Written by AbangNara | November 15th, 2010

Kami suka dengan suara latar yang menimbulkan persoalan yang rasanya memang kita semua dah tahu jawapannya. Secara jujur persoalan ini memang sukar nak dijawap oleh artis-artis, Apa pun jawapan yang keluar dari mulut diorang confirm salah. Rasanya baiklah jawap “no komen” daripada buat jawapan merapu meraban.

P.S: Gambar letupan gunung Merapi untuk tatapan anda.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

175 responses to (VIDEO)Apabila Aleeza Kasim, Tiz Zaqyah Dan Rebecca Nur Islam Bercakap Mengenai Seksi…

    • HAHA says:

      aleeza : biasala skrg gmbr dieksploitasikan. i xnak layan tu smua. sy msh muda lg & skrg msh aktif dlm modeling & lakonan, i’m a model..
      tiz zakyah : seksi? wow nice hahahaha (gelak x hengat)
      rebecca : rebecca nur al islam hanya nama yg diberi oleh ayah sy en.ahmad diberi sejak dilahirkan. knapa sy akn mnutup aurat sdgkan itu bkn sy. seksi ke sy? x, biasa je. muka je kut yg seksi. cup cup..

      adehhhhhh jwpn yg pling bgs utk dijawab dlm kubur nanti.. (pasni ada la yg kta kubur lain2) kui kui kui

      • silantra_gurlz says:

        klu diorg ckp kubur len2…ak nk jwb, sbb kubur ko len2 yg ak tego…wat nnt kubur ko sblh ak…ko dok jerit2 dlm kubur ko, ggu ak…astaghafirullah~

        • capri says:

          ntah ek. org sibuk nk jwb soalan2 wajib tu, dia lak terpekik sebelah kite ye.. haish kacau2.

        • miss x says:

          ntah.klau kubur leh share, mesti semua org nk masuk kubur2 org beriman. sbb kubur asing2la org bgi nasihat

        • hothotheat says:

          skng ak tgok kubu sume 1 liang..ckp besa la artis y ta sedo diri nh…hadoi…
          ta tgok ke ka yogyakrta tu…da bg pngjaran..ta na beringat kaa..

      • jane says:

        tu la artis2 ni…kalau dah tau kurang tentang ilmu agama jgn la bagi jawapan yg bodoh …lebih baik cakap no komen….. sebab jawapan dia org tu sama lah seperti “to hell lah with hukum agama …. who are you people to judge me”…. tapi dia org lupa allah yg menetapkan hukum tu… kalau dia ada rasa malu dgn allah tentu tak bagi jawapan bodoh macam tu…lebih baik diam saja…. kesian… kerana mengejar populariti …kurang mentaliti…..

      • Miss pocO says:

        yeke aleeza tu msh muda…huhu…still x sedar diri lg…
        patutla ex-hubby xtahan…

      • achik says:

        rebecca tu cam sennag ja cakap kan..
        cam marah ja org pertikaikan nama dgn dia..
        padahal tu nama dia..
        ayooo dah tua berkedut baru nk hargai nama kot..

      • gilo says:

        al maklum, malaysia takda gunung merapi…kalo tidak..seksi tahap seksa makcik2 nih…

      • Belinda says:

        Aku membayangkan Aleeza Kassim pakai tudung litup jalan tergelek-gelek meragakan fashion, lepas tu Tiz Zaqyah berlakon sebagai pelacur tepi jalan tapi pakai tudung sambil hisap rokok tunggu pelanggan, lepas tu Rebecca Nur Islam pakai tudung tapi pakai seluar jeans dan baju lekap paras siku keluar gi shopping….semua nya pakai tudung tapi sebab sebok kejar glamor dan shopping so semua nya tinggalkan solat walaupun pakai tudung.

        • kentang putar says:

          belinda ni ckp merapu mcm x betul aje …
          hahhaa ….
          org muslim mmg berdosa pakai seksi
          tatau ke…

      • HUHU says:

        SEKSI KE MUKA REBECCA. MACAM MUKA BIBIK ADALA…

      • xkyn says:

        hahaha… muka seksi? ko tau tak muka sexy camana? muka mcm uncle seekers pun leh prasan sexy.

    • joyah says:

      tiz zaqyah kalau bercakap memang sepatah haram x paham ,mcm ketapi

      • ann says:

        ckp mcm org x g skolah!

        • mys abby says:

          rasenye dorang ni ingat klu pakai bikini tu kot baru dikata seksi…..tp baju yg dipakai tu pun ala2 bikini sume klu boleh nk nampakkan segala lurah kt khalayak…camtu baik takyah pakai pape!!! kan senang…wartawan pun tak tanye dah…!!

      • miss annur says:

        sebab tiz bunyi nya mcm org sengau..

