Written by AbangNara | March 1st, 2011

Dari dulu lagi Abang Nara dah dengar cerita-cerita hubungan Dewa 19 dengan Yahudi dan gerakan Freemason. Benar atau tidak, Abang Nara tak dapat tentukan. Menariknya minggu lepas ada seorang pembaca telah berkongsi video di atas. Katanya mungkin video ini dapat membuka mata kita semua. Cuba anda tengok dan bagitau pendapat anda.

P.S: Masuk contest Ford Fiesta yang baru dan rebut peluang memenangi tiket ke Hollywood menonton American Idol 10.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

254 responses to (VIDEO)Dewa 19 Ada Kaitan Dengan Yahudi?

  1. Suka Dewa-19 says:

    suka sgt2 kat Dewa-19…!!lagu2 dorang best n menusuk kalbu..arap2 dorang bukan berpakat ngan Yahudi bahalol tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nia says:

      MASYAALLAH……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cella says:

        orang mcm ni nk suh jadi pendidik AF dlm negara kite???
        shit!!! patutnye org mcm ni blok sje dri msuk negara Islam…. bodosss

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yana says:

          Asragfirullahalazim…kalau dia jadi Pengetua AF rosakla pelajar Melayu beragama Islam…sedikit sebanyak mesti dia selitkan ajaran dia tu kat student2 tu……..yg tak paham tu naper Astro beria benar nak amik mamat ni..dah sah2 la crew2 AF tu orang Melayu beragama Islam…kan…bukak la mata sikit……………

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Melz says:

          Yahudi tuh bukan freemason bro. Dorang lain2 cabang.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • AWAN NANO says:

          Yak kisahlah YAHUDI ke FREEMASON….dua agenda ini adalah un tuk hancurkan islam…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • AWAN NANO says:

          haha Melz dah LOL…Sentap hati mak

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          rasanya benda ni dah lama nampak…. cuma waktu tuh, orang x kecoh2 benda2 freemanson nih….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sumie says:

          Kalau nak kaji sejarah yg kita duk blaja tu xde guna sebab sejarah tu dah dimanipulasikan. Kita diajar untuk membenci Hitler sedangkan Hitler lah yang berjaya membunuh kaum yahudi. Kita duk pi skolah tu otak kta kena manipulate dah. Sebab tu slama ni kita tak prasan pn pasal freemason ni.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • FakePlasticLife says:

          agree with Melz..
          kaji dulu hal agama & bangsa sebelum nak bagi pendapat..
          Bani Israel nie pun hamba Allah jugak.. cuma yg kena tahu ‘fahaman’ zionis..
          kalau ramai di sini dah Islam sangat, beringat sikit Allah & Rasul ‘melarang keras’ mengutuk agama-agama lain..

          Jadilah Islam jgn hanya memeluk agama..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ms j says:

          sumie: Hitler tu pn same je..jgn percaya dgn propa dorang ngan kata sbnrnye hitler tu baik coz bunuh yahudi…tu sume agenda freemason..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Sokong Artis Msia says:

          Aku dah boikot artis2 Indonesia dah lame. Tak minat pun…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Melz says:

          AWAN NANO :

          kalau kau katakan 2 ‘agenda’ tuh hancurkan islam . stop gunakan barangan dorang. deal? Kamon bukak minda , belajar history dalam2 sebelum katakan yahudi itu ‘agenda’ LOL

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cella says:

          bengong lah ko nih melz!…
          org xnak c ahmad dhani ni memberi pengaruh burok kat budak2 AF… care ajaran die tuh mungkin nti diselitkan dgn perkara yg boleh memesongkan akidah tanpa kite sedari…. itu sbnrnye isu knpa org xnk ahmd dani ni jd pengetua AF… bongokks!! nk bg stetment konon ala2 open minded lah sgt…tp sbnrnye hotak taruk kt lutut! hauk punye org!
          dalam video tu pon kalu org tu xtunjuk aku pon xprasan… so sah2 lah c ahmad dani ni pndai memesong kan org nti…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cella says:

          melz xpyah nk tunjuk pandai dan agungkan bangse lain dengn bangse sendri….pergi cermin bontot ko tuh dulu sblum nk agungkan bangse lain..deal?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • AWAN NANO says:

          haha Melz dah LOL…Sentap hati mak

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Melz says:

          Baca balik comment aku tuh , baru kau faham . jangan nak melalak kalau tak faham apa yang aku comment ;) thanks..

          Belajar lagi pasal agama / bangsa.
          cheers

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tak payah lah ko nak agungkan sangat yahudi ke fremason….2 benda ni memang JADAH untuk hancurkan islam…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • user says:

          sedih melihat saudara seagama bergaduh sesama sendiri, gaduh pasal yahudi dan freemason, betul ke, salah ke… ni lah sebenarnye dieorg nk kn, pergaduhan sesama umat islam.

          xpyah la anda2 semua nk berbahas, sbb dh tgok video the Arrival smpai tmat, trus percaya freemason la, ape la.. come on!

          xpyah nk pk pasal dieorg, tugas kite hny menurut perintah dan suruhan Allah.. meramaikan masjid, menunaikan solat 5 waktu, mengasihi sesama saudara islam. dll. bergaduh pasal bende ni pun xpdt untung, entah takut tersalah pikiran, kita pula y syirik, Nauzubillah..

          pesan ini utk diri sndiri jgak.
          sy sayangkan anda2 semua krana awk semua saudara sy.. :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cella says:

          cehhh… nk suh blaja lg soal agama dan bangsa… yang ko tuh belajar tinggi sgt lah kan smpai ckap kat sebangsa ko sendri ‘Kamon bukak minda , belajar history dalam2 sebelum katakan yahudi itu agenda’….
          so??? ko nak kitorng ni chill2 lah dgn yahudi…?
          soal stop gune barang dorang tu bkn persoalan skrng ye…
          ni skng ckp soal akidah yg dipesongkan tanpa disedari…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wak_lu says:

          nme pun AF,program ala2 kapir laknat…x pe…elok pengetua AF amek je yahudi…kan orang kita suka…LOL..!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Wak Lu says:

          usih wak_lu…copy name i ke…ahahahaha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Permata says:

        Apa kata mulakan dengan mencari jalan penyelesaian “Kenapa ramai org tak solat sekarang” dan “cara cara untuk menarik lebih ramai jemaah lelaki untuk solat di masjid”

        Kene kukuhkan yang ini dulu, baru la benteng mantap.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Belinda says:

          Betul tu Permata…aku sokong ko. Umat Islam ni nama saja paling ramai dalam dunia tapi kita lah yg paling mundur dan terkebelakang, nak2 dalam isu pendidikan dan kemajuan. Agama tu agama gak tapi pendidikan dan kemajuan tu pun penting gak, takkan lah selama nya ditindas sebab kita mundur. Kalau umat Islam sepintar, sekaya, dan sekuat orang2 Yahudi, sure we will roll everything, not them!. Salah satu sebab kenapa Amerika menyokong Yahudi sebab kekuatan ekonomi. Segala bursa saham, TV, filem, pendidikan, perubatan, astronomi di Amerika tu dilobi oleh kaum2 Yahudi. Walaupun ada ramai Yahudi yg memeluk Islam di Amerika tu tapi still mereka yg pegang kekayaan dan kemajuan.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • merong says:

          belinda…mundur nya agama kerana apa…?ramai skang org islam kita suka tgk AF…ad ke org kafir tgk AF…?kalau nak dceritakan pasal kemajuan dan pendidikan…rasa2nya…dari zaman rasullullah s.a.w kita dh memang ad ilmuwan2 islam yang terkenal…dan ad juga hartawan2…baik dari baginda dn para sahabat sendiri…tapi cuba kita tengok zaman rasullullah s.a.w sendiri…ramai orang islam yang kaya raya…dan semua harta telah digunakan ke jalan allah…tapi kita boleh tgk zaman skarang ni….pegi la cari org kaya yang buat kebajikan tanpa orag tau…kekuatan ekonomi…?bursa saham…riba…tv…maksiat mata dan melalaikan umat islam sendiri…filem…?sama je ngan tv…pendidikan…?pernah kah kamu blaja sains…?mst kamu tahu kan bagaimana bumi tercipta…?tp dlm islam sape yg mencipta bumi…?astronomi…?owh…tu yang amerika nak bawa org2 kaya beli tanah di marikh slpas dunia kiamat…?x perlu semua tu tuk jadi islam yang tulen…rasullullahh s.a.w telah meninggalkan kita dgn 2 benda yang sangat berharga iaitu al quran dan sunnah…segala jawapan ada dalam al quran dan sunnah…fikir2kan la dan selamat beramal…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • misskenyalang says:

        Yahudi sebenarnya ada banyak kaum. Zionis ni cuma adalah fahaman. Sedangkan Yahudi ortodoks pun tolak diorg ni di sebabkan cara diorg memang salah. Melz, you are right. Freemason tu bukan Yahudi. Memang nampak ada persamaan tapi ada perbezaan antara satu sama lain. Berbalik kepada Ahmad dhani ni plak, bagi aku dia memang genius sebab kebanyakkan lagu yg dia hasilkan tip -top. Ada mesej di sebalik lagu – lagu DEWA. Bab kalau dia jadi Pengetua AF, ada pro – kontra.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ahmad Dhani tu bukan sebenarnya yahudi ke? baca kat mana entah dulu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gmah says:

        dia de keturunan yahudi la..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • AWAN NANO says:

        NANO

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sue says:

          weip..su suke amat kowt lagu awan nano ni..mule tgk video apiz ritu bleh meleleh air mata..tacing ooo video lagu awan nano ni..
          hehehe im lovin it

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Hajah says:

        dani tu mmg yahudi sejati. tgk la video2 tu.. tgk lambang2 yg dia pakai.. dia puja syaitooon.

        mmg bodoh lah AF kalau amik dani sbg pengetua.

        jijikkkkkkkkkk

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dadu says:

          Org yahudi bukan puja syaitan lah. Judaism ada lah agama monotheistic yg maksud sembah kepada satu tuhan sahaja. Harap maklum.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • acura says:

          ade yahudi yg ok tp kebanyakannya dah sesat lagi menyesatkan…freemason n zionist tu pon dr kalangan yahudi la…yahudi zaman nabi musa dlu je yg btol…dah tu lepas nabi habis seme dorg bunuh nak bangga ape lg dgn yahudi ni…tuhan pon xnak bg tanahair kat dorg

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bukan_fanatik says:

          xkesahlah diorang puja satu tuhan ke byak ke, yg penting diorg xsembah ALLAH…dan yahudi ni terang2an menentang ajaran Nabi Muhammad..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sukaati akula.. says:

          lagu2 dewa memang semua mantap..aku peminat dewa dr album lama lagik..tp aku suka lagu2 mereka je..tidak sampai mengagungkan mereka..

          setiap puitis lirik memang menyentuh kalbu..tp sbagai manusia yg waras,aku melihat lirik dier dgn pendekatan yg rasional yakni kalau dhani melihat lirik dier berfahamankan tuhan dr pegangan freemason atau illuminati,aku ltgk lirik dier pade pendekatan kita kepada tuhan kita..allah.contohnya lagu cintaila cinta..setiap org akn interprate lirik in different way.Dhani ni mmg da terpesong..tp aku masih syg,sb lagu2 dewa byk yg memberi kesan..bodola dia ni..

