Written by AbangNara | March 18th, 2011

Tak sangka yang Zizan mantap gila rapping. Tabik spring bro. Bukan setakat buat lawak je, sekarang Zizan dah bergelar seorang penyanyi. Dah tak boleh panggil Zizan Raja Lawak dah la. Mungkin kena ada gelaran baru. Anda ada idea? Tinggalkan di ruangan komen untuk nama gelaran baru Zizan.

Jangan lupa follow Twitter Dina Nadzir dan Zizan Raja Lawak untuk ucapkan tahniah kepada mereka berdua atas gabungan yang meletup ini. Kalau rajin tolong tanyakan nama awek yang cute mute dalam video klip di atas tue. Mesti ramai yang dah jatuh hati kan?

P.S: Sertai contest Svenson Save My Hair dan menangi treatment bernilai RM600 untuk mahkota anda!!!

142 responses to (VIDEO)Selamat Tinggal Dari @DinaNadzir & @ZizanRajaLawak

  1. Paan Jr says:

    zizan mat jang laaa kang tambah2 jadi panjang plak eh

    0
    0
  2. mai says:

    abg nara ingat org lain pun jenis cepat jatuh hati mcm abg nara kerrr???? :-P tp mmg jatuh hati. hehe..

    0
    0
    • rebung says:

      sedih plak tgk video clip tu
      ~nangis~
      eh lupe nk tgk zizan nyanyi rap. hihihiih

      0
      0
      • nanana says:

        comel bdak2 tu b’lakon.. :)

        0
        0
        • wanita sopan says:

          ak pon dok ngis tgk video ni
          suare dina smakin mantap

          0
          0
        • Celina Delaila says:

          Suara Dina sedap…budak2 dua orang tu cantik berlakon…LUPA nak perhati Zizan rap sebab Video nie menyentuh hati…mengalir air mata! Tak epi ending! Sayang kat model perempuan cantik tu sebab dia “mati” !

          0
          0
      • empuk says:

        betul….aku tgk video ni sambil menyeka air mata…sob..sob..sob…

        0
        0
        • groovylicious says:

          best lagu ni…sedey sangat..n saya sangat terperanjat tahap cipan sebab kawan saya dlm video ni..hehehe…credit utk diorang….

          0
          0
  3. min says:

    best!!!

    0
    0
  4. kibo says:

    mat jijan pon ok apa..

    0
    0
  5. kiko says:

    siapa perempuan dalam video tu?cantik sangat.

    0
    0
  6. sibongkoktanjungputeri.. says:

    zizan rapping??? mm.. tak la mantap sangt.. tapi best la..

    0
    0
  7. Aib says:

    Biarlah Zizan Raja Lawak kekal dgn gelaran ini.
    Sebab gelaran inilah punca rezeki dia.
    Jgn mudah lupa.

    0
    0
  8. wekkk.. says:

    bapak muda nyer… tak seswaaiii… crik ar pelakon lain.. budget burst kee???

    0
    0
  9. Didi says:

    Bakal pengacara dan pelawak no 1

    0
    0
  10. Lazat says:

    Cun bro..

    0
    0
  11. Pagi2 dah mengomen says:

    Serius cantik pmpuan tu..suke la tgk die..muke perempuan tu mcm maya karin je kan..tp sweet la die…
    sape tu ek?nak tau gak…

    0
    0
  12. Amereo says:

    Model Perempuan Dlm video chantek…
    mcm Saida pn ader siket.. huhuhu

    overall Nice…

    0
    0
  13. EnsemMachoGym27 says:

    Suke tgk Zizan Nin…cute n nakal..taste~ i loikke~

    0
    0
    • mmmm says:

      zizan nin?iye ker?bkn zizan raja lawak ker?huhuhu

      0
      0
    • mamu ajim says:

      cheq ni salah zizian kot.. bukan hat zizan nin tu la ni depa dok habaq zizan raja lawak tu..

      0
      0
      • EnsemMachoGym27 says:

        xpa aihh… mmg suka kt zizan nin bkn zizan raja lwak si idong bsr ni no….hang jgn dok kalut sgt..

        0
        0
        • harun says:

          hg poyo gila..x suka zizan pi komen tmpat len..hanjjj…

          0
          0
        • ko tu hensem atau cantik sangat kerw….nak kutuk2 org ??? dah tuhan bagi idung dia macam tu nak buat macam mane….kutuk2 org dapat anak idung besar buah epal baru taw..pui…..

