Written by AbangNara | March 15th, 2011

Lagu paling top tahun 2010 dan tahun 2011, Kalau Berpacaran dari Altimet, Ana Raffali dan Sohaimi Mior Hassan dah ada video klip. Dan video klip lagu ini tersangatlah comel. Simple tapi sampai mesej yang cuba diutarakan. Good job untuk producer video klip ini. Tak percaya? Tengok video kat atas tue.

Dan untuk anda yang tinggal di kotaraya yang bernama Kuala Lumpur, sila layan video klip lagu Kotarayaku di atas daripada Noh Hujan dan Altimet. Terbaik dari ladang lebih-lebih lagi kalau anda menghayati lirik lagunya. Memang kena betul dengan kesibukan kita selaku penduduk bandar. Good job Noh Hujan dan Altimet.

Follow Altimet di Twitter dan Noh Hujan di Twitter untuk lawak-lawak kelakar daripada mereka.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

111 responses to Video Klip Kalau Berpacaran Dan Kotarayaku Sangat Mantap!!!

  1. cik embun says:

    menarik..

    0
    0
    • Azwan Ali says:

      konfem pekak!

      0
      0
    • cik embun says:

      to AZWAN ALI… pekak ke torek ke telinga aku ok… so suke hati aku.. ko bole blah!!!!

      0
      0
    • pembaris says:

      bagi aku biasa jek.. vd kalo berpacaran.. wlpn lgu to sdap….aku nak tnya la.. SI ANA .. mmang berbaju kurung24jam ek? ke ke die berlakon jek mcm to?? mcm hipokrit lak..nak perhatian mcm siti kot.. ARTIS PALING SOPAN… good job.. sejuk skit mata memandang..WLPN HIPO ATAU TAK….

      0
      0
      • cik sal says:

        hek eleh, ntahpape la komen ko ni

        0
        0
      • bicara kata says:

        rasanye x la 24 jam..
        tp kebiasaannya dia pkai baju kurung
        kan dia cikgu..msti la slalu pkai bju kurung(uniform wajib skolah)

        0
        0
      • wekk!! says:

        baju kurung pun jadi isu… apa la.. maslah ko ni pembaris.. kang pakai seksi isu jugak, tak pakai pape pun isu gak.. pakai biase2 pun isu jugak… bia la dier nak pkai 24 jam ke 28 jam ke.. bia la.. die tak kco org pun… bosan la aku ngn komen mcm nie.. klu aku tak bace takpe, nie dah terbaca..

        0
        0
      • pemadam says:

        ape yg ko merepek pembaris oiii….org sopan ko kate hipo.. org seksi kang lg la berbakul2 ko mengata kan… cermin lah diri dulu… menyampah aku bace komen ko nih… puuiiii..

        0
        0
    • faera260708 says:

      noh hensem r x pkai spek.. haha

      0
      0
  2. aBg_rOnGak says:

    huhuhu…sedang download HD version utk dua vidz nih

    0
    0
    • Azwan Ali says:

      lagu sampah pun nak download..? pelik..

      0
      0
      • kaki_g0ssip! says:

        KO TU YG SAMPAH BODOH!!

        0
        0
      • aBg_rOnGak says:

        Eh?! Sukati jek ngata orang…ko wat la hal ko…dah tak suka, jangan la ngaco orang lak…ko ingat ko sape nak ngata2 orang mcm tu…masing2 ada preference…sukatila kalu aku suka download apa pon..telinga aku yg nak dengo…tak mau dengo, ko buat2 pekak ke, tebuk gegendang telinga ke…solat sunat ke….

        0
        0
      • ali azwan says:

        bodoh la kau nih

        0
        0
  3. Azwan Ali says:

    benci ana rapali….! suara mcm lalat!

    0
    0
  4. MizzAin says:

    best !!

