabnya kadangkala kita lihat penyanyi yang bervokal hebat, tenggelam kerana tiada lagu2 yang sesuai dari pencipta lagu2 di Malaysia. itulah antara sebab kenapa Anuar Zain terpaksa membeli lagu2 dari Indonesia. Kita perlu mengakui bahawa Malaysia memang ketandusan pencipta/penulis lirik lagu, hanya segelintir sahaja yang betul2 baik buat masa ini.

        • b0m b0m p0w says:

          o0o i c…tapi sangat silap rasa nya bila k0 cakap lagu ZZ lagu sampah~ bukan kan ka itu tandanya k0 merendahkan kelebihan artis² malaysia?even malaysia ketandusan penulis lagu/lirik sekalipun, ADALAH TIDAK WAJAR UNTUK KO KATA LAGU ZZ LAGU SAMPAH sbb kalau lagu zz ni lagu sampah x lah sampai skrg lagu dia jadi siulan di bibir² 0rg! think about it~ ;)

        • Wany says:

          takyah nk bangga SANGAT la dengan orang barat…bagus mana sangat hasil diorang?? Aku tak suka pon???

          Benda yang ko suke, ko cakap bagus, yang ko taksuke tak bagus la ek??

          Aku xde la nak menangkan sape2, cuma tak suka aktiviti mcm ni. Umpama mcm, “MENGUTUK KELUARGA SENDIRI DAN MEMENANGKAN ORANG LUAR”…

          Lagu2 barat tu la sebenarnya cara diorg jajah pemikiran kite, dengan unsur2 tak elok.

          Cakap siang pandang2 ok….
          Lagu ZZ superb!!

        • b0m b0m p0w says:

          @wany : agree babe…agaknye dia ni x paham bahasa ek? bukan ke sllu dgr pepatah ” kera di hutan di susukan..anak sendiri???? hah! gini la gamaknye dia ni..ish²~

          P/S : SAYA BANGGA JADI ANAK MALAYSIA!!!!

      • Kurus says:

        belacan!!!!

  25. aleesya says:

    terus terangkat rambut aku dgr dia nyanyi! lagi sedap dari penyanyi asal..nyanyi rileks pulak tue…

  26. miss_pinky says:

    wow.
    ni bru name pesona bintang,haaha.
    :)

  27. Princess Suci says:

    kalau ya pun nak panaskan mentor tu jgn la menghina orang laen, apa yg tak lawanya si salma tu,ok jer…itulah suka cari kelemahan org, berdosa tau, si salma ni actually boleh saman malu kpda nas ahmad kerana mengina dia secara terbuka dan live lagi, minta ganti rugi ribu-ribu dgn perintah mahkamah supaya nas ahmad minta maaf, padan muka, salma, u hve legal rights go!

    • nananchikasibanyak says:

      betol tu. nilah org kita.. asyik nak tgk lawa tak lawa jek.. camne nak maju.. *sigh* :(

  28. myvitrd says:

    suara serak basah n mempunyai suara tinggi..potensi untuk pegi lebih jauh ada harapan.. tapi tunggu konsert seterusnya..

  29. NES AHMAD says:

    serang…….opps..tak kene

  30. big mama says:

    baju yg dia pakai mlm tu..kalau x salah adira pernah pakai masa show kat astro …

  31. anti AF says:

    korang x dgr ke suara2 kat akademi Al Quran..
    lagi mantap

  32. raymee12 says:

    Erra hanya perlu ajar bab penampilan diri aje …. bab vokal tu tak payah la …. sbb protege dia jauh lebih baik dari dia ….

  33. noral says:

    relax je die nyanyi lagu listen kat kenduri kawen… gile ah…

    org lalu lalang je… kalo aku dah duk diam2 tarik tikar tengok die nyanyi….

    mantap gile!!!