        • love says:

          diorang ni tak tgok ke vdeo tanda kiamat yg ada kyataan2 artis malaysia dulu tu…itupun tak sdar diri lagi.prgram tv pun pasni takyah gatal2 mulut nak buat isu ni sbabnya smua tahu hukum islam kan.bukan apa taknak bg diorang tambah dosa je ngan knyataan2 mgarut tu.yang mngacara tu pun kdang2 seksi gakkk…(aku rase kene buat etika pakaian artis cam zaman Tokmat dulu)

    • inalina says:

      ade ke patut dia tny ‘knp sy nk menutup aurat? …apa pny soklan la

  1. budi says:

    seksi di dunia..dan seksa di akhirat…

  2. littlemia says:

    ni x de plak ckap suka ati la kubur lain2 ek…..

  3. Kasih says:

    seksi didunia smtr sj, tp seksa di sana selamanya…. artis2 ni lbh baik diam dr trus menunjukkan kebodohan diri sndr gan memberi komen2 yg x msk akal lngsng….

  4. […] Panas, (VIDEO)Apabila Aleeza Kasim, Tiz Zaqyah Dan Rebecca Nur Islam Bercakap Mengenai Seksi… Submitted by selebriti on November 15, 2010 […]

  5. situt says:

    ala tak boleh dgr la video tuh kene blok. apa die ckp sbenanye. wpn tau merapu tp nk tau gk ape.. eheheh

  6. kiss says:

    manusia akhir zaman….

  7. atan ahmad says:

    Ape punya jawapan daaa…

    Im still young and modelling.. mati tak kenal masa or umur la…

  8. nama saya says:

    dah tua kerepot baru nak pakai tudung. masa muda ni lah yg sebenarnya kena tutup aurat wahai cik kak sekalian. bila kita tutup masa kita masih muda, bergetah, cantik, bila kita dah tua dan lemah badan nanti insya allah, allah akan pelihara aurat kita.

    haih, yg seksi2 ni mcm ayam yng digantung dikedai2 saja.

  9. makngah says:

    rabecca cakap “kenapa saya nak menutup aurat sedangkan itu bukan saya?

    wtf dia leh ckp camtu?ni masalahnya kalau dh terlebih pandai / berani buat konklusi sndri.

  10. tOmEii says:

    video ni la y pling bt aq menymph sgt2 kt arts2 melyu pompuan…
    sume xsedr dr,ckp mcm org xde otak…
    selmba bangang diorg je ckp dr sndr xsexy…
    xde agama ke ape…
    xmalu btul mengku islam

    • smarties says:

      dets why mereka jadi cheap celebs. sebab mereka have no brains. even if they do, they dont know how to use it. and tugas kita tukang gelak lols

  11. HAHA says:

    suara aleeza brutal…

  12. fzura says:

    Rebecca: “Kenapa saya perlu menutup aurat?? Sedangkan itu bukan saya”

    bahaya sungguh statement yang seolah2 mempersoalkan hukum Allah. Ape agaknya diorang fikir bila ckp mcm tu..tutup aurat bukan sifat pada seseorang, tp hukum yang wajib dilaksanakan wanita islam.. kalau ye pun jgnla ckp mcm tu…ish ishh..

    • rebecca al kafiral says:

      fzura:

      memg dangeroushhhh statement die.die patot sedar,bapak die named her as REBECCA NUR EL ISLAM supaya 1day…she will be a good muslimah,wear hijab properly,and show good example 4 everybody specially teenagers~~~~dats y another races cant respect us..bcoz diz kind of SAKAI skarandandai still exist in our luvly country MALAYSIA ~

      • ateyn says:

        erkk aq suke dowh nme kau rebecca al kafiral..hahahaaha ;D

      • nana tanjung says:

        yg aq x tahan.. statement: “mak bpk saya pun sokong sy…. ” x blh blah…
        Pttnya die sdiri yg kena sedr… x psl2 libtkan mk bpk die plak psl aurat…
        ceh..

        Semoga Mendapat Petunjuk dan Hidayah dari Allah SWT….

  13. nana says:

    bodoh punya jawapan..
    Alhamdulillah mak ayah aku dah didik aku dr kecik supaya tutup aurat…

  14. rebecca al kafiral says:

    memang betul Wardina cakap Artis ni Tak layak jadi contoh!
    aleeza;;im model!
    rebecca: al islam 2 nama bapak sy bagi…
    siti zakiah;; seksi ke? hehehe

    he elekh…
    to aleeza: ko kate laki ko x marah?
    astaga…2 2 puaka gunung raya
    to rebecca: ko xnk jd hipokrit sedangkn ko bkn jnis ttup aurat? maka ko hipokrit ar ngaku ko ISLAM tapi sebenarnya…..hampeh
    to zakiah:..gelak2 la ko…mati x kire mase beb!
    and…peringatan lah bt kita semua khasnya…KIAMAT SUDAH DEKAT…

    nsib baik bukan aku reporter tuh…if he wuz me…dushhh!!! hinggap kepala mikrofon tuh kat kepale otak diorg~

    • kimie says:

      BAGUS ar ko tak jadi reporter… kalu tak… tak cuci mata ar wahai lelaki sekalian~~~~ lallalalala

      ps: dialog ko tak berape menarik ar~~~ kasi on top siket~~

      • rebecca al kafiral says:

        kimie da booombaa..

