Written by AbangNara | November 28th, 2016

Selamat pagi semua!!! Abang Nara baru sahaja ketawa terbahak-bahak melihat sebuah video yang amat kelakar. Selain hampir mengalirkan air mata, memori-memori lama ketika membeli telefon di usia 18-19 tahun dahulu turut tergamit apabila melihat video ini. Memang klasik sungguh.

Screenshot (3)

amboi kalau awek cun camnie jangankan handphone, rumah pun Abang Nara sanggup belikan

Video ini menceritakan bagaimana seorang lelaki telah membawa aweknya ke kedai telefon untuk membeli sebuah telefon baru. Biasalah telefon sekarang selalu lagging, jatuh sekali terus rosak dan kadang-kadang sampai meletup bila charge lama-lama. Di dalam video ini, si awek mahukan telefon yang tak mudah rosak, mempunyai kamera awesome dan rekaan yang terkini. Apa yang kelakarnya ialah apabila aksi si salesman ini ketika memberi cadangan telefon-telefon yang sesuai. Lawak gila beb.

Screenshot (4)

tengok jambang pun tahu betapa berpengalamannya si salesman ini

Sembang banyak tak guna, korang tengok sendiri video kelakar ini di bawah:-

Kah, kah, kah. Kelakar dan terimbau memori lama kan? Bila si salesman nie keluarkan telefon Nokia 3310, teringat terus telefon pertama yang Abang Nara beli. Memang tahan lasak sungguh Nokia 3310 nie. Lepas tue bateri tak habis-habis. Jatuh sejuta kali pun tak ada apa. Tak akan rosak punya. Abang Nara percaya korang pun mesti pernah gunakan Nokia 3310 ni masa muda-muda dulu kan?

3

Tapi confirmlah si awek reject Nokia 3310 nie sebab tak ada kamera. BIla dicadangkan iPhone 7, ada masalah lain pulak. Apa lagi kalau tak ada headjack. Camner nak dengar lagu kan? Abang Nara pun pelik kenapa Apple nak buang headjack. Nyusahkan pendengar lagu yang setia macam Abang Nara nie. Tapi bila si salesman nie keluarkan telefon Huawei P9 dengan warna yang cukup menarik ini, terkesima jap Abang NAra dibuatnya. Cantik jugak.

4

Kamera Huawei P9 ini telah mendapat pengiktirafan oleh syarikat kamera terkenal seantero dunia iaitu Leica. Jadi memang anda semua tak perlu risau bab kualiti gambar. Siap ada dual lens untuk kualiti gambar yang lebih superb. Abang Nara tergelak besar bila si pakwe bagi komen “Nicer than real life” selepas mengambil gambar aweknya menggunakan Huawei P9. Power sangat kamera Huawei nie. Tapi itulah, si awek masih skeptikal dengan telefon Huawei kerana ia berasal dari China. Hmmmmm. Mungkin si awek tak tahu yang telefon dari China sekarang kualitinya dah sama tahap dengan jenama-jenama antarabangsa yang lain.

5

korang perasan tak handphone apa yang salesman nie pegang?

Oh telefon Motorola ini memang penuh dengan kenangan buat Abang Nara. Besar gila. Memang kalau baling kat anjing, anjing pun lari. Abang Nara pernah memiliki telefon Motorola nie. Tahap besar dia, sampai tak boleh muat kat dalam poket seluar. Memang terasa berlagak je jalan pergi kelas universiti sambil pegang telefon kat tangan. Bila ada call masuk, satu badan bergegar sebab vibration dia memang padu amat. Tapi ini kalau jatuh atau kena hempap dengan batu, memang tak akan jadi apa-apa.

6

jadi telefon apakah yang si lelaki ini belikan untuk aweknya?

Agak-agak korang, telefon apakah yang si lelaki ini akhirnya belikan untuk kekasihnya? Adakah Nokia 3310? Adakah Huawei P9? Nak tahu kenalah tengok video yang telah Abang Nara kongsikan tadi sampai habis. Lepas itu pastikan korang share di ruangan komen pakah telefon yang akan korang hadiahkan kepada si dia yang tercinta? Kita tengok taste siapa yang lebih tinggi. Hehehe.

PS : Abang Nara ada sedikit info yang ingin dikongsikan bersama anda semua. Kalau anda ingin beli telefon bimbit yang berbaloi dengan fungsi camera canggih, Abang Nara cadangkan supaya anda memilih DiGi. Sebabnya cukup mudah, DiGi kini menawarkan pelan yang cukup awesome seperti.

RM148 & Device PERCUMA untuk Huawei P9
RM148 & Device PERCUMA untuk Samsung Galaxy J5 16GB

Memang pening kepala Abang Nara dibuatnya kalau nak pilih pelan DiGi ni.

Pada pandangan Abang Nara selepas bertukar pada DiGi, ia memang lebih berbaloi kalau nak dibandingkan dengan Maxis atau Umobile yang masing-masing berharga dalam lingkungan RM158 sebulan + bayaran pendahuluan sebanyak RM 2376 dan RM118 sebulan dan bayaran pendahuluan sebanyak RM1,056 untuk iPhone 7.

Hmmmm…apa pendapat anda?



TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

9 responses to Video Pencarian Telefon Baru Untuk Aweknya Oleh Lelaki Ini Pasti Akan Membuatkan Anda Ketawa & Terimbau Kenangan Lama

  1. Crmin dri dlu says:

    Haloo..nara,pe u ckp tlpon dr cina dh sma thap ngn tpon antrabangsa.????agk2 la stetemnt nara ooiii klu nk bodek pn.diorg (China)ni copy cat pe yg antrabngsa buat tp kualiti zero.hrga mmg jauh lg murah tp xde kualiti.baik klur duit ckit tp jmnan dan kualiti trjmin.

    2

    0
    • norazen says:

      Nora nyanyi lg sedap dr intan. Tu hakikatnya. Intan semput. Nmpak sgt astro kuarkan nora sbb kntrovrsi. Agak2 la.. gv kualiti ke laut. Byk kntroversi.mkn lama mkn merapu. Ak dh start mympah start dr dia bagi lagu prawan jnda, brpisah jua kat elly. Taktik lapuk dh astro

      0

      2
  2. minah jambu says:

    minah jambu maseh simpan lagi hp 3310 dia unik ..

    2

    0
  3. sabau je laaa says:

    MENYAMPAH PULAK AKU TGK..BARANG2 YG DIIKLAN KAN TU KUALITI RENDAH..HAISHHH…

    2

    0
  4. Anonymous says:

    belikn umh utk awek yg belum sah jdi binik..what

    0

    0
  5. commentygikhlas says:

    bukan nak backup maxis tpi maxis pun ada plan yg zerolution tu xpyh byr harga device mahal2 tiap2 tahun bole ugrade. jgn la biased sgt abg nara. kalo ip7 plus ye la xbole byr bulan2 tpi ip7 bole je and phone lain pun sama je.

    1

    0
  6. gelang emas says:

    part mana ya yg salesman tnjuk 3310? tu hp tok ak lah.. yg ade tochlight tu.. 3310 lg gemok.

    0

    0
  7. Boo says:

    Tak kelakar punnn… sorry..

    0

    0
  8. Olie says:

    Hahaha…tak klaka punnnn…

    0

    0