    • nananchibanyak says:

      ce tengok beyonce nyanyi pon sampai kuar urat kat leher kot.. slamah nyanyi relax jek.. :p

  34. bosan gile says:

    suara power beb!!!!!nas ahmad macam siot……..wartawan melodi memang kurang ajar semua nya…..

  35. as says:

    suara die lg best kalo dgr live masa kat tv, dlm utube ni da kureng sikit. satu je, terlalu tarik sgt suara sampai xjelas die ckp ape~

    afterall die lagi bagus kot dr erra fazira…kuikui

    • abarage says:

      stuju..hahaha.dia mmg bagus dr erra.erra tu bukan reti mnyanyi pun.lagu pon ntah apa2 je.

  36. Gegeh says:

    Salma tak lawa sebab rambut pendek time kt konsert tu.. tapi bila rmbut pnjg cmnih baru leh nampak feminin ckit..

  37. lolyat gang says:

    sore salma power
    tp iqa lebih sexy

  38. citra says:

    Aku bukan orang sabah..tapi aku akui org sabah memang suara best2..cayalah..i like!!

    • abarage says:

      btul tu.i stuju.vokal pnyanyi dari sabah mmg tggi la.bnyk penyanyi dr sabah suara sume best2.program mentor ni kbanyakkan pemenang nya xleh g jauh la.yg glamour si black je.yg lain hampeh.lg2 mentor musim lepas.da menang ilang je.xglamor je.i harap lps penonton musim ni pndaila memilih.jgn jd mcm mentor musim lepas.

  39. kembangmalam says:

    aku tengok die ni cm RAMLAH RAM sikit…sore besh!!

  40. nanacibanyak says:

    salmahhh ce nyanyi listen by beyonce! :p

  41. tengah2 says:

    bole tahan.. salma nyanyi Bertamu di Kalbu jgn tllu mkn lagu tu sebutan kurg jelas cam ada chewing gum dlm mulut, dia nyanyi lagu Anggapanmu telinga rs cam nk bedarah..biasanya org yg ada high note cam dia ni sore x pcah biar tinggi mnpun..gud luck salma!!

  42. bb says:

    sore dia mungkin sampai atau sampai okta 7 mcm mariah carey.best….sgt2.go salmah.apa ada pada rupe la.muke cntik, klu sore alahai….lembik jer.baik tak yah.

  43. MIRA says:

    Bangang nyer dak maimoon nie…

  44. kakchubby says:

    orang x cantik boleh di cantik-kan. orang yg suara x sedap, tetap x sedap juga suaranya. si salma ni ada bakat, suara pun mantop. rupe tu boleh touch-up. jgn dengar ckp org dik….

  45. Qaseh Manje Puteri says:

    ~teringat pada penyanyi Aida Agil… =) tp,Salma mmg berbakat….

  46. ntah apa2 says:

    sapa kata salma tak cantik???? SALMA CANTIK lah… org rabun saja yg mgatakan salma tak cantik… better check up mata tu kat hospital o tambah g bijik mata tuh…

  47. Missy says:

    Omg.. Seriously dah lama xdenga suara mantap mcm ni lepas siti n ziana. Salma boleh pergi jauh. Lagu listen frm beyonce, bkn semua org boleh bwk beb! Salma awesome!

  48. cicak cute says:

    baik tengok forum perdana . haxhax

  49. jane says:

    ok ape rupe dia….mana ada buruk….nas ahmad tu yg buruk rope…..vocal salma the best among all……harap dia jadi johan……cuma tak paham macam mana erra boleh jadi mentor dia….erra nyanyi outttt…..

    • NUR says:

      Nasib baik Erra Fazira ambik si Salma ni jadi protege….Kalau nak harap yang lain mesti nak nilai rupa paras dulu…Erra ni walaupun suara dia biasa je…tetapi dia tu tau juga la menilai orang…Mungkin dia boleh bimbing Salma selok belok dunia seni..Tengok macam hari tu…awal – awal dah kena Terjah ! dengan soalan panas Nas Ahmad…..so macam mana nak cool dan maintain je walaupun geram je kan……

    • Oh, ye ke..? says:

      haha..yup…nas ahmad yg x cemin dri dia dulu…ngan rmbut serabai ntah ape..topi cam xpernah dibasuh bertahun2….

