Written by AbangNara | May 2nd, 2012

Ahh.. Serious terharu Abang Nara tengok video pernikahan Fasha dan Jejai daripada CST Production ini. Sungguh awesome mereka meng”edit”. Tak terasa langsung kepanjangan video yang berdurasi hampir 5 minit ini. Tahniah kepada CST Production atas video yang sangat cantik ini.

Sangat menarik kan? Tak sabar rasanya nak tengok video majlis resepsi pengantin baru ini nanti. Kredit video sepenuhnya kepada CST Production.

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

101 responses to (VIDEO)Majlis Pernikahan Fasha Sandha Dan Jejai Daripada CST

  1. embok ketum says:

    Love u, fasha!

    0

    0
  2. ali says:

    aii..

    0

    0
    • choki-choki says:

      Cantik bju fasha..design mcm bju izaara aisyah msa jd cover mjlh pgntin bln april hri2…cuma color je lain sikit…papepun,congratz untuk fasha n jejai…mekup sgt gojes…berseri

      0

      0
  3. mariamenado says:

    bosan ah

    0

    0
  4. akirakaede says:

    macam biasa kualiti cst team tidak perlu dipertikaikan lagi..gak streotype tp masih ada komposisi tersendri..well done~..;)..utk fasha,saya doa yang baik2 sahaja..tahniah dan selamat pengantin baru..;)

    0

    0
  5. emel says:

    Bila tenet slow,yg 5 minit da jd 50 minit.. dari teruja trs jadi terencat..hmm

    0

    0
  6. Sayang jejai fasha says:

    Subhanallah, kuasa Allah mereka selamat dinikahkan. Tahniah fasha dan jejai. Berjaya mebuktikan kekuatan cinta hingga berjaya ke jinjang pelamin, majlis nampak ringkas, tapi unik, semua seperti meraikan kebahagiaan mereka. Fs nampak seri pengantin. Jejai pula, walaupun perkahwinan yg ke2 , nampak bahagia dan selesa bersama isteri tersayang. Tahniah buat anda ber2. Kami sekeluarga mendoakan yg terbaik, semoga hubungan berkekalan. Usah ditangisi perkara yg tidak elok yg pernah terjadi sbelum ni, senyumlah… Kerana berjaya buktikan kepada mereka semua yg cinta itu suci dan tetap berkahwin walaupun org menyangka sebaliknya. Kepada Puan Sri, eloklah musabahahkan diri, tempat anda disisi suami, iaitu Tansri. Dek kerana ego,tidak pergi ke majlis pernikahan anak sendiri. Lalu burukkan menantu di fb milik sendiri. Dimanakah letak maruah wanita ‘prominent’ spt anda.
    Apapun, tahniah fasha dan jejai. Kami mendoakan yg baik utk kalian ber2

    0

    0
    • ohoiii says:

      apa nama fb puan sri tu yer? ehee…kepochi plk i..bgeee

      0

      0
    • kak nara says:

      ayat kt atas 2 dh sedap d dgr…..tp yg bwh 2…..xyah la nak kecoh2 hal family dia org….ada sbb ar jd cam 2…kt mn ar tau…”Kepada Puan Sri, eloklah musabahahkan diri, tempat anda disisi suami, iaitu Tansri. Dek kerana ego,tidak pergi ke majlis pernikahan anak sendiri. Lalu burukkan menantu di fb milik sendiri. Dimanakah letak maruah wanita ‘prominent’ spt anda.” npe xpost kan kt fb Pn Sri 2 sdr….br dia bc….mcm nk canang buruk org je….

      0

      0
      • Anonymous says:

        dpd ko, nak canang buruk rita je… btw jgn nnt jejai ni pun xde telor gaduh lari blk umah mak pulak!!

        0

        0
      • kak nara says:

        anon….ko ni mmg sk brk sgka ngan org kan…jejai n fs ni br kawin…xleh ke ko doakan yg baik2 tuk dia org….

        0

        0
    • watever says:

      ayat yg kat atas dh elok dh..tiba ayat kat bwh dh lain mcm lak..itu hak dia nk dtg or x..pn sri xperlu jelaskn ketidakhadiran dia pd kamu pn..sp awak ngn dia??renung2kan..