        bleh je aku nak upgrade….tp kang takot rosak plak membran sel ko…@ paling2 hangit pon…skrip dialog aku kene copy dek pierre andre..huh…mak neng x sanggopp nakkk ..TM

        kimie,betoi gak kang xde lak bahan lawak utk kaum lelaki2 ~~~ kang diorg ni bahan lawak~~~muahahhaaa

        • kimie says:

          hahahahhahaaa…

        • rebecca al kafiral says:

          pesanan dari kak becca….

          buat bapak2 ibuk2 di luar sane…
          plz yaa…dun uncourage u allz nye anak2 jdik artis.becoz Y..lebih banyak khurafat dan keparat dari yg baik gitu…yeah..i admit bcoz im in this industry ..u know well..
          so x pyh la adik2 nak masuk akademi fantasiot tu ke,MENTOL eh mentall..malaysian idolLOL tuh..hurrmm pe lagi ekk..haa my starz LGjik tuh ke..karottt u allz semua…

          biar kak becca ,kak leza model antu tinggi ngan kak kiah kiah aje yg jdik artis okeyyy….bcoz Y…bcozzz kami aje yg puaka2 gunung rayae tuh kenalllzzz….

          dadadadaaaaaaaa…

        • miss x says:

          setuju..ini buat pulak rancangan mcm idola kecil..bdk2 tu patutnya fokus study, bukan gedik2 jd artis..apa punya parents ni…taktau ke klau anak2 korg jd mcm rebecca ni, korg pun dpt saham masa akhirat nnt…

  15. tom says:

    dah tau depa ni cetek ugama .. wat apa nak tanya lagi .. soalan perangkap ni .Saja je ..

  16. kakchubby says:

    terbalek la ko 3 orang & semua artis2 yg seangkatan dengannya……….hampeh!

  17. dun says:

    taktaw nak kata apa dah…pasai aurat2 ni sensitip sket…nnti bangsa2 yang dedah aurat ni akan tetap menegakkan benang yg basah walaupun berjela2 ayat alquran dan hadis dinyatakan…bak kata org…buta hati…pintu hati dah tertutup…dah tak boleh masuk dah nasihat2 suma…

    haih….’kubur masing2″ bak kata si jahil2 ni nanti…

  18. pija says:

    lol….baik lah dia jawab “soal dosa ngan pahala biar dia yg tanggung.. n korang x payah sibuk..” dr bg jawapan bodoh tuh.. hahhahaha…

  19. Lela-Lelord says:

    ya ampunnn jawapan masing2 kemain lagik

  20. anie88 says:

    rse nk siku je laju2 minah 3 org nih…!!!

  21. satu malaysia says:

    sorang-sorang jawapan macam [email protected] plak.
    haha keshiaannn keshiaann.. isk isk.
    kak. dunia dah nak kiamat ni. bawak-bawakla mengucap. erk.. tahu mengucap tidak?

  22. meluat.... says:

    uweekkssss……

  23. big mama says:

    mcm haram…

  24. Miss pocO says:

    Rebecca…Rebecca…

    aurat ko tertutup gak nanti bila dah masuk liang lahad…

  25. meluat.... says:

    uwekkssss to 3 ekor nih…buat malu jerk statement yg entah pe2…..huhh

  26. hani pelangi says:

    kepala hotak ko rebecca..da la muka xlawa..
    blakon pown, bape kerat sgt je la…yg jd main actress nye pown? ade ker..!!!

    tiz…i like..?? nenek ko…sakai la…

    aleeza…hewm…da tuwe, buat care da tuwe ok…

  27. madno says:

    bila org yang tak educated menjawab soalan. macam tu lah.

  28. cahayaHati says:

    apabila kecantikan tidak diselaraskn dgn kebijaksanaan..
    adoyaiii!!syg seribu kali syg..

  29. dewi says:

    rebecca cakap ‘alhamdulillah..kluarga sy support sy’
    hmm..kesian kt die. famili die support die x pkai tudung

    • jane says:

      hehehe siap ‘alhamdulillah’ lagi….. maknanye…”maha suci allah….keluarga saya support saya” nampak sangat jahil satu keluarga…. puji allah utk perkara yg allah larang……bodussssssssss……….

      • jane says:

        eh sori..hehehe siap alhamdulillah lagi…maknanye…..”segala puji bagi allah…keluarga saya support saya” …nampak sangat jahil satu keluarga…puji allah utk perkara yg allah larang…. hmmm kalau makbapak dah support perkara jahil….. nak kata apa lagi…

  30. Kalau dah namanya ARTIS, tak kan lah kita nak harap jawapan macam USTAZ. Ustaz pun kena kutuk kalau bagi jawapan yang pedas, inikan pula artis. Tak payah la ambil port sama mereka, siapa yang salah dalam hal ini?

    • HAHA says:

      siapa yg salah? mereka dan keluarga mereka.. hahaha

    • wanakin says:

      kena amik port tuuu… Allah x turunkan bala utk srg dua je…yg x de kene mengena pun kena gak nanti….

