Written by Bella | April 21st, 2016

Ketika sambutan hari jadi Putra Rayfal yang ke 3 baru-baru ini, Fasha Sandha telah memuat naik satu video berserta kapsyen yang menyentuh hati ramai di akaun Instagram miliknya.

Kapsyen itu menunjukkan betapa dalamnya kasih sayang seorang ibu kepada anak-anaknya meskipun mereka mungkin tidak mempunyai segala-galanya dalam kehidupan.

Berikut video yang dimuat naik oleh Fasha :-

Mereka yang menonton video berkenaan,  turut tersentuh hati dan bersimpati dengan nasib Fasha yang ditimpa dengan ujian yang amat besar.

Ada juga peminat yang memberikan kata-kata semangat buat Fasha dan anak-anaknya.

Kasih sayang seorang ibu memang tiada bandingannya. Apa yang dilalui Fasha Sandha adalah ketentuan takdir yang sudah ditulis buat dirinya. Kami pasti Fasha akan perlahan-lahan bangkit daripada deritanya nanti, masa boleh menyembuhkan luka.

63 responses to (VIDEO) Kapsyen Fasha Sandha Didalam Video Ini Buat Ramai Tersentuh Hati

  1. Anonymous says:

    Amat2 jarang sekali d zaman moden ini ada artis yg sdh mmpunyai anak mngelarkn dirinya IBU..hmpir kesemuanya mummy dn daddy.tahniah fasha!! Bangga dgn kamu

    0

    0
    • Anonymous says:

      panggil ibu pun nak bangga ke =.= apa salah panggil mummy daddy papa mama umi walid ibu ayah. sama je kan

      0

      0
    • nyebelin says:

      Entah, apa saja…panggil lao ma klau didik anak baik ok jugak. Panggil ibu tapi hoohaa pun tak kena tempat. Banyak pengampu tak bertempat

      0

      0
    • Aloha says:

      Tetapi dia nak speaking dgn anak2 nya (wpun broken english) kenapa tak ajar cakap bahasa melayu jer

      0

      0
      • Sulafi says:

        Saya tak pandai bahasa inggeris . Nak tahu kat mana yang broken English?
        Salah ke ajar anak cakap bahasa Inggeris? Kalau saya ajar anak saya cakap jawa salah tak?
        THINK !!!

        0

        0
    • x says:

      Bukan IBU AYAM suda.semua sama je maksudnya.adussss!

      0

      0
    • IamWhatIam says:

      My son call me ma and he call their aunty ~> umi and ibu haha :p

      0

      0
    • greenfingers says:

      ntah apa2. kenapa, klu pki panggilan daddy mummy tak islamik ke? jumudnya pikiran.. tak kesahla mummy ke, mama ke, ummi ke, sumenya mksud sama. Klu guna ummi, walid, tp anak pon xajar btol2, buat apa??

      0

      0
  2. Heshey says:

    Cerai memang sedih apatah lagi bila anak-anak masih kecil. Matanglah dalam tindakan dan perilaku kita agar hidup terpelihara. Cinta paling agung adalah kepada pencipta. Berdoa dan berserahlah kepadaNya. Semoga akan bertemu jodoh yang terbaik!

    0

    0
  3. SA says:

    Kalau anda belum menonton filem Redha, silalah cepat ke pawagam. Kisah kasih sayang yang jujur dan tak berbelah bagi walau dalam apa keadaan.

    Jgn lupa bawa tissue yea…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    LIFE IS A NEVER ENDING LESSON. moga fasha terus tabah dan cekal. pls be on the right path..always.

