Written by AbangNara | August 2nd, 2009

Terbakar hati kami melihat artis wanita pujaan BeautifulNara, Scha Al Yahya bermanja-manja dengan Fahrin Ahmad dalan video iklan Celcom nie. Tapi kira baguslah diorang berdua nie. Tak segan silu nak tunjukkan kepada seluruh rakyat Malaysia yang diorang tengah bercinta. At least tak hipokrit macam artis-artis lain. Sikit-sikit teman tapi mesra.

Memang berbaloi-baloi betul Celcom dapatkan khidmat Scha dalam iklan diorang. Compem pasnie pelanggan Celcom makin ramai. Kami pun memang dari dulu dah guna Celcom. Murah. Tak pernah bil lebih dari RM100. Cuma kadang-kadang tue coverage dia gile sikit kalau time Celcom tengah meroyan.

Apa line tepon korang guna? Mehlah share ngan kitaorang. Nak gak tau kot-kot Digi ke, Maxis ke lagi bagus dari Celcom.

105 responses to (VIDEO)Scha Al Yahya Dan Fahrin Dalam Iklan Celcom

  1. picagri says:

    yeah aku 1st…

  2. amy says:

    lajunyer..

  3. amy says:

    padahal baru jea upload..

  4. picagari says:

    biaso la …aku menunngu dari kul 10 td..

  5. amy says:

    hehehe

  6. amy says:

    aku pun duk view dr kul 10 gak td tp td xder agi fahrin nie.. tgk2 ko dah letak comment.. adoi fanatik sungguh..

  7. MemBesar says:

    aaahh yg ni plak aku ada tengok dlm oh bulan ptg2 td. wlupun dh 3 hr x update tp 1 ni je team tu update hr ni.share2 lg ke BN??

    • @membesar – bukan share, tapi disebabkan scha kuar dalam iklan nie nak taknak kami kuarkan jugak citer video nie. hehe.walaupun kadang-kadang berita kami sama dengan blog-blog gosip lain, tapi yang penting cara pengolahan dan penyampaian kami lain. kami rasa itu yang buatkan kami unik skit.

  8. kira-kira says:

    npe aku leh terlambat…why.why……
    lawo nye scha…

  9. kira-kira says:

    konpem terbako linda onn tgk fahrin ngan scha……….haha

  10. firdausrosli says:

    Saya guna DiGi postpaid pakej rm50, call dan SMS percuma tanpa had antara nombor utama sehingga 6 talian tambahan. Pakej baru, talian tambahan prabayar telah diperkenalkan.

    Panggilan 13sen/min, 10sen/sms. Ada DiGi Rewards untuk semua pengguna postpaid.

    DiGi Specialist Centre ada merata-rata tempat menawarkan harga istimewa kepada pelanggan untuk pembelian telefon baru. Stafnya jugak mesra dan penuh maklumat di dada.

    Saya baru beli Sony Ericsson G705 di DiGi Specialist Centre, tingkat LG Sungei Wang Plaza. Harga istimewa, jaminan sehingga 15 bulan.

    • firdausrosli says:

      Tambahan maklumat lagi, kedai tersebut bernama Latest Communication Sdn Bhd, promoternya sangat mesra dan murah hati.

      Sekarang, coverage DiGi juga sudah bagus, dan pemancar baru terus ditambah di merata tempat, internet broadband juga sudah semakin luas.

      Saya gembira dengan DiGi, menggunakan talian 019. Beralih dari Celcom ke DiGi dengan sistem MNP tahun lalu.

      • kira-kira says:

        tapi encik firdaus,,pkai digi ssh nk lmpe kdai topup nyer…………

        • firdausrosli says:

          Betul ke? Saya tinggal di kajang, mudah cari kedai DiGi. Kawasan mana encik tinggal? Mari saya report ke DiGi dengan perkhidmatan D’Chat untuk pelanggan postpaid. Boleh?

