Written by AbangNara | July 2nd, 2011

Terasa nak terkeluar pulak ayam KFC yang baru dimakan masa kat airport hari tue. Semoga pihak atasan KFC menyiasat video ayam KFC tapak kasut ini.

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

123 responses to (VIDEO)Ayam KFC Tapak Kasut, Pasti Enak Berkrim

  1. che' sha says:

    huu..agak2 lah kot..makanan tu..tak elok buat main =,=’

    0

    0
    • abang jaijai says:

      boleh tak aku nak doakan dia termakan tapak kasut dia tu balik?

      0

      0
      • faz says:

        ni pekerja takde moral..

        ni jenis dalam setahun ntah berapa puluh kali berenti tukar kerja…

        0

        0
        • Apat says:

          bangsat punya manusia…mintak2 la tuhan kudung kaki si bangkai ni…perangai mcm sial

          0

          0
        • fitt says:

          pkeje paling bodoh dlm dunia,dh ler wt keje bodoh pas tue pas tue download lak,mmg bodoh,tuhan tue maha kaya…kfc buang sja pekeje n jg yg ambil video ni jg,…boykot kfc

          0

          0
      • niki says:

        camna pulak kes2..
        yg sama2 kita xtau.. xnampak..
        misalnya..
        KFC air ludah.. !!..
        KFC.. air kencing !!!

        silap2..
        ada jugak KFC.. darah haid !!…
        KCF air mani !!..
        dan mcm2 lagi.. !!!

        0

        0
      • unknown says:

        patut la kerja kfc je…takde otak rupanyer

        0

        0
        • miss says:

          salam… rndh ke taraf org keje kfc? smpai di labelkn x de otak…

          0

          0
        • hunnybunny says:

          salam, aku rasa maksud unknown tu bukan semua, tpi sorang tu jer. org yg terlibat dalam video ni. yg dilabelkan takde otak tu, pekerja dalam video ni. sape suruh buat kerja macam tu. KALAU pekerja kfc yg lain buat mcm ni jugak, means yg lain pun takde otak jugak lah. so, siapa makan lada, dia terasa pedas. PEACE NO WAR! :)

          0

          0
        • no name says:

          hek eleh agak2 la nak ckp cmtu.ingt kerja kfc ni low class sgt ke? kalau takde pekerja kfc kau ingt kau blh msk sendiri aym kfc tu??

          0

          0
        • nur says:

          agak2 rezeki dia ni halal ke haram ni?pecah amanah..ade ke makanan yg dimakan oleh org ramai dibuat mcm tu…..pekerja2 mcm ni bukan shj low class tapi low moral jugak….samada yg kesat kt tapak kasut,yg dok rakam dan juga kwn2 yg xmenegur dorang ni seme..sekian…fikir2kn lh…..(aku marah kalau org yg xde moral ni)

          0

          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          sape kate keje kt kfc tu low class????? sape cakap????? pekeje nye yg low class ! pengotor ! bodoh betol !!!!

          0

          0
        • nanonanonano says:

          ek elehhh, kau emosional sgt apehal? atau kau yg terlibat sama dalam video ni? HAHA

          0

          0
        • epolusia says:

          itu la di katakan kerana nila setitik rosak susu sebelangga. kerana adanya segelintir pekerja yang xbermoral so yg lain pun kena la sekali bahananya.

          0

          0
    • soh KFC siasat abes2an. aku nak suap kasut yg baru pijak taik ayam panas ni kat mulut budak dlm video tu

      0

      0
    • red says:

      Gurau pon gurau jugak woi. Rezeki yg dorang cari rezeki halal tapi bile dah jadi macam ni pecah amanah & tak jujur, duit gaji haram tau. Yg ni kesat kat tapak kasut, besok2 kesat kat bontot?

      0

      0
  2. kak says:

    kembang tekak

    0

    0
  3. miss nona says:

    ni bukan K*ntucky Fried Chicken ni… ni K*ntucky Floor Chicken.. haihhh…

    0

    0
  4. miss_pinky says:

    makanan itu rezeki ALLAH, bila buat macam ni, sampai letak kat kaki sume, mendajal orang namanya, biar lah, sok2 orang yang buat tu lagi teruk kena dajal.

