Written by AbangNara | November 3rd, 2010

Lepas tengok video Lisa Surihani menari poco-poco tiba-tiba kami pun rasa nak belajar menari jugak. Tersangatlah cutenya Lisa Surihani ini. Mana tau kalau belajar menari poco-poco nanti susatu masa akan ada peluang berpoco-poco bersama LIsa. Hehehe.

P.S: Jenis-jenis motor di seluruh dunia.

Baca Yang Ini Pulak:-

102 responses to (VIDEO)Comel Bangat Lisa Surihani Menari Poco-Poco

  1. lursam_azilsa says:

    ske dengan lisa surihani….jd lisa surirumah pon ok jugak…;)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  2. qimie says:

    memang cute.. i love lisa surihani..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  3. KakLong says:

    Sopan jer baju lisa nih..mmg patut ramai mak2 nak jdkan dia menantu…huhuu

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  4. xoxo says:

    makcik tu x cute menari poco?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Miss pocO says:

    sape datin btudung itam kat tgh2 tu…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Moon says:

    mmg cute sangattttttttttttttt

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  7. Miss pocO says:

    ABG NARA…BLEH TAK KUARKAN TOPIK PASAL NI…KITA TGOK PANDANGAN PENGOMEN2 KAT SINI…SEDIH TUL…

    Anak Sosilawati saman RM60 juta
    Oleh NORHAYATI YAHAYA
    norhayati.yahaya@kosmo.com.my

    SHAH ALAM – Enam anak jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya semalam memfailkan tuntutan saman ganti rugi bernilai RM60 juta terhadap bekas peguam, N. Pathmanabhan dan lima individu lain kerana didakwa membunuh dan melupuskan mayat ibu mereka akhir Ogos lalu.
    Enam anaknya terdiri daripada Erni Dekritawati Yuliana Buhari, Erwan Suwari Rizuwan, Md. Erwan Nasri, Erni Erinawati Sofia, Erni Rineelawati dan Siti Nur Fatimah memfailkan saman itu melalui firma guaman Tetuan Kamarudin & Partners di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini pukul 8.45 pagi semalam.
    Bagaimanapun, kesemua anak Sosilawati tidak hadir di mahkamah.
    Selain Pathmanabhan, mereka juga menamakan K. Kathavarayan, R. Mathan, T. Thilailayagan, J. Sarawanan dan U. Suresh, kesemuanya pekerja ladang milik Pathmanabhan, sebagai defendan.
    Dalam pernyataan tuntutan mereka, kesemua anak Sosilawati antara lain mendakwa kematian ibu mereka pada usia 47 tahun telah menyebabkan mereka trauma dan mengalami penderitaan yang berterusan.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. ad says:

    tak comei mana pun

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • mia says:

      dengki! haha lisan comellll sangat.
      aku yang pempuan pun cair tgk dia, apetah lagi laki.
      comel!!!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  9. Y says:

    tarian lebih berbentuk christianity yg semakin menjadi tarikan rakyat malaysia termasuk makcik2 kt area uma sewa aku,tiap mlm menari poco2 tergedik gedik bontot menari,alangkah baiknye makcik2 kt area uma aku tue dok uma jaga makan minum laki n anak2 xpun,mengaji..nie pas je azan isya’ terus je start…ape nk jadi pun aku xtau…erm,semakin takut aku dgn keadaan dunia skrg..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • poco-poco says:

      akhir zaman la katakan…kalo tegor ckp bkn2 tp kalo xtegor dosa plak. dalam islam yg salah tetap salah,xde jln lain utk perbetulkan nye slain kita semua umat islam. ingt la,islam agama mudah tp bkn boleh amik mudah. ish2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Miss pocO says:

        ha’ah kan, kalau bleh nama poco-poco tu kene tukarkan…kan ade kaitan tu dlm islam…ngeh3…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Islam Itu Indah says:

          ala ko ni..nama samaran je tu..ak tukr dh. kita kne ingt,kristian sentiasa cari jln utk hancurkan,lalaikn umat islam bkn je ekonomi,budaya, amalan dll. org kristian akn takut dgn org islam kalo jemaah solat subuh sama bilagn dgn solat jumaat. nasiht je la…….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Miss pocO says:

          hurmm…ok la tu…aku ok jerk…

          ohya, pendapat ko mmg ok cuma aku takut ade lak yg beragama kristian kat sini terasa dgn komen2 ko…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          sbenarnya ada suatu “dalang” yg lain di belakang agama2 di seluruh dunia ini yg kta semua tahu “siapa” yg suka memporakperanda kan manusia..kerana mrka mengakui bahawa mrka sahajalah manusia pilihan n hanya mrka berhak berdiri di muka bumi ini.

          Sukacita diingatkan Nabi Isa juga adalah nabi kta dan kta percaya akan kwujudannya..dalam kitab suci ada disebutkan, di mana ia akan muncul semula di akhir zaman utk menghapuskan “dalang” tersebut..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • miss_pinky says:

          TO Y:
          ALA,DRG MENARI,MLZ NK BERSENAM,MENARI POCO2 PN BOLE KUARKN PELUH.
          HUUHU.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • me says:

      sungguh myedihkan, awak mengaku bragama islam. ni ke ajaran agama islam sntiasa bprsangka buruk dgn agama lain, sntiasa takut dgn agama lain. u boleh bca ke fikiran org lain.. so sad ooo, ada org mcm ni kat dunia, u ni ska dgn kganasan kot, suka gaduh. tu ke yg kna ajar dalam agama u, sntisa bpransangka ngan agama lain. sorry 2 say, tpi spanjang pmerhatian sy, x slh org anggap islam terrorist. u tgk sndiri, knyataan u sntsa bprangsangka ngan agama lain. trian tu x de kaitan pun ngan mana2 agama. u tgk la kat mna2 islam bgaduh ngan agama lain. kat india ngan hindu, ngan kristian, ngan jews..semua nak gadoh.. so? suka bom sna sni, bom org jihad ke kalu mbunuh org awam yg x bdosa..so fikir2 la sndiri k.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  10. rina says:

    apa la ko ni Y, sempit sngt pemikiran tu, takde salahnya nak menari poco2.. lah, ko ni sengal ke apa?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • poco-poco says:

      ak sokong Y..tarian tu bkn ada pergerakan bentuk salib kn. cara n arah gerak pn mmg sama mcmane org kristian wt salib. setahu ak la..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • maria ogawa says:

        nak menari pocopoco ley..
        jgn lah niat yg buknbukn,..
        pocopoco tuh kn dh memg tarian dy cm tuh..
        nk wat cmne..
        tak ske poco poco, jgn menari pocopoco..
        bebal

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Y says:

      woi rina,ko tue yg sengal lain kali sblm nk tuduh aku sempit pemikiran ko fikir dulu n kaji betul2 dulu ape sebenarnye sign of tarian poco2 tue?aku ckp berdasarkn fakta,bkn takat nk suka suki…iyela aku taula ko open minded sgt kn,smpai benda yg di larang pun ko nk wt…1 more thing,lain kali p baca buku bnyk2 ek cik rina,sbb ilmu awak tue rsenye belum cukup kot,smpai asal usul tarian poco2 pun rsenye awak xtau dr mana.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • cik lopes says:

        habis tu mcm mana pulak kalau kau nak buat matematik, dan melibatkan TAMBAH? macam mana kau nak tulis tambah tu? or button tambah kat kalkulator pon perlu dibuang? sama konsep..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • saye says:

          betul!! saye setuju!! tak kisah la bentuk tambah ke ape ke.. niat kite menari itu untuk ape? bukannye mengagungkan kristian kan? untuk bersenam jer… duyai~~ bukan kes open minded ke ape.. tapi bersenam je kowt! bukan nye mase kite poco2 tuh kite ade bace yang tak betul ke.. or niat kite memang pesong.. Y nieyh..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • iamwhoiam says:

          haha… betoi2….
          nie tarian poco2… xda kaitan nya ngan salib ke ape…
          ape da… juz tarian jer… senaman….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nabbella says:

      memang bangang la korang ne. makan malam nak bersenam la pulok? bodoh. tentu orang kristian yg ade kat sane tu suruh buat tarian poco2. poco2 tu tarian orang kristian yg mebentuk salib. untuk mengagungkan ugama kristian! tak faham ek? korang tu islam ke kristian?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. RiRi says:

    suke tgok Lisa..semulajadi lawa..makeup pn x pnh la tebal2..she is simple person…i luv her!! ^^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Miss pocO says:

    ABG NARA…BLEH TAK KUARKAN TOPIK PASAL NI…KITA TGOK PANDANGAN PENGOMEN2 KAT SINI…SEDIH TUL…

    SHAH ALAM – Enam anak jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya semalam memfailkan tuntutan saman ganti rugi bernilai RM60 juta terhadap bekas peguam, N. Pathmanabhan dan lima individu lain kerana didakwa membunuh dan melupuskan mayat ibu mereka akhir Ogos lalu.
    Enam anaknya terdiri daripada Erni Dekritawati Yuliana Buhari, Erwan Suwari Rizuwan, Md. Erwan Nasri, Erni Erinawati Sofia, Erni Rineelawati dan Siti Nur Fatimah memfailkan saman itu melalui firma guaman Tetuan Kamarudin & Partners di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini pukul 8.45 pagi semalam.
    Bagaimanapun, kesemua anak Sosilawati tidak hadir di mahkamah.
    Selain Pathmanabhan, mereka juga menamakan K. Kathavarayan, R. Mathan, T. Thilailayagan, J. Sarawanan dan U. Suresh, kesemuanya pekerja ladang milik Pathmanabhan, sebagai defendan.
    Dalam pernyataan tuntutan mereka, kesemua anak Sosilawati antara lain mendakwa kematian ibu mereka pada usia 47 tahun telah menyebabkan mereka trauma dan mengalami penderitaan yang berterusan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Neslo says:

    comel jek bile die tiru anuar zain nyanyi…huhuhuhu =)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. nabbella says:

    lisa surihani best and cute!! but poco-poco ialah tarian yg berasal dari Filipina bukannya dari Indon. Ia ditarikan oleh masyarakat yg berugama kristian ketika mereka menghadiri upacara sembahyang mingguan mereka. Lihatlah sahaja bagaimana pergerakannya, yg membentuk salib.

    Mungkin kita x perasan kerana kita suka mengikut2 sesuatu yg baru tanpa usul periksa. Inilah cara musuh2 islam mengenakan kita sedangkan kita tahu apabila kita melakukan sesuatu yg menyerupai sesuatu agama maka kita dikira merestui agama itu seperti amalan yoga yg telah difatwakan haram kerana menyerupai agama hindu.cuma tarian poco2 ini belum difatwakan haram lagi. Marilah kita sama2 fikirkan.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Islam Itu Indah says:

      yes. setuju!!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • iamwhoiam says:

      ban jer la tarian nie kalau x suka… tu ha… bgtau kat PM kt.. asyk2 nak salah kan org kristian… bab tu la, skrg rakyat msia byk yg x bksefahaman…huhuhu….n bg sumber rujukan sekali ea….kt pn nak tau jugak…hohoho…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Miss pocO says:

    dg2 tarian poco ni diorg buat utk senaman kuarkan peluh…

    mungkin bunga tarian bukan dlm bentuk asal…sbb skrg aku tgok dh mcm2 gaya bunga tarian org buat…

    kat swak still aktif lg tarian poco2, ptndingan still lg…

    p/s : tak buat wei, nama jer poco…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  16. nabbella says:

    poco-poco a.k.a BENTUK SALIB. noted :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Miss pocO says:

      kdg2 tarian poco ni diorg buat utk senaman kuarkan peluh…

      mungkin bunga tarian bukan dlm bentuk asal…sbb skrg aku tgok dh mcm2 gaya bunga tarian org buat…

      kat swak still aktif lg tarian poco2, ptndingan still lg…

      p/s : tak buat wei, nama jer poco…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. abangnara says:

    thanks for the info tentang poco-poco

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Hitam Manis says:

      huh!! baru nak belajar tarian poco2..dah tahu maksudnya tak jadi lah~~ thanks for your info guys~~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. kurus says:

    agaknyer tu tarian utk orng K mengingati n mendalami agama mrka..tntunya itu amat dihormati dan baik utk mereka..