    0
    0
  5. XOXO says:

    eh cik embun da masuk b.nara

    0
    0
  6. kaki_g0ssip! says:

    KPD AZWAN ALI (LAU NAMA SBNR KO LG BGS) :

    AKU DH LAME NOTICE YG KOMEN2 KO KT BN NI SGTLA MENYAKITKN MATA LAU BACA! AKU PN XTAU NK KATEGORIKN KO NI JENIS ORG YG CMNE. NK KATA KO BINATANG, KO PNDI BACA, PNDI MENAIP SIAP BG KOMEN LG KT CNI.. TP KN, LAU BINATANG PN BIJAK CERDIK, X MCM KO! BINATANG X SUKE CARI MUSUH NGN KAUM SNDR.. TP KO?? SUKE SGT CARI PSL NGN ORG.. ORG KOMEN BAIK, KO REPLY NGN KATA2 KESAT!! APE MSLH KO YG SBNR EK?? KO NI ADE SAKIT MENTAL KETURUNAN FAMILY KE?? OR MAYBE KO DUK DLM HUTAN & XDE KWN & SBB TU PUNCA KO JD CMNI?? SBBKN LAU ORG [email protected], DY XKN NK CARI2 GADO SESAMA KAUM SNDR.. TP AKU TGK KO NI LAIN LA.. MCM ADE WAYAR YG SHOT KT DLM PALE HOTAK KO 2! APE KATA KO XYH BG ANY KOMEN KT BN NI! BKN APE, AKU RS RAMAI DH KOT READERS YG DH MELUAT NGN KOMEN X MASUK AKAL KO YG MCM SBLM2 NI!! KO 2 SBNRNYE YG SAMPAH OK!! YG BITCH PN KO!!

    0
    0
    • aBg_rOnGak says:

      Bro/Sistah, kalau kita bergaduh dengan mangkuk ayun/orang gila/*%$#@!$, dari jauh orang tak dpat bezakan…so aku cadang kita refrain dari layan dia laa…makhluk mcm ni mmg suka attention…so bo layan jek…bior la dia mereput sorang2…

      0
      0
    • lelaki ini says:

      azwan ali ni memang nak minta perhatian saja,sebab tu lah dia komen benda2 yang menyakitkan hati orang lain.

      0
      0
    • cella says:

      ni lah die org melayu…nk kate xpnh g skolah or mak bapak xaja peradaban….hmm..
      ni lah contoh org2 xde nilai2 murni dlm dri die…
      sentiase nk negatif je.. pastu asyik nk kondem org….
      org mcm ni bile lah nk maju…hmmm….
      walaupun maju dr segi dasar…. tp xmaju dri segi peradaban…ksian org mcm nih…pemikiran cm zaman jahiliah n mcm rakyat endon yg dgn bangse senegara sendri pon xleh nk bersatu padu…

      0
      0
  7. Kurus says:

    AMARAN: skali lagi ek..abng nara..minta kebenaran..offtopik..ppenting ni

    1. sila jgn keluar n menghirup udara kt pantai, atau berjogging ker atau pergi ke mana2 kawasan terdedah sekarang ini. sebab letupan NUKLEAR kt jepun tu akan sampai ke sini melalui angin n awan.

    2. jangan dok mandi2 ujan ker.. mandi2 kolam ker.. menyelam2 kt laut ker..sebab air yang kta minum ini jugak belum tentu bersih, kerana pengaruh tersebut.
    (yg kt Sabah tu, berantilah makan siput tu duluk okey)

    3. banyakkan makan anti oksidan seperti meminum air, makan buah n sayur2an.. sebab idung kte ni akan tetap menyedut udara n air n makanan spt biasa yg kte tk tahu ‘sihat’ atau tidak…jadi tolong2lah liver, kidney n jantung.. paperlah.. supaya tk kondem.

    sekian, terima kasih.

    0
    0
    • ermmm says:

      dear kurus, nuclear explosion xde kene mngene dgn acid rain or watsoever..people are worry about the radiation molecules that wills pread in air and water, but let me remind u that malaysia are quite far away from japan, nuclear explosion kat saner pun in the minimum exposed area. so pls stop spreading stupid rumours. ko cube gak kuar bdiri dlm hujan tu testing kalo rambut ko luruh ke tak..

      0
      0
      • Kurus says:

        acid?? aku tk tringat pun acid..ermmm…cer ko check..law ader..

        Note: dikatakan angin sekarang bertiup ke lautan pacifik iaitu sebelah kanan asia pasifik region….(Berita Harian page 6) ertinya dr barat ke timur..walopun mcm tu,, angin ini sntiasa berubah2..

        aku suka baca berita harian hari ini page Azrul Affandi Sobri..19, ulasan Dr Sukiman Sarmani, Pakar Sains Nuklear UKM..

        jum kte seme baca n faham.

        selain ia sentuh tentang radioaktif tu, dia juga sentuh tantang TEKNOLOGI jepun yg cuba menangani gempa bumi baru2 ini (Penjana kuasa yg cuba mengawal elektrik..yng belum sempat sejuk) tiba2 tsunami melanda..