    0

    0
  5. azean says:

    ingatkan kt luar negara, kena report ni…org islam tuu…

    0

    0
  6. lav_purple says:

    isk3…kuang ajo tol budak2 ni men2 ngn makanan… kang xberkat lak rezeki yg masuk. hmm mne la pg hormat dorg pada rzeki yg Tuhan bg…mcm xikhlas je nk keje. :(

    0

    0
  7. mrs love says:

    melampau btol pekerja die nih..kfc bg kerje & bg gj kt die cm 2 lak die wt keje…org cm 2 klu tuhan nk tarik blik rezeki die smpai ble2 la die xde keje…elok2 rezeki 2 halal jd x halal…hope pihak kfc ade kn pemantauan yg lebih giat lg terhadap pekerje dorg cz da byk sgt dngo berite buruk tntg kfc..aku still nk mempertahankan KFC sebb aku memg febret KFC nih..so pihak atasan kfc nih saman jek pekeje yg wat dajal cm ni…

    0

    0
    • dell says:

      salam, saya dah bekerja kfc dah nak hampir setahun…. Pernah jadi csc, cashier n backup. 1st time saya nampak perkara macam ni. Memang kurang hajar punya cook. Org bg keje die buat kes mcm ni. Mana boleh main2 dengan makanan. Bukan setakat pelanggan yang makan ayam tuh, pekerja kfc pon mkn juga.
      Harap orang atasan kfc ambil tindakan. KFC memang pentingkan kualiti. Tapi kadang2 pekerja die yang x bermoral. Astaghfirullah…..

      0

      0
      • diki says:

        mmg teruk betol la moral diorang ni.. sah2 budak tgh tgu spm tuu.. tu yg xde perasaan langsung psal mknan..cube pk kfc yg ko buat tu mak bapak korg yg mkan..ape ko rase?

        0

        0
      • daisy says:

        melampau betul manusia mcm ni..yg membezakan tiap manusia tu adalah ilmu pengetahuan & moraliti. apa motif dorg bt cam ni.. apa yg pelanggan makan tu lah duit gaji korg keje kat kfc…tak berkat lansung…

        0

        0
  8. Fitrihadi says:

    Ini isu lama.. dah baca update terbaru dari KFC??? Sila baca sini! http://fitrihadi.com/2011/07/kes-ayam-kfc-adalah-isu-lama/

    0

    0
  9. zalin says:

    bangang betul bdk KFC tu..

    0

    0
  10. mysara says:

    kurang ajaran betul budak nih..

    0

    0
  11. kid says:

    hmmm.. bila lapar baru laa nanti nak hargai makanan.. huhuhu

    0

    0
  12. mixgirl says:

    ish…geram aku tgk…klau smua pkeje jenis mcm nie entah dh berapa byk tapak kasut aku dh mkn…!!!!
    aku nie dhlah pgemar fanatik kfc….nie yg buat aku bengang!!!!
    nasib budak nie aku x npk muka dia…klau x mau aku carik budak ni satu m’sia punye kfc!!!!
    terus aku bg dia mkn kaki!!!!

    0

    0
  13. Junaidiey says:

    Ni mesti kes lambat bayar gaji ni… tu la pekerja tu panas.. hahaha…

    0

    0
  14. molly says:

    nmpak gaya mcm nk sabotaj je nie

    0

    0
  15. aku says:

    bodoh btol staff2 KFC nie taw….aku dh bnyk kali dgr psl staff2 diorng nie…mmg sengal….
    aku pernah dgr yg kitchen diorng banyk tikus…kekadg ayam yg dh kene gigit tikus pon diorng serve kt customer…..
    since 2006…aku x penah mkn lagi kt KFC….naik lOya tekak nie tgk…..

    0

    0
    • lala says:

      aku pun penah kne ngn KFC kt JITRA tu.. bangang punya pasal.. pengotor… time tu aku x mkn ayam.. aku minum pepsi je… dah abis aku minum, aku kunyah ice sbb tggu kwn aku mkn KFC… smbil amik ice ngn straw tu baru aku tnmpak kt dlm cawan aku tu ada LALAT!… bodoh btol.. 1 ari aku myumpah KFC JITRA 1 tu …. pengotor..

