Written by AbangNara | April 14th, 2011

Kalau video tersebut tak boleh loading harap anda dapat bersabar. Ramai sangat yang teruja nak dengar suara Zara Ayu nie. Dari pendengaran Abang Nara, suaranya memang best. Cuma sebutan perlu dijaga. Tak perlu nak macam dibuat-buat sangat. Overall memang lagi bagus daripada peserta AF tapi kurang sikit daripada Salma Mentor. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

93 responses to (VIDEO)Zara Ayu Nyanyi Lagu Tak Ada Logika Pulak!!!

  1. HS says:

    biasa jek suara die ni

    0
    0
    • comei says:

      dia lagi?xde org len ek?

      0
      0
    • abg nara yg dengki.. says:

      tu la si nara ni..gedik lebeh..biasa ja sore dia..nak compare ngan budak af la apa la..macam sore kau tu sedap sgt…

      0
      0
    • sally says:

      tula mcm salma tu pn biase… yg best mentor sh aini tu sbb suare die ckp n nyanyi mmg totally different..

      0
      0
    • budak blog says:

      ZARA BETTER THAN PESERTA AF TAHUN NI…LAGI SEDAP SUARA DIA DARI LAIKA,NERA, DAN EKA….SUARA ZARA NI BOLEH PERGI JAUH KALAU DI LENTOR BETUL2…ARAPKAN BUDAK AF..SAMPAI BERBULU TELINGA NI HAH NAK DENGAR DIEORANG NYANYI SEDAP MEMANG X ADO….SAYA SOKONG ZARA !!!!!
      SEMPOI JERK DIE TARIK PART TINGG…bagus,,,

      0
      0
    • gugugaga says:

      tak sedap langsung!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0
      0
  2. lin says:

    good one, tapi macam abg nara sebut, sebutan dia tu lah, macam tak same je dgn lirik. tapi maybe die nak nyanyi versi lirik die kot.

    0
    0
    • wakaka says:

      rsnye sebutan dia mmg xleh dbtolkan.dh mmg gaya percakapan camtu.cube tgk gerak bibir ngn lidah dia…mmg ada org camtu..

      0
      0
  3. b0m b0m p0w says:

    a’a..x leh lawan p0wer suara c salma..jauh sekali~

    0
    0
    • cuteboy says:

      wei!bom bom pow yg x berapa nk pow…weh ko ni sedih la,,,knp nk bandingkan bdk ni nyanyi ngan salma..bg aku la,salma 2 nyanyi da la bunyi keras…x dinamik langsung….salma 2 DRAMA je lebih aku tgk,,,geli je UOLZ…X LAWA la ..pelbagai…hebat sangat ke salma 2?kal ko tgk mana bdk2 mentor ni pegi?semua hilang….

      0
      0
      • bdk says:

        betul..

        0
        0
      • b0m b0m p0w says:

        haha..telinga kau ade pr0blem ke?anta welding la wei~ dak zara ni sebut pn x betul..x jelas la wei~ nak jadi penyanyi biar sebutan jelas..salma mmg HEBAT~ s0 what gitu l0rh~ kau carik la kat malaysia ni..baper ramai n0 b0leh tarik high n0te macam salma tu?apa laaaaaaaaaa~ cantik atau x bukan pers0alannya..kau sape nak pers0alkan kejadian tuhan? cermin diri tu dulu..CUKUP SEMPURNA KAH KAU CAKAP MACAM TU?

        0
        0
  4. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tk best lah !!!! salma nyanyi lagi best !!! suara dia biasa je……dia nye teran minah jambu tk leh angkat lah !!! bergitu terok sekali !!! tk best tk best tk bestttttttttttttttttttttttttt !!!!!!!!!!!

    0
    0
  5. Delaila Rose Maria says:

    DAH TAK ADA ARTIS LAIN KE YANG NAK DI SIARKAN KISAH MEREKA DALAM BN INI? BERTURUT2 SAJA KISAH ZARA AYU INI. PADA PENDAPAT SAYA, SUARA DIA BIASA2 SAJA. HEBAT LAGI SALMA MENTOR TU.