          ape pon lagu2 dia xbersalah..slagi dia xsebut lirik2 yg mengkontroversikan.

          yang x btol adalah dia dan fahamannya

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • suehada says:

      sengaja atau kebetulan…???itu yg menjadi persoalan sekarang…
      meremang bulu roma den tgk clip nie….
      nauzubillahiminzalik…………..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sue says:

      bang nara…tolong lepaskan link ni untuk semua pembaca BN ples….

      http://nakdoeaispanjul.blogspot.com/2009/03/antara-yahudi-dan-ahmad-dani-dewa-19.html

      seyes lepas su bace ni n tengok video ni mmg banyak la lambang2 dalam video die..termasok cover album pon same..lagipon sejak dulu lagi DEWA terutama c dani ni mmg ade cerita2 pasal die tu yahudi…

      nape la ku xperasan yang cover2 album die tu ade pix2 g tu…haish~!! nyesal jadi fans die!!!

      link yang su bagi tu adelah dari penulis yang mengkaji video n ape saje yang mengaitkan c dani ni adelah lebih kepada yahudi…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • NI KE PENYANGAK YANG DIKATAKAN BAKAL PENGETUA AF??? KALO DIA PENGETUA AF MEMANG AKU BOIKOT GILER!! KITA BAKOR!! KITA BAKOR!! KITA BAKOR!! EHEH
      :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sukaati akula.. says:

      isu iluminati dan freemason sbnanya da byk berlaku kt msia..artis MSIA MELAYU sendiri ade yg kuat menyebarkan agenda ni,tp xrmai yg tahu dn ambil peduli..dunia smakin menuju kemusnahan,byk manusia yg berperangai dajal akan muncul..Fahaman ni yg byk merosakkan fikiran bdk2 muda skg..Dr dulu lg aku ade rasa sesuatu yg xkena dgn dewa,trutama ahmad dhani..mnytuh isu lalu,adakah astro masih mahu ambil dhani sbagai pengetua AF?tak takut ke kalau dia cuba bawa ajaran yg tidak baik?wallahullam…yg pasti buktinya amat jelas…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Belinda says:

      Hhmmm…aku pegi rantau orang, aku jumpa orang beragama Yahudi di banyak negara, di Timur Tengah pun ada orang Arab beragama Yahudi. Di Morocco, Turki, Algeria, Tunisia, Yemen, Sri Lanka, Bangladesh, India, Iran, Iraq tapi aku tak tahu plak pasal freemanson. Bagi aku mereka sama aje macam orang2 islam, orang2 Kristia, Buddha, dan Hindu. Ada yg baik dan tidak, ada yg jujur dan tidak, ada yg jahat dan tidak jahat. Aku pernah ada kawan beragama Yahudi dari South Africa, dia pinjam duit aku sampai sekarang tak bayar2. Orang2 semua percaya orang2 Yahudi tu kaya-kaya, tapi kawan tak jujur aku ni hampehh, sengkek semadang. Aku tak heran pun kalau Ahmad Dhani tu menganut agama Yahudi. Banyak pompuan Indon kawin ngan matsaleh beragama Yahudi. Ada yg suami Yahudi mereka ikut ajaran Islam sbb isteri dan ada yg campur2 saja.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • wawa says:

        owh….g2..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Belinda says:

          Iya lah..mmg lah gitu. Bukan semua orang beragama Yahudi ni support Israel dan Zionist. Di Amerika banyak Rabbi2 Yahudi yg menentang kekejaman Zionis ke atas palestinian tapi ada jugak yg menykong dan beri sumbangan. Aku rasa orang2 beragama Yahudi, Islam, Kristian dll. tu sama saja, manusia biasa yg tidak sempurna yg ada dua mata, satu hidung, satu lidah, satu mulut, sifat tamak, sifat dengki, pentingkan keuntungan. Kalau nak kata mereka benci umat Islam dan nak hapuskan Islam, apsal negara Israel yg kecik dikelilingi negara2 Arab kaya minyak tapi Arab2 takleh buat apa2 utk bantu palestinian, sebaliknya bersekongkol dgn Amerika dan Eropah demi keuntungan, mana yg cakap Brothers or Sisters in Islam. Di Malaysia ni sendiri ada rakyat yg beragama Yahudi. Tu matsaleh2 pencen kat malaysia ni yg buat Malaysia ‘as a second house’, ada ramai matsaleh2 tu beragama Yahudi tapi mereka ada buat taik ke? Aku rasa di Indon, Malaysia, dan Singapura ni lagi ramai messenger of Kristian yg bergerak secara rahsia utk tarik orang2 Islam ikut dakyah mereka dibandingkan Ahmad Dhani yg seorang melayu yg beragama yahudi tu. Jangan ingat takde Muslim yg murtad di Malaysia ni. Ingat!! Yahudi tu adalah sebuah agama bukan bangsa.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sukaati akula.. says:

          benar..tp termaktub dalam al-quran sebaik mana pun mereka,yahudi tetap laknatullah…mereka adalah bangsa2 yg takkan pernah puas dan takkan menerima kebaikan orng untuk dibalas baik..

          kita semua tahu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Belinda says:

          Sukaati la…..Orang2 beragama Yahudi ni bukan niat tak baik hanya pada orang2 Islam tapi juga kepada orang2 beragama Kristian. Mereka merasakan mereka yg paling mulia dan umat terpilih.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gulipecah says:

          belinda..!!! tlg explain yahudi itu apa ..??? agama ?? bangsa??? nak tau jugakk…siapa yahudi tu???excited sgt22

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jerawat says:

          mmg laa yahudi di laknat oleh Allah tp yg kiter nk membenci dia kenapa plak..biarlah Allah jer yg menghukum dia kiter ni manusia maner layak nk hukum manusia lain..n aper yg Belinda ckp tu betul bkn semua yahudi ialah zionis..melayu perangai mcm zionis pun melambak kt malaysia ni..

          bangsa israel agamanyer yahudi

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jejai sendat says:

      http://www.facebook.com/profile.php?id=100000465785364

      profile ahmad dhani…t br bt rumusan k..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sukaati akula.. says:

      lagu2 dewa memang semua mantap..aku peminat dewa dr album lama lagik..tp aku suka lagu2 mereka je..tidak sampai mengagungkan mereka..

      setiap puitis lirik memang menyentuh kalbu..tp sbagai manusia yg waras,aku melihat lirik dier dgn pendekatan yg rasional yakni kalau dhani melihat lirik dier berfahamankan tuhan dr pegangan freemason atau illuminati,aku ltgk lirik dier pade pendekatan kita kepada tuhan kita..allah.contohnya lagu cintaila cinta..setiap org akn interprate lirik in different way.Dhani ni mmg da terpesong..tp aku masih syg,sb lagu2 dewa byk yg memberi kesan..bodola dia ni..

      ape pon lagu2 dia xbersalah..slagi dia xsebut lirik2 yg mengkontroversikan.

      yang x btol adalah dia dan fahamannya.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Awang says:

      Yang bahalolnya ko …

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Suka Dewa-19 says:

    yes, i’m 1st ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. narnia says:

    aku 1st hehe….
    kite bako aje dewa nih….hehe
    rosak2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. jabun hensem says:

    tak suka ahmad dhani.

    once lagi best

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. patut lah aku tgk c Dhani tu cam pelik jer gaya nyer…ngan janggut cipan cmtu..ingat bagus n ensem sgt lah tuh..!!hohohooo…..yg Astro bangang n terhegeh2 nak amik dia jadik pngetua AF…astro pon bengap..!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kami says:

      betul aku pun tengok dia ne mcm lain saja… hairan aku kdg2 bila tengok dia ne.. rupa rupanya dia ne dlm diam gitu pulak… tapi apa apa pun kita berserah lah kepada allah apa yg terjadi di dunia ini.. kali lah betul dia tu mcm tu, kita ucp lah “astagarifullahalazim”

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lipstick Hijau says:

        janggut kambing

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Dalee says:

        ASTRO tukan yahudi punya.. agenda sama… MELALAIKAN orang ISLAM…macam xpaham pulak….sebab tu die letak kat SINGAPORE…

        p/s : kekadang Hakak pun lalai.. SubhanaAllah.. ape nak jadi dgn aku ni…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • xdefacebook says:

        ala…try korang lyn video klip the lucky-lucky..ak bukan superman…tgk lntai umah dia..nmpk petak2 hitam n putih..2 kn lmbg clor freemason..da leh nmpk dari c2..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nanako says:

      apa nak heran. astro kan keling punye. keling pun kapir. dia pedulik ape si dhani nak jadi pengetua. janji korang bayar bil.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • 1M says:

        Tak baik u tulis perkataan ‘keling’ Ada diaorg kacau atau panggil u apax2? Tak malu ke u?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tXo(the X one) says:

        bodoh racist nanako…
        ayat kasi smart sket la…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. shark says:

    eee seram mb dia ada ilmu itam ni sn kn kuat huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gulipecah says:

      shark..seram jugak ku negok logo ko pake tu!!! nak lawan dewa ke??/hehhehh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • comei says:

      comei plak seram dengar muzik latar dalam youtube tadi.macam tengok cter hantu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. hotmama says:

    Inikah icon yg kita nk banggakan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. alcatraz77 says:

    tu pon masih ada yg mencalonkan dia sebagai pengetua AF… Apa akan jadi nani… jom tengok entri baru saya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. bb says:

    hmm..wallahualam …tp lagu2 dia sedap jugak kan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. ????? says:

    pnah tbaca artikel pasal ne, so muslims… adakah kta nak puja n proud lg dgn band ne? THINK.. n, i think,simbol bintang david y smemangnya mjadi trademark israelis 2,ada gak lam videoclip lady gaga..rasanyalah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. effie says:

    tah aku tak suka ahmad dhani..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. garpu sendok says:

    zmn skrg punye manusia. byk sgt topeng. hati2 dgn budaya halus freemanson yahudi ! byk hiburan dh mula diresapi!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. anak adam says:

    ha tu la, pas 2 indon ni la yg kte nk bangga2 kan?? nk jd kan pengetua AF plak dah skrg.. tolong la bukak mata 2 skit!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. cassandra says:

    Allah Maha Esa….terlepas di dunia, tidak mungkin DI SANA….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. aq x paham betul... says:

    betul ke x?…. blum tentu lg…. tp ad kemungkinan nya…. fikir2kan lah…. btol @ x ???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. diana says:

    yang terlarang itu memang sedap..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. sham says:

    cte ni da tmbul since 2004 lg..tp rmai yg xtau n cbe nafi kn..plus ktka 2 kmpln ni hangat nan lagu dewi…n byk lg lgu2 dieorg yg top..so diorg sume refuse 2 believe…xtau r sme ad ye atau x,tp dr smbol2 album diorg mmg menunjukkn gerakkan freemason..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. broshaz says:

    sape ahmad dhani ni??
    sape dewa nie????
    x penah kenal pon…… ermmm
    glemer sgt ke dieorg….
    maaf aq knal artis malaysia jek..
    artis luar aq x kenal….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • shahz juszley says:

      YE LA TU, lady gaga sah sah ko hafal lirik lagu dia kan … rararara a a a rama rararara ga ga ga u lalala kannn kannnn???? hipokrit

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • shahz juszley says:

      lagi lak justin beiber, komen tak beragak lah ko ni, klako aku tgk

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ieza says:

      hipokrit tol dy ni..yo2 oo je x knal artis luar

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Hajah says:

    OMG… ramai pembaca masi tak tau ke si dani tu yahudi. tulah malas membaca. aku nak kata korang bodoh tapi takut korang marah pulak uolssss.

    hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • shahz juszley says:

      kolah yg bodo takut tak tentu pasal, nape lak ko nak takut ni bodonya

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Dalee says:

      OOOooOOOooO kalau hajah ni rajin baca.. cecite sikit apa itu freemanson secara mendalam dan sila berikan tanda2 freemanson di Malaysia ni……

      boleh kongsi kat sini atau boleh email saya…

      Ilmu tak salah untuk di kongsi since hajah kata hajah rajin membaca. Hakak rajin baca buetifulnara je…:-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mega says:

      ntahnye.. hajah ni,. yang takut orang marah 2 pehal plak.. ha mehla share input2 dan info yang banyak sangat awk bace 2… setidaknye bertambah pahala hajah berkongsi ilmu.. tadi hajah dah dose dah panggil kami2 ni bodoh… silela hajah oi… share sekali tajuk2 bahan bacaan hajah 2.. ni saye nak siap2 pegi kinokuniya ngn mph ni, nak cari ilmu….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. kitebakor!!kitebakor!! says:

    klau Ahmad Dhani di ambil jd pengetua AF keluaran Astrok, sama2 la kita tgk apa akan jadi nnti..ramai yg boikot n buat pertama kalinya Astrok rugi sbb Malaysia da bosan and da muak…mnyampah..hakkk tuiii..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. LaraHati says:

    huhhhhh….
    seram nyerrrrrrrr
    tkut lh…ini nak jdi pengetua AF bru?hmmmmmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Jul says:

    MALAYSIA TOLONG BUKA MATA!!!

    ASTRO PUN BUKA MATA BESAR BESAR OK.

    JGN BERTINDAK BODOH.

    TERIMA KASIH!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. gulipecah says:

    AD ni sbrnye terlalu bijak mgkaji fakta !! telalu estim dgn bahan purbakala..smpai nak memesongkan diri sendiri..tu lah namanye manusia nak menidakkan kuasa TUHAN..Jgn jadi cam dia sudah ye kengkwn semua…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • shahz juszley says:

      wow, jauh betul ko berfikir ya

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gulipecah says:

        ye lah dah sye tgok tol2 dlm youtube…mmg dia DA sorang yg kreative…cam nak terover pulak..biar kreative utk kebaikan bukan menjahanamkan pemangkin minda anak2 muda..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. chika says:

    tak silap ilah, mak dia yahudi, hurm, tapi i minat sangat kumpulan dewa ni, hurm,,,,,,, norish kurman klon please balas komen i ok

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Norish Kurman klon says:

      well, i heard before about this, long time agolah kan, erm erm… hurm, but Ahmad dhani is talented person, why u all, nak bising, di luar sana artis barat lagi dasat, u all boleh ikut pula ya, hurm peninglah i chika, lets dance jom

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kim Kardishianus says:

        can i join u all dance? i i luv tarian zapin,

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lilac says:

        y nk bising? nnt klu pemikiran anak2 ko dh ditembus halus freemason pon jgn bising2 ya

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. lolyat gang says:

    inilah contoh org2 melayu yg paranoid
    skit2 nak salahkan yahudi
    skit2 propaganda yahudi

    aku bangga dgn darah yahudi yg mengalir dlm tubuh aku
    sama mcm ahmad dhani

    yahudi adalah kaum yg lebih hebat dari kamu semua
    hahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • shahz Juszley says:

      memanglah hebat yahudi tu sebab dia ikut sunnah nabi, bab makanan kebersihan, kat sana mana ada bela babi, bukan semua yahudi jahat, tapi, dalam Alquran ada kisah bangsa ni yang degil yang mahu melawan tuhan, islam tu kat sesiapa pun tuhan akab bagi hidayah termasuk yahudi ni, betul tak chika

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • chika says:

        betul tu shahz juszley

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lolyat gang says:

        time kasih sbb kamu sedar akan kehebatan kaum saya.
        spt mana2 bangsa didunia,pasti ada juga yg x elok kan
        cmtu gak la bangsa saya…ade baik ade jahat

        tp kami berbangga dgn sejarah kaum kami yg beribu2 tahun lamanya.

        kamilah bangsa terpilih.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Android says:

          kamu hanya taksub dgn bangsa dan agama kamu sampai kamu bersikap riak lagi takbur..sebab tu kamu dan bangsa kamu bakal tenggelam dalam gelombang keegoan kamu sendiri..

          Dengan status ‘bangsa terpilih’ tgn2 kotor bangsa kamu mengotori bumi palestine dengan darah2 yg tidak berdosa..

          Dengan status ‘bangsa terpilih’ itu jugak kamu dan bangsa kamu mendabik dada sehingga merendahkan taraf agama lain..

          Sifat bangsa kamu membuatkan aku terfikir persamaan antara bangsa kamu dengan syaitan..kerana ego, dan rase diri lebih mulia dari ciptaan Allah yg lain..

          Status ‘bangsa terpilih yg kamu agung2 kan itu’ tak ubah seperti permulaan perkelahian di langit..persengketaan antara syaitan (yg merasa diri lebih mulia berbanding malaikat dan manusia) dgn Allah serta umat nabi adam..

          Jgn terlalu bangga dgn status ‘bangsa terpilih’ bangsa kamu tu..kelak kamu sendiri tahu di mana sebenarnya duduk letak bangsa kamu di mata bangsa dan agama lain.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lappy says:

      bodo…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • shahz juszley says:

      hurm….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hepigirl says:

      ko gile ke??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hepigirl says:

      ko giler ker lolyat gang??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nidot says:

      jgn lyn la lolyat gang ni..physcho je lebih… :(

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lolyat gang says:

        korg sempit pemandangan
        xtau ke bangsa yahudi di seluruh dunia ramai yg kawen campur
        di malaysia pun ade komuniti yahudi yg kecil
        tp x ramai yg tahu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. zairi says:

    aku dari dulu x minat dewa 19 ni ..lagu2 merepek jer..
    dah la lagu merepek nmpk kumpulan pun merepek..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. ME says:

    – act,perihal Ahmad Dhani nie aku rasa dh bertahun kot aku tau,cuma kt malaysia nie xheboh atas sbb apa aku xtau, dia pnye mak mmg yahudi n dia free thinker, ala korang cm xbiasala plak dgr org2 indon nie kawin ngn bukan seagama n membawak amalan agama diorg dlm kehidupan seharian,so same goes to ahmad dhani, dia pun xterkecuali, aku cuma berharap agar diorg pnye para ahli agama kt sana lebih memandang berat perihal diorg kt sana,kita kt sini just boleh bercakap tp kita xde kuasa mutlak nk mengubah/nasihat org2 cm ahmad dhani nie tul x?

    -pasal dia jd pengetua AF,ape yg korang nk heran kn?bkn AF sendiri pun 1 rancangan yg memesongkn akidah ke?tokey Astro tue pn xpeduli korang nk bising,jnji tiap2 bln rating rancangan dia naik n dia mendapat manfaatnye, yg kita nie dok membazir duit baya bil n yg mengundi tue membazir duit vote diorg,tp last2 diorg yg pegang trofi menang ribuan ringgit,yg pengundi apa dpt?dpt ucapan “terima kasih” jek..haha…fikir2knla ek…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Nainasya says:

    x minat kt dewa apatah lg kt penyanyi indon nieh hahaa
    apsal dia cam org islam ek? x fhm aku..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. janatrafik says:

    baru aku tau dhani ni ada keturunan yahudi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. hepigirl says:

    ntahnyer…lagu bukan best pun..
    best lagi lagu enjet2 semut kak limah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. mulan jameelan says:

    ya udah dong, jgn di fitnahi bekas suami saya itu dong, guwe rasa bingung, skali, kamu enggak bisa sama skali menilai orang sebegitu, udah donggg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Inlove Ahmad dhani. says:

    ni baru kes ahmad dhani da terpesong jauh sangat.korang x tau ke apa yg dikatakan dengan manipulasi?wei..korang2 yg paranoid…esok2 ada yg yg menyesatkan agama korang, korang la yg paling TERSESAT.sori to say..tp korang ni iman x kuat.percaya benda yg bukan2. gara2 1video yg ntah dr sumber mana.GTH!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. msmifa says:

    aku mmg NYAMPAH dari dUlu lagi penyanyi dr indOn nie suma…menyemak negara ja depa nie mai cni… DEWA kOnon g mampOz! tgok la ada ja bnda mcm nie…ntah pape tOl la diOrg nie…nak tUnjuk hebat sedangkan hakikatnya byk kntrOversi…mcm nie nak dijadikan PENGETUA AF hm….lingkOp!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mulan jameelan says:

      sabar ya ibu, kamu mengata bekas suami saya itu ibu… erm ada apa apa lagi ibu yg perlu dibasuh?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • msmifa says:

        tlOng basuh ahmad dhani berambOs dr jdik pengetua af! aku nyampah tgOk sampah kat m’sia nie byk sgt nak mengOtorkan pemikiran bangsa m’sia

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Larahati says:

        bukn x wife dia nama maia ke?
        Merepek je minah ni

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eyfa says:

          larahati,si mulan jameelan tu perasan je diri dia tu ex dhani…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. Carl says:

    Secret Societies (mason, illuminati, priory of sion) are yahudi? No its not! AHMAD DHANI is not a YAHUDI. He is one of the members of the secret society.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dadu says:

      Most malays are too ignorant that they do not know the differences between jewish and freemasonry. Some even thought that judaism means worshipping satan. Too bad that some have forgotten from their Islamic class that Judaism, Christianity and Islam share the same root.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gosipgurl_fea1 says:

      ya very indeed , you’re both comment make sense! to bad randoms not gonna mention this, they was like OMG Ahamd Dhani is murtad n goin to hell soon~~~just only dat they know. to bad. =_=

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pro mahasiswa says:

      carl, u are right. i agree with u. yahudi n fremason is not the same. they are different but kite susah nk bezakan org tu yahudi which is fremason ke x. but, ahmad dhani ni adalah the one who involved in secret society which is ingin menyambut kedatangan dajjal al-massih. guys, if u oll realy want to know more about what the freemason, illuminati or what, juz tgk kt utube, THE ARRIVAL PART 1 till PAR 51. i ade download semua n mmg mngejutkan kite semua. MUSIC is the only one which is easily to spread their ideology. si ahmad dhani mggunakan muzik untk mpengaruhi pemikiran kite supaya kite berasa dekat dgn fahaman die. contoh yg plg trbaek, MADONNA yg mnganut agama kabalah. (nk cter psl agama kabalah ni mmg x ckup kolum kt cni.) lagu2 die mmg byk berunsurkan setan. tgk video clip pon boley meremang bulu roma sbb byk sgt lagu2 die have negative side. agama kabalah ialah agama kuno iaitu agama syaitan sebelum agama yahudi wujud. thats why nabi musa mghapuskan agama sihir pada zaman firaun. itulah agama kabalah yg dianut oleh madonna. sahabat ku sekalian, cuba fikir sejenak, kristian n yahudi pada zaman dahulu adalah musuh dan sesekali x akan bersatu but now, korg perasan x, bagaimana kristian n yahudi boleh brsatu ??? (amerika syarikat n israel ) mereka bukanlah penganut agama kristian or yahudi but mereka adalah PENGANUT AGAMA SYAITAN, PEMUJA SYAITAN, MEREKA MENUNGGU KEDATANGAN TUHAN MEREKA=DAJAL !!!!!! sahabat ku sekalian, jgnlah trpesong akidah kamu dgn mnyukai n mndengar lagu2 dr barat, (lagu ahmad dhani pon) sbb melalui lagu merekalah kite akan terikut2, trkinja2 seolah2 kite mghayatinya(sory to say guys but it is true)…….. terpulang pd kamu semua untk mmpercayainya atau tidak. tp, sbg peringatan utk kite semua, beringatlah bahawa dajal sdg mpersiapkan diri untk keluar mnyesatkan kite semua. ahmad dhani inilah seorang mahkluk yg sedang ingin mnyesatkan kite semua.

      p/s : sy bukan alim ulama’ untk brceramah n berkhutbah dcini. tp sy ingin mbuka mata n minda kite semua bahawa kite skrg dijajah melalui mentaliti scra halus n senyap….. Wallahualam bi shawab

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lolyat gang says:

        @pro mahasiswa

        ko ni dari universiti mane ?

        sorry to say,lagu barat la sedap layan
        aku ske lyn pelbagai band metal
        lagu metal yg puja setan tu pun sedap dgr

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ieza says:

          eeee..lolyat gang ni sengal r..de lak lagu puje setan 2 sdap dgr..errr..
          opppsssss..telupe suda..lolyat ni kn yahudi..patot r sokong AD ni..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lolyat gang says:

      aku sokong carl,dadu n fea.

      jgn benci yahudi
      mereka adalah manusia dan makhluk tuhan juga

      darah yahudi didalam tubuhku tiada beza dgn darah kamu semua

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. shahz juszley says:

    tido kejap lah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. truly says:

    rakyat malaysia ni mengaku muslim sejati. tapi suka buat cerita fitnah…udah jelas ahmad dhani tu islam malah difitnah yahudi… kl tak tau cerita sebenar jgn buat dosa… sesama muslim pun difitnah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Tiffany says:

      bukan fitnah la. dia sindri penah mengaku datuk/nenek dia orang yahudi. cuba google pasal story ni. mmg dia penah ngaku.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. dadu says:

    Apa kaitan yahudi dgn freemason? Yahudi yahudi lah. Org yahudi mempraktikan judaism. Tak ada kena mengena dgn sembah syaitan pun. Diorang pun sembah Allah SWT. Ada sebabnya agama diorang dikira monotheistic mcm agama kita. Sebabnya mereka hanya menyembah satu tuhan. Org melayu ni buat malu je. Sikit2 yahudi atau freemasonry. Kalau tak tahu pasal judaism atau freemason tak payah ckp lah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Y says:

      “Apa kaitan yahudi dgn freemason? Yahudi yahudi lah. Org yahudi mempraktikan judaism. Tak ada kena mengena dgn sembah syaitan pun. Diorang pun sembah Allah SWT”

      – boleh terangkan lebih lanjut x statement diatas?perkataan “diorang” tue berbalik kpd siapa?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • dadu says:

        Yahudi lah. Ada sebab kenapa agama mereka digelar monotheistic sama seperti agama Islam. Jgn lupa yahudi, kristian dan Islam berkongsi akar-umbi.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Y says:

          – 1 je sy nk ckp,sape kata YAHUDI menyembah ALLAH?berikan dalil dan hadith yg mempunyai maksud tersebut,sbb sy rasa kamu mcm kelihatan hebat utk berbicara soal agama,so selagi xde hadith/bukti jgnla ckp sebarangan,kamu boleh terpesong akidah sbb setau sy YAHUDI XDE SORANG PUN YG MENYEMBAH ALLAH.

          – lg 1 mmg betul semua agama berkongsi akar umbi,tp kena igt hanya ada 1 agama yg betul2 agama suci.

          * sy mintak maaf seandainya sy salah.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rin says:

          Y,
          ‘Allah’ tu d pggil dlm bhsa arab yg b’maksud esa/yg satu.
          mksud nya hnya pcya pd satu kuasa yg esa dan kekal.
          mgkin yahudi @ kristian x pggil tuhan mreka Allah (bhsa Arab) tp mreka tetap refer kpd satu tuhan..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Dada Didi Dudu says:

          adakah satu tuhan mereka itu ‘Allah’?

          Ce citer dengan lebih panjang berserta dalil, bukti, citation, references ye…..

          Nak tau sgt, ‘fakta’ yg awk cakap di atas nuuu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lala says:

          Y yang terhormat, maksud dadu tu, yahudi tu agama ahli kitab la… ahli kitab ni pada dasarnya (atau omputihnya kata, “BY RIGHT”) semua percaya pada Tuhan yang Esa. Dalam Quran pun ada ckp. itula sebabnya diorang percaya pada nabi2 yang kita juga percaya. Taula diorang tu ada yang sesat, kata Tuhan tu ada anak la apa semua; tapi BASIC POINT nye, asalnya diorang ni ada nabi2 yg diutus pada mereka utk mengajar bahawa agama mereka tu sembah pada Tuhan yang esa. Maknanya diorang ni pada basic-nya takdela nak menyembah berhala ke, pokok ke angin ke apa mcm hindu ke. Tula yg dimaksudkan agama monotheistic dan percaya pada Tuhan yang Esa. Cumanya, mereka dah tersesat, jadi datanglah Islam utk betulkan balik penganut2 agama2 wahyu sebelum ni (yahudi dan kristian) untuk ingat balik bahawa Tuhan tu hanya Satu, takde anak dan tak ada pasangan.

          hmm tahla saya ni pun takla reti sgt nak berckp, tp rasa dah boleh paham la tu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. cikedi says:

    lama dah dgr cita ni kata depa pny band mcm ada ala2 yahudi gitu…lepas tu depa nafikan…ntah la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. biskut oreo says:

    …tak kesah la ahmad dhani tu islam ke yahudi ke..yang penting aku benci INDONSIAL…

    …lagu ke…drama ke…apa yg berkaitan dgn indon aku benci…bangsa tak kenang budi…

    ..even kak cleaner kt opis aku ni pun aku benci sbb berpuak dia punya indon tu..

    aku jijik ngan indon…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mega says:

      dear biskut oreo..
      cube anda check and selidik asal usul ketrunan anda.. mungkin anda juga ada darah dari sane.. tak payah la nak cakap jijik ngn manusia lain.. sape la kite ni yang macam mulia sangat.. kang malu ngn statement sendiri… mane 2 pon hidupnya manusia ni mereka semua same je mcm kite yang hidup kat malysia ni.. kalau awk tak tgk cerite die, tak dgr lagu die, good for u.. tapi nak jijik dgn manusia lain 2 dah jadi hukum riiak 2… tinggi sangat ke darjat awak?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Dada Didi Dudu says:

        betul tu.
        mereka yg kite dijijikan..yang kite rendah2kan…yang kita tak suke tu…entah2 lebih baik dari kite ni..

        Marah, biar bertempat..guna akal.
        Cakap jgn sesuka…
        tak elok…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gulipecah says:

      ahhhh…membenci ssma manusia tu salah…sbb manusia mahluk ciptaan Tuhan..membenci ciptaannye bererti mmbci Dia lah…ckp tak minat je jgn membenci..klu cleaner tu tak cuci opic ko..sapo nak cuci..ko !!! jgn emo tau…igat slu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. shahz juszley says:

    kenapa kamubenci suadara seagama kamu? hurm macam mana islam nak memang berpecah belah berpuak puak haduii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AKU says:

      WEY…KO NI CONFIRM KE SI DHANI NI ISLAM….APARA…KALU DIA ISLAM YG BUKTI TADI TU APA…..SENGAL KAU NI..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. kamisah says:

    ya ampun bisa ngak gue mahu ngobrol dalam indonesia..

    gua enggak suka sama dewa.SUMPAH!!!..

    – proud to be malaysian…MALAYSIA BOLEH..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. AKU says:

    SUDAH TERANG LAGI MAHU BERSULUH….BUKAN DARI DULU LAGI KE SI DHANI NI MEMANG YAHUDI JAHANAM!!!!!TENGOK JELA VIDEO2 DIA KAT YOU TUBE TU…X KAN X BOLEH HAGAK KOT….LAGU JE SYOK TAPI TANPA KITA SEDARI DI SELITKAN JUGAK UNSUR2 YAHUDI JAHANAM TU….TU LA ANAK2 MUDA SUKA SANGAT TU…SELIDIK BETOL2 BARU TAHU….X SEDAR KAN DAH BERTAHUN DHANI MAIN2 KAN ISLAM…TENGOK PLAK PADA KRISIS UMAH TANGGA DIA….KAWEN DUA…MEMANG HAK DIA…TAPI SI ISTERI TU KAWAN ATAS KAWAN TU…X KAN X BOLEH PIKIR KAN…APARA….PASTU BUAT2 JADI YAHUDI SENGAL PLAK…X NAK NGAKU….DHANI…KAU TU INDON…JANGAN NAK MAIN2 KAN ISLAM PLAK…KAU BAGI SALAM PADA ORG ISLAM…KAU FAHAM KE APA MAKSUDNYA….JALAN LA….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. ieza says:

    waduh3…bisa bingung gue…hhahaha..ne 1 ni..dy ni islam ke yahudi..conpius den..pe kate terjah..tnye owg nye diri 2 dy agame pe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. gadisfebruary says:

    chika: u pakai id len2 tp org yg sama kn??huhuhu…

    pic id u sume sama…huhuhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. saje sibuk says:

    benda ni x yah nak dibincangkan dah….terang lagi bersuluh (btl ke ayat ni..hahaha)…
    dah lame dah tau psl benda ni…tgk name kumpulan pon tau…kenape namenye DEWA… pk la dewa tu maksudnye ape? … bercanggah x ngn Islam??? … tu la Islam kan larang kite berhibur smpi terleka…kesannye kan dah nampak… senang akidah nak terpesong….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. ePaL says:

    korg2 sume wat pe nak kecoh2…kite same2 boikot AHMAD DHANI n AF.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. singa tido says:

    nama pun dah dewa..
    harammm tol…
    pi mampuih la sama diorg….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • truly says:

      Dewa tu singkatan nama anggota group dia waktu pertama kali di bentuk… kl gak tau story nama dewa tu jgn tambah fitnah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tira says:

        ye la tapi agak-agakla. Dewa tu dah mcm pangkat Tuhan. Tak kisahla apa story blakang, but Dewa means Dewa lah. Tak seswai. Habis tu kalau semua anggota bila kumpul nama boleh dapat B.A.B.* pun nak tarok nama tu gak ke… agak2 la

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. stalkercun says:

    aku dok kt jb…so dpt le siaran endon…mse aku form4 dulu , ade 1 rncgn gosip lbeh kurg melodi dok terjah si ahmad dhani ni tnye psl mende ni…psl simbol islam kt laskar cinte tu smpai le ke kes yahudi tu…seingt aku r…die ckp nenek die belah mak/bpk (not sure) org yahudi ..die respect asal usul die kjadahn blablabla… media2 kt endon n parti islam indonesia pon ckp dhani ni bwk pngaruh buruk….AKU SOKONG!!
    then..
    cube tgok stage mase die wt konsert laskar cinte dulu..die ltak simbol tu pastu die dok pijak2…dh terang2 simbol tu ade psamaan ngn simbol parti islam indonesia..umpame mcm die pijak islam le plak…

    berbelit2 aku nk explain..hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hothotheat says:

      TAK KESAH LAH KORANG NAK KATE AHMAD AANI TU YAHUDI…

      DEKAT INDON KAN AGAME CMPUR2…TAK KESAH PON DIE NAK PESONG2 KAN AGAME DIE..

