Written by AbangNara | April 18th, 2010

Achik Spin sempat dikeluarkan sebelum meninggal dunia. Kalau anda dengar ada khabar-khabar angin cakap Achik Spin tersepit dalam MPV tue, rasanya semua tue tak betul. Jadi jangan buat cerita-cerita mengarut. Tak elok tambah-tambah lagi Achik Spin dah meninggal dunia. Kita doakan semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Al Fatihah.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

56 responses to Video Kemalangan Achik Spin

  1. riko says:

    tapi konfirm ke?? tah2 yg dikeluarkan tu kawan die..
    walahualam..minta2 btul la ape yg nara gtaw…

    0
    0
    • [email protected] says:

      ni video yang orang rakaam jer kat YT….

      0
      0
    • ejoi says:

      betul tue kak nara… lagipun Kosmo ada tunjuk gambar jenazah Achik sempurna je… x ada pun kesan terbakar… apa2 pun Al-Fatihah untuk Allahyarham Abdillah Murad… semoga bersama dalam kalangan orang yang beriman…

      0
      0
    • BinLaden says:

      al-fatihah..setiap benda pasti akn merasa kematian!

      0
      0
    • Anonymous says:

      ERK

      0
      0
  2. Zaza Muhammad says:

    aku pun bace lam paper cam2 versi…
    tp aku jupe video bkn satu ade aaa byk gak lam youtube tuh…nmpk mmg ade 2 mangsa. satu video tu ade sorg cam alaskan sesuatu dikepala salah sorg mangsa, lepas tu tlg yg srg lai tu nmpknye sedar… yg aku nmpk le…
    Apapun yg penting kite kena amik iktibar, berhati2lah dijalan raya, malang xberbau, ajal maut Allah yg tentukan… better kite sedekah kan Al-Fatihah kps arwah drpd cite versi2 yg tatau mana satu accurate

    0
    0
  3. Ryta says:

    Aku baca paper arini tunjuk gambar arwah Achik Spin masih sempurna…gaya macam orang sedang tidor jek. Pagi tadi aku dgr mcm2 cerita, ada yg kata tersepit dalam mpv pastu mpv terbakarla…kalau betolla macam tu, mana mungkin jasadnya elok tanpa kesan2 terbakar!
    Apa2pun aku sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah. Semoga balu Achik Spin serta family, bersabarlah atas ujian yg menimpa…..

    0
    0
  4. anonymous says:

    ingat lagi dia pernah berlakon xsiden dlm cite helah ngan nana n syura

    0
    0
  5. Cik Mah says:

    Takziah utk keluarga arwah… pun begitu saya rasa daripada org yang merakam video ni dok buat rakaman, kan elok tolong bantu mangsa…(ini pendapat saja!)

    0
    0
    • sma says:

      Bantu bantu gak… Kan dah ramai yg bantu. Tak salah buat rakaman, kadang kadang rakaman tu yg menjadi saksi dan pilihan keluarga dan org ramai kelak utk di tonton. Tgk contoh mat salleh, selalu dapat rakam benda yg tidak dijangkakan sbb pandai menggunakan teknologi yg ada.

      0
      0
      • hana says:

        yup setuju sangat..sekurang-kurangnya kita tau mcm mana keadaan jenazah semasa kejadian x de la wat spekulasi yg bukan2. kita jgn anggap org yg wat rakaman ni saje nk buat kecoh..ubah la cara pemikiran tu jgn kolot sangat.

        0
        0
  6. nuraida says:

    yaallah smoge engau maaf kan dosa2 achik..
    dan terimalah amal nye..
    aq minat achik..smge arwah bahagia..dan keluarganye diberi katabahan..sme2 la kte doa kan alfatihah kepada nter

    0
    0
  7. artis terdedah says:

    takziah kat family achik.. sedih ramai artis malaysia da pergi..

    0
    0
  8. Miss_hujaN says:

    Ya AllAH ..Sempurna kan lah roh nya dikalangan owg2 yg beriman ..AMIN

    0
    0
  9. manjalara says:

    alfatihah ……semoga arwah achik ditempatkan bersama org2 yg beriman, amin

    0
    0
  10. weween says:

    Al-fatihah…
    Takziah buat keluarga arwah achik..

