Written by AbangNara | May 31st, 2011

Baiklah mari kita membuat perbandingan video lawak Nabil dan video lawak Jim Carrey. Sebelum ini pun ada orang pernah berkata yang Nabil tiru lawak seseorang masa dia buat lawak GPS tue. Tapi sebelum membuat tuduhan melulu, mari kita bandingkan terlebih dahulu.

1. Video Jim Carrey

2. Video Nabil

Dah tengok? Abang Nara rasa memang ada tiru sikit-sikit tapi tak adalah tiru 100% kot. Jozan pun ada tiru lawak orang Jepun jugak kalau tak silap Abang Nara. Mungkin Nabil tak meniru, cuma dia menggunakan Jim Carrey sebagai reference dan menyesuaikan lawak tersebut dengan suasana di Malaysia. Tak gitu?

Apa pulak kata anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

75 responses to (VIDEO)Nabil Tiru Lawak Jim Carrey?

  1. mira says:

    man rajalawak pun dulu tiru lawak harith iskandar jgk. psl kucing tu. no problemas la…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • apa pun x boleh says:

      lantak ler dia nk tiru ke nk hape,,aslkan rmai org gelak..pnonton pn suka…poyolah nara ni..apa pn x boleh!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
      • memang berat.. says:

        nabil- tak de masalh pun ngn lawak nbil.. rmai orng improvise idea2 lama cume cra penyampaian yg lain..
        tapi tak kelakar sngt pun lwak nbil minggu 9 (agak kecewa) sbb kite tau nbil mmg seorang plawak yg kreatif cume aku rase die lebih hebat bile dia berseorangn…
        jozan- zizan mmbuktikn die jugak bagus dlm pembawaan watak dan boleh meninggalkan lwak gedik die yg slalu die buat..
        johan mmng kite da tau sngt berbakat tapi mlm tadi die agak tenggelam dgn kehebatan mail lambung.
        kencana dewi? gedik betul!! terleset2 ngn johan…
        jambu- super lawak!!!! memek muka yus sngt lawak… cra die berbahasa ulu sg amazon tue sngt meyakinkan..
        acong? super cool.. tak giler glamor or overated tp lawak..
        balas- mmg patut terkelua.. dpt plak gandingn cam bell yg sebnrnyer tak lawak tue..
        sepah- takpayah susah2… mmg dilahirkan untuk melawak.. dpt gandingn paling power- ar badul.. diowng sngt beruntung..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 3
      • memng berat.. says:

        nabil- tak de masalh pun ngn lawak nbil.. rmai orng improvise idea2 lama cume cra penyampaian yg lain..
        tapi tak kelakar sngt pun lwak nbil minggu 9 (agak kecewa) sbb kite tau nbil mmg seorang plawak yg kreatif cume aku rase die lebih hebat bile dia berseorangn…
        jozan- zizan mmbuktikn die jugak bagus dlm pembawaan watak dan boleh meninggalkan lwak gedik die yg slalu die buat..
        johan mmng kite da tau sngt berbakat tapi mlm tadi die agak tenggelam dgn kehebatan mail lambung.
        kencana dewi? gedik betul!! terleset2 ngn johan…
        jambu- super lawak!!!! memek muka yus sngt lawak… cra die berbahasa ulu sg amazon tue sngt meyakinkan..
        acong? super cool.. tak giler glamor or overated tp lawak..
        balas- mmg patut terkelua.. dpt plak gandingn cam bell yg sebnrnyer tak lawak tue..
        sepah- takpayah susah2… mmg dilahirkan untuk melawak.. dpt gandingn paling power- ar badul.. diowng sngt beruntung..