    0
    0
  6. syud says:

    a’a…sore die xde la special sgt pun…law cm salma mentor tu power lg..cm adira ke lg dap sore..sore cm di buat2 je pun

    0
    0
  7. icygrape says:

    abg nara, boleh tak dia try nyanyi lagu siti? maybe dia boleh men’utilise’kan vocal nya tu, suara dia cam sesuai untuk nyanyi mendayu gitu~ tak adak logika ni, cam kurang masuk dengan suara =)~

    0
    0
  8. onmiz says:

    asal la abg nara nih excited lebih lak nih….xyah la abg nara nk bnding zara nih ngn pserta af….lu zara nih pserta af leh gak trima……ermmmm…..g pown biase jek suare zara nih…lu cm dato ct tue mmg la luar biase…..isk3….nih msti abg nara nih minat si zara nih….tue yg dye bria2 jew komnnye….

    0
    0
  9. secret says:

    Salma mentor pon relax je. ermm…. pesanan buat si zara ni, kalau takat karoke, nyanyi lagu orang, APE BARANG. tengok skit hasil dlu. ade album, ade lagu, nak klua beautifulnara pun, keluarlah. saya datang beautifulnara ni bukannya nak baca isu2 murahan macam ni. hhhmmmmmmm
    Teknik Meloloskan diri dari ke TALI GANTUNG dan pisau potong nyawa

    0
    0
    • saloma ae sook says:

      yela…..deme dtg bn nak promote belog aje kan…tarik rating dgn komen hawt..konon berbarang…bl nara buat ads promote artis in the making deme gempak…?aihhh..xsedo ke deme pn buat some sort of ads nih..

      0
      0
      • saloma ae sook says:

        katne mesia nih org karaoke dlm studio…lgpn yela…mentang2 salmah nyanyi lagu2 dr album beliau sendiri…

        0
        0
      • secret says:

        oh. maafkan lah saya. saya buat tu. bukan mmg la nk trafik tak byk sikit. tp main point sy. nk sebarkan pasal isu BUNUH DIRI. klo awak prasan da 2 minggu ni, saya masih promot artikel yg sama sebagai yg utama. yg lain2 tu ala2 je. jujur nye aku…………auwwww……..
        hah…. SIAPA ADE NIAT NAK BUNOH DIRI KE, TENSION TAHAP BABI, MARI LAH KE BLOG AKU. NOSECRETANYWAY DOT BLOGSPOT DOT COM. KITA BORAK2 CITA2. MANA AKU LEH BANTU, AKU BANTU. AKU HANYA INSAN BIASA. CUKUP LAH AKU PERNAH CUBA BUNUH DIRI DULU. BUKAN JAHIL TAPI LEMAH. SEKARANG AKU DA KUAT. AKU NAK TOLONG ORANG. CAU CIN CAU. ZASSS!! KKURANGKAN KONTROVERSI TINGKATKAN PRESTASI.

        Assalamualaikum. renung2kan dan selamat beramal.
        mmmmuuuuuuaaaaaaahhhhhhhh

        0
        0
      • secret says:

        kau ape ade?

        0
        0
  10. siti payung says:

    bole tahan….

    0
    0
  11. Myra Dolce says:

    perghhhh bapak arr suare die…
    takot aku denga…
    perghhh seram….
    grrrr….nak demam

    0
    0
  12. Zulk says:

    Cubala korang dengar guna sound system best sket. Kalu stakat guna built-in speker kat PC tu mmg la x best.. Ape raa..