    tp yg peliknyer derang sendiri pon tk tahu..hal trsebut..
    mcm gak halloween..
    sehinggalah diberitahu..oleh kta..

    oleh itu, ada baiknya demi kesejahteraan kta semua yg sama2 bernaung di bawah satu negara yg berbilang kaum ini…kta sentiasa hormat menghormati sesama sendiri dan cuba proof read dulu ayat2 kta kt sini..sebelum di post..kutkut ada bahasa dua erti..atau serampang dua mata..yg boleh disalah ertikan..

    kalo kta nak cakap agak kesat n kasar dgn org sesama agama..mcm boleh la ditelan jerk..sbab kta faham kenapa n kenapa n kenapa…tetapi..biar sensitiviti tersebut dijaga trutama bila ia mungkin mengaitkan org lain..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. pelawat says:

    majlis makan malam pun ada poco-poco ek?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. aries_april says:

    kita bkn smbt pryaan cam orng filipine tu…
    kta just menari…yg pnting nawaitu..
    nk shtkan badan…x slh…
    n till now..krjaan x haramkan lg poco2x ni…
    x mcm yoga..
    that mean..kta leh menari…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cik lopes says:

      agree

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • miss_pinky says:

        BETUL.
        I SETUJU.
        JUST DANCE LOR,FOR FUN.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • XCANTIK says:

          pd pendapat sayela kan, nk sihatkan badan ade byk care dah kaedah..nk kaedah yg mane?susah?sederhane?senang?

          ramai yg dah tahu dan diberitahu poco2 ni tarian agame kristian swaktu upacare sembahyang mereka, jd mengape kite masih memeilih care ini utk menyihatkan tubuh badan????

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • aries_april says:

          i skogn gak pa u kta…
          tp..cam i kata..pntngnya nawaitu..klau nawaitu tu dh trpsong..tu yg slhnya…

          mngkin i slh kat ats…
          tarian ni bkn tuk kshtn ja..
          maybe sja ska2x…x slhkan?
          lg pn..krjaan still x bantah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • siti says:

          bg sy nawaitu tu penting bila kita nk pahala, niat buat baik jer dah dapt pahala. tp nawaitu utk menyelamatkan diri dr dapat dosa ni xpasti plak. sbb bila kita rasa benda tu xelok tp kita pun niat xperla kita nk suka2 jer. masalahnya niat mmg xkan mendatangkan dosa tp yg mendatangkan dosa itu bila kita buat. so semangatla skit, bila dah ada clash ngan benda xelok ni kita sepatutnya rasa benci la nk buat lgpun byk lagi alternatif lain. agaknya fasha sandha join halloween pun dgn niat nk suka jer kot…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. cik lopes says:

    Lisa dengan anuar zain tu mcm sesuai pulaka ku nengok

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. haHa says:

    zzzzz…den x stuju ngan ariel. Wlapon nawaitu pnting tp klau dah terang2 tarian tu mnunjukkan bntuk salib, ade kait ngan kristian baik tgglkan. Byk lg tarian melayu yg lain, makyong ke dondang sayang ke…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      thanks,,
      tu lah kan…tiap orng pnya pndpt msng2x..

