Written by AbangNara | August 4th, 2009

Taknak komen atau ulas lebih-lebih. Kang tak pasal-pasal kena ban blog BeautifulNara nie. Tengok dulu video polis Malaysia bertindak ganas dan luahkan pendapat anda. Bagi kami, memang tak patut. Ada kuasa tapi salah guna.

DISCLAIMER: Kami tak berani kata 100% ini adalah video polis atau video pengawal keselamatan atau video orang biasa belasah orang lain. Cuma email yang kami dapat mengatakan ini email video polis. Jadi mungkin salah. Buatlah andaian yang sepatutnya. Kalau bukan polis pun, memang sungguh kejam membelasah orang macam nie.

471 responses to (VIDEO)Keganasan Polis Malaysia, Wajarkah?

  1. EclipsE says:

    polis pe plak ney?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. tOmEii says:

    hehe first ker

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. pinky says:

    huhuhu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      naper…xpuas ati ker…huhuhu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • EclipsE says:

        awak nmpk oren la poco…
        bsinar2 mata aku ney tgk ko…
        nsb bek aku ppuan…hehe…
        klu x…konpem aku tackle ko…hahahaha…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • puteriaquarius81 says:

        waah cunnyer poco2.. baru ar nmpk mka..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          eh eh…jgn lar puji sgt2…saper lar aku nie kan…biasa jer…
          aku pakai tshirt tue…almaklum lar tshirt sponsor kat group poco2 kitorg…otw nak buat persembahan…huhuhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Pot Pet says:

          tp aku suke eclipse lg…hehe
          x tau la gmbr btul ke x tu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • EclipsE says:

          suke xpe…minat jgn…hahaha…
          mst la pic aku…xkan pic org len plak..huhuhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          aries xcaya pic eclipse…
          hnya aries yg knl sapa dia….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. EclipsE says:

    mana video nya?
    xdpt tgk pon..
    ker pc aku ney dh gile dikerjakan oleh tuan dia…hahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      rugi ko xdpt tgk eclipse,truk org tu kna pkul…naik gram plak aq kt polis m’sia ni…dhla rsuah je lbh keje xsgone pn…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • EclipsE says:

        stil xdpt tgk lg…
        lg pon aku ney penakut…
        lg2 yg ganas2…
        xberani aku tgk…hehehe…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        mmg xder pic pun…
        camner nk bg komen nie…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • keri says:

        erm,act video nie dh lama dh…
        n xda mlbtkn polis mlysia pun…
        citer sbnrnya, ader sowg blogger nak test either portal malaysia today nie info nyer reliable ker x..
        di video nie dr ngara blah2 timur sana n dia hntr kat web mlysiatoday tue ngan title ‘polis mlysia kejam’..s’thing like that la,aku xbrapa ingt sgt..
        tup tup, without checking info tue btl ker x,moderator kat mlysiatoday tue trus kua kn….
        so dr ctue r blogger tue taw yg kbnykan dr info kat mlysia today tue byk yg xbtl @ juz ‘hear say’…
        so,emel2 pasal video nie yg korg smua dpt tue pas kjadian blogger tue test r…
        harap maklum

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cupin cop says:

        Bongok, tu bukan polis la.. jgn asek nak condemn polis, kondem saoe2, cuba think positif. mane tau satu ari ko dalm kesusahan, rumah kena rompak, ko nak cari sape?? pak guard sekolah??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. tOmEii says:

    ya allh trukny la org tu kna pkul…pesl truk sgt polis m’sia ni ingt bgs sgt ker…kalu ye pn org tu bt slh biarla mahkmh y ptuskn hkumn cmner ni tdk diorg plak y bt hkumn sndr…truk2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      mane2…??? xder video pun…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Cupin Cop says:

      toMeii ko ni bongok ape.. ko duk mesia ke duk negara lain?? polis dengan pengawl pun tatau beza ke??
      Ko tatau ke polis mesia pakai baju wrna ape?
      Sempit betul.. bila susah cari polis, bila senang hentam polis… dorang duk jaga rakyat siang malam, jaga keamanan, tapi sume pakat duk hentam.. sebab sorang, abes beratus ribu polis mesia kena.. akai adaka??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sedap says:

        mmg patut pn..dah sape suh wat salah..
        kalau wat salah kecik2 takde nyer org nak pkl camtu..

        biasanya org2 buat keje banggang2 jek kene pkl camni..
        aku pnh tengok polis terajang mat rempit selamba gak..

        koramg yg cakap baik2 ni pasal takde bende buruk lagi berlaku pada korang..
        behtu nak suruh polis tu belai ke…ahahaha…

        fcuk with hak asasi manusia..
        habis yg penjahat2 ni..menganggu keselamatan org..
        ketenteraman org ni…tak pikir hak asasi kita plak…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. mayrien says:

    isk…nape truk sangat. org tu pun manusia gak..kenapa layan sampai macam tu? kalau salah sekalipun…tu bukan cara penyelesaiannya…bayangkan kalau anak2 dorang kena bantai macam tu gak…isk isk..tolong la guna akal fikiran…jangan salah guna kuasa..tak amanah btoiii!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      sian kat aku…video pun xder…
      agaknyer komp pjbt aku nie marah kat aku x…
      xbuat keje…asyik2 duk layan BN jer…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • EclipsE says:

        yela…aku pon sm…
        pc ney dh letih nak layan aku…
        dia pon nak rehat gak…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      btui3x…skit btui ati aq ni nk mrh thap gaban dh nie….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. puteriaquarius81 says:

    aduhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. alola says:

    perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. EclipsE says:

    e…geram gak ney…
    xdpt tgk…
    so nak komen pon terhad ney…
    asal aku xleh nmpk video nya……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. kira-kira says:

    hehe…aku xnk komen ag..ptg kang aku msuk,,aku komen banyak2…….hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      cm2 plak…tp bgs gak cz ko br pas solat mne leh ktuk lbih2…huhu nti xberkt plak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      aku tau…sejak diumumkan ptndingan nie…ko cam rajin jer g jalan2 kat BN nie…huhuhu…jgn mare, nanti kene jual…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kira-kira says:

        smpai aty poco ckp gitu..
        tp mmg pn..
        haha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • EclipsE says:

          klu kira2 mng…
          mmg sejarah lah…
          sbb senior2 xdpt lwn dia…
          malu kite nti…hehehe…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          senior2 dah letih nk layan BN nie bab 3.8.09 nie br nak start ptndingan….komen2 yg sblm nie dah dikira HANGUS…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. optimus prime says:

    Ntah ape2 la korang ni..
    Komen la pasal video tu ke..
    Ni dah mcm jd laman chatting dah aku tgk.
    X der kena-mengena dgn video pun.
    Sket2 x pe la..pastu sibuk sgt n bangga sgt jadi org first komen..ntah pe pe la..budget cute la tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      eheh spe plak y terslh simpg nie…ske ati ktorg la bkny byr bil gne duit ko pn….kalu xske xpyh la join cni…kuikuikui…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      alar…elek lar…td kitorg xleh nak komen pe2 pasal video x kuar2 lg…skrg dah ok dah…so, kite bole lar start komen yg berkaitan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteriaquarius81 says:

      sbr optimus prime.. hidup mesti ceria.. jgn mrh2 … x dpt bukak la vid nyer.. huhu sbb tu x dpt nk komen sgt.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • EclipsE says:

        ala…kecohnya ko optimus…
        xnmpk ker kak nara tulis…
        jgn stay pd artikel jer…
        bleh gak klu nak cite hal sndr…
        yg ko kalut sgt ney pehal??
        sakit pe??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kira-kira says:

          arap nme jew optimus…
          tp cam megatron aku tgk…….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          tau xpe,skit jiwa aq,tbe2 jerk nk sembur org…mrh nie mrh nie…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          sabar…sabar…
          bln pose x lame lg…kene belajar sabar dulu dr skrg…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • wei ade transformer x puas ati nih……..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. puteriaquarius81 says:

    smua jadi rajin sjk bn wat prtndingan ni.. hihik.. aq pun terjoin skali

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. AJ Tuah says:

    Bile mase pulak unifom polis yg mcm tu? Yg baju putih tu mcm polis trafik tapi buckle talipinggang die tak mcm buckle polis trafik pun. Ni mamat² security guard lar ni yg rase diorang ni bagus sgt. Mcm pantat jer. Korangnak letak video mcm ni pun kaji selidik lar dulu, jgn nak main hentam jer.. Kalau tak betul, jadi fitnah tau dak… Aku bukannyer anggota polis tapi tak aci lah kalau korang main tuduh ikut sedap jer.. Mmg ader ramai polis yg besar kepale especially yg kucing kurap tu (para konstable) tapi ader gak yg tak kurap…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Penari Poco2 says:

    yeah…aku dah nmpk videonyer…
    komp aku kasi can…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      rezeki ko ye poco…kalu dh tgk 2 jomla kte bergosip cr berhemah cz kalu x kang ada plak org duk nyibuk xtentu psl…huhuk

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • puteriaquarius81 says:

        aq jer x dpt2 lagi.. huhuk

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • EclipsE says:

          aku pon sm…
          kita serupa….hehehe…
          ala tomeii biarkn jer langau tue…tetibe plak hurung cni…
          pastu kuarkan taik…huhuhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          alar elek lar tomeii…
          kite punyer jari…kite punyer citarasa…sukati kite lar nk komen per…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. kira-kira says:

    yeke bideo polis 2….??
    ntah2 bideo ahlong ngan pmnjm ngah bermesra……
    hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. kira-kira says:

    salamm…….
    de org x??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. hajar says:

    ada ke ahlong….yg kene pukul ni bukan dah mati ke? dia ni s.u ronnie kan??? sian dier smpai cm tu diorg wat….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. mak cik peah says:

    tu bukan polisla………pak guard shopping complex.saja-sajala nak burukan nama polis.bila kena rompak dan sebagainya cari polis juga……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      laki makcik peah nie mst pak polisi…
      hangin satu badan…
      heheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tOmEii says:

        hahaha ko ni kira2 lwak tul la…xpn laki die pakguard shopg cmplex cz tu die tau spe pny keje…kuikuikui…jgn mare…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mak cik peah says:

          laki mak cik officer bank la.apa yg korang kata kat mak cikni,mak cik nak kata ALLAMDULILLAH ajalah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. mamarock says:

    tu bkn polis la…pakaian polis bkn camtu..tu security guard…mamat tu kena belasah kat shopping komplek sbb mencuri kut,,,,padan la muka…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. EclipsE says:

    aku xdpt tgk lg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Danny0range says:

    x dpt nengok video die pon,,,
    macam heng je,,dpt dgr suare je,,,
    pendapat aku polis kat malaysia ni memang ganas pon,,,
    bukan lagi polis diraja malaysia,,
    tapi polis raja dimalaysia,,,
    huh,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. jojio says:

    Sekali tengok tak macam polis pun, macam pengawal keselamatan jer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. aries_april says:

    biasa dh nengok citer2x cam gini….
    smua ngra pn sma ja…
    slh gna kuasa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. naf says:

    polis ni tak pernah pakai seat belt tau tak~~~menyampah aku tgk…

    sibuk dok saman org xpakai seatbelt, deorg tak penah pakai pon!

    korang cuba aa usya kereta polis…kalau berjaya amik gambar boleh kita buat bukti suruh Nara letak kat sini

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      deorg bkn ske2 xnk pkai.
      keta deorg ne ade sitbelt.
      hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      mmg naf…
      tpi xleh kta pa….
      kt orng besa ja…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • EclipsE says:

      hahaha…aku sokong…
      pas blk keje ney sume tgu dpn balai…
      keta polis kuar jer…
      korang rmi2 4 low…
      jgn lupe bwk camera skali…hehehe…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      btul skong sgt aq pn hangin sgt dgn polis kalu kte sume slh tp kalu diorg ok jek…ble kte ckp tuan xpkai blh knp kte xblh msti die jwb saya polis sy xdiwjibkn…huhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pinkypanthers says:

      alahai cik adik sayang…
      abg akak polis juga tapi dia x pernah x pakai seatbelt..
      kalau kitaorang naik kereta dia prkara pertama yg dia titik beratkan ialah seatbelt…
      jadi jgnlh kerana nila setitik rosak susu sebelanga…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ketakodok.. says:

        klu polis pki seatbelt.. agak2nya la kan.. masa dia berhenti nak kejar perompak ke.. penjahat ke.. sempat x dia nak buka seatbelt pas2 baru kejar.. bkn ke 2 melambatkan masa utk mengejar penjenayah.. x pun masa bwk keta tetiba keta kena tembak.. mcm mana nak berlindung klu ada seatbelt.. aku rasa ada logik jgk klu polis x pki seatbelt lg pun nyawa diorg yg bahaya.. bknnye nyawa kita..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • vios_vaio says:

          aku setuju dgn ketakodok..polis tak pakai seatbelt especially tgh bertugas…tapi luar waktu keje jadi cam civilian len la..ikut peraturan.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • LOLA says:

      untuk pengetahuan ko..
      polis kalo nek kereta polis tak yah pakai seatbelt..
      kite ni sbgai pgguna jln raya..
      pakai jela seatbelt tu..
      nnt dah kene smn baru nak bising…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dejavu says:

      ni lagi sorang.. tak tau undang2 diam ye.. kenderaan polis.. ambulan.. dikecualikan pakai tali pinggang dik.. tak caya tgk buku undang2… sekian..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. hajar says:

    hahaha ada ke laki ni mencuri kt shoping complex…dia ni setiausaha ronnie…pkr nye org

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. sakit-tekak says:

    pak guard la tuh, bukan polis….nengok baju pon tau…abg abg ‘sukeriti’ mmg suker kalo dpt mangsa..lepas geram, sepak terajang….pas tu kite sepak dier pulak…ahahahahaha.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. wan says:

    siapa suruh pi merusuh!!!!…memang patut polis tu hentam perusuh tu….mintak hapuskan ISA seolah- olah melarang bapak mengajar anak cara kehidupan yang baik dan harmoni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. hajar says:

    ko tny aku ke tomeii …aku aku dh tgok dlm blog ronnie…ronnie ni org PR kt slngor lau tk slh aku….Teoh Beng Hock nama laki dlm video ni…ALA YG MATI BUNUH DIRI DR TINGKAT 14 TU LOR

