Written by AbangNara | May 23rd, 2010

Memang gile beruntung budak-budak Akademi Fantasia 8 (AF8) nie. Bukan saja ada lagu baru, tapi kali nie siap ada video klip masing-masing lagi. Orang kata rezeki masing-masing kan? Semoga Shahir, Adira, Daus, Maulana dan Iwan akan terus menyemarakkan lagi industri hiburan Malaysia selepas ini.

Korang boleh ushar lagu baru dan video klip lagu-lagu finalis-finalis AF kat bawah nie:-

1. Shahir – Kebahagiaan Dalam Perpisahan

2. Adira – Ku Ada Kamu

3. Maulana – RSVP

4. Iwan – VIP

5. Daus – Kenapa

Semua lagu-lagu nie telah dicipta oleh KRU. Itu yang sedap semacam je bila didengar. Layan dan sharelah ngan kami apa lagu favourite korang.

108 responses to Video Klip Lagu Final Shahir, Adira, Daus, Maulana Dan Iwan Untuk AF8

  1. more clip says:

    layan…!!!

    0
    0
  2. shella says:

    oit..nape RSVP de due kali?mane iwan punye lagu?

    0
    0
  3. Leo says:

    lagu shahir ngn maulana boleh hit… 2 lagu tuh paling best…

    0
    0
  4. tahniah shahir jd juara !!! wlaupun aku rasa adira lebih lyk tp shahir pun bagus jugak…lagu baru dia tu mmg sedap..tabik kru !!! ini la final yg best utk d lihat selepas af2 dan af3….lagu2 baru mmg semuanye sedap…. tahniah utk semua yg mnjayakan af8…korang mmg bagus..usaha keras korang nampak di final semalam…. mg best af8 thn ni…bet dr af7 thn lps..final lagu ntah ape2…syabas lima finalist..semoga terus bjaya dan jgn sombong..peminat xsuke… utk pak nil tq kerana jd juri yg bagus..kekalkan utk af9 nanti…he he

    0
    0
    • [email protected] says:

      stuju.. ak pon rse adira ptot juare n shahir 2nd….cam adlin ckp la, da org suke nk wat camner..peminat shahir mmg ramai.. finalist af8 mmg beruntung…dpt lagu sodap2…
      klaka gile waktu pak nil komen shahir budak suci tu…

      0
      0
    • faz says:

      yeah….couldnt agree more…lagu2 mmg best…plus kru mmg pandai time ‘pisang goreng’ tgh panas ni lah kena cepat2 kuar single bekas2 pelajar tu….jgn jd mcm astro sblm ni, hanya biarkan ‘pisang goreng’ tu sejuk….aku ske bile kru masuk campur…mmg best…

      0
      0
    • mael says:

      pendapat sy :

      dlm AF bukanlah vokal semata2 yang menjadi penentu kemenangan, kalau nak diikutkan vokal ain,aliff juga lebih layak menjadi finalis..
      tapi dlm AF, bukan konsert semata2 tapi turut ada diari bagi menunjukkan attitude, kelengkapan/pakej sebenar pelajar utk menjadi p’hibur..
      jadi,tak salah kalo shahir diangkat menjadi juara..
      kpd adlin,beliau berhak menyokong pelajar kegemarannya..tetapi ini AF..bukan vokal shj penentunya..12 orang pelajar dipilih semuanya mempunyai vokal yg baik..kalo tak..baik terus je jadikan adira juara waktu audition ari tu..tak payah pilih lagi 11 org.. -pendapat

      0
      0
      • adeknowray says:

        SETUJU….. yg lain pun bagus tapi tu dah rezeki Shahir nk menang… pakej pun lengkap. terima jer la dgn ati yg terbuka yekk…. Go Shahir!!

        0
        0
        • BORING says:

          lepas AF masuk baru melonjak naik vote dia (SHAHIR) terus juara pulak tu….knapa tidak dari awal gi always on the top ah?? sbnarnya apa MOTIF AF8 ni ye??? unfair le bagi yang lain..kesian tau..

          0
          0
  5. tahniah shahir jd juara !!! wlaupun aku rasa adira lebih lyk tp shahir pun bagus jugak…lagu baru dia tu mmg sedap..tabik kru !!! ini la final yg best utk d lihat selepas af2 dan af3….lagu2 baru mmg semuanye sedap…. tahniah utk syabas lima finalist..semoga terus bjaya dan jgn sombong..peminat xsuke… utk pak nil tq kerana jd juri yg bagus..kekalkan utk af9 nanti…he he

    0
    0
  6. Nemo says:

    jgn malu2 download

    0
    0
  7. peepaa says:

    lagu shahir memang best..layan habis..

