Written by AbangNara | October 25th, 2010

Datuk Dr. Sheikh Muszaphar & Datin Dr. Halina Yunos – The Astronaut’s Wedding from Saiful Nang on Vimeo.

Memang awesome sungguh video majlis perkahwinan Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina ini. Bangga kami dengan hasil kerja saudara SaifulNang dan teamnya, CandidSyndrome. Hebat sungguh. Kalau cukup bajet nanti teringin jugak nak dapatkan khidmat CandidSyndrome untuk majlis perkahwinan kami.

Apa kata korang cuba tengok video majlis perkahwinan anak perempuan SM Nasimuddin dan bagi pendapat korang tentang kehebatan kedua-dua video ini?

99 responses to (VIDEO)Majlis Perkahwinan Sheikh Muszaphar Dan Dr. Halina

  1. budi says:

    ada video pulak..nice

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • awesome

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • marzac says:

      Tapi video anak SM Nasimudin dari segi angle and editing lebih cantik lagi…Kalau gambar pre-perkahwinan, gambar Dato Sheikh tak romantik, konsep kayangan tu nampak lebih kebudak-budakan , gambar Kevin Azhari lebih cantik…just my point of view

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anonymous says:

        video ank sm nasimudin lg bez..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • 3Cubes says:

          Kalau ikutkan wedding siapa cantik saya tak nafikanlah Nadia punya lebih cantik. Kalau video pada citarasa saya ni saya pilih cs. Tapi bersaing rapat betul dengan Manggis. Kalau tutup mata pilih satu dan yang mana-mana kena pun tak menyesal punya lah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nak juga says:

          wedding nadia mmg sangat cantik,…n sbelumnya saya berharap weeding angkasawan kita penuh kelainan,…tp nmpak mcm biasa jer,..dari segi video dua2 pun cantik!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • arnamee says:

          Setuju!hihi

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. HAHA says:

    hmmm :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. bunga says:

    sweet.. i like ^_^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. miss_pinky says:

    nice..
    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. emilda says:

    lagu bestt…:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. aku says:

    erm…..x dpt tanding anak ns nasimuddin..but oklah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Awang says:

      pandangan saya bertentangan pulak. Anak Naza punya video tak boleh lawan video ni hihihi

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kak nam says:

        saya suka anak SM Nasimuddin lagi…. nmpk macam tuan puteri… so beautiful la dia punya surrounding n event… even she is not so beautiful…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cikinot says:

          aku lagik suke video ni…bbnding ank sm tu…ni nmpk cool jerk…xla bmegah sgt2….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nak juga says:

          dah nama banyak duit,..aku lau banyak duit bukan takat tu jer aku buat,..aku buat 7 hari 7 mlm,….heheh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gilo says:

        aku respek kalo bg nara dpt carik video lepas nikah!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. puteriaquarius81 says:

    nice vid.. cuma kurg berkenan tgk bj akad nikah dr halina (just pndgn aku sndiri)..
    smoga kekal ke akhir hayat.. aminn.. :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. myna says:

    nice..
    candid syndrome gamba lawa tapi album lambat dapat la (kalau org normal like me)..from personal experience, tapi mmg diorang cover high profile’s ppl.. sorry ye bkn nak kate yg tak elok

    ade juga other photogs yg tak byk coverage tapi still ok if not better

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penjejak Badai says:

      Saya punya cepat jer siap. Memang sekali sekala ada hiccup tu biasalah tu. Kampeni besar-besar lain pun sama jugak ada yang video siap lepas setahun. My friend ambil photographer biasa yg tak banyak coverage last minute cancel pasal dapat job lagi besar. Selamba jer pulang deposit beberapa hari sebelum wedding.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. aries_april says:

    terbaik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. ingat sanding kat angkasa.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. tayum.. says:

    i like the song..nice and sweet

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Awang says:

    Video ni terbaik berbanding anak Naza sebab tu baru last week jer saya sign-up untuk video dan photo dia. Tengok orang beratur nak booking. Tapi pada saya dua2 ada nilai keunikan tersendiri.