  50. aiya says:

    salma just go on wif your life…
    just ignore 4 what they want to say n thinking about u…
    i’m sure that u are the best..
    “bgun dgan kritikan n jdikan kritikan 2 tok jd lbih baik n jgn mudah trima pujian,bb pjian cuma wt awak rsa awk slamat sdangkan 2 ta slamanya kekal”

  51. ntahle.... says:

    ada iras2 inul daratista la…

  52. min says:

    sore mcm charice pempengco. ala..org filipina yg sore mantap gile skrg dah jadi artis hollywood…

  53. suka says:

    penyanyi sekarang telah ramai, walau bagaimana suaranya, mestilah ada sedikit ilmu tentang muzik, instrument player, lyricist, at least mesti pandai main 1 instrument. See Yuna, nak kata suara power, minah ni lagi ok, tapi dia success dgn adanya talent. Kita tgk byk rancangan, even ada bakat, budak2 kecik, still menanyi je…playing instrument takde. Sekarang mana2 function, diorg tak tgk penyanyi sgt, dia ambik yang pandai main instrument, menyanyi kira bonus.

  54. Maimoon says:

    Halo. Aku x hina salma pn. Penyanyi nite club biasenye leh wat show live bejam jam. X smue penyanyi leh buat. Bila aku kata salma penyanyi nite club mean satu pujian pd salma. Bengap sggh korang bepikir. Mcm babun

  55. NUR says:

    Nasib baik Erra Fazira ambik si Salma ni jadi protege….Kalau nak harap yang lain mesti nak nilai rupa paras dulu…Erra ni walaupun suara dia biasa je…tetapi dia tu tau juga la menilai orang…Mungkin dia boleh bimbing Salma selok belok dunia seni..Tengok macam hari tu…awal – awal dah kena Terjah ! dengan soalan panas Nas Ahmad…..so macam mana nak cool dan maintain je walaupun geram je kan……

  56. suka says:

    Awesome kids talent…everybody should see this

  57. Suzy says:

    Gila woh sapa yang dengar sora dia xmeremang. hahahaa. meremang bulu roma aku. sora superb habess !!

  58. megikari0621 says:

    muke salma mcm deja mos..

  59. Maimoon says:

    Oi ! Loopsteak hijau. I.Q ko rendah tahap babun. Baik ko p trjun bangunan. Bunuh diri. Org cm ko x gune idup. Bangkai !

  60. LAAAA says:

    JANGANLAAA GADUH…KECIK2 TAK NAK MAMPUS BESAR2 MENYUSAHKAN ORANG

  61. Myra Dolce says:

    kenape org cakap salma xcantik…
    biase je…cantik la jugak..
    xde lah masok kategori huduh…huhu

  62. manjet says:

    xde la best sangat.. biasa jer xde yang special.
    stakat menyanyi lagu tinggi2 gaye gedik2 skit, xperlu kot nk puji lebih2..

    ape2 pon salma ni cantik,

    • beach boy says:

      eleh…
      gedik ke cam 2…
      adoooi…
      salh tgk mentor kotw..
      2 mentor bapa ko tgk..
      hehehehe

    • firdaus2546 says:

      nk spesial g lah beli burger spesial..wahahaha, ak xnmpak pun dia nyanyi gedik2..dia bkan ngah nyanyi lagu happy(amy mastura)..tu bwu leh gedik2…bia lah org nk puji yg ko emo knp..ni msty adik bradik protege lain… cuak kot…

  63. beach boy says:

    fuhhhh…xtahan do dgor sore salmah..
    jelez la…power dan pdy bawak lagu jd best…
    sies cantik salmah..
    salmah sgt low..
    cute lak..
    kalah la mentor dye..
    huuu

  64. Lemon says:

    sangat meremangkan bolu roma bila gua dengar lagu listen…ish3x…

  65. Geng Jambu says:

    Sape penah g tgok live band kat bb??
    ade sorg gurl tu power jgak tau sore die…

  66. Oh, ye ke..? says:

    wow..mmg superb ar dia nyanyi lgu kak ziana….i like!

