Written by AbangNara | May 11th, 2011

Ok secara jujur lagunya not bad jugak. Catchy. Dari gaya tariannya nampak jelas sangat kot kumpulan Gula Gula nie nak meniru WonderGirls. Tapi tak apa. Awal-awal tiru nanti lama-lama adalah identiti sendiri. Jangan dari awal sampai habis meniru je sudahlah. Apa pun, baju tue kalau sopan sikit mesti nampak lagi cantik kan?

Ok kalau anda tertekan, terasa nak muntah darah atau terjun KB Mall selepas melihat video klip di atas, sila tenangkan fikiran anda dengan melayan video parody di bawah pulak.

Jangan gelak kuat sangat ye. Kantoi ngan boss nanti.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

93 responses to Video Klip Pelancaran Single Kumpulan Gula Gula Yang Bertajuk Suka Gitu

  1. redbean says:

    not bad?! abang nara suke tgk ppuan2 sexy ni yee

    0

    0
  2. Nazim Nasri says:

    aku lagi suka kumpulan FEMENIN dgn ELITE. lagu semua sedap and catchy.

    0

    0
  3. nanaTheWitch says:

    ape neh… pelik……

    0

    0
  4. AbangNara says:

    lagu dia not bad. kumpulan dia out

    0

    0
  5. Anabobo says:

    Ermm..suara blh tahan la.tp lps ni msti brpecah punye.byk la vvip n dato2 hdung belang dtg~

    0

    0
  6. fendidahada says:

    haha…tapi memang sexy..ish2..

    anyway tak sabar nak tengok K-pop malaysia. 24-7 :P.

    haha…ntah ape lah orang kutuk nanti..

    0

    0
  7. garurumon22 says:

    not bad?OMG! very bad!!

    0

    0
  8. nanim says:

    hahaha…xthn tgk hitler mrh gula2..
    time pmpuan 2 ckp… xpe ana, minat 2pm xpe. hahahahaahah

    0

    0
  9. Ibnu K says:

    Ish… ish org Malaysia ni suka ikut-ikutan la.. nnti kalo ada Bangla buat lagu best.. ada tak kemungkinan jadik Bpop.. hahahahaa.. bole tahan lah.. tp banyak perlukan pembaikan.. macam Abang Nara kata.. lama-lama ok lah tu..

    0

    0
  10. alahai malaysiaku..

    my recent post…ustazah yang cantik

    0

    0
  11. hehehuhuhaha says:

    hmmmm….dress up cam pompuan2 yg slalu kn tgkp ngn polis kat club jer..up to date la skit lau nk maju……hadoiiiiiiiii….

    0

    0
  12. ntah says:

    peha sekor2 besar gedabak……

    0

    0
  13. burhan says:

    bagus Gula gula. kalau boleh seksi lagi baru seronok penonton2 yang datang tgok persembahan. Nak pakai sopan ingat ini nasyid ke ape. hahahaha

    0

    0
  14. tulip says:

    tengok dulu jualan album gula2 ne mcm mne… bru sekerat je aku dh bosan dgr lagu diaorg ne..suara xbest..

    0

    0
  15. tulip says:

    ape nak jadi lahhh diaorg ne…tu lah tak buat research..wakakakaka

    0

    0
  16. secret says:

    secret paling suke skrip kt vdio nazi tu.
    hahah
    SKRIP TERBAIK DOWH!!!
    boleh tak secret bagi undi LIKE yg bundle punye?
    bukan 1 like tapi 300 KALI LIKE !!
    huhu

    0

    0
    • calculator says:

      hahahah..tau takpa…parody hitler tu buatkan aku terbahak2 jam 2 pagi ni…hilang ngantuk dowhh…hahahah…tapi mesej hitler tu pedass gak weh..renung2kanlahhh =)

      0

      0
  17. mulut capoi says:

    Perasan tersengeh2 macam kerang busuk.

    0

    0
  18. saya says:

    k-pop kan macam pondan..