      • firdausrosli says:

        Maaf kepada pelanggan Celcom jika terasa, ini semua cuma pengalaman peribadi saya. Lagipun BN (bukan Barisan Nasional, tapi Beautiful Nara!) telah minta kita semua berkongsi maklumat operator telefon masing-masing.

        • good info sedara firdaus.tue lah kengkadang tengok iklan Digi terasa nak pakai digi gak. memang mantap iklan-iklan digi nie.

        • firdausrosli says:

          Hehe..prinsip demokrasi, bebas memilih =)
          Cubalah guna DiGi, insya Allah puas hati.

        • topo says:

          hehehe tak terasa pon.. masing2 ada hak memilih.. hohoh aku pengguna setia celcom… sebab bapak aku keje di TM.. dan satu lagi sebab adalah kerana celcom selalu buat kempen kat blog aku via nuffnang.. hohoh tak banyak tapi cukup la buat nak bayar bill bulan2.. :D

        • Penari Poco2 says:

          tp line DG nie…kat sesetengah tmpt tue terutama kat luar bndr ssh nk dpt…cam kat sarawak nie…kalo g outstation…line DG kdg2 xder…

        • EclipsE says:

          sume line ok…
          klu xok…xde org pki nya…
          pilihan ditangan anda…
          jdlah pengguna yg bijak…hehehe..

  11. firdausrosli says:

    Betul ke? Saya tinggal di kajang, mudah cari kedai DiGi. Kawasan mana encik tinggal? Mari saya report ke DiGi dengan perkhidmatan D’Chat untuk pelanggan postpaid. Boleh?

    • Penari Poco2 says:

      baiknyer org nie…

      • EclipsE says:

        details btl penerangan en. firdaus..
        terima kasih krn bkongsi maklumat..

        • mm.. says:

          en rosli agen digi ke? or pemilik kedai kat sg wang tu.. anyway, bagus tul service dia.. tapi aku still ngan celcom.. sejak dari memula pakai handphone, xpernah tukar.. cuma nombor jer tukar.. tapi still guna line celcom.. broadband pun pilih celcom gak..

        • firdausrosli says:

          Takde la, saya tak keje Digi pun.
          Student lagi, umur belum masuk 20-an pun =P
          Kalau nak tahu lagi, sila2 la click kat nama saya tu..ada link ke blog saya..

  12. topo says:

    hohoho suka tgok iklan ni… tapi apsal suara sche xde langsung… hohoho

  13. topo says:

    bil aku pon x pernah cecah rm100 sebulan… tapi aku selalu biarkan 2-3 bulan.. hahaha dah kena bar baru pi bayar.. hohoho sekali bayar mau 100++ gak la.. hohohoho alang2 tu…

  14. ninikebayan says:

    dulu aku pernah beli line Hotlink skng dah tak der hehe..

  15. Rin says:

    aku skg pakai Maxis postpaid.. scra jujurnya aku lebih suka Maxis prepaid.. skg nyesal pakai bil..
    bg sesiapa yg x nak krugian jgn lah pakai Maxis postpaid. ~ikhlas.
    pakai Maxis prepaid pon dh cukup n b’baloi :)

    • Penari Poco2 says:

      InsyaAllah aku xkan pakai nyer…

      • EclipsE says:

        btl…aku dlu pon pki mxs postpaid…
        mmg menyesal..
        bil ade lg 200++…aku x byr…
        biarlah dlu…
        duit xdo…huhuhu..

        • rosh says:

          aku nyer maxis prepaid…time takde krdt..msk opis topup jer…kot cimb clicks…hehehe…
          tp iklan celcom dan digi aku suke tengok..hehehe..

    • firdausrosli says:

      Kalau nak gunakan Maxis postpaid, pastikan ianya pakej khas untuk orang tertentu. Contohnya pakej khas untuk staff PDRM. Ambil pakej macam ni baru berbaloi, macam ayah saya. =)

  16. aries_april says:

    mnt sngt kat scha….
    fahrin x la sngt….

    u all prsan x rmbt mak fahrin dlm iklan tu….
    wah…
    kena kjtan lektrik kot….
    tu la bt aries ktwa….
    :-)

  17. bebygaox says:

    em.. haku guna PosTpaid Digi..
    berbaloi daripada guna Prepaid…
    dah Lebih sEtahun dah guna.. dari pRepaid Dg to Postpaid DG..