          0
          0
        • MALAYSIA JAYA says:

          ntah pa pe si mamat ensemmachogym ni..da serupa gay minat zizan nin..helluuu!!!!!!!!
          lu x suka zizan RL lu blah..kami di sini akan sntiasa menyokong beliau hahahahhahahahahahaha

          p/s: man raja lawak..sokong u..ntah2 dok ngata org nnti anak die lobang idung lg besar dr zizan..tyme tu br nk nyesal ngeh3

          0
          0
  14. raiema says:

    love zizan……..tak kisah ler pndai rapping atau tak,yang pnting tetap minat ngan zizan 2..heheheheh

    0
    0
  15. ziza says:

    rasenyer ppuan tuh kan yg blakon dlam crite gemilang..?

    0
    0
  16. joyah says:

    lagu best
    vdeo klip sngt touching
    dina nyanyi confrim ok
    zizan rapping pn ok
    tpi nape i ktawa je tgok zizan neh?

    ksimpulannya susah nak lupakn yg zizan ni mmg pelawak ish ish

    0
    0
    • zaia says:

      agreed.nengok muka zizan rse mcm dia wat lawak je.
      video sgt touching dn sesuai dgn lagunye,lgu sdap dgr suara Dina lak best je,zizan rapping pung okey

      0
      0
  17. Orang Kampung says:

    Aku suka piano tu je… hihihi
    Rasa cam nak belajar piano je…

    0
    0
  18. 'heh' says:

    heh…
    adieh! touching siot..

    tahniah zizan..
    comel la lelaki kat dalam tu..
    eheh

    0
    0
  19. cikhuhu says:

    hihi….
    suwit la budak2 kecik tu…
    dina mcm bese best,,, zizan siyes tp ttp aku nk tgelak

    n model anak+bapak tu mmg tak bpe ssuai
    patot salah 1, smada bpk kasik older skit
    atau anak, kasik yg muda/jambu skit..

    tp mebe bpk dia kuat mkn ulam kot, awet muda ;-D

    0
    0
  20. sayeee.. says:

    best2..

    0
    0
  21. syafiq says:

    eh,abg nara tak tau ke zizan ni memang penyanyi
    saya pernah tengok trek selebriti dia
    dia cerita dia dulu pernah masuk af 4 tapi tak lepas masa audition final kat terengganu
    dia kalah kat faizal

    0
    0
  22. mamu ajim says:

    mamu suka kat zizan ni sebab dia berbakat. lagu ni lah contoh artis hat serba boleh. baguih baguih.

    0
    0
  23. zaia says:

    not bad..ok je dia rapping tp kekdng muka dia dlm klip tu mcm muka nk wat lawak je,dh biasa tngok muka dia wat lawak,dia serius pun tetap tringat muka dia time wat lawak.hehehe.
    dlm video klip tu ade la jgk macho2 dia trserlah,ntah2 juliana evans terkesima melihatnye.
    tk kisah la dia nk try bidang ape pn,gelaran zizan raja lawak tu dh ckup commercial dh tu,org rmai dh kenal dia dgn gelaran tu,tuka len mcm tk best je..

    0
    0
  24. Kasih says:

    antara artis yang mempunyai bakat semulajadi… pelapis pd otai2 yg ada skarang ni… org kata zizan ni adalah artis serba bole… truskan usaha lg dan pasti akn berjy…

    tp video clip ni mmg best sgt2.. superb ;)

    0
    0
  25. kakchubby says:

    dina = best! selamba mcm selalu…
    zizan = percubaan yg bagus & ada pembaharuan
    video clip = x berapa convincing sebab byk sgt yg x logik. ada ke time bapak dia kekecik dah ada proton model iswara? paling2 koman pun guna la kereta datsun ke volkswagen ke. pastu bila si bapak tu jumpa balik kawan dia dah ada myvi? abis tu bila bapak dia tua & anak dah besar panjang tu zaman bila pulak? tahun 2050 kot? sape pengarah MV ni hah? ini bukan komen menghantam ye bro. ini teguran. take it positively. director MV ni kena belajar lagi…