      0

      0
    • cakap x serupa bikin la tu... says:

      amboii..awak tau sangat pasal keluarga Tan Sri ni..awak mana tau ntah2 Tan sendiri dah bagi izin Puan Sri tak ikut dia..Tan Sri cerita kat awak ke? awak cerita kat sini Puan Sri memburukkan menantu…yg awak memburukkan Puan Sri ? Yg Puan Sri tak restu jejai kawen fasha awak tak nak ulas pasal anak dehaka? Suruhlah jejai muhasabah diri pulak bahawasanya syurga seorang lelaki dibawah tapak kaki ibu ya…barulah adil comment awak tu….

      0

      0
    • Lovelyvic says:

      Sebab tak kena batang idung awak bleh la ckp mcm tu. Apa yg awak tau ttg perasaan Puan Sri?? Seorang ibu kalau boleh dia mahukan yang terbaik untuk anak-anaknya. Bukan kata Puan Sri, mak aku sendiri pun tak sudi bermenantukan pmpn mcm Fasha – x sanggup nak dengar hinaan orang pada Fasha yg terlalu banyak dan Fasha sendiri pula seolah2 mcm mengiyakan tuduhan tu dengan menambahkan lagi kebencian orang dgn pakai baju tayang separuh buah dada walaupun dia dah tau impak yg kena pada bekas awek Shah Jazle masa tu (lupa nama dia).

      Jadi pk la… kalau org marhaen mcm mak aku pun tak sudi, inikan pula Puan Sri yang seluruh keluarganya dihormati. Pk2 la… aku sket pun tak salahkan Puan Sri sbb semua ibu normal mmg begitu.

      0

      0
      • aku yg biasa-biasa says:

        klakar dgr ko cakap puan seri nak yg terbaik..ko ni baru knl internet ke atau baru nak berminat pasal gossip…ape ko ni asal artis je fasha je yg seksi.ND xseksi?pastu yg terbaik mcm mana lg puan seri nak?bagi aku klu jejai dah buat pilihan dia suka fasha seorang ibu kena terima.puan seri kena ajar jejai tu cara didik isteri..bukan dgn cara xrestu mcm tu…tak blajar dr kes rita ke…restu la anak tu..xkan seorang ibu xnak tgk anak bahagia.klu restu ibu tu ada insyaallah berkat..fasha dah beralah pun.fasha xkata ape2 pun pasal mertua.paling tidak fasha xckp no komen sbb nak jaga hati keluarga.aku kesian dgn fasha sbb orang slalu blame dia..soal jodoh ni ketentukan tuhan.manusia merancang tapi tuhan lebih dulu merancang malah dia pula menentukan…

        0

        0
    • X JELES LANGSUNG says:

      ayat kat atas tu dah elok dah aku baca.. Sejuk dah hati aku membacanyer.. Tp yg part puan sri tu.. Terus jd menyampah.. Apsal ko sibuk sgt pasal puan sri?

      0

      0
      • Lovelyvic says:

        Aku yg biasa-biasa = aku rasa ko ni luar biasa sengal nyer…. aku rasa budak sekolah tadika pun paham apa yg aku tulis… Cuba ko baca betul2 sebelum meroyan kat sini. Kot iya pun ko hardcore tergolek dok kat Fasha tu, jgn le buta hati sgt smpi pi manipulasi apa yg aku taip. Tak betul ke seorang ibu mmg nak yg terbaik untuk anak2nya?? Ataupun ko takde perasaan mcm tu atau diperlakukan mcm tu??

        0

        0
  7. Rinikurina says:

    Yeayyyyyyyy!!!!!!! Fs kamu sangat cantik!! Tahniah!

    0

    0
  8. kak nara says:

    tahniah FS….semoga bhgia n b’kekalan hgga ke akhir hayat….