      0

      0
  16. Ally says:

    Bahalolll betol … Kn makanan..

    0

    0
  17. wanputrra says:

    hah. jumpa kat akhirat la bro lu wat macam tue!!

    0

    0
  18. Fairytopia says:

    itu ape yg kita nmpk, tgk dlm vdeo, tp yg kita x nmpak?x tau lah ape lagi yg diorg pnah wat…

    0

    0
  19. che-armad says:

    dari video ni…
    nampak sangat budak ni tak puas hati
    dengan management KFC…
    atau pun baru lepas kena maki dengan customer…
    tu yang keje macam nak tak nak jer…

    Rujuk entri ini:
    http://che-armad.blogspot.com/2011/07/isu-panasss-ayam-kfc-perisa-tapak-kasut.html

    0

    0
  20. hazran says:

    aku mcm dgr diorg sebut Ampang je..
    Lahanat!! Jom kita cri diorg kt Ampang..
    xkira la Ampang Point ke,Ampang Jaya ke,Ampang Park ke..Kita kesat muka diorg ngn tapak kaki kita plak..

    0

    0
  21. hazran says:

    aku mcm terdgr diorg sebut Ampang je.. jom cri diorg kat Ampang..
    xkira la Ampang Park ke,Ampang Point ke,Ampang Jaya ke.. kita cari dn kita Kesat plak muka diorg kat tapak kaki ni..
    atau..kita bako..kita bako..

    0

    0
  22. Kami di pihak KFC memohon maaf di atas ketelanjuran kelakuan pekerja di dalam rakaman ini. Kami akan menyiasat perkara ini dan memastikan pekerja yang terlibat akan dikenakan tindakan sewajarnya dan akan diberhentikan. Kemungkinan dia tidak akan hidup di muka bumi ini lagi. Mohon Maaf semua.

    0

    0
    • pic says:

      boikot kfc

      0

      0
      • jane says:

        BOIKOT BOIKOT BOIKOT BOIKOT celaka betul aku baru makan semalam….mulai sekarang aku akan XXXXXXX KFC….takkan percaya lagi…nak makan beli ayam goreng sendiri….

        0

        0
        • mysara says:

          alahai…asyik nak boikot je. tempat lain pun, kalau pekerja dia perangai mcm xda akai mcm ni, sama jugak.

          0

          0
        • jane says:

          mana yg kita nampak kita boikot le…. kalau mcd pon buat perangai macam tu boikot le jugak….skg ni aku dah nampak kfc aku boikot kfc kalau makan tentu akan terbayang balik perkara ni…tak kira le kfc mana … but kalau ko nak makan lantak lah sape kisah…aku kisah tekak aku je….

          0

          0
        • WG says:

          eleh nk boikot konon… bnd2 cm nie cpt jer nk boikot.. bnd2 len xnak plak kome nk boikot… kaw xnak mkn sudah.. xyah nk guna perkataan BOIKOT 2 la.. xade gune nyer pon… Bnd nie trjadi ats sikap diri manusia 2 sndri.. xyah le mike nk berBOIKOT boikot.. heh!

          0

          0
  23. anyss says:

    ni mnusia ker setan??? klu aku jmp budak ni, aku sumbat mulut dia ngn kasut yg dh dipalit tahi anjng..!

    0

    0
  24. Anonymous says:

    moral of the story! adajkan cctv didlm dapur diorang !!!!!!!!!!!!!!!!!!! yuckkkkkkkkkkkkkk iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

    0

    0
    • faz says:

      ha…betol gak…cctv tu tayang live kat depan kaunter, so customer pun boleh monitor…bkn takat kfc je, semua restoren elok mcm tu…elok juga nak monitor ke-halal-an sesebuah restoren…cume owner mesti taknak kan sbb takut terkantoi resepi…

      0

      0
  25. Kacang Soya says:

    kena tengok jugak outlet mana ni kan? budak yg buat keje ni mesti ada isu bengang bengkek hati dgn manager restoran ni. tapi apa pun x baik buat mcm tu. aniaya org yg nak makan. cadangan pasang CCTV pon bagus jugak mcm kata Anonymous.