    0

    0
  5. nyebelin says:

    Naik boring baca pasal how good you are as a single mom…org yg betul2 baik tak payah cuba raih belas kasihan dari org dah…kasi anak2 besar dulu baru leh mcm2 caption…sedih…sedih dulu tak fikir org punya sedih

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul juga..ramai selebriti single mom yang dapat besarkan anak2

      0

      0
      • Anonymous says:

        contohnya che ta. lagipun susah sgt ke besarkan anak kalau dpt ex suami bertnggungjawab n kaya raya pula tu. lain la kalau bekas suami miskin kdekut nafkah kau kerja keras cari nafkah utk anak2 kesian la jugak

        0

        0
        • sendat says:

          Entahnya! tak habis2 meroyan buat caption sedih bagai, minta simpati orang gamaknya. bknnya ex tu jenis tak btanggungjawab.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dia meluahkan kasih pada anak2 dia. Salah ke? Korang yg kurang kasih sayang senyap je lah. Kalau korang disayangi, mesti korang pikir dua kali nk komen camtu…kan…kan?!

          0

          0
        • Anonymous says:

          xsalah meluahkan kasih sayang tapi caption tu memang nampak macam nak raih simpati..ramai selebriti lain yang jadi single mom dapat mbesarkan anak2 sampai dah besar panjang..kalu arwah sharifah aini buat caption macam ni aku respect..abby fana pun aku respect sebab ramai juga yang tak tahu dia single mom besarkan anak sendiri..kes sama juga macam si fs ni

          0

          0
    • ntah says:

      ntahnyer…skrg br la rase sedih ye?? dulu2 yg ko buat org sedih x ingat ke?? x perlu nk raih simpati org sgt la…elok2 kite simpati jatuh jd meluat pulak…mcm nk tunding jari ckp pihak sebelah sana tu yg jahat…sesuatu sgt kan ko ni…huhu

      0

      0
      • Memula simpati..Lelama #%^*@## says:

        Aku pn xphm..Dia pnya over ngalahkan yg sbelah sne dlu2 nun..Kalo dipikir2 sblh sne tu dlu ssuai buat ayat gitu..Tp xde la plk,org trdekat je nmpk…Yg dia xhbis2 cmni,mmg dh mcm ssuatu sgt…Nmpk sgt asyk nk wat org terdetik nk slhkn belah pihak kuarga jejai atau nora..Perangai tah cmni ade hati nk tuding kt org je kejenye…Nk ksian pn mcm xlalu dh…Dia pnya feel traniaya tu mngalahkan feel org lain yg dia aniaya..Adoidoi..Bertabah aje lah fasha xya nk cucuk2 org2 lain..Tersirat sungguh tingkah laku kau nie..Adess..

        0

        0
        • Kak Kiah Propa says:

          korang x tau sbb2 penceraian dia ngn ex-husband dia mmg la bole ckp mcm2… kwn aku tau sgt sbb2 penceraian dorang berdua ni.. mmg kesian ngn FS ni.. dh mcm citer Ibu Mertuaku.. bezanyer.. watak Kassim Selamat tu adalah FS.. dorang cerai pn bkn sbb org lain.. tp sbb IBU MERTUA dia yg x sedar diri tu.. Ex- Husband dia pn trpaksa lepaskan FS sbb IBU dia.. kawin ngn ND dulu pn.. sbb IBU dia ni gak yg kononnyer fanatik nk mati ngn ND (sbb suka naa ngn citer PUTERI tu) so pada yg x tau punca.. baik diam jer.. doakan yg baik2 utk dorang.. n jgn lupa.. FS dh lama berkawan ngn Jejai dr SEBELUM Jejai kawin ngn ND lg.. this is the fact!! ni pn dr sumber2 yg sgt2 bole dipercayai.. n it’s up to uolls.. nk percaya @ x.. tp pada aku FS ttp x salah..
          P/S : Aku bkn peminat FS nor ND.. aku cuma bg tau bnda yg betul sahaja

          0

          0
  6. nyebelin says:

    Naik boring baca pasal how good you are as a single mom…org yg betul2 baik tak payah cuba raih belas kasihan dari org dah…kasi anak2 besar dulu baru leh mcm2 caption…sedih dulu tak fikir org punya sedih

    0

    0
  7. loyalmalaysian says:

    aku x bole lupa zaman anak dara dia…pakai bukan main seksi…MCM ….. By the way, people change…bagus la dah SEDAR….