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • tina turner says:

      patut la man x lawak. tiru harith rupanya. harith pon bukannya lawak pon. harith iskandar lawak konon2 hi class cam omputih. cheiisss

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  2. cena says:

    btl kata a.nara.. xde lah tiru 100%.. ckt jek.. idea tersendiri nabil still ad dlm lawak dia..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • kukukata.blogspot.com/2011/05/gambar-pasangan-gay-bersama-anak-anak.html says:

      we all know bukan senang nak buat lawak….. tapi klo dah tiru sejibik camni kami mmg rasa tertipu wahai Nabil oiiiii……

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  3. Hyemi says:

    abg nara, bole x kalu nak ckp nabil meniru jgn sebut Jozan bole x? tau la abg nara xsuke jozan! jozan the best la! jangan lupa saksikan lakonan zizan dalam hantu bonceng! akan di tayangkan di pawagam seluruh malaysia! nantikan!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
    • mira says:

      hahaha…. marah die abg nara kutuk jozan.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • rahimah says:

      tak igin aku tengok zizan berlakon…bukan nyer hebat pun…lawak bangang…lawak perasan…kalau johan tak ader…jangan harap nak lawak jozan tu…setakat angkat-angkat kaki, goyang punggung…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
      • suria says:

        woi rahimah jangan kau kutuk zizan haku,,aku potong rahim kau baru tau

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
        • ade arr says:

          wei rahimah , agak2 la kalau nak kutok2 jozan la name pon mcm kak limah ade hati nak kutok org

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • hyemi says:

        ee.. mulut mcm longkang nenek rahimah nie… wekkss..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • apa jelah says:

      wartawan pilih bulu

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  4. Faisal says:

    mmg lebih kurang pon..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  5. hyemi says:

    Jozan the best… abg nara bole x kalu nak mengata kat nabil jangan sebut jozan tu… jozan the best la! jangan lupa saksikan lokanan zizan dalam hantu bonceng yang akan di tayangkan diseluruh pawagam di malaysia. nntikan! pasti memcah panggung. jangan lupa like dekat facebook zizan dan jadikan sehinggan 1juta!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  6. suka zizan says:

    semua maharaja lawak meniru! xde yang original pn.. tp xpe..asal dirang pandai buat lawak and buat kami ketawa itu dah memadai… love jozan! zizan all the way.. LIKE HANTU BOONCENG! saksikan triller hantu bonceng di youtube!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  7. cik embok says:

    xtekata ape2..xminat nabil pasan bagos ni

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  8. near says:

    spe kate tak meniru…biar sekecik mane idea yg nak d tiru tu tetap meniru gak kan…tak peduli ah kalau dia nak modified pun ttp tiru idea gak..kan bagus bt lawak sendiri…ni org dah expect lawak mcm adengan jim carrey la wei

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  9. yeahh. Jozan the best!! jozan tiru lawak ape?? minggu yg kebrape?? cer citer2…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  10. ntahapaapantah says:

    nk kata meniru.. musician lg byk meniru bang oit..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  11. aklima says:

    hmm..
    kesian nabil..dulu time glamor, sume sanjung dia bagai nk rak. bila dia sedikit tersadung, terjatuh, semua mengutuk dia, termasuklah yg pernah menjadi peminat setia.dia try to bangun balik…manusia sume wat kesilapan..kita sdiri pun bukan bagus sgt nk menilai org lain..apapun nabil, all d best :)
    keep up d good work! :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 0
    • komeng says:

      tau takpe,,zizan pon macam nk dekat2 jadi mangsa dah,,kutuk zizan sebab kat pentas mharaja lawak kurang best,,padahal duk depan tv masa musim raja lawak dulu nak tengok zizan jugak,,lepas tu banding2kan dengan johan

      ape la,,biarla nabil rasa femes dulu,,skarang ni zaman zizan pulak,,lepas2 ni zaman johan pulak,,tggu giliran la baru adil

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • ce'ce' wahhh says:

      yep! stuju with u, aklima!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  12. mak bedah says:

    abg nara..jgn la emo n bias…kata gosip secara berhemah..abg wat blog utk public so fans of various artis melambak kat cini…jgn la kutuk kaw2 kalau x suka.. jgn la bla nabil tiru kata dia wat reference tp jozan abg kata tiru…jozan pon wat reference gak….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  13. Enemy~ says:

    Tau takpe..jozan pon ade gak ape yg tiru omputih tu… bile masuk nabil pehal sume nak kecoh..eleh hai.. biar jer ar ~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  14. Anon says:

    beautifulnara tiru ohbulan or ohbulan tiru beautifulnara?