    Myna, itu dulu myna pasal sistem lama dulu tapi sekarang sekejap jer dapat album. Memang proven pasal my cousin kahwin kat kampung jer tapi album dapat 3 minggu jer. Lepas tu album dia memg tak sama macam orang lain memang mantapps

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bini Penjejak Badai says:

      Yg ni sweet yang anak SM nasimuddin tu cantik. Tutup mata pilih salah satu pun tak kecewa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. aqu says:

    mm..klu pdpt sy, video ni agak kabut ckit n xde fokus moment yg romantik, kne fokus lebih ckit kat wajah n seri ayu dua2 pgntn..xle lawan gan video sm nasimuddin..
    tp still baikk punyee…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Pelam Siam says:

    anak SM Nasimudin. punya video..lg hebat….terujalah jugak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. kutu kepala says:

    mcm mak aku ckp….yg tak kene pd matanye,,,pengantin pompuan asyik ‘genyeh’ je n kek roket yang kelako.. ;-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • senget says:

      genyeh x pe, tp aku suke dr.halina, senyum jek..x lokek senyuman…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Ayu says:

        apasal tak boleh genyeh..hari bahagia untuk dia..orang Melayu memang macam tu, suruh control2 tapi bagi je anak keluar dating, tak control pulak (ini sekadar pendapat saya)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Miss pocO says:

    aku plak yg nervous bila akad nikah dibacakan…haha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • 3Cubes says:

      part nikah paling best. Org selalu tunjuk kadhi dan groom tapi CS tunjukkan perubahan ekspresi tu meremang bulu tengkuk masa tengok first time

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mr panc0 says:

      halina mmg sepadan lah..miss poco kirim salam kat spupu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. HNM says:

    Berada dalam wed anak SMN dan juga SMS saya rasa tak adil disamakan. Sebabnya, tak tentu lagi dalam kalut ratusan jurugambar dan video masa datuk SMS kahwin tu orang boleh buat cantik macam anak Naza tu. Mungkin juga CS boleh buat lebih baik kalau tak perlu berengus dengan ratusan media. Jadi tetamu kat sana tu pun tapi kena tengok TV jugak yang dia pasang kat screen pasal tengok live nampak photographer dan video jer.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Miss pocO says:

    yg anak sm nasa tu bleh tahan gakla tp nape mula2 tu cam lain jer acara dia…

    ade kebaratan sket…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. 3Cubes says:

    Terbaik dari CS!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Ashley says:

    Apa tajuk lagu background tu eh?? Ada sapa2 boleh tlg……nice song :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. izam says:

    wahhhh so nice this video..like!dr halina cute ar>

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. comelnya says:

    video perkahwinan ker ni? buang duit jer. baik dia rakam kat tv jer. sama jer bezanya diringkaskan. xnampak flow nyer, byk yg xpenting nk disumbatkan semua, byk yg penting x difokuskan dan dislow motion kan spy perasaan lebih melayang-layang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hikayat penglipur lara says:

      stuju2!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • 3Cubes says:

        Buruknya perangai manusia ni. Tak pandai menilai tapi nak banyak cakap

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sini says:

          xleh terima hakikat, bilala boleh improve cam ni… sian3

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Shasha says:

          buang duit pun, duit dia. kalo duit banyak pun, korang wat gak. kahwin ni bukan selalu. suma harap sekali je seumur hidup. i think its really worth for any bride & groom utk buat video for wedding!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • 3Cubes says:

          angle TV tak sama lah dik. TV cuma 1 jam shj, perkahwinan tu 4 jam lebih. Sebab tu dia hire video official. Sama macam kenapa hire fotografer knp tak amik jer gmbr suratkabar

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ada says:

          betulla tu, dipotong2 jer. selain diringkaskan, apa keistimewaan video ni. xnampak kreativiti kat memana. patut tukar bg nampak special ni cam tgk tv jer dan berterabur…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Sit says:

      rasanya video yg dipublish utk tatapan umum yg 5 minit ni jer. yg utk simpanan pasangan pengantin, mungkin lebeh panjang n capture lebeh byk moment n important people.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. Ashley says:

    Thanks 3 cubes & Lin fa :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. new gen says:

    trend baru da skng nih.. kawin besar2 siap de video.. siti dlu kawen de wat vid jgk ke??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. alinMokh says:

    sy lagi suke video anak NAZA H tu..bkn sbb kemewahan2 dlm vid tu, but moment2 dy lg sweet n romantik..mcm videoclip. video SMS ni nmpak mcm record biasa je….

    erm only myself opinion :) but pape pon dua2 ad kreativiti tersendiri..suke3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • 3Cubes says:

      setiap orang ada pandangan tersendiri. Tengok dua-dua sendiri nilailah sendiri mana yg disukai

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. nak komen jg says:

    terbaik datuk ngan dr ina drpd anak pmpuan empunya naza..dah la kabur..kot jelas terang brru best..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sini says:

      macam langit ngan bumi. much better nur nadia, nampak sgt jeles bila cakap camtu. kalo puji yg sms xper lg sbb fan dia tp kutuk yg nur nadia yg ketara best giler tu mmg xlogik

