Written by Bella | July 25th, 2015

Jika sebelum ini kami ada menyiarkan artikel dimana orang Korea akui Nora Danish kelihatan seperti Song Ji Hyo Malaysia, kini sebuah video terbaru mengenai reaksi orang Korea terhadap lima jejaka kacak dari Malaysia telah dimuat naik dan menarik perhatian ramai.

Antara lima jejaka tersebut ialah Fahrin Ahmad, Hans Isaac, Aaron Aziz, Alex Yoong dan Azlan Iskandar.

Dalam video berdurasi lebih dari dua minit itu memaparkan mereka memberikan pendapat telus dan jujur dari kaca mata mereka mengenai penampilan selebriti-selebriti lelaki yang ditunjukkan.

Rata-rata orang Korea menyukai jenis lelaki yang memiliki fizikal kepala kecil yang dimiliki atlet negara seperti Alex Yoong dan Azlan Iskandar.

Namun, antara jawapan yang ‘takleh blah’  apabila mereka mengatakan muka Aaron Aziz macam pelawak dan pak cik. ( ok memang kami tergelak besar sejujurnya).

Nak tahu bagaimana reaksi penuh mereka? Jom tonton video dibawah:

76 responses to (VIDEO) Orang Korea Gelar Aaron Aziz Pak Cik?

  1. anon says:

    Azlan iskandar & aaron paling hensem…
    Beritau org2 korea, artis2 kita semua natural, lawa ke tak pun. Tak mcm artis dia org ….plastik.

    0

    0
  2. huhu says:

    pernah tgk reality show korea b4 ni..dorg mmg amik berat pasal saiz kepala eh? kepala yg akn ditegur dulu. nth knp..
    apepun..kesimpulan beauty lies in the eyes of the beholder
    cuba kita hanta artis korea ke negara india belum tentu hensem utk mata mereka. mereka cari mata besar. kulit gelap

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Ada tak celebrity yang terlampau handsome ?yang handsome di mata orang melayu,india,korea, dan seluruh dunia. Hmmm

    0

    0
  4. cik tulip says:

    Komen drg mmg la berdasarkan rupa semata-mata..Tp org korea ni..drg ada definisi cantik dan hensem masing2…Mcm drg suka tgok lelaki yg mempunyai kepala saiz kecil..Mata kecil…Sbb tu la drg taksub smpai buat pembedahan plastik…Kt kat msia jgn plak mudah terpengaruh…kalau muka tu cantik/hensem/tinggi putih…nampak perfect tak semestinya drg tu sempurna….

    0

    0
  5. Nek Bunga says:

    Aku syak ramai org. Korea ni RASIS pd. yg. kulit gelap! Tengok tu; bukan main TERGEDIK kat yg. kulit putih, apalagi bila nampak mcm omputih!
    Dan bukan main SOMBONG nak MAMPOS bila kat Malaysia si puak RASIS ni – dlm. LRT lansung tak senyum! Depa ingat depa ni kaum yg. cantik sgt konon; pi MAMPOS!

    0

    0
    • kiko says:

      dekat Malaysia aper cerita giler nak kulit putih ? sanggup telan kolegen nak kulit putih ? kenapa kulit hitam x cantik ker ?

      0

      0
      • macammacam says:

        aku kulit hitam…syukurlah masih ada kulit,,,,bio le org x suka,,,janji Allah syg…kui3 =)

        0

        0
    • Salmon Sushi says:

      yang kau tgk kat LRT tu korea ke cina local ???? motif nak kena senyum kpd org yang tak kenal ???

      0

      0
      • Nek Bunga says:

        OI si BANGANG; dari bahasa dialah boleh tahu org. Korea! Aku akan senyum tau dlm LRT ataupun tak dak lah muka MASAM mcm. si BONGKAK memanjang, kat warga emas wanita serta sesama wanita tau si BANGANG!

        0

        0
        • nek bunger slmt ari raye says:

          Nek bunge pegilah berlibur ke ngra eastrn asian. Org eastrn asian ni kbnykkn pasif dan konsrvtf cnth dr korea , Jepun lg la x caya stranger atau org asing , china lak besar sngt jd org dia macam2 dr yg baik hati sampi hati mcm komunis pun ada. Cuma 1 jer kite paling respct org mate sepet ni kuat dan rajin keje. Klu org eropah pula campur2 .. ada yg pasif dn aktif. Mate sepet ni ramai yg introvert dn barat extrovert. Kite bnyk campur org2 kat dunia ni. Pengalmn ada skit dn ilmu ade sikit2. Risau kite kat Nek dah tua nape mara2 nanti darah tinggi kene stroke.