      even i sndri x penh mri poco2x ni..
      i ada tngk jga..
      x smua yg kta bt tu ada bt bntuk salib..
      yg bntuk slib tu..just orng flpine ja bt…dia orng mryakan pryaan apa tah kat sna..
      boss i sndr ckp…coz dia kawen ngan orng sna..
      stkt ni..yg d bwa ke mesia..
      still leh d trma pkai….
      fatwa sndri x hlng smua ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • akunakckp says:

        nak tunggu fatwa ka..otak ada fikir sndiri la matlamat x menghalalkan cara…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • miss_pinky says:

      to haHa:
      KO EJA SALAH LA, NAME ARIES,BUKAN ARIEL TV TU,KE ARIL PETERPAN.
      HUUHU,SORRY JOKE ONLY . :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. syuhada says:

    mintak ulamak atau ustaz jelaskan..kite mana cukup ilmu nak pertikaikan apa2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. myra says:

    lisa mmg cantik..tp not very talented as fasha sandha…tgklaa tak lama lg fasha dpt award pelakon terbaik semula…drama chinta sgt best…lakonan dia bgs…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  25. saye says:

    aku pelik la.. orang sibuk berkata pasal poco2 la… kononnye ikut ape yang orang K buat la.. buat salib la.. macam baik sangat.. tapi bg pendapat aku la k.. BG PENDAPAT AKU.. benda ni depends on nawaitu kite jugak.. kan?? kite nak exercise je.. bukannye kite nk ikut ape yang diorang jogetkan kat gereja tuh.. berdose ke kite kalau kite joget poco2 walaupun niat nye hanye bersenam untuk menyihatkan badan??? jawab please… by hook or by crook ker.. lisa sweet sangat… friendly n tarak sombong!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • XCANTIK says:

      meh aku jawab..

      berdosela joget poco2 utk sihatkan badan.ko dah tau joget poco2 utk joget sembahyang org kristian kan? then nape ko masih nk buat?

      aku pulak nk tanye ko, ko nk sihatkan badan xde care lain ke selain poco?? poco2 je ko tau?

      ape hukum org yg pakai salib??even niat die hanye sekadar suke??ape ko nk jawab ha?

      serupe x org yg pakai salib dgn org yg memperaktiskan tarian salib akak joget poco2 ni??

      aku kesian la kat ko.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        saye…i pn fkr cam u…

        xcntik…cam i jelas kat ats td la…
        tiap orng pnya pndpt msing2x…
        menari poco ni x slh..
        nawaitu yg pntng..
        islam ni mudah..
        dia x prnh pksa kita,,,
        bnda ni..cam orng islm msk gereja la…
        klau kita msk just nk attent weeding somebody…bnda tu x slh…slhnya bla kita msk tuk celebrate pryaan dia orng…
        tp tu la kan..cam u kata..’orng luar tngk kita krng..ada lak bt spekulasi…
        dr nk elk smua tu trjdi….kita jgn p la gereja even nk attnt weeding…
        even niat kita jut nk attent…coz dlm islm x lrng..

        mcm poco2x jga…
        bnda ni x slh..orng yg smpai kan tu just x nk kita trikut..cam u kan…x nk kmi smua trikut mnri ni..tkut kmi mnri just nk mraikan upcra dia orng..
        tp..kmi just bt tuk ska2x..
        bkn tuk celebrate upcra dia orng…

        p/s:\muah tuk smua..pece no war…
        i pn x brpa tnggi agma..slh ajrkan ya?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pelangi says:

          wah..ade ke org islam kwin kat gereja..
          huhu..masjid kn bnyak..
          sedih nyer klo btul ade…:(

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pelangi says:

          huhu slh bca lh…sorry..hii…em..klo boleh d elak kn org islam pegi kat gereja kn….=(

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          huhuhuhu…..slh fhm ni…
          :-)

          cam i kta td la..tuk elak…better jgn p..
          cam mnri pooco2x ni la..
          better jgn bt….
          tp klau niat kita btul..x slh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. yang penting nawaitu kite..kalau nawaitu dah salah..maka salah la jadinya..ape2 pun lisa switttt… :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • udah says:

      menari utk exercise lain, menari utk majlis2 tu lain, xsuka aku majlis ada tari menari

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • KakLong says:

        Susah2 tukar step je…dari buat bentuk salib, kita buat bentuk bintang pulak…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • nabbella says:

          tak habis2 dgn nawaitu! bodoh. ape yg salah dlm islam tu, salah la! tak faham2! ne skarang dh tau tarian tu buat bentuk salib, jgn la buat lagi. bodoh betul. buat la tarian mcm stacy ke, ape ke. jogging ke.. benci plak aku bace komen nawaitu2.bahlul