    0
    0
    • Kurus says:

      scene 1) proton saga kuar tahun 1986.
      jadi budak2 tu agak2 6-7 tahun.. lahir 1980 kut

      scene 2) bila tahun myvi kuar ek?? 2005?
      jadi masa tu derang 25 tahun..bila jumpa semola..

      scene 3) anak lelaki dia dah besar.. yg lahir semasa emakk dia ninggal tu.. (agak2) anak dia 23-25 jugak?? 25+25=50

      ULASAN:
      ni cerita tahun 2006 +24 = 2030. 19 tahun akan datang.. @@@@

      bleh per… dier tk tunjuk apa2 melainkan pokok, masa anak dia tanya knapa bapak dier duduk kt bawah pokok tu.. pokok tmpat ayah n emak dier mancing kecik2.. jenis pokok tu memang tahan.. mungkin sebab kawasan tu mngamalkan hidup “green” jd tk tebang lagi..ATAU tu ANAK POKOK yg dedolu tu..

      @@@@ tahun 2030 -> ni lagu back to the future lah kirenyer…atau khayalan ayah dia..yg dia tetap akan ingatkan arwah isteri dia sampai bila2..
      eheks..

      0
      0
      • Kurus says:

        sorry.. 25+25 =50 kt atas bermaksud 50 tahun umur bapa dier.. jadi kirer muda masih lah..
        muehehee

        0
        0
        • Kurus says:

          sekarang ayah dia tengah jaga anak dia tu..
          anak dia masih berumur 5 tahun buat masa ini..

          0
          0
  26. jBUN hensem says:

    nape aku hanya melihat

    pompuan yg cun je.kt video klip tu..

    ah ah ah cunnnnnn..

    0
    0
  27. shiqa says:

    xberagak la peragut tu..bley org tu tgh sakit nk bsalin g ragut beg org..huhu!xpatut btl!

    0
    0
  28. amy says:

    nama awek cute tu ninie :). my senior.!

    0
    0
  29. missyqaldina says:

    aku cadangkan name die zizan bolos..hahahaa.

    0
    0
  30. noral says:

    aku takut je rap die jadi rap cikgu stopa.. hehehe

    congratz!! mantap laa

    0
    0
  31. c-tea says:

    rasanya nama yang sesuai..razizan razak….nama zizan dengan ayah beliau…okey kot kobinasi nama tu…razizan razak..komersial kot…

    0
    0
    • kapas says:

      gler ko nih…nme lgsg tah pape. cm cacat jek

      0
      0
      • ciku says:

        hahaha..mane ade cacat..tu nama betul zizan lah..kalau ko kapas kate nama tu cacat,,memang ko lah yang cacat tu..dah tentu nama zizan yang sebenar adalah razizan bin razak…sengal..tu lah,,sebelum cakap nama orang cacat.,..pegi selidik dulu…

        0
        0
  32. c-tea says:

    eh..jap..nak komen lagi satu….kalau pasal kereta memang betul lah pendapat diatas…satu komen positif….cara shoot memang best…gambar cantik..video ni diambil dari arah yang betul..sangat2 terasa…

    0
    0
  33. hanipelangi says:

    BANGSAT PERAGUT..!!
    SEDIH CLIP NIE…

    0
    0
  34. minnie says:

    best lagu nie…nak cari pastu nak kasi on air…

    0
    0
  35. pot pet says:

    cun giler pempuan tu.. mane carik ek??
    zizan best.. tak sabo nk tgu raja lawak mlm ni..

    0
    0
  36. nani says:

    ok der…zizang rap…weik..korang…jgnlah kutuk idung dia…tu semua anugerah Allah la…korang kutuk fizikal dia,samalah korang kutuk kejadian dan kebesaran Allah la…xbaik tau…aku ni xleh minat sgt ngan dia ni…tapi oklah…dia nak mencuba…biar ler…dari dia isap dadah ker,amik syabu ker.tangkat khalwat ker.ada skandal ngan byk2 pompuan ker…ok la dia…imej dia bersih dan sedar diri…aku suka…

    0
    0
  37. pasha sendat says:

    BUKAN BERGELAR PENYANYI L.. BERGELAR RAPPER.. YANG MENYANYI TU DINA

    0
    0
  38. Niser says:

    Zizan smart doh..ramai aper kat holywood comedian + rapper.