    0

    0
  26. Kuruih says:

    kalo marah bos pon kenapa pulak orang yg beli n makan nak dijadikan mangsa..?
    ini lah mentaliti yg rendah dan sengkek…

    marahkan nyamuk kelambu dibakar

    0

    0
    • luvie says:

      itulah manager yg marah2 kat staff kfc..pelanggan pula dijadikan mangsa dgn perbuatan yg menjijikkan tersebut..diharap setiap premis kfc letak cctv di setiap bahagian…n manager pun janganla mendesak dan memarahi pekerja mereka dan memalukan di hadapan pelanggan..

      0

      0
      • bekas pekerja kfc says:

        betul tu luvie.manager nk mrh blh tp agak2la..staff pn ada perasaan maa..dahla kerja mcm nepal kne pressure dr customer yg byk songeh lg mmg tekanan beb.sesiapa yg mentality rendah mmg jgn berangan nk keje kt kfc.bwt pengetahuan luvie kt dlm kfc mmg dh ada cctv pon.

        0

        0
  27. poyo says:

    takde maknanya dia bengang dengan manager atau pasal gaji.budak bahalol ni memang sengaja suka2 nak selet kat tapak kasut.biasa la..budak part time baru nak naik.celaka kau!

    0

    0
  28. jonah lomu says:

    lg best post trus kat wall fb tuan empunya kfc holding tu..

    0

    0
  29. naikMOTOR says:

    pihak pengurusan kfc,sila pastikan penyediaan makanan itu halal dan BERSIH…kepada semua yang terlibat dalam bidang pemakanan-warung,restoran dan hotel,ingat jangan aniaya pelanggan anda dengan bagi makanan yang kotor…nanti dipersoalkan di akhirat kelak dan lagi rezeki yang kamu dapat itu tidak berkat

    0

    0
  30. qiqi says:

    mmg pun ada pekerja yg buat mcm ni..d mana2 tempat pun..

    0

    0
  31. xoxo says:

    dulu aku pengemar kfc tp slepastemakan ayam busuk kat kfc midvalley 2 tahun lps, aku dh x lalu nak masuk kfc lg dah…..)

    0

    0
  32. milhaf says:

    cm kfc kt sebelah sogo je.. hek3.. kfc kt c2 cm suram je.. ps2 tgk pekeja dia pn cm zombie je.. bler aku jenguk2 ke dapur, tgk cm kotor je… hrm.. xtahu la.. bdk ni memang nk kena makan kasut size 8 bersalut tepung kepsi ori ni klo cani.. kuang haja sungguh!buatnya mak ko yg temakan aym 2, ko nk watpe? xpasal2 jd ank derhaka.. ngok!

    0

    0
    • Fairytopia says:

      alamak dah pnah termakan kat situ…huhuhuu, a’a cam buruk ajer kan kfc situ

      0

      0
      • Rin says:

        eee… baru jek singgah tghri td … :(
        kt ctu mmg disaster tmpatnya… ekon x rasa,,, sos cili pon xde atas meja,..
        kfc plg teruk pnah aku bkunjung kt ctu… TAK LALU nk ulang dahhhhhhh…!

        0

        0
        • Fairytopia says:

          btul2…lantai nye berkulat mmg x lalu, pastu ade byk tisu jatuh, meja pun melekit2.. tp aritu nsb baik x mkn aym just mnum aje tp mkn wadges la pulak..huhuuhu

          0

          0
  33. CSI says:

    ak rasa kan, pekerja ni bru pas kena SOUND ngan majikan. agak kna tgur LEMBAB kot wat keje.

    ape lg, nak lepas geram. wat la AYAM yng menJILAT tapak kasut… yg penting, pekerja ni kata :
    “hahaha ak ko xdpt detect. yg paling MALU… adalah ko wahai KFC…”

    tapi bila rasional balik, pekerja ni mmg DAMN! hormat rezki wei!

