Written by AbangNara | June 20th, 2012

Nampaknya bintang Yuna di Amerika Syarikat semakin bersinar daripada hari ke hari. Terbaru, Yuna merakamkan video untuk Billboard Candid Covers dengan menyanyikan lagu “I Miss You” yang pernah dipopularkan oleh Incubus. Pastikan anda menonton video ini kerana Yuna turut menyatakan betapa dirinya kecewa ketika kemenangannya untuk Anugerah Lagu Terbaik AIM ditarik balik.

Tahniah kepada Yuna kerana berjaya memasuki laman web Billboard. Rasanya Yuna ialah artis pertama Malaysia yang berjaya di Amerika Syarikat sehingga ke tahap begini. Semoga pengorbanan Yuna di Amerika Syarikat akan berbaloi jua akhirnya. Good luck and all the best Yuna.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

38 responses to (VIDEO)Yuna Nyanyikan Lagu Incubus “I Miss You” Untuk Billboard Candid Covers

  1. sebagai peminat tegar Yuna. aku sungguh berbangga dengan kejayaan ini. Siti Nurhaliza buleh baham tanoh weeiiii. BAHAHAHAHAHAHAHAHA

    1ST!

    0

    0
    • Atan says:

      hi yuna.. tahniah ler atas kejayaan yg menimpa… sebagai ganjaran ko tak nak shopping tudung hijab heliza ke? RM150 jer dan pasti ko tutup segala-galanya.. tak begitu semuaaa?

      0

      0
    • Glamer Gilerrr says:

      Yuna tak tutup aurat sepenuhnya pun….. walaupun rambut & leher tutup, tp aurat di lengan tu apa crita?? hahaa… lantak ko lah yuna.. bukan aku yg kena tanggung dosa ko pun.. saje komen jewww…..

      0

      0
    • Selitone says:

      Pertama kali aku dengar lagu ngetop dia di Malaysia… memang aku terpikir… budak ni boleh pergi jauh…. sekali lagi bila aku dengar lagu “Come as you are” aku sebut wow…!! lagu Kurt Cobain yang kita tahu sisinya yang gelap gitu bleh jadi lagu yang indah di tangan Yuna. Marbeles..!! Frances Bean pon x terbuat gitu.

      Yuna…

      Sayang… imej pakaian mu ala-ala Africa selatan… mungkin bertemakan etnik Somalia barangkali, buat aku terpikir gak… apalah guna kita melangkah jauh kalau kita tak kekalkan imej budaya Masyarakat kita…

      Tapi korang jangan salah faham plak… bukan bermaksud aku nak dia pakai kain batik sambil jinjing kain basahan cam nak madi sungai di atas pentas plak… yang cam basuh pakaian di tepi sungai tu Roonie James Dio dah buat. Bukan aku suruh buat props tangga kemudian duduk berbaris atas tangga cari kutu. Tapi biar ler…bila orang pandang jer… wahhh…!! ini ler Malaysia….. i like…

      0

      0
    • Cik Nin says:

      Yuna, change your tudung style to your previous ‘tudung Yuna’,please..
      You look even older in that turban.

      0

      0
  2. orangpertamakomen says:

    FIRSTTTTT FINALLLYYYYYYYYYYYYY

    0

    0
  3. kelakar aku tengok yuna ni..

    0

    0
  4. wawa says:

    awesome!!

    0

    0
  5. LP fans says:

    dari website billboard.com
    ada video Q&A yuna..
    http://www.billboard.com/#/column-candid-covers/candid-covers-yuna-sings-incubus-1007361752.story

    i admire her success

    0

    0
  6. anak sarawak says:

    saye pun minat kat yuna, tapi abang nara, mane ader yuna artis malaysia yang pertama capai tahap ni kat amerika, zee avi dulu lagi… terima kasih, just for info..

    0

    0
    • maaf lah, abang Nara ni bukan fan besar Zee Avi. itu kita semua tahu. Zee Avi album dia dah pun masuk carta album Billboard 200. itu pencapaian yg membanggakanlah sebab punya lah ramai artis kat US buat album, album artis malaysia boleh menyelit. dan Zee Avi dah masuk Rolling Stone.

      0

      0
  7. yuna says:

    hrp mlysia tahu menghargai org2 yg berpotensi besar, jgn ulangi kesilapan lama, dah meninggal baru dapat Tan Sri.

    0

    0
  8. W T F88K says:

    Bila ada kejayaan artis kita macam nie.. takda pulak yg bangga.. komen pun tak sampai 50 pun.. tapi kalau gosip mak jemah.. cepat je reply..
    aku pun bukan la minat sgt Yuna nie.. sekurang2nye tumpang bangga.. tu je nk cakap..

    0

    0
  9. marris says:

    Alaaaa…..tengok dlm video penggambaran kat USA tu yang datang tengok konsert Yuna hanyala org Malaysia yang kerja dan study kat sana…mat saleh ada la beberapa kerat…tu pun dah heboh kata terkenal satu USA

    0

    0
    • marris lupa nak kencing malam says:

      ko ni takde otak ke lupa nak buat homework ni…tengok persembahan dia kt utube..melambak yang menontonnya omputih..mesti xde astro kt umah ni, bdk kampung ni…ni.bukan mcm siti dulu tu pundhek purkis…panggil satu kampung turun albert london hall tu

      0

      0
  10. Anonymous says:

    xbest pun minah ni, xderk bakat langsung. menyanyi mcam bercakap, xder nada langsung, xleh nak feel

    0

    0
  11. jon says:

    err to abg nara….(dont know if you see this)…correction…dlm video tu yuna ckp pasal juara lagu lah…bukan pasal AIM..photo yg die tunjuk tu mase die perform lagu penakut….get your fact straight okay…

    0

    0
    • moon says:

      correct. she mentioned about “Song Of The Year”, competition which is Juara Lagu. Anugerah Industri Muzik is more like recognition.

      0

      0
  12. saja menyelit says:

    aku rasa, kadang2 orang kritik cara dress up orang bertudung dari segi fesyen.xde niat pun nak babitkan agama.cthnya mcm ko pakai baju kaler2 fluorescent ijau, legging plak pink.hodoh kan?mestila orang nak komen.xkan la org bertudung kebal komen dari segi fesyen kot

    0

    0
  13. Hamba Allah says:

    Kepada anda semua yang merasa kan diri nya Layak untuk menbidas soal berpakain, tak perlu lah anda semua nak memandai mencerita kan hukum hakam soal berpakaian sbb anda semua belum tentu akan masuk syurga waima mencium syurga sekalipun. Anda Sembahyang 5 waktu sehari sekali pun belum tentu anda akan nampak bayangan syurga jika asyik nak mengata orang saja. Biar lah dia nak pakai apa, itu dosa pahala dia. tak payah nak memandai nak sebut hukum hakam…. Wassalam

    0

    0
  14. mogfnSqk says:

    ne laissait plus aucun espoir aux medecins, http://prixviagrapharmacie.net viagra france capables de porter un jugement dispuestas en serie en la vertiente del Cerro y, http://cialis-venta.com farmacia cialis sobre todo cuando junto a los instrumentos

    0

    0