    0

    0
  19. me says:

    pehal nak tiru2 k-pop tak abes2? menyampah meluat aderler…busann tgk tergedik2 takde identiti !

    0

    0
  20. keladi says:

    seksi tayang betis dan peha..tak sedap la.gedik.cuba live mesti suara hancur..sbb takde stamina nari2..mcm GRo pun ade

    0

    0
  21. KONGSI says:

    terbaik la video hitler 2….

    0

    0
  22. sebal says:

    Muntah darah tgok dorg menari…pelik semcam je dorg ni..cmne leh tepikir idea bodo tubuh kumpulan cmni..rase cntik benor gamaknye dok pintal2 rambut smbil sengih2 tayang body…dunia2

    0

    0
  23. pic says:

    tak bole blah

    0

    0
  24. Muntoh Hijo~ says:

    ya Allah..gila lwak hitler versi warak tu…mmg btl pon..skrg ni bersepah2 artis tayang body..bakat ciput jer..balik2 dedah sana, dedah sini…nti ada lar tu kuar statement mmg itu diri dia sendiri..paling tak boleh blah…bila masyarakat suma dah kutuk, baru lar kuar metro or kosmo “si polan dah tak nak seksi lagi” tak pon “artis X minta maaf dedah peha berkerak”…eeeeeee, boleh hilang selera aku tgk..cantik lagi yuna yg bertudung tu..

    0

    0
  25. laNt0K LeW says:

    makkkkkkkkkkkkk aiiiiiiiiiiiiiii…. X BEST LANGSUNG….huhuhuhu…..

    0

    0
  26. zaia says:

    hahaha..dh tengok dh video parody tu bebaru ni, time tu nk cari video GULAGULA tp parody Hitler tu je ade kt youtube..lawak gile..

    GulaGula–>
    1) lagu so-so(mayb klu dgr bnyk kali jd sedap dgr kot),
    2) suara sedap(live tktau lg la kn),
    3) dance/choreography tu adussssss..tu je ke yg mampu??buat la betol222!!!!!!!!

    0

    0
  27. Za News says:

    Gula-gula? Nama group sangat xbest, tapi nak counter benda tu senang je, imej mestilah seksi. Senang nak capture market…strategi mudah..LOL

    rasanya view count hitler akan mengatasi clip video tu sendiri..hahahaha lawak nak mampos

    0

    0
  28. Bebe says:

    Ooooooooo……Menarik…..Gilaaaa…..

    Y la the music sounds soooooo 80’s & it feels like we’re moving backward… @least if u want 2 be Kpop… listen 2 their music 1st & follow the trend… Where is the X-factor……….???? Btw, short skirts & chunky boots doesn’t go well with petite & chubby girls… It makes u look even SHORTer & FAT… (adoi stylist budget murah ker??) I cud say 1001 of criticisms but it woudn’t sound fair pl kan… hmm…. Oh well…. who gves a sh**t kan…

    PS: Good luck 4 ur next single….

    0

    0
  29. babes says:

    ape la bangang sgt ni?kucar kacir mnari..pttla industri malaysia x berkambg ke mane pun coz ske follow owg..xde indentiti lgsg

    0

    0
  30. mersiq says:

    klu nk tgk mpop cth tbaik stacy and adam i2 baru mpop.. kpop pula klu gula2 nie nak tau bkn WONDER GIRL jak yg ada.. dbsk,jyj,snsd,secret,fx,missA,suju, 2am,2pm,cnblue,ft island,rinbow, D-na,infinate,byk lagi lah.. d malaysia ni klu tk suju wonder girl yg nk di tiru.. lagu suka gitu mmg tak sedap pon nk dgr bkn tahap not bad.. lgu mcm stacy ok n sedap dengar n gendre pop… klu nk tau kpop 2 mcm mana jgn asyik tgk WD n suju ja..