    0

    0
  34. body says:

    melayu la tu..beri malu je

    0

    0
    • mulut capoi says:

      Nampak budak tu pun masih hingusan , tak tau apa hanya tau kerja dapat duit cukupppp…basuh berak pun x cuci.
      kalau cerdik x kan rakam gambar, disitu dpt. kita nilai tahap dia. Ada yg. suruh tu , bodohhhhh…

      0

      0
    • fitt says:

      mmg otak dia letak bawah tapak kaki dia….mmg bodoh…kfc tolong ambil tindakan dgn segera

      0

      0
  35. arabella says:

    kembang tekak toi. setuju ngan rakan2 di atas supaya cctv dipasang kat kitchen. bkan kedai runcit n kedai baju je yg perlu cctv, restoran segera cam ni pon perlu cctv jgak. jujurlah ngan pelanggan anda krn anda mendapat rezeki hasil dri pembelian2 dri customer anda

    0

    0
  36. Kak Su says:

    Boikot KFC senang cerita..Ada org ckp ayam KFC tu kena suntik hormon..tu yg besar giler tu…lemak pula berlapis2 dlm isi…ish…

    0

    0
    • makanan dan suntikan hormon diberi semasa ayam tu masih hidup lagi olih penternak bukan kfc. Ayam 2-3 bulan dah dijual….untungnya.
      kesan hormon ni gangguan pada kidney nanti…..kanak2 paling kesian….., obesiti, lagi pun makanan lemak bergoreng x elok untuk kesihatan.
      Aku cerewet sikit hal2 makan ni..mesti kena pilih x kisah sedap x sedap janji bersih, berkhasiat n halal.

      0

      0
      • WG says:

        alahai korg nie la… mane der aym yg x disuntik hormon la… kecuali aym kg.. (means yg kita bela sndri tok mkn sndri) kalo tok jual majoriti suntik la… so kalo korg xmkn kfc pon.. mkn aym jual kt pasar pon same jep… =.=” cuba la korg nie bermotivasi ckit.. haisshhh… shincah…

        0

        0
  37. encik karim says:

    Kite ni boleh tgk pastu komen jela kt sini..takde nak ambik tindakan..nak juga aku tgk kes ni kuar kt tv pastu tgk apa org kfc nak komen.

    0

    0
    • orang niaga ni dia orang x kisah hal2 kebersihan janji untung cukup.kesian pada org. yg. makan sampai menjilat jari.Patut pun ada hati yg. tetutup terus …menolak kebaikan ….salah satu punca adalah makanan…….

      0

      0
  38. creamchoc says:

    tagged video ni kat
    FB KFC.kasi terbakar sikit budak2 yg kongajaq tu

    0

    0
  39. twinglight says:

    nookkkhaaarooommmmmm……kurang diajar betull

    0

    0
  40. kak nam says:

    KFC CEO….. TOLONG KASI TERMINATE SAMA BDK NI…. SGT LA KURANG AJAR!!!!!!!! OWH…. TAK LUPA YG TUKANG AMBIK VIDEO @ SUBAHAT SKALI…….

    0

    0
  41. me myself says:

    minta budak yg wat keja nie wat permohonan maaf kepada semua ..

    0

    0
  42. chidori says:

    semoga Allah memberi balasan yang setimpal

    0

    0
  43. hisyam says:

    kite bako je die…

    0

    0
  44. syima says:

    bongok,,,ni bkn manusia ni binatang
    dala bg org mkn,le plak wt bnda2 kotor ni,,,
    bos pon diam je x wt tindakan t ripot kang jatoh tros kfc,,,,jgn krane setitis nila habis smua kfc….

    0

    0
  45. ieda says:

    baru pas view facebook kfc malaysia, menurut pihak kfc insiden ni berlaku on oktober 2010 n tindakan dh diambil dgn pekerja tu dh lame diberhentikan…tp video tu baru leak kt youtube skrg… skrg ni kfc kene yakinkan customer yg insiden camnie xkan berulang lg kat mane2 cawangan restoran yg lain..

    0

    0
  46. Rokiah says:

    Cuber berfikir dari sudut positif..kemungkinan…pekerja ni da lamer da tau yg ayam KFC ni xhalal sbb diragui cara penyembeliham die…Mungkin pekerja ni nk menyelamatkan Umat Islam dari terus terusan memakan benda yang haram…yer tak??

    0

    0
    • yeerr lah tu……..