    0
    0
  8. girl over flower says:

    shahir dah lah hensem berbakat pulak..pandai nyanyi,pandai jaga budi bahasa, pandai ngaji,pandai melukis sebab tu ambik kejuruteraan dan pandai curi hati peminat dier yang ramai2 ni..hrp shahir kekalkan sikap dia,jgn sekali-kali terpesong ye syg…..hahahha….che ahmad hoi hoi hoi…

    0
    0
  9. Boraq Love Amy says:

    (^_^) GOOD

    0
    0
  10. gurl_adeh.. says:

    lagu c adira best o…

    0
    0
    • [email protected] says:

      ak terharu adira nyanyi sodap n mengusik jiwa…meremang bulu roma… lagu pn mmg sedap..

      0
      0
    • BORING says:

      THATS TRUE..ADIRA’S SONG IS THE BEST EVER..

      0
      0
  11. hudachan says:

    lagu yg unik – Shahir & Mau. yg len tu ok,not bad…

    *mase mule2 tgk AF8, knon da x nak minat AF. last2 tsangkut gak ngn Shahir. org baek,entem lak tu…isk3*

    0
    0
  12. [email protected] says:

    mule2 minat shahir..pastu x minat die pas die nyanyi ngn hampeh lagu ramli sarip tu…
    tp sian adira..die dari awal mmg bagus…
    shahir tu mcm ade aura la..tu yg ramai peminat..

    0
    0
  13. rose says:

    memang pada hakikatnya adira yang paling layak jadi juara di hati juri pro, di hati peminat yang bijak dan di hati penilai muzik pro. tetapi apa leh buat sebab ramai peminat yang minat sebab individu bukan pada bakat maka lahirlah raja sms ke-2. Tapi apapun dengan apa yang adira telah persembahkan kepada kita setiap minggu dengan bangganya saya letakkan dia sebagai JUARA AF 8. sekian tq he..he…

    0
    0
    • mael says:

      pendapat sy :

      dlm AF bukanlah vokal semata2 yang menjadi penentu kemenangan, kalau nak diikutkan vokal ain,aliff juga lebih layak menjadi finalis..
      tapi dlm AF, bukan konsert semata2 tapi turut ada diari bagi menunjukkan attitude, kelengkapan/pakej sebenar pelajar utk menjadi p’hibur..
      jadi,tak salah kalo shahir diangkat menjadi juara..
      kpd adlin,beliau berhak menyokong pelajar kegemarannya..tetapi ini AF..bukan vokal shj penentunya..12 orang pelajar dipilih semuanya mempunyai vokal yg baik..kalo tak..baik terus je jadikan adira juara waktu audition ari tu..tak payah pilih lagi 11 org.. -pendapat

      0
      0
      • aisha says:

        sokong mael, tak setuju ngan rose!

        0
        0
        • rhue says:

          Betoi cakap ko mael. Suara adira biasa sj sebenarnya kerana kelantangan vokal ni byk ada pada artis kita.. ct jac dll tapi prhatikn btoi2 suara shahir… totally ada umph. Apa lagi pakejnya… Moga2 dia x lupa diri… Slamat la dunia akhirat.

          0
          0
        • adeknowray says:

          dah la rose oi….suara adira mmg sedap tapi dah ramai suara artis wanita yg sedap n lantang…..kira x unik dah. nape lak ckp pengundi pilih individu n bukan pd bakat? adira sorg shj yg berbakat ker? sumer yg msk AF tu berbakat, sbb tu la diorg terpilih… ko ader??? suka2 jer kata juara skang ni xder bakat.

          rezeki masing2….kalo awk minat adira, x semestinya org lain pun minat adira gak….. lalalala

          0
          0
    • BORING says:

      BETUL..BETUL..BETUL..ADIRA LAH JUARA AF8 SEBENAR..!!!!