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • 3Cubes says:

        tak setuju juga dgn nak komen jg pasal video nadia pun cantik. Walaupun saya suka video sms tapi saya tak cakap video nadia tak cantik pasal sebenarnya dua-dua unik. Macam seri jer kalau buat undian kan?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. LadyzuL says:

    kita nk share la video ni ye..tq

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. shahazan says:

    sebenarnya kedua2 video tu menarik..bnyak capture moment2 penting…cume yg membezakan dari segi suasana sesuatu event…cara shoot&editting kedua2nya pun ada sedikit persamaan…cam anak naza ala2 zaman rom..angkasawan kita dari nikah terus ke dewan..dari situ jer kita leh nmpak kelebihan dalam majlis kedua2 belah pihak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Shasha says:

    pape lah korang nk komen.. i think Nur Nadia punya wedding more simple and just awesome. kalo SMS pny wedding mcm too much. the pics mmg cantik but for me lah, i prefer Nur Nadia pny wedding :P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • 3Cubes says:

      Kalau ikutkan wedding siapa cantik saya tak nafikanlah Nadia punya lebih cantik. Kalau video pada citarasa saya ni saya pilih cs. Tapi bersaing rapat betul dengan Manggis. Kalau tutup mata pilih satu dan yang mana-mana kena pun tak menyesal punya lah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. emalin says:

    i love CST production so much…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. pretty says:

    where to see the wedding video for anak sm nasimuddin or cs ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. izza says:

    emmm…suke nengok vdeo sheikh muzaffar. & dr halina…tak lebih2…duit sendiri gak….kalo duit mak bapak bolee lah buat up ckit yee…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Burin says:

    Video wedding Nur Nadia perfect sbb nmpk relax & romantik.. Bile kite tgk blh tersenyum sbb dlm video tu tergambar wajah nur nadia yg sgt2 bahagia.. Suka tgk video tu.. Video SMS pula ada yg ok & ada yg x ok. Maybe sbb terlalu ramai reporter..suasana tu jadi cam kalang kabut sket.. Lgpon Dr. Halina nmpk aktif sgt x mcm nur nadia yg nmpk ayu & lembut..Apapon smoga berbahagia hingga ke akhir hayat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • siti says:

      nur nadia punya, bukan sj buat kita tesenyum. jeles pun ada gak. beesssttt… romantik jer tgk masa akad nikah. malu2, cool n sweet 2-2 mempelai.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Shasha says:

        burin : a’a. aku pn perasan, dr halina mcm aktif eh. haha selalu pengantin perempuan mcm malu2 hehehe tp dia nmpk cntik time akad nikah.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. iU says:

    emm, i prefer video nur nadia…i stuju angle nur nadia lg lawa and bertema..ape pun kedua-dua majlis mmg grand..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • iU says:

      but i have to stated here that im not agree with certain aspects of her weds..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. luklu says:

    macam filem dekumentari je …video kawen nur nadia cantik lg dan tersusun mengikut tema…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. miss annur says:

    sorry to say, x semenarik pic pra perkahwinan mereka..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Rezanida says:

    3cubes, berapa CS bayo ko utk mengagung agungkan diorg? Baru buat satu video dah kecoh nk dok sebelah manggis. Learn from your mistake n improve ye en sepul aka 3cubes

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • 3Cubes says:

      Rezanida ni mesti orang-orang yang kecewa tak dapat kontrak shooting tu. Tak perlu nak kena bayar untuk katakan pandangan sendiri. Sempit otak betul awak kan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. bu bu says:

    nadia pny vid santek lagi…romentik jgk..tp sms pny vid pon ok..tahniah…moga perkahwinan sentiasa mndpt rahmat n dlm lindunganNya insyaAllah…kekal dunia akhirat.
    ape da tajuk lagu nye ni?? hehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. bu bu says:

    nadia pny vid santek lagi…romentik jgk..tp sms pny vid pon ok..tahniah…moga perkahwinan sentiasa mndpt rahmat n dlm lindunganNya insyaAllah…kekal dunia akhirat.
    eh tapi ape da tajuk lagu nye ni?? hehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Piston Pecah says:

    10 tahun ke 8 tahun ek mereka bercinta?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. pink says:

    sape ek yg kiut baru bgn tdo 2??adk dr.halina ke???plezzz abng nara..tolong jwb..heh3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. ayor in me says:

    apa tajuk lagu untuk video nie yea?
    nak cari….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. Razif says:

    Nara,
    Rasanya nak kategorikan video ni awesome, sangatle tak berpada. Jalan cerita, angle, panning, wide shot, close shot, byk yg berterabur n huru hara. tak silap ada satu lagi video wedding depa ni yg upload kat facebook (ternampak kelmarin tak silap) yang lagi cool dan tersusun. cumanya video tu takde scene nikah ngan bersiap. tapi editing n videowork wise, boleh katakan cerdikla.

    sori la CS, korang kena banyak belajar dan improve lagi kau2. tapi kalo korang maintain dgn foto je pn dah ok kot. pening2 kepala je nak tap market video.