      0

      0
    • wanida says:

      bukan itu caranya nak menyelamatkan orang islam, ni nak menunjukkan moral yang tak baik lagi memalukan umat islam

      0

      0
      • gyulee gyuri says:

        menyelamatkan dari care cmtu ke..?masa dia buat tu , then kalau orang Islam dah makan ayam yang dia buat cmtu dah selamat ke..?takkan cara cmtu je dia boleh tunjuk?cara mengotorkan…kan banyak lagi cara yang boleh dia buat…

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          tkde spvisor ke kt situ? tkde yg marah ke? orang yg ambek vdeo ni buat bodoh je???????????? eeeeeeeeeeeeeeee orang yg ambek vdeo ni sama jeeeeeeeeeeeeeee sepakat !!!!!!!!!

          0

          0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      jangan tudoh bende2 yg tak tauuuuuuuuuuuu selama ni ayam2 gorang di KFC tu tk halal ke ? oooooooooo cara nak selamat kn orang dari memakan ayam di KFC gitu ke cara nye ? kenapa dia tidak adukan perkara itu kt pejabat ugama islam je ????????????/ budak tu buat gitu kerana dia nk SABOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!! gak nyeeeeeeeeeeeeeeee supaya maknusia maknusia ni jangan gi makan kt KFC lagi……….agak nye dia mintak naik gaji tk dapat jadi dia SABOOOOOOOOOOOOOO lah !!!!!!!!

      0

      0
  47. mulut capoi says:

    aku lama dah xmakan makanan jenis mcm ni…was-was halal ke tidak ayam tu.

    0

    0
  48. yoe says:

    boikot je,makanan yang menyumbang kpd israel tu.baiklah kt menyumbang pada agama kita islam yang satu,insyAllah Amin.

    0

    0
  49. mulut capoi says:

    Benda2 haram memang sedap . Tapi kita dpt. rasa lepas makan loya, sakit perut, pastu uweeekk….muntah. perut x mau terima.

    0

    0
  50. panter says:

    cara bdk cook tu breading,ayam prsa OR.. original recipe..ni mst dh closing time then customer in..tu yg bdk ni tnjuk prsaan gaknya..xptut2..- ex asst mgr kfc

    0

    0
  51. omputih says:

    budak tu dh bangang tahap gaban dh ni n bodo laksana sang biawak…kta bakor je bdk 2 buat bg mkn ayam.hahaha

    0

    0
  52. khairul says:

    ha , bnda mkn tue . boleh pula dok wat main . . pa nak jadi kn .

    0

    0
  53. yuyul says:

    malunya tgk anak bangsa sendiri perangai cam ni.

    0

    0
  54. ejah says:

    hal2 mcm nie bukan benda main2…. hal ini bagaikan pepatah kerna nila setitik rosak susu sebelanga… akibat perbuatan manusia yg tidak menggunakan akal tuk berfikir akan memburukkan nama perkerja kfc yg lain… malah bukan 2 sajer mane kfc 2 sendiri… sbb pasni kita semua mesti ader yg fobia nak mkn kfc… btul x??? semoga mereka yg terlibat pengdapat pembalasanya… dan isu2 sebegini harus di bawa kepada pengadilan… ini hak kita sbgai pengguna… adiyos… fikir2 kan lah…

    0

    0
  55. gyulee gyuri says:

    di sebabkan dia ni lah , bangsa lain duk kutuk2 bangsa Melayu…akai ada pk lah..maybe lepas buat mcm tu dia rasa hebat kot…kawan dia lagi 2 org pn berdoa sekali sbb bersubahat…siap duk gelak2 lagi tu…mintak2 lepas ni dia p makan kat mana2 , dia dpt makanan org yg buat cmtu gak…makan makanan yang kotor sbb dia bg org makan yang dia buat tu,,,

    0

    0
  56. aku says:

    perkara mcm ni mgkin bukan di kfc sahaja….smua kedai ade kemungkinan berlaku…..so…kalu nak selamat mkn kt umah….yg masak kt luar tu blum tentu masak dengan lafaz bismilah….

    0

    0
  57. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    uh ! geli nye minah jambu tengok ! jangan2 kite semua dh termakan tapak kaki KFC tu eeeeeeeeeeeeeeeee kalau gitu minah jambu kalau nk makan kt KFC terpaksa lah minah jambu gi SINGAPORE pasal makanan di sana semua nye terjamin BERSEH ……kalau lah ada pekeja yg semacam ni kt SINGAPORE mesti dapat hukuman yg RABAK2 punye ! pasal ni soal makanan ……….