      • cahayaHati says:

        btol tu..xkrla kt nie ader kne mengena..atau xder kne mengena…tp bile BALA turun sumernye kne mengena..
        sbtu dlm islam suh tegur2x org kat sblah andainya berbuat salah.n xsalah kalo saling ingat mengingat.
        bukan mengharapkn jwpn yg indah dr mereka yg bergelar ARTIS nie..tp laen kali kalo nk jwp tu gn2x kanla akal yg waras setanding dgn kate2x yg berpegangan =>”i’m a muslim”..xpon jwbla “no komen”.

  31. entah says:

    “mungkin satu hari sy akan berubah @ saya akan pakai tudung”
    ko rase umur ko sampai ke tua ke, come on la nock, ajal x kira usia… tup2 meninggal…. ape bekalan nk bawak kat akhirat nanti?????????????? jawab le sendiri ngan ALLAH SWT ye…..

  32. cik wiwin says:

    mudah mudahan sempat laaa artis2 ni nk bertaubat sebelum dtg mati ye.. untuk bukan artis pn sama jugk ye… cuma artis2 ni jawapn terlebih pandai cm org ade phd, sengal.

  33. luvlavender says:

    patut nye rebecca 2 ckp cmni “sy islam sbb kebetulan bapak sy ialah org islam..”
    to aleeza plak..xpela…modelling la puas2..sok2 taubat la..”mude” lg..dose pun lom ckup bnyk lg…hihi

  34. sha says:

    i’m a model okay…hak hak hak…..nanti bila disoal malaikat dalam kubur nanti ko, ko n ko jwb la camtu nanti.
    lebih baik jgn ngaku beragama islam…….ibarat menghina agama sendiri……

  35. dudududu says:

    padan la dia org ni xkemana pun… gitu jgk… ckp xguna otak… xpe Allah tu maha adil…

  36. redbean says:

    jawapan mudah,.kena azab pn mudah la kot..hurm,,

  37. saja komen says:

    abis la yg sexy2 tua semua hangus di neraka nnt…..

  38. kami warga meru says:

    jawapan dr rebecca n aleeza tu mmg sakai..
    bodo gile…
    simpan laa sikit bodoh awak tu oi…
    ksian kami tgk kamu gtu..
    cm xde fikiran klau jwb soklan..
    adoiiii….

    • rebecca al kafiral says:

      sokong2!
      tapi ni kalo geng sakai bace..dirg pon terkezut gile baboon nih~~lebih woooahhh dari sakai…i juz named them…geng puaka gunung raye~wekekeke

  39. Miss pocO says:

    ingat sng ke diorg nak seksi2 ni…

    diorg kene lalui seksa sblom seksi (try baju singkat ketat2, cukup2 muat bdn)…huhu…pastu seksa selepas seksi…bdn bengkak2 pas pakai ketat2…huhu…

    p/s : seksi kat dunia, seksa kat akhirat…aduyaiii…wat pengajaran tuk aku jg…huhu…

  40. adik says:

    abg nara kalau komen yg baik dapat hadiah ker ..

  41. miss suka masak says:

    hurm…….

    xtaw nak comment pew….

    nak g masak jap…hehehhhehe

    jom sapew lapor…meh ikot aku p dapor…

    makan…akuu masak…

    tgk seksi2 nie xdapat pe pon…perot pon xkenyngkan kan kan…

    jom sape nak makan..jom~~~

  42. pengomen tegar says:

    aleeza kasim seksi ke?jongang je aku tgk…jongang kalo pk apa pon xnmpk seksi..nmpk jongang je..muhahahahahaha

  43. eli says:

    dasat tol dorang ni….mmg x leh jdi ikon langsung….

    • kasut tumit tiggi says:

      mereka menolak mentah2 hukum Allah…..x takut ke mereka mencabar Allah Taala????tkt ditimpa musibah atau bencana atas kelancangan mereka….

      Kepada Abang Nara, Jangan la adukan soalan ini kepada artis lagi kerana jawapan yang diberikan akan mengundang kemarahan umat Islam…Kita sedia maklum mereka terdiri daripada golongan jahil..

  44. Reena says:

    Dorang ni jawap ikut sedap gigi jer..kena petir baru tau. Ko yer pun tak nak/tak bersedia/tak sampai seru/tak sampai hidayah/tak mo berubah..jgnlah bagi jawapan yg terang2 menunjukkan kedangkalan iman & ilmu korang. Jawab je lah no comment ke bcoz u never know what’s gonna happen in the future. Noorkumalasari yg top & rugged tu pun leh berubah. Wilma Mohamed yg daring tu pun dah bertutup so sapalah kita nak bercakap ttg future. All we can say is…. Insya Allah.. someday..who knows..akan berubah.

  45. sakura says:

    org kate, kalau kite dah tak pandai tue, jgn la tunjuk kt org yg kite ni BODOH sgt!

  46. jonkerwalk says:

    kalo jd model nape? msti kne seksi ke??..ni la jwpn org x educated! rabecca 2 kalo jmpe rse nk rejam je huahuhuah..