    0

    0
    • perindu says:

      samalah, paling kelakor bab dia buat karangan lelaki2 yang p lamar dia.. itu i tak lupa.. nak hu ha hu ha sana sini. skg pun ada ciri2 yang sama .. masih ramai ibu tunggal yg tak mampu nak bagi apa2 pada anak2 sebab memang tak mampu.. ini dah terang2 bekas husband org kaya.. hmmmm tak tau apa motif. kalau masih tak move on memang mcm tu kot… all the best :D

      0

      0
  8. chua tze ling says:

    wpun dah berpisah, anak anak tetap mempunyai ibu dan ayah. jangan poyo sangat. jejai kaya raya mesti dia jaga anak anak dia. pisah pun bukan gaduh gaduh. tak payahlah propa kak. cuba pikir orng miskin yg berpisah, apa yg mereka ada. awak tu kaya, jejai pun kaya….duit tak de masalah nya. pengkomen lebih baik simpati dengan ibu tunggal yg tak de duit tapi kena jaga anak-anak yg diabaikan oleh ayah. propa la pompuan ni.

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul tu. Jejai nampak jenis yg bertanggungjawap and sayang anak-anak dia. Plus kaya and byk duit lg kan. Mmg la sedih cerai tp Fasha ni suka sgt play victim. Rimas kadang ngan ayat2 dia ni

      0

      0
  9. melati says:

    Contohi Dato Siti Nurhaliza,,, !! siapa berani tinggal kan Siti..!!!

    0

    0
  10. markonah says:

    nasib ko la fasha…. xde sape kisah.. ko kena ingat blk apa ko dah buat dulu…

    0

    0
  11. Tak benci tapi menyampah says:

    Abg nara ni kalau pasal fs semua yg baik2 je.sorry.lama2 jadi menyampah pulak dgn fs ni. Cukup2 lah bgtau dunia bahwa awak tu blh jaga anak wlpn takde suami.cukup2lah.apa yg cuba awak buktikan? Supaya perempuan2 diluar sana terus berkahwin dgn pilihan sendiri wlpn tanpa restu keluarga?dan ‘menceraikan’ suami setelah beberapa thn berkahwin kerana ‘restu’?makin byk yg awak tulis, makin terserlah sifat sebenar awak fs. Apa yg cuba awak buktikan? Buktikan pd semua org, jejai masih baik dgn awak dan penceraian awak kerana org lain? Awak secara langsung tak sedar bahwa awak telah menyebabkan org lain terkena makian, sumpahan, hinaan drpd peminat2 fanatik awak.awak tidak sesekali membetulkan keadaan malah awak seronok tgk ramai yg menyokong awak.jgn terlalu mendabik dada.masih ramai org lain, single mom yg blh jaga anak, malah lebih drpd 2 org.jgn berckp mcm perkara ini terjadi hanyalah angkara satu pihak saja.awak lebih suka memulakan sesuatu, bila perkara tu berlarutan, awak play as victim. Sorrylah fs.sy rasa awak ni didorong oleh dendam.dlu awak yg ckp xharap restu, sekarang kenapa restu menjadi punca?

    0

    0
    • Anonymous says:

      sangat2 setuju dengan apa yang awak cakap tu!!! hanya orang ‘bodoh pekak buta’ je yang tak tau menilai!

      0

      0
    • bukan sapa-sapa says:

      ye saya selalu notice kalau buat cerita tentang fasha sandha ada bias sedikit. yang baik-baik saja disebut campur dengan pujian-pujian untuk fasha lagi. kalau artis lain (taknak sebut siapa, nanti orang kata tukang kipas artis tu) akan ada sindiran halus dalam artikel tu.

      fasha tak payahlah cakap anak-anak awak takde everything sebab awak yang mintak cerai dari ayah mereka. so siapa yang pisahkan siapa?

      bella and beautifulnara team, asyik2 cerita tentang dia and penceraian dia. bosanlah!

      0

      0
  12. Lara says:

    macam dia sorang ibu tunggal, at least bapak anak2 u tu still care about u guys, bukan ditinggal tepi jalan tak berbumbung tak beralas perut, like some other unfortunate people out here. Tak payah nak bersandiwara sangat la, saper tak sayang anak woi.