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  27. haHa says:

    agree wif xcantik..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. ctk says:

    NIAT X MENGHALALKAN CARA!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. abg macho giler says:

    xdela cute sgt lisa nih….awek gua lg cantek……

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  30. syasya says:

    cutenye…… mcm aku! hehehhehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. 6 sense says:

    cun sgt lisa…kan best lawa cam dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. BLaCK MaMBa says:

    anuar zain dgn lisa pun cute gak klau jdi kawin ek .. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Yoga dah diharamkan….
    klu poco2 ni camnilah, klu nk bersenam, senamlah…jgn ikut sgt bentuk tu..korang blasah aa tunggang tebalik..xde aa bentuk salib lai.. ke gane?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. takata says:

    kalau nak diikutkan sgt halal haram… rase2nyer menari bagi wanita di khalayak ramai dan juga mendedahkan aurat tue boleh ke? aku bukan nak menghalalkan yang haram atau sebaliknya… rase2nyer yg bg komen macam2 nie ikut sangat ke ajaran islam? yang pi menyanyi terpekik terlolong kat karaoke tue boleh ke? kalau tak salah aku alat musik yang menggunakan tali pun tak boleh dalam islam kan…. ( betulkan kalau salah) … kenape boleh plak korang berkrompomi dengan semua tu? tapi bab tarian mcm nie korang nak kecoh macam2….

    kalau korang solat atau puasa tanpa niat pun tak sah kan… inikan die menari takde niat pun nak ikut ajaran agama lain…

    kite umat islam igt mengingatkan sesama kite tapi bukan sampai nak kondem orang tu nak kondem org nie…. cermin diri sendiri tu dulu….. (sambil mengadap cermin nak cermin diri aku sendiri… huhuhu)….

    sekian terima kasih….

    btw, comei betul lisa tue…. isk2….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  35. ahli sufi says:

    kembali lah kepada Al-Quran…
    semuanya terjawab bila kita ketahui apa yang tersirat di dalam Al-Quran…
    bukan sekadar membaca sahaja…
    insyaAllah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. budak says:

    cunnye , haha , pandai nari poco ek?ajar leh?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. nabbella says:

    kepada korang yg nak membela tarian poco2 dgn kaitkan nawaitu/niat, jgn jadi bahlul sangat.. ape yg salah dlm islam tu, salah la! tak faham2! ne skarang dh tau tarian tu buat bentuk salib, jgn la buat lagi walaupun nawaitu lain. bodoh betul. buat la tarian mcm stacy ke, ape ke. jogging ke.. benci plak aku bace komen bekaitan nawaitu2. bahlul. dh tau fact nye, cukup lah. nak kaitkan nawaitu lagi? bodoh. kuarkan peluh kepala hotak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. silentgirl says:

    bagi aku..menari poco2 tu bkn mksud die nk mgikut ajaran christianity or wut so ever..tp wanita menari2 dpn org rmai ni..hmm, xmolek la.lg2 makcik2 tua yg joint poco2 siap msuk competition..every week g training..ank ke mana laki kemana..hang dok sebok2 goyang bontot..aku pnh g tgk competition poco2 dulu kbtolan g kat tpt tu, lepak ar jap tgk dorg mnari..n aku sndri rase segan ble tgk makcik2 seusia mak aku n da pngkat nenek..kemain ligat lg, pkai da stock budak2 muda..haishhh..apalah…baek makcik dok umah poco2 sorg2 atau ajk kwn sorg dua kat umah..xpyh la smpai masuk comp..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. silentgirl says:

    lisa sgt comel! n dress up die sopan..x sexy mexy.tp kte xske la die jd pgacara kat mari menari tu..cam klaka je die wat2 gaya hiphop la..hihih, xsesuai la hun! sbb u ni npk ayu..tbe2 wat gaya cmtu..or sbanya die xsuai hostkan rancangan cmtu..mybe!hihi.juz luv d simple n ayu Lisa Surihani.keep it dat way..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Freaky says:

    Comey..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. nu..ui says:

    comey la lisa neh…nak sangat jmpe lisa lor… abg nara tlg pertemukan kami

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. pu3 bayu says:

    tak minat lah dgn tarian poco2 ni, btul tu tarian poco2 ni bentuk langkahnya bentuk salib..Subhanallah..menari tu kan dosa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. Saya says:

    saya berpendapat bahawa senaman atau tarian poco-poco itu adalah harus berdasarkan beberapa kriteria yang ditetapkan oleh Islam seperti tidak bercampur antara lelaki dan perempuan, tidak membuka aurat, tarian yang tidak boleh membangkitkan nafsu, tidak menimbulkan fitnah, tidak melalaikan, tidak memasang lagu yang melalaikan dan tidak ada unsur pemujaan sepertimana dinyatakan dalam 2 pendapat di atas.

    Realiti yang berlaku dikebanyakkan tempat dalam negara Malaysia melaksanakan tarian poco-poco ini bercampur antara lelaki dan perempuan, dilaksanakan di tempat yang terbuka, perempuan yang tidak menutup aurat dengan sempurna, memasang lagu yang ada unsur-unsur keterlaluan dan melalaikan. Jika Keadaan seperti ini berlaku, maka saya lebih cenderung berpendapat haram kerana ia melanggar syarat-syarat yang ditetapkan dalam Islam sepertimana dinyatakan di atas.

    Tidak menjadi masalah kalau tarian poco-poco ini diasingkan antara lelaki dan perempuan ditempat yang berbeza. Tarian poco-poco perempuan dibuat ditempat yang tertutup dan jauh dari pandangan lelaki, tidak memakai pakaian yang menjolok mata atau seksi dan dipasang dengan lagu yang mempunyai unsur yang baik. Di sini tiada apa yang dapat dipertikaikan lagi dan Islam juga tidak menghalang umatnya berhibur, tetapi biarlah hiburan itu mengikut lunas-lunas yang ditetapkan oleh syarak.

    Lelaki menyertai tarian poco-poco menyerupai perempuan? Menurut pendapat saya tiada asas pandangan ini, kerana ia tidak disertakan dengan fakta yang jelas. Tarian poco-poco adalah bertujuan untuk bersukan dan menyihatkan badan dan tiada fakta yang mengatakan bahawa tarian poco-poco ini meniru atau hanya untuk perempuan sahaja. Sepertimana saya jelaskan di atas, kalau tidak bercampur lelaki dan perempuan dan mematuhi segala syarat yang ditetapkan oleh Islam, maka harus bagi lelaki menyertai tarian tersebut.

    Tarian poco-poco berasal dari agama kristian? Saya berpendapat bahawa tarian poco-poco ini yang dilaksanakan di Malaysia tidak pula menampakkan unsur-unsur keagamaan dan tiada pula setiap pergerakkannya berlambang kristian seperti yang didakwa oleh sesetengah blog dan artikel. Saya juga berpendapat bahawa tarian poco-poco ini tidak mengamalkan budaya agama mereka. Hujah saya yang mengatakan seperti ini ialah tarian tersebut tidak menjejaskan akidah umat Islam, dan tidak mensyirikkan Allah. Jauh sangatlah kalau dikatakan tarian poco-poco ini mengikut agama kristian.

    Saya tegaskan di sini bahawa saya tidak membangkang pendapat orang yang mengatakan haram disebabkan poco-poco ini mengikut budaya kristian atau sebagainya, kerana mereka juga mempunyai hujah. Segala hujah saya di sini bukan menyokong tarian poco-poco ataupun menidakkan tarian poco-poco! kalau anda semua mempunyai hujah berdasarkan pendapat-pendapat ulamak, maka teruskan dengan hujah anda semua. Artikel saya ini bukan fatwa, tetapi ini sekadar pendapat saya sahaja berdasarkan ilmu yang lemah dan saya tidak layak mengeluarkan fatwa.

    *dipetik dr sebuah artikel

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  44. mat yus says:

    lisa tak berapa cun. cun lagi mak cik didepannya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. LILY M says:

    cute dia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0