    0
    0
    • lebai says:

      kalau sore besa2 je pakai sound sistem apa pn bleh blah laa.. lau spises sore besa2 jek ko pakai bapak speker pn x leh nk blah…

      0
      0
      • b0m b0m p0w says:

        a’a..klu s0re best..x yah pakai s0und sistem yg bagus² pn 0rg blh tau best ke d0k s0re tu..
        tapi klu cam gini la..sebut pn x betul mcm mn nk d kateg0rikan best?b0leh nyanyi la..tp bagi aw0k yg bikin x sedap sebab zara ni sebut x betul..haish~

        0
        0
  13. Belacan hangus says:

    Muak dah aku..album blom kluor dah ting tong ting tong..heboh bagai ..agak2 baper juta album dia laku nara oi…

    0
    0
  14. aisha says:

    dah dgr..idokler sedap benor..salma lagik sedap aper… bang nara..pleaseee laaa

    0
    0
  15. Zulk says:

    Ape nk buat, ni web dia dia daa..

    0
    0
  16. tukang tengok says:

    nyanyi lagu indon aka lagu melayu..slang mcm xkene jer..kalo nk sbut pkataan,sebutla betul2.baku.mayb die nk bt style die sndri tp org lain dgr knfius.nway,suare die ok je.n ade yg xsmpai note la n ‘rase’.but still good attempt.

    0
    0
  17. AC MIZAL says:

    bagus dia ni, tapi takleh fight salma mentor. but i still love this girl voice. boleh meriahkan suasana industri muzik kita. at least tak lah hina sgt to some level mcm produk realiti tv berbayar tu.

    0
    0
  18. cimot says:

    saya xsuka lah ngan abg nara ni suka sgt mengata org..apa salahnya bgi peluang kt bdk2 af ngan mentor tu…mcm abg nara jugak xlah bagus sgt dlm penulisan ni..so sama2 lah kita sentiasa tingkatkan ilmu sendiri..:p

    0
    0
  19. nana says:

    nape asek dia nih jer?
    sedara ke?

    0
    0
  20. smh says:

    Sebagai apa lah dia ni popular sangat di page BN ni ? Tak paham aku. Salma lagi berkali2 ok dari dia ni hah.

    Nextttt !

    0
    0
  21. hanim says:

    best je aku dgr…..lagu ok kot pada agnes…

    0
    0
  22. syima says:

    biasa je ..salma lbh power kot .ni mcm gedik je .

    0
    0
  23. ....... says:

    suara yg bagus…bagus utk penyanyi yg baru nk masuk industri muzik..utk kewan2 atas jg terlalu negetif sngat..sekurang2nya dia berani utk menonjolkan diri…kita kena bg sokongan…mungkin dia boleh pegi jauh di bawah didikan adnan abu hassan..

    0
    0
  24. I Love Nara says:

    hm..okay la..ada bakat.cuma sebutan ja cm pelik ckit..hehee ~ apa2 pun , moga jadi artis yg bersih + berjaya k.. !! :D

    0
    0
  25. gorgon says:

    agak2 la bro nak post pasal minah ni dah bp edisi dah ko duk puji dia.
    ko dpt brape komisen bai?
    klu sedap btol mcm yg ko puji tu takpe la weyh…ni gedik je lebey wa tgk…mulut terjuih2,ckp melayu tak bp btol bajet best la cmtu.
    artis cmni nt kejap je kuar tv..pastu org meluat bro…
    bungkus la.balik kg tanam ubi kayu

