Written by AbangNara | October 25th, 2010

Datuk Dr. Sheikh Muszaphar & Datin Dr. Halina Yunos – The Astronaut’s Wedding from Saiful Nang on Vimeo.

Memang awesome sungguh video majlis perkahwinan Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina ini. Bangga kami dengan hasil kerja saudara SaifulNang dan teamnya, CandidSyndrome. Hebat sungguh. Kalau cukup bajet nanti teringin jugak nak dapatkan khidmat CandidSyndrome untuk majlis perkahwinan kami.

Apa kata korang cuba tengok video majlis perkahwinan anak perempuan SM Nasimuddin dan bagi pendapat korang tentang kehebatan kedua-dua video ini?

99 responses to (VIDEO)Majlis Perkahwinan Sheikh Muszaphar Dan Dr. Halina

  1. budi says:

    ada video pulak..nice

    0
    0
  2. HAHA says:

    hmmm :)

    0
    0
  3. bunga says:

    sweet.. i like ^_^

    0
    0
  4. miss_pinky says:

    nice..
    :)

    0
    0
  5. emilda says:

    lagu bestt…:)

    0
    0
  6. aku says:

    erm…..x dpt tanding anak ns nasimuddin..but oklah…..

    0
    0
  7. puteriaquarius81 says:

    nice vid.. cuma kurg berkenan tgk bj akad nikah dr halina (just pndgn aku sndiri)..
    smoga kekal ke akhir hayat.. aminn.. :D

    0
    0
  8. myna says:

    nice..
    candid syndrome gamba lawa tapi album lambat dapat la (kalau org normal like me)..from personal experience, tapi mmg diorang cover high profile’s ppl.. sorry ye bkn nak kate yg tak elok

    ade juga other photogs yg tak byk coverage tapi still ok if not better

    0
    0
    • Penjejak Badai says:

      Saya punya cepat jer siap. Memang sekali sekala ada hiccup tu biasalah tu. Kampeni besar-besar lain pun sama jugak ada yang video siap lepas setahun. My friend ambil photographer biasa yg tak banyak coverage last minute cancel pasal dapat job lagi besar. Selamba jer pulang deposit beberapa hari sebelum wedding.

      0
      0
  9. aries_april says:

    terbaik…

    0
    0
  10. ingat sanding kat angkasa.

    0
    0
  11. tayum.. says:

    i like the song..nice and sweet

    0
    0
  12. Awang says:

    Video ni terbaik berbanding anak Naza sebab tu baru last week jer saya sign-up untuk video dan photo dia. Tengok orang beratur nak booking. Tapi pada saya dua2 ada nilai keunikan tersendiri.

    Myna, itu dulu myna pasal sistem lama dulu tapi sekarang sekejap jer dapat album. Memang proven pasal my cousin kahwin kat kampung jer tapi album dapat 3 minggu jer. Lepas tu album dia memg tak sama macam orang lain memang mantapps

    0
    0
    • Bini Penjejak Badai says:

      Yg ni sweet yang anak SM nasimuddin tu cantik. Tutup mata pilih salah satu pun tak kecewa

      0
      0
  13. aqu says:

    mm..klu pdpt sy, video ni agak kabut ckit n xde fokus moment yg romantik, kne fokus lebih ckit kat wajah n seri ayu dua2 pgntn..xle lawan gan video sm nasimuddin..
    tp still baikk punyee…

    0
    0
  14. Pelam Siam says:

    anak SM Nasimudin. punya video..lg hebat….terujalah jugak…

    0
    0
  15. kutu kepala says:

    mcm mak aku ckp….yg tak kene pd matanye,,,pengantin pompuan asyik ‘genyeh’ je n kek roket yang kelako.. ;-)

    0
    0
    • senget says:

      genyeh x pe, tp aku suke dr.halina, senyum jek..x lokek senyuman…

      0
      0
      • Ayu says:

        apasal tak boleh genyeh..hari bahagia untuk dia..orang Melayu memang macam tu, suruh control2 tapi bagi je anak keluar dating, tak control pulak (ini sekadar pendapat saya)

        0
        0
  16. Miss pocO says:

    aku plak yg nervous bila akad nikah dibacakan…haha…

    0
    0
  17. HNM says:

    Berada dalam wed anak SMN dan juga SMS saya rasa tak adil disamakan. Sebabnya, tak tentu lagi dalam kalut ratusan jurugambar dan video masa datuk SMS kahwin tu orang boleh buat cantik macam anak Naza tu. Mungkin juga CS boleh buat lebih baik kalau tak perlu berengus dengan ratusan media. Jadi tetamu kat sana tu pun tapi kena tengok TV jugak yang dia pasang kat screen pasal tengok live nampak photographer dan video jer.