  47. RAIYAN says:

    lantak dia lah.seksi2 ade gak jantan nk wat bini.. lw aku x ade nk wt bini cm 2..biar lah nk dedah kt suami je.. ni si suami bayar bribu nk kawin,tp si istri dh bg free kt semua mate..ape lah dunia ni..pasal lah

  48. The Poyo Me says:

    mereka akan betul-betul menutup badan mereka pada hari kematian ketika mereka dibalut kain kafan.

  49. The Poyo Me says:

    mereka akan betul-betul menutup badan mereka pada hari kematian ketika mereka dibalut kain kafan.
    heh.

  50. exa says:

    jawapan cam bangang… hal hukum agama dibuat main…kot ye pun xnak tutup aurat,bg la jawapan mcm org ada agama… ini x, agama tu ibarat agama ikutan,keturunan…bkn sebagai amalan…apadaa punya artis malaysia…low class

  51. Ulat Sutera says:

    al-ksah di mlm smlm,aku tpndang kete mitsubishi lalu dpn aku,hati aku ni tdetik nk tgk spe empnye kete tu..mata aku x bhnti dri mlihat kete tu smpi kt tmpt prking..pastu kuar seorg aweq mmakai bju yg ada pnutup kpala..aku tgk yg si laki tu plak skali AHMAD NABIL daa..siap peluk2 bahu si pmpn tu lagi smbil bjln..sume org pndg nabil ni tpi dia bt muke slumber yaya jerk..klu kwn je blh peluk2 bahu ke???(pmpn bkulit ptih,mke x prasan sbb dicover dgn pnutup kpala)hmmm..lu pkir la sndri..

  52. tina says:

    sume jawapan mcm hampeh.. aleeza kasim tu sksi prasan muda…. laki die lg dayus bg isteri pkai seksi mcm tu… plz la.. mude ke… nk kate cntik, x de la cntik mane… dpt jd model sbb tinggi je… nk tggu mati, masuk neraka br nk insaf ke?? dh mmg keje model konon.. ade je model yg menutup aurat… jwpn die same je mcm mnghina agama sndri… mcm boleh murtad je… insaf2la aleeza kasim ooiii… si tiz zaqyah tu lak x sksi konon… abes yg trbonjol2 kluar tu ape… mcm hampeh je… rebecca al islam tu lg la… jwpn lg mcm bangang… dh mmg name awk tu mmbawa nama islam… pkai seksi2… klu bab2 mcm ni, tlg la jgn ckp alhamdulillah… memalukan agama islam je… alhamdulillah family sokong pkai seksi mcm tu… kepala otak die… family pun bongok… ni sume punca dr mak bapak yg sepatutnye didik diorg ttg agama…. jwpn tiga2 diorg ni x melambangkan org islam lngsung… memalukan… ntah2 diorg ni ingt x ingt je yg diorg ni beragama islam… tu yg ckp mcm org x de agama tu… tlg la fikir sblum cakap sbb korg ckp mcm org x de otak…

  53. Nyss says:

    wartawan ; suami xmarah ke pakai seksi2 nie?
    aleeza ; dya xmarah. dya tahu dya pnya wife ADA MASA nanti sama2 berubah..

    nyss cakap ; itu kalau ADA MASA, kalau XDAK? ad u pikir?

  54. eliana says:

    seksi di dunia
    seksa di akhirat
    ingat lah..

  55. Hanif77 says:

    SubhanALLAH…oh artis…tolongla jgn kuarkan statement sebegini…janganlah kita berbangga – bangga dengan dosa yg kita buat…bila ditimpa musibah, baru nk ingat ALLAH…ingatlah para artis sekalian…ajal maut tidak awal walau sesaat dan tidak juga lewat walau sesaat…Kepada artis yg berkenaan, istighfar byk2…

    p/s: kerana seorg dua artis..rosak dunia artis ‘sebelanga’…sekadar teguran…

  56. Miss pocO says:

    Dah ok dah nama rebecca NUR-ISLAM…cantik nama tu… cuma gaya jer x menepati nama indah dlm Islam…

    tp kalau si rebecca ni la rasanya sesuai sgtla dgn nama rebecca NUR-SEKSI…sesuai sgt2…

  57. Poyo says:

    “Kenapa saya nak menutup aurat kalau itu bukan saya?”
    Bodoh!!! Kau x blaja agama ke kat skolah dulu? Menutup aurat tu tanggungjawab orang islam..
    Aku rasa baik kau tukar nama jadi REBECCA NUR KAFIR

  58. Fairytopia says:

    antara artis m’sia yg BODOH, BEBAL, dan x tau hukum agama..

  59. miss secretz says:

    hrm… artis2 seksi skalian…
    anda ni x takot Tuhan ke???
    ingat kiamat dah nk dkat…
    kita x leh tunggu masa,,, dn smestinya masa tidak menunggu kita…
    klao nk tunggu masa…
    tiba2.. ajal kita smpai..
    hah!
    x smpat nk bertaubat…

  60. SITI MANJA DARA says:

    tahniah kamu semua……. anda buat kami bangga jadi rakyat malaysia….ini lah artis malaysia….hidup artis seksi..