        orang Jepun ni memang sudah hidup dengan menerima keadaan negara mereka yg sentiasa terancam.. (perasan tk muka derang yg tabah n cekal).. mereka sangat bijak..sehingga mereka MENCIPTA TEKNOLOGI yg hebat2 utk menangani segala ancaman yg akan menimpa.. tetapi.. itu lah..manusia hanya merancang.. tiada apa yg dapat mengatasi kuasa Tuhan..pray for Japan..semoga Allah SWT membantu mereka menegakkan semula negara mrka dengan segera..yg termampu..amin

        0
        0
        • Kurus says:

          ermmm..
          aku paling sayang rambut aku lorr…
          tk nak la checking2 luruh ke tak..
          aku dah dua hari ni.. bila ujan jerk.. aku lari berlindung.. lg pun aku ni super sensitif idung.. kucing duduk tepi aku pon aku bersin..sian kucing..my beloved animal..

          0
          0
  8. Kurus says:

    YG NI EMAIL..pass kt BN ni..thru abang nara..okay..
    (maybe u all dah tahu.. tp mmandangkan keadaan skarang, baik jugak lah kte kumpul antioksiden punya ingredient.. yang ada tu.. ini satu dp nya) sekian. cheers

    Natural therapy for opening the veins of the heart.
    Please pass it to your colleagues or friends.

    For Heart Vein opening:

    Lemon juice 1 cup
    Ginger juice 1 cup
    Garlic juice 1 cup
    Apple vinegar 1 cup

    Mix all the above and boil on low heat, approximately half hour, when it becomes 3 cups, take off stove and let cool. After cooling, mix 3 cups of natural honey and keep it in bottle.

    Every morning before breakfast use one Table spoon regularly. Your blockage of Vein’s will open.
    No need now for any Angioplasty or Bypass…

    Please pass on this to your real well wishers…
    Wishing you a healthy life..
    Prof. Dr. S. Vikineswary
    Biotech Division
    Institute of Biological Sciences
    University of Malaya
    50603 Kuala Lumpur
    Malaysia………….TQ doc

    0
    0
    • Azwan Ali says:

      racun racun racun….apesal ade resepi racun nie…kalau nak mampusss g la mampusss sorg2….

      0
      0
  9. yanie hakim says:

    cutenya vdeo clip ni.. mmg best dan mnrik lah.. thniah..

    0
    0
    • Azwan Ali says:

      selera ko memang teruk la betina bitch jalang

      0
      0
      • azwan ali gila glamour says:

        kesian ajuan ali ni..
        tu lah akibatnya selalu sangat melanggan jalang…
        sampai jadi biol pula…
        sebaik2 manusia tu rasa nya yanie…
        seteruk2 manusia perangai macam binatang tu si ajuan ali lah jawapnya…

        0
        0
      • Vanilla says:

        pe la mslh ko ni AA….xpsl2 ko nk kt org bitch jalang…mental la ko ni…huhu~

        0
        0
  10. jabun hensem says:

    ana ratali x baper nk mantap..kuikuikui.

    0
    0
  11. Kasih says:

    wow, superb…. nice video clip… mmg menarik dan santai… gud job ;)

    0
    0
  12. Kurus says:

    ok sekarang nk komen lagu2..

    knapa aku dengar mcm m nasir yg nanyi ek? sama lah style dia..
    saper yg cipta lagu jangan pegang2 tu

    0
    0
    • Kasih says:

      kurus… rindu nya kat dia, sihat ke??… belacan mana yerkk?? riri??

      0
      0
      • Azwan Ali says:

        dorg smua dah mampussss….

        0
        0
        • azwan ali gila glamour says:

          ajuan oo ajuan…
          awak dah nak mampos ke nokkkk…
          kesian awak kan tak ada siapa nak berkawan…
          malu lah sikit ajuan…

          0
          0
        • hazell geogerynia G says:

          erkk..

          0
          0
        • leolizza says:

          azwan ali or azwan ali gila glamour… kita tau la kau tu orang yg sama… kau ni psikopat kot… gila yek… ada citer yg mana ntah … kau kata kau dok hospital skang ni… tggu time 50-50 kan… gila la kau ni… takutla… aku rasala baik kau pegi berubat k…

          0
          0
      • Kurus says:

        sama lah jugak..
        aku taw ko ilang kt maner.. ko buat blog kan.. kan..hihihihi…

        bacan?? ada jugak aku tengok dier kadang2..
        RiRi.. pun ada gadis februari.. tp selalu tk sama timing lorrr.. aku skarang ni menumpang internet orang jerk.. rosak mine..

        azuan!!!! dush!!