    0
    0
  18. Miss pocO says:

    yg anak sm nasa tu bleh tahan gakla tp nape mula2 tu cam lain jer acara dia…

    ade kebaratan sket…

    0
    0
  19. 3Cubes says:

    Terbaik dari CS!

    0
    0
  20. Ashley says:

    Apa tajuk lagu background tu eh?? Ada sapa2 boleh tlg……nice song :-)

    0
    0
  21. izam says:

    wahhhh so nice this video..like!dr halina cute ar>

    0
    0
  22. comelnya says:

    video perkahwinan ker ni? buang duit jer. baik dia rakam kat tv jer. sama jer bezanya diringkaskan. xnampak flow nyer, byk yg xpenting nk disumbatkan semua, byk yg penting x difokuskan dan dislow motion kan spy perasaan lebih melayang-layang

    0
    0
    • hikayat penglipur lara says:

      stuju2!

      0
      0
      • 3Cubes says:

        Buruknya perangai manusia ni. Tak pandai menilai tapi nak banyak cakap

        0
        0
        • sini says:

          xleh terima hakikat, bilala boleh improve cam ni… sian3

          0
          0
        • Shasha says:

          buang duit pun, duit dia. kalo duit banyak pun, korang wat gak. kahwin ni bukan selalu. suma harap sekali je seumur hidup. i think its really worth for any bride & groom utk buat video for wedding!

          0
          0
        • 3Cubes says:

          angle TV tak sama lah dik. TV cuma 1 jam shj, perkahwinan tu 4 jam lebih. Sebab tu dia hire video official. Sama macam kenapa hire fotografer knp tak amik jer gmbr suratkabar

          0
          0
        • ada says:

          betulla tu, dipotong2 jer. selain diringkaskan, apa keistimewaan video ni. xnampak kreativiti kat memana. patut tukar bg nampak special ni cam tgk tv jer dan berterabur…

          0
          0
    • Sit says:

      rasanya video yg dipublish utk tatapan umum yg 5 minit ni jer. yg utk simpanan pasangan pengantin, mungkin lebeh panjang n capture lebeh byk moment n important people.

      0
      0
  23. Ashley says:

    Thanks 3 cubes & Lin fa :-)

    0
    0
  24. new gen says:

    trend baru da skng nih.. kawin besar2 siap de video.. siti dlu kawen de wat vid jgk ke??

    0
    0
  25. alinMokh says:

    sy lagi suke video anak NAZA H tu..bkn sbb kemewahan2 dlm vid tu, but moment2 dy lg sweet n romantik..mcm videoclip. video SMS ni nmpak mcm record biasa je….

    erm only myself opinion :) but pape pon dua2 ad kreativiti tersendiri..suke3

    0
    0
    • 3Cubes says:

      setiap orang ada pandangan tersendiri. Tengok dua-dua sendiri nilailah sendiri mana yg disukai

      0
      0
  26. nak komen jg says:

    terbaik datuk ngan dr ina drpd anak pmpuan empunya naza..dah la kabur..kot jelas terang brru best..

    0
    0
    • sini says:

      macam langit ngan bumi. much better nur nadia, nampak sgt jeles bila cakap camtu. kalo puji yg sms xper lg sbb fan dia tp kutuk yg nur nadia yg ketara best giler tu mmg xlogik

      0
      0
      • 3Cubes says:

        tak setuju juga dgn nak komen jg pasal video nadia pun cantik. Walaupun saya suka video sms tapi saya tak cakap video nadia tak cantik pasal sebenarnya dua-dua unik. Macam seri jer kalau buat undian kan?

        0
        0
  27. LadyzuL says:

    kita nk share la video ni ye..tq

    0
    0
  28. shahazan says:

    sebenarnya kedua2 video tu menarik..bnyak capture moment2 penting…cume yg membezakan dari segi suasana sesuatu event…cara shoot&editting kedua2nya pun ada sedikit persamaan…cam anak naza ala2 zaman rom..angkasawan kita dari nikah terus ke dewan..dari situ jer kita leh nmpak kelebihan dalam majlis kedua2 belah pihak..

    0
    0
  29. Shasha says:

    pape lah korang nk komen.. i think Nur Nadia punya wedding more simple and just awesome. kalo SMS pny wedding mcm too much. the pics mmg cantik but for me lah, i prefer Nur Nadia pny wedding :P

    0
    0
    • 3Cubes says:

      Kalau ikutkan wedding siapa cantik saya tak nafikanlah Nadia punya lebih cantik. Kalau video pada citarasa saya ni saya pilih cs. Tapi bersaing rapat betul dengan Manggis. Kalau tutup mata pilih satu dan yang mana-mana kena pun tak menyesal punya lah.

