Written by AbangNara | October 15th, 2012

Gyeah ~~ Semakin terserlah kecomelan gadis-gadis Wonder Girls ini apabila memakai baju kurng menyanyikan lagu Be My Baby sempena konsert mereka di Kuala Lumpur. Pandai sungguh mereka mengambil hati rakyat Malaysia.

wonder girls pakai baju kurung

Layankan video comel tahap Wonder Girls di bawah. Kalau bawak balik rumah untuk dijadikan menantu, pasti dapat green light. Tak gitu?

Cute gila kan? Diharap Big Bang yang bakal membuat konsert 2 minggu lagi akan memakai baju Melayu pulak. Pasti lebih awesome.

P.S: 17 gambar terjunan 128,000 kaki daripada Felix Baumgartner.

66 responses to (VIDEO)Wonder Girls Berbaju Kurung Sempena Konsert Di Kuala Lumpur

  1. syat says:

    comelnya!!! baju kurung tetap vogue:)

    0

    0
    • kak Ziana says:

      penampilan yg patut di contohi artis malaysia.. bukan nya terdedah sana dan sini…

      0

      0
      • elina says:

        artis luar dtg malaysia pun tahu nk bersopan santun.. artis malaysia dtg event kat negara sendiri pulak mcm x sedar dek untung.. aishhhhhhh….

        0

        0
      • i'm not a monster says:

        awek yg pkai bju merah kt tengah tu cun beb, aku tunggu big bang pakai bju melayu pulak lepas ni

        0

        0
      • lepas bertahun2 berkangkang baru nak berbaju kurung? sudah terlambat. banyak anak dara kita telah tersesat mengikut fesyen kangkang mereka macam Izara Aishah. yg lelaki pula menjadikan mereka bahan kocokan.

        0

        0
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        x payah nak puji sgt lah! dorang ni pakai baju kurung pun sbb konsert ni.. cuba suruh dorang tinggal kat malaysia.. suruh pakai baju kurung ni setiap hari? kite tengok dorang nak ke tak?

        0

        0
      • kali ni kak cham dicemuh hingga mendapat thumb down yg agak handal juga. kak cham, page ni memang ramai peminat kpop yang bangang tahap takleh diselamatkan lagi. bahahahahahaha

        0

        0
      • Anonymous says:

        jgn terpedaya dgn baju kurung. kpop masih lagi agenda freemason dan iluminati utk menyesatkan umat islam, lol!

        0

        0
      • apa nk pelik...biasalh tu.... says:

        alah apa nk puji2 dn hairan..biasalh tu..itu sebagai dia nk tunjuk rasa hormat dn thu orng sini suka bising2 klau mereka pakai seksi gila2..mesti kutuk je memanjang…sensitiflh kononny…dia pakai tu pn sekejap je..cuma kita mnhargai jelh..tk payah nk emo,jakun,sakai dn teerbeliak bijik mata tu dn tk yah terpegun sngat..dorang lg meluat klau kau semua ada sifat jakun,sakai dn mcm2 tu..ingat bagus dn cantik sngt ke baju budaya kau tu..dia fikir tau..dorang pn klau bleh tk nk pakai..rimasny dia kata…panas dn buat peluh bertambah melekat je..brtambah busuk lg..tk dapat udara katany…jd korang2 jgnlh nk perasan bagus bla dia pakai mcm tu..apa2 jelh kn…tk heran pn…

        0

        0
    • budak nsem says:

      bawak balik umah tunjuk kat mama aku kena rejek jugak sbb xpakai tudung~

      0

      0
      • nsem je tp x cerdik x guna says:

        apa yg kau harap kan drp non muslim utk pkai tudung? kau gile? kalau die pkai tudung labuh cecah bumi pun lum tentu die nk ikot kau blik.. sedar diri pls

        0

        0
      • ye lah. mak ko tak terima sebab diorang kapir. tapi pempuan melayu skang ni yg nama islam pun nampak macam orang kapir. kata2 tak menunjukkan keislaman. masuk page nara menggunakan maki hamun.

        0

        0
      • wonderwomen says:

        mcm la dorang tu nk kat kooo…phuuuihhh!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Budak ensem oiii…wey jgn la bt statement bahlol..ko dh tau dorg ni kpop apehal nk suh pkai tudung bagai..ckp tu sesuaikan ngn agama dan budaya..jgn main pukul jer..

        0

        0
    • nugget baulu roti sandwich air kotak ducthlady says:

      nara kalau nk copy entry roti kaya pun agak2 lerr. video tu tukar lah ambik video lain, byk lagi video wonder girls bju kurung tu kt youtube, video yg rotikaya pilih jugak dia nak ambik

      0

      0
    • cik joyah says:

      jd klu sesiape yg kate pakai baju kurung RIMAS… sile ubah metaliti anda… Wonder Girls pakai bj kurung siap leyh joget lagik…

      0

      0
    • joyah says:

      nabila patut belaja ngan wonder girl, erti menghormati..

      0

      0
    • marie says:

      ape cite…zed zaidi sile jawab….

      artis luar pn blh pkai bju kurung….artis kte..lgi nak kPoP habis~~
      Artis malaysia should learn the word respect.
      Respect dr segi kuarkn fakta dr mulut ke,bg komen ke,pakaian ke..

      0

      0
  2. syat says:

    comelnya! baju kurung tetap vogue:)

    0

    0
  3. Ketot says:

    Comel memang comel tapi tetap haram

    0

    0
    • biar bdan ko ketot atas jangan akal kau pun sama says:

      apa yg haram?pkai bju kurung haram? ke wonder girl yg haram? ko ni gile ke ape..komen cerdik sket xleh ke ha?

      0

      0
      • Anonymous says:

        tgk perempuan menyanyi memang haram la ngok… tak sekolah ka

        0

        0
      • tak alim, tak jahat..sedang2 ajerr says:

        ngko kalau nak kira haram sgt, ngko takkan masuk beautifulnara la beb.. kalau tunjuk alim, tp asal nara buat post, cepat je jd pengomen terawal tu namanya alim taik kucing tu beb..

        0

        0
      • to anon 4:05pm says:

        dah tahu tgok org nyanyi haram yg ko dtg sini wat ape? blah la..! jgn kan kata tgok pompuan nyanyi..tgok rambut pompuan selai tu pun da haram..reti? kt dlm ni belambak gambar pompuan2 x bertudung x tutup aurat..tp gagah jgak nk tgok kan?halal ke?? dh la dtg x berjemput byk bunyi plak..

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

        kalau dh haram sangat tengok pompan nyanyi cocok aje mate tu ngan garpu ………dorang pakai baju kurong pn salah kalau bogel ape tah lagi kan……..lebih baik pelakon2 pompan malaysia pakai aje ape baju nk pakaiiiiiiiiiiii jangan peduli cakap orang….dorang2 ni suka komen yg mengarot ngarot !! macm cetek akal gitu macm sial !!

        0

        0
      • haramkan hiboran yg melaghokan dan kita sepak bujor raja minah kerana dia menggalakkan maksiat perampas!!!!!

        0

        0
  4. haH? says:

    hmmmmmmmmmmm… kalau 2ne1 yg dtg kan best

    0

    0
  5. boni kacak says:

    hahaha..comel

    0

    0
  6. missVIP says:

    tunggu bigbang pakai baju melayu plak sebab dorang datang time raya haji kan…mesti smart giler….haha

    0

    0
  7. rina says:

    wow….impresss!!!!!!!!!! caya lah…boleh jd ana raffali ni..ekekke

    0

    0
  8. abg mat says:

    rugi bayar tiket mahal mahal! setakat pakai baju kurung baik aku tgk budak sekolah jer lagi bagus free je

    0

    0
  9. la la la says:

    pakai baju kurung terus nampak leper…. tak syokkk -___-

    0

    0
  10. longan says:

    so cute. kira ok la mrka cuba untuk mhormati..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    yakksss…geli aku bace komen ABG MAT dgn LA LA LA ni….
    woiiiii…abg mat…pikir la sbelom bg komen… seolah2 mcm ko nak mengina baju kurung plak.. blah laaa weiii… kesian kauu… hahahhaha..
    LA LA LA… mata kotor… tgok leper tros komplaint.. nmpk sgt ko jenis laki yg mcm mane.. sian ko.. tantah esok luse, ko dpt bini yg TAK LEPER…. tapi da puas JANTAN LAIN PEGANG2, RABA2, siap MERASMIKAN lg..hahahhahahah

    0

    0
    • la la la n abg mat biol says:

      ko jgn x tahu anonymous..si la la la ngan abg mat tu kan sewel otaknya..dia pnya screw dh tercabut satu la…

      0

      0
  12. ............ says:

    comeinya ngan kulit putih pakai baju kurung…tengok..artis korea pn pandai pakai baju kurung..y artis mlysia plk kalau boleh nk buka segala…kadang tu artis mlysia dh la kulit itam tpi pakai seksi..wat malu jer…

    0

    0
  13. Kepologi says:

    dh cam model aku tengok dia org ni…ngan kulit putih n body y cantik pas tu memakai baju kurung..lgi manis menegoknya…

    0

    0
  14. No One says:

    comelnye pakai baju kurung..sedap skit mata memandang..mcm ni oppa gangam style pakai baju melayu la plak buat show…hehehe

    0

    0
  15. orang iban says:

    mata aku jer ker, or mmg nenen diorang londeh? haha.. btw, bru lps tgk video on mute. klu xdgr lagu, rsa mcm tgk org iban menari.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dorang tak pakai bra kut -____-

      0

      0
    • Anon anon says:

      Biased.