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. kira-kira says:

    sbr2.ko dh la skit tekak…nnt xder suara…
    hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      ko ckp ngn spe ni kira2???ko slh kotak nie…kuikuikui….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kira-kira says:

        aku bkk kotak baru lar….ala ko ni pn tomeiiiiii

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          la ye ke ingtkn ko ckp sorg td…kuikuikui…ko nk ckp ke spe skit tekak 2….uuiii prihatin nmpk…hahahaa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          kira dh pning tu…
          td aries xksi dia pndol…
          tu yg mroyan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kira-kira says:

          aku ckp kt skit tekak lar..
          alo tomeiii ni.
          haha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. yaya says:

    kalau ye pun laki tu wat slh jgn buat dia seperti binatang….tu bkn care terbaik untk menghukum di atas kesilapan yg telah dia lakukan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. pinkypanthers says:

    adoyai yg beria2 mrhkn polis nape?
    dh x kenal sgt baju polis ngan baju security ke?
    yg putih tu pun bknya baju polis trafik…
    seluar polis trafikkn ada line putih…
    adoyai lain kali kalau nk kutuk pun nengok2 ar sikit beb..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      tu la akak…
      aries dh kta…
      pak guard la….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tOmEii says:

        huhu aduhai mrh nmpk pinkpanther….bkn ktuk komen jerk…lgpn xslh kn cz polis kt m’sia ni bkny baik sgt pn…huhu…jus kc pendpt jek cz sume ada pendpt msing2…polis ke pak guard ke xpenting pn cz y kna pkul 2 still human kn xksh la sbsr mne pn kslhn die tp xptt la wt cm2 dhla ciap g rkam plak 2..ape kejedahnyer…kuikuikui

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          laki kak pink polis kot…
          tu yg kak pink naik tnduk…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pinkypanthers says:

          betul tu aries laki akak polis…
          bapa akak bekas polis(pencen)
          abg ipar akak polis..
          adik akak sndiri juga polis..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pinkypanthers says:

          belum ada lagi org yg kena pukul tu org yg baik..
          kalau betul dia baik x mgkn kena pukul cam tu skali..
          mngikut pngalaman akulahkn kbnykkn yg kena pukul teruk cam ni selalunya kesalahan dia tramat berat dn dia x nk mengaku akn ksalahan yg dia buat w/pun bukti dh ada dpn mata…
          mgkn dia pmbunuh ke @ peragut yg mnyebabkn kematian ke kita x tahu..
          sama juga waktu kita di sekolah cikgu xkan mnghukum kita tanpa sebab..
          jadi fikir2knlah ya adik2….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaya says:

          tp cubelh pikir, negara kite ada undang2 knp kite jatuhkn hukuman tu sendiri..knp mesti pukul org tu mcm dia bkn manusia…cube klu pekara tu berlaku kat ank dia atau sedara mara dia…klu dia jd ayah ape perasaan dia apabila org wat ank dia mcm tu..tu bkn care yg terbaik..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. sakit-tekak says:

    sian plak abg abg polis, free free je kene kutuk..adoi…sakitnyer tekak aku ni..sib baik menaip, kalu cakap, aku pakai bahasa isyarat je la…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      cian skit tkak ya?

      SK…
      byk polis pn prgai cam gini….
      dh xheran…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • EclipsE says:

      sm la tue…klu ade bj putih2 sket pon…kire geng polis gak la…
      pdhal video pon aku xdpt bukak…pepandai jer meramal…hahaha…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ANneDeSilva says:

        tak leh bukak??
        nape??
        bole la…
        teruk sangat dia pukul org tu eclipse..
        kejam btol..
        smpai sepak2 muka la..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaya says:

          btol2..setuju sgt…diaorg nie mmg xde perikemanusiaan lgsung..sungguh kejam

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tOmEii says:

        cian btul kt eclipse…sok pi anta baiki komp tu ya…huhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • puteriaquarius81 says:

        gambar nyer dh kuar tp terkelip2 plak.. adoiiii xperla, mgkin ada hikmah nya aq x tgk.. hikhik

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. ANneDeSilva says:

    mak aiii…
    ganasnyerr dorg ni..
    takknla pukul manusia smpai mcm tu skali..
    smua nk tunjuk terer….
    takotnyerr anne..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      nnt anne jgn kluar umah ya?
      krng d blsah anne lak…
      anne kan cntk…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ANneDeSilva says:

        cantikkk ke anne ni aries..??
        mana ada…
        anne bawak senduk..
        kalau dorg kacau anne hayun senduk kat pala dorg..hehehhe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          aaa…anne mmg nmpk cantik…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ANneDeSilva says:

          ishh tak la poco2…
          mana ada cantik…
          manis sikit adala…
          cantik tue skopnya terlalu besar….
          poco2 pun sweet gak pakai watna orange…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          mnis + cntk.= lawa…
          xgitu kwan2x?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          alar anne…aku bkn minat sgt ngan wana oren nie…
          org kasi free tuk buat psmbhn aku pakai jer lar…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. kira-kira says:

    bese la 2 anne….polis2 sume ganass2…
    ne ade polis lembut..
    hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      klau lmbt jd mat patah la…
      adk si azwan tu…
      @ ank ikn dia.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tOmEii says:

        aries skrg asyk sebut ank ikn jek…ni msti dh kenan nie…hahahaha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • EclipsE says:

      aku xtkt dgn polis…
      berani la dia saman aku…hehehe…
      dia saman…saman la…ade org byrkan…huhuhu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ANneDeSilva says:

      memangla..
      tp ada gak polis lembot….
      tp tu polis bahagian dandanan atau polis yg sedang cube ngorat org…

      tu kawan kat bawah dh mara kata kita kutuk polis..
      mana ada kan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        tomei, bru thu ank ikn apa…
        tu yg dh pndai pkai skrngg…
        smua bljr dr tomei…
        :-)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. drysusurrus says:

    ape la korang sumer nih. sikit2 nak point kat polis. mak ngan ayah aku polis tau. terasa aku bile korang asyik kutuk2 polis nih. buat pengetahuan korang yang tak mengkaji asal usul video nih, tu pak guard la. pukul orang myanmar yang kantoi mengintai orang mandi rasanye. video nih dah lama dah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • EclipsE says:

      mak ayh ko polis??
      tul ker ney??
      saman byk ney…ade diskaun x??huhuhu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ANneDeSilva says:

        hahahahhaha….
        kata td ada org bayarkan..
        skunk minx diskaun lak??huhuhuhuhu
        eclipse g jek balai buat rayuan..
        sure dapat diskaun..
        nanti banyak2 lg susah..
        tak leh hdop road tax nanti..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • EclipsE says:

          klu ade diskaun ringn sket beban kwn yg byrkan tue…
          nak hrpkan eclipse byr…erm…xdela..
          gaji pon 400 jer…
          tue pon xckup…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          aku xder pun kutuk2 polis kat sini…huhuhu…
          kat sana jer kutuk…huhuhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ANneDeSilva says:

          hahahahhaha…
          ye2 jek 400…
          skali 4000….hahahahah…
          eclipse wat kesalahn lalulintas org lain yg bayarkan ekk???
          bertuah bangat kamu nie…huhuhuuh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • drysusurrus says:

        saman? kau bukan manohara. hahaha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      mmg dh kata pak guard…
      u jng la mrh dia orng …
      cian dia orng smua…
      krng mrjuk la,