    0

    0
  13. Me says:

    Kalau ex laki kau jenis mcm rita yg nak kena heret ke mahkamah baru nk bayar nafkah tu patut la org kesian..ni ex laki kaya raya pun nk minta simpati lg.pe yg kau nak tunjuk sebenarnya?

    0

    0
  14. izz says:

    xkene batang hidung boleh cakap macam2 lah..doakan baik2 dah la..

    0

    0
  15. x says:

    Aku lagi sedih baca berita budak sekolah kena patuk ular.dari berita artis bercerai sebab suka suka.aka jemu.

    0

    0
  16. min says:

    fasha sendat nih attention seeker..kesian!

    0

    0
  17. fans maya karin says:

    fasha selalu baling batu sembunyi tangan. dia buat caption bodoh pehtu fans gaduh dia gelak je baca komen2.. kena sound dgn haters dia delete yg mana patut ja. dalam rancangan le paknil fs ckp x kisah apa pun org kata.. tp dia block n delete komen jugak.. sembang mcm paria.puih

    0

    0
  18. eja says:

    bersebab kot tulis caption tu..nk bagitau sapa2 yg terlibat yg buat mereka bercerai-berai..Allah tanya tau?! tak takut????

    0

    0
    • kak jemah says:

      then dulu dia buat org bercerai x mau amik kira pulak? dh la tengah pregnant. sgt kejam. Alah pun akan tanya apesal buat mcm tu

      0

      0
  19. Fasha Sendut says:

    Sendiri mau ingat la fasha. Who we are to day is because of choices we made yesterday. Dunia ni bulat. Go get a life ler, lol.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dia dah get a life pun samdol , bisnes , acting etc . ko tu yg get a life , samdol .

      0

      0
  20. Yekeni says:

    When children see their mom and dad together, that’s their happiness. My son bila bangun pagi, he wl come to me and just urut2 sayang my bahu, then he goes to his dad and does the same, then he wl go and do his own thing.

    I have seen his cries masa rumahtangga dilanda ombak. Hancur hati ni tengok dia. Itu pun pasal mak mertua. Mak mertua ni kadang2 memang mcm musibat betullah. He’s so scared if we separate.

    To us parents, children comes first. And now it’s taman aje, when we managed to put the iron lady in it’s (her) well deserved place.

    My principle – treat others how you want to be treated. I am and will be your mirror!

    0

    0
    • Melor says:

      Aku pun almost berañtakan sebab mak mentua.nasib..

      0

      0
    • Anonymous says:

      xboleh dinafikan memang masih ada mak mentua ala2 ibu mertuaku..tapi rasanya mak mentua si fs ni xde la sampai level tu..ada juga kita nampak si fs pegi bcuti dengan family in law, pegi function organise by family in law..maksudnya family in law fs ni xdela kejam sangat sampai tak boleh tengok muka si fs

      0

      0
      • Yekeni says:

        Jangan tengok luaran aje. Selagi tak tinggal serumah, dont judge. My MIL, depan orang, pijak semut tak mati. Mcm dia lah orang tersuci di dunia.

        Kita pun go holidays together, makan luar together.
        Why? Because she’s an iron lady. Everyrhing her way, or no way.

        Menantu sometimes gotta put a stop to it for the sake of the marriage. It took me 10 years. She owe me 10 yrs of my life. And i intend to redeem it.

        0

        0
        • Yekeni says:

          Some wives mungkin lemah and chose divorce.

          But to me, if divorce, she wins. And i wont let that happen after what she has done to me and my family.

          I chose to give her her own medicine. Wonder how she likes it.

          Jadi pompuan, jgn lemah. I was once a sweet girl, tak menjawab, senyum aje walau dlm hati tuhan aje tau.

          Well, she haa trained me well i guess,….. To be just like her. But no worries, i wont treat my DIL like her. I have a heart.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Alahai..So kau pun samalah..Macam nak kata pula yg family jejai ni buat jahat kat fasha..sama juga..tak duduk serumah kau pun taktau apa..