    0
    0
  39. ^_^ says:

    LWAK DO TGK MUKE MAt JIjAng… kalo leh nk thu spe nme pompuan tu??? HUHUHUHUUHU

    0
    0
  40. nana says:

    style ok buayan dia!

    0
    0
  41. anne says:

    muka awek tu ade iras maya karin la…

    0
    0
  42. ape2ajerla~ says:

    walaupun aku tgk vc ni tnpa audio ( sbb pc opis takde speaker ) tp aku bjaya mhayati lagu ni….
    sedih giler…
    peragut mmg jahat
    dina best
    zizan lg best
    vc yg sgt bagus
    very touching~

    0
    0
  43. kemakemo says:

    ZIZAN JGN PERNAH LUPA JOHAN~~HAHAAHHA
    ANDA DAN JOHAN KOMBINASI TERBAIK DARI ALAM SEMESTA~AHAAHHAHA

    0
    0
  44. Sari Pati says:

    nice v.clip…better than mior n ana rafali punyer v.clip….so far, dina mmg best dari mi dulu sari dah minat dah….

    0
    0
  45. sesiapa je says:

    Awek Cun tu klu xsilap adik Maya Karin…kan ada iras2 dia sikit….dlm iklan produk (x igt produk apa) kt TV ada Maya Karin dan adik dia….cube tgk balik iklan 2, sah adik Maya… sama-sama cantik, tapi muka adik dia nk soft sikit…

    0
    0
  46. centre midfielder says:

    1st time terpacul muke zizan dlm klip nih .. tindakan : {aku dah bdekah} plawok..plawok..plawok..plawok…

    0
    0
  47. e says:

    kalau tak silap perempuan tu pernah berlakon jadi watak hantu dalam cerita Mistik 2003 kan?

    0
    0
  48. e says:

    kalau tak silap perempuan tu pernah berlakon jadi watak hantu dalam cerita Mistik 2003 kan?

    Btw nama dia Nur Zahan ;)

    0
    0
  49. Bro Kool says:

    mula2 lawak tgk muka zizan..
    pastu layan lagu ni n ending sedih ..
    huhuh

    0
    0
  50. minah air mata says:

    wah,bes sey lagu ni.sore dina merdu btol.nizan pn bes je rapping.video pn ad style..
    btw,awek dlm vid clip ni cun..;)

    0
    0
  51. pembaca setia says:

    lelaki jadik bapak tu pun hensem lah !

    0
    0
  52. zzzaaiii says:

    ni la kesilapan yg slalu t’jadi, bila dh kena ragut 2, lepaskn shj beg yg nk kena ragut 2….utamakan keselamatan anda dn bayi dlm kandungan, duit dan ic yg kena ragut 2 blh d gnti. tp nyawa x dpt d gnti.

    0
    0
  53. ill says:

    gul dlm video nie name nini..
    memang canteq sgt..
    try usya kat fb die..
    http://www.facebook.com/niniemarlyne

    0
    0
  54. aien says:

    abg nara, tunang tk marah ker slalu na puji perempuan2 laen..? hihihih~

    0
    0
  55. pija says:

    letak nama ayah dia pun takpe.Zizan bin apa ya?tak pernah tahu pun

    0
    0
  56. Rainbow says:

    mesej video ni adalah untuk semua peragut2 di Malaysia dan di seluruh dunia. anda bukan sahaja meragut harta benda orang tetapi dalam masa yg sama turut meragut nyawa serta kebahagiaan hidup manusia sejagat. tak ada hati perut ke??!!! mungkin tu dah ajal dia tapi anda tetap menanggung dosa.

    0
    0
  57. moin says:

    Ya ALLAH,comelnye budak pompuan tu.
    pandai berlakon
    budak laki tu pon
    pompuan tu pon gojes

    vc ni pon very the berkualiti.
    bagus la vc2 zaman skrg dah lari dr kebodohan vc zaman 90 and early 2000-an

    0
    0
  58. mem says:

    meleleh plak mata aku ni ha…

    0
    0
  59. ellioxx says:

    dia mmg pandai rapping..tgk je kalo dia mengacara!!cayalaaaaaaaaaaaa

    0
    0
  60. amidala says:

    Model tu Nini namer dier=) Cantikkan?? But she’s married=)

    0
    0
  61. Kurus says:

    helllooo…
    iye iye aku pinjam lptop nk tengok jijan…tup tup dah tkder bideo kelip kelip jijan..utk di down load..