      0
      0
  14. FIFFY ARMIZA says:

    lagu daus – kenapa n maulana – rsvp best! easy listener! for first time dgr, 2 lagu ni je yg best

    0
    0
  15. farah says:

    lagu maulana is the bez…sampe skrg masih terigt lagu tue. first time dgr trus suke…

    0
    0
  16. insan says:

    af8 lagu2 mmg best2..tahniah kru record…tgok le sape pengetuanye….lagu shahir mmg best…layannnnnnn

    0
    0
  17. liy says:

    seumur hidup aku sejak AF di siarkan aku tak pernah sekalipun afundi mana2 studen walaupun aku minat. tapi utk af8 aku tertewas dgn kehenseman shahir. so aku vote utk dia. dh tu masa dia menang aku pulak beria menangis.. dah tu dan2 langgan calleringtone shahir kebahagian dlm perpisahan… aku dah expect shahir dpt tempat pertama. tapi harap dia tak jadi macam mawi…….

    0
    0
    • liy says:

      aceli aku vote dia bkn sebab hensem semata2.. tapi sebab dia ni tak perasan best and lagu yg KRU buat tu memang best.. leh layan perasaan kejap..hihihi

      0
      0
  18. elmo cute says:

    akk lbih ske lgu adira mmg sesuai lgu ku ada kmu ngn suara adira syabas kru… Vokal adira pn best. Bak kta adlin adira lh juara. Juara d kalangn juri. P pe leh buat dh rezeki masing2.. Moga bjaya smuanye..

    0
    0
  19. intan payung says:

    bagi aku,lagu shahir,lagu maulana dan lagu daus best.. 1st time dgr,trus jatuh cinta..haha..nilah final AF yg aku rasa plg best antara semua final2 AF yg lain(dari segi lagu la)..sume lagu,layannnnnnnnnnnnnnnnn~

    0
    0
  20. KakLong says:

    Norman tak pentingkan af8 ni best ke tak..yg penting final outcome dia mantap…mmg respek ngan lagu2 dia..
    lagu shahir, adira ngan maulana mmg kategori “love at the first sight” ^_^

    all the best utk dorg sumer…(”,)

    0
    0
  21. azza says:

    Aku rasa, org yg plg berjaya dlm AF8 ni adalah Norman. Semua peserta AF8 berkualiti dan akan ada masa hdpn yg cerah dlm industri seni dgn bantuan KRU… Tp.. bila pljr2 AF8 yg terkeluar tu nyanyi medley time final, br aku realize yg suara diorg semua sedap terutama Emma…

    0
    0
  22. adik says:

    Lagu Maulana the best!!!
    Lagu Adira pun best…cume kenapalah baju dorang ni mesti nampak ketiak…x cantik laa…kalau baju tu lengan panjang lagi cantik n sopan…kalu badan adira plump tu ok la…ni dia tu keding…so x cantik pakai baju nmpak ketiak tu…. so…plz la…nak jadi artis hebat x semestinya baju nmpak ketiak je…

    0
    0
  23. intan payung says:

    tahniah pengetua Norman..
    lagu2 dr KRU mmg terbaik dan confirm meletop nanti..
    x kesah la ada org nk kate,”KRU mkn sorang” ke,
    yg penting lagu2 pd malam tu SANGAT MANTOPPP..!!
    congrates again!

    0
    0
  24. YAT says:

    yup..vote for NORMAN KRU untuk pengetua AF9..ASTRO take note! tahniah norman…pengetua paling terbaik antara yag lain. lagu best..! video klip best… ! n mampu memandu arah pelajarnya ke tahap lebih tinggi!…

    0
    0
  25. KakLong says:

    Rasa2 msti norman kata “baru korg tau, selama ni dok kondem aku jer..af8 takde aura la, konsert hambar la..bla bla bla…skng, nah amek ko, best giler lagu2 aku..” (agaknyela…hehe =))
    Tp ape2 pun lagu2 dia sume best..salute arr.. ^_~

    So KRU keep on producing good songs..we are eager to listen more..(Sudah2 la dgn lagu2 indon yg dah sgt2 melambak skg..dah muak nk dgr)

    0
    0
  26. anny says:

    Yes all the songs memang sedap didengar especially Maulana and Adira’s song. Congrats to Norman, you have set the benchmark, good luck to the next AF principal and all the best to all the AF8 students.

    0
    0
  27. anazus says:

    Lepas ni KRU mesti masukkan Adira ke kelas communication , Sebab dia nak ke New York ngan Shahir… Kenalah tunjuk Adira nyanyi lagu Mariah Carey.. baru mat seleh sana impress..

    0
    0
    • it's me says:

      oh memang please lah masukkan adira dlm kelas communication..cemane nak jadi artis cakap orang tak paham?huahuahua

      accents sabahan tuh kuat giler..

