Written by AbangNara | August 28th, 2009

Sebabkan korang dah tak larat nak kejar hadiah yang Kak Nara kasik, haa apa kata sempena bulan Ramadan, hari jumaat pulak tu, marilah kita ramai-ramai mendengar dan ikut sekali bacaan dalam video allahyarman Ustaz Asri Rabbani ni.

Dapat hadiah pahala dari Allah, semua orang boleh dapat :)

Ada banyak lagi video Ustaz Asri, yang memang akan menginsafkan kita…rasa sayu je dengar masa lebih-lebih lagi di subuh hari.

573 responses to Video Ustaz Asri Rabbani sempena Ramadan

  1. hantupensil says:

    alhamdulillah

    0
    0
  2. hantupensil says:

    ish2…kat sini xde orang nak kejar2 plak huhuhu… ;)

    0
    0
    • aq jer….awek ko mane,xnmpak pun ari nih…

      0
      0
    • [email protected] says:

      eh mana tau…kot sini ada sambungan aksi kejar mengejar ko ngan poco2…

      0
      0
  3. violet says:

    erk..
    kak nara taw la kita maen kejo2 td…
    huhuhu

    0
    0
    • [email protected] says:

      hmmm tulah pasal….mcm perli jer…uhuk uhuk…tersedak plak..

      0
      0
      • [email protected] says:

        kak nara…kesian kat kami ni main kejar2….kasi air mineral pas terawih pun xpe lah…

        0
        0
    • hantupensil says:

      hehehe…rosak dia punya blog korang main kejor2…
      hahaha

      0
      0
      • [email protected] says:

        mana ada rosak.ko tu jer yg kasi rosak :-p

        0
        0
  4. aries_april says:

    thun ni…ustaz xda takbir raya g…
    sore dia sdp….

    0
    0
  5. badboy says:

    poco2..mana resipi tuk ari ni..ker aku yang tak jumpa..

    0
    0
    • [email protected] says:

      hmm dia suruh beli buku resepi kat kedai

      0
      0
    • hantupensil says:

      xpe hari aku bagi…
      kuih bahulu masak asam pedas…
      hehehe…
      sape nak???

      0
      0
  6. LaLuNa says:

    al-fatihah..

    0
    0
  7. [email protected] says:

    oklah…kg nak layan FB jap….sat g kita jumpa lagi k…jgn sedih2..jgn nangis tau….

    0
    0
  8. ANneDeSilva says:

    dh habisla eh pertandingan td???
    ALHAMDULILLAH….

    0
    0
  9. eclipse says:

    sp nak kejar aku….??
    rs mcm nak lari jer…ekekeke…

    0
    0
  10. aries_april says:

    time dkt raya lak tu dia prg…..
    ank istr tntu sdh.

    0
    0
  11. badboy says:

    sepe yang menang
    aku ketinggalan la

    0
    0
  12. tOmEii says:

    lol dh ada page br rpeny……
    hantu ni terbg laju sgt xsempt nk 4low……..

    0
    0
  13. eclipse says:

    yes!!!!!!!!
    page ney konpom sume dpt hadiah/pahala…
    alhamdulillah…

    0
    0
  14. ANneDeSilva says:

    yolahhhh…

    0
    0
  15. Zaza Muhammad says:

    Post yg cukup bermakna buat arwah.. sbb org lain ble beramal dan sama2 dpt pahala berbanding putar lagu2 beliau…

    0
    0
  16. violet says:

    wah..
    si ekuin ad gal laen r….
    pacat x dpt ker???
    emmm…
    tgu je nx yr….
    huhuhu

    0
    0
  17. aries_april says:

    nk bli pa ya kat psr rmdhn nnti…
    td tngk page slbh…
    cam trliur ja aym percik n murtabak…

    0
    0
  18. Penari Poco2 says:

    Sedih…
    al-fatihah…

    0
    0
  19. ANneDeSilva says:

    sape bgtau violet?

    0
    0
  20. ziey says:

    salam… pe kabar ari ni sume?

    0
    0
  21. Penari Poco2 says:

    aritu aku tgk isteri ustaz nie di intebiu, sedih tul aarrr…
    tp cam tabah…alfatihah…

    0
    0
  22. ziey says:

    semoga arwah ustaz asri d tempatkan dikalangan org2 yg beriman…amin…

    0
    0
  23. puteriaquarius81 says:

    i’m back..
    alahai syahdunya.. semoga rohnya di tempatkan bersama2 org yg paling hampir di sisi Allah.. amiin

    0
    0
  24. ziey says:

    arini zi xtau nak berbuka mkn ape… klu g bazar ramadhan pilihan byk sgt… last2 bli nasik kerabu… hehe…

    0
    0
  25. Penari Poco2 says:

    KEK LAPIS BELANTARA
    BAHAN-BAHAN :
    15 biji telur ayam
    16 oz mentega
    1 gelas gula halus
    1 tin susu manis
    1 tin sederhana kaya
    1 botol horlick
    3 paket buah bidara (dihiris 6/8 bhgn)
    2 gelas tepung naik sendiri
    1 sudu makan ovellete
    Pewarna kuning dan hijau

    CARA-CARA MEMBUATNYA :
    Gula, telur dan ovellete dipukul hingga kembang.
    Susu dan mentega dipukul sebati. Campur kedua-dua adunan.
    Masukkan kaya, horlick dan tepung naik sendiri. Bahagi 2 bahagian kepada 2 pewarna iaitu kuning dan hijau.
    Bakar warna kuning dahulu. Kemudian warna hijau dan tabur dengan buah bidara.
    Ulang proses sehingga habis.

    KEK LAPIS BUAH PRUNE
    BAHAN-BAHAN :
    8 biji telur ayam
    16 oz mentega
    1 gelas gula halus
    1 gelas gula dihanguskan
    2 sudu teh baking powder
    2 gelas tepung gandum
    ½ paket buah prune ditumbuk halus
    1 sudu teh essen vanilla

    CARA-CARA MEMBUATNYA :
    Telur dan gula dipukul hingga kembang.
    Masukkan mentega. Pukul lagi. Masukkan tepung gandum, baking powder dan essen vanilla.
    Bahagi kepada 2 bahagian, iaitu : (i) HIJAU, (ii) DICAMPUR DENGAN GULA HANGUS (gaul cepat-cepat supaya tidak berketul) dan buah prune.
    Lapis adunan hijau. Bila masak lapiskan adunan buah prune dan begitulah seterusnya.

    0
    0
  26. aries_april says:

    poco ko jab g dh nk brbuka ya?
    aries ni…
    lmbt g kat sni…

    0
    0
  27. aries_april says:

    poco ko bnyk resepi ker?
    aries nk la…

    tp tk mau la asyk kek lapis ja…
    ssh la nk bt…
    bercolour2x…

    0
    0
  28. badboy says:

    tq poco2 akan aku bawa bekal resipi balik kg ni..bagi mak aku..biar mak aku buat

    0
    0
  29. tOmEii says:

    adoii bsny…..
    tekak kering gler dh nie….
    air liur pon dh kering nie….
    huhu

    0
    0
  30. violet says:

    seiring dan sejalan..
    seindah bunga di tmn…..
    lalallaalala

    0
    0
  31. hantupensil says:

    aik mane poco2 td…
    ilang dah…
    huhuhuhuh

    0
    0
  32. ANneDeSilva says:

    BISKUT ARAB aka CRISTALL BALL
    ahan
    250 gm tepung gandum
    125 gm gula halus
    125 gm minyak sapi
    pewarna..merah ..kuning dan hijau

    Caranya:
    1. Gaulkan semua bahan sehingga sebati.
    2. Bahagikan adunan kepada 3 warna dan masukkan warna yg berlainan saperti merah, kuning dan hijau.
    4. Bentukkan adunan saperi bebola dan cantumkan 3 warna saperti dalam gambar.
    5. Masukan adunan dalam paper-cup kecil.
    6. Bakar pada suh 180’c selama 25 – 20 minit.

    0
    0
  33. ANneDeSilva says:

    ALMOND BISCUITS 1
    Bahan-bahannya
    30 gram badam cincang
    ¾ cawan tepung gandum
    ¼ cawan badam kisar
    ¼ cawan gula
    60 gram mentega
    1 biji telur

    Bahan untuk Icing
    ½ cawan gula aising
    2 sudu teh air panas

    Cara-caranya
    Bakar hirisan badam didalam oven pada kepanasan sederhana selama 7 minit dan sejukkan. Ayak tepung kedalam bekas, campurkan dengan badam cincang dan gula. Masukkan mentega dan gaul rata sehingga menjadi macam serbuk roti. Masukkan telur dan adun sehingga menjadi doh. Canai doh setebal 3mm (1/8 inci) dan terap bulat. Atur biskut yang telah diterap keatas loyang pembakar dan bakar pada kepanasan sederhana selama 10 minit atau sehingga kekuningan. Sejukkan biskut, sapukan dengan icing dan taburkan dengan badam cincang.

    Cara membuat Icing
    Ayak gula aising dan campurkan dengan air sehingga menjadi cecair yang licin. Air boleh ditambah jika icing terlalu pekat.

    0
    0
  34. ANneDeSilva says:

    ALMOND RASPBERRY FINGERS
    Bahan-bahannya
    125 gram butter
    ½ cawan gula aising
    1 cawan tepung gandum
    secubit garam
    ½ sudu teh jus lemon
    1 sudu teh parutan kulit lemon
    1/3 cawan jem raspberry atau jem ikut citarasa

    Untuk Topping
    250 gram badam, dikisar
    2 sudu besar gular
    2 biji telur

    Cara-caranya
    Pukul mentega dan gula hingga kembang dan ringan. Masukkan tepung dan garam yang telah diayak dan kacau rata. Masukkan jus dan parutan kulit lemon dan gaul sehingga doh menjadi sebati. Canai doh 9” persegi diantara plastic dan letakkan di loyang pembakar. Cucuk doh dengan garfu dan bakar pada kepanasan sederhana selama 10 – 12 minit sehingga kekuningan. Keluarkan dari oven dan sapukan dengan jem. Letakkan topping dalam piping bag dengan nozzle tube dan pipe topping diatas jam jarak ½ inci. Bakar kembali dalam oven selama 10 minit. Keluarkan dari oven dan potong menjadi kepingan sewaktu pastry masih suam panas.

    Cara membuat Topping
    Campurkan badam, gula dan telur dan kacau hingga sebati.

    0
    0
  35. Penari Poco2 says:

    alahai…
    dah kuar dr tajuk…

    0
    0
  36. ANneDeSilva says:

    TAT KEJU BLUEBERRY

    Bahan
    125 gm butter
    125 gm majerin
    100 gm gula halus
    1 biji telur B
    500 gm tepung gandum

    Filling
    250 gm blueberry filling

    Keju Kerim
    250 gm keju kerim
    50 gm butter
    50 gm gula halus
    [Pukul semua bahan dan masukkan dalam tat]

    Cara
    1. Pukul butter, majerin dan gula sehingga kembang.
    2. Masukkan telur dan kacau rata
    3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan kacau rata.
    4. Pamkan adunan dalam acuan tat dan bakar dalam oven pasa suhu 170 selama 12 – 15 minit.
    5. Kelaurkan tat dan masukkan blueberri filling dan keju kerim.
    6. Bakar semula selama 5 minit lagi.
    7. Angkat tat dan sejukkan.
    8. Hidangkan.

    0
    0
  37. ANneDeSilva says:

    PUDING MANGGA
    Bahan-bahannya
    10 gm agar-agar
    2 sudu susu cair
    1 cawan gula
    1 biji telor
    1 mangkuk mangga (Masak) blend ehhh…
    3 cawan air

    Cara-caranya
    Agar-agar & air di masak. Gula 1 cawan, dan mangga di kacau bersama hingga sebati. Masukkan susu 2 sudu yang dicampur dengan telor. Digaul lalu tuang di acuan ikut cita rasa sendiri dan masuk dalam peti ais.

    Nota Kak Rashidah: Masa saya buat saya tidak mengunakan mangga masak yg diblender sebaliknya saya mengunakan 5 cawan air mangga – 1000 ml (jus yg dah siap beli aje.

    Nota Kaki Chetam: Mangga boleh digantikan dengan lain-lain buah seperti epal, laici dll.

    0
    0
  38. ANneDeSilva says:

    TIPS MEMBAKAR BISKUT
    1) Sebelum mula membakar, baca dan fahamkan resipi dan sediakan semua perkakas dan bahan yang diperlukan.
    2) Bahan-bahan kering seperti, tepung, oats, garam, soda bikarbonate hendaklah digaul supaya dimasuki udara (aeration). Bahan-bahan kering harus disukat mengunakan cara “dip and level”. Masukkan sukatan cawan atau sudu dan ratakan dengan belakang pisau.
    3) Gunakan sukatan kaca untuk bahan cecair seperti susu, air, minyak dll. Dan sukat pada aras mata (eye level).
    4) Acuan pembancuh haruslah dibersihkan tepinya ketika mengadun, supaya mendapat adunan yang rata.
    5) Jarakkan adunan biskut di loyang pembakar supaya biskut dapat dibakar dengan seimbang.
    6) Sapukan shortening (mentega putih) ke loyang pembakar dan bukan butter atau majerin. Butter dan majerin mudah hangus dan berbekas di loyang pembakar. Kemudian taburkan sedikit tepung dan ratakan ke atas loyang pembakar dan buang lebihan tepung.
    7) Bakar satu dulang adunan biskut pada satu masa supaya udara panas dapat membakar biskut dengan seimbang. Letakkan dulang pembakar di tengah-tengah ketuhar supaya udara panas mudah mengalir. Ada ketuhar yang mempunyai “hot spots”. Jika biskut cepat masak pada satu “hot spot”, putarkan loyang pembakar apabila telah hampir setengah masa waktu membakar.
    8) Panaskan ketuhar sebelum membakar biskut. Selalunya mengambil masa 15 minit, masa berbanding kepada ketuhar yang anda gunakan.
    9) Dalam setiap resipi, ia akan menyatakan masa yang perlu untuk membakar biskut. Faktor lain seperti suhu kepanasan, paras laut dan lain-lain juga menentukan kepanasan sesebuah ketuhar. Gunakan “timer” dan set kepada waktu minima mengikut resipi dan kemudian cuba test sama ada biskut sudah pun masak.
    10) Sebelum menyimpan biskut yang baru dibakar, pastikan yang ia betul-betul sejuk untuk mengelakkan mendapat biskut yang tidak ranggup.
    11) Simpan biskut di berlainan bekas supaya baunya tidak bercampur bersama biskut-biskut yang lain. Untuk biskut yang ranggup, simpan didalam bekas ketap udara.
    12) Kebanyakkan biskut boleh dibekukan paling lama untuk sebulan. Bungkus dengan aluminium foil atau plastik cling wrap, labelkan dengan haribulan sebelum dibekukan.
    Panduan: Biskut yang munggunakan butter adalah lebih lemak dan sedap berbanding mengunakan majerin.

    0
    0
  39. hantupensil says:

    apeda bnyk tul resepi…
    huhuhu….

    0
    0
  40. ANneDeSilva says:

    guy..
    sape yg minat makan puding…

    anne boleh rekomenkan..puding yang mang instant…
    dh siap perasa…
    beli dalam paket..
    cara masak pon mudah sangat taw..
    dia kenyal2..
    nanti anne dapatkan nama jenama puding tu..
    tp rasa dia mang tip top..
    sedap….

    0
    0
  41. violet says:

    bila larut malam..
    tara kuca ca..
    suasana sepi…
    tara kuca ca…

    llalalalalallaalala…

    0
    0
  42. puteriaquarius81 says:

    lapa prut aq byk banget resepi..
    nk balik ah tgk menu kt umah.. eh

    0
    0
  43. ANneDeSilva says:

    CHILLED BLUEBERRY CHEESECAKE

    Bahan Base
    150 gm biskut chipsmore [mesinkan/hancurkan halus]
    2 s/b butter [suhu bilik]

    Bahan Kerim
    250 gm cheese cream philidephia
    300 ml yogurt [perisa buah ]
    100 gm gula halus [gula kastor]
    100 gm ice-cream vanilla

    Larutan agar-agar cair [panaskan]
    130 ml air
    1 s/b agar-agar serbuk

    Hiasan [kacau sebati]
    Filling blueberry
    1 s/b air suam

    Cara
    1. Alaskan loyang cheesecake 8 inci dengan kertas kek [kertas A4 pun ok]
    2. Gaulkan biskut chipsmore dengan butter dan tekankan dalam loyang.
    3. Pukul cheese cream dan gula sehingga kembang [sebati].
    4. Masukkan yogurt dan ice-cream dan kacau rata
    5. Masukkan larutan agar-agar cair dan kacau sebati.
    6. Masukkan dalam loyang. Sejukkan dalam petisejuk beberapa jam.
    7. Keluarkan dan letakkan filling blueberry.
    8. Hidangkan.

    0
    0
  44. ANneDeSilva says:

    laparla..

    0
    0
  45. Penari Poco2 says:

    tomeii…ko da copy paste tak resepi kek lapis yg aku bg kat atas tuh…???

    0
    0
  46. violet says:

    dalam dingin subuh
    hatiku terusik….
    lallalalalalala

    0
    0
  47. Penari Poco2 says:

    eerrrrrrmm….
    jap lg nk blik dah…

    0
    0
  48. hantupensil says:

    test…

    0
    0
  49. hantupensil says:

    violet mane koo….
    da blik ker…. :8

    0
    0
  50. violet says:

    erk…
    antu ko dh lik eg…

    0
    0
  51. hantupensil says:

    arghhhh…. nak balikkk…..!!

    0
    0
  52. violet says:

    weh antu
    nk blik roger r…
    aku dh la tgl swg je ni…

    0
    0
  53. violet says:

    kak nara..
    saya je tgl ni..
    nx page la..
    t sy leh komen swg2..
    drg ni dh lik buke…
    huhuhuhu….

    0
    0
  54. violet says:

    ala awat xder pg br..
    kak nara p bazar la ni eg..
    huhu..

    0
    0
  55. Penari Poco2 says:

    SELAMAT BERBUKA PUASA KEPADA SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DI SELURUH MALAYSIA…

    0
    0
  56. pening says:

    Sayunye hati dgr zikir Ustaz Asri ni…benar2 mnyentuh jiwa..tntu sedih menymbut lebaran tanpe org tersyg d sisi…moge family dia tabah selalu….

    0
    0
  57. Penari Poco2 says:

    yeeaaaaaaahhhhhhh…
    aku jenguk korang jap…
    slmt berbuke…

    0
    0
  58. awekmas says:

    hai selamat berbuka…sure best kan makan xpeciali bersama dgn org2 tersayang…al fatihah wat ustaz

    0
    0
  59. jetpejuang schikoi says:

    fewitt!mas mane ko pegi…aku rindu tau…sampai ati ko mas wat aku camni..aku tgu punya tgu punya tgu..ko x muncul2…kini baru kau ku termui…cewah

    0
    0
  60. jetpejuang schikoi says:

    bukan awek aku tp aku suka kat dielah..nape ko tanye

    0
    0
  61. awekmas says:

    ish ish ish…mana ada i don no lah jet ni..tiba2 ja.apapapun dah berbuka puasa ka jet n hermione

    0
    0
  62. jetpejuang schikoi says:

    mas mas o mas…..aku dah giler bayang nie.trimelah cintaku mas kita d bidang yg same di udara kan kan kan

    0
    0
  63. jetpejuang schikoi says:

    nape ko jeles ke…hermione ko nak aku ke…cintaku hanya pada mas…laaa mana le mas nie

    0
    0
  64. Penari Poco2 says:

    antu x ot ker mlm nie…
    errrrrrmmm…windu aaarrr…

    0
    0
  65. jetpejuang schikoi says:

    eleh aku pon tk nak kat ko…aku nak mas…die swweet je

    0
    0
  66. jetpejuang schikoi says:

    tulah pasal…naik lif tingkat yg teratas tau pastu ko terjun then suruh antu sambut orait…aku nak sambut mas jew

    0
    0
  67. Penari Poco2 says:

    aiikkk…
    sunyi sepi jer…
    xkan xder org kot…

    0
    0
  68. Penari Poco2 says:

    hermione…
    dah tido ker…???

    0
    0
  69. pinkypanthers says:

    salam kawan2 dah habis sahur dah…..

    0
    0
  70. pinkypanthers says:

    aduh rindunya ngan sore ustaz ni…
    mudah2an dia ditempatkn disisi org2 yg dikasihi Allah…
    AMINNNN…..

    0
    0
  71. Penari Poco2 says:

    ASSALAMUALAIKUM…
    SALAM 1 MALAYSIA DAN SELAMAT BERSAHUR…

    Di hening subuh yang sepi…
    tiba2 perubahan tlahpun berlaku…
    adakah aku yang bermimpi…
    ataupun kak nara…???
    kemanakah menghilangnya warna biru…
    yang menjadi kegilaan pengkomen2 masa kini…
    ooohhh tidak…
    kak nara telah membuat perubahan…
    hehehehe…

    0
    0
  72. Penari Poco2 says:

    LAIN BETUL AAR PERUBAHAN KAT BN NIE…
    X BIASA LAK…KEKOK SKIT…

    0
    0
  73. puteriaquarius81 says:

    salam n morning………..
    today is saturday..

    0
    0
  74. puteriaquarius81 says:

    saturday is today…

    0
    0
  75. aries_april says:

    pg…
    have a nice day.

    0
    0
  76. aries_april says:

    la aries srng2x rpnya…
    sdihnya..
    smua kwn2x xda.

    0
    0
  77. nurul says:

    haluuuuuuuuuuu…..gd mrning cmua wrga2 Bn…

    0
    0
  78. violet says:

    salam..
    slmt pagi sumee..
    walaupn aku taw xder org lg…
    huhuhu

    0
    0
  79. violet says:

    naper cm len mcm je aku tgk kt bn nih..
    biasa kaler biru…
    ni putih jer..
    ke mata aku je yg slh??
    hehehe

    0
    0
  80. violet says:

    ble tkr page cmni..
    terserlah keayuan muka msing2…
    nmpk terang jelas dn nyata…
    huhu….

    0
    0
  81. violet says:

    helloooooooooooo
    ader org x??????

    0
    0
  82. yula says:

    kesian arr..korang ckp kene keje.aku kt umh ni xkeje huhuhuhu…….

    0
    0
  83. yula says:

    malas aku kuar nk drive.
    ko kat ne arrr..
    i mean tmpat ko

    0
    0
  84. Penari Poco2 says:

    salam…
    korang keje ker arini…???
    aku cuti2 malaysia…
    korang perasan x perubahan kat BN nie…???
    atau laptop aku yg buat hal…???

    0
    0
  85. Penari Poco2 says:

    senyap jerk…
    membisu seribu bhse…

    0
    0
    • violet says:

      erk..
      ader r..
      ko tu snyp..
      huhu

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        yelar…tetibe jer sunyi sepi…

        yula, ko kata airasia kat klia…???
        setau aku kat klia tue MAS, airasia lak kat subang, bekas airport MAS dulu…dah pindah ker airasia nie…cepat noorrr…
        ko tau ker tak tau nie…

        0
        0
      • yula says:

        kejap je kot camni
        aku pun xdapat terima
        tp terima je la

        0
        0
        • violet says:

          oit..
          ni pe la kterima2 nih..
          huhuhu

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          …aku terima nikahnya…wakakakaka…

          0
          0
        • violet says:

          aah..
          mcm xsbr jer ko…
          lek r..
          bf ko jauh saner….
          huhuhu

          0
          0
        • yula says:

          terima bn berubah cmni

          0
          0
        • violet says:

          oic..
          ingt terima aper….
          tp cm leceh ket..
          coz kna refrsh je…
          law x,xnmpk kumen..

          0
          0
        • yula says:

          xde nmpak pl airasia kat subang airport ni.aku dok nek
          firefly je blik kg kat sini.cm kadang2 ade la mas kargo mndarat
          sini.rasenye airasia kat klia.tp xtau kot sesat ke
          mate aku yg juling xnmpak airasia kat sini
          huhuhuuhu…….

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          uiiiiiissssshhhh…
          x patot ar…aku yg slalu ulangalik swak/kl/swak naik MAS,
          landing kat klia…xder lak airasia…
          setau aku airasia kat subang, bekas airport mas dulu…
          aku pnh naik airasia gak tahun lepas g KL…

          0
          0
        • violet says:

          poco ko kj jln2 eg…
          huhuhu

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          yup…aku x full time duk kat ofis…
          aku selalu buat lawatan ke rumah2 panjang, kawasan2 bmasalah…buat tinjaun di kawasan lar…
          lbh krg kj cam yb gak, jpa rakyat…

          0
          0
        • violet says:

          oic..
          kira ko sllu la jupe yb…

          pm ko pnh juper??

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          yup…betul tue…byk menteri dah aku jpa tmasuk dr sjung…
          PM2 yg pnh shake hand ngan aku ialah, Tun Dr. Mahathir Mohd dan Tun Abdullah Badawi…Najib blm lg…(akan dtg)…
          Datuk Sri Anwar Ibrahim pon aku pnh…baru2 nie…

          0
          0
        • violet says:

          ko parti perti per…??
          krg sane ad barisan nasional,pas,pkr???

          0
          0
  86. violet says:

    ble nk page br???
    buhsan ni…

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      ko bukak lar page baru…aku nk bace gossip per lak…
      asal jgn gosip aku ngan antu sudeyyy…

      0
      0
    • yula says:

      ko naik airasia turun subang ke.xtau pl aku
      btul aku xpnah nmpak airasia kat sini.bek ko naik firefly
      murah.aku blik kg ari tu rm42 je lg murah dr nek bas.
      tp kadang 100 lbih gak la huhuuhu….

      0
      0
  87. Penari Poco2 says:

    …batu kikir jombatan bosi
    gulai padi sebelango…

    0
    0
  88. tOmEii says:

    hai sume…..
    morbg……..
    pesl len mcm je bn rini….
    tkar bckground br ker…huhu

    0
    0
  89. Penari Poco2 says:

    jauh ker swak…1 jam stgah jer smpi sjung…
    jauh lg bf aku…kat london…
    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…isk…isk…isk…

    0
    0
    • violet says:

      aper yg best kt swk?

      0
      0
      • yula says:

        nek fliht mmng dkat.cb nek tongkang
        brape lm nk smpai
        huhuhuhuhu…….
        jauh kot
        ye ape yg best kt sane

        0
        0
        • violet says:

          erk..
          xper nek flght jer.
          kang nek tongkang lmbt lak…
          huhuhu

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          iyo lar…naik ‘belon’ kan sng…cpt jer sampai…
          yang best kat sini, banyak ooooo wa cakap lu…

          1. pelbagai kaum (lbh 30 kaum)
          2. pengeluar kek lapis bmcm2 corak tbesar kat dunia
          3. hampir seluruh muka bumi swak diselaputi hutan tebal
          4. jarak di antara bandar ke bandar jauh…korang tau kan swak lbh besar dr tanah sjung
          5. byk lg weh…korang dtg lar sini, baru leh ceta…

          0
          0
        • violet says:

          aah tgu la nnt aku ad ms br leh p saner…
          huhu

          0
          0
  90. violet says:

    boooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnggggggggggggggg

    0
    0
  91. aries_april says:

    sni korang ya?
    td ingt aries srng la…
    tu yg out jab…
    xtau bt pa…
    prt pn bt hal…

    0
    0
  92. Penari Poco2 says:

    bor………. semcm jer…
    nak sbung kemas umah jap…

    0
    0
  93. aries_april says:

    kaka nara tkr cam ni…
    xbiasa lak..
    tp ok gak…
    lju ja…
    just kliru la colour dia..
    ptt nya kna ltk colour trng skit….

    0
    0
  94. aries_april says:

    ujan2x cam gini…
    kasi bntal..
    mau tdr ja kat meja ni…
    :-)
    tmpt korang ujan x?

    0
    0
  95. aries_april says:

    eh…mn korang smua ni?
    tnggal aries g ke?

    0
    0
  96. violet says:

    naper xder pg br eg…
    kak nara tido lg ke..
    hehe

    0
    0
  97. violet says:

    hellloooooooo
    ader org x…

    0
    0
  98. aries_april says:

    voilet orng sabah ya?

    0
    0
  99. aries_april says:

    eh…xda orng blik…slow ja ari ni…

    0
    0
  100. violet says:

    aries penang kt maner..
    dkt x dgn bukit mertajam???

    0
    0
  101. Penari Poco2 says:

    errrmmm…
    xder topik baru…

    0
    0
  102. Penari Poco2 says:

    setau aku aries x pakai tudung…
    pic dulu aku ingat lg…

    0
    0
  103. Penari Poco2 says:

    topic per yer…
    errrmmmm…
    pasal bf…???
    kang ader lak yg meluat…
    errrmmm…
    kak nara…???
    dier tdo lg tue…
    mati akal lak aku nie…

    0
    0
  104. tOmEii says:

    i’m back….
    uhuk2…
    tersedk mkn gorg pisg….
    sape sbut2 nme i td…..
    huahuauha…..
    pesl cm borg je rini…..
    rmi org xkeje rini yek…huhu

    0
    0
  105. aries_april says:

    friend…
    pa kata kita main teka teki…
    kita ada 4 orng kan?
    sorang bka 1 kota…
    tanya teka teki…
    pas tu orng lain reply…
    dh setiap orng jwp….
    bru kita ksi jwpn nya…
    nk x?

    0
    0
  106. violet says:

    aries tw x mk 18 mengkuang??

    0
    0
  107. aries_april says:

    Rumah apakah yang gunakan banyak air?

    0
    0
  108. Penari Poco2 says:

    rumah yg terbakar lar…

    0
    0
  109. aries_april says:

    Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki…siapakah saya?

    0
    0
  110. aries_april says:

    Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?

    0
    0
  111. Penari Poco2 says:

    kuiz aku lak…korang teka yer…

    1) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
    Answer: ?

    2) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
    Answer: ?

    0
    0
  112. Penari Poco2 says:

    jawab lar kuiz aku tuh..

    0
    0
  113. Penari Poco2 says:

    Siape yang menemukan dompet kulit?

    0
    0
  114. aries_april says:

    yula…
    aries dh kwp kat atas la…xnmpak ker?

    0
    0
  115. aries_april says:

    Ape benda bila masuk segitiga bila kuar bergulung-gulung?

    0
    0
  116. aries_april says:

    tmpt apa pling d sukai time bln pose.

    0
    0
  117. aries_april says:

    Bulu bertemu bulu kulit bertemu kulit makin tambah rapat makin nikmat rasanyer!

    0
    0
  118. pinkypanthers says:

    salam sumer lama dh x ketemu yerk…
    bn dh bertukar corak pun aku baru tau…

    0
    0
  119. aries_april says:

    la…xda orng nk jwp rp nya..
    ok lah..
    aries out lu…
    brtmu lg nnt.nk p bt taik mata…
    :-)

    0
    0
  120. Kak Su says:

    Salam semua…Terima kasih banyak2 Kak Su ucapkan
    kepada semua kawan2 yg bersimpati, menyedekahkan Al-Fatihah &
    mendoakan kesejahteraan roh arwah ibu Kak Su..

    Terima kasih yg tak terhingga juga kpd Nara yg sungguh memahami
    kerana ruangan ini tmpt Kak Su menguar2kan kepergian ibu tercinta.

    Hanya Allah yg dpt membalas jasa baik kawan2 semua..semoga
    sempena keberkatan bulan yg mulia ini kawan2 semua dilimpahi
    rahmatNya…Amin..Terima kasih sekali lagi…

    0
    0
  121. pinkypanthers says:

    hoho main teka teki lak yer….

    0
    0
  122. pinkypanthers says:

    takziah wat k.su…
    harap2 kluarga k.su menerima dgn hatu yg redha yer…
    pingky minta maaf sbb baru tau…
    maklumlah dh lama x mnjengah kat bn ni…

    0
    0
  123. pinkypanthers says:

    maaf nk taip hati trtaip hatu la plak….

    0
    0
  124. tOmEii says:

    sabar la aries….
    ni jwb teka teki tomeii plak…

    bln brp prmpun pling kurg b’ckp????

    0
    0
  125. tOmEii says:

    1. “Kenapa lelaki perlu beristeri tiga… .”
    Jawapannya kerana :
    kerana kalau kawin satu isONE
    kalau kawin dua isTWO
    kalau kawin tiga barulah isTERI… ..

    2. SENYUM pada orang tua tanda sayang.
    SENYUM pada kanak-kanak tanda kasih.
    SENYUM pada kekasih tanda cinta.
    SENYUM depan telefon tanda gila,
    masih SENYUM lagi… memang sah GILA!

    3. ” Manusia jatuh CinTa??Tak heran… ”
    Kuda makan RuMpuT?? Tak aneh…
    MONYET pandai picit TETIKUS?? HEBAT!!!! ( MOUSE )
    MASIH PICIT??
    LUAR BIASA!!!!

    4. “Cinta..ibarat kentut… ”
    makin dipendam makin gelisah…
    bila di lepaskan … … .
    ahhhhhhh lega rasanya… … .

    5.Aku terpaku dek renungan matamu,
    hatiku tertanya-tanya, BENARKAH ini?
    nafas ku tertahan, kau tunduk SEGAN..
    lalu ku bertanya, “kau..kentutkan?”

    6. “… bila hidupmu dlm kegelapan, ”
    maka berdoalah; dan apabila selesai berdoa, jika kegelapan masih mengelilingimu maka bayarlah bil letrik yang tertunggak tu!!

    0
    0
  126. pinkypanthers says:

    hmm arini x de page baru la gamaknya yer…
    hai tomei happy sakan nampak…
    cam dpt deroyan runtuh jerk…

    0
    0
    • tOmEii says:

      huhu….
      xdela hepi sgt kak pink…..
      dpt deroyan belanda je smlm…..kui3x

      kak pink lme hilg bz ke nk dkt2 raya nie…huhu

      0
      0
  127. tOmEii says:

    lol xde org dh rpeny…..
    cian aq duk ckp sorg2…
    sob…ob…..

    0
    0
  128. pinkypanthers says:

    huhu sibuk sikit…
    coz amek bazar…
    arini cuti sehari penat sgt rasanya badan ni…
    arini nk gi berbuka satu famili kat luar…
    start pose lum lg akak dpt mkn satu famili…
    asik berbuka kat bazar jerk…

    0
    0
  129. Penari Poco2 says:

    ermmmmm…
    msh teka-teki lg…???
    page baru lum ader lg nmpknyer…

    0
    0
  130. pinkypanthers says:

    ya poco…
    teka tekinya bila si nara ni nk kuarkn page baru?

    0
    0
  131. pinkypanthers says:

    laa….
    sumer dh out…

    0
    0
  132. violet says:

    ooooohhhhhoooooooooooooiiiiiiiii

    0
    0
  133. pinkypanthers says:

    hai violet gi mana tadi…

    0
    0
  134. nurul says:

    kawan2 jom g sblh..

    0
    0
  135. ROSE MAWAR says:

    alhamdullilah seorang ustad yang harus kita hormati.Ini yang benar2 di panggil ustad menunjukkan contoh2 yang terhormat,Al fatihah……….untuk ustad asri.

    0
    0