        0
        0
  13. Sari Pati says:

    Nice but sgt lah low class punyer v.clip….i prefer cikgu shidah punyer miming v.clip…kira macam lebih kurang sma jew cost dorang uat v.clip ni ngan cikgu shidah uat….

    Bile lah artis malaysia ni nak uat v.clip yang berkualiti ni….paling best yg pernah aku tengok adalah lagu hafiz noktah cinta…yang lain sumer macam hampeh jew……..

    0
    0
  14. Sari Pati says:

    “duduk rengang-rengang”????
    macam “perempuan” tu duduk dekat2 jew dalam v.clip tu….motif??!! haha

    0
    0
  15. mysara says:

    cute…

    0
    0
  16. rocco says:

    Hidden due to low comment rating.

    0
    0
  17. black caiman says:

    Lagu ‘Kalau Berpacaran’ ni menyampaikan mesej yang baik, biarlah saper nyanyi, video clip low class pun, yang penting mesej tu sampai. Kalau terasa or tak suka pun tak perlu lah nak mencarut nyumpah yg bukan2..akal yg dikurniakan Allah gunakan baik2

    Sama2 renungkan

    0
    0
  18. ermmm says:

    apesal noh hujan sibuk nak nyanyi lagu kotarayaku yg mgambarkan kota kuala lumpur..? die kan org miri, bukan org kl..nak bgga2 kan kota org lain dari kota sendiri…die mmg poyo, sombong dgn tanah asal korga die sendiri..

    0
    0
    • chef says:

      miri pon x nak terima dia
      nguras..jak

      0
      0
      • ermmm says:

        aok eh dahla dolok poser..kejap hiphop kejap b-boys kejap rock band..ish pa jak la

        0
        0
        • Geng Buntal says:

          Gago takduak ya juak. skati nya lah mok belagu apa. dah lah kaka serawak mantak. mun ndak pandey kaka, iboh mok komen bah. meraik space komen jak.

          0
          0
        • ermmm says:

          mena tek? mantak glak kakar kmk tok tek ka..?owh duhal…kenak ka ktk side epek indah, ktk minat ngn si noh miak st.co ya ka, nak diam rah peysau miri ya ka? hahhahahah tedah, org poser cmya juak diminat ktk tek pok.. come on la…
          btw, sapa yg kakar mantak tok..ada ka org swak nyebut serawak..? hahahha lucuu aihh

          0
          0
        • terubok says:

          dh lah sora sengau bak kata ramli ms kelaut kat tanjung lobang nun g sora dak noh tok eh..
          nang sik dpt masuk linga …

          0
          0
    • nad says:

      So what. Lagu dia best.

      0
      0
      • ermmm says:

        lagu yg mana satu best..?? coba dgr lagu masa nya MIX dolok…very lame…!

        0
        0
        • terubok says:

          lagu miak melanau agik sedap..apa nama tajuk
          nya tek….o…(agik rasa ko dlm bahasa srwk) bhasa
          melanau sik pandey nk nyebut..ia gik best dri Noh tok..

          0
          0
        • ermmm says:

          nok ney ya kah miak melano ya? lagu nonoe-kamek syg gerek kamek ya ka? hahahhahahah lawak ehh

          0
          0
    • marazwa says:

      biarlah dia nak nyanyi pasal lagu KL ke, Penang ke, Selangor ke. Biar jelah. Nak marah2 asal? Kalau dia orang Miri tapi nyanyi lagu KL apa salahnya? Bukannya dia kata dia benci Miri pun. Korg ni negatif sangatlah. Cubalah jadi positif sikit.

      0
      0
      • ermmm says:

        xde artis KL sendiri yg boleh nyanyi lagu kota sendiri ke…?? ke artis KL x laku? hahahha :)

        0
        0
  19. TermakanKasutJiranSebelahSambilTengokBuletinUtamaTV3 says:

    mama suke lagu n vc ni…support local artist, smga artis malaysia semakin success! ;)

    0
    0
  20. zairi says:

    comel gak si ana raffali ni..tp kenapa dia bnyk wat hal..atau tu sekdar gosip buruk tntg dia jer..harap2 ana x mcm tu..;)

    0
    0
  21. MizzAin says:

    azwan ali nak glamer lam nie lerr…..
    kesian ku ngga kau ya..dah muka jaik mcm taik…bodo nak mampus jak..hahahahahahaha

    0
    0
  22. ermmm says:

    baju kurung ana rafali cantek2 and simple…nak buat baju raye cmtu la tahun ni..ngeee

    0
    0
  23. Aweks KL says:

    Video Clip Cikgu Shidah Lagi Best….