  61. BumbleBee says:

    aleeza:
    – I don’t give a damn?? Biler time ko susah nnt..masa tu baru nk ingat Allah, xdenyer Allah nk I don’t give a damn utk doa2 ko tu…Sedar laa diri sket sebelum terlambat.
    – mati x kire usia. Cth terbaek ialah skang ni ramai org dlm industri seni pergi secara mengejut…or ko masih samar2 lg bab ni sbb yg dh pergi tu majoritinya lelaki?

    tiz:
    – seksi kat dunia…esok2 kat sana nnt xde ape yg melindungi ko dr bahang panas, barula ko nk sebok tercarik2 kain utk menutup bahagian yg terbakar… masa tu kalo ko tergelak besar lg…fuhh hebat~

    rebecca:
    – takder siapa bagi nama betul (dlm surat beranak) utk diri sndiri. Ko pun sebok bela anak angkat, ade anak angkat tu letak nama utk diri dier sndiri melainkan ibu bapa(ko) yg letak?
    – cara ko ckp tu cm marah je bapak ko letak nama yg elok cmtuh kan?… dr situ dh terang x tau erti bersyukur. So yg selebihnyer nilai sndiri lah~

    • pizza says:

      Tu la Bee. Sesetengah org suka kata x menutup aurat x semestinya x baik. Kalau hati tu dah memilih untuk ingkar pada ALLAH, akan terserlah juga, selalunya terkeluar melalui mulut.Jawapan yang keluar sumanya statement yang membenarkan kekufuran diri, ada yang mempersendakan hukum ALLAH dgn nada bangga dan sombong, melambangkan sekeping hati yang busuk. Astaghfirullahalazim…. Itu yang nampak dan didengari dgn jelas. Yang kita x nampak, contohnya solat dan puasa? Ndak2 kalau yang addicted to smoking. Ini baru 3 org yang telah berjaya diperdaya utk mempamerkan kebodohan. Ada berpuluh lagi artis wanita dan lelaki yang masih belum kantoi.

  62. nuna says:

    komen rebecca x bley blah la…

  63. sengal 444 says:

    ish2….aleza 2 bajet cm tau ja nak mati umur bila….xsedar bila2 masa ja leh mati..

    tiq : rasa bila bogel kot bru kata 2 seksi….

    rebecca : suka nak salahkan ayah dia y bagi nama….statement org xdak agama mmg cm 2….bila la nak insaf…

    kawan2 kt luar sana jgn la ambil diorang nie sbagai ikon…rosak akidah kita….ya Allah…ampunkan dosa2 kami dan jauhlah kami dari bala bencana….ammmiiiinnnn

  64. manusia says:

    adoiii…panas tlnge aku mndgr jwpn artis2 ni….

  65. slipar jipong says:

    jawapan org islam yg xbersyukur dgn anugerah Allah..bertaubat la

  66. cik mimie says:

    hmm.. ntah a.. bile kata artis xelok jd ikon, melenting masing2.. tp mmg pown.. pakai menutup tp kepala terdedah pown still mendedahkan aurat jugak.. xfaham nape still ramai yg dok terkejar2 jd artis.. ajal x kenal usia.. alasan xsedia, not me at all, nanti berubah.. tu sume dalih2 je.. terang2 da taw tutup aurat tu wajib, jgn la persoal lg.. dan jgn la menunjuk kan kejahilan sendiri dgn jawapan2 yg ntah pape ne, tanye budak tadika pown taw, wajib tutup aurat dengan sempurna.. yg baik kite jadikan pedoman, yg buruk kite jadikan sempadan.. jgn leka ngan kemewahan dan kemasyuran yg sementara ni,

  67. emily says:

    artis2 nie belajar la tinggi mana sekalipun, bila tanya bab aurat, seksi, jawapan yang diorang bagi tu adalah jawapan bodoh mcm x g sekolah… macam mana bangsa melayu nak maju x tau la..

    • kentang putar says:

      jawapan kuwang hajau je semuanye ye…
      heeiiiii,, geram betul mendengarnye…
      kemain suka dpt title seksi..menggelenyor aje
      elahai si aleeza ksim, ko kate ko muda lagi?
      kakkakaka – perasan betullll …ko lah antara org stok perasan lawa …hey old lady – you dah tua la

      rebeca ko ingat ko lawa sgt …kekkekke…belakon pun
      bukan bercakap…menjerit je lebih…

      korng mmg contoh artis perosak agama dan bangsa,
      memalukan dan mengaibkan diri korang sendiri, mak bpk dan lebih teruk merosakkan anak bangsa malaysia….
      korang ade penyakit moral yg teruk, phsyco yg perasan lawa,

      eh nara – derang baca ke ni? well i hope so

  68. nama saya says:

    diorg ni kan dan semua2 yg sesuka hati bagi jawapan bodoh bila suruh ikut hukum yang allah dah bagi, jauh lebih buruk daripada babi.,
    at least babi ni atas dunia je bagi macam2 virus, kat akhirat esok2 takde berduyun2 masuk neraka sebab langgar hukum tuhan.
    manusia lah yang ramai2 penuhkan neraka nanti.

    ni bukan mencarut, ini tuhan sendiri cakap dalam quran.