          0

          0
        • Sbbkitebukanmelayuorgtaksenyum says:

          Nek bunger kite gi solat kat surau klcc … puas senyum kat jemaah lain tp kite kene lg teruk dr nek kene dgn org korea tu. Ada yg buat2 x pandang, ada masam, ada jeling, ada yg curious tak de sorang pun senyum kcuali sorang makck tua yg solat ats krusi sbb kaki dia sakit. Bg salam bknnya jwb tp muke trperanjat mase tu kite slesai solat dgn telekung. Klu takut kene pukau pun hnya bg sign tunduk kpala bkn buat muke mcm nmpk alien. Rate2 buat muke kat situ. Mana ajaran islam dan sunnah nabi tu. Nape ramai org mlayu x ikut so sad itu tmpt ibadah. Korean bkn muslim

          0

          0
    • typical malaysian says:

      eleh…Orang melayu kalau nampak omputih pun tergedik jugak.
      semua iklan kat Malaysia pasal nak putih, tak ada pulak iklan nak hitam … boleh pulak buat iklan sebelum (hitam)…selepas (putih). Buat iklan pemutih mcm tu tak menghina racist kpd bangsa sendiri ke tu ??

      0

      0
      • Nek Bunga says:

        Tapi tak bermakna kita kat sini nak RASIS pd. yg. berkulit gelap! Hanya yg. sikit saja yg. BANGANG nak jadi mcm omputih!

        0

        0
        • Anonymous says:

          apo lak skit nek??cube tnye awek2 melayu kat luar tu rata2 semua nk jd putih..x pun try tanyo kek laki2 luar sne rata2 semua nk awek cun,putih melepak cam tepung gomak…haa..sbb kan tu makin byk alat2 tuk putih…qu putih,qu putih barulah putih…haa…ayoo laaa haaaiii nek bunga ni..

          0

          0
  6. Nadia says:

    dekat korea umur macam aaron ni dah x ada dah pegang watak remaja… kat Malaysia ni jer kita macam kekurangan hero muda. Filem- filem korea pulak best2…baca sinopsis pun dah rasa nak tengok filem tu. Filem kita tak abis2 dengan rempit…buat malu je.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Aku ada terbaca article abt korean people r d most racist in asia

    0

    0
    • Kak Maria says:

      pelancong korea yang berbuka puasa dengan akak baik jer… ramah pulak tu walaupun berbuka puasa dikelilingi malay.

      0

      0
      • Nek Bunga says:

        Sorang pelancong baik; kau ingat semua baiklah tu? ! KELAKAQ betul!

        0

        0
        • anon says:

          sy g korea aritu ok je diorg tak racist.. sy ni lg la berhijab, baju besar n pregnant.. makcik2 korea siap offer tempat duduk lg sbb sy pregnant.. jgn sbb sorg tak senyum smua kena cop racist.. sy pon tak senyum kat stranger sbb segan kot..

          0

          0
        • Nek Bunga says:

          Jgn. bita ceritalah! Sekali olang Kolea kasi tpt. duduk, dah MEMUJA sakan – KELAKAQnya! Lagi satu, yg. aku jumpa si Kolea-Kolea tu, bukan hanya tak senyum, muka MASAM mcm, nak MAMPOS; mcm. JIJIK sgt. olang kulit gelap sebelah depa!

          Kalau tak nak senyum pun jgnlah tunjuk muka BENCI/MASAM-nak MAMPOS!

          0

          0
        • mesti Nek Bunga ni hitam. sebab tu dia menggelupor marah kat korean. gelakkan dia hahahag

          0

          0
        • bodo Nek Bunga hagagabafafafa

          0

          0
        • Nek Bunga bodo botingkek

          0

          0
        • Nek Bunga bodo botingkek

          0

          0
        • Nek Bunga bodo! Nek Bunga bodo

          0

          0
        • Nek Bunga Kemarok attention says:

          Well up to you.. dah nasib nek bunga nie jumpa spesies mcm nie… mab takboleh salahkan dorang, mungkin dorang tengok cara orang kita yang kebanyakan jumpa buat muka sombong. tue yang depa buat muka sombong sbb mungkin dorang ingat nie “culture” kita..

          When I was in Korea two years ago, dorang layan baik.. tengok saya angkat banyak barang sambil berdiri dalam train, siap offer seat lagi, tp sy tolak sebab yang offer nie makcik yang dah berusia.. lepas sy tolak dia insist nak tolong pegangkan barang saya.. yang ini sy tak boleh tolak, sy biarkan dia pegang barang saya sehingga dia nak trn. tak boleh cakap depa nie racist, kalau racist confirm sy n kawan dah kena teruk kat sana lagi2 kami nie bertudung.

          they’re very helpful, walaupun kebanyakan mereka tak boleh speaking english atau limited, dorang akan tolong kita tak kira mcmana sekalipun, ini experience sy yea, sy nak pergi satu tempat quite far n tersorok dr location asal sy, I met a group of student, sy cuba cakap english minta direction, tp sorang pun tak boleh balas dlm english, then sy bagi alamat tempat yang sy nak pergi, dorang sedaya upaya bawa kami pergi ke tempat tersebut tersesat beberapa kali smpilah jumpa tempat tersebut dengan berjalan kaki yea, masa tue sy terharu sangat, kita stranger kat tempat diorang, tapi diorang nak tolong without asking us to pay them.. cuba kalau kat malaysia, if tourist asking direction, the most of us akan reply,, “you go straight… n then turn left n the you turn right and you will see the building in front of you”. takder yang nak bawak depa nie ke destinasi yg dorang nak tuju Betul tak cakap saya. sebab sy pun pernah buat mcm tue.