      0
      0
      • BORING says:

        ATLEAST ADIRA TAK LUPA DARATAN KAN? TAK.MALU DENGAN BAHASA SDIRI..PROUD OF HER..LOVE U ADIRA..

        0
        0
  28. velasrizal says:

    mmg best suma lagu2 ni..KRU memang TERBAIK………

    Jersi Baru Barcelona Musim 2010 / 2011 !

    0
    0
  29. yat says:

    KRU… i luv u… (tetiber)

    0
    0
  30. kamiSHAM says:

    the best ever clip..!!

    VIEW MORE CLIP

    0
    0
  31. farah.. says:

    ish…mmg best r lagu2 dieowang nie arn..but lg best n the best lgu shahir n iwan…

    0
    0
  32. miss dora says:

    mmg salute beb.. kru pyer penangan mmg merentap.. ak separuh nyawa suker lagu maulana..RSVP..mmg sgt best..lagu2 final len pon xkuang hbat gak..

    0
    0
  33. AMIRA says:

    BEST LAGU DAUSSSSSSSSSSSS DAN SHAHIRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

    0
    0
  34. Mp4 says:

    lagi laguuu…..
    Download Here

    0
    0
  35. eyfa says:

    sye ske tgk daus cbb dye kelakar…he is so cute!!!!!!!!

    0
    0
  36. liyana says:

    hai adiraawaktengah bat apa.

    0
    0
  37. best lagu shahir

    0
    0
  38. aniss says:

    aq ske sme lagu tp ain n maulana aq nyampah

    0
    0
  39. april says:

    lgu iwan is da bezz gilerr ar…bile dgr jerr kan rase nk dgr beribu ribu kali arr…iwan cayok2 ar….jgn lupe diri tau yekk!!!lagi satu iwan ngan nad mmg sepadan gilerr kalu same2 aq rase kan diorang suke same suke kott……..

    0
    0
  40. qis says:

    iloveyouuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    shahir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    shahir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    shahir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  41. wafi says:

    Semua best….

    0
    0
  42. izzati says:

    hish……….semua lagu mmg best

    0
    0
  43. balqis says:

    ii.sape nak berbual dgn saya

    0
    0
  44. nurul says:

    korang nie x de keje ke nk kutuk aje

    0
    0
  45. fiera says:

    semua lagu af8 memang best la … for shahir selamat berjaya ke industri muzik ok

    0
    0
  46. era says:

    beruk nyanyi sedap g pada maulana…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

    0
    0
    • gadis92 says:

      sabar2 laa era…nanti awak jadi penyanyi.,boleh lar hiburkan kitorang sume nie……….

      0
      0
  47. gadis92 says:

    xbaek kutuk2 org…lagipon diorg sume 2 budak2 baru blaja…mgkin x reti lagi nak hiburkan org laen…

    0
    0
  48. ezzatun says:

    erm dorangtu mmg sedap suara nya

    0
    0
  49. ezzatun says:

    halo.cntk suara dorangtu

    0
    0
  50. eyin eyina says:

    heyp…?

    0
    0
  51. 1 malaysia says:

    gue mahu cari lirik lagu shahir

    0
    0
    • noorsyuhada says:

      klau ko nk lirik shahir ko g kt google pastu taip lirik kbahagian dlm prpisahan msti dpat yng ko nk

      0
      0
  52. saya akan tetap sokong awak semua semoga berjaya good luck……………………………………………………………………….

    0
    0
  53. AkimChew says:

    semua lagu tu rakam kan?

    0
    0
  54. aina says:

    adira lagu awak sangat sedap la….buat lebih baik tau good luck.bye…..

    0
    0
  55. noorsyuhada says:

    sye sku lagu shahir orangnya pun handsome hee5

    0
    0
  56. Seeing that i have been exploring temporarly for a pleasant study with reference to this one topic . Researching in Yahoo I lastly came across this web site. Reading these details I am relieved to convey that I get a good uncanny feeling I came across precisely what I needed. I most certainly will make sure to remember this web-site and check it out consistently.

    0
    0
  57. Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    0
    0
  58. juliana says:

    sye suka lagu adira,iwan,daus dan maulana sbb lagu diorang best sngt2 taw………..?

    0
    0
  59. nur fashihah says:

    mana encik shahir pergi niiii.sya suke lagu sume

    0
    0