    • Penari Poco2 says:

      aku pun nk cube jgk guna postpaid dg…

      • firdausrosli says:

        Sila-silakan cuba. Tak perlu tukar nombor pun.
        Kalau dah ada akaun postpaid atau prepaid,
        boleh pergi ke website Digi untuk register online.
        Dalam seminggu, SIM card akan dihantar ke rumah/pejabat.

  18. aries_april says:

    rmai orng kta digi save bnyk…
    celcom pn cam gitu….

    tpi aries ttp ngan maxis gak…
    line clear…
    :-)

  19. jojio says:

    Aku no comen pasai company bayaq….hihihi

  20. jojio says:

    Babak yg last tu….aci pi rumahhh….kalu aku pengsan!!!

  21. hajar says:

    suker giler ngn iklan ni tmbah2 scha yg ada…cute sih…aku pakau celcom upax lg berbaloi 2 msg baru 1 sen huhuuhu…call 10 sen je …ke rngkain lain bawu 6 sen satu msg…lg berbaloi…dr pakai maxis huah huah

    • aries_april says:

      maxis pn 1 sen la sms….
      cl 15 sent…
      after 2 minute kta pkai…
      lgi save….
      leh dpt bnyk REWARD….

      • firdausrosli says:

        Maxis Youth Club murah, 12 sen je call, sms 1 sen, hanya dari maxis ke maxis. SIM pack boleh guna sampai 4 tahun. Lagipun still ramai kawan2 guna maxis, saya buat jadi 2nd number.

        UOX Celcom, kena hati2 sikit bila call, sebab kadang-kadang mereka terlebih potong kredit.

  22. riena says:

    aku pakai celcom gak,,,,
    mmg berbaloi2,,,

  23. pinkypanthers says:

    aku mmg pengguna celcom…
    dari dulu kini dan selama2nya…
    wat fahrin ngan scha kawin jerk ar..
    suka nengok dowang ni..

  24. ANne says:

    anne guna maxis….
    hurmmm maxis prepaid bg anne la mang mahal..
    call mahal..
    msg murah pon hanya bila kita aktifkan ACTIVE10…
    hurmmm…
    nk tukar tp sayangla dh lama guna number nie..
    but i think DIGI is the better one..
    i folloowwww uu….

    • firdausrosli says:

      Kalau still student, gunakan Hotlink Youth Club.
      (jika awak di bawah umur 25)
      Call 12 sen, msj 1 sen dari maxis ke maxis.

      DiGi, prepaid dan postpaid, semuanya murah =)

  25. miss suka+suki says:

    celcom lg murah
    maxis cpt gile cdt abes

  26. sundays says:

    mcm muka nyonya mansur pun ada makcik tu hhihihihihihi

  27. Akak Leen says:

    kawin la cepat2…..nti kan melepas, merana lagi…huhuhu…
    bn, jgn terbakar yer…scha tu fahrin dh cop….hehe
    psl talian tel, dulu akak pakai maxis pastu tukar celcom tp sejak duk sini, celcom tu pun dh out of service….kekeke…tp nti balik msia, insyaallah pakai celcom la kot…

  28. nha says:

    saya dari dulu pakai celcom. wahh cam ramai je celcom user kat cni.

    ade 3 simkad celcom skrg nihh.. prepaid, upax, ngan broadband. kayo celcom nih..

    baru habis call free semlm, birthday bonus. plak tuu time birthday bonus la plak kene kuarantin. hahaha!! pe lagi, kelas tarak bergayut jela.

