Written by Bella | December 15th, 2016

Yuna tidak kami nafikan telah berjaya mengukir namanya didalam bidang nyanyian tahap antarabangsa. Namun, lumrah hidup sebagai artis terkenal, pasti setiap tindak tanduknya akan diperhatikan ramai.

Sebelum ini, Yuna pernah dihimpit kontroversi apabila foto dan video beliau berpelukan dengan penyanyi terkenal Usher tersebar di Internet. Yuna dikatakan berpelukan dengan Usher selepas hampir selesai membuat persembahan Live at The Roots Picnic 2016.

Terbaru, nama Yuna sekali lagi menjadi bualan hangat netizen apabila video beliau dipeluk dan hampir dicium penyanyi barat, Anderson Paak mula tersebar sejak beberapa hari lepas. Netizen yang menonton video berkenaan kecewa dengan tindakan Yuna yang seakan “merelakan”dirinya dipeluk oleh Anderson.

Kejadian itu berlaku ketika  Yuna menghadiri Soul Train Music Awards di Las Vegas baru-baru ini. Didalam video berkenaan, Yuna nampaknya sedang ditemubual dan tiba-tiba Anderson memeluknya.

Berikut video Yuna dipeluk :-

Daripada apa yang kami lihat, Yuna sebenarnya terkejut dan kaku apabila Anderson tiba-tiba sahaja memeluknya dan cuba untuk mencium Yuna. Apa pula pendapat anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

80 responses to Video Yuna Dipeluk Artis Barat Anderson Paak Jadi Bualan Netizen

  1. Anonymous says:

    mengarut je budak yuna ni, bila nak tobat?

    12

    15
    • Kak Mah says:

      dengan tersebarnya video ini, maka ketahuilah kita semua bahawasanya kiamat itu hampir dekat. bilamana wanita2 yg bertudung tapi sebenarnya masih lagi…bertelanjang!

      24

      5
      • Anonymous says:

        yuna dan towel lilit kepala…berenggang tiada.

        17

        2
      • Anonymous says:

        if she wear proper..cover her aurah..mesti xde jadi camneh..jgn nanti tetiba tersebar gambar togok kencing setan. tu hari dah love bite dek lelabah yg xdiketahui kaki 2 ke lapan..

        17

        4
      • che tat says:

        Kakmah pun prnh peluk lim chong wei kan kakmah

        8

        0
        • aku freehair says:

          aku pun pernah kena cium mat saleh kawan aku, lama tak jumpa. tapi aku tak buat seks bebas. aku pun tak kacau laki orang. aku bersyukur Tuhan memberkati hidup aku.

          4

          2
    • Lopah says:

      negro tu excited tengok yuna. ingat kan si yuna ni….. bini nelson mandela.
      okbai.

      42

      0
    • Mind U..... says:

      kenapa kau mengelak….?
      kah…kah…kah
      kalau org cakap…
      Kau dan penyokong2 kata nie lah melayu…
      busuk ati…mcm mana bangsa sendiri nak maju…
      skg Takkuuttt sendirikan..
      tak larat nak ikut rentak negro kot…
      tulah suruh pakai tudung..pakai turban..
      sarang tabuan jgn di jolok…!!!

      2

      4
    • pengkaji manusia says:

      korang ni may be x pernah tinggal sebagai minoriti dlm kelompok internasional sbb tu mulut korang kuat nk mengecam orang saja.

      aku x sokong yuna ni berserban mcm benggali. tapi mat saleh or negro mmg adat mereka hug sana hug sini – nasib lagi teruk kena kiss sana kiss sini walaupun bkn kiss yg french kiss. mereka mmg very open.

      aku tau byk la jemah2 yg akan kecam aku nnti tp kau org cuba sekali dok kat amerika , bkn dgn kelompok mkn belacan aje. mix around. mmg sukar utk mngelak tapi dari luaran nmpk yuna masih bertahan dgn roots dia walaupun she looks more like from south africa than south east asia.

      korang tegur la dgn berhemah. jgn ikut sedap hembus aje. dosa lisan mmg sukar nk dpt keampunan melainkan oleh org yg kau org kecam. so hati2 dgn keypad tu yea.