    0

    0
    • zaia says:

      betol gak,mcm stacy n adam tu ssuai la kot jd Mpop..huhu..
      setuju sgt mersiq! klu nk tau kpop cmne,GulaGula gi la tengok video2 kpop girls group/band yg ade biar sama best,jgn memalukn diri sendiri..klu tk boleh jgn buat,klu rse boleh buat la betol2..

      0

      0
  31. nelly says:

    http://www.youtube.com/watch?v=7T8VhvZtrw8

    Gula-Gula VS Girls Generation….
    Kebetulan atau ????
    Lu pikir ah sendiri!

    0

    0
  32. nelly says:

    http://www.youtube.com/watch?v=7T8VhvZtrw8

    Gula-Gula VS Girls Generation…
    Kebetulan atau ????
    Lu pikirlah sendiri!!!!

    0

    0
  33. duke31 says:

    macam feminin. feminin lagi bagos kot. mungkin boleh upgrade lagi. n tarian tuh, bagi la original skit…ish ishh

    n..suka gitu??? hahaha suka nyaa akuuu

    0

    0
  34. Boleh x diorang upload youtube HD. Haish. Paling menyampah ngan industri kita nih trailer movie klip video semua pun masih versi standard tahap blur. Dok sebok byond semua, tapi camni lagi kualiti diorang upload. Pemalas betul. Ape hal sebenarnya susah sangat ke nak bagi yang HD? 720p pun cukuplah kalo xnk bg fullHD pun.

    Tolong nara. Pakat2 sound suh diorang (semua dalam industri) upload HD.

    0

    0
  35. APAM TEMBAM says:

    Ni group BOHSIA mana ni….konon-konon sopan, hormat orang tua..salam cium tangan. Tapi ADAP SOPAN BERPAKAIAN MACAM SIAL….pakai seluar pendek, skirt pendek…AKAL PENDEK. nanti jadi macam kumpulan ELITE- semua bermasalaah. SEMUA jadi pernah berstatus JANDA…..kalau dah perangai bohsia, hidup susah tak berkat.

    0

    0
  36. yanz says:

    lagu faillllllllllllllllll…….rupa pun faillllllllllllllllllllllllllll…cam penari dangdut jer aku nengok..baju lagi la faillllllllllllllllllllllllllllllllllll…..abg nara, tak leh tolong bagitau kat diaorang cam kat kumpulan Mpop yang nak kena buat pembedahan plastik tu? yg ni pun sama gak…LOW CLASSSSSSSSSSSSS.

    0

    0
    • burhan says:

      melayu dengki. :)

      0

      0
      • kau dan aku says:

        nak kutuk persembahan boleh,tapi kalau kutuk rupa?

        0

        0
        • jzy says:

          .lagu Gula gula Not bad…Rupa paras tk boleh kita jadikan ukuran …Itu semua pemberian Tuhan..Tk kan kita nak suruh dia orang buat plastic surgery macam artis luar negara..Try dgr lirik memang best jugak..i dah dengar ..Lagu yg diaorang buat memang utk semua golongan yg couple 2 ..supaya manjakan diri masing2…jangan marah slalu…SUKA GITU..Try lah accept kumpulan ni…Mana tau they can make it then we will be bangga cos they are all Malaysians.. bagi pandangan saya, Korean pop tu semua ikut dance Barat jugak…so actually Music is universal….Peace

          0

          0
  37. coklat says:

    kenapa saya tak suka K-pop.
    1. sebab sy mmg tak paham bahasa korea
    2. sebab sy mmg nyampah kat jantan2 yg budget comel.
    3. sebab sy tak suka

    kenapa saya tak suka Gula-gula
    1. sebab sy takut gigi sy rosak
    2. sebab sy takut anak sy pun perangai nyer rosak ikut perangai Gula-gula.