    0

    0
  9. Tak suka rosmah says:

    I hate her attitude. Nama pun puan sri tapi perangai lebih teruk dari macik2 kampung. Come on la, tak kisah la if ko tanak pegi, tanpa ko pun, pernikahan tu valid. Tapi ko tak payah la nak mgata bukan2 kat fb ko. Buat malu keturunan ko je. Anak2 ko yg kembar tu elok sgt ke? Bukan satu malaysia tak tau, anak kembar zeton sameon ko yg nama putri yasmin tu ada tatu kat semua. Macam mana kau didik anak ko. Ko pun bukan dari keturunan alim ulamak. Aku peminat tegar fs. Aku tak puas hati dgn tindakan ko yg memburukkan artis kesayangan aku. Betul la komen kat atas ni, musabahah diri, jangan jadi maam wife pm la!! Enuf i enuf la weei

    0

    0
    • tot says:

      ni fasa sendat yg tulis.mentang2 ko da dapat jejai kan.hahha

      0

      0
    • dynasty says:

      mula-mula aku malas nak tegur,maybe typo pon..
      tapi dah orang lain pun ikot salah..
      muhasabah..
      bukan musabahah..

      0

      0
    • Anonymous says:

      dia anti perempuan perampas, xyah la nak paksa dia klu dah dia xnak pergi, sibuk sgt ko ni!!

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Anonymous, ko ni Anonymous kawan aku tu ke? Sory kalau salah orang..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ye aku br pulang dr vietnam dh smggu x menjenguk bn, ape cer irman hazz, xnampak dia lagii..

        0

        0
      • Ak yg comel says:

        kipas,kalau ayat mcm tu confirm dia Anon yg asli.wakakaka.long time no see…

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Tu la pasal, Anonymous kembali mengganas..

        0

        0
      • ngomel says:

        haaa kantoi… anon pulak rindu kat irman… ngeh3

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku mmg sentiasa rindukan irman tu, rindu betul aku nak benamkan dia dlm tanoh bak kata abg 3 line!

        0

        0
  10. Love fs says:

    Abg nara tolong saya pls sy nak nombor fasha sandh saya nak wish dia congrts. Plssssssssssss

    0

    0
    • Anonymous says:

      xpayah nak no sgt la, ko ingat ko sape? pegi kat twitter die wish je sudah!

      0

      0
      • APEK TUA says:

        hahahahahaha emo jugak anon ni..lawok mu nie!!!muahaha
        entah.. to love fs-gi la kat FB yg we love fasha sandha tu…hah pastu ko wish la penuh page FS tu biar post wall ko je yg bnyk…bru nmpk yg ko btl2 caring..

        0

        0
      • Anonymous says:

        org kampung pun dah x main mintak2 no fon artis, ni asal hutan belantara mana baru kuar minat artis sampai mcm ni pun xtau???

        0

        0
  11. AKAK JEMAH says:

    bapak pasa yg awet muda ker jujaiii yang nampak tua..??????

    confuse akak tauuu…, :p

    0

    0
  12. duitduit says:

    oh, ok.

    biarlah jejai nampak tua ke muda. yang penting kayooo. kau adoo ? haha

    cool video ni. cool lagi kalau…. sila sambung.

    0

    0
  13. f says:

    I like the part where Jejai senyuuuuuumm masa akad. Nampak bahagia. Jarang nampak pengantin lelaki senyum masa akad mcm tu. Bapak Fasha nampak tenang masa menikahkan anak dia. Mama Fasha nampak lega and happy utk anak dia. I think Mama Fasha knows really well anak dia. Mama dia happy, bapak dia happy, siapalah kita2 yg outsiders ni nak kutuk2 pertikaikan lagi ikatan perkahwinan yg halal antara Fasha dan Jejai ni. Doa yg terbaik, be happy for them. InsyaAllah, kita juga akan sama2 rasa bahagia n tenang dgn kehidupan kita sendiri. Yg negative tolak tepi. Amin.

    0

    0
  14. Jeng jeng jeng says:

    Awesome video. Congratss tu Fasha & Jejai. Fasha looks so beautiful & photogenic here. Semoga perkahwinan kekal ke akhir hayat. Apa jua tomahan, kejian lepas ni biarlah jadi cabaran & pengalaman hidup. Itu memang asam garam dlm kehidupan. All the best..

