Written by serenity | July 16th, 2012

Sudah agak lama juga Asmawi Ani atau lebih dikenali sebagai Mawi tidak mengeluarkan album. Bagaimana pun peminat-peminat Mawi bolehlah melepaskan rindu untuk mendengar lontaran suara Mawi kerana beliau bakal muncul dengan album terbaru berjudul Asmaulhusna.

Album ini dijangkakan akan berada di pasaran minggu hadapan. Bagus juga mengeluarkan album sebegini memandangkan bulan Ramadan akan menjelma tidak lama lagi. Buat anda yang berminat, inilah prebiu album Mawi, Asmaulhusna. Dengan penjenamaan dan promosi yang baik, siapa tahu album ini boleh meletakkan Mawi sebaris dengan Maher Zain dan mengembalikan ‘Aura Tsumawi’ yang dulunya hebat melanda industri muzik tanahair.

Album ini diterbitkan oleh Arteffects International & MW Entertainment Sdn. Bhd. dan diedarkan oleh Warner Music Malaysia. Jangan lupa nantikan kemunculannya!

Yang Ini Pun Best Jugak:-

    PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

    24 responses to (VIDEO)Prebiu Album Baru Mawi, Asmaulhusna

    1. nz says:

      ape ‘Aura Tsumawi’?skrg dah tak de aura dah…hmmm

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 4
      • Ko Kesah says:

        erk mamat ni ada peminat lagi ker..hehe
        tp malaysia sekarang mmg ketandusan lagu2 nasyid, bila la zaman unic,inteam mcm dulu naik balik..rindu nk dgr karya2 baru..
        lagu2 mawi bosan, version Asma Al Husna ni pun xsyahdu..sepatutnya nama2 Allah ni dgr merdu jer baru best..i like versi hijjaz n ct.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 7
    2. aku first! says:

      hehehheehheehe

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    3. dells says:

      Sorry Mawi, bukan tak nak support tapi awak dah tak relevan lagi.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 4
    4. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      minah jambu lebih suka lagu SALEHA dari lagu yg ini ..terima khaseh aje lah ye pasal minah jambu tk paham sepatah haram ape yg mawi ni nyanyi kn ..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 13
    5. a'ah laa says:

      cian Mawi..auranya trus menerus ilang since kawin ngan ekin…hehe…xpelaa Mawi..sy tetap minat Mawi xkira mcm mana pon…yg penting jaga perangai…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
      • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

        Aku pun setuju ngan ngko…maybe aura peminat yang tak suka dengan ekin terpalit sama kat Mawi…memang kasihan….

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
        • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

          agak nye si mawi ni kena Quin cntrol tk ngan dia punye bini si ikin tu ! bab tu mawi jarang2 ada kt TV setidak tidak pn berlakon drama pn ok pe ada jugak hasil masok ! ni mesti kes bini tk kasi berlakon ni ! al maklom lah pelakon sekarang ni bnyak yg muda2 dn jambu2 mesti lah bini dia cemburu kannnnnnnnnnnnnnnnn !!! ciannnnnnnn mawi….tapi setakat mawi nk cari nafkah untok ank bini takpe kan ikinnnnnnnn hehe……….cute ikin…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 9
    6. yatiyatt says:

      aura x aura…mne la tau kan lpas album ni die naik balik ke…
      aura mngalunkan lagu2 berunsur ketuhanan lebih baik dari nyanyi lagu yg duniawi semata…peace!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 2
    7. Sshh says:

      kesian mawi..menjak kawin terus jer aura dia dh x ad..kalau dulu dgr nama mawie..fuh bestnya..tpi skg kalau dgr nama mawie..eh dia popular lagi ke…langsung dh x ada aura..tpi x apa la mawi..janji u pandai jaga diri n perangai..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    8. Cik Nin says:

      Asma’ Allah bila dialunkan tetap menggugah jiwa walau siapapun yang mengalunkannya.