    0
    0
  26. 1- kalau si zara ni nyanyi macam dlm video ni. BOLEH LA KOT.
    2-TAPI KALAU PERFORM ON STAGE MACAMANE? KAN LAGU NI KENA MENARI. ZARA NI ADE CUKUP STAMINA KER NAK MENYANYI SAMBIL MENARI? TAK PASAL, SEMPOT ATAS STAGE MASE PERFORM YAAWWW……
    3-kenapa aku cakap macam tu? sebab dah pernah jd. ade hot sensation group kat youtube. 3 orang 1 group. suara kaw2 sedap 2 girls and a boy. mmg meletop la.sampai dipancing oleh pihak produser utk rekod lagu segala. mmg hangat tapi.malang sekali, bila diorang konon2 nak perform la malam anugerah tu….. walhah baru je masok mainstream. silap besar bila diorang perform lagu rancak dan perlu menari. haha aku tengok pon kesian tengok. lagu best. tapi tengah2 lagu. tak habis lagi, penyanyi nya DA SEMPOT TAK CUKOP NAFAS. HAHAHA. malu dowh. malam anugerah tu. aku tak ingat la nama group tu. bru lagi dalam setahon dua ni. dari sebuah negara bukan malaysia la. aku malas nak mention nama negara. kang jd lain. huhu zaaassss.
    tringat dlu, faradiya masok tv rancangan ape ntah. dia g jogging utk jage stamina mase perform.suara dia kan meletops! huhu

    Aura si Yuna sampai ke Chicago US. Gempak tak gempak. Artis Malaysia yang lain, bila lagi?

    0
    0
  27. No Name says:

    sebutan tu sila betulkan…xpyh la nk slang sgt pun ~ eh kantoi exam lisan BM ke hihihi =)

    peace no war !

    0
    0
  28. dia says:

    asik promote die jer..lame2 org benci…drpd suke terus je meluat

    0
    0
  29. lindalam says:

    muncung jek lebihh..

    0
    0
  30. publicfigure says:

    xbest pun..lbih kurg dak2 af jgk…lau msuk af mst kna hntm kt k’ogy…kiki

    0
    0
  31. DALINA says:

    xbest pn suaranya tue…cm biasa jer klo cm tue org msti x minat gn perangai dya tue meluat je huhuhu…

    0
    0
  32. zass says:

    pronunciation dia problem ni sebab lidah pendek.. tapi bab teran meneran tu..kenapa???? apakah tujuan diterankan di part2 yang carca marba… adakah saja suka2?

    0
    0
  33. anyz Tomoko says:

    apsal dia buat mulut dia cam tu ekk? dia lipsing ker?? nmpk sgt dia nyanyi lepas kena edit.. sapa2 pun kalo nyanyi da masuk studio.. suara akan sedap.. walaupun tak.. cuba suh dia nyanti life.. confirm hancur punya!!!! Control cantik la minah!! aku beat kalo dia nyanyi ngan salmah confirm dia kalah!

    0
    0
    • ape la kau says:

      nih lagi sorang.. ape benda laa nk compare ngan si Salma? dia recording 1tube saja.. abg nara pun ckp salma lg sedap. ..at least sedap lg kot dia nyanyi dari kau. hahahaha

      0
      0
  34. saya nak komen says:

    eh biar lah abg nara nk buat entry si zara ayu nih. best apa. tambah2 lagu ayat2 cinta. Euwww yg korang nk compare ngan ERUL tu? plis laa nyanyi sekelumit pun tak sedap..aku heran sapa laa yg amik dia jadi finalis..!

    0
    0
  35. kyraro says:

    masalahnye sbnrnye ape yg sedap kt suara die?
    sumpah tk sedap!

    0
    0
  36. saya nak komen says:

    lagu nih mmg tak sedap sgt dia nyanyi..sbb aku tak rasa suara dia layak nyanyi lagu catchy mcm nih..mcm siti lah.. suara2 jenis lagu balada sesuai la.. she just try ok.. cuba tgk dia nyanyi lagu ayat2 cinta..superb apa!

    0
    0
  37. wanputra says:

    errrrr..bole laaa, layan laa

    0
    0
  38. rocco says:

    ala..dah adnan abu hassan bayor kt nara ni suh promote si ayu ni..mmglah nara duk post video ayu ni je salu..ape la korg ni..tu la carenye cari duit..ini blog dier, suke hati dier la nok post ape pun..hahahaha

    0
    0
    • orak arik says:

      YUP.. POKOK DEK OWNER BLOG NI LA NK POST APA PUN… DH TENTU DIA YG PUNYA & DIA YG DPT DUIT.. HAHA KORG DAPAT APA?