    0

    0
  38. lovehuda says:

    bole jaa korang pkai seluar panjang an …. haissshhhh…..pakai elok2 skit2…. tah pape…. n suare krg mmg ke laut weiii…. xsdp lgsg……

    0

    0
  39. anynomous says:

    bukan cantik pon… haha
    mcm hbs ubat je aku tgkkk
    yg sorg uh suar x ley pendek lg ke…

    0

    0
  40. loye says:

    muke tua la…taraf nenek2.kalu la letak sorg dua nenek kat situ same jer taraf….rambut pun dah perang..ape beza ngan uban… ader hati nak seksi2 tayang peha yang mmg dah gajah tuh…artis2 nih mmg tak sedar diri ….ingat seksi2 nih tiket utk org suke ker….tiket ke neraka ader la…

    0

    0
  41. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    emmmmm dance muzik bagos minah jambu suka!!……diorang nk gi ke neraka itu diorang nye pasal lah ! yg penting goyanggggggggggggggggg layannnnnnnnnnnnn !!!

    0

    0
  42. jamy says:

    lagu bosanlah, seksi je lebih, tertonggek-tonggek tak tahu malu, tolonglah ingat asal usul dan budaya

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tkan lah lagu gini macm nk pakai kebaya atau pn baju kurong beb !!!!! minah jambu tengok kt tv1 rancangan nye minah jambu dh lupe lah ada satu minah ni dia bertudong tapi yg lain nye tk bertudong…minah tudong ni joget teloncat2 goyang sana goyang sini bukan main rancak lagi minah jambu tengok dia joget !!!! macm minah gatal gitu kemarok joget ! tapi bertudong !!!! gitu ke cara budaya melayu? lebih baik pakai rambot palsu puas hati !!!!!!!

      0

      0
  43. cik says:

    komen sy MEREKA SANGAT MURAHAN.jgn sokong mrk.biar mrk putus asa hahahahahhaaaaaaaa!

    0

    0
  44. kambing says:

    baik aku layan Najwa Latif kat youtube. best pon best.

    24:7 bile plak nak kuarkan single?

    0

    0
  45. lalala says:

    what the problem weih u guys?lagu ni to be honest not so bad..pakaian saja kurang memuaskan..but song was ok..anyway let them be la weih..tak yah kutok2…nanti rais yatim akan bagi da..

    0

    0
  46. nana says:

    eeee..gedik nye..meluat tgok..insaf2 la…

    0

    0
  47. garam garam says:

    x bes langsung lagu gula2 nih…harap seksi jek lebih!!! wei sila ingat dlm dunia hiburan ni klu harap seksi jek tak kemana…yg penting sila tunjukkan BAKAT dulu…bukan bakat utk menggoda ngan pakaian yg x cukup kain!!!

    0

    0
  48. garam garam says:

    x bes langsung gula2 nih….muntah darah aku tgk! harap seksi jek lebih…wei gula2..korang kena ingat dlm dunia hiburan ni klu nak harapkan seksi jek tak ke mana!!! yg penting tunjukkan BAKAT dulu….bukan bakat menggoda ngan pakaian yg x cukup kain..alahai…kesian tul la budak2 nak cepat glemer nih…sila la tlg nasihatkan dorang nih

    0

    0
  49. hanni says:

    siyes nk nangisss tgk dorang ni..oh tidak..x sanggup nk tgk..nak nangisssssssssss…mau tejun lauttttttttt

    0

    0
  50. Redgurlz says:

    Kepada pengkritik2..

    Pelik tp benar..kamu bercerita ttg halal haram, dosa pahala.. tetapi kamu juga melihat, menonton dan mengamati..thats why la kamu dpt lihat peha besar la..x cantik la, x comel la..
    dimana fahaman halal haram n dosa pahala anda?

    kepada Gula2..

    adakah Vokal anda semantap KPop.. Buktikan.. jgn sekadar menonjol sekejap lepas tuh hilang n berpecah belah mcm kump.2 wanita yg lain..

    0

    0
  51. lollipop adik gula gula says:

    muntah hijau ^__^

    0

    0
  52. gosip channel.com says:

    hahahaha kutukan yang membina hahahaha serius ak nk gelak kuat2!!!

