Written by AbangNara | November 3rd, 2009

Pergh. Terkejut beruk kami dengar ada orang yang mendoakan Azwan Ali menjadi anjing di depan Kaabah time dia pergi umrah nanti. Kasar betul tue. Tak sangka ada orang boleh berniat sampai macam tue sekali kat si Azwan Ali laser nie. Mesti sebab dia pernah kena bantai teruk ngan Azwan Ali dulu.

Itu yang dalam video kat atas nie, Azwan Ali terus menangis bila ditanyakan soalan pasal ada orang nak dia jadi anjing. Sentap beb kena tanya soalan macam tue. Kalau kami kena tanya pun, mesti luka di hati yang suci nie. Tue yang sampai Azwan Ali terus tangkap leleh kat situ gak. Tersentuh jiwa raga dia yang suci tue.

Buat Azwan Ali, kalau anda betul-betul nak berubah, pedulikan kata-kata orang. Manusia nie makin dilayan makin syoklah diorang. So buat derk jer. Anda yang nak berubah jadi tak perlu libatkan orang lain yang tak tahu apa-apa. Go Azwan Ali, go ~~~

99 responses to (VIDEO)Azwan Ali Dan Air Mata Insafnya

  1. eclipse says:

    gosip plg best!

    0
    0
  2. eclipse says:

    azwan telah kembali ke dunia penciptaNYA…
    SEMOGA BTL2 BERUBAH…

    0
    0
  3. hantupensil says:

    hohoho…nangis lor plok…

    0
    0
  4. aRieS ApRiL says:

    x tngk melodi last week…

    tp nk tau dia brbh @ x…
    p bka blog dia…
    klau stil same gna ayt yg sma…
    p arh…………

    0
    0
  5. yula says:

    meletop nie..
    aku dok tnggu2 yg ni la

    0
    0
    • aRieS ApRiL says:

      artis ni talam 2 muka….
      apa dia ckp lum tntu dia bt…..

      0
      0
      • blackberry says:

        dah name dah artis… pelakon (senang jer nak bagi nangis.. kdg2 bukan sbb insaf pon.. tp nak mintak simpati lebih2..) dorg ni bukan setakat penipu…pemutar belit!!!! depan tunjuk baik, belakang wat hal…

        0
        0
  6. ammey says:

    nauzubillah..

    0
    0
    • aRieS ApRiL says:

      apa yg ko trkjut amy?

      0
      0
      • ammey says:

        xda la..
        ksaq btui owg yg doakn dia
        tp pe2 pn allah x tima doa nk rosakkn owg len

        0
        0
        • aRieS ApRiL says:

          aries ni…
          mmg la x ska dia…
          tp xda la doa smpai cam tu….
          just geram ngan kata2x dia pd orng…
          smau nk bt msuh….

          0
          0
        • ammey says:

          2 memg la..
          bek kta diam ja
          klu x kta pn cm dy gk
          hehe..

          0
          0
        • BumbleBee says:

          “Terkejut beruk kami dengar ada orang yang mendoakan Azwan Ali menjadi anjing di depan Kaabah time dia pergi umrah nanti”
          …….betul ke ade org doa atau hanyalah pengajaran yg dtg dr Allah kepada dier supaya berubah. yelah, dlm blog dier pun byk nama2 haiwan tu dlm words dier….setahu aku, Allah x perkenankan doa utk menganiaya/memberi bala kpd org lain melainkan bala/musibah itu dtg dr Allah sndiri utk menguji umatNya..
          ..dan setahu aku, kt Mekah mmg sumer Allah bayar cash…segala yg x elok yg kter buat sebelum ni akan ditunjukkan secara terang-terangan di sana…(ini based on ape yang aku baca/dgr drpd pengalaman2 jemaah haji, org2 tabung haji yg menguruskan jemaah dan ustaz yg bagi kursus haji kt sini)…

          aku tngok melodi aritu, apepun baguslaa komen Azwan biler diterjah pasal tu. Aku rasa, x payahlaa nk menuding jari kt sesapa…just minta maaf, redha dan insaf atas apa yang berlaku…..semoga berusaha ke arah yg lebih baik!!!

          0
          0
        • blackberry says:

          amin….

          0
          0
        • jane says:

          mungkin tuhan nak dia rasa balik perkataan2 kasar yg dia pernah sembur kat org lain….macam mana dia bagi org lain menangis dgn bahasanya yg kasar tu… so bila dah kena balik pada diri sendiri jgn salahkan org lain… sesungguhnya keburukan itu adalah dtg dari diri kita sendiri….

          0
          0
  7. yula says:

    time kata kat org anjing,b***,ank h****
    xhengat.
    org kate dia tau nangis
    smoga btoi la insaf tu

    0
    0
    • ammey says:

      amin

      0
      0
    • aRieS ApRiL says:

      hope so…..

      0
      0
      • blackberry says:

        ape2pun, harap2 mmg tollah azwan ni berubah..
        dlm melodi aritu siap tunjuk ‘wajah baru’ yang tak bermekap dan ntah ape2… yelah, dah org bertaubat cam ni mmg kite kena doakan yang terbaik untuknye… jgnlah diulang tabiat lama yg tak elok, tutur kata yg tak sopan dan perangai yg suka mengata/mencaci org lain….
        mudah2an Allah bukakkan hati si azwan ni… dapat dijadikan pedoman dan contoh untuk artis2 lain…

        0
        0
  8. sitifazelahh says:

    baik buruk seseorang manusia,bkn kite yg tentukannya,kalu dia nk berubah kite doakan yg terbaik saja.amin….

    0
    0
  9. ammey says:

    wt pela nk doakn y xbek utk owg len
    pe slhnya doakn dy brubh
    tkut oo klu doa yg bkn2 2 trkna kta blik
    dh la dpn kaabah
    hormat la “umh Allah” sama

    0
    0
  10. ammey says:

    buang yg keruh ambik yg jernih

    0
    0
  11. ammey says:

    lately dia blik mekah ksah insaf dy ja..
    len cita xda ka
    hehe

    0
    0
    • yula says:

      xda kot

      0
      0
    • eclipse says:

      slalu klu org blk [email protected]…kbiasaanya aku tgk dlm sebulan or 2 bulan…mmg nmpk la insafnya…
      cite pon yg baik2 jer….mcm makcik kat sebelah umah aku…pki tudung xtanggal…
      sblm g mekah xde lah plak time nak myapu btdg…
      pas 2 bln…perangai lama dtg kembali…

      0
      0
  12. blackberry says:

    nak komen sikit….
    ade gak artis ni (yelah, dah namanya artis… berlakon boleh, nangis boleh, menipun pun boleh..) siap canang satu dunia.. nak berubah lah, yg ompuan lak.. dari x pakai tudung-bertudung-pastu bukak balik tudung…. yg lelaki plak.. dulu kuar masuk disko, minum, mabuk sane sini… bgtau dah berubah.. last2 terkantoi kena tangkap khalwat dan ntah macam2 lagilah….
    dan kite sbg peminat mmglah gembira bile ada artis kite nie dah berubah… tp janganlah perubahan tu sekadar nak memintak simpati or menunjuk2… tapi tak ditunaikan ape yg telah dijanjikan (cam Dato’ CT)…kite mmg sentiasa mendoakan yg terbaik untuk para artis sbb ape, tau..??? sbb kite SAYANGKAN artis tu… tapi ape yg menyedihkan, artis2 ni tak paham dan tak tahu erti yg kite nie syg kat dorg… lagi buat perangai… dah bertaubat tu, lakukanlah seikhlas hati demi kerana Allah SWT dan bukannya nak menunjuk2… (istilah TAUBAT ni kene faham btol2… tinggalkan ape2 perangai yg tak elok dulu, insafkan diri dan kembali ke pangkal jalan..!!)…
    MUDAH2AN AZWAN ALI BENAR2 DAH INSAF DAN INSYAALLAH PINTU TAUBAT ITU SENTIASA TERBUKA UNTUKMU…

    0
    0
  13. ANneDeSilva says:

    hurmm…
    semoga Azwan benar2 kembali kepangkal jalan..
    begitu jugak kita semua yg sememangnya tak lari dr silap dan salah serta dosa..
    maaf memaafi..hormat menghormati..
    insyAllah kita semua tak rugi…
    sama2 kita doakan kebaikan utk semua…

    0
    0
  14. ANneDeSilva says:

    Pada dia kita datang dan pada dia jua kita kembali…

    0
    0
  15. ANneDeSilva says:

    mana semua?

    0
    0
  16. ANneDeSilva says:

    anne sorg jewk ke?
    kak nara mana nie?
    cian anne..
    takde org nk teman..

    0
    0
  17. ANneDeSilva says:

    ni yg tak best sorg2….

    0
    0
  18. ANneDeSilva says:

    kakkkkk naraa..
    where are u?
    mohla borak dgn anneee…

    0
    0
  19. ANneDeSilva says:

    ANYBODY HOME????

    0
    0
  20. ANneDeSilva says:

    hurmm..

    0
    0
  21. ANneDeSilva says:

    lalalalalalalallalalala…hei..hei..hei..lalallalala..

    0
    0
  22. eclipse says:

    anne aku msk…dia lak hlg…

    0
    0
  23. eclipse says:

    anne ble kite nak merewang 2 org g mid??
    ko nak g aus lak…
    xpe lah…tgu ko blk nti…

    0
    0
    • ANneDeSilva says:

      ok bole…/
      ko tunggu aku balik taw nanti kita pi sesama..
      anne balik dlu..
      take care eh..
      muahh./.

      0
      0
  24. pening says:

    Mngkin kali ni dia benar2 dpt hidayah dr Allah….syukurlah..

    0
    0
  25. lanToK LeW says:

    moga2 azwan betul2 insaf dan jangan dok ulangi kesilapan lalu….bese laa setiap manusia x lepas dari melakukan kesilapan….

    0
    0
  26. AdmiralTuah says:

    aku off-topic kejap … bukan per, dah tak tahan nengok keletah sorang individu cina dr muar, jhr ni.

    since aku tak tau nak tulis kat ner … aku tempek kat cni jer lah … harap maaf ek smua.

    harap2 beautifulnara buleh buat entry pasal isu ni … bknnya nak bagi perbesarkan lagik isu … tp skadar nak bagi respons pd manusia2 yg terlalu bongkak dgn kebolehan diri mrk sendirik … seolah2 org lain aja yg salah, diaorg tu maksum segala.

    mangkuk yg namanya namewee 2 sekali lagik mencetuskan kontroversi kat ytube … kali ni, dia tak puas ati sgt pasal electricity breakdown kat tmpat dia.

    isu breakdown letrik … tp dia buat kecoh seolah2 org2 melayu, gomen n TNB sengaja nak menyusahkan idop dia … pas2 dia mencarut2 n carik gaduh plak lagi.

    aku taknak komen lebeh2 … korang nengok video dia kat ytube … pastukan nilaikan sendiri.

    mangkuk ni mmg racist yg sebenar2 racist … keterlaluan kuang ajar n melampau !!!

    * video

    0
    0
  27. Rin says:

    utk azwan ali, padam la blog tu..
    sbb kasar sgt..
    jgn lah simpan blog tu klo btul dh insaf..
    ikhlas ckp ni

    0
    0
  28. pEnArI pOcO2 says:

    assalamualaikum, selamat pagi sume…
    untuk abg azwan, kalau abg dah betul2 insaf kna Allah, peduli lah aper diorg kata…yang penting nawaitu kita yang ikhlas dan jujur kna Allah…
    Biarlah diorg mendoakan pepon, sebab doa yang jahat Allah xkan terima…
    semoga abg azwan tabah menghadapi semuanya…