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        amboi eclipse…
        nk diskaun ja keja dia…
        lain kli nk keta hti2x skit…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ANneDeSilva says:

        betol tu..
        tok sah mara2 …
        relax jek…
        kita ddisini sekadar berkongsi ape yg dipaparkan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      huhu jgn la mrh sgt kami pengkomen dcni hany insn biasa xmgnal pgkat dan rupa…ahak…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. pinkypanthers says:

    belum ada lagi org kena pukul tanpa sebab..
    masa kita sek. dulu pun cikgu kenakn hkuman kerana kita wat ksalahan betul tak?..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ANneDeSilva says:

      anne setuju..
      takde hukuman tanpa kesalahan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        kdg2 masa sklh dulu ader yg kene buli…yg x bersalah pun kene pukul jgk…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • EclipsE says:

          aku suke pukul tnpa sbb….
          even org tue xbt slh kat aku..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pinkypanthers says:

          mcmne dua2 x kena sekali…
          cikgu bknya nmpk siapa yg mulakn dulu…
          cikgu pun amek ar jln yg mudah dua2 skali kene..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        aries dl sklh…
        sllu kna rotan kat bontot ngan cikgu….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          olo yeke cian aries…aq xpnh kna pkul kt buntot,kt tgn sllu la kna blh dktakn hari2..huhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pinkypanthers says:

          ayoyo eclipse apsal ganas sgt…
          jgn nnti bf lari lintang pukang…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kira-kira says:

          mst bdak nkal kt skulah ni…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          nkl jg la…
          tp ank mrid ksygn tu…

          tomei…
          dlu cikgu ksi plhan…
          nk bntut @ tngn…
          aries ngan mmbr smua ambl bntut…
          rsa better kat stu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          xnkl dgil jerk..ahakks..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          thu xper…
          :-)
          mmg dgil…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ANneDeSilva says:

          hahahah…
          best kan waktu skull dulu..huhuhuuhuh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          mmg best…
          ceria ja…
          ni dh tua la pl…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kira-kira says:

          rindunya kt awek2 n kawan2 time sukulah dlu…mne la deorg skang…..
          hehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jojio says:

          aries, nape rambut kau kale putih…hihihi

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ninikebayan says:

          nenek dulu zaman 40an,budak baik tau..budak terpelajar kat sekolah bak kata haziq dalam syurga cinta..hehe..ngeh ngeh ngeh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. kira-kira says:

    aku tggl kjp jew,,,da lth tgn nk scroll ke bwh.
    heheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Akak Leen says:

    polis ke? nmpak mcm pak guard jerk…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Yusmaniza says:

    dlm hal nie… we a not really now polis or sapa yg bt benda tu… so tk leh nak blem any side… sapa punyer keje pun… mmg zalim la org yg bt nie… diaorg yg sepak tendang.. mmg tk rs apa22.. plng kuat pun rs puas dan bangga dpt lepas tension… tp cuba bayangkan org yg dia sepak tendang tu…
    kena penampor pun dah cukup sakit tau… ini plak kena karete-do mcm tu… berdengung kepala dia…hehehe…
    aku rs dr dok siksa org tu… tk bg pengajaran pun kat dia… expecialy yg “tekegaq”.. baik bt hukum hudud je… dah tentu halalan toi’iba… kalau curi potong je tangan… kalau bunuh org… kasi pancung kapala dia(bunuh balas)… br semua org semua dpt ikhtibar… Indahnyer Islam… tk ajar kita zalimi manusia lain…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. ninikebayan says:

    ganas nyer..a ah la kan..kdg2x tu nenek pon heran,kalau polis nak tangkap penyamun mesti tembak sampai mati.tak boleh ke tembak kat kaki penyamun tu ke??kat tangan ke.yg penting jgn smpai penyamun tu mati..entah polis tu suka sgt tembak org dan suka tgok org mati..well tak semua polis ni baik belaka kan??ataupun kat penjara tu dah penoh sebab tu diorang tembak smpai mati jer..yang herannya penyamun yang diorang tembak smpai mati ni hanya menggunkan parang sahaja..apa la ader parang jika dibandingkan ngan pistol??polis tu pengecut sebab tu ia tembak jer ngan tutup mata hahhah. :p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      ninik baik lar polis 2 tembak smpai mati jer dri kne ptong tgan…merana idup

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ninikebayan says:

        ado ke undang2x malaysia penyamun kena potong tangan??tak pernah nenek dengaq pon..habis2x kena penjara dan sebat,hukum gantung..hehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      btui 2 nik kadang tu pelik jgk…pdhal stkat tembak kat kaki 2je dh blh bt diorg skit pn bkny leh lari dh pn..huhu.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • EclipsE says:

        xbleh la…nti dia bt pngai lg…dat y polis kena nyahkan trs dr muka bumi ney…hehehe…
        dh mcm malaikat maut plak polis ney amik nyawa org…
        malaikat maut pon ade bg amaran..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      gnas dri ninik kan?
      ninik stkat rgol orng ja…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • EclipsE says:

        ninik rogol org ker??
        lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii……tkt plak aku…hahahaha…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kira-kira says:

          niiiniiik nie antu ker aper??
          ciap leh r***l org ag…hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ninikebayan says:

          ewah3x…bukan main lagi korang perli nenek yer…nenek tak rogol orang la..nenek suruh mat bangla jer kasi rogol kan,yer la sapa suruh seksi melampau kan??bergaya seksi ngan birah siap jilat botol arak lagi tuuu~..hahah..astagfirullah..kalau atok tau msti mrah ngan nenek ni..hahah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pinkypanthers says:

          ish ish cuba nenek bayangkan parang penyamun tu kat leher nenek apa nenek nak wat erk….
          tak baik nenek ckp polis tu pengecut tau..
          hanya brbekalkn paranglah dh brapa ramai org kena rompak..
          penyamun ni lagi xde belas kasihan kalau dia x dpt brg yg nak dirompak alamatnya leher kitalh jadi ratahan parang dia..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          seram tu kak pink….
          :-)
          xprnh parang dok kat leher…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dejavu says:

      kita bercakap.. menulis boleh lah nek.. kita nak cakap apa pun boleh cakap..tapi kalau lah kita yg menjalankan tugas polis ni camne ye nek.. menghadapi penyamun,perogol,pembunuh.. agak2 boleh tak kita buat keje tu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. putra2007 says:

    apa nak heran..cam tu le bile ada kuasa walaupun sikit… ni la wajah 1 malaysia yg kita bangga2 kan tu..pengalaman sendiri dipanggil “bodoh” oleh pegawai trafik menyebabkan aku hilang respek pada pegawai2 beruniform…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      skong sgt…diorg pk diorg berpgkt diorg leh wtpe jek ske2 ati…aq pling xske tgk polis trafik mke cm rimau belang,pastu plak polis peronda mke cm jmbn xciap menggtl je lbh..huhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dejavu says:

      ai.. reti marah pulak kena panggil bodoh… kalau org lain yg kena maki hamun kat sini ade u pikir..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. pinkypanthers says:

    wah sumer nk jadi pengkomen trbanyk…
    mesti pening kpala nara nk wat kira2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • EclipsE says:

      xpe…nti aku dgn kira2 akan tlg kak nara kire…hehehe…
      mn yg kurang2 tue…aku tmbh lah sket…hahaha..
      tp klu dh kire2 yg kira…konpem dia nak juara…muahahaha…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Akak Leen says:

      hahaha……nara x kisah pening kepala asalkan ramai dtg berkunjung….senyum melebar la nara…ntah2 x tido mlm….kekeke…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ANneDeSilva says:

        yela tak tito la nara lepas nie….huhuhuhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ninikebayan says:

        nenek komen sebab bukan mahu menang,kalau menang pon nenek tak dapat nak ambik hadiah tu..jauh tau..susah nak jumpa ngan owner blog ni..huhuu…kite komen ngan ikhlas ..hehehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Akak Leen says:

          sama la kita ninik….akak komen kt sini saje jer nk sembang dgn budak2 ni…. klu menang pun susah nk collect pezen…huhuhu….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          besa la…
          orng stay ka NZ