    0
    0
  11. kechik_adios says:

    al- fatihah…
    moge roh nye dicucuri rahmat

    die sempat dikeluarkan sebelum kereta terbakar..
    yang kat hujung sane 2 lah die..
    moge tuhan tempatkan nye dikalangan org2 beriman amin…

    0
    0
  12. AnneDeSilva says:

    Al Fatihah..
    baru jek dikejutkan dgn pemergian Raja Lawak Malaysia..
    kini kita kehilangan pulak Raja Duet Malaysia…
    smoga Allah S.W.T tempatkan arwah dikalangan org2 yg beriman serta soleh..
    smoga Allah S.W.T melindungi dan jauhkan azab api neraka kepada Arwah..
    Buat isteri arwah yg tercinta..
    tabahla menghadapi dugaan ini..
    sesungguhnya ada hikah disebalik smua yg terjadi…

    0
    0
  13. cili api says:

    hikmah……….utk para artis yg hanyut dgn dunia glemer n maksiat. semoga mereka jadikan iktibar. kita akan dijemput bila2 masa. hrp kita yg masih hidup buat apa yg Allah suruh, tinggalkan laranganNya…Insya Allah.

    0
    0
  14. ET says:

    Moga rohnya ditempatkan dikalangan org2 yang beriman dan beramal soleh. -amin-
    AL-FATIHAH

    0
    0
  15. zie says:

    Takziah kepada keluarga Achik Spin..Al-Fatihah

    0
    0
  16. khayraz says:

    Al-fatihah untuk arwah Achik.
    Sedih rsanya baru dengar lagu duet dia yg terbaru dgn Nana kat radio haritu. Baru rasa nak minat lagu tu.
    Kesian jugak anak2 dia..Harap2 keluarga Achik tabahlah menghadapi dugaan ni.

    0
    0
  17. Rija|udDin uL-haQ says:

    Allah lebih mengetahui…Rancanglah sesempurna mana, Tetap Allah yang putuskan rancangan tue….
    .
    al-fatihah

    0
    0
  18. ARE-U says:

    SEDIH TOL R…lpas sowg,sowg artis kta mninggal…takziah…

    0
    0
    • Clipkertas says:

      ALLAH nak mnguji kite bile2 mase jerr….
      ALLAH nak amik kite bile2 mase jer…
      Subhanallah….
      Tawakkaltu ‘alallah….
      semua tu takdir dan ketetapan dari-Nya…

      Kite smue kene ambil iktibar, renung2kn lah…
      byk2 kn lah insaf dlm diri… bile aku tgk, dgr citer2 kat m’sai nie mcm2….. sedar lah smue…
      dr kisah Masyarakat (cth:.. Buang Bayi…!!) kisah Keagamaan dan kisah Artis yg tak senonoh… & mcm2 lg…..
      Apa lg kisah Dunia yg meluas nie……
      Lailaha illallah……

      0
      0
  19. ????? says:

    takziah buat kluarga achik..
    smoga dosa2 ny diampunkn dan ditempatkn dklngn owg2 b’iman…al-fatihah…..

    0
    0
  20. Lisa Wan says:

    salam takziah buat keluarga, saudara-mara, sahabat-handai, teman seperjuangan dan kepada semua peminat2 Acik… smoga semua terutama sekali keluarganya tabah menghadapi dugaan ini…
    Al-Fatihah buat Allahyarham saudara Acik, semoga Allah s.w.t mencucuri rahmat ke atas rohnya dan ditempatkan di antara org2 yg beriman disisiNya.. Amin…

    0
    0
    • mimie says:

      sdih gak ble dgar achik mninggal, cam tak caye je,al-fatihah untk achik, moga roh nya dcucuri rahmat dan takziah kepada Tasya skeluarga smoga tabah menghadapi cabaran hidup….