      YG AKU KESAH..KALAU AF AMIK DIE JD PENGETUE..MMG JAHANAM LA JADINYE..HUH!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anti yahudi says:

        mmg jahanam jd nya nanti…pengetua bpk yahudi besaq….ank buah mesti ikut pnya…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Tiffany says:

      betul, betul…aku pun penah dengar story tu…aku ingat lagi statement dia, cuma tak ingat siaran mana.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Inlove Ahmad dhani. says:

    anyway, speak with a brain..bukannya lutut anda.this is goes to yg merasa diri mereka sangat DEWA untuk mengadili AHMAD DHANI..hahaha!silly~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Inlove Ahmad dhani. says:

    stakercun..lepas amik SPM, bek u g ambil BA, MA and PHD..(ironinya)!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. arissa says:

    yg penting iman kite kena kuat..
    jgn sesekali terpengaruh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. seha says:

    tgk kat google imej search ahmad dhani yahudi byk jgk bju2 dia lmbg ilimunati dan freemason

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. shibo says:

    dewa 19 ni da slalu tgk cmni..lg 1 iklan eyemo br nih..terang2 tnjuk yg org tu gosok mte die n bentuk bntang.lg la freemason

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • asya says:

      taw xpe. da bnyk lambang mcm ni kt merata2. kite je xprasan sume ni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Sedikit Pengetahuan says:

    Mari kita belajar sejarah YAHUDI

    selepas dibawa keluar dari mesir oleh Nabi Musa bnyk benda yg diingkar oleh kaum ini dan mcm2 yg depa nih mintak. rasanya korng semua tahu kot cerita pasal anak lembu ( surah al-baqarah dan lain2 )

    ketika zaman NABI DAUD – Jerusalem menjadi satu kuasa kuat yang memerintah dunia.

    dan ketika nabi Sulaiman mereka telah berpecah kepada 2 golongan. dan mula mengubah kitab Taurat. contohnya : riba dibenarkan sekiranya ianya dilakukan diantara yahudi dan bangsa lain. hanya jatuh haram sekiranya dilakukan diantara yahudi dgn yahudi ( mcm sekarang lah kan )

    kemudian mereka telah diserang oleh tentera babylon ( Iraq pada masa kini ) dan menjadi hamba sekali lagi ( dulu masa zaman firaun dah jadi hamba kan )

    kemudian dtglah Nabi Daniel dan menyatakan kepada umatnya bahawa akan dtg the Messaiah utk membela dan kembalikan keagunan Israel sepertimana zaman nabi daud.

    kemudian Babylon diserang oleh orang Persia (Iran) dan hamba2 yahudi ini dibebaskan dan dibenarkan pulang ke holyland kembali ( ini yg pertama yg kedua sethn selepas tertubuhnya PBB, rakyat yahudi yg menumpang di negara2 org dibenarkan pulang ke Israel dan mereka secara terang2 sedang mengambil tanah org islam palestine )

    ok, setelah kembali maka temple2 mereka dibina semula ( ini zaman nabi zakaria,nabi yahya dan nabi isa)

    maka setelah lahirnya nabi isa dan beliau di turunkan kitab injil, pada masa itu disuatu temple maka bersuara lah John the Baptis ( atau nama dalam Islam nya iaitu Nabi Yahya ) inilah dia the messaiah yang telah dijanjikan oleh tuhan melalui nabi daniel tersebut.

    terjadinya banyak penolakkan utk menerima kenyataan ini adalah :

    1/ nabi isa tidak mempunyai bapa
    2/ beliau dituduh sebagai anak luar nikah

    golongan ini berpecah kepada 2 golongan dan golongan yang menentang ialah daripada golongan rabbi yg menganggap mereka adalah golongan yg lebih layak utk memerintah bukannya anak luar nikah seperti yg diejek kepada nabi isa.

    sehinggalah mereka-mereka ini sanggup membunuh nabi zakaria,nabi yahya dan nabi isa.

    setelah matinya nabi isa ( yg dianggap oleh mereka tetapi tidak oleh umat islam ) maka pada mereka the messaiah yg dijanjikan tidak lagi muncul kerana israel masih belum menguasi dunia.

    mereka berpendapat the messaiah hanya akan muncul sekiranya temple nabi daud dibina semula. jadi sebab itulah mereka sedang rancak mengambil tanah rakyat palestine.

    tapi golongan ini juga terbahagi kepada dua golongan : iaitu :

    1/ golongan yang percaya dengan kekerasan dan membunuh sahaja mereka dapat mencapai matlamat tersebut.

    2/ golongan yang lebih percaya kepada usaha secara baik tanpa pertumpahan darah.

    the messaiah yang dijanjikan itu, tetap akan muncul dan orgnya adalah org yang sama iaitu nabi allah ISA.

    itulah kisah serba sedikit mengenai bangsa Yahudi. sekiranya mahu membaca dengan lebih teliti sila la beli buku yg ditulis oleh syeikh imran hossein ( beliau bnyk memberi ceramah di Singapura- dan ceramah tersebut dijalankan dalam bahasa English )

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • LuSelipar says:

      will do. read his book 9 years ago. tq for reminder

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gulipecah says:

      fakta ni nampak sgt benci agama kristian…btw for you infio…. !!! Nabi Isa (YESUS CRISE ) itu bukan anak luar nikah..sudah tertulis dlm bible dia dilahirkan dari Roh Kudus from vergin Mary.. kmu di luar jgn ada beza antara agama. Setiap agama menuntut sesuatu yg baik & menolak yg buruk. Cuma kita manusia mmg sudah ada sifat saling benci-mbci, cemburu smma sdri..sampai yg baik tak nampak..hya nampak yg buruk..kristian tidak menuntut kekerasan. cuma hati manusia yg keras. Jgn mengagungkan agama klu dlm hati ada setan..renung2kan…slmt beramal.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tidak membenci says:

        gulipecah,

        agama yg menyatakan nabi isa itu adalah anak luar nikah adalah dtg daripada segolongan org yahudi yang tidak menerima ajaran yg dibawa oleh nabi isa.

        dalam islam juga ianya dianggap sebagai salah satu mukjizat yg dikurniakan oleh Allah kepada nabi isa itu sendiri.

        dalam islam mana yg baik patut dijadikan panduan dan contoh sekiranya ianya dtg daripada ajaran agama lain sekali pun ( seperti hal2 amalan kesihatan ) tapi selagi ianya tidak memesongkan akidah umat islam.

        dalam islam sendiri tidak ada paksaan dalam beragama.

        sy rasa apa yg ingin disampaikan oleh sedikit pengetahun tidak bermaksud utk menghina mana2 agama kerana ianya adala fakta sejarah berhubung peradaban manusia.

        sy tidak nampak langsung penghinaan kepada agama kristian.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Guli, Yahudi yang menuduh Jesus Christ itu anak luar nikah. Kisah ini dirakamkan sendiri dlm New Testament dimana mereka menuduh ia hasil hubungan terlarang Nabi Zakara dgn Mariam. Even Mariam sendiri membisu apabila ditanya mengenai bayinya dgn perintah ALLah. AlQuran lah yang menyangkal tuduhan itu dan membersihkan maruah Jesus dan Mariam dgn kalimah “Inni Abdallah”. Bukan sahaja Jesus, Al Quran turut membela dan membersihkan kembali maruah Nabi2 Israel yang difitnah dgn begitu mengaibkan, bahawa mereka semuanya diutuskan utk menyampai perintah ALLAH dan tidak pernah berfikir utk melakukan maksiat.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. Sedikit Pengetahuan says:

    * pembetulan bukan bahasa english, tapi bahasa inggeris

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gulipecah says:

      sye tak kata satu penghinaan…tapi byk luahan disini mgktakan kemarahan masing2. yg jadi mangsa kristian. sebab agama kristian ni bermula dari barat. Jadi secara tak langsung terkena tempiasnye..sye tak merujuk satu komen sye dah baca byk komen jadi kesimpulannya di sini kristian menjadi mangsa keaadan. In m’sia islam agama rasmi. yes. klu non muslim married to muslim, so have to convert lah. Siapa mak bapak di luar sana suka anak dia convert. u tell me !!! so now macam mane? TERPAKSA tukar agama sebab nak kwin.. Kristian yg mengalah kan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mark says:

        agama kristian bermula dari barat? U mean like what, California? England? hello, it started in the mid east! Bethlehem; The land of Christ or whatever you name it… is in the MIDDLE EAST (Today’s Palestine/Israel)! The language he spoke was Hebrew, one of the native languages of Mid East. He did not speak English or French etc which are the native languages of the West. Haiyaa… you kristian pun tatau sejarah you ka..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sedikit pengetahuan says:

        tidak membenci,

        terima kasih :)

        gulipecah,

        mungkin kita semua yg ada disini perlu lebih memahami pengetahuan dalam agama masing2.

        isu2 seperti convert2 ini sebenarnya terletak pada setiap individu itu sendiri. kalau convert tapi tidak mengamalkan pun tiada ertinya. jadi hanya kita dan tuhan sahaja yang lebih mengetahui apa yang tersirat dan tersurat dalam diri masing-masing. namun sy tetap dengan pendirian tidak menyokong perkahwinan berlainan agama. ( ini pendirian sy sbgai umat islam)

        kalau ada yg convert itu terasa dirinya TERPAKSA maka hanya Allah sahaja yg boleh menilai dan menjatuhkan hukuman. bukan terletak kepada kita semua dan manusia lain.

        kalau dilihat kembali semasa di zaman Empayar Uthmaniah ( kalau tidak silap saya )di Jerusalem, ketiga-tiga agama ini dapat hidup dengan aman dan damai.masjid,church dan synagogue berdekatan dan bebas menjalankan kegiatan agama masing. tapi akibat pergolakkan hasad dengki maka wujudlah keadaan seperti mana sekarang.