    0

    0
  53. Juon says:

    Tukar cara dressing la pleasee..cam GRO pun ada tapi tak per yang penting sora and stamina mesti mantap and power mcm kuasa hitler..

    0

    0
  54. Juon says:

    Dressing teruk lar cam GRO ja, tukar lar tak payah tunjuk2 kulit orang lagi pandang hormat..lagu ok la, boleh improve erm sora besa ja bnyk d pasaran.

    0

    0
  55. GilerKorea1990 says:

    klu wat single, confirm mmg ade sambutan…sambutan KENA MAKI HABIS2AN…!!!

    0

    0
  56. hagu says:

    saye suka kpop..tp x suka r ble buat camni..originality lbei bek dr copycat ni…ntah pape r…x yah la nak tru2…bia korea je ade kpop..

    0

    0
  57. hagu says:

    saye minat gler kat kpop…tp ble ade yg nk tru2 cmni rs mnyampah la plak..originality la br bes..bia je korea ade kpop..2 identiti diorg..kte cipta la identiti kte sndiri…barula org respect…

    0

    0
  58. cheapcoklat says:

    da mcm pmpn GRO da

    0

    0
  59. biskut cocobi says:

    lagu cam gampang jer….ingat ni zaman 90-an ke…wake up la tak semestinye kne seksi tunjuk betis besar kelapa tu nak kasik glamer…buang karan tul korang ni……

    0

    0
  60. Yuhee Hakimaro says:

    tolong la !! OMG … knp ada artis yang mcm nie … bukan nak kutuk tapi wat apa nak tiru dorang .. even pon aku nie peminat gila kpop xada la sampai nak sokong artis kita tiru dorg … kita kan ada identiti kita sndr so nape nak tiru2 .. siyes aku cakap aku xboley terima kump gula-gula yang bajet cam korea … dah tau dorg tu kafir boleh la pakai seksi2 yang korg tuh islam … negara kita kan negara islam … keperibadian itu melambangkan agama kita tau … nak nyanyi tu boleh tapi cer pakai yang menutup aurat … kalau nawaitu baik in’allah rezeki melimpah ruah … kite bakOr je baju2 seksi nie … hehehe ( jgn amik siyes k ) !! ^_^

    0

    0
  61. Miss Cherie says:

    pfftttttt. kpop abah kau! bknnye nynyi lgu korea pn! setakat pkai plaid skirt, celak tebal pn nk kecoh kpop. eh hellooooo kalau kaki tu cntek cm SNSD xp gk.. ni dh la KONTOT! sakit mate aku jer! dh la xpndai nari! eh helloooo train lme2 dlu bru debut. wat malu jer!

    0

    0
  62. Syahmi Yem says:

    Thanks bro nara sebab feature my video kat sini :)

    First embed at http://www.syahmiyem.com/2011/04/gula-gula-bala-bala.html

    btw, I really missed Candy and Feminin.
    Muzik diorang okay, just honestly, diorang patut tau batas berpakaian. Hormat orang lain. Tak salah cuba benda baru, tapi biarlah elok kan?

    0

    0
  63. fiza says:

    i lebih suka tgk hitler tu. tergolek sorang2 i gelak. hahaha…

    0

    0
  64. jzy says:

    I setuju dgn abg Nara..lagu Gula gula Not bad…Rupa paras tk boleh kita jadikan ukuran …Itu semua pemberian Tuhan..Tk kan kita nak suruh dia orang buat plastic surgery macam artis luar negara..Try dgr lirik memang best jugak..i dah dengar ..Lagu yg diaorang buat memang utk semua golongan yg couple 2 ..supaya manjakan diri masing2…jangan marah slalu…SUKA GITU..Try lah accept kumpulan ni…Mana tau they can make it then we will be bangga cos they are all Malaysians.. bagi pandangan saya, Korean pop tu semua ikut dance Barat jugak…so actually Music is universal….Peace

    0

    0