    0
    0
  29. [email protected] says:

    xsempat nak komen semlm2…
    dulu dia cakap kat KAK ADIBAH NOR mcm BAB_… sekarang orang lak ckap n doakan dia mcm 2…

    ape yang kak Dibah rasa dia pun rasa jugak… tp dia lagi teruk siap orang doa kan dia di tempat paling Suci …

    jadi utk abg azwan arap betul2 berubah…
    jangan cakap xsupe bikin… sebab banyak artis malaysi yang ckap tme balik dari tanah suci nak berubah tp xberubah pun…

    cube kita imbas kembali..
    1 KAK OGY A.Daud perubahan dia sekejap jer..
    2 Noryn Aziz sama jugak
    3 Datuk CT lebih kurang jugak
    4 Makcik Kartina Aziz
    4 jadi sekarang Azwan Ali arap jangan ikut dorang ni..cakap beria2 tp xsempurna sanagt

    0
    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      ramai lg sbnarnya, tmasuklah :
      6. Deja Moss

      …tp aku tabik 100% kat 3 org artis nie, yg mengotakan janji diorg :

      1. Rahimah Rahim
      2. Noorkumalasari
      3. Wardina Safiah

      0
      0
      • [email protected] says:

        tp yang ni paling bagus….. aku x penah juper artis malaysia mcm dia… sampai orang sruh nyanyi satu baris lagu dia pun dia cakap dosa suara pepuan aurat,,,,,,,,(Noorkumalasari)…. contohilah MAKCIK Kumalasari…

        Deja Moss lupe nak tulis tadi….

        0
        0
        • [email protected] says:

          tp rasa nya RAHIMAH RAHIM RAYAT SINGER bukan warga MALAYSIA…. heheh

          0
          0
        • awekmas says:

          layan ja…hahaha

          0
          0
        • jane says:

          ada sekali keluar dlm alkuliyah…salah satu ustad tu ada kata….”suara wanita tu bukan aurat…” aurat adalah tubuh badan…bukan suara. itu ustad tu cakap la…

          0
          0
  30. kak long says:

    Alhamdulillah kalau betul AA dah berubah, semoga hidupnya diberkati Allah, tapi janganlah jadi seperti segolongan artis yang hanya berubah bila baru pulang dari membuat umrah lepas tu hu ha hu ha balik. cth dah banyak Ogy cth paling baik, balik sahaja dari umrah tak ndak nyanyi dsb alih2 sekarang menyanyi macam pontianak tak sedar diri tudung pun dah makin nak hilang nampak leher tu aurat juga OGY! CT jangan cakaplah , pesanan untuk CT buka ajelah tudung tu tak usah pakai dah nak nampak sebiji kepala, buat menambah dosa aje mempersendakan agama, aurat tu wajib ditutup dan suara juga adalah aurat. contohilah Noorkumalasari.

    0
    0
  31. AMYA says:

    tu la jgn sesuka ht gelar org anjing…..dlm blog dea,penuh dea panggil umat manusia ni anjing…
    dea ni pandai ckp..tp bila kena batang hidung dea,nak melenting gila…
    ala dea tu x insaf pon..saja cari publisiti

    0
    0
  32. baem says:

    dua minggu lepas blk dr mekah….balik dah perangai lama….

    0
    0
  33. see says:

    azwan nangis2. harap2 dia ingat dia penah cakap orang hanjing, dan orang babi. maybe time tu dia tak pikir orang yang dicakapkan tu pun nangis macam dia..(cuma nangisnye tak keluar dalam tibi je..hehehe)

    0
    0
  34. see says:

    oh yee..siap ada dia salam dengan dato Farid TV3 yang dia kutuk tahap gaban dewa dalam blog dia…harap ikhlas la salam tu (walau salam cam tak ikhlas je aksinye..hehehe)

    0
    0
  35. khairul1 says:

    Syabas azwan bin ali, harap anda sentiasa cool!

    Khairul,
    A fan of
    Gambarcarabersetubuh.blogspot.com

    0
    0
  36. Kirt Hammez says:

    fuh..sape la yg kurang hajar cakap cam tu

    0
    0
  37. Geng Beng says:

    Persoalannya sekarang, betulkah ia sudah berubah ?

    0
    0
  38. Alvin Claud says:

    Perfect work you have done, this website is really cool with great information.

    0
    0
  39. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely great. I really like what you have acquired here, certainly like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible. I can not wait to read much more from you. This is actually a great website.

    0
    0