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. jojio says:

    Nak tau zalim ker kejam ker try bagi masuk ISA……tau ler….(tanya yg dah penah masuk)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • EclipsE says:

      ISA tue ape??kuikuikui…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kira-kira says:

        isa 2.,,,,institut sains amerika….(ISA)
        hahahaha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ninikebayan says:

        tak tahu menahu hal politiks..okay! ngeh..ngeh..ngeh :p

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ANneDeSilva says:

        hahahahha…
        eclipse xtau??
        anne pon tak tau..huhuhuhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • EclipsE says:

          tomei aku nak beli emas ney…
          kdi ko ade diskaun x??
          hehehe…
          nak raya dh…
          aku nak gak jd mami jarum…huhuhu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          blh3x…aq kc ko o% diskaun…ok x????huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ninikebayan says:

          hahah…nenek tak der itik tau..nenek geli ngan dier nyer NAJIS!!!..atok ko lgi geli ngan binatang sejenis mcm tu wei…hahha..kite pelihara kucing siam jer taw~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • vios_vaio says:

      bukan dorang bersenang lenang ke masuk dalam tu??? nak tv semua ada..cume internet je tak de…Jangan salah faham and sinikal dgn ISA. Malaysia perlukan ISA. ISA bukan kejam sangat..kalau sesiapa pernah masuk ISA then apabila keluar..tak de dicop dengan rekod jenayah pon..semua dibersihkan..fahami dulu ISA nnt baru tau rasional kewujudannye dan ISA kekal relevan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Rin says:

        pesalah yg bpgkat VIP ada lah bleh tgk tv sume tu..
        tp aku rs tv tu standard la.. duk hospital skt jiwa pon psakit leh tgk tv..

        mslahnya ISA slalu tgkap org2 yg x sala dan jd kan psalah.. ISA ni kira2 mcm Israel lah kat Msia ni, x leh tgk org senang cket..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          nm pn mnsia…
          mmg pn..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • vios_vaio says:

          Bila negara dah jahanam…org dah mati, berbunuh-bunuhan, bom sana sini..nnt baru time tu ko terpekik terlolong mintak ISA semula trust me!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. ANneDeSilva says:

    life is like that laa…
    sometimes ape yg kita lihat tak sama dgn ape yg kita taw….
    berbeza..kalau kita jadi polis ke bodyguard ke the same thing pon could happen gak..
    so jangan salahkan sesape…
    manusia sama jek…
    bezanya baik dgn buruk jekk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • EclipsE says:

      so kite slh kan anne jer…hahaha…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kira-kira says:

        cian dye…
        kte slahkn tomeiii r,,bru afdal…
        hehehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          apsl aq plak…sdihny…aplh slh ku ini….;-(…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • EclipsE says:

          jgn nangis yea…
          nti byk taik mata tue kuar…muahahaha..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          biala nk wt cmner org dh xske…xpe kira2 mentg2 la anne cntik aq plak cme insan bermta 1 je ko ktuk aq ye…uuwaaaa ngdu kt hubby…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kira-kira says:

          lor tomeiii nie,,mrajuk lak…
          nnt brtmbh lg mte 2..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteriaquarius81 says:

      betul tu anne.. yg ni cuma apa yg kita nmpak(wlupun aq x nmpak lg. huhu) , tp crita sbnrnya kita x tau.. so xleh slhkan sesapa.. klu aq agaknya ntah camner plak org tu kena pukul dek aq.. eh x berani ar. mgkin cubit jer kut.. eh nanti aq plak yg kena pukul.. poning palo den

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • EclipsE says:

        la…ko dr td x tgk lg ker??
        aku pon sm…hahaha…
        manyak suwey ini komputer…cit!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ninikebayan says:

          apa kate jdikan dia gigolo then duit kite bagikan same rate??hahhaha..astagfirullah…ok la uolz nenek dah nak out ni dah hais koje der kat umah tak der intenet..tunggulah kalau nenek kaya nanti nenek beli Broadband 20 okay!tke cre uolz..bubye..assalammualaikum…gosip elok2x yer…komen banyak2x biar nara pening terus juling mate dier..kah kah kah..ngeh ngeh ngeh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ANneDeSilva says:

        yup btol….
        tak leh nk suka2 salahkan sesape..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. byk tul kmen…smpai naik pning bace,mls ah bce dh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. tOmEii says:

    okla korg aq nk out dl hatiku sdih ni cz dpinggirkn oleh kira2…uuwwwaaaa….piluny hatiku…pilu…pilu sepilu pilunya aaaa,nmun apa daya org dh benci…(nynyi dlm versi spin ye)aq tju lgu ni utk kira….uwaaa…slmt tinggal semua….dada didi dudu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. vios_vaio says:

    Bukan ini ke video yg dikirim oleh seorang blogger (Obe) kepada Raja Petra..yg kemudiannya Raja Petra siarkan dalam blog dia Malaysia Today…video ni disiarkan oleh RP untuk memburuk-burukkan pasukan PDRM. Hakikatnya ini bukan video polis Malaysia..fitnah semata-mata. Polis malaysia tak sekejam ni..diaorang ada kod etika dalam soal siasat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. yula says:

    aku no komen.komen lbih2 aku pl msk lokap huhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. hajar says:

    mcm2 lor

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. MemBesar says:

    Salam.
    apsal pihak BN tak siasat btl2 sebelum keluarkn video ni?? pihak polis memang ada kebenaran utk mmbelasah mgsa namun cuma utk2 kes2 ttu n kes berat cthny pnyeludupan snjata api. Tujuanny adlh utk mdptkn maklumat bgi mmbela rkyat yg tak tahu perit zahir mereka. wlu bgmnpun bukn semua suspek d belasah. mereka akn myiasat n ‘follow’ org2 ni dlm 2-3 buln. jika diyakini barulh ditangkap n disoal siasat. meskipu mereka ada mbelasah suspek ttpi kod ttp dpatuhi. dan bukn semua polis boleh mjlnkn tugas ini, hny mereka yg tlh mgikuti ksus utk mgthui tpt2 yg boleh n x boleh di’sentuh semasa sesi soal siasat blangsung. klu nk kenangkn tgn n kki pihak polis juga sakit. siapa kt nk lepaskn geram saja. tp ia kdg2 perlu utk mdptkn mklumat petg. Dan org yg nk suruh igt anak2 kt atas tu, kerana igt anak lh pesalah2 ni harus dihukum bdasarkn mklumat yg tepat. jika dia mjual gadis bwh umur utg keutgan, siapa perlu kesian siapa. Pihak Bn cuba siasat dulu suspek ni siapa. buknny men letak je. org2 dlm n i pun men ‘nasihat’ je sesedap tangan menaip.. Sekian.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. LANUNcetakrompak says:

    aiyoo ini video sudah lama laaaaaaaa… kalau suma rasa polis jahat apa kata korang sendiri jadi polis, camne leh bawak perubahan tak?
    talk is cheap :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. hajar says:

    napa pic aku tk leh kuar2 lagi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. mosfet says:

    takde gaya polis pun .. mcm pak guard jerk ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. MemBesar says:

    aku x penah layak jadi polis. nk jd MenBesar je aku nakk. but aku rajin nak tahu gak klu dh smpai kuar cmni. aku kaji, aku tak men letak je buat fitnah.hurmm masukkn dlm paper nak? jgn pihak BN nak nyalahkn pghtr email. ni korg yg post. dh tahu ratg pbc BN byk mana x kn x fkir 2 3 x nak post bende ape.??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. kenari says:

    la tak dapat tgk la gak video ni hampeh tol la….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. pening says:

    Betul ke ni…kalau betul..x patutla wat camtu..dia pun makhlik Allah gak…sian lak tgk mamat tu..ni pengaruh terlebih tgk wresling la ni..ish3…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. pening says:

    *makhluk Allah*..sorryla terslh taip..kpale da pening tgk video tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. MemBesar says:

    dah lama aku tunggu BN nk kuarkan pic dato siti dkt APM 09. nk tengok komen setia pbc BN thdap FESYEN siti time tu…….. budieys kn dh ada. minta tak leh ker…hee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. aku marah says:

    mmg patut pun mamat tu kena pukul,meraba bini org..pastu melawan..cina mmg kureng skit adabnya..berlagak.patut pun kena..cuba korg kena raba,tak mampus org yg meraba korg tu kena belasah?pikirka kesalahan mamat tu..nasiblah ader org nak taruk..kat malaysia ni kalau bangla raba..siapa nak tolong?ragut pun org buat derk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. sedap says:

    Alleged Rapist in Malaysia Ruthlessly Beaten by Cops in Jail –
    Police Brutality at its finest! It is not clear as to whether the guy has been convicted or not… either way, wouldn’t want to be in his place! Moral of the story, guilty or not, do not get caught by the Malaysian Police!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. pening says:

    ya ke pinkypanthers..kalau btul..mmg patutla..pekata kite rabe dia balik, hehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. Zaza Muhammad says:

    oooooo TQ tukang bgtau. ‘Prototype’ aa je tuh,….
    No wonder aaa aku pun dok mikir gak, pesal le punye teruk kena belasah camtu, leh bangun lai, cam cite hindustan. Realitinye, sekali kena trajang camtu, for sure berdarah sana cni…. leh pecah usus tu….
    Harap2 menda2 gini x berlaku lama mesia ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      dh brlaku akak…
      xbrlaku apa g…
      yg kta nengok ni…
      kat msia la…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. Rin says:

    eh stahu pngetahuan i lah kan, video ni adalah video SPRM belasah org cina utk dptkan mklumat hal2 rasuah ni..
    dh ada kt blog lain dh video ni..
    mls nk tgk video ni smpai hbs..
    bnci kan kganasan, tp jika benar pon, pihak SPRM ada hak utk buat cmtu..
    apa2 je lah.. mls nk ckp lebih2. takkut tsalah ckp.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. MemBesar says:

    Aku nak tegur lagi pihak BN. ni aku rasa video ni ada sensitif skit. Org melayu menyiarkan video sekumpulan lelaki melayu tengah belasah seorg llki cina. apa motif pihak BLOG ini??????????????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      just utk kt nengok kgnsn yg brlku…
      bkn nk jth kn mn2x kaum….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. MemBesar says:

    saja nak cari pasal keeee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      xda spa nk cr psl….
      jng la krn bnd ni kt nk gdh ssma mnsia.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tOmEii says:

        nk cr psl pe plak nie??huhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          tomei bc la kat ats…
          napa tah ngan mmbesar ni….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kira-kira says:

          aku rse mem besar nie bini polis…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          rsa2x kot…
          smcm ja dia mrh….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumBLeBeE says:

          aku rasa dia marah sbb video ni buleh jd isu perkauman…. al maklumlah, Msia ni kalo isu kaum..bende kechik pun bleh jd isu smpai masuk parlimen….

          utk tidak memprovokasi mana2 pihak….aku rasa x relevan BN ketengahkan isu ni dgn tajuk yg sebegitu, video yg sebegitu sbb boleh mendatangkan byk keburukan mcm kemarahan, kebencian, perkauman dsb….kalo ade bende +ve yg boleh dijadikan tauladan pun hanya minor shj…itupun kalo nmpak….tp kalo dh beremosi time tngok video ni, buleh ke nmpak kebaikan nyer?

          for BN..jgnlaa sbb nk up kan pengunjung sini supaya bertambah sejuta lagi dlm masa sebulan…isu2 yg tak rasional dikeluarkan….kene ade sensitivity sket…wallahualam..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. kurus says:

    hello… aku penah kne pijak2..kne tendang2 penagih dadah yang nk cekup duit aku taw,,
    aku memang ske orang jaat kne blasah.. memang padan dgn mke derang..
    TAPI ADER KER VIDEO NI KNE HANTAR KAT AKU DARI TEMAN2 CINE..ADUYAI FORWRD FORWARD FORWARD SUMER CINER.. KATER ITU GAMBO YANG JATUH BANGUNAN TU.. ASTAGA.. memng sengaja orang yang mulakan video tu meneguk air di telaga..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. keiysz says:

    x kisah la polis ke pak guard ke yg pkul.. mmg patut pukul… kalo nak wat jahat ni la natijah nya yg kena pikir .. heran lak ada yg cakap kena pikir kemanusiaan la.. org jahat tu wat x pikir pun naluri manusia dia.. adakah kita tahu apa salah dia.. adakah kita bersimpati kalo kita tahu sekiranya dia bersalah cubaan merogol yg bergelar kanak2 atau sorang pompuan.. bersalah ketika ditangkap dan cuba membunuh seseorang.. ditangkap ketika melawan dan telah menikam salah sorang.. ditangkap ketika cuba melakukan rompakan dan bersenjata yg boleh membunuh sesiapa saja .. pikir kalo kejadian ini menimpa diri kita.. simpati lagi…. kalo x kena senang la wat kesimpulan.. kalo kena hmmmm…. aku ada tahu satu kes.. kenal pompuan nih.. ada sorang laki pecah masuk rumah dan cuba merogol dia.. dan cubaan membunuh.. dia dibelasah sampai lebam2 muka.. nasib Allah taala beri lindungan pada dia.. ada jugak semangat melawan nya.. ketika cuba ditikam dia mengemgam erat mata pisau hingga patah.. lelaki tu pun cabut.. tapi akhirnya dapat ditangkap.. kes polis.. dalam perbicaraan skarang.. camna kalo lelaki yg dipukul dlm video ni camtu.. adakah berbaloi dgn apa yg terima walhal tindakan dia yg telah memusnahkan hidup org lain.. kesimpulannya jangan wat jahat… abeh ceta..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lalola says:

      GUA SOKONG LU!!!!! PANDAI PLAK DORANG SEBUT PERIKEMANUSIAAN, ABIS SI BANGSAT TU TIME DIA NAK WAT JAHAT ADA KORNG SUH PIKIR PERIKEMANUSIAAN?? JAWAB²

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. kita says:

    memang aku kesian bila tengok tapi bila fikirkan kesalahan yang dia buat memang patut di pukul sebagai pengajaran…aku nak sebar video ini biar jadi pengajaran pada mereka yg berniat nak buat jahat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      kalo yer pun dier buat salah…bkn camtue caranyer nak bg pengajaran…si pemukul tue pun dah dikira ganaz dan x berhati perut…(terus terang cakap ar…)
      Negara kite kan ader undang2…ikut lar cara undang2…biar undang2 yg menghukum pesalah tue…tp aper2 pun AKU TETAP X BERSETUJU DGN CARA PAK GUARD TUE BUAT…AKU X SETUJU…MEREKA2 TETAP BERSALAH…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lalola says:

        AKU SETUJU!!!!!!!!! KLU XNAK KENE MCM TU JGN LA NAK WAT JAHAT KAN…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. lalala says:

    biar apa pun kesalahan, disepak terajang macam tu, memang celakalah polis atau pengawal atau siapa sahajalah yang melakukannya. what comes around goes around. Tuhan maha adil. this is plain wrong!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lalola says:

      klu tuhan tak izin kan xjd hal tu… semua dah tertulis kan… so yg salah dpt la hukuman….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dejavu says:

      tak pasal2 polis kena celaka.. itulah pasal kalu letak video tu siasat dulu tajuk pun main letak je..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. ryosetsuna says:

    hehehe…xbleh cmtuuu…kene yg xberslah…mmg btul dia xwat…pstu ko pkul dia…amacam?kira dianiaya au..klu ye pn tny baik2…dh…ko tgk csi…cari bukti dlu…baru sabit ngn kesalahan…klu dh bukti depan mata xngaku…time tu ko nk bedal…bedal lh…

    klu ko tgk sejarah islam pn…ingt senng ke nk pkul2 siasat dlu tny sbb n musbb…ko boleh cek sejarah islam 4 khalifah…yg masyhur…

    k…salam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. Kpl. A says:

    Admin, tolong ubah tajuk ni, jangan gunakan nama polis Malaysia jika anda tidak pasti kesahihannya. Sudah terang lagi bersuluh, pakaian seragam polis trafik Malaysia berbeza dengan pakaian yang dipakai dalam video tersebut cuma warna hitam putihnya saja yang sama. Adakah anda nampak belt tebal dan berlogo PDRM? Adakah anda nampak straight line kekuningan ditepi seluar anggota tersebut? Adakah anda nampak kasut but yang biasa digunakan anggota polis trafik PDRM? Lu pikir la sendiri akibatnya…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. huwaaa says:

    Ya Allah, takut nye nengok..rase terhantuk skit pon dah ckup sakit..ni apekan lagi kene belasah. xsggup nk tgk..huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. jerneh says:

    mmg x wajar..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lalola says:

      apa yg xwajar kak long?
      wat salah kene hukum la…. klu kaklong kene ragut i potong tangan org tu…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. A4 paper says:

    agk pelik ngan org zmn skrg..yg bersalah nak dibela…yg memang betul ditidakkan…x mustahil 1 hari nnti malaysia akan jadi negara pengganas…

    x dnafikn ada polis yg x amanah dlm kerja diorg, tp bilangannye sdikit jika nk dibandingkan dgn bilgn polis yg berlaku jujur dlm kerja mereka….fikir2 lah kwn2…
    cuba kita bygkn negara kita tnpa kehadiran polis, jenayah jlnn berleluasa, samseng jlnn cam mat rmpit pon bermaharajalela, pncuri, prompak makin kaya, progol bersiri d mana2, akhirnya kita sndiri yg x slamat d negara sndiri…

    bila polis buat kerja, jgn dipertikaikn, ia utk kslamatn kite bersama jgk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lalola says:

      klu yg damn polis tu semua jd polis aku ingat sama gak kan…..
      dorang tu jeles gaknye…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. gosipgurlfea says:

    who the hell are these people ???? Polis or wat?? give fuck wit them lol.. PLS RESPECT HUMAN BEING AT LEAST LOL……….!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lalola says:

      respek!? apala lu ni….cuba somting hapen kat ur famili cth kene ragut ke kene rogol ke? u nak respek ke org tu!?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. gosipgurlfea says:

    lol lol lol ehek!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. Koperal Razak Bin Abidin says:

    Tahukan kalian akan besarnya tugasan kerja yang dipikul oleh kami2 di PDRM ini? Memang, saya sering terdengan kata2 yang kurang enak, polis makan rasuah… tapi adakah semua?? Ingat ya… ada dikalangan kami yang memang benar2 jujur dalam menjalankan tugas.
    Dan yang ini, adakah ianya benar2 polis?? satu lagi percubaan untuk menjatuhkan maruah pihak PDRM. Satu bentuk provokasi dari pihak pengelola blog ini terhadap PDRM, wahai pihak pengelola… walalupun anda tidak berniat seperti yang saya katakan… tapi ingatlah, ini satu bentuk provokasi, membangkitkan rasa benci oleh pengunjung2 blog ini terhadap kami.
    Ingatlah, tanpa pihak polis… nyenyakkah tidur kamu2 semua????!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      poco2 mmg menyanjungi keje2 polis…poco2 dibesarkan dlm suasana polis…abah poco2 wlupun bkn polis tp dier keje dlm kem polis…anak sepupu poco2 polis, dier dpt anugerah polis menolak rasuah…suami sepupu poco2 polis, skrg dah pencen…2, 3 org cousin poco2 pun polis, kira bpangkat lar…pendek kata…poco2 dah biasa hidup dikelilingi polis2…dan skrg lbh 10 tahun poco2 x duduk kat kem polis lg bab abah dah pencen…sesungguh byk kenangan manis poco2 masa duk kat kem dulu…namun, sumenyer hanya tinggal kenangan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. jme says:

    Mmg bkn polis tu. Klu dgr btol2 ade sorang yg ckp (pd minit 2:20 hingga 2:10), “….kite ckp die mmg mcm ni dh mase kite angkut….dh kene lanyak ngan org ramai….kite ckp klu polis dtg kang”. Lbh kurang camtu la ayat die.
    Tp mmg ade polis yg belasah org. Aku pnh tgok video die. Sape yg belasah? Berdasarkan ape yg aku tahu sendiri, slalunye polis bwhn. Aku ade sorang member yg dlu samseng kat skolah. Skrg dh jd polis, lg samseng!! Die bljr x pndai so masuk polis. Maklumlah polis bwhn slalunye bdk2 yg abih skolah pastu tak tau nk gi mane. Nak smbg bljr x pass mase skolah. Slalunye yg x pandai kat skolah ni bdk2 jht. Tp ade gak yg baik. Klu nk hrp bdk2 pndai jd polis xleh gak sbb bdk2 pndai slalunye lembik. Nobody’s perfect.
    Anyway mgkn video tu ade kaitan ngan berita 3 hari lps. 4 org (same bilangan ngan dlm video) Kelantan dipenjara brape tahun ntah sbb belasah peragut smpai mati. Tp mgkn bkn sbb aku dgr dlm video ni mamat yg kene blasah ni raba bini org. Tak kisah la.
    Apepun, x tak patut wat org mcm tu. Sape2 yg stuju mamat tu kene pukul mmg tak berperikemanusiaan!! Walau sejahat mana org kite tetap kene hormat. Papehal siasat dlu. Ntah2 pompuan yg kene raba tu saje wat cite atau saje nk kenekn mamat tu. Klu btol mamat tu bersalah skalipon jgn dera die camtu. Sbg org Islam kite kene patuh pd agama. Beri hukuman ikut agama atau undang2 bkn prasaan. Bygkn kite jd mamat kene blasah tu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • holala says:

      emmm…pape je la…
      kte kena ade kt tempat tu..
      baru kte tau ape tjd…
      ni smua main wat andaian je…
      mmg tabiat manusia…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. fatin says:

    itu sah2 bkn polis malaysia. pakaian yg dipakai adalah pakaian guard. diorang fkr diorang hebat sgt. tu pasal mcm tu. xde sivik punya manusia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. lalola says:

    cuba bini korang or adik korang or mak korang kene raba? xkan nak hormat beb! apa la….
    klu aku pun belasah giler puye…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. lalola says:

    yg xsetuju tu psl blom ada yg kene kat batang hidung sendiri…….
    klu dah terkene br la bukak mata nak belasah org kan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      aduwei…no komen…aper2 pun negara kite kan ader undang2…penjara kan ader…kalo main2 belasah camtu, bila mati kan lg teruk…yg belasah tue pun kene penjara gak…pjglah ceta nyer nanti…uuuhhh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • holala says:

        tu la…
        poco-poco ni pelikla…
        kjp mnyokong..
        kjp mgutuk…
        hahahahaha…
        cam lalang…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. anak polis says:

    mana ada uniform polis warna putih. aku rasa macam pak guard kat shoping kompleks nih. apa pun mereka yang terlibat sepatutnya ditangkap dan dihukum. jangan mudah nak memburukan imej pdrm. kesian mangsa yang kena belasah macam bola.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. SPEsial says:

    WAJAR WAJAR WAJAR WAJAR WAJAR WAJAR
    demi keamanan, kedamaian, kesejahteraaan
    kita bersama
    LEBIH WAJAR kepada yang TERLEBIH AJAR sebab
    mereka ini menjadikan orang lain KURANG AJAR sedangkan mereka orang TERPELAJAR dan mostly
    mereka ni marah kalau DI AJAR

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. bobby says:

    ini bukan polis la. ini nampak sanagt pak guard. tak silap aku kes ni pasal indon ni cabul bini orang. kalau bini korang yang kena pun aku rasa teruk gak indon tu kena. betul tak?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. zafara says:

    apala korang nih ….dah cara lembut taknak denga…so kene betindak tegas…..kalau tak nanti negara yang huru-hara
    Hargai tugas polis…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. alinra says:

    bkn polislh….
    shj jea nk burukkan nama polis…….
    apah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • holala says:

      tu la pasal…
      suke burukkan polis…
      dalam agama islam pun mane leh burukkan orang ..
      btol tak…
      cakap je pasal islam tak bagi aniaya org..
      abistu yg dok burukkan org tanpa tau asl usul video ni bkn ke tak bek gak…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. dejavu says:

    mana tomeiii.. tak timbul dah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. farid234 says:

    ternyata police malaysia lebih bejat, takpunya hati perot. manusia macam binatang,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. farid234 says:

    sungguh tak wajar manusia macam binatang di biken,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. alewajuan says:

    fuck the polis of malaysia!!!! basatrads pariah melayu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. zahrawi says:

    sebelum komen diberi biar aku bawakan beberapa senario:

    1) seorang penjenayah kes bunuh telah ditangkap bersama dengan barang kes(senjata yang digunakan untuk membunuh), bukti kukuh lain yang menyokong(cctv, cap jari, saksi bebas) dan tangkapan pula adalah on the spot selepas penjenayah melakukan pembunuhan. Tapi malangnya rakan sejenayah yang bersama-sama melakukan jenayah dapat melarikan diri….
    2) seorang wanita membuat repot dalam keadaan yang cedera parah, darah jatuh bercucuran, muka lebam, air mata pula jatuh tidak berhenti-henti dan yang lebih meninggalkan kesan yang lebih mendalam lagi wanita ini trauma akibat di samun oleh saspek. Beberapa bulan kemudian saspek dapat di tangkap dan barang kes ditemui semula. Malang juga rakan sejenayah juga belum dapat di kesan dan si saspek tidak mahu membuka mulut.
    3) seorang kaki pecah rumah telah ditangkap bersama dengan barang kes, selepas soal siasat dijalankan saspek mengaku telah memecah sebanyak 100 buah rumah di sekitar lembah klang. dalam usaha untuk memastikan saspek dapat dituduh ke mahkamah barang kes perlu di dapati semula. namun saspek enggan bekerja sama…

    tiga senario di atas merupakan antara jutaan senario yang membabitkan penjenayah. perlu di ingat penjenayah! satu ungkapan untuk manusia yang selalu menyusahkan manusia sama ada dari segi emosi mahupun fizikal.

    penjenayah bukan cikgu yang membentuk masyarakat.
    penjenayah bukan doktor yang menyembuhkan sakit kita.
    penjenayah bukan seoran petani yang sanggup membanting tulang untuk mencari sesuap nasi.

    penjenayah adalah orang yang biasa melakukan kesalahan berulang kali dan sudah biasa keluar-masuk lokap. orang yang arif menghafal seksyen kesalahan, berapa hukuman dan yang lebih menakjubkan lagi mereka ini tahu berapa tahun hukuman bagi setiap kesalahan.

    persoalannya adakah orang yang kita gelarkan sebagai penjenayah ini akan membuka mulut untuk menunjukkan mana rakan sejenayah lain atau barang kes yang berguna untuk pertuduhan di mahkamah?

    adakah mereka ini akan memberikan kerjasama sekirannya kita hanya bertanya dengan suara lembut?

    tidak sama sekali!

    polis sering kali dipersalahkan apabila menggunakan keganasan dalam soal-siasat.

    masyarakat mengatakan polis kejam.

    tidak mereka tahu penjenayah ini jutaan kali lebih kejam. cukup dengan aku bawakan tiga senario. aku cukup arif tentang perasaan orang yang telah dicabul haknya. tangisan mereka. kesakitan mereka. kesedihan mereka. tiada perkataan yang dapat mewakilkan semuanya.

    aku setiap hari berhadapan dengan senario yang lebih dahsyat lagi.

    sebab itu aku faham…

    cuba bayangkan sekiranya orang yang kena bunuh itu adalah saudara kita sendiri, cuba bayangkan wanita yang cedera parah dan trauma itu adalah isteri kita atau ibu kita. cuba bayangkan kalau rumah kita dipecah masuk dan semua barang kesayangan kita hilang sekelip mata.

    cuba bayangkan trauma yang akan di alami oleh golongan ini sepanjang hayat…

    kalaulah diberi peluang berjumpa dengan penjenayah ini apa yang kalian akan lakukan?

    first impression mengatakan polis kejam itulah yang telah mengaburi kita. sedangkan apa yang polis buat adalah untuk kebaikan dan kesejahteraan kita.

    cuba bayangkan kalau penjenayah ini tertangkap dan polis tidak membuat apa-apa. layan penjenayah dengan baik, beri makanan, lokap mempunyai aircond dengan carpet yang terbentang hebat.

    adakah mereka akan serik?

    harus di ingat polis mempunyai prosedur tersendiri dalam mengendalikan soal-siasat dan kita faham akan makna kekerasan yang memadai untuk mendapatkan maklumat.

    polis bukan dilahirkan dengan uniform di badan.
    jangan terus menyalahkan polis.
    bantulah polis untuk menjadikan negara lebih aman!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. NOR says:

    mana tahu ini kerja polis… yang saya nampak security pakai baju puteh itu yang bersemangat menghentam lelaki yang mengacau isteri orang…. cuma mereka kata ini polis … ini polis.. semua orang boleh cakap cam tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0