          0

          0
        • Anonymous says:

          I setuju ngan Yekeni, It took me 12 yrs and yes SHE owe me for my teen life. My Ex MIL pun sama depan org dipijak semuat pun tak mati. I umpama spt Cinderella d rh. The best decision ever that I made is divorced. Alhamdulillah, Allah give me the BEST MIL even not the same race (malay).

          0

          0
  21. Minachi fasha says:

    Kau yg minta cerai kat jejai..kau sendiri yg tak cukup kuat. Banyak bunyik pulak raih simapti. Jiran aku janda anak 5 & ex husband tak btgjwb relaxjer tak meroyan update status media sedey2. Minachi fasha nih aihh

    0

    0
  22. Anonymous says:

    kemon lah fasha … jangan meroyan sangat .. sekarang tahu kuasa Allah kan? dulu nora dah merasa .. sekarang giliran awak .. awak ok lagi .. jejaji masih kontek .. masih celebrate besday anak sama2 … nora? antara dia dan jejai dulu .. ada awak … ada awak .. ada awak … sekarang … antara awak dan jejai . tiada nora …tiada nora ….tiada nora .. sakit hati awak tak sama seperti hati isteri yang suaminya ada perempuan lain .. tak sama tak sama tak sama … sakit hati awak hanya kerana awak ego dan bergaduh dengan family suami … itu jer … itu jer .. itu jer … yang awak tak ada sekarang hanya suami yang sah sahajer ….

    0

    0
    • Adam says:

      dulu lain, skarang lain….sekarang nora dah nak kawen. :) peace yaw
      jgnlaaa main ungkit2, nora dh bhgia pn, apa kata kita doakan smuanye bhgia

      0

      0
    • cun says:

      Klaka laa ko, kot iye pun feeling kesian Nak ulang certain ayat 3 kali

      0

      0
  23. IamWhatIam says:

    kesian kat Rayqal masa dlm perut lagi takde ayah kat sisi ibunya .. FS ibu tunggal yg kaya n mampu dan jejai juga seorg ayah yg kaya n mampu mestilah dia akn menanggung aanak2nya walaupun sudah bercerai hmm…Takyah raih simpatilah FS..
    You chose the path as a single mother so move on la…

    0

    0
  24. Irdina says:

    sdh2 la nak bash fasha itu ini. saya nie buknlh peminat fasha o nora tapi tengok rumahtangga fasha gini, timbul juga rasa kasihan. tak perlu la nak ungkit bagai kisah lama, yg lalu jdikn tauladan, smpai bila baru nak brenti ungkit kisah lama bagai……nora pn ddgr2 dh nk kawen, apa kata kita doakan yg baik2 utk fasha & nora. kita tak berada dlm situasi fasha, aku tengok pun fasha nie taklah gedik sgt pon skrg nie. harap terus tabah ye fasha

    0

    0
  25. Anonymous says:

    minta cerai lepas tu minta simpati dari peminat……….. alahai FS……. dulu sindir orang sikit2 ber IG sekarang ber IG jak……… tak payah risau lepas ni boleh lah cakap saya tak mau tapi jejai memaksa….

    0

    0
  26. razie says:

    fasha tak sakitkn hti korang pn, tapi bleh plak korang mcm tersakit hti ngan c fasha ni,
    yg lepas tu sudalaa, nak ungkit cemane pn kita tak dpt untung la wei satu sen pn tak dpt

    0

    0
  27. Fake Fasha says:

    Kan aku dh kata fasha ni mmg fake punya..skrg dh nmpk bkn salah klrga Jejai pun klau lah krlga Jejai control Jejai tk kn dia hadir kat bday anak dia tu pi tngk IG mak jejai dan adik dia Azlea tu cukup wish bday kat anak dia pun..itu ke fasha yg ckp buruk2 ttng klrga Jejai..come on lah Fasha sdh2 lah sindir2 salahkan org kau tu sbnarnya tk sekuat yg kau cakap..semakin bosan lah tngk muka raih simpati kau tu contohi lah Erra Fazira she is really a strong woman alive tk main sindir salahkan sesiapa pun..klrga Jejai tk trkesan pun Fasha kau putar belit crta..mrka relax je pun..kau ingat kau ckp tk nk balik dgn Jejai klrga Jejai tk terasa sama kh rasa2 mrka pun tk nak juga..kesian lah kau ni Fasha..