      0
      0
  39. Kurus says:

    sebenarnya masa bang nara intherfieu abang adnan ni,
    abang adnan kata.. hah ada sorang budak baru abang nk gilap..
    jadi abang nara pon cakap lah.. ah bagus to bang… nati sayer boleh buat post tang dier..
    tros abang adnan pon cakap.. oh iyer ker.. baik hati hang.. terimo kasih ler yer.. centuh lah citer dier..

    0
    0
  40. Unknown says:

    cara zara bnanyi ngan bob af same jew….lidah and sebutan…..

    0
    0
  41. orak arik says:

    X BEST!!!!…

    0
    0
  42. macam2 says:

    nape asyik meneran tu?? xsuka aku sebagai perempuan..ish…benci betol

    0
    0
  43. saya says:

    jangan puji lebih lebih sangat kt penyanyi yg baru nak naik ni. nnt diorg berlagak, bajet bagus. lepas tu, tak ke mana pun. biar dia naik sendiri dgn usaha dia, kalau betul dia nk jd penyanyi. kalau betul dia berbakat, org akan nampak bakat dia. no need all this kind of publicity.

    0
    0
  44. Sha says:

    meneran ape dye ney?

    0
    0
  45. raa says:

    agnes nyayi lg best!

    0
    0
  46. scha espinosa says:

    apsal dia nyanyi nk kena tekan kt tekak…pastu muka pun ala2 kontrol gitu…but actually i know this girl…hoho

    0
    0
  47. mummy honey says:

    sudah-sudah la BN, rimas mdengar suara budak pompuan ni…. xde yg istimewanye!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  48. ieyda says:

    hahaha. suara dia lawak..

    0
    0
  49. cik puan ay says:

    xbest pon sore die..pronounciation pon xbape betul huhu

    0
    0
  50. akubudakmedic says:

    suara dia boleh la tahan laaa.. not bad.. tp aku ade rasa konfius skit ngn bibir n cara sebutan dia.. mcm ade xkena..

    0
    0
  51. secret says:

    1- SEBUTAN
    2- INTERACTION WITH AUDIENCE
    3- relax sudey..
    4- FB fan page

    0
    0
  52. teddycomey says:

    xbest lgsung..suare ala ct nurhaliza jek..lidah pndek lak tu..,mulut cm itik nila..wakakaka!jhatnye aku…ngeee~~

    0
    0
  53. chentadia says:

    HONESTLY.. DIA MMG BOLEH NYANYI………..TAPI DAMN X BEST LANGSUNG!!!

    p/s: serius bkn i tetiba nk kutuk.. tp lagu ni mmg x sesuai utk dia.. jd x best lgsung..sory la ey pakcik ADNAN…

    0
    0
  54. ayam kampung suara serak serak basah says:

    abang nara~ tolong laa~~ sedap lagi suara kucing menyanyi nyanyi~~

    0
    0
  55. shou crey says:

    ok jer la……

    0
    0
  56. Fairuz says:

    eemmm sedap lagi suara dia dari salma la (drama queen tu)…sorry ye….coz banyak sangat drama la budak mentor ni…bosan gak tgk….

    0
    0
  57. kampung pisang says:

    biasa je suara dia, macam buat2 je pun ada. Lagi superb Salma bro.

    0
    0
  58. Lindsay Bebo says:

    Very good website you have here but I was curious about if you knew of any user discussion forums that cover the same topics discussed in this article? I’d really love to be a part of community where I can get feedback from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Appreciate it!

    0
    0
  59. Good day! Would you mind if I share your blog with my facebook group? There’s a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Many thanks

    0
    0
  60. Hey, There, I found your blog while surfing the internet. This is a very well written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thank You for the excellent post. I will certainly comeback.

    0
    0
  61. Some truly nice and utilitarian information on this internet site , besides I conceive the style has good features.

    0
    0