      (kecuali kalau perempuan yang nyanyi)

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    9. Eva says:

      Mawi..buat le muka senyum sikit , nie asyik2 buat muka sombong cam mana ler org nak suka

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
    10. i love Allah says:

      Salam..selama ni aku just silent reader blog ni..tetapi arini aku terpanggil utk mmberikan komen kt cni dsebabkan rasa kecewa sebak dan sedih kepada “Raja minah jambu 24jam mengadap computer”..if engko xminat mawi pun skurang2nya JGN KUTUK lagu2 nama Allah ni..

      copy paste balik from what she/he comments above “minah jambu lebih suka lagu SALEHA dari lagu yg ini..minah jambu tk paham sepatah haram ape yg mawi ni nyanyi kn”..

      apa ni weyhh? aku pun xpernah minat mawi, tp berpada2 n bertempat la weyh..xkan dia nyanyi lagu2 kalimah Allah ko nk hina jg kot..agak2 r.. even dia azan skalipun xkan ko nak kutuk weyh..klau xsuka mawi sgt pun,benci kat dia sorang dah la..jgn nk sabit skali benda2 kbaikan yg dia wat..kentut py org la luuu ni..sempena bulan Ramadhan yg bakal tiba ni, aku minta ANDA YG BUSUK HATI NI lebih byk muhasabah diri ya..next time plezzz jgn nk kutuk/hina sembarangan, peringatan utk diri sndiri jg..moga diri kita mnjadi lebih baik dari skrg..InsyaAllah.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        setuju laa ngan ko… tngok tajuk ‘asmaulhusna’ dah tau dah isi kandungan atau lirik lagu tu mesti berkenaan 99 nama-nama Allah.. jadi tak masuk akal laa kalo nak claim ‘tak paham’. so minah jambu, bulan ramadhan ni…kter sama2 byk2 bertaubat dan mohon keampunan Allah yaa…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
      • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 14
    11. Anonymous says:

      buat mawi, muka tu kasi senyum sikit. jangan muka angkuh.

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
    12. AKU says:

      minah jambu ni kalu korg selalu follow komen dia..ade mcm retard sket ler budak ni….sian dia…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        tak sangka muka serius camtu di kata muka angkuh….
        alahai…. hhahaha… mmg dah benci ckp je la… wpun tak tahu benci sbb ape….

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    13. mawi bowrenggg says:

      bowrengggggggggggggggggggg…………………….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
    14. Anonymous says:

      mawi? emphh…….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
    15. Anonymous says:

      assalamualaikum..
      saya pun xnak sokong mana2 pihak.. tapi, bagi saya, lebih baik menyokong penyanyi2 lelaki berbanding perempuan yang terang2 menjadi salah satu tanda2 hari kiamat.. na’uzubillah~ maafkan saya bagi pihak yang tidak memahami apa yang mawi nyanyikan.. nasihat saya untuk ‘dia’, silalah google nama2 Allah berserta maksudnya.. insyaAllah ‘dia’ akan memahami apa yang cuba disampaikan ^^, ape2pun, teguran ni untuk diri saya dan anda semua.. sbb saya pelik sangat2.. kalau lagu bahasa inggeris or korea yang kita xfaham maksudnya, xdalah plak nak komen n bising sampai mcm ni.. peace! buat2 pengomen tegar, bagi yang menyokong usaha artis2 menyampaikan lagu2 berunsur keagamaan, alhamdulillah, terima kasih, tahniah! bagi yang memberikan kritikan berunsur ‘menjatuhkan’, sudah2lah ye.. kita ni yang belum tentu baik dan sempurna, xlayak untuk menilai seseorang.. hanya Dia je yang layak.. allahua’lam.. tingkatkan prestasi, kurangkan kontroversi.. peace!

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    16. wakaka says:

      sedap lagu neh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    17. jelita says:

      memang sedap suara mawi. lebih sedap dari mendengar duet datok siti dengan sami yusof.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    18. wafiiiii says:

      cubalah beri kritikan membina, bukannya menghina dan mengeji, go mawi, go go go, nampak sangat pengutuk-pengutuk mawi cemburu, dengki, berhati busuk, yang penting mawi tak buat apa-apa yg tak elok

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0