    :p

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  15. ANTINABIL says:

    kata maharaja lawak…takkan le tiru lawak org…tak profesionalle….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • ketupat says:

      setuju!! kata MAHARAJA lawak..buatla ikut idea sendiri..

      dah la tiru..pastu buat lawak TAK LAWAK langsung..

      gelak kesian je kat nabil ni… tak gelak nnt terasa pulak..
      asik sebut perkataan ‘tersingkir’ je..

      agak-agak dah nak tersingkir lah tu…

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
      • Rin says:

        saya pon x suke lawak yg x original..
        bukan nak ckp pd pserta mhrja lawak, tp sume plawak2 yg pnah wujud d Msia ni..

        dorg dh xde idea kot, smpai mggu ke9, idea pon kering…
        mkin btambah mggu mkin x best lak lawak2 pserta mhrja lawak… huhuuu

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  16. setuju dgn abg nara..x pun meybe secara kebetulan je tu..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  17. emosi lebey says:

    adoikk la korang nieh..xyh la nk emo sgt ngn nara nie..bce ke dak pe yg die wat 2..law agk2 ta phm g sk00l tny ckgu pe meaning tulis 2..law nk emosi sgt ngn nabil 2 pon xyah lar nk kuar ayt cm tahek..bkn nye nabil bley bg pape pon..ssh la law ngn pihak2 yg ta reti membace nieh..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  18. xsuka jambu pkai bju ketat says:

    ala logik la tu.. dh bpe episod dh maharaja lawak ni.. ketandusan idea adalah normal.. klo nak kritik sgt, korg sndri try r survive smpai mggu ke-9, then, tiap2 mggu kne brainstorm utk lawak baru.. korg ok ke?? kompem la tak jugak kn.. n in the end, korg stil akn google lawak2 pelawak yg internationale utk dapat gaya lawak yg dikehendaki oleh panel.. they do just for the sake of winning.. ksian la kt diorg.. adoiyaii..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  19. nhhhhh says:

    nabil- tak de masalh pun ngn lawak nbil.. rmai orng improvise idea2 lama cume cra penyampaian yg lain..
    tapi tak kelakar sngt pun lwak nbil minggu 9 (agak kecewa) sbb kite tau nbil mmg seorang plawak yg kreatif cume aku rase die lebih hebat bile dia berseorangn…
    jozan- zizan mmbuktikn die jugak bagus dlm pembawaan watak dan boleh meninggalkan lwak gedik die yg slalu die buat..
    johan mmng kite da tau sngt berbakat tapi mlm tadi die agak tenggelam dgn kehebatan mail lambung.
    kencana dewi? gedik betul!! terleset2 ngn johan…
    jambu- super lawak!!!! memek muka yus sngt lawak… cra die berbahasa ulu sg amazon tue sngt meyakinkan..
    acong? super cool.. tak giler glamor or overated tp lawak..
    balas- mmg patut terkelua.. dpt plak gandingn cam bell yg sebnrnyer tak lawak tue..
    sepah- takpayah susah2… mmg dilahirkan untuk melawak.. dpt gandingn paling power- ar badul.. diowng sngt beruntung..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  20. apam says:

    dia mmg suka tiru org pun… yg “BEST BRO! BEST BRO!” tu pun tiru russel peters nya lawak… ni ha link dia

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  21. apam says:

    ala… nabil mmg suka tiru lawak org pun… yg “BEST BRO! BEST BRO!” pun tiru lawak russel peters.. ni ha link dia

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  22. kemonla says:

    sAYA SOKONG ABG NARA..JAMBU THE BEST JOZAN 1ST AKU SUKE BEST LAMA2 BORINK LA LAWAK DEPA2 TU..BORINK SUDAH HEHEHE..KALAU NAK VOTE UNTK JOZAN TAKAT MKE ZIZAN TU HENSEM..BAIK KORG TUJU LAGU LAGI BAGUIH HAHAHAH

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  23. apam says:

    ala… nabil mmg suka tiru lawak org pun… yg “BEST BRO! BEST BRO!” pun tiru lawak russel peters.. ni ha link dia