      41

      1
      • Anonymous says:

        jantan ni mmg mcm saja lah nk try kiss yuna. dah tau org tu nak mgelak lagi saja dye nak main2.. ishhh. geram plak tgok..

        0

        0
    • minah jambu says:

      kalau nak jadi penyanyi mesti profsional…yuna dia profsional ..setakat pelok gitu tkde hal lah ! bukan nye dia ciom mulot or buang anak ke pe ! lagi pon bukan nye yuna berjubah or tutop muka nampak mate pelok ngan negro ..!! macm gitu boleh la orang2 nak kecoh kan..!! mulot mlayu memang macm mulot eeeeee tk tau ape yg minah jambu nak cakap lagi ! mungkin macm mulot jahanam tak ?? lov u yunaaa..semoga di murah kan rezeki dn di lindungi Allah selalu…

      6

      7
  2. macam-macam says:

    aku nampak mcm si yuna yg p peluk laki tu..hahahaha…adeh…yuna yuna….ape ape laaa nak oiii….halahaaaiiiii

    32

    2
    • Anonymous says:

      Btol. Aku pon nampak Yuna yang gi peluk si laki tu dulu. nak bersalam cara barat katanya. Tp bila orang viralkan, dia emosional lebih2. konon meleis ni cepat meloncat, takleh tgk dia senang. dia lupa gamaknya meleis jgk yg minat kat dia dulu before org sana minat.

      35

      0
      • Anonymous says:

        malaysians mne ada support yuna sgt sbb music industry nya agak sendu dgn artis wanita mesti cantik putih gebu flawless.

        5

        1
    • Anonymous says:

      ko buta???

      0

      0
  3. Fidot says:

    Mmg susah kt sana kan dh mmg budaya dorg peluk. As long as yuna ni pakai tudung & takde gosip panas yang nmpk sgt x bermoral aku rasa dia dah cukup bagus jaga diri sbb duduk kt LA kot. Dibandingkan dgn artis tin kosong yg dok kat malaysia tp pakai baju mcm dok kat vegas & berpeluk sakan pakai baju x cukup kain tu lg patut ditegur.

    178

    1
    • damai says:

      Oh kalau Yuna, semua ok ehk, dah lah pakai turban bukan hijab kan lagi baik buka turban dan pakai topi aja, so org luar especially America never tink that Islam itu sama mcm dia org kot, kan peluk2 sakan dan cium pipi. Mmg btl susah nak adapt if duduk sana kerana budaya mrk berpeluk dan bericum pipi tidak salah, tapi in Islam dan budaya Melayu tetap salah. Kalau bersalaman mmg btl x baik tak hulurkan jk mrk nak salam, itu pun dah kira dosa, tapi if berpeluk dan bercium pipi we can elakkan dgn cara baik. Dah x jadi cium knp si Yuna pergi peluk dan cium sinegro nie. Shila yg sopan pakaiaan dan cuba jaga pergaulan di China, org kutuk, tapi Yuna org sanjung, mmg x faham langsung. Hope AIM 22 ini, Yuna x menang lah,

      5

      4
    • min says:

      patutnya netizen2 kena fikir camni. mentang2 lah si yuna tu internasional..nampak je yg tak betul. tak payah tgk luar negara lah….dalam negara ni pun kita bleh tgk, pakaian mengalah kn org putih..xde plak korg nk hentam habis2…

      tak payah tgk artis lah….korg tgk instafamous yg suka tunjuk tetek tu..komen “such a beauty”, sooooooooo beautiful….makin galak lah diorg tunjuk tetek diorg yg besar tu.. puiiihhhhhh!!!!

      61

      0
      • vrvrvrvrv says:

        betul tu.yg kat sini belum kawin tp dah pegang sana sini yg semestinya ada perasaan takde pulak heboh,tgok jela pre wed si amar dgn amrya rosli dekat london tu.ada orng nak cakap pape?tolong la jgn jadi double standard. belum lagi artist yg pergi jalan seminggu luar negara tp dh mcm warganegara orng tu. dosa pahala yuna yg tanggung.dh tegur tak nak dengar tu hak dia. tp korang tak payah nak jadi talam kat sini buat2 tak nampak.asal yuna pakai turban,peluk orang gegar satu malaysia.apa artist kat sini litup ke?takde pegang tangan,peluk2 sakan.tu ha anugerah cikai pun artist kita punyaaa bajuuu.allahhh. belum pergi award level mcm yuna. pikir2 lah

        33

        0
        • Anonymous says:

          Tak kisah laa artis dlm negara ke international ke bnda slh ttap salah… yg artis dlm msia pakai seksi2 punn salah… sape je ckp xsalah?? Jgn nak menang kn sgt c yuna ni… dulu elok je tudung dia… huh… sma taraf je laa dgn artis sexy dlm msia…

          8

          1
        • hahaha says:

          Tu yg belakon jadi lakibini pelok2 sampai atas katil..pelok dari belakang ala2 korea sampai terkepit tetek…lagi terok dan sgt2 memalukan …

          9

          0
      • mak jemah says:

        setuju..tgkp gmbr laga pipi then post kt ig melambak weh.. tu retis yg kata nk kawin thn dpn tuu..yg lain pun byk lagi

        0

        0
    • Babu cjee says:

      Memang betul tu. Di Amerika, org sana expect kita hormat cara diorg sbb tu negara diorg. Kalau korang ckp melayu sesama korang pun, tak mus.ta.hil yg patriotik sgt tu suruh korang ”speak english please!.” kalau korang suka che ta, awal scha, sarapah sakanah, biarlah aku lebih suka yuna. At least she is not ignorant bliss. Kalau dia choose to jd mcm student malaysia yg culture shock mcm sufiah yusoff tu dah lama jd dah. But she remain Y.U.N.A.

      32

      1
      • joyah says:

        aku sokong rata2 apa ko ckp except satu – sufiah yusof is british born. so dia bukan org malaysia. xde culture shock disitu. mak dia je melayu tp bapak dia org pakistan kat britain. org luar yg lahir kat britain sume dah prangai cam org britain..budaya barat mmg kuat..dan mereka mmg secara tak lansung paksa kita adapt dgn budaya diorg. bukan mcm kat msia….cina melayu india bercampur tp budaya masing2 ttp kekal.

        3

        0
    • Malaysian says:

      Pelik bila yuna kena peluk sikit da kecoh…tapi berlambaknlagi retis mesia pkai baju cam nak telanjang, peluk sana sini, xde lak korang nak berjemaah kutuk kan??bukan nak backup yuna tapi nmpak sgt korang punya double standard.

      29

      0
      • Anonymous says:

        Alah..fazura buat video blue..lagi 3 ekor atika suhaime dan mat 2 ekor buat video telanjang main blakang..kalau tak silap akulah…knpe tak ambik tindakan? Yuna setakat negro peluk..tkde bendalah..bukan yuna nak suruh dipeluk pun..ini pun nak heboh2..merepeklah sapa yg besar2kan ni..

        13

        1
        • Puan Maneh says:

          Beb kalau nak kasi contoh..kasi la contoh artis yang bungkus kepala guna towel kat kepala jgk..baru la org malaysia rasa adil..org beria sgt pasal yuna ni sebab die asalnya bertudung..dan katanya jenis artis yg sgt beradap n beradat..

          contoh 2artis yg ko ckp tu..geng dgn zarina anjoulie..zarina zainuddin or Wan Norazlin sesuai laa..

          1

          2
        • Anonymous says:

          Takde beza pun..yg berbungkus ke yg tak berbungkus ke..islam jugakkan?????

          1

          0
    • ghadisk says:

      klau bnda dh sah2 xbtol xyah la nk bekap..xksah la dia di campak ke mane skali pon klau dh bdosa tu bdosa jgk..konon yg dia artis international tu xmenghalalkn dia wat bnda2 yg bdosa..bab2 artis yg de kt msia ni still klau xbol xbtol jgk la..yg mjadi isunye adalah…dia tu btudung bile dia menizinkan perkara2 sprti tu blaku org akn pndang sprti itu jgk la pd org2 len yg btudung..mksudnye org akn level bertudung dgn xbtdung same je..ade phm…….

      12

      1
      • ghadisk says:

        ooopsss..bkn level..label daaa…huhuhuh..

        0

        1
        • hahaha says:

          Tk blh lupa 2 peristiwa penting..lim chong wei kena rangkul dgn rosemah dan rosemah cium laga pipi dgn artis bollywood…

          1

          2
      • nbubub says:

        memang lah.tapi pahal tak terpampang masuk beautifulnara semua.kalau dekat dalam malaysia pun tak dapat hindar ni pulak kalau dah sampai negara orang.

        0

        0
    • nora says:

      Btol ke cerita Nora Danish buat tatu ni?

      https://youtu.be/ZCa7iYOkLt0

      0

      1
    • jue says:

      ok taknak komen pape pasal isu yuna ni tapi satu je.. tak paham dgn rakyat malaysia yg selalu overreacted bila kes yg melibatkan yuna.. marah and tegur sbb yuna peluk tu paham la tapi yg tak paham nya kenapa bila artis malaysia yg lain yg peluk lebih teruk lebih mesra geli geleman dlm drama semua tu knpe orang lain kate sweet sawit? yg pakai seksi gila2 ketat freehair taknak lak tegur teruk2 mcm tegur yuna. taknak mention mane2 artis tapi itulah kenyataan.

      yuna duk dekat negara yg muslim minority tambah2 tu negara yg orgnya banyak islamophobia.. paham la sikit kesusahan yg dia hadapi kt sana.

      7

      0
  4. Anonymous says:

    cabut la turban tu..lemas tengok.

    5

    8
  5. Anonymous says:

    ingat skit,negro2 tu baka yang giant punya,kang kou lebur camtu je kat amerika tu.

    10

    4
  6. bekas student US says:

    inilah susah kalau kita cari makan negara luar. nak tak nak terpalit dgn budaya diaorang. pegang2 tu biasa la disana. diaorang tak paham. tak shake hand nanti dikatakan sombong plak. duduk malaysia senang, org2 dah paham kita dan cara kita.

    16

    0
    • mcmne says:

      bekas student US..kalau orang2 barat kt luar negara tu dh memang budaya diaorang, kat negara malaysia ni bukan budaya pn…tapi ade gak pompuan2 dan laki2 yang cium tangang mentri dan isteri menteri..acerner tu..

      23

      1
      • Anonymous says:

        tengok la cium tu mcm mana. kalau ghairah tu lain la. kalau salaman friendly apa salahnya. tak pyh nk fanatik sgt la. ko bukan geng ISIS.

        6

        3
        • Anonymous says:

          Aaaalaaah… yg artis malaysia buat video blue tu kau tak cakap..nyebokkan yuna kena peluk..bukan peluk memberahikan pun..kat sini pun ramai yg berpeluk macam tu lebih dari tu pun ada..open ur mindlah..

          2

          3
        • ghadisk says:

          ghairah xghairah..dh sah2 bsentuhan laki ppuan bkn muhrim tu haram..xkire la alasan pe skalipon..de plk yg nk ber open2 mind kt cni ye..msa kelas agama dlo ko nyorok dlm jamban dgn geng2 setan ekkk..huhuhuhu…

          2

          1
  7. Anonymous says:

    perasan negro kot

    5

    7
  8. tt90 says:

    That is the price for being famous in hollywood. Tapi, in a positive way, she is way better than some local artists yang drama/filem x meletop mana, lagu sendu popular sehari dua tapi cite dalam seluar lagi banyak dari pencapaian. u go yuna! girls rock!!

    42

    1
  9. Anonymous says:

    ah…boleh….la

    0

    1
  10. Tokwan says:

    Laa yuna kaa tue..mati2 tokwan ingat pompuan negro mana tadi. Tokwan mintak maaf naa..

    2

    9
  11. m says:

    Eleh, yuna peluk gitu korang dah terloncat2 bising memasing. abeh tu yang retis kita berpeluk sakan bukan mahram gak dalam filem tu menda? yang berpeluk bf gf contoh izara ngn si adib tu menda? yang lain2 pun banyak. sama gak haramnya. jgn berat sebelah laa..ini tak drama melayu belakon best (kununnya) semua fan berlagak jd telangkai ‘kawin lah cepat..’ or ‘sweetnya korang, kawen lah bebetol k’
    cam hanat..sila kecam aku xkesah

    49

    0
  12. sentap says:

    ala apa nak heran…zmn ni kan sumer sporting2..kang klo ckp lebih kena kecam…jd kena la puji…so sweet…hahaha

    2

    5
  13. kurma taiyob says:

    tapi yuna boleh mulakan dulu utk tidak dipelukkan? ..contoh dia tunduk (tangan di dada) tanda hormat pada lelaki yg nk salam..at least org lelaki paham walaupun diorang bangsa asing..
    tak semestinya duduk kat negara barat budaya pon kena barat sama..
    tak cuba tak tahuuuu…

    p/s: ini yg kita nmpk sebab ade video..yg kita tak nampak??? nauzubillah..minta dijauhkan.

    11

    3
  14. jejai says:

    memang apa yg dia buat tu salah….tp apa lg yg boleh dia buat, itu la cara org di sana menghargai seseorang, lgpn dia dah pilih jalan nak berada di international sdikit sebanyak dah pasti dia kena ikut cara sana, inshallah doa la yg baik2 mungkin 1 hari dia akan jd macam misz nina….sapa tahu kan???

    6

    1
  15. Anonymous says:

    ntahla labu…..

    4

    0
  16. entah apa apa je netizen ni says:

    wehh, bab yuna ni kemain laa comment itu ini bagai. takde tengok ke artis lain yang bertudung tak berkahwin lagi, tapi dah berpeluk pegang tangan sana sini? tak semua la, tapi segelintir. pastu dah kena kutuk dengan netizen, acah acah bukak tudung pulak. adoiiiii takpayah tengok artis, tengok perempuan bertudung kat luar sana je dah boleh tau. berpegang berpeluk sakan bercium bagai walhal tak kahwin lagi. kutuk yuna tu macam korang perfect 100% tak pernah buat salah langsung. podahhh! nilai diri sendiri laa senang, jgn sibuk nak jatuh hukum dengan orang lain.

    8

    0
  17. Kapai selam says:

    Kamu orang ni mesti tak pernah tahu atau ambil tahu pasal exchange student (malaysia ke usa). Aku pernah tgk liputan pasal sorg student laki ni. Semayang ok rajin, mak angkatnya omputeh. Lepas semayang, dia pi ke boat keluarga angkat dia. Sana…ada kakak, adik abang angkat. Badan semuanya perkasa mcm ahli sumo. Dan2 tu bila nmpk dia semua peluk student laki tu kejap!. Apa dia kata? Budaya sana mcm tu. Nak tolak lagu mana pun dah habis bgtau dah. Siap kakak angkat dia tarik muka dia cium pipi walaupun dia tolak. Hidup ni senang, jadi jgn kita bg jd complikated! Yg penting HATI tak mau busuk!!

    4

    2
    • munchkin says:

      jgn buat kelakar ok! sy study sana, kerja sana 2 tahun sebelum balik Msia..perkara ni terletak pada diri seorang Muslim itu sendiri. sy tak ada mak angkat ke apa2 angkat ke, sy di sana duduk sendiri dgn kawan2..tapi sy maklumkan pada kawan2 non-muslim, prof, malah sesapa pun yg sy tak boleh berbuat perkara2 yg dilarang agama sy..pertama sekali mereka tgk sy bertudung, mereka dah tahu yg sy Islam..namun ada juga yg kurang faham ttg apa dos and donts in Islam, namun ITULAH TUGAS KITA UTK MEMAKLUMKAN..maklumkan secara baik yg kita tak dibenarkan begitu dan begini..yg penting kita kena tegakkan hak kita sebagai Muslim (hak Allah ke atas kita) sekiranya berdepan dlm situasi yg mengelirukan..sy takde masalah pun dgn non-muslim masa di sana, takde pulak sy nak pergi peluk2 org sana sini semata2 itu budaya mereka..abang ipar saya (mat saleh US) pun tak pernah pulak jadikan budaya berpeluk cium dgn kakak sy sebelum kahwin dulu..elok saja mereka kahwin hgga skrg (duduk US) sbb abg ipar sy fahami kehendak Islam setelah dia convert..tak payah lah cakap ini budaya dan kita perlu follow..ITU BODOH NAMANYA..agama kita perlu utamakan sbb agama itu tiang hidup kita..esok2 kena soal dalam kubur / akhirat, bukannya non-muslim tu jadi tukang jawab bgtahu malaikat / Allah yg kita terpaksa buat sbb itu budaya mereka…oh please laa…ramai aje Muslim disana yg elok akhlak, tak perlu nak berdolak dalik dgn alasan dangkal.

      8

      1
  18. mira says:

    die kan moden. ape nak diherankan…sebab tu dah tak minat yuna..orang kritik die menjawab balik…macam die xde buat salah..but i like her music ..

    0

    2
  19. mulut celupar says:

    aku okey je cara yuna, negro tu pun okey, bkn dia berahi nk cium yuna tu. bising korang

    3

    0
  20. Jejaka Idaman Yuna says:

    Sorry nak cakap jugak.. so stupid la u yuna.. turban kau tu dah macam tanduk aku tgk.. fake sgt la yuna oiii.. udah2 ler.. balik ler msia ni.. x kemana pun ko kt sana tuu.. jadi bahan sedap kena pegang jer dgn depa tuu..

    0

    10
  21. sept11 says:

    Yuna pun manusia biasa yg ada nafsu stim. Mana boleh tahan hari2 dok tengok mat saleh dan minah saleh beromen. Jd yg sebenarnya si Yuna ni selama ini banyak bersandiwara.

    0

    4
  22. luna says:

    korang busuk hati dengki sebab yuna sukses hingga terkenal di us korang dok sibuk dgn artis sendu malaysia je yg level bwh tapak kasut yuna ,contoh paling terkini retis bajet diva naik mas ekonomi nak suruh org angkat beg ….kekekekkeeeeeee keke lawak penutup 2016

    3

    1
  23. ketam batu says:

    Aku benci Yuna hanya semata-mata disebabkan oleh menatang tanduk atas kepala tu. Pakailah tudung elok-elok macam Shila Amzah tu. Orang luar tetap boleh terima. Cantik pun cantik

    1

    1
  24. Xsokong mana2 says:

    Aku yg pernah belajar kat sana pon mmg ‘awkward’ gle ble salam2 tgn terus diorang peluk. Xsempat nak lari nak alert nak pe pon xsempat. Culture sne mmg macam tu. Yes kat Malaysia mmg senang ckp, I’m a Muslim but bila pegi sne susah sbb diorang xfaham sgt Muslim bergaul mcm mne. Aq yg lelaki ni pon perempuan sne tarik peluk je dan diorang anggap ok. Kalau nak jaga maruah macam2 cara. Jadi, pelukan ‘ringkas’ tu tanpa apa2 nafsu aku rasa ok. Sbb golongan ‘Black ‘ ni yang selalu support Yuna kan? Dalam kamera tgh rakam mcm tu kalau tolak mentah2 golongan2 ‘Black’ tu tgk kan?Mmg rezeki di mana2 tetapi macam company2 yg menjaga client diorang, aku rasa Yuna pon buat macam tu jugak untuk menjaga client die. #itsjustmyopinion

    4

    0
  25. husnuzon says:

    aku pernah tengok citer Restaurant Impossible kat Food Network… satu keluarga Islam kulit hitam kat US mintak tolong ubah restoran dia yang jual healthy food…
    satu family tu berpeluk dengan orang yang dah renovate restoran diorang tak kira laki perempuan….
    so conclusion here, memang dah budaya barat diorang berpeluk tu tak ada apa2 bagi diorang…

    4

    0
  26. fishball says:

    Korang ni step korang ni paling baik dalam dunia. Jangan nak berlagak suci ok uolls. SILA MENINGGAL

    0

    0
  27. che tat says:

    Kughang ajaq betoi andersen pakk ni..kalau aku terkojut mcm yuna tu aku tonyoh2 microfon tu dlm mulut dia…nk cium sgt

    2

    0
  28. Andeh san says:

    Ok la tu. Kang yuna suh angkat handbag dia kang dia tonyoh2 muka anderson tu kang, korang plk yg angin.anderson tu keje menyanyi bukan angkat handbag.hahaha

    1

    0
  29. Apotah says:

    Jgn sb si yuna ni…pasni sapa pakai tudung kena peluk cium mamat amerika yg dah sememang jahil..dah le yerr

    1

    0
  30. ibu says:

    biar la mereka nk cium ke…aku bukan mak yuna.