  29. Zaza Muhammad says:

    huhuhu….bz aaa smenjak menjak ni…. xpe rezeki nk msk… alhamdulillah…
    aku pakai maxis la ni, penah gak pakai postpaid celcom…ok je bake2… com aku punye lu pakai pakej business Digi…eeii mangkuk tol. kat lam opis xde coverage… rugi tol byr 50 utk 5 line tiap2 bulan… yg tensennnye masa memula register ok, pastu week ke 2 tu buat hal.. Yg herannye ade certain2 tmpt lam opis tu, line ok je clear. Last2 baru aa kitaorg tahu, rerupanya ‘org kuning’ tu suke bertenggek kat anak2 dara je … yg line clear tu bile kat tmpt awek2 yg bujang. kat area2 mak2 dara line xde… kureng tol org kuning ni nk dok pun kat ank2 dare…. :D

    • Akak Leen says:

      aik…ofis ko yg kt tgh bandar camtu pun xde coverage gak? x gagah jugak org kuning tu….huhuhu….

      • bebygaox says:

        G lew RepORt kaat Digi HelPline…

        • firdausrosli says:

          Dah guna postpaid DiGi, pergi ke OCS (online customer service).
          Then, masuk D’Chat, terus chat dengan customer service officer.
          Insya Allah, pasal line ni mereka memang peka dan pantas. Sebab syarikat DiGi ni takde masalah kewangan, sape beli saham komfem kenyang dapat dividen.

  30. yana yana says:

    Geeeezzzzzzz …. aku guna Celcom .. tepon bopren aku free ja permonth kitaorang bayar tak sampai 70 Orit la tuh cayalah celcom!!!

    fahrin -scha _ 100% Supreme Soul Meet!!! ( ^_^)!

    • firdausrosli says:

      Hurm..kalau guna celcom postpaid, hati-hati tau..
      Jangan gayut banyak sangat dengan sub line, sebab limit call 40 jam je.
      Dah lepas 40 jam, terus kena charge, Celcom takkan beritahu. (Itu setakat last year la, sekarang mungkin dorang dah notify)

      • yana yana says:

        ya ke u? takla..tak sampe la byk tu lagi… paling kurang dorang charge aku 28 rm. tapi kalau hangpa semua nak lagi free dan jimat gunalah SKYPE utk menelipon yang tecayang huhu

        • firdausrosli says:

          I pun takde masalah untuk bayar bill tu kalau terlebih limit pun.
          Yang penting, kita kena tahu bila dah reach limit 40jam tu.
          Kesian kat orang lain yang tak dapat kawal bajet.
          Dah suruh mereka guna postpaid, Celcom kena bantu orang2 susah begini untuk kawal kos bil mereka.

        • firdausrosli says:

          Just a simple advice, mungkin ada orang-orang Celcom yang tengah gather feedback dari customer kan.
          Jangan risau, i tak suruh u tukar network pun..

          Cuma dari mula dorang buat limit tu, I dah ajukan kat SKMM, still takde action lagi. Harapnya, Celcom dapat bantu customer2nya yg setia macam u =)

  31. bebygaox says:

    digIPostpaId pun Hokkay jgak.. sUbline memang pRee pown..
    meMber2 yg Guna cElcom PostpaiD pun cakaP >>
    ~Best juak Nguna Digi~

  32. […] Gadis Melayu sejati tue beb. Memahami dan mempratikkan budaya Melayu lagi tue. Memang sesuai untuk dibuat calon isteri nie. Kalau mak anda dapat menantu macam nie, mesti dia cakap berbaloi-baloi macam video iklan Celcom si Fahrin dan Scha. […]

  33. MYZA says:

    aku guna celcom power tools,
    smbang ngan hubby,sedara mara semua free..
    Digi xde 3G.MAXIS POSTPAID mahal..
    x trbayar aku bil nyer,,,

    • firdausrosli says:

      Hehe…Celcom memang gempak untuk Biz customer.
      Tapi untuk rakyat marhaen, memang hampeh sikit =(
      Kami ni, tak perlu guna 3G, just voice call pun dah cukup..

  34. kiki says:

    pasai pa video pi remove buang?

  35. aisyah says:

    romantiknya.semoga dpt menjalani gosip panas ni.and lagi satu nape x de video lak baru nak negok dh xde