    P/s;Bukanlah peminta tegar Fasha but by the way she struggles for her love, dia memang strong heart. You go girl..

    0

    0
  15. Minah says:

    Tahniah FS n Jejai…suke tgk video..nmpk sweet jer :)

    0

    0
  16. tercinta says:

    bape ribu video nie…

    0

    0
  17. Fasha cantik sangat!! says:

    Congrats Fasha.

    0

    0
  18. Gegel says:

    Video ni ok.. tapi konsep dia sama dgn masa pertunangan pelakon elly mazlin thn lepas la :)

    0

    0
  19. dynasty says:

    tajuk lagu plis..

    0

    0
    • Joyah says:

      Tak update la ko ni..ha! The vision of love – new single dari kris allen..ala tuuu..yang pemenang american idol tu….

      0

      0
  20. luvlavender says:

    nape aku tgk majlis ni ala2 mcm org kristian kawin.sori ek lau aku slh. sebab bese aku tgk org kristian kawin kt gereja,tetamu duk atas kerusi menghadap paderi..kerusi kiri dan kanan…pas2 pengantin perempuan dibawa masuk..bukan perkahwinan FS je..banyak kali gak la tgk trend zaman skang mcm ni..

    0

    0
    • goku says:

      kita memang suka amik budaya orang, kalau sanding tu kan budaya hindu..hehe..takpe la, sama2 berubah ke arah kebaikan..ameeen.

      0

      0
  21. bunga tulip says:

    Tahniah Fasha n Jejai…..!
    biar la org nk kate ape pun, yg penting skang da jd yg halal…mulut org kite mmg xleh ttp…semoga bahagia.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    dr hantaran dia, nampak mcm fs ni bukan mata duitan, bag lv beliau biasa2 saje mcm aku punya, samsung galaxy note juga bukan la mahal sesgt.. i was expecting sumthing like hermes as the hantaran..huhu.. bercuti pun ke redang sahaja, i like u la fasha.. very the minimalis.. erkk..

    0

    0
  23. lady J says:

    FS mmg cantek…

    0

    0
  24. markonah says:

    owh Fasha u sooo sweet.. may allah bless you & jejai… muahhh muahhh muahhh

    0

    0
  25. TOP said w0w fantastic baby! says:

    Apa tajuk lagu dlm video ni ye? best pulak lagu ni… hehe

    0

    0
  26. APEK TUA says:

    adooooo dah la weyy bg citer lain plak…aku tau FS n jejey tu hepi dah skang….
    bukan aku jeles ok tp muak la weyyy….muahaha

    sape yg dislike komen mmg sengal..kakakakakakakaka

    0

    0
  27. belacan bako says:

    best !

    0

    0
  28. saya-lah says:

    emak jejai n adik beradiknye tak ada kewwwwwww?ekehkehkeh

    0

    0
  29. fazleen says:

    this time how long will it last… is it forever… this one I meant for jejai himself..

    0

    0
  30. didi says:

    tahniah fasha n jejai
    bak kata pepatah, perkahwinan tanpa restu org tua tak akan bahagia. contoh rita rudaini..apa celop?

    0

    0
  31. fida says:

    Semoga bahagia ..amin

    0

    0
  32. siti says:

    kawin tanpa restu orang tua tidak semestinya tidak bahagia atau tidak kekal. aku di situasi sama mcm FS, bila aku dikatakan merampas suami orang dan mertuaku menghalau suami ku keluar rumah. sedangkan aku dah bercinta dgn suami dari zaman sekolah lagi, tapi suami di jodohkan dgn orang lain atas alasan nak kawinkan dgn anak kawan baik keluarga mertua. sekarang perkahwinan ku dah 28tahun. kami keluar dari malaysia sbb ingin mulakan hidup baru selepas tidak mendapat restu orang tua. anak anak kami semua da dewasa, da graduate dan dah bekerja. apabila bapa mertuaku sakit tenat, aku pulang bersama suami dan anak anak dan tidor di hospital sehingga bapa mertuaku meninggal. suami dan anak anak ku yg menguruskan jenazah sehingga semuanya selesai baru kami pulang. walaupun anak anakku tak pernah disayang oleh keluarga mertua, aku tetap mendidik anak anak ku untuk sentiasa cium tangan dan cium pipi kedua mertuaku dan pak cik serta makcik belah suami aku. pada hari yg kami nak pulang, adik beradik suamiku yg dulunya melemparkan kata kata kesat dan menghalauku keluar dari rumah mertuaku, semuanya mohon maaf dan berbaik baik dgn aku. ibu mertuaku menangis sambil minta maaf, sedangkan aku sedikit pun tak pernah mengambil hati dan sudah lama memaafkan mereka. insyaallah FS, kau kena tabah dan cuba dirikan keluarga kejalan yg di redhai dan sentiasa ingat ALLAH. insyaallah semuanya akan berjalan dgn baik….

    0

    0
  33. siti's fan says:

    FAKE FAKE FAKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  34. embok ketum says:

    Must be something special about redang, smpi dia nk p honeymoon kt sana jer.

    0

    0
  35. FAKE! LAGU KORN!

    0

    0
  36. stalker says:

    ape la fasyah nie.. ishh meluat la tgk.. x seda ke jejai 2 da ade anak.. nak jugak kt laki owng.. kecian kowt kt nora danish.. ape la.. x kn bahagia klo ibu mentua x suke..

    0

    0
  37. enott says:

    frankly speaking, u look gorgeous dear..ms jejai akad nikah tu..n ms fasha tarik nafas lega..nampak sgr diorang lepaskan nafas syukur..kpd smua anti FS tu sdah2 la..doakan yang baik2 utk pasangan pegantin baru nihh ok..sesungguhnya Syaitan menangis semasa anak adam mendirikan masjid, at least diorang da menghalalkan hubungan diorang kan..mayb FS tu x baik, tp mayb lambat laun dia akan berubah jgak kan..b positif ye kwn2..kt bukan nyer Tuhan..nk judge org lbih2..

    0

    0
  38. twista says:

    ..mana bonda jejai??? dulu aku bc laman maya..bonda jejai tak suka bermenantukan FS??,,sory if im wrong…btw dr segi hantaran n hanimun..its so simple..alaaaaaaaaaaahaiii pe nak heran nyer..LEBEH DR ITU FS DPT sblm ni dr jejai…no make sense la kan..mjlis nikah nmpk sederhana..not so grand..n simple..i like..tgk muka mak FS cm hepi gilak2 tersenyum..ada makna ka makcik??…mana tak senyummm dowh…menantu kaya tuhhhhhhhhh…..sejukkkkkkk perot mak FS…tapi mana mak mertua u fS??…sian u kawen xdpt restu mak jejai ke??….anyway….jejai fs…layari bahtera ini setelah…”aku terima nikahnya”….cant wait for ur reception..dh tersurat di azali kamu berdua di satukan walau apapun rintangan…ini kuasaNYA..bahagia atau tidak…kamu berdua yg mencorakkannya..jgn bernikah atas dasar ”yesss..finally u r mine!!…sume retis2 pmpuan da byk tawen,,,,makanya SAHAM ANDA JATUH SUDAAA…..LS FS SCHA..soon LJ…LINDA ONN?? siann dia tak laku…umo dah banyakkk…tak laku ke??,,,,uhukk….kasihannnnnnnn…

    0

    0
  39. mrbee says:

    At last! Seperti menonton drama melayu saja kisah Jejai dgn Fasha. Nasib baik ending baik. X tahulah kot-kot ada sambungan musim baru. Hehehe

    0

    0
  40. Russia says:

    drama baru start…aku tunggu ending nya!!!

    0

    0
  41. ann says:

    walaupon aku xske fS nie,,tp aku arap nti mak mrtue die akan bg restu n smoge dieorg bhgie hgga akir hyt.. n 4 ND,,myb die deserve someone better than jejai n ini sume dh ditakdirkan..msg2 ade jdh msg2..xkire la jdoh pnjg ke pendek ke,,kite hnylah mnusia..

    0

    0