    0

    0
  28. Bosan dgn Fasha says:

    tk tau lah klu aku tk prasan yg Jejai ada ke tdk bday rayqal Januari lepas aku rasa mcm tk nmpk pun adanya Jejai kesian kan Rayqal tpi bdk tu sempoi je tk kisah tpi dlm hati dia tk spa tau kan..tpi tk pulak si Nora buat caption bagai pun nk raih simpati..si Nora bawa Rayal 9 bulan pun tk prnh ada caption mcm tu kut her life moved je pun..Nora dicerai pun tk lah nangis sakan kat media sdngkn masa tu darah daging Jejai dlm perut dia..nora nmpk bgtu tenang wlau nmpk kesedihan yg tramat..lpas dicerai pun si Nora ni diam je tk mcm fasha ni asyik tnjuk hebat mcm nk sakiti hati klrga Jejai betul lah drpd stngh komen2 tu kan semakin dia bnyk cakap semakin tserlah spa dia sbnarnya semakin mluat tengok nk baca crta psal dia ni pun dh naik bosan..sdh2 lh nara nk sanjung pompuan propa ni ramai lgi artis/pompuan2 kat luar sana tu yg dicerai tk mcm dia ni minta simpati dan dipuji..menyampah!

    0

    0
    • alin says:

      yelah setuju sgt..lagipon walaupon fasha ckp dia move on..tp dia pon sama mcm mak dia.ade jek ayat2 perli.mana lah org x marah. dr dulu lagi sebelum bercerai. dia sll post ayat2 perli yg klu kite baca pon tau.
      rasenye fasha ni klu dah tua mesti perangai mcm mak dia..

      0

      0
  29. Bosan says:

    Betul lah kata org what goes round comes round. Sy pn tk fhm apa yg fs ni mau aik..bandingkan anak2 dia dgn Rayqal anak2 dia dpt lbh ksh syg dri Jejai. Januari lepas tk ada pun Jejai dtng bday Rayqal kesian tengok Rayqal itu pun Nora tk buat caption bagai nk raih simpati org fs tk mmg tk dpt lawan sifat2 ketabahan Nora dikutuk dmaki hamun walhal hatinya prnh dsakiti dulu dan sehingga kini relax tk meroyan sakan sbb tu dia disyngi ramai skrg bila kena batang hidung sndri mula lah nk play safe salahkn Jejai krlga Jejai tk restu dan nora..betul2 mbosankan life sendu si fs ni..move on ja lah tk pyah bsing2 nk minta perhatian blmbk lelaki kaya kt msia ni mcm bff awk maria farida tu..huhuhu

    0

    0
  30. kak jemah says:

    asal nak buat caption tarik simpati tu? nora pun syg anak dia mcm tu.. just nak bgtau…dlm dunia ni bukan ko sorg je yg ada perasaan tau marah..tau syg.. semua org lain pun sama.

    0

    0
  31. alin says:

    yelah, nora lagi teraniaya. jejai n fasha berpisah.jejai kawin ngn nora.pastu ceraikan masa ngandung,pastu kawin ngn fasha n asik back up fasha jek. sebab tu lah family lain sll back up nora sbb meraka faham n simpati ngn nora. tp fasha tetap x puas hati, nora dah mengalah n cuba berbaik tp dia tamak n nak lebih lagi. dia nk semua beri pehatian pada dia jek. keluarga dia asik perli2 jek nora n family jejai.siapa yg nk berdiam jek klu mcm tu. jejai diam jek klu fasha bagi statement bodoh tentang jejai n nora.tp xde pon nora nk meroyan mcm fasha, tunjuk semua sms n bukti. sebab dia x nak sakitkan hati family jejai.lagi2 mak jejai yg syg sgt kat jejai tu.

    0

    0