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      dengan tapak KASOT pulak tu eeeeeeeeeeeeeee sunggoh memalu kn n budak yg buat keje ni tkde hati perot ! kejam kejam kejam !!!! bang nara tolong gi siasat anak sape tu??????

      0

      0
  58. ex-kfc says:

    hello,dulu aku penh keje kfc gak…lebih 6 buln aku keje. de sorng member kt outlet kfc tmpt keje nie di main lambung ayam,manager nmpk trus kena buang kerja. tu bru lambung ayam…nie boleh plak letk kt tapak kasut.nmpk sgt budak nie tk da otak…kurng ajar.!! dasr tk guna..

    0

    0
  59. Qhasya says:

    Kalau tak nak keje , tak payahla keje wei….ni betul betul kurang didikan agama la…….tak tau ke dosa buat camtu adolaaa….aku tak sampai ati bagi kucing makan sepah2 …dia leh lap kat kaki dia lak…

    0

    0
  60. Qhasya says:

    ada member cakap pekerja ni dah dibuang….yang upload video ni nak di saman…

    0

    0
  61. bersalin says:

    euww..dah xlalu nk mkn kfc lepas nih..

    0

    0
  62. Mas says:

    Bodo!

    0

    0
  63. badgaL says:

    mmbr aku onh cite, kat restoran or fast food mmg pkerje buat mcm klw dorg x puas hti dgn costumer atw mjikn. ksian sape yg mkn tu =_=

    0

    0
  64. KFC Malaysia says:

    “Para penggemar KFC sekalian. Sebagai susulan kepada maklumat terkini kami, KFC Malaysia ingin menyatakan rasa kesal yang tidak terhingga dan mengutuk tindakan tidak wajar yang dilakukan oleh sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab. Kejadian yang dipaparkan ini dibawa kepada pengetahuan kami pada bulan Oktober 2010 yang lepas, yang mana dua laporan polis telah dibuat berhubung insiden tersebut. Individu yang terlibat dalam insiden tersebut bukan lagi anggota pekerja KFC Malaysia.

    Kami sedang menjalankan siasatan berhubung penyiaran video tersebut baru-baru ini dan telah membuat laporan polis dan satu lagi laporan kepada Pesuruhjaya Multimedia & Komunikasi. Kami juga sedang bekerjasama dengan pihak berkuasa berkaitan supaya tindakan pantas dan sewajarnya boleh diambil ke atas sesiapa sahaja yang melanggar prosedur standad operasi kami yang ketat. Kami mengucapkan terima kasih atas keprihatinan dan sokongan berterusan anda sekalian.”

    0

    0
  65. Izyan says:

    No more kfc for me, yuckk ! jum mkn big apple . open kitchen beb . takde berani depa nak mengotori . skrg gomen tax dah le 6% . kite ade hak nak boikot kalau service mcm ni .

    0

    0
  66. lina says:

    aku pernah keje kat mc d sebelum sambung belajar. mc d memang jaga kualiti. roti koyak sikit kena buang. pie lebih time kena buang. pendek kata semua ada disiplin dan kualiti makanan paling jaga… malam sebelum balik kalo ada lebih tak boleh bawa balik. masak bila perlu aje.. supervisor garang, kena jaga kualiti makanan baik baik.. bukan membezakan cuma harap kfc contohi mc d… kfc kan under kfc holdings malaysia, follow ler mana yg baik… sekian

    0

    0
  67. julia says:

    video ni kurang jelas, kfc ke atau fast food mane? outlet mane ni? tolong ambil tindakan pada pekerja ni, kurang ajar betul buat macam tu pd makanan org.

    0

    0
  68. just name says:

    what the hell man….!!!! harap amek la tindakan kat bdk nie…agak bodoh melampau nie….ade skolah ke x skolah nie…makanan 2…..nk jek aku bg bdk nie mkn aym 2….