  67. King Kong Encem says:

    perrgghh..memang sedap gile salma nyanyi…dia nyanyi lagu listen ala2 charice pempengco……memg bez gile….rasanya lagu2 celine,mariah & whitney dh jadi ‘makanan’ salma..hehehe..mantap…malatopp…skrg sy dh jadi fan salma….aja2 fighting salma…all da bezz….:)

  68. DaddyCool says:

    Salamah awk cantik sgat..
    Suara sgt merdu +power..
    Awk mmg ade bkat..
    ????FUUUUUUUUUUU

  69. sharul says:

    aku bukak youtube tadi..lihat berape org tgk video persembahan protege2 mentor 5 ni…..dan wowwwww:

    1. salma (14,739 views)
    2. ayish (1,577 views)
    3. shiha (1,318 views)
    4. ratnah (1,268 views)
    5. iqa (1,036 views)
    6. aiman (927 views)

    go go go…salmaaaaaaaa….

  70. akusukeapayangakutulis says:

    xabis2 ngan hiburan.. kalo mengaji xpe gak.. ni melalak tunjuk aurat.. mmg dunia akhir zaman..

  71. lulu lili says:

    suke mmg bes gile..meremang bulu roma dgr..gudjob erra coz pndai pilih protege…

  72. sharul says:

    updated!! dari pelayar2 youtube…….

    1) salma (23,534 views)
    2) ayish (2,016 views)
    3) ratnah (1,903 views)
    4) shiha (1,786 views)
    5)iqa (1,448 views)
    6) aiman (1,327 views)

    salma terbaekkkkkk!!!

  73. effie says:

    lagu mat salleh yg last tu lagu apa ea? serius aku suka! mmg power suara dia! setanding ngn artis hollywood..bravo!

  74. Sari Pati says:

    Aku nak sangat2 tgok si salma ni perform lagu “Dangerously in Love” by Beyonce…..

  75. ibo says:

    sebenarnya saje jer Abg Nas bikin panas, ade bagus jgk Abg Nas cipta kontroversi mcm tu…naik aper nama budak ni,,ramai peminat dah tu..baru start mentor ni..ucap terima kasih pada Abg Nas nati..hehe… Publisiti tu..suara power ape takut….peace!!!!

    • Lipstick Hijau says:

      publisiti…??? eeerrkkk…..dah mg mulut nas tu mcm longkang….sape2 pun dia ckp mcm tu……

  76. Maimoon says:

    Ade jugak org pakai lipstik hijau mcm lembu hari2 makan rumput. Bodoh! Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !Kui !

  77. kadang2 je tengok mentor

  78. mdm m says:

    aku tengok..salma ni cantik apa…nas nak kena pakai mata empat kot

  79. Atok Ompong says:

    superrrrrrrrbbbbbbbbbbbbbbbb………….mantopppppppppppppppppppppppppppsssssssssssssss……..salmaaaaaaaa……………memang mantoppppp…kalah siti…mememg besttttttt…gerenti dia juara…segala juara…..doa tuk dia berjayaaaaaaaaaa…………..Salmaaaaa…chaiyokkkkkkkkk…atok sokong 500%…..bessssssssstttttttttttttttttttttt….dah berulang2 dengor Salmaaaaaaaa…nyanyi…bessssssssstttttttt

  80. dewi singgah sane says:

    npe mentor xwat vote guna fb ke ape ke kn sng,heee3..