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  24. apam says:

    bosan… hari tu tiru russel peters, pastu tiru jim carey.. kalau meniru untuk menang, bukan maharaja la namanya.. kalau kau amik exam, tapi pas sebab meniru.. nampak sgt kau tak jujur.. ini bukan sekadar tiru concept.. tapi content2 cam “shift organ” sume dia tiru.. ntah la… judge pun kena tipu bulat2.. peminat dok habis duit sms dia…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • moon says:

      aku xkisah pn abis duit undi nabil…bukannya dia tiru 100%..still dia buat lawak cara dia n aku mmg nk tgk lawak nabil setiap minggu…korang ni dengki apsal?xminat dia xyahla buruk2kan sgt…dhlah xundi,byk plak cekadak..kalo dia buat lawak tipu sgt korang xgelak ckit pn…mmg dasar munafik korang ni sume…menjatuhkan org je kejer…mcm bagus!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • KOTE BAPAK MOON says:

        kau tu bodoh moon….
        kau tu kena tipu hahahaha….
        moon insan sial…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • moon bangang says:

        apa bangang sgt la engkau ni???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Sib baek aku tak subscribe Astro Warna says:

        Kalau aku subscribe astro warna semata-mata nak tgk Maharaja Lawak, mmg aku akan rasa rugi… Apatah lagi kalau aku undi Nabil, Lebih baik aku undi Jim Carrey ajer… Ini bukan pasal tiru ke apa… ini pasal kalau profesion korang sebagai pelawak, korang mmg kena create your own ideas. Put yourself as a professional comedian. Come on Nabil, u can do it.. but i think you a bit lazy.. obviously lazy and sorry for that, i dont like you…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Huhu says:

        moon… aku sokong kau!!!
        nabil x pnh amik lawak org dr intenet…
        dia wat lawak dr idea dia sdiri…
        sepah, jozan dan lain2 sume dah terkantoi asik tiru lawak org…
        pelawak apa mcm 2????
        lgsung x kreatif…….
        Go NABIL go!!!!!!!!!!!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • siri says:

      apam: kau nmpk nabil jer ke??
      yg si lain-lain tu kau x nmpk?? yg lain-lain 2 lg la kaki tiru.. mmg x blh blah…
      apa punya bangang la kau nie… klu nk buat pghakiman tu buat la dgn adil….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  25. ok jer says:

    korg ni la…bias sgt…aku tgk peserte laen tu btambun lawk tiru..R2..dri RL smpai ML..seme lawak intenet…da la nabil tu solo…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • Huhu says:

      yup… sokong 200%.. bkn sng nak wat lawak klu sorg2..
      yg brkumpulan 2 sume ciplak dr intenet..
      aku slalu ikut lawak diorg, mmg dah basi… stakat yg aku dpt tgkap skrg, nabil lom pnh ciplak dr intenet… klu x caye korg blh cek..
      kite ptt sokong nabil, bg smangat ckit kt dia… bkn mgutuk jer x hbis2…
      idea nabil mmg kreatif!!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  26. jojet says:

    hisy,korang nih. fanatik sgt. gaduh pasal artis sanjungan je keje. hape lah.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  27. obses says:

    hhaha jgn terlalu obses…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. momok momie.. says:

    betui2x…apa salahnya lau tiru pn..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  29. WOODY says:

    ALAAAA JOZAN TU TIRU LAWAK MR BEAN YG TERSALAH BIUS

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  30. WOODY says:

    ALAAA JOZAN
    TIRU LAWAK MR BEAN
    DOKTOR GIGI KENA BIUS

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  31. WOODY says:

    JOZAN TU TIRU LAWAK MR BEAN
    DOKTOR GIGI KENA BIUS

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  32. suraya says:

    JOZAN ALL THE WAY.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  33. Wan Sandx says:

    saya agak kecewa dengan lawak nabil malam tu, x best, saya memang nnti-nantikan lawak nabil yg superb dan kreatif tu, die mmg x menyerlah…pelik

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. Amier says:

    Itulah Nabil…aku dah cakap.. guna idea lawak macam video dibawah ni. Rangking Maharaja Lawak ko boleh naik mendadak..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  35. Mahaguru says:

    yang pasti Johan lebih bagus dr Zizan..zizan riak!!!!tak suka,.,.sombong.Johan bagus,mmg mewarisi Salleh Yaacob.menambat hati semua org,..budak terengganu tu baru jd pelawak plg popular dh riak!! ..blah la wei