          So Nek Bunga, ini nasib nek sbb jumpa segolongan mcm nie, jadi tak boleh buat kesimpulan semua puak korea nie racist..

          0

          0
    • Anonymous says:

      Pakistan, India, Jepun…. negara paling racist di Asia dan dunia.

      0

      0
      • Nek Bunga says:

        OI si Barat tak pula lu sentuh aaahhh; Jerman dan Peranchis, negara Barat plg. RASIS-KEPARAT; tapi hanya kat umat Islam!

        0

        0
        • Nek Bunga says:

          Tapi sebenaqnya negara paling RASIS di DUNIA ni, dan hanya kat umat Islam, ialah ISrael-amat-JAHANAM!

          0

          0
  8. Krios says:

    kat korea aaron aziz punya kembar mcm pakcik Kim Seung-woo je

    0

    0
  9. Anonymous says:

    tu hanya pendapat orang korea from the first sight lah, bukan dorang hina ke hapa.

    0

    0
  10. minat sukan says:

    Sukan negara Korea dah bertaraf dunia, sukan negara kita still tak berubah.
    tengok lah kedudukan pingat Korea dengan Malaysia. Jauh beza. Malaysia kalau bagus pun sukan skuasy, badminton tu pun macam tak ada pelapis muda. Majlis Sukan Malaysia do something lah.

    0

    0
    • Orked ungu says:

      Msn jek tak guna kalau yg paling ketama tu xport.. Menteri sukan sendrik tu hah.. Leka sgt dgn bende lain..

      0

      0
  11. anon says:

    arron masa kurus je lawa skarang dah tuo

    0

    0
  12. Anonymous says:

    tak payah nak poyo sangatlah org korea konon lelaki korea lagi hensem…..piirah muka lelaki n perempuan lebih kurang sama je hensem konon mana taknye majoriti pergi klinik buat muka tu yg sama je mukanya…cuba tengok betul betul muka dorang yg tak buat muka yg ado….memanglah ada yg cantik dan kacak tapi manoriti…..majoriti org korea rupa parasnya ?????? renung renungkan

    0

    0
  13. mawar says:

    apsal x letak pic azwan ali sekali….nak tau gak apa pendpt mereka tentang diva tu….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hahahahaha jgn salah cakap nanti kena panggil anjing

      0

      0
      • apa tak bleh says:

        Hahahaha.. Ini memang lawak siot.. Nanti azwan panggil anjing laknatullah, neraka etc.. Hahaha.. Tapi betul gak kan? Cuba tunjukkan gambo azwan, aku pun teringin gak nk dengo komen dorang..

        0

        0
  14. munah says:

    Yang pengomen tu..muka sebiji sebiji macam kuih pau….ada hati nak kutuk muka orang…tengok video yang terbaru…wanita selebriti paling cantik ialah hanis zalikha….ambik. anak nani rostam dagu panjang tunjugak yangbkorea suka.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Penting ke pandangan orang korea???

    0

    0
  16. aku cantik says:

    dlm video artist female mlysia nora danish dan emma yand dia org suka.

    0

    0
  17. abcdefghijklmnopqrstuvwxyz says:

    mmg wajar la kalau aaron d pnggil pkcik. anak pon da berapa. nk bg sample pun ambil yg sadooo2 je. ambil la syukri yahya ke fattah amin ke iqram dinzly.

    0

    0
  18. zikry haikal says:

    kai exo pun kulit gelap… okey je dy hidup dkt korea,, tp slalu kena gelak la dkt member2 dy yg lain kata kai dari afrika.. pdhal kulit kai yg gelap tu lah menampakkan dy lg kelakian dari org2 korea yg lain…

    0

    0
  19. entah says:

    sukehati je nak judge org, org korea pon pakai pembedahan plastik kot bukan natural beauty.boooo. takde pon org malaysia nak judge artis lain mcm ni. kelakar apenye abg nara oi.

    0

    0
  20. lady g says:

    Sedih dgr depa kata aaron mcm pakcik dan plawak.Apa ke bodoh punya korean plastik ni..
    kalau la anak dan wife aaron tahu psl ni confirm dorg banned drama korea..psl anak bini dia peminat fanatik drama dan band korea…yelah bapa/suami mrk di kutuk sbg pakcik

    0

    0