    “Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk isi neraka Jahannam kebanyakan dari jin dan manusia, mereka mempunyai hati, tetapi tidak dipergunakan untuk memahami [ayat-ayat Allah] dan mereka mempunyai mata [tetapi] tidak dipergunakan untuk melihat [tanda-tanda kekuasaan Allah] dan mereka mempunyai telinga [tetapi] tidak dipergunakan untuk mendengar [ayat-ayat Allah]. Mereka itu seperti binatang ternakan, bahkan mereka lebih sesat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lalai.” ~ Al-A’raaf : 179.

  69. ape2 je la korang ni..menjawab la nanti..adeh

  70. ali says:

    aleeza: *Im a model*???? pfffttt.

  71. love says:

    apesal aku takley tgok vdeo tu?pc aku yg lmbat loading ke memang dh takde..

  72. Piston Pecah says:

    nasib baik Miss R tak seksi U…haha

  73. ~hoLogram~ says:

    ~ini lah contoh terbaik pepatah ‘BEAUTY WITHOUT BRAIN’…jawap ikut sedap mulut..ingat hidup ni tongkat langit ke..muda dan cantik tu tak kekal, buatnye tuhan ambil balik kecantikan,keseksian masing2 baru la…nyesal tak sudah..tyme tu baru la sibuk2 cari tudung kunun2 nye dah sampai seru utk menutup aurat ..kelakar betul artis kita ni…esok teruk kena hentam pasal statement tak bleh blah..ape susah semudah ABC…mula la wat press conference minta mahap~:D

  74. pia says:

    aku paling hangin ngn jwapn rabeca tuh..eeiii…bleh lak ckp cm tu…kalo pn xmo ttp aurat…jgn la ckp

    “wat pe nk tutup aurat kalo itu bukan sy”….

    ohhh heemmm ggiieee….bleh ckp cm 2 ke??

  75. JAHAT BENAR says:

    “wat pe nak TUTUP AURAT kalo itu bukn sy”
    AKU NAK TNYA JUGAK KAT REBCA TU DIA ISLAM KH APA..MNUTUP AURAT WJIB DRI UMR KITA KECIL LG 7THN SBLEH NYA…X USAH LAH CKP TUNGU SERU…NAK TUNGU ADA NIAT DHATI NAK PAKAI TUDUNG BARU PAKAI…MENUTUP AURUT WAJIB BAGI KITA ORG ISLAM

  76. Honey D says:

    Jawapan bodoh artis2 malaysia

  77. AKu tak meluat tapi sedih teramat sgt dgr jwpn diaorg. terutama bila Rebecca kate ‘kenapa saya nk tutup aurat’.. Ya Allah, semoga mereka2 mengucap dan beristighfar dan sedar yg mereka terlepas cakap..

    SIFAT-SIFAT HIPOKRIT “Empat sifat, siapa yang bersifat dengannya bererti ia seorang munafik yang nyata,
    dan siapa yang mempunyai salah satu dari sifat-sifat itu bererti ia mempunyai satu sifat
    munafik sehingga ia meninggalkan sifat itu iaitu : Apabila bercakap ia dusta, apabila
    berjanji ia mungkiri, apabila ia mematerikan perjanjian ia cabuli perjanjian itu dan
    apabila berbalah (bertengkar) ia nak menang.”

    Riwayat oleh al’Syaikhan dari Ibn. ‘Amr.

    sekadar nk bertanya, dlm kes Rebecca tu, mana lebih hipokrit, bila dia menutup aurat atau bila dia cuba menegakkan benang yg basah (buat salah tp masih nk pertahankan)..

  78. mr Renji says:

    Saya tengok waktu Tiz Zaqyah pakai tudung, nampak cantik dan sopan.. tapi bila dia buka tudung.. Masya Allah.. mudah-mudahan Allah memberi petunjuk kepada beliau.. Yg dua orang artis tu, malas lah nak komen… cukup lh dengan iringan doa agar saya dan seluruh umat islam termasuk lh artis2 tue sentiasa mendapat hidayah dari Allah S.W.T..

  79. idayu says:

    masing2 jawap xgune akal..
    lg si rebecca tu..baik buang je name nur-islam tu..gune rebecca je..baru sesuai..family support??elok la sngt..

  80. lala says:

    Ya Allah…rebecca ni mmg nk kene smbar petir ker..leh kata…kenapa perlu saya menutup aurat…aurat tu kan kene tutup pompuan bodoh..

  81. makcik tukang kafan.. says:

    to artis2 seksi x hengat~~

    aleeza : well, tolong kapankan i ala2 dress ok.. i’m a model.. bla..bla..bla..

    tiz : ala kureng seksi la.. buat mcm pakai tiub la makcik.. pls..pls..

    rebecca : x payah kapan bole x… family i ok je.. dieorg sokong~~ sbb nnti panas la dlm tuh.. x tahan~~ aww!