    0
    0
  62. babyryu says:

    i like zizan

    0
    0
  63. fuuhhh says:

    video klip ni sedey dowh …tp time kuor je muke zizan trus rase nk gelak even die wat muke seyes x hengat..hahaha…

    0
    0
  64. hohoho says:

    pompuan tu nama ninie.. ni fb dia http://www.facebook.com/niniemarlyne

    but, she’s MARRIED lah…hehe melepas la korang..

    0
    0
  65. hohoho says:

    budak kecik pompuan tu mcm tiz zaqyah lahh…

    0
    0
  66. qkumber says:

    nah facebook awek tu
    bini org la tp
    huhuhu
    http://www.facebook.com/niniemarlyne

    0
    0
  67. mademoiselle says:

    model laki ada iras cm zaquan la..hehe

    0
    0
  68. hehehe says:

    best… hehe.. mantap gile zizan rapping… budak pmpuan kecik tu cam tiz zaqyah la… hehe… comel nyeee… model pmpuan dlm ni cun gile

    0
    0
  69. eyna says:

    zizan mmg bestttt………

    0
    0
  70. Day says:

    ada kemungkinan Ninie jadi model video tu sebab dia rapat dengan Juliana Evans yang juga sangat rapat dengan Zizan…mungkin? :P

    0
    0
  71. acha says:

    sedap sgt lagu nie…suare zizan pn sedap…cngrt 4 zizan coz da berjaye skng……

    0
    0
  72. nyonya manis says:

    terbaik dr ladang…
    suke sngat lagu ni..,zizan keep it up… ko best n aku rs xd sngat gosip kontroversi psal ko..,drpd c nabil tuh…

    0
    0
  73. Kurus says:

    ok lah dah tengok..
    best aku bagi 4.8 bintang..
    2 untuk mesej
    1 untuk gambar
    1 untuk cerita n teknik garapan
    0.8 untuk zizan..akakakak…
    tak lah.. 0.8 untuk markah excelent

    0
    0
  74. budak jahat says:

    awek dlm v/clip ni sorg model.slalu kt magzine.dh kawen.dgr citer husbnd dia VVIP kt Kedah.

    0
    0
  75. sarah says:

    minah tu dah kawen.model.ninie marlyne.sgat sgatlah cantik!

    0
    0
  76. sukasuki says:

    aduhaiii cun nye awek tuuu sukasuki terpaksa layan video klip ni byk kali semata2 utk menikmati keindahan wanita cun ciptaan Ilahi

    0
    0
  77. danyop says:

    sape la director vid clip ni. sume dah ok. tapi doktor kuar bagitau wife takleh diselamatkan bukan dari bilik operation tapi dari bilik biase. spoil sket

    0
    0
  78. aimannajmy says:

    walaupun zizan serius rapping tp tetap aku rasa cam nak tergelak haha!

    0
    0
  79. IS says:

    ZIZAN + RAP = ZAP @ ZIP
    ko mmg gmpak la zizan woiiiiii

    0
    0
  80. zizan smart says:

    Budak permpuan tue cute sgt…chinese look ke malay?ape2 pun…zizan is the best…

    0
    0
  81. suka zizan rap says:

    wo!!..zizan..wa caya lu!!..wa tak pernah suka zizan buat lawak katak puru dia tu ..memang serius tak pernah suka. TIBA2!!..fuiyoo..wa terpanggil nak bagi komen..zizannnn..tu dia..menyanyi rap salute!!..lu patutnya menyanyi and rapping pun tak nampak poyo. nampak pro la beb. lu berenti je la melawak. lu ngan backup singer tu gandingan menarik. wa tak tau sebab apa tapi pakej lengkap, pencipta lirik, music, rapper memang ngam..go zizan!!..wa salute lu walau wa tak suka music rap tp lagu tu buat wa salute lu..nabil stay melawak je, rap kelako dia tak berapa best but good try

    0
    0
  82. suka zizan rap says:

    komen tambahan..zizan nampak cool tanpa lawak, and setahu wa, zizan pun bukan kaki melawak kat dunia reality ni. rezeki bertambah la lepas ni. solat jgn lupa zizan walau dh jd jutawan nnt

    0
    0
  83. Nice post. I learn something more difficult on different blogs everyday. It should all the time be stimulating to read content from other writers and

    0
    0