    0
    0
  24. fuck azwan ali says:

    vid nie gempak,,lagi2 kotarayaku tue, alah, noh hujan dok miri ke, kuantan ke, ikot dier la nak nyanyi lagu pe, kuala lumpur tue malaysia jugak cik bedah oiiii, bukan kat vietnam ke pe..

    p/s wei azwan ali..ape ke fuck la ko nie, agak2 la nak komen tue kan, xyah nak lebih2 sangat la kan cite nye, ko ingat orang xleh dtect ke ko kt ne, ko sape, ad otak gune la..

    0
    0
    • TermakanKasutJiranSebelahSambilTengokBuletinUtamaTV3 says:

      suke sgt nick ko tu, fuck azwan ali. he2

      0
      0
  25. moin says:

    mengapakah aku rasa annoyed bila tgk ana rafalli.
    sebelum ni ak xde masalah ngan die
    bila tgk video ni aku rse die fake
    yucks
    knapa die kna buat muka gedik cmtu
    annoying

    0
    0
  26. ahmaronline says:

    salam semua
    astaga, korang ni, boleh plak post yg bukan²

    kepada abg nara, tak boleh block function komen; e.g block gune ip address ker ataupun buat kan supaya kalo nk komen kena sign-in fb ker, just a suggestion

    thanks.

    0
    0
  27. gyulee gyuri says:

    erkkk…ana raffali sedang berusaha membuat diri nya comel ke..?eauuuwww…gedix lah…cara dia cakap pun semacam..macam cover cun je..huh~!

    0
    0
  28. fadz says:

    altimet is the best rapper in malaysia . comei gila ana raffali :D

    0
    0
  29. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    eeeeeeeeeeeee minah jambu suka lagu ni dn minah jambu suka ngan si mior ni yeppi ! yeppi ! lagu ni best best n best ! dn suara nye si mior ni eeeeeeeee betol2 lelaki eeeeeeeeeeee minah jambu sukaaaaaaaaaaaaaaaaa minah jambu suka mior sorang je yg lagi dua tu minah jambu tk minat lah ! lgi2 suara si pompan ni satu macm punye sleng dah ! minah jambu tk minat lah !! i lov u mior………..best best best….

    0
    0
  30. noral says:

    bang nara.. lagu altimet n noh ni sama ngan lagu tom kan?

    sape tiru sape ni bang nara?

    0
    0
  31. kite bakor jew azwan ali says:

    bodo kau azwan ali….

    0
    0
  32. shark says:

    to all the commentator thank u for comment.to all the shit comment go to hell brush ur tongue with a knife.

    0
    0
  33. akula says:

    lagu no ngan ultimet tu same ngan lagu tom ek>? hehe.. ubah skit je kn.. saje nk tau..

    0
    0
  34. akula says:

    tapi video clip dedua lagu ni best…
    v/clip lagu tom pun ok gak.. ;)

    0
    0
  35. ermmm says:

    pelik betul la org2 melayu skang ni..suke sgt nak nasihatkan org padahal diorg sendiri yg suke sgt menyumpah dan sebut perkataan lucah spt ‘fuck’…org melayu mmg mcmtu ke? teruk betul la…nak nasihatkan org pun gunela perkataan senonoh sikit..aku tgk si azwan ali tu ayat bersih lagi dr prkataan lucah korg..huahuahuahua

    0
    0
  36. Amier says:

    Perghhh~ Suara Suhaimi Meor Hassan memang class, lagu lama terbaik nyayiannya Epilog cinta dari Bromley sedap didengar.

    0
    0
  37. Dena Couty says:

    Hi There.We’re a small group of community folk and are starting a new scheme in our community. Your web site offered us valuable insight to work on. You have done a formidable job and our entire community will be grateful to you. Thank you.

    0
    0
  38. Amazing! This blog looks exactly like my old one! It’s on a completely different subject but it has pretty much the same layout and design. Great choice of colors! Cheers!

    0
    0
  39. Whites being descriminated gaainst again!. I heard this week that kids today are allowing us to be swamped because the english mafia is running the country. Nine words:r ound thme all up and lock them away. These are worrying times!!!

    0
    0