        Kita mmg harus sentiasa ingat bahawa akan wujud golongan yg mmg tidak akan puas hati sekiranya kita aman damai ( contohnya : malaysia dan indonesia ). kita patut lebih tahu dimana diri kita dan jangan terpengaruh dengan hasutan yg dibawa oleh org luar mahupun musuh dalam negara2 sendiri.

        peace no war

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Guli… Christianity berasal dari tanah Palestin, from Nazareth to be precise. Jesus pun asal keturunan Yahudi, dari susur galur keturunan Harun. Agama Kristian diturunkan utk membetulkan kembali sistem agama Yahudi yg terlalu byk terpesong di tangan Rabbi mereka yang tamak.
        Bab kahwin tu, hmmmm… ajaran Kristian byk collide ngan ajaran Islam. Bab aurat yang satu tu pun cukuplah, byk sgt bercanggahnya. Belum masuk bab lain lagi. Mcmana nak bersatu? Kalau nak kahwin campur agama cuma ada dua jer jalan penyelesaian. Samada u marry a good muslim that teaches u to worship the one and only GOD and abides to the rules like tutup aurat, absoloutely NO to arak and clubbings and etc, or u’ll marry an awful Muslim that is one step ahead to murtad dan live a life of a Christian way walaupun u kena tukar agama. I have friends like that, u know. Nama jer Islam couple, tp kalau dok kt English speaking country, they wont be recognise like Muslims at all. Being this, Kristian yang menang, bukan Islam yang dah jadi mcm sesawang. U choose…
        Alahhhh…. senang crita, jangan kawen org Islam la, x payah tukar agama. Letak cinta pd Tuhan above all, cinta nafsu manusia in 5th – 10th place. Pasti u takkan jatuh cinta pd org Islam, nuff said..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. LuSelipar says:

    Dearest goyim,
    Your worst enemy is your own ‘unprecedented’ fear.
    Stop bickering amongst yourself and start learning.
    First best action is to leave this gossip page.
    Love and kisses,
    LuCfer
    (ahahahaha….saja jerrr kannn…sila dislike dan bergaduh sampai melembapkan lg produktiviti anda ;p)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. princess says:

    patutla kata-kata dia bongkak ye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. tXo(the X one) says:

    ade untungnya gak aku xde astro…hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. jemnenas says:

    klu astro msih nk AD jd pngetua..aku memng nk boikot AF..Biar trlungkup astro tu… x peka sensitif org islam..
    dh trang2 memng AD tu cuba mrosakkan pmikiran ank2 muda kat bumi mlysia.. tolonglh peka whai rkyat mlsia, trutama umat islam. anda sdng di lenakan dn dilekakn oleh musuh islam….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. hazmg says:

    tahniah kepada pengendali blog kerana berani membongkar satu lagi agen ‘mason’ dalam dunia hedonisme yang menjadi pujaan anak-anak muda generasi masa kini. kepada semua pembaca blog ini rungkaikan lagi rahsia halus gerakan ini dengan meneliti setiap bait lirik lagu-lagu dalam setiap album ‘dewa’ atau karya-karya ‘ahmad’ dhani ini.

    bagi anda yang telah ‘sedar’, kunci telah diberi kepada anda maka terpulng kepada anda membuka setiap ‘pintu’ di dalamnya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. comolot says:

    senang citer, yg bawak masuk dhani jadi pengetua AF tu pun dah tentu di kalangan freemason gak. semua org tau pergerakan freemason ni sememangnya licik. bila org luar dapat tau, macam2 alasan dia bagi – kebetulan la (mcm AJL & iklan raya ala santa), tak sengaja la, KONSPIRASI laa..
    kesimpulannya: DEWA = System of a Down = DSAI semua sama..balaci yahudi laknat!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pawana says:

      abis tu kumpulan SEARCH guna lambang ape ?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jemnenas says:

      jgn samakn DSAI dgn AD…jauh pnggng dari api.. DSAI memng di takdirkan akan jd PM satu hari nanti..Hidup DSAI…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. anti yahudi says:

    ank hrm mcm dhani jgn d bnr kn msk malaysia dy akn galakn golongan remaja yg bangang turut serta jd yahudi cm dy…dy ni bpk sgla kejhtan….fuck indon…..fuck off yahudi….jgn bg dy jd pengetua AF klu x ramai ank melayu yg rosak…FUCK AHMAD DHANI…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lolyat gang says:

      jgn jd bodoh
      anak melayu da lama rosak pun

      btw,knape anda benci kaum saya ?

      ingat,yahudi adalah bangsa yg dipilih tuhan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ieza says:

        oooooooo..lolyat gang ni yahudi r..abg nara pe g banned r dy ni..yahudi bangse yg dplh tuhan konon..bla r..yahudi bangse pemusnah 2 betol..dasar bangse xde perikemanusiaan..same traf ngan syaitan..perghh..1st time ak mrah dlm blog ni..x ley than ngat da ni..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ntah says:

          aku prnah bca satu buku, org yahudi mmg perasan bangsa diorg pling bgus.. klu bangsa lain dsamakan mcm binatang..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hapa tah says:

          lolyat gang ni ada darah yahudi. ooo ada darah ye? saya pulak ada darah King Arthur + cleopatra + merong mahawangsa. sebab rupa saya lain mcm. hish merapu ! terima jelah kenyataan yg kamu tu melayu, sudah. susah sgt ke

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • LuSelipar says:

          mmg ada darah yahudi kt sini tp x payah la nak bangga.
          lolyat mai dr penang kaaaa??? rasanya kan….keturunan yg da reverted into islam dah x sebut2 lg gen yahudi ni.(many do not favour the word convert actually. Revert membawa maksud kembali kpd fitrah)

          apa2pon, LOLYAT sayang,
          >>>>>>>>BAAAAAAAAAAAD TROLLING!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Yahudi juga merupaka bangsa yang dilaknat ALLAH sampai kiamat, yer lolyat…. Jgn lupa tu… bukan aku kata, Al Quran kata… errrr ko Islam ker?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. shantimur says:

    bukan malaysia memang tak terima langsung ke yahudi?lepas immigration pun tak boleh wey..ingat lagi zaman che det dulu,memang boikot habis apa saja berkenaan yahudi.habis sekarang ni,aphal la pulak AF terhegeh hegeh nak ambik si dhani ni?dah kata keturunan yahudi,boleh le pulok nak jejak malaysia?apa ke bengap nya pihak AF ni?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • soma says:

      yang tak terima tu paspot dari Israel. Kalau you orang yahudi tapi paspot Australia ke, Iran ke, Indon ke apa, lepas je. Imigresen tu tgk kerakyatan, bukan tgk kaum apa. Samala jugak dgn sukan. Team dari Israel tak dibenarkan masuk malaysia. Tapi kalau team New Zealand dalam tu ada org keturunan Yahudi ke, Maori ke, Red Indian ke apa, lepas je la

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • shantimur says:

        ohhhhhh..lupa lak dlm paspot mana ada tulis agama apa ye dak?hehe.dan ye,malaysia bukan boikot yahudi,tapi israel saja.my bad..thanks for the correction :)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. kikichummi says:

    bukankah dhani ade bukak skolah tahfiz ke agama kat indo? Mcm pernah dgr tp x brapa ingat… Sy memang minat gile kat album laskar cinta tu… patutla tgk cover & gmbar2 di dlm album tu pelik2. Tp hati kata mungkin ‘art’… 3 th lepas br sy dpt berita psl ‘sesat’ dhani ni terus x minat langsung. Walau pun lagu2 sdap tp liriknya mnjurus mmuja benda tu. Kalau dhani ni muslim normal, nk pakai rantai lmbg tu pun den x sanggup… Masyallah mintak jauhkanlah dr org2 begini!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. kikichummi says:

    RAJA MANIPULASI… Kan senang kalau dia declare agama sebenarnya apa & so tuka nama islam tu. Lg pun org Indon agama pun cmpur2. Aduh pening… Bila dia buat mcm ni nampak sgt dia ada ‘agenda’…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. pawana says:

    abis kumpulan SEARCH tu guna lambang ape ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. yaya says:

    mcm2 lah depa ni….knpa umt Islam skrg xmcm zmn Rasulullah dlu,klw ada pun sikit sgt…..

    bangkitlah Islam…tp islam skrg pun dah macam hape je,sedih tgk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ieza says:

      hello..bkn islam skrg dah macam hape..islam dr dulu smpi skang x pnah berubah..umat islam aje yg da berubah..dah telalu mengikut barat..hati2 ngan kate2 2 kang tepesong akidah..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. jaja says:

    jom kita boikot dani ramai2.. Mcmana nak sedarkan pihak astro… Takutlah, budak2 AF nanti rosak….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bedo'oh says:

      sambil2 tu jgn lupa boikot yg lagi terang2 support zionist: STARBUCKS, dan segala mcm brg2 branded handbag kasut, mekap2 branded, bahan kosmetik krim kulit bagai yg pompuan2 melayu islam kita ni gila2kan sgt: Origins, Marks&Spencer, Estee Lauder,Loreal, DKNY, AVON, Kimberly Clark… hish jenuh nak list kat sini.. yg paling sedih, yg paling nak sgt brg2 tu pompuan bertudung plak tu. jgn kecoh psl boikot indon klu bende yg lebih “rosak” kita tak boikot. dah mcm hipokrit pulak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. Wak Lu says:

    pendek kate..ida lame xminat artis2 dr indonesia ni..ketuat!! aku tgk muke dorg yg prasan bagus tuh..yg padahal ado…sengal ya amat…jgnlah amek ahmad dhani tuh…senang2 boikot jerla artis indon tuh..buat nyemak mate i jew….xoxoxoxoxo….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. atul says:

    bukan isteri baru dia dah pakai tudung labuh ke..confuse tol dia ni islam ke tak….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. mama porno says:

    bak kata Dato’ Hassan Din – risaukan ‘kiamat kecil’ (kematian) daripada kiamat yg sebenarnya.

    Sama la jugak isu2 mcm ni..kalau semuanya solat tak tinggal, tau hukum hakam tak payah nak risau kalau takat ada sewel nak sebarkan freeemason makson mana2 pun.

    Just my two cents’ opinion

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. ieza says:

    lepas sy bce kesah AD ni n komen kowg2 sume..sy sgt besyukur d laherkn d m’sia n d tggal kt cni..sekrg2 nye kt m’sia ni keagungan agama Islam still tepelihare kalu nk d bandingkn kt indon..kawen agama belaenan pn boleh..pas2 amal agame msg2..cm ne r ulama kt sane kn..pdhal indon 2 serambi mekah dulu..tp ley tepesong smpi tahap cm 2..patot r byk bencane turun kt negara dyowg..
    I LOVE MALAYSIA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. adia says:

    https://www.facebook.com/video/video.php?v=197277593625228

    ini juga siri pada isu yang berkaitan..

    bila ada kelapangan sila ‘tengok’ yer..