  82. Aida bte Abdullah says:

    Wahai Semua Muslimin dan Muslimat…kalau kurang Ilmu Agama…boleh mendalami dengan mencari Guru…dan panduan buku agama…jaganlah perkara wajib dalam Agama kita persendakan. Memang benar…bila kita selalu mengingati Mati….hidup kita akan lebeh berlandasan..dan ada…tepian…tapi…bila hidup kita telah lalai dengan keindahan dunia yang sementera…ni…ini..lah jadinya. Tebalkanlah keimanan kita…dengan seringkali melakukan Solat Tahajud….baru kita sadar…betapa kerdilnya diri..kita didunia…ini….

  83. Dianne says:

    Artis bodoh!Diorang ni, akhirat nanti, tak tahulah macam mane….Muka je cantik….mulut, perangai seeetttaaannn!

  84. syah says:

    semoga mereka mendapat hidayah dari Allah. amin

  85. pelik says:

    ckp mcm xde agame ngan otak….aku rase budak skolah tahu nk jawab dgn btol….

    adik nape adik pkai tudung?
    adik pkai tudung sbb adik org islam dan adik wajib pkai tudung……

    cube compare jawapan budak kecik ngan budak yg dier kate dier model n artis!!!!

  86. pelik says:

    HURM……

    ckp mcm xde agame ngan otak….aku rase budak skolah tahu nk jawab dgn btol….

    adik nape adik pkai tudung?
    adik pkai tudung sbb adik org islam dan adik wajib pkai tudung……

    cube compare jawapan budak kecik ngan budak yg dier kate dier model n artis!!!!

  87. nad says:

    ish3..ape punye jawapan lah rebecca….
    ‘kenapa saya perlu nk menutup aurat’
    ish3

  88. lili says:

    muke cantik tp xreti nak berfikir..
    kesian…………aku memang betul2 kesian
    ngan mereka…lagi2 yg ad nama nur islam tuh

  89. MIA says:

    haha.. ni la kita panggil manusia bodoh! ada akal, xnak belajar agama! kalau ye pun daif hukum hakam agama, jgnlah cakap ikut sedap mulut.. dah tau bodoh, g belajar. yg dah tau hukum tp wat dek je, g pindah israel! aku xnk woi kena bala!

  90. Hdupsantai says:

    “Suami tak marah ke seksi2?”
    -“TAK MARAH. SUAMI SAYA DAYUS..”
    ——sepatut dia jawab camni… hahahaha

  91. noraini says:

    rasanya tak payah tanya artis2 ni hal2 berkaitan agama. takut rosak aqidah sebab masing2 samada tak paham atau buat2 tak paham bagi jawapan nak cover line. so tak payah tanya lah lain kali buat confuse je budak2 yang memang tak dalam fahaman agama islam ni.

  92. raga says:

    Ibu Bapa berikan nama yang indah pada anak kerana mengharapkan anak mereka menjadi seorang manusia yang seindah namanya…Artis nie kalu bercakap soal agama macam dia bagus jer…tapi hakikatnya…lu pikir la sendiri….

  93. Legalsounds says:

    I thought it was going to be some boring old post, but I’m glad I visited. I will post a link to this site on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

  94. Miss Belut says:

    ALEEZA: I’m a model? Bila Allah da turunkan azab and tarik ‘kemodelan’ ko tuh, baru ko nak ingat Allah… Time tuh doa2 ko da x dipedulik da…

    BECCA: kalau gitew, bagus ko buang jerr “nur islam” tuh, jadik kalau kat majalah, kat kredit xdalaaa memalukan org Islam.. Ko sendiri pun cm nak x nak jerr ngaku Islam.. Ckp main sedap mulut jerr.. “kenapa nak tutup aurat kalau itu bukan saya?”… Jgn bila satu hari rambut2 ko berguguran, jgn baru terhegeh2 nak carik tudung tutup kepala ko….

    P/S; Artis2 nie memang cakap main lepas jerr.. Ingat jawapan dorg tuh genius tapi sbnrnya menunjukkan kebodohan, kebengapan dorg sendiri… Baru masyarakat sendiri dpt lihat kejahilan dorg dalam bab agama demi menjaga ego dorg…. Pooraaah!!!!

  95. ciK puterI says:

    uiks…pe la punye jawapan si rebecca tu~nk je aku lepuk kepala die sekali + tnye ko x blaja agama ke time sekolah siap ckp knp mesti TotOp aurat????hish geramnye aku!ptt name ko tukar la..rebbeca al kafir boleh???

    si aleza plak ko ingat da tua je ke br mati??siap ckp masih muda la…kalo x sempat tobat mase ne cemana??

  96. Maya says:

    Aku mati2 ingat selama ni Aleeza ni bukan Islam! yg nama rebecca & sorg lg tu aku tk kenal, sori korg tk femes. cuma terpanggil nk bca pehal isu dgn nama ko jek, baru masuk islam ker baru murtad ker. Pelik, napa dh tau ko tk suka jd islam tp tnk buang nama tu n guna nama komersial Rebecca jek? Sajer je nk publisiti murahan kan tau nama ader Islam tp kalau blh nk bergambar telanjang . aku sure tk lama lg kuarla gambar ker video lucah ko dgn alasan2 bangang ko

  97. curbell says:

    did you ever thought about making a photo slide show video?