      0
      0
  30. emalin says:

    i love CST production so much…

    0
    0
  31. pretty says:

    where to see the wedding video for anak sm nasimuddin or cs ?

    0
    0
  32. izza says:

    emmm…suke nengok vdeo sheikh muzaffar. & dr halina…tak lebih2…duit sendiri gak….kalo duit mak bapak bolee lah buat up ckit yee…

    0
    0
  33. Burin says:

    Video wedding Nur Nadia perfect sbb nmpk relax & romantik.. Bile kite tgk blh tersenyum sbb dlm video tu tergambar wajah nur nadia yg sgt2 bahagia.. Suka tgk video tu.. Video SMS pula ada yg ok & ada yg x ok. Maybe sbb terlalu ramai reporter..suasana tu jadi cam kalang kabut sket.. Lgpon Dr. Halina nmpk aktif sgt x mcm nur nadia yg nmpk ayu & lembut..Apapon smoga berbahagia hingga ke akhir hayat..

    0
    0
    • siti says:

      nur nadia punya, bukan sj buat kita tesenyum. jeles pun ada gak. beesssttt… romantik jer tgk masa akad nikah. malu2, cool n sweet 2-2 mempelai.

      0
      0
      • Shasha says:

        burin : a’a. aku pn perasan, dr halina mcm aktif eh. haha selalu pengantin perempuan mcm malu2 hehehe tp dia nmpk cntik time akad nikah.

        0
        0
  34. iU says:

    emm, i prefer video nur nadia…i stuju angle nur nadia lg lawa and bertema..ape pun kedua-dua majlis mmg grand..

    0
    0
  35. luklu says:

    macam filem dekumentari je …video kawen nur nadia cantik lg dan tersusun mengikut tema…huhuhu

    0
    0
  36. miss annur says:

    sorry to say, x semenarik pic pra perkahwinan mereka..

    0
    0
  37. Rezanida says:

    3cubes, berapa CS bayo ko utk mengagung agungkan diorg? Baru buat satu video dah kecoh nk dok sebelah manggis. Learn from your mistake n improve ye en sepul aka 3cubes

    0
    0
    • 3Cubes says:

      Rezanida ni mesti orang-orang yang kecewa tak dapat kontrak shooting tu. Tak perlu nak kena bayar untuk katakan pandangan sendiri. Sempit otak betul awak kan.

      0
      0
  38. bu bu says:

    nadia pny vid santek lagi…romentik jgk..tp sms pny vid pon ok..tahniah…moga perkahwinan sentiasa mndpt rahmat n dlm lindunganNya insyaAllah…kekal dunia akhirat.
    ape da tajuk lagu nye ni?? hehe…

    0
    0
  39. bu bu says:

    nadia pny vid santek lagi…romentik jgk..tp sms pny vid pon ok..tahniah…moga perkahwinan sentiasa mndpt rahmat n dlm lindunganNya insyaAllah…kekal dunia akhirat.
    eh tapi ape da tajuk lagu nye ni?? hehe…

    0
    0
  40. Piston Pecah says:

    10 tahun ke 8 tahun ek mereka bercinta?

    0
    0
  41. pink says:

    sape ek yg kiut baru bgn tdo 2??adk dr.halina ke???plezzz abng nara..tolong jwb..heh3

    0
    0
  42. ayor in me says:

    apa tajuk lagu untuk video nie yea?
    nak cari….

    0
    0
  43. Razif says:

    Nara,
    Rasanya nak kategorikan video ni awesome, sangatle tak berpada. Jalan cerita, angle, panning, wide shot, close shot, byk yg berterabur n huru hara. tak silap ada satu lagi video wedding depa ni yg upload kat facebook (ternampak kelmarin tak silap) yang lagi cool dan tersusun. cumanya video tu takde scene nikah ngan bersiap. tapi editing n videowork wise, boleh katakan cerdikla.

    sori la CS, korang kena banyak belajar dan improve lagi kau2. tapi kalo korang maintain dgn foto je pn dah ok kot. pening2 kepala je nak tap market video.

    video nadia sm nasimuddin somehow cantik sebab event tu sendiri unik. tapi originaliti of moment and footage2nya nampak best, real dan bukan kerja sambil lewa.

    meremang bulu roma? wahahaha!! buat lawak ehh??

    0
    0
    • Fadhil says:

      Wowww…tak setuju langsung dengan anda. Macam ayat-ayat jeles yang ditaip sendiri oleh tokey manggis yg terasa terancam dengan kuasa baru dari kuasa fotografi berbakat tinggi.