    *trying to spread it as much as i can*

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. ikha says:

    harap pihak astro dpt buka mata…. gantikan ahmad dani kepada komposer dari malaysia menjadi PENGETUA AF ramai lg komosar negara kita yg bagus2…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. sekadar ingin berkongsi says:

    saya ada dgr mengenai kumpulan ni dgn agama Y. coz sebelum ni saya ada dgr yg kumpulan ni nak buat konsert kat negara kami tpi dh kena ‘ban’. itu disebabkan oleh agama yg mereka anuti. tak tau betul ke tak. waallahualam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. adw says:

    ayoh..gi baca ni dulu
    http://mistisfiles.blogspot.com/

    cari part free manson n yahudi n sape itu melayu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. rama2 unggu says:

    percayakah anda…………..kiblat kita sudah beranjak sedikit…dimana ia akan sedikit demi sedikit lari dari paksinya….terjadi di surau opis sy…insaffffff

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. otak freeze says:

    dhani tak dhani, tutup je cable TV .depa dah cukup kaya. gi bca buku yg best2 , layan anak2 main games ke kasi tuition anak org miskin masa lapang lagi berfaedah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    yahudi tu yahudi punye pasal lah ! tkde kena mengena ngan lagu2 dewa 19…..minah jambu suka dengan lagu2 dlm album dewa 19…….tk kire lah sape yg mengubah lagu2 dewa… tetap dewa 19 the best…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. ain says:

    astaghfiruallah al-azim…..apa nak jadi????
    bertaubat lar…sedarlah wahai bangsaku….ingatlah matimu selalu……allahuakhbar

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. bkygvdfgy says:

    dah la jgn layan sgt lolyat gang tu. perasan kata ada darah yahudi, padahal berkhayal je tu. tah mana2 dia baca psl yahudi, pastu buat kesimpulan sendiri kata dia tu berdarah yahudi sbb kemaruk nak rasa hebat (bagi dia lah hebat). ckp pun mcm weng2 je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    yahudi tu yahudi punye pasal lah !! tkde kena mengena ngan lagu2 dewa 19 …minah jambu suka ngan lagu2 nyanyian dewa ni…tk kire lah sape pengubah lagu ni lagu2 dlm album dewa 19 best ! dewa 19 the best !!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. cik embun says:

    Bagi saya la kn.. if dorg ni really desperate nk amik org seberang jd Pengetua AF.. lebih baik amik Opick..
    Lagu2 dia mmg byk unsur kerohanian..he is a good singer and composer.. cuma xpopular di malaysia je..
    Cuba u all surf lagu2 dia (mmg byk digunakn dlm drama2 di Msia).. mmg best.. org mcm ni la yg patut kita contohi… bukan lelaki yg bangga miliki darah Yahudi..Nauzubillahminzalik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. noname says:

    ala AF tu pon da melalaikan umat islam..x payah la nak gaduh2 pasal yahudi ker..apa ker..sepatutnya hiburan mcm AF tu patut dihentikan jer..semua membawa kepada fitnah dunia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. pusat says:

    ahmad dhani? AF? ape benda semua ni???
    dua2 gua tak layan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. Wak Mansor says:

    Assalamulaikum,
    Wak nak komen sikit ye… Mule2 skali Yahudi (Bani Israel) memg dah disebut dah tentang kejahilan mereka, kedegilan mereka.. sebab apa jadi mcm tu? Sebab mereka berasa riak dan sombong kerana semua nabi2 diutuskan dari golongan mereka dan sehingga turunnya nabi Muhammad, nabi yg terakhir utk umat Islam. Malangnye, nabi muhammad ini bukan dari keturunan dyeorg.. Jadi, sbb tulah mengapa yahudi smpi sekarang benci ngn org Islam. Mcm2 dah dyeorg wat semata2 nk nyesatkan org islam ni… dari makanannye sampai la ke pakaiannye.. makanannye phm2 la.. Mcd n sewaktu ngnnye… Khidupan seharian? Tu handpon tu, skrg ni moden da… ade bluetooth n video lg tu!! Wak tgk video kt hndpone budk2 skrg bnyok sgt da 18 sx!!! Pakaian tu tokseh ckp la… awak2 tgk jela kt bandor ke… kt pasor ke… mcm2 jnis pakaiannye.. terutama wanita.. Sesetngah pkai bju tapi bogel… ape name sluar ketat tu?? Skinner?? Ntah pe name ntah…
    Tapi, pucuk pangkalnye, Yahudi skrg hampir mnguasai dunia… dan, kiamat itu sudah pasti semakin dekat… Kita ni org Islam (tak pyh jauh2 kt malaysia sudah…) asek dok lalai jek… Ade Sureheboh, dtg…. Ade Mentor, dtg…. Ade konsert AF, dtg….. Cube ambil mase utk merenung kejap.. tgk bape ramai org Islam dok sibuk nak nyelit kt TV tu… bape ramai org ugama lain yg join skali??? Cube renungkan, cube renungkan… xyah bgtaw la…. tnye diri sndiri, dah tentu SIAPA?????
    org kita… org Islam… Org Melayu…
    Pasal Ahmad Dhani tu, isu kecil jek… Dye sorg, Kamu ramai… Pasal AF nak amek Ahmad Dhani tu biarkan.. Biarlah apa yg Astro nak buat, tapi… kalau tidak dilayan Astro tu…. ngn program2 yg melalaikan, kamu ingat astro berani ke nak wat?? Siapa nak byr program tu kalau tidak ade penontonnya… kalau tidak ade pelanggannye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Bg aku wak, ada program2 Astro yang bermanafaat, contohnya aku suka sgt segala zikir time kul 7pm tu. Bukak kuat2 dan hayati. So, bg aku, kita ban je AF tuh. AF mmg diharamkan dlm umah aku, my TV so my call. Astro takkan buat kalau kita pakat ramai2 ugut supaya jatuh rating. Ye la, nak bayor AD Yahudi tu ingat sket ker? Tapi, malangnya, x ramai viewers Melayu Islam kita sanggup nak jihad cm tu. Kalah pd nafsu, sbb pengisian iman dlm dada x mantap. Tgk TomTomBa tu udah la, mak bapak tepuk tangan tengok anak goyang gerudi pakai cm pompuan pelacur atas pentas. Mak bapak senyum bangga tgk org sorak kt anak gadis dia pakai singkat ketat. Bila org tua dh mangli, org muda bertambah parah. Budak-budak? Hancurrrrr…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. pizza says:

    Yahudi dan Kristian sbg agama langit sudah tidak relevan lagi sekarang, kerana turunnya Islam beserta Al Quran yang ALLAH jamin keasliannya sampai kiamat. Sehingga skrang, belum ada satu manusia pun yang berjaya membuktikan percanggahan ayat2 dlm Al Quran, waima dari kalangan org bukan Islam sendiri. Punca utama mengapa sudah tidak wujud lagi ahli kitab dan diharamkan perkahwinan campur ialah kerana akidah mereka sudah menyeleweng dari syariat iaitu mengadakan sekutu kepada ALLAH. ALLAH itu Tunggal, tidak beranak dan diberanakkan (Surah Al-Ikhlas). Waraqah bin Naufal, saudara Khadijah yang buta seorang yang beriman kepada ajaran Jesus (Kristian) dan membaiah Rasullulah apabila berjumpa kerana mmg sudah tercatat dlm Injil (yang tercatat atas skrol kulit kayu) akan dtg Rasul yang terakhir bukan dikalangan keturunan Yahudi. Lps tu, beliau meninggal dan skrol Injil tu turut hilang. Aku nak terangkan byk lagi nih, cuma takut umat Kristian lak yg tersentap nanti. Perkara2 yang aku ckpkan ni adalah dari sekalian banyak kajian oleh cendiakawan Barat yang beragama Kristian sendiri Mereka mengkaji lengkap dgn bukti dan fakta, susah utk akal yang sihat menolaknya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. akushahrul says:

    MALAYSIA NI SUKA PUJA INDON TU INDON KUANG AJAR KAT NEGARA KITA, TAK SEDAR2 LAGI, KERAJAAN PUN BAIK SGT KAT INDON SEDANGKAN DORANG JELAS2 BT KEROSAKAN KT MSIA NI

    1. AMIK LAKI ORANG, ANAK DARA ORANG
    2. JADI PELACUR>>>JANTAN BODOH SONDOL
    3. ROSAK KAN ANK MELAYU DGN BW TREND SUAR KETAT, BETINA YANG LEMBU AIR PUN IKUT PKAI LA
    4.CAKAP MCM BAGUS TP NEGARA SUSAH, PENAT MEROMPAK/TAYANG TETEK NAK DAPAT MAKAN
    5.SKANG NI ANCAMAN PADA REMAJA JAHIL AGAMA- TERIKUT2…NTI AGAMA ISLAM NI SEKADAR DALAM IC, LSUNG TAK HAYATI.

    HIBURAN BERSEPAH2, PPUAN TAK JAGA AURAT, YANG BERTUDUNG PUN TERKINJA2 DGN JANTAN G KONSERT CAM KT NGR INDON

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. bebe says:

    OMG… cmon laaa….. cant he be a jewish (it is a religion isn’t it?) .. so wht if he wears tht… it does not define him as man … Duh, ske ati dier ler nak pki ape, dah fahaman dier. Didn’t u know tht Zuckerberg was a Jewish, so shud we petition our gov to bane FB now!
    Btw, Pizza.. ppl’s belief r entirely up 2 ’em, who r we to judge. If u believe in God then fine, dont go spread such thing like tht. Sentap ke x sentap… U know it well, sometimes things like tht r better left unsaid & if u think ur perfect, try walking on water. Peace!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. arin says:

    to akushahrul…

    ape la ko ni..salahkan negara owng laen plak…nengok dl kesalahan diri sendiri….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. Dengar cerita dia ni pengikut ajaran Theosophie. Aku dulu memang tak percaya semua ni tapi bila banyak buat research sekarang aku sangat yakin bahawa Ahmad Dhani ni memang sah.

    Antara perkara pelik iailah Dhani sering memakai loket berbentuk heksagram (davidian star) dan semenjak dua menjak ni dia kerapkali memakai loket berbentuk logo Knight Templar. Korang tau tak apa tu Knight Templar? Kalau dah tau baguslah.. Tshirt yang Dhani sering pakai juga pelik-pelik contohnya memakai tshirt pentagram yang merujuk kepada Baphomet dimana ianya merupakan penyembahan syaitan. Disamping itu, dia juga tampil dengan imej botak seakan akan Anton Lavey (pengasas rumah ibadat Syaitan).

    Pulak tu gambar berahi dia dengan Mulan dan lain lain juga melambangkan kebasan seks.

    Untuk maklumat lanjut tentang perkara ini jom baca kat bawah ni. Aku copy paste je. (artikel asal dari: http://artikelislami.wordpress.com/2007/02/09/free-mason-dan-ahmad-dhani-3/) Tak larat aku nak taip ni….

    Ahmad Dhani adalah cucu dari Jan Pieter Frederich Kohler. Ibunya, Joyce, telah sangat baik mendidik dia sebagai seorang Masonic. Namun secara mata kasar, Ahmad Dhani menampilkan dirinya seolah-olah seorang Muslim yang sufistik. Padahal yang dianut Dhani adalah Theosophie, suatu ajaran kebatinan buatan orang-orang Free Mason.
    Dhani mempamerkan simbol-simbol Masonic dalam semua albumnya. Bahkan dari album pertama, Dhani sudah mengkampanyekan simbol-simbol setan. Tidak hanya simbol, Dhani juga menyisipkan lirik-lirik yang membahayakan keimanan kepada Tuhan yang benar.

    ALBUM DEWA 19 (1992)
    Pada cover depan album Dewa 19 tahun 1992, Dhani meletakkan sebuah gambar piramid. Gambar piramid ini, jika diperbesar, maka akan nampak bahwa ada sesuatu di atas puncak piramid itu. Sesuatu yang cenderung berbentuk bulat. Mungkin itu adalah lambang si satu mata (one seeing eye) yang dikenal sebagai lambang The Eye of Evil (mata Iblis atau mata Dajjal). Lambang piramid tanpa bucu di atas yang diatasnya ada segitiga dengan satu mata di dalamnya merupakan lambang salah satu gerakan Masonic, yaitu kelompok Illuminati. Lambang seperti ini juga ada pada uang satu dollar Amerika Serikat. George Washington memang salah satu anggota gerakan Mason. Dan banyak pendiri Amerika adalah Masonic. Bahkan hingga saat ini, para petinggi Amerika, kebanyakan adalah Masonic. Bush junior adalah seorang Masonic yang merupakan anak dari Bush senior, seorang Masonic tingkat 33.

    ALBUM TERBAIK-TERBAIK (1995)
    Dalam cover belakang album ini, Dhani memuat lambang Dewa Ra, dewa matahari dalam mitologi Mesir kuno. Dalam Yudaisme, dewa Ra adalah salah satu tuhan mereka. Di sinagog, lambang ini pun lazim dipajang. Dalam album ini juga terdapat gambar satu halaman Protocol of Zions dalam bahasa Ibrani yang dimuat secara terbalik. Untuk bisa melihatnya, kita harus menghadapkannya ke cermin terlebih dahulu.
    Dhani juga memuat foto empat personil Dewa tengah berdiri di bawah gambar lingkaran dengan satu titik di tengahnya (circle with a dot). Ini merupakan salah satu lambang okultisme.
    Since the Satanist worship the Sex Act, he must have a symbol of the female organ, to go along with the male organ the Obelisk. And, indeed, Satanist do have a symbol of the female organ the Circle. And, when a point is added to the middle of the circle, you have the complete sex act, the male being the point and the female being the circle Point Within A Circle, Masonic Short Talk Bulletin, August, 1931, Vol. 9, No. 8, Reprinted July, 1990, p. 4]
    Anehnya, lambang pemujaan setan seperti ini dibuat dalam bentuk besar di St. Peter Square, Vatikan.

    ALBUM THE BEST OF DEWA 19 (1999)
    Di cover depan album The Best of Dewa 19 yang dirilis tahun 1999, ada dua lambang yang dimuat.
    Pertama, tulisan tangan italic yang ditumpuk menjadi satu sehingga membentuk garis lurus. Satu garis horizontal dan satu garis vertical, hingga membentuk seperti salib miring. Tanda panah di bawah menginstruksikan kepada kita agar memutarnya 90º ke kiri. Di kepala salib itu terdapat gambar empat personil Dewa yang jika dicermati membentuk elips. Ini sama dengan simbol okultisme yang terdapat pada lambang Dewa Horus. Lambang seperti ini juga terlihat pada cover yang berisi lirik lagu. Di situ ada garis-garis putih saling menyilang seperti salib dengan elips di bagian atasnya.
    Kedua, pada cover depan di sebelah kiri bawah. Di situ ada gambar seorang gadis dengan rambut panjang terurai, di kepala si gadis seolah ada pusaran air. Jika diperbesar, maka akan terlihat bahwa pusaran air dan rambut si gadis itu sesungguhnya adalah mata dari Dewa Horus.

    ALBUM BINTANG LIMA (2000)
    Gambar sayap dengan hati di tengah lazim dipakai sebagai salah satu simbol gerakan perkumpulan Teosofie Yahudi. Simbol ini juga dijadikan lambang kelompok musik Dewa. Lambang ini juga dipakai pada album Atas Nama Cinta

    ALBUM CINTAILAH CINTA (2002)
    Dewa secara berani menampilkan simbol Eye of Horus. Horus adalah Dewa berbentuk burung dalam mitologi Mesir Kuno. Horus dipercaya sebagai anak dari Osiris, hasil perkawinannya dengan Isis. Bila kita melihat patung Isis dan Horus Bayi, yaitu patung dari Isis yang sedang menimang Horus yang masih bayi; patung itu begitu mirip dengan patung Maria dan Yesus Bayi

    ALBUM LASKAR CINTA (2004)
    Inilah album yang menjadi sandungan grup Dewa karena telah meletakkan kaligrafi Allah pada tempat yang tidak semestinya. Selain itu tipologi tulisan Laskar Cinta, apabila diputar 180º, maka akan terlihat tipologi huruf Ibrani. Dalam album ini, Dhani juga berterimakasih kepada opanya, Frederich Kohler, atas gen keturunannya. Dhani juga sering mengenakan kalung bermata bintang David (Hexagram).
    Dalam album ini juga terdapat lagu ‘Sweetest Place’ yang merupakan penantian atas datangnya si satu mata. Kemudian juga ‘Atas Nama Cinta’, yang merupakan lagu kritikan atas mereka yang berbuat kebaikan atas Nama Tuhan. Dhani berkata, ‘Atas nama cinta saja, jangan bawa nama Tuhan’. Theosofie memang mengajarkan agar kita hanya fokus kepada ‘cinta kepada sesama manusia’ dan tidak peduli kepada ‘cinta kepada Tuhan’. Mereka mengajarkan Pluralisme, bahwa siapa tuhanmu adalah tidak penting, yang penting adalah hatimu yang mencintai sesama manusia. Pemikiran seperti ini disebarkan agar manusia-manusia yang sudah tersesat dan menyembah tuhan-tuhan palsu tidak lagi peduli untuk meneliti apakah yang mereka sembah itu betul-betul Tuhan atau bukan. Padahal, kita harus mengenal dulu siapa Tuhan yang akan kita sembah, baru kita menyembah-Nya dengan berbagai kebajikan. Jika kita tidak teliti, bisa-bisa yang kita sembah bukannya Tuhan, malah Iblis. Dan yang pertama kali harus kita cintai adalah Tuhan, baru kemudian manusia.
    Jawab Yesus: “Hukum yang terutama ialah: Dengarlah, hai orang Israel, Tuhan Allah kita, Tuhan itu esa. Kasihilah Tuhan, Allahmu, dengan segenap hatimu dan dengan segenap jiwamu dan dengan segenap akal budimu dan dengan segenap kekuatanmu. Dan hukum yang kedua ialah: Kasihilah sesamamu manusia seperti dirimu sendiri. Tidak ada hukum lain yang lebih utama dari pada kedua hukum ini.” [Markus 12:29-31]
    Dalam ayat itu, kita harus tahu bahwa Tuhan itu tunggal, bukan tritunggal. Dan kita harus lebih dahulu mencintai Tuhan dengan hati kita (meyakini), dengan segenap jiwa kita (bersungguh-sungguh dalam membela-Nya), dengan segenap akal budi kita (mengenal-Nya dengan ilmu dan dasar yang benar, bukannya fanatik buta), dan dengan kekuatan kita (segala perbuatan lahiriah yang baik menurut ajaran Tuhan). Baru kemudian mengasihi sesama manusia seperti kita mengasihi diri sendiri. Dan aku mengasihi kalian sebagaimana aku mengasihi diriku sendiri, di mana aku tidak ingin bila diriku terjerumus kepada penyembahan berhala dan segala ilah palsu. Aku sedih melihat sebagian manusia yang menyembah ilah yang tidak mereka kenal (Yohanes 4:22). Mereka menggantikan kemuliaan Allah yang tidak fana dengan gambaran yang mirip dengan manusia yang fana (Roma 1:23).
    Yohanes 4:22 Kamu menyembah apa yang tidak kamu kenal, kami menyembah apa yang kami kenal.
    Roma 1:23 Mereka menggantikan kemuliaan Allah yang tidak fana dengan gambaran yang mirip dengan manusia yang fana.
    Pemusik yang juga anggota Free Mason bukan hanya Dhani, dan anggota Free Mason bukan hanya pemusik. Di segala bidang. Anggota Free Mason telah berada di segala bidang untuk menyesatkan manusia dari berbagai jalan. Melalui musik, lirik lagu, pendidikan di sekolah-sekolah, ideologi, politik, gaya hidup, televisi, hiburan, dan bidang lainnya.
    Ingatlah ini, kemunculan Dajjal telah semakin dekat! Siapkah Anda menjadi laskar Tuhan yang esa untuk menghadapi Dajjal dan laskarnya? Dajjal si penipu menyebut laskarnya sebagai Laskar Cinta

    Ada assignment sikit untuk korang. Lepas ni korang tengok video-video klip Dewa dan korang akan faham semua maksudnya bila korang benar2 mendalami tentang hal ini. Antara video klip yang menarik adalah lagu Satu. Dalam video klip berkenaan terdapat piramid dan dalamnya ada mata.
    Kalau korang tengok videoklip lagu Dewi korang akan nampak metafora yang melambangkan seolah olah Hawa telah terpedaya oleh Iblis dengan memakan buah khuldi. Iblis yang digambarkan dalam video berkenaan adalah jelmaan ular. Ular juga seringkali dilambangkan sebagai SYaitan.
    Kalau korang tengok cover album anak didik beliau iaitu Dewi Perssik, korang akan dapati logo dewa Horus secara terang-terangan pada kulit album.

    Walaubagaimanapun, aku memang suka cara dia compose lagu memang sedap.. Tapi doktrin-doktrin yang ingin beliau sampaikan memang aku tak boleh terima… sekian

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. biskut kering says:

    firstttttt skali aku tgk “Thank you for the Gen” tu aku da gelak besar.
    aku jadi malas nk tgk dan aku malas nk layan. aku tk minat pon.

    fyi, gen kat situ bermaksud ‘Info’, bukannye genetik, bongok. itu GENE.
    get ur fact right.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. carrot says:

    klu korang ada tgk astro

    ala2 mtv crib

    diorang p umah dhani

    lantai umah full kotak itam putih

    bilik air dia ada pentagram kepala kambing

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. truly says:

    kenapa org malaysia nih hebbbohhhh menggosipkan agama dhani…. dah jelas dia tu islamm…. ibu dia org jerman, ayahnya org jawa… org dah beragama islam jgn lah difitnah lagi….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. MisZ NoNi says:

    Aduh, AF tu pun dak memang seadanya rancangan TV paling bodoh di astro.. Tambah lak Ahmad Dhani in the mix, jd bodoh and sengal altogether.. sesuai..

    Makcik2 kampung, akak2 kampung yg tinggal kt KL je yg tgok AF ni.. aku penah tertengok sekali, rasa cam nak humban je TV.. terus tukar Hallmark channel..

    Yang si Dhani ni pun, sudah2 la.. ko nak jadi Yahudi ke Binatang ke, ada aku kisah? Xpenah paham pun lagu2 dia tulis..

    Artis Indonesia yg bukan Yahudi pun, perangai dh macam Yahudi..

    X lama lagi artis Malaysia la pulak join..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0