Written by AbangNara | March 17th, 2014

Gorgeous sangat-sangat majlis resepsi perkahwinan Aidil Zafuan dan Zarema Zainal. Abang Nara dapat merasai betapa bahagianya pasangan ini apabila menonton video yang merangkumi majlis pertunangan, pernikahan dan persandingan. Terasa nak menangis pun ada jugak terutama apabila abang Zarema membaca kata-kata harapannya. Sedih jugak.

majlis resepsi aidil dan zarema

Tonton video di bawah yang dibawakan khas oleh Momenthis. Memang meriah sangat-sangat:-

Semoga berbahagia buat selama-lamanya kepada Aidil dan Zarema. Selamat melayari bahtera rumah tangga. Tahniah diucapkan sekali lagi atas perkahwinan anda. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook WunderClique dan Instagram Nora Danish.

P.S: Bayi perempuan 2 kepala dilahirkan di India


majlis resepsi aidil dan zarema
majlis resepsi aidil dan zarema
majlis resepsi aidil dan zarema
majlis resepsi aidil dan zarema
majlis resepsi aidil dan zarema
majlis resepsi aidil dan zarema
majlis resepsi aidil dan zarema
majlis resepsi aidil dan zarema
majlis resepsi aidil dan zarema
majlis resepsi aidil dan zarema

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

195 responses to (VIDEO + GAMBAR)Majlis Resepsi Perkahwinan Aidil Zafuan & Zarema Zainal

  1. Anonymous says:

    tak ade yang lawa pon gambar gambar die

    0

    0
    • kiah senduk says:

      cantik. kiah bagi 4 bintang. Hidup ni tak perlu dengki. kita doakan sahaja kebahagian sesiapa. yang kita suka atau tak. nanti jadi cerminan kita, Jangan lupa qada qada, siapalah kita nak menilai

      0

      0
      • sayasukagosip says:

        abang nara..nape x upload gambar zarema peluk ngan nedim smbil dilihat oleh nora dan aidil…bru pnas gosip ni…

        0

        0
        • BUNGA says:

          Ha..ade tertengok pic u kat mane tah..rotikaya ke oh bulan..
          mcm tak yakin nedimm even dr belakang 100% mcm die..(xnk buruk sangke,nanti dikate dengki)
          Aidil, awal2 ko dah tunjuk dayus ko kalu betul tu Nedim..
          kalu abg zarema ke, it’s ok..semoga bahagia.

          0

          0
        • Neelofa says:

          taste aidil ada lah org2 muka tua,

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          untunglah, dapat kahwin dengan kembar kakton..

          0

          0
        • hehe says:

          bukan tu bapa zareme kah? yang dia peluk…ka saya yang silap?

          0

          0
        • Anonymous says:

          taste aidil ni mmg suka pompuan tua kan..zarema ni muka tua walaupun muda..

          0

          0
        • velagak diba says:

          Hoiii., Sebelom buat cite tah pape., Zarema ni adik angkat nedimm okeh., kalo tengok kat IG pon nedim ada komen., sebabtu dorg rapat., lantak lah!! sebabtu nora danish pon x kesah., dah mcm abg adik dah dorg.

          0

          0
        • cLn says:

          kepada velagak diba, klu Nora Danish x kisah, tp Allah kisah…..biler org tegur benda btol, jgn la nak menegakkan benang yg basah..even ko tu die hard fan diorg..klu x suka org tegur benda btol, ko diam je..jgn nak menyampuk bg pendapat yg menunjukkan ko tu buta agama…dah, malas nak ckp byk..aku pun bkn baik sgt..tp x perlu nak dangkal komen yg menegur ke arah kebaikan/tegur benda salah ni..

          0

          0
        • saloma says:

          dekat oh bulan

          0

          0
        • K.A.A says:

          baju songket biru dia cantik…

          0

          0
        • aisyah says:

          Cermin diri dulu sblm komen org lain..& melaga2 kan sesama manusia perbuatan yg berdosa

          0

          0
      • aini says:

        xdengki.. tp kenyataan… mmg xbp nk lawa la.. compare ngn rita… k bai…

        0

        0
        • kiah senduk says:

          awk mesti lawa. kiah bagi 4 bintang

          0

          0
        • Bedah says:

          Cuba tgk btol2, macam Mona Fendi..
          Cantek ke idok?
          hahahahaha

          0

          0
        • Ritu vs Aya says:

          Kalau aku komen kang, ada jer minah yg kata aku ni anti Rita. Tp Alhamdulillah, aidli bertemu jugak jodoh yg diretui ibu dan bapak. Merasa jugak bernikah bersanding. Doakan terbaik utk mereka, mereka lebih tau sapa Aidil, sapa Rita, sapa Zerema. Kita sebagai Keyboard Warrior ni dok dendiam jer

          0

          0
      • lynn says:

        tak paham aku dgn aidil ni. rita yg cantik dia tinggal utk minah yg mcm bibik indon ni? dah tu nampak tua pulak. hmm..

        apa apa pun semoga bahagia sampai bila2. kalau nak kawin besar besaran kau mampu aidil, nafkah anak jgn pulak kata tak mampu dