Written by AbangNara | December 14th, 2011

Semenjak dua menjak ni, setiap kali Abang Nara keluar berjalan-jalan Abang Nara dah ada satu habit baru iaitu mengushar anak-anak orang. Tengok keletah budak- budak ni memang boleh menghiburkan. Ada yang tengah tidur, merajuk tak dapat barang yang diinginkan dan tak kurang juga yang berlari sana-sini sampai mak bapak semput nak kejar. Semua pun comel-comel rasa nak bawak balik sorang.

Dalam hati Abang Nara selalu terdetik apakah keletah yang bakal kami hadapi bila Abang Nara dan isteri bila anak sendiri lahir nanti. Tak sabar rasanya Abang Nara nak main kejar-kejar dengan anak ataupun tolak stroller kat taman petang-petang.

Kalau korang masih ingat, Abang Nara ada share info tentang pelancaran Dumil Mama pada entri yang lepas. Masa menghadiri pelancaran tu, kami diberi peluang menonton video pendek “Antara Dua Hati” yang sangat menyentuh jiwa lembut Abang Nara ni. Semua ibu bapa pun mesti rasa terharu jika anak mereka tunjukkan penghargaan dengan cara mereka sendiri macam hubungan ibu dan anak dalam video ni.

Budak-budak mungkin tak perasan benda yang mereka buat tu mengharukan tapi ibu bapa pasti rasa penat lelah menjaga anak berbaloi jika mereka lihat perkembangan sihat anak-anak yang pandai menghargai mereka. Semua ni tidak mustahil jika anak-anak dibesarkan dengan persekitaran dan pemakanan yang sihat dan sempurna.

Korang semua boleh tengok sendiri video tu di Facebook Dumil Mama dan berpeluang untuk memenangi hadiah. Amaran keras, sebelum tengok tu sila sediakan tisu di sebelah anda.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

30 responses to (VIDEO)Sayang Mama Yang Menyentuh Hati

  1. Lipstick Hijau says:

    Bestnyer kalau masih ada emak..

    0

    0
  2. Lipstick Hitam says:

    sedihnyer video nie…terharu aku…

    0

    0
  3. Budak Nakal says:

    terbaiklah video ni^ ^

    0

    0
  4. nasanaz says:

    sumpah air mata aku menitis

    0

    0
  5. frinses says:

    apa yg sedihnya…anak dia nk p tadika ja pon…huhu..
    (nnt nk buat sticker heart jgk lah…nnt besar bru dia tau mak dia syg kt dia…)

    0

    0
    • nana says:

      naluri ibu.. susah nk lepaskan anak dr pandangan…
      sape yg x pernah jadi ibu mmg x kan rase feeling tu..

      0

      0
    • mem says:

      mmg mcm xlogik…tp itulah hakikatnye…

      aku 1st day nk anta anak g nursery pon nangis. mcm2 perasaan. naluri ibu.

      ko ni mesti bujang kan?

      0

      0
  6. Ciri-Ciri kebapaan tu dah terselah tu abang nara

    Tenung Wanita Seksi ini Anda akan Nampak….

    0

    0
  7. awek selseme says:

    waaaa tul la abg nara……
    mmg kne sedia kn tisu

    0

    0
  8. ros jaai says:

    suka video nie…trharu sgt2…

    0

    0
  9. ayam says:

    muke budak ni macam aizat jer , cute

    0

    0
  10. mamat says:

    Kesimpulanzya,hargai la ibu anda

    0

    0
  11. ayam says:

    muke budak ni macam aizat je , cute

    0

    0
  12. donut_cute says:

    very touching la abg nara…menangis den..huhuhu.kena lak ngan lagu man bai….

    0

    0
  13. nana says:

    so touching…. sweet sgt video ni….
    terase feeling yang same mase nak tinggalkan bby kat nursery setahun yang lalu…. skg dah semakin bijak memahami… sayang mama…

    0

    0
  14. Aku bukan nerd says:

    hua hua.. aku nangis ni.. hua hua.. aku nangis ni..

    0

    0
  15. rina says:

    adik bongsu Hazique Belalang :)

    0

    0
  16. Reena says:

    Aku bajet masa mak dia pusing lepas hantar anak ke tadika, mak dia kena langgar ke apa..sungguh liar imaginasi aku..camtu, barulah aku syahdu kot..last jumpa anak dia..huhuhu..

    0

    0
  17. mulut capoi says:

    Taklah sedih sangat, lakunan…….
    Sedih bila kenangkan anak2 yg. terabai kehidupan akibat perceraian, kematian ibu-bapa, kehidupan daif…..ada nk. makan pun susah…kebuluran…..
    kat somalia contohnya kurus kering, aku kalu tengok video atau gambar tersebut ….x malu aku katakan airmata bagaikan hujan yg. turun……….

    Kanak2 terbantut tumbesaran….
    Ini pengalaman aku, pernah berlaku didepan mata aku, sepasang suami-isteri turun dari bas
    hendak kehospital, si ibu mendukung bayi, bapa memegang tangan anak lelaki lebih kurang umur 3tahun….sambil berjalan diatas jalan tar waktu panas terik kanak2 itu menangis….bapa memukul dan menampar anak yg. menangis itu.
    Tangisan itu menarik perhatian aku yg. berada disitu…adoi sakitnya kena tampar.

    Aku cuba perhatikan kenapa budak itu menangis….fuhh…..bangang punya bapak kaki anak pedih dan panas dek memijak jalan batu yg. panas….kena belasah lagi….agaknya kasutnya tercicir dalam bas tadi.

    Aku hampiri keluarga itu dan menasihati bapa tersebut….kenapalah kamu ni x bertimbang-rasa pada anaknya….kenapa x didukung saja anak itu.
    Tak jauh dari situ ada kedai..lalu aku pergi carikan kasut yg. sesuai untuk anaknya.
    Lepas itu aku berikan kasut itu pada anaknya….
    bukan nk. terima-kasih malah dgn. muka masam dia ambil kasut itu lalu diberikan anaknya pakai.
    Lantaklah hang…..janji kanak2 itu pakai kasut.
    Sampai hari ini aku masih ingat….mungkin sekarang umur kanak2 itu dah remaja.

    0

    0
  18. zihan says:

    sedihnyerrrr…..menitis air mata tgk..hati seorg ibu jer yg faham semua nih :(

    0

    0
  19. echah says:

    hampir mnitis air mata.. namun ku thn jua.. malu sbb org dok lalu lalang.. kang org ingat aku ni knp lak aku mnangis sorg2.. mmg sedih, ibu mn xsedih tinggalkan anak… walau sedetik pun mesti terasa.. ms ni br la kite tkenangkan perasaan ibu yg jg kite selama ni… hargai la dan kasih la ibu.. aku spi skrg rs mnyesal sbb xdgr ckp mak mase kecik.. skrg bile da besar, dah kawen n ade anak, aku lebih mhargai ibu n kt org da mcm best frens.. n paling penting, aku ngan mak lebih bsikap tbuka n saling btukar pendapat.. mak mngajar aku erti khidupan n kesabaran.. terima kasih mak.. org sayang mak dunia akhirat.. kasih org xkurang walau sinci.. sayang org xkan pudar spi mati…

    0

    0
  20. murni says:

    mmg nangis ooo tgk video ni…

    0

    0
  21. battygnie says:

    “Semenjak dua menjak ni, setiap kali Abang Nara keluar berjalan-jalan Abang Nara dah ada satu habit baru iaitu mengushar anak-anak orang” & ” Semua pun comel-comel rasa nak bawak balik sorang.”

    Should we be worried Abg Nara?

    0

    0
  22. kittun says:

    Kalau iklan susu mesti ibu jer main peranan, dia orang ni takde ayah ker ? Apa salahnya kalau ayah pun tolong bancuh susu sekali sekala nampak macam lagi best.

    0

    0
  23. Fadzlin says:

    Cutenye anak anne ngasri ni..dah byk berlakon,talented cam mama dia masa kecik2 dulu:)

    0

    0
  24. rahaman says:

    tolong lah nangis sedih cerita ini tonton lah di pawagam heheheheh………….?

    0

    0
  25. Marckk says:

    I want to volunteer to be a father in this comersial,,MeLMarckk

    0

    0