Written by AbangNara | November 21st, 2012

Video klip untuk sebuah lagu bukanlah mudah untuk dibuat. Lebih-lebih untuk menterjemahkan lirik lagu ke dalam bentuk lakonan. Namun video klip lagu “Yang Tertulis” daripada Andi A. Merican dan Mimi O.N.E ini memang menusuk jiwa.

Lirik lagu Yang Tertulis ini mengisarkan sebuah perpisahan di dalam percintaan yang direlakan. Pedih jugak jiwa membaca liriknya. Kalau time tengah jiwang karat nak clash dengan awek memang terbaik. Nasib baik Abang Nara dah kahwin. Hehehe.

yang tertulis

Dan khas untuk pembaca BeautifulNara, ada 20 keping CD untuk anda menangi daripada Alibi Music, syarikat rakaman untuk lagu ini. Anda hanya perlu tulis di ruangan komen “Mengapa anda suka dengan video klip yang tertulis ini”. Pastikan email anda betul ketika menulis untuk dihubungi.

yang tertulis

Sebelum memberi komen, layankan dulu video klip paduan suara mantap antara Andi A. Merican dan Mimi O.N.E di atas. Pasti korang akan teruja dibuatnya. Layan ~~~

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

32 responses to (VIDEO)Yang Tertulis Daripada Andi A. Merican Featuring Mimi O.N.E

  1. Kurt says:

    mimi dr dulu rambut merah je…

    0

    0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TAD says:

      Mimie ni dulu jiran Kak Cham.. dulu budaknya xde la lagha mcm ni.. pernah menang pertandingan mengaji Al-Quran lg.. dulu sopan je.. sekarang jauh bebenor dh menyimpang lepas join Gangstarz..

      0

      0
  2. Kurt says:

    Mimi dr dulu rambut merah..

    0

    0
  3. . says:

    x teruja pn bang nara…dua2 sy x MINAT…

    0

    0
  4. anna says:

    Mengapa anda suka dengan video klip yang tertulis ini..

    “Saya suka video klip yang tertulis ini kerana setiap apa yang berada di dalam naluri dan perasaan kita kadang kala tidak dapat diterjemahkan dengan perkataan, namun apabila ianya disampaikan melalui sebuah puisi atau puitis cinta, hasrat tersebut menjadi sebuah nyayian indah bagi mereka yang memahaminya..”

    sitizanariah_307@yahoo.com

    0

    0
  5. KFC says:

    wehhh 1 dunia tau dah kau dah kawen.
    harus ke stiap post bgtau yg kau dah kawen??

    #feeling HOT

    0

    0
  6. xxx says:

    nara promote lebih sal dpt habuan…tak best pn..biasa2 jer..mimi rabut merah,,body cm porngirl n mamat merikan ni…langsung xensem n mmpunyai jmbang yg mnggelikan…itu pendapat ikhlas d lubuk ikan sayaaa…

    0

    0
    • lissa says:

      Aku setuju. hipokrit sangat Narangok ni. Artis-artis dibantainya – kata teguran membina. bila tang dia, pandai mengipas, mempromote benda yang tak best semata-mana sbb nak dapat habuan sedikit.

      Abang Nara, have some respect on yourself. Have some integrity. Anak abang nara sikit lagi besar and baca things yang abang nara tulis, and promote kat sini.

      Salam.

      0

      0
  7. dilakochan says:

    Wow!

    Mcm tgk vid klip international. Ala2 Usher ft Alicia keys!

    ;)

    Notbad.. Nice song..

    0

    0
  8. irma says:

    boleh tahan…tp time hujung2 tue baru ada feel..time awal2 takde perasaan…tp nice song..

    0

    0
  9. Baby Jane says:

    saya suka video klip yang tertulis ini kerana lagu ini sungguh pergh pergh pergh sedappp lolll. Lagi satu sebab ialah saya memang minat mimi si rambut merah ni :P

    macam ni boleh tak abang nara? haha!

    0

    0
  10. za says:

    wow….. so amazing…. video clip yang amat menarik untuk ditonton…=)

    0

    0
  11. Pelik says:

    pasangan y sesuai..SORRYYYY SY X MINAT LANGSUNG NGAN DUA2 NI…

    0

    0
  12. Menyampah says:

    y lelaki berjambang n budget ensem la tu…tpi x ensem pn..y pompuan plk rmbt merah dh mcm burung belatok jer…

    0

    0
  13. hairan says:

    check betul2 video ini masa kat meja makan ada botol arak…video cam mat saleh

    0

    0
  14. Anonymous says:

    dlm video clip ni ada logo star devil woshipper je.
    ke mata ku yg salah tgk..
    ku mintak maaf dgn ikhlas jika ku salah.
    tapi jujur video clip ni biasa2 je.
    takde wow langsung. sorry.

    0

    0
  15. X suka says:

    X BEST MANA PN…AKU RASA KALAU DLM VIDEO TU BUKAN ANDI N MIMI MESTI BEST KAN..TENGOK MAMAT POYO NI AKU X SUKA LA…

    0

    0
  16. Kepologi says:

    bang naraaaa….best lagi video anuar zain n nora danish la…

    0

    0
  17. eka says:

    memang best, memalam bute pakai spek…. FAIL!!!!!!!!!

    0

    0
  18. Nana says:

    Owh..ske sgt dgn suara Mimi..Ok..

    Saya suka video klip Yang Tertulis ini kerana cinta tidak mudah diterjemahkan dgn kata-kata tetapi boleh dilihat oleh pergerakan dan mata hati..

    0

    0
  19. donna says:

    mimie ni feeling-feeling fergie lettewwwwwwwwwwww…

    0

    0
  20. mie rebus says:

    muka andi tu mcm kim tae woo penyanyi korea tu la.. :P

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kim Taik Moo ada le mie rebus…. Muka jawa budget korea… Korea jatuh motor muka seret tar, pastu lap lap sikit boh bedak…..

      0

      0
  21. laila says:

    duk tunggu part yang best tu.. masalah nye, ape yg best nye? puii

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Andi ni macam bapok pon ada.. jambang macam gampang!!! muka macam badak sumbu… pretentious gila, budget suara power macam lah v.e. kot?

    0

    0
  23. Syed Haiqal says:

    Lagu ada feel, dan klip video memang bagus. Shot-shot dan angle memang kelas. Sangat international sebenarnya

    0

    0
  24. leavender says:

    Wow, depa ni bercinta ke apa? Beruntunglah mamat ni dapat si Mimi. Aku pun syiok….

    0

    0
  25. zarul666 says:

    “Lirik lagu Yang Tertulis ini mengisarkan sebuah perpisahan di dalam percintaan yang direlakan. Pedih jugak jiwa membaca liriknya. Kalau time tengah jiwang karat nak clash dengan awek memang terbaik. Nasib baik Abang Nara dah kahwin.” xpe, tunggu time ko bercerai nnti le! hahaha!

    0

    0
  26. fatin says:

    Hi abang andy, nanti datanglah lagi kat kolej kitaorang and bawa kak mimie sekali okayhh. Haritue show best sgtt, smua rata-rata heppy dengan persembahan cuma kak mimie je yang xde. Apapun congrate tau

    0

    0
  27. Zarul says:

    baru nampak mamat ni keluar tv tadi. Bila aku youtube dia, agak sempoi gak, suara pun ada gaya. Baguih baguih

    0

    0