    0

    0
  69. Mummynazhan says:

    Uhukkkk…baru semalam makan kfc..apsal la acik lambat nar jengah blog abg nara ni?? bluekk…

    0

    0
  70. Katijah says:

    Hmm sy rasa dia dah bosan keje stu pastu saja nak kenakan org

    0

    0
  71. Khadijah says:

    Lain kali makan kelantan fried chicken tepi jalan aje la….

    0

    0
  72. korie says:

    ish..ish..yg keja tu org Islam..mcm ni la klu kja pun ikhlas

    0

    0
  73. gijesenn says:

    eyt,,,! mamat tu itam2, malay ke india ea?
    xsenonoh tul~~

    0

    0
  74. Suri says:

    Mmm dia ingt dia hidup kat dunia ni je, nti2 x mustahil dia dpt mknan Kotor jgak bile g Kedai, xdenyer dia nak menyedarkan umat Islam dgn video tuh, tgk cara buat video tuh bkn first time, xde teragak2 pun

    0

    0
  75. kak long says:

    Makanan yang halal bukan saja pada penyembelihan ayam itu tapi juga pada cara penyediaan makanan itu dan kebersihan adalah keutamaan… sedihnya ini tidak dipraktikkan oleh gerai2 orang kita sendiri…. Kak Long dah adukan pada KFC ttg vid ini …. tak boleh biarkan aje….

    0

    0
  76. nis says:

    ehemm..rasa nya, budak2 ni ta boleh berfikir dengan lebih matang lagi bila buat cmtu. dia ta leh na pikir apa keburukan nya. plus…. .dia buat sebab keseronokan . Haihh..-____-”

    Bukan salah KFC bnda2 cmni terjadi. even kalau ak ada bsness besar kn, na kawal staf yg mcm2 pe’el, bukan senang kut. ada di antara staf KFC ni kbnyakannya budak2(belas2an tahun) yg nak kan keseronokan je. tp tak fikir akibat.

    frostwire, utorrent

    background, utorrent

    0

    0
  77. lazycrazy says:

    KFC dah buat official statement dah…
    https://www.facebook.com/notes/kfc-malaysia/kenyataan-rasmi-dari-kfc/10150257177089521

    Pada bulan Oktober tahun lalu, KFC Malaysia telah dihubungi oleh seorang individu yang telah mengemukakan satu salinan klip video yang menayangkan seseorang telah merosakkan hidangan ketika proses penyediaan makanan tersebut. Kami berpendapat bahawa perbuatan menerbitkan klip video itu sebagai berniat jahat dan merupakan serangan terang-terangan terhadap organisasi kami. Kami telah mengambil tindakan segera dan melaporkan kejadian tersebut kepada pihak polis.

    Pada 25 Jun baru-baru ini, kami telah mendapati klip video tersebut telah dimuat turun di halaman YouTube.

    Pihak kami ingin menegaskan kepada para pelanggan dan orang ramai bahawa kejadian ini merupakan kes terpencil dan tidak pernah berlaku sebelum ini. Sejak Oktober 2010, pihak kami telah mengambil langkah-langkah perlu untuk mengelakkan kejadian-kejadian seperti itu berlaku lagi termasuklah dengan memasang televisyen litar tertutup (CCTV) di bahagian dapur restoran-restoran KFC.

    KFC akan sentiasa mengekalkan standard kebersihan dan kualiti yang tertinggi dalam semua aspek bisnes kami. Sama ada di Malaysia ataupun di seluruh dunia, anggota-anggota pekerja kami amat berdedikasi untuk terus menyediakan perkhidmatan terbaik, berkualiti dan makanan yang selamat. Kami memandang serius di atas kejadian yang telah berlaku ini. Pihak kami akan sentiasa mengemaskini semula proses-proses pengambilan dan latihan untuk meningkatkan lagi penyampaian perkhidmatan kepada semua pelanggan kami. Pasukan kami yang terdiri daripada 9,700 orang chef dan anggota pekerja lain di seluruh Malaysia akan terus memberikan perkhidmatan yang terbaik dan berkualiti seperti yang telah diketahui selama ini.

    Bagi pihak KFC Malaysia, pihak kami ingin mengucapkan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan di atas sokongan anda semua.

    Pengarah Urusan
    KFC Holdings (Malaysia) Bhd

    0

    0