    0

    0
  31. pie says:

    kat negara orang, ikut lah adat orang. korang jugak suruh kapir hormat kat negara majoriti islam. kat sana pun sama lah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      bab yuna ni xnak komen bnyk sbb benda mcm ni benda BIASA kat malaysia..dlm tb pun ada…jadi aku hairan kenapa masih paranoid benda mcm ni eh… mcmla Malaysia ni negara alim sgt tak penah tgk bkn mhrm bepeluk sakan.
      benda ni mmg bedosa, tp hari2 kita nampak, tu pun nk mnggelupur mcm taboo sgt bnda ni… choi, hipokrit gile malaysian ni..

      4

      0
  32. Lady L says:

    Korang ni kan..cakap nombor 1, bagi nasihat nombor 1.. kalau korang kat tempat yuna aku rasa lagi teruk. Ini lah melayu, nasihat pandai, kesilapan diri sendiri tak nampak.

    3

    0
  33. Diva_haters says:

    So what’s the problem ppl??she just giving her warm n friendly hugs.thats it.she is far more better than some malaysian artis yg acah2 hollywood,baju seksi,tayang perut boyot,celebrate bachelor party n baby shower konon nya..dont be hipocrite ppl..dont judge her only she acting friendly like that.if u in her shoes rite now mungkin sudah acah2 hollywood kali kluar masuk pub,partying etc mungkin dh xingat ko tu dari malaysia kot.yuna tu ok pe,dia jage lagi pgaulan dia,imej dia..u guys are sooo jealous of her!!
    #notayunafan

    1

    0
  34. zaza says:

    on my wedding, my cousin bawak la husband negro dia from Aussie and that time nasib baik husband i not around dia selambek je nak kiss pipi i! nasib baik husband x nampak.

    adat them all, kalau macam kita bersalam.
    dia kiss2 pipi and hugs.

    0

    0
  35. Mia Khuzairi says:

    Bagi aku satu je..bila dah tersebarnya kes yuna peluk usher dulu, so masyarakat sane berpikiran yang yuna ni mcm ni..mcm tu..sebab tu si paak ni berani buat dier mcm tu..patutnya time ni la yuna nak bawak imej dier bertudung, beragama islam..orang akan hormat..mcm datuk siti dulu masa buat konsert kat royal albert hall..takde pun orang barat duk peluk die..sebab die ada pendirian…kalo yuna bertegas, takde nye orang berani peluk die mcm tu..walaupun tanpa die sedar..pucuk pangkal hati..tu je..

    0

    0
  36. zul says:

    Kalau dah salah tu tetap salah…jgn la fanatik sgt..suka sgt artis buat apa pun ok. Apa2 pun kita ikut amalan …as a muslim…wherever we are.

    0

    0
  37. Yekeni says:

    Rasanya bila christmas, jika dijemput ke gereja, nyanyi lagu2 xmas, xmas party, etc, di turutkan juga tak? Ye lah, nak fit in kan. Kalau tak, nama tak boleh naik kan.

    Rasanya kalau tetap ber imej muslimah yg betul, elakkan perkara2 yg dilarang, rasanya rezeki mungkin lebih murah tak? Ye lah, yg kasi rezeki tu Tuhan kan. Kalau buat benda yg dilarang, rasanya itu rezeki ke ataupun ujian?

    Kalau ujian, harap2 tak fail lah eh.

    Kita hanya akan tersadar apabila diketuk….. tapi kekadang ada yg masih tak sedar lah…. dan kekadang, bila benjol tu dah hilang, jadi alpa, dan ulang lagi….

    0

    0