    video nadia sm nasimuddin somehow cantik sebab event tu sendiri unik. tapi originaliti of moment and footage2nya nampak best, real dan bukan kerja sambil lewa.

    meremang bulu roma? wahahaha!! buat lawak ehh??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fadhil says:

      Wowww…tak setuju langsung dengan anda. Macam ayat-ayat jeles yang ditaip sendiri oleh tokey manggis yg terasa terancam dengan kuasa baru dari kuasa fotografi berbakat tinggi.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Nazura says:

        Salam Fadhil,

        Kami berharap saudara hentikan fitnah menuduh ‘tokey manggis’ mengeluarkan kenyataan di atas. Manggis sama sekali tidak berminat untuk masuk campur didalam hal ehwal perbandingan video yang disebut. Kami sendiri baru terbaca komen2 di dalam thread ini.
        Kami berterima kasih pada semua yang memberi komen positif mahupun negatif.
        Sila harap maklum bahawa kami tidak berasa terancam dengan mana-mana kuasa baru atau lama kerana apa yang kami pentingkan adalah menghasilkan video yang berkualiti dan memenuhi kepuasan client kami.

        Kami berharap pada sesiapa yang ingin memberi komen, sila komen hanya pada hasil kerja kami, bukan nya menjurus kepada hal-hal peribadi.

        Nazura Rahime & Fauzee Nasir
        Founder
        Manggis Production Sdn Bhd

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. AF says:

    Sebenarnya dua2 ni ada kekuatan tersendiri. Tetapi apapun ia lebih hebat dari mana2 video perkahwinan yang lain kerana aplikasi hukum-hukum perfileman seperti law 180 darjah, screen direction dan juga plotting. Tak ada isu jalan cerita berterabur kerana ia ikut flow majlis. Saya setuju dengan Fahil, saya rasa kata-kata Razif mmg blunt dan ternyata buta dalam penilaian tetapi berlagak pandai dalam menyusun ayat seolah-olah mahu dilihat sebagai “saint” dalam bidang ini. Tetapi bila orang bodoh bercakap, terpacullah kebodohannya.

    Saya seorang graduan perfileman dahulu dan saya akui falam foundation studies, fotografi adalah asas perfileman. Di situ, CS ada kelebihan yang besar dalam asas perfileman walaupun mereka baru dalam video. Dan saya menilai dua2 dalam nilai estetika tersendiri. Tak perlu buat perbandingan sebenarnya pada mulanya. Yang waras akan kata, keduanya bagus dan ada keunikan sendiri. Bukan memburukkan yg lain untuk menampakkan yang satu lagi lebih cantik.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Razif says:

      wahh AF, apsal ayat2 tu sama je macam ayat tuan punya video ni aaa? apa kata, pakai nama sendiri je utk mengangkat. bukan tak biasa self proclaim, ye dak? harharharrrr.. adeehh.. ini macam punya org pn ada dalam industri. ok cuba cakap sket dari aspek mana cantiknya yg shot panning kt pullman pakai tangan tu? camne plaks min 4.11 tu? apa motif? hehehheee.. u must be some kind of joke man..

      apapun tuan punya video, good job overall cumanya improve byk lagi pliss, n jgn terus angkat diri tu melangit before terbukti hasilnya. merendah diri tu kan ke baguih dari sebaliknya. tak smestinya graduan filem or pernah mengajar benda tu akan jadi best bila hasilkan produk ye..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • zoh1 says:

        Apa lah semua yang sukakan CS dia cakap sendiri tulis. Yang awak tu bukan tokey memane prod house yg kempunan ke?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. zoh1 says:

    lain orang lain taste. Saya tetap suka hasil CS walaupun ini hasil pertama mereka. Kalau pertama dah macam ni, apa lagi yang lelain. Apapun, video manggis juga sangat bagusss. Mereka ni dalam taraf yang sama. Orang laen jangen jelouss. Kena usaha lagi yer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. zoh1 says:

    Ehhh rasanya BN soh banding perkahwinan diorang bukan komen video hahahaha.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. dodol says:

    ni dah cerita lama la. Aku nak tengok video honeymoon dia bole tak??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. hmm... says:

    best….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. muhibbah says:

    sungguh menarik n tertarik…. i like…. teruskan usaha anda… anda mampu bt y lebih baik, tahniah2… bakat anda prlu ditonjolkan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Liana says:

    Cantik.. cute.. sume ade… i like!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Liana says:

    Pasangan serasi.. same padan, bagai pinang di belah 4! weeee~~~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. Ja Reiland says:

    Thanks for sharing this helpful info!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. Gundam Toys says:

    When I look at your RSS feed that puts upward a ton of garbage, is the concern on my reader?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0