      0
      0
  21. jemapoh says:

    emm..dlm video ni xnmpk pon estima..leh je org nk manipulate video..dia amik video bebudak mane bakaq signboard..lepas tu kena pukul ngn polis..xcukup evidence..huhu

    0
    0
  22. ct 85 says:

    a,kum………..apa pun yg semua atas kehendak yg maha esa.Kita hanya merancang tapi tuhan yg menentukan……………

    0
    0
  23. aiffa says:

    cian kewarge achik un..

    0
    0
  24. guess1234 says:

    betul laa…. actually insiden ni terjadi betul2 depan mata kawan aku…. member aku drive V6 nak balik seremban gak… tetiba jer satu estima dgn lajunya potong dia n trus je menghala ke signboard tu… member aku kata ada nampak org terkeluar….dia x berani nak berenti n trus blah…(jenis takut darah punyer org)… rasenyer mmg tgh ngantuk betul tu…

    0
    0
  25. Zaza Muhammad says:

    smlm tgk Melodi online (keje xtgk live)…
    menitis air mata aku dgr isteri arwah cerita, nmpk dia still tabah, maybe kekuatan dtg dr ank2 dia kot, sbb sesetengah org sure bkn saje xmampu berckp, berjalan pun kena papah even pitam berkali2.. si Fara tu pun ble nangis mase tu… semoga Allah mencucuri rahmat ke rohnya.. amin

    0
    0
  26. mp4.blog says:

    semoga ditempatkan dgn og2 yg beriman…
    aminn..

    0
    0
  27. ika says:

    semuge roh allahyarham ditempatkan bersama orang-orang beriman…al-fatihah buat allahyarham….

    0
    0
  28. ieda_kemaman says:

    dlu mse kcik2,minat gler ngn arwah……smpy bli cd ori nk dgr lagu2 arwah n nana………..skg bz ngn blajar,xtaw lgsung hal nih…..coz kat rental home xde tv….so,3 4 hri lps tu bru taw…tu pun kgkwn yg gtaw……takziah pd family arwah……..pada isteri arwah,smoga tbah m’hadapi dugaan NYa…al-fatihah…..

    0
    0
  29. ieda_kemaman says:

    smoga arwah di tempatkan bersama orang2 yang beriman dan soleh……………….amin…………….:(

    0
    0
  30. Rie says:

    takziah kpd keluarga arwah…
    sy sedih sgt dgr berita 2..
    apa2 pun sy doakn arwah akan d tempatkan d antra org2 yg beriman..amin….

    Al-fatihah…

    0
    0
  31. C-MA says:

    Sedih sgt2…. Al- fatihah

    0
    0
  32. […] View full post on Beautiful Nara […]

    0
    0
  33. sayam says:

    takziah pd kuarga alyarham

    0
    0
  34. ika says:

    kesian..kesian..kesian..rase nk menangis jer kalau achik spin tk de (:-()

    0
    0
  35. sayur says:

    takziah kepada istri alyarham dan keluarga :-(

    0
    0
  36. Anonymous says:

    hye’

    0
    0
  37. notymiera.. says:

    cian glerw ar at pamily achik spin..cmoga kak tasya and pmily tabah hadapi cmue nie..al-fatihah pada arwah dari ayerw,member and pamily….

    0
    0
  38. Pink says:

    Semoga keluarga aruah di berikan ketabahan..
    kepada isteri Achik banyak2 la besabar ye…
    ada hikmah di sebalik semua itu…
    AL-FATIHAH….

    0
    0
  39. nana says:

    semoga roh achik sempurna di dunia akhirat

    0
    0
  40. mohd hasrul says:

    no comen la. yang dah pergi nak comem ape lagi!!. AL-FATIHAH

    0
    0
  41. Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    0
    0
  42. porno izle says:

    I was very pleased to find this site. This is an intelligent and well written article, you must have put a fair amount of research into writing this. Thank you

    0
    0
  43. Alysa says:

    Al fatihah bwt achik spin

    0
    0
  44. I really like that. You touched my heart!

    0
    0
  45. azhad says:

    saya tengok pakcik spin kesian dia

    0
    0
  46. ciyacalena says:

    Takziah! Bwt family arwah achik

    0
    0
  47. Howdy just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem solved soon. Thanks

    0
    0