  81. selamah says:

    aku xler minat sgt mentor,tp kebetulan tertengok br nih meremang bulu roma i taw!ouchh!nas ahmad tu rabun je kejap,lgpun imej salma x brp kena mlm tue..alaaa,erra kan ratu cntik,pasni cantikla si salma tue..tp sbnrnye bknlah huduh pon,cute je cam artis jepon pon ade..hehehehe

  82. ERKKK!! siapa kata dia tak cantek..??? ‘SUARA’ dia CANTEK kot!!!! mantap gila suara~

  83. sharul says:

    tadi tgk youtube lagi…semua protege org komen semua bawah 30 komen..tapi salma dapat +300 komen..waahh, itu maksudnya org lebih ber perhatian dengan video persembahan salma berbanding protege lain…dan tak paham kenapa ada dislike tuu?? kat pale otak aku cuma 2 sebab je….pertama, mereka mmg peminat a.k.a suku sakat keluarga alias kawan kpd protege lain dan kedua; dorang ni gigih dtg ujibakat kat erra fazira tp direject oleh erra so dorang frust laa a.k.a jelous..haha

  84. ibo says:

    Makeup tebal2 chantek la jadinyer,,,suara sedap nak dgr dalam radio bukan nak renung muka dia pun…COMEL JERK AKU TGK KAT TV….pandai la erra touch-up bagi deboommm..hehe

  85. wanita says:

    chayok salma.. <3

  86. ina says:

    cayya la salma….
    suara mantap abis…

  87. ina says:

    spe la yang bangkitkan isu yg salma xcantik…
    kalau ada bakat xdak hal pnye…huhu..
    ..sume pakej ada
    kat artis yg bakal meletop ni….
    xde la plak aku tengok salma ni tak cantik…

  88. rina says:

    sore salma memang power..protuge lain mcm biasa jak sore dorg banyak suda dlm industri nie…salma nyanyi mcm p’sional……

  89. lina says:

    ….teringat time iqa angkat ikrar dgn mentornya itu kira ‘ drama ” , ” lakonan ” @ “gimik “….sbb vokal aq vote salma tak ada masa mo simpati ngan org lain…baik aq simpati ngan org miskin……………..

  90. puteri aniza says:

    siapa kata salma x cantek,,,salma cantek apa mcm ada sikit” elly mazlein,,yg penting suare dia mmg power giler…hebat dari yang lain tau!!!

  91. yana says:

    salam,sy minat salma…suara sedap…pndai erra pilih protege

  92. iyana says:

    salam,dlm mentor5,sy minat shiha,salma,iqa n ratnah…
    suara diorang sedap n hebat…aiman n ayish sy x minat…
    suara ayish n aiman x dgr sngat macam x keluar…sumbang…suara pompuan ok je

  93. luffy says:

    erra nampak puting siyot

  94. beautifulmaria says:

    bersyukurlah kepada illahi atas kemenangan yang diterima. Apa yang boleh dinasihati di sini, jangan lupa diri, kekalkan budaya malaysia, walaupun telah bergelar artis. Dunia itu tetap milik pencipta kita, insyaallah saudari akan kekal dalam dunia seni dan murah rezeki.

  95. beautiful maria says:

    salma orgnya simple. kerendahan diri itulah yang membawa kemenangannya. Tujuan hanya satu ingin berjaya dan mengubah hidup. Jikalau ini yang diingini, sentiasa bersyukurlah kepada tuhan agar segala rezeki yang diterima dan jangan lupa diri sehingga boleh terpesong jauh. Kdg2 bila sudah jadi artis, org seni lupa dan lalai kerana mau kekal glamour clubbing melebih-lebih, yang tidak menyenangkan keluarga diamalkan. Nasihat saya, ingatlah selalu yang datang dari tuhan memberi kita kebahagian, yang datang dari kelemahan kita membawa kesakitan. Jadilah teladan yang baik untuk dijadikan contoh oleh anak dan wanita muda yang mahu bergelar artis.