      Kalau orang Malaysia menari jOget2 pakai baju kurung korang kata tak hormat pakaian kebangsaan.

      Orang Korea pakai baju kurung menari bukan main korang puja puji.

      Case in point super kampung style vs wonder girls.

      0

      0
  16. Prince Noob says:

    tu baru wonder girls, korang lum tgk lagi psy gangnam style pakai baju melayu

    0

    0
  17. xsuka org pkai baju kurung terkinja-kinja says:

    pkai bju kurung xsesuai menari terkinja2…klu dorg nk menari terkinja2 baik bogel je la..kihkih

    0

    0
  18. celupar says:

    hoi anon anon ckp 2 pakai otak,mcm ni cr org bandor pikir,asal tak sesuai skit kampung..ko 2 asal mn US ke..selidik la skit asal usol ko ke

    0

    0
    • Anon anon says:

      Kau tu yg bodoh.

      Dia cakaP pasal super kampung style vs wondergirl la bodoh. Ce tgk kat utube org Malaysia dlm video super kampong style menari pakai baju kurung orang kata tak hormat baju kebnagsaan.

      Ini burak2 Korea datang pakai baju kurung korang kata lawa la ape la.

      Kau tu yang bodoh.

      0

      0
    • haH? says:

      lol bodo nyer….

      0

      0
  19. Tina turner says:

    T ara lg best.. N bersopan santun.. Love you park jiyeon

    0

    0
  20. haH? says:

    2ne1 lagi lagi best… park bom suka pakai skrit pendek… sejuk mata memandang!

    0

    0
  21. Gadis Melayu says:

    Nice, cute & full of respect…patut dicontohi sbb dorg bleh hormat dgn budaya kite…walopon nmpak sedikit xselesa utk dance :)
    bukan mcm artis kite yg msih xsedar diri & perasan cantek sgt dok tayang sana tayang sini….malula skit oi….org lua pun tau hormat budaya kita…

    0

    0
  22. Anonymous says:

    statement x ble blah —- Kalau bawak balik rumah untuk dijadikan menantu, pasti dapat green light.
    tolognglaa nara jgn over sgt!

    0

    0
  23. Rin says:

    psni harap bigbang pakai baju melayu + bsongkok & bsampin ko! msti hnsem gile.. sempena aidiladha LOL .. heeeeeeeee!
    ahhhhhhhhhh geram! <3

    0

    0
    • nurul says:

      harap2 dorang pakai la baju melayu sebab last year masa GD, TOP dengan seungri datang VIP malaysia ada bagi dorang hadiah baju melayu + sampin…smart giler kot kalau dorang pakai…hehe

      0

      0
  24. anon says:

    elok la tu bangga org luar pki bju kurung terkinja2 menari2 cmtu..
    aku tgk pn x berkenan.. malu rsa bla pakaian kebangsaan/
    kebanggan org melayu jdi bhn hiburan yg x berfaedah.. -,-

    0

    0
  25. Genesis says:

    Every weekend i used to go to see this web page, for the reason that i want enjoyment, for the reason that this this website conations actually nice funny stuff too.

    0

    0
  26. I’m curious to find out what blog platform you have been working with? I’m experiencing some
    minor security issues with my latest website and I would
    like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

    0

    0
  27. I got this web site from my friend who told me regarding this web page and now this time I am browsing this site and reading very
    informative content at this time.

    0

    0
  28. Lucille says:

    Ahaa, its pleasant discussion concerning this article here at this web site, I have
    read all that, so now me also commenting here.

    0

    0
  29. Attractive section of content. I simply stumbled upon your weblog and in accession
    capital to assert that I get in fact loved account your blog posts.
    Any way I’ll be subscribing for your feeds or even I achievement you get admission to consistently fast.

    0

    0
  30. Ona says:

    Hi are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get
    started and create my own. Do you need any html coding knowledge to make
    your own blog? Any help would be greatly appreciated!

    0

    0
  31. Buy Oranges says:

    I just could not depart your site prior to suggesting that I extremely enjoyed the usual information an individual provide on your visitors? Is going to be again ceaselessly to investigate cross-check new posts

    0

    0
  32. I’ve been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this website. Reading this information So i’m
    satisfied to show that I’ve a very good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I so much certainly will make sure to do not disregard this web site and provides it a glance regularly.

    0

    0