      0
      0
      • Nazura says:

        Salam Fadhil,

        Kami berharap saudara hentikan fitnah menuduh ‘tokey manggis’ mengeluarkan kenyataan di atas. Manggis sama sekali tidak berminat untuk masuk campur didalam hal ehwal perbandingan video yang disebut. Kami sendiri baru terbaca komen2 di dalam thread ini.
        Kami berterima kasih pada semua yang memberi komen positif mahupun negatif.
        Sila harap maklum bahawa kami tidak berasa terancam dengan mana-mana kuasa baru atau lama kerana apa yang kami pentingkan adalah menghasilkan video yang berkualiti dan memenuhi kepuasan client kami.

        Kami berharap pada sesiapa yang ingin memberi komen, sila komen hanya pada hasil kerja kami, bukan nya menjurus kepada hal-hal peribadi.

        Nazura Rahime & Fauzee Nasir
        Founder
        Manggis Production Sdn Bhd

        0
        0
  44. AF says:

    Sebenarnya dua2 ni ada kekuatan tersendiri. Tetapi apapun ia lebih hebat dari mana2 video perkahwinan yang lain kerana aplikasi hukum-hukum perfileman seperti law 180 darjah, screen direction dan juga plotting. Tak ada isu jalan cerita berterabur kerana ia ikut flow majlis. Saya setuju dengan Fahil, saya rasa kata-kata Razif mmg blunt dan ternyata buta dalam penilaian tetapi berlagak pandai dalam menyusun ayat seolah-olah mahu dilihat sebagai “saint” dalam bidang ini. Tetapi bila orang bodoh bercakap, terpacullah kebodohannya.

    Saya seorang graduan perfileman dahulu dan saya akui falam foundation studies, fotografi adalah asas perfileman. Di situ, CS ada kelebihan yang besar dalam asas perfileman walaupun mereka baru dalam video. Dan saya menilai dua2 dalam nilai estetika tersendiri. Tak perlu buat perbandingan sebenarnya pada mulanya. Yang waras akan kata, keduanya bagus dan ada keunikan sendiri. Bukan memburukkan yg lain untuk menampakkan yang satu lagi lebih cantik.

    0
    0
    • Razif says:

      wahh AF, apsal ayat2 tu sama je macam ayat tuan punya video ni aaa? apa kata, pakai nama sendiri je utk mengangkat. bukan tak biasa self proclaim, ye dak? harharharrrr.. adeehh.. ini macam punya org pn ada dalam industri. ok cuba cakap sket dari aspek mana cantiknya yg shot panning kt pullman pakai tangan tu? camne plaks min 4.11 tu? apa motif? hehehheee.. u must be some kind of joke man..

      apapun tuan punya video, good job overall cumanya improve byk lagi pliss, n jgn terus angkat diri tu melangit before terbukti hasilnya. merendah diri tu kan ke baguih dari sebaliknya. tak smestinya graduan filem or pernah mengajar benda tu akan jadi best bila hasilkan produk ye..

      0
      0
      • zoh1 says:

        Apa lah semua yang sukakan CS dia cakap sendiri tulis. Yang awak tu bukan tokey memane prod house yg kempunan ke?

        0
        0
  45. zoh1 says:

    lain orang lain taste. Saya tetap suka hasil CS walaupun ini hasil pertama mereka. Kalau pertama dah macam ni, apa lagi yang lelain. Apapun, video manggis juga sangat bagusss. Mereka ni dalam taraf yang sama. Orang laen jangen jelouss. Kena usaha lagi yer

    0
    0
  46. zoh1 says:

    Ehhh rasanya BN soh banding perkahwinan diorang bukan komen video hahahaha.

    0
    0
  47. dodol says:

    ni dah cerita lama la. Aku nak tengok video honeymoon dia bole tak??

    0
    0
  48. hmm... says:

    best….

    0
    0
  49. muhibbah says:

    sungguh menarik n tertarik…. i like…. teruskan usaha anda… anda mampu bt y lebih baik, tahniah2… bakat anda prlu ditonjolkan

    0
    0
  50. Liana says:

    Cantik.. cute.. sume ade… i like!!

    0
    0
  51. Liana says:

    Pasangan serasi.. same padan, bagai pinang di belah 4! weeee~~~~

    0
    0
  52. Ja Reiland says:

    Thanks for sharing this helpful info!

    0
    0
  53. Gundam Toys says:

    When I look at your RSS feed that puts upward a ton of garbage, is the concern on my reader?

    0
    0