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  36. Awek kl says:

    Kalu TIRU pastu best ok la……. Nie dah La TIRU pastu x best pulak tue…. ish ish ish nabil nabil……. minat JAMBU & JOZAN – hampir setiap minggu best….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. tasya says:

    ala… bkn senang nk bg org ketawa… smpai 1 tahap idea pun bole kering… maapkanlah nabil tu…dia manusia biasa…yg pnting usaha dia utk buat org ketawa… hargailah kit…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. nabik says:

    nabil tiap2 minggu hampeh,mcm lawak syok sendiri… prasan bagus..hampeh!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  39. cik arale says:

    Tiru takpa, yang penting lawak tu menyegat… ada orang buat lawak sendiri tapi dia sendiri juga yg faham lawak dia tu… Kalau nak kondem je Maharaja Lawak ni, bek korang jangan tengok.. Maharaja Lawak adalah untuk peminat2 Maharaja Lawak, yg sukakan gelak tawa… Yang kaki kutuk2 tu,p je tengok AF yang ntah apa2 ntah tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Abang Kesal Undi Nabil says:

    Kalau mcm ni, baik tak payah panggil Maharaja Lawak… Maha Tiru Lawak title yang sesuai… orang melayu, apa yang korang boleh expect pun… hahaha. Sama macam Inspira tiru Evo… lebih2 kurang jer aku rasa Nabil tiru JC

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  41. miss sixty says:

    hey abg nara, kalu nak cakap pasal nabil… tak mention jozan bole.. yg penting jozan verstail ok.. tgk diorg mngacara raja lawak dlu pun dah terbukti jozan HEBAT… so takyah la nak saje nak busukkan nama jozan lak…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  42. jamy says:

    nabil tiru obvious sangat, nampak sangat dia kurang buat homework,dah berapa minggu dah masih tak best lawak dia.persembahan tak konsisten, mana boleh jadi maharaja lawak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  43. ewdew says:

    nabil nie aku tengok sombong giler….
    tengok je la minggu ke 8.. gila-gila dia kutuk amir…

    nabil nie perasan bagus.. dah la kontroversi tak abes-abes…

    peluk la.. cium la…

    dasar mudah lupa diri…
    tak sedar dulu mat despacth je…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • siri says:

      ermmm… dah si amir 2 kutuk nabil, so salah ke klu nabil balas balik?
      klu kau, x kan kau nk biarkan je org pijak kpala kau… nmpk sgt kau nie BANGANG!!!
      Apa rasa kena kutuk? mesti kau berapi kan? mcm 2 jgk la klu kau kutuk org…….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  44. leeya says:

    mungkin tak perlu nk gaduh2 sape lagi bagus..xdtangkan pe2 manfaat pon kat korang..y suke, trosla tgk..y tak suke xpayah la tgk..kan senang..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  45. tina turner says:

    blah la jozan overated. zizan lawak menggelabah. johan jer ok cket. HIDUP SEPAH!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  46. Biasa lah kalau tiru idea skit2, bukannya 100% , actually SEMUA PELAWAK zaman sekarang MENIRU yang zaman lama, sedikit sebanyak, itu adalah lumrah.

    Janji hasilnya disukai dan pelawak itu sendiri akhirnya ada IDENTITI sendiri, bukan selamanya dibayangi IDENTITI ORANG LAIN :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  47. mamamisi says:

    semua terbaik and the best terutama sepah n Johan..sebenarnya si johan tu lagi lawak dari zizan..tapi dah dia dah kawin .keglamorannya tu kurang sikit..apapun jozan pun okey gakkkk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. fiena says:

    bukan lawak pun si nabil ni….. myampah je… lawak bdo

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Kambing says:

    Lawak Nabil dh jd lawak Amir.. seram, menyampah, rasa nk hempap TV ms nabil perform.. dh tahap amir dh nabil neh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Huhu says:

      klu dah x suke 2 x yah la komen yg bkn2…
      mcm nie ke budi bahasa org melayu???
      budi bahasa budaya kita…
      tak gitu???

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  50. Great paintings! This is the kind of information that should be shared around the web. Shame on Google for not positioning this put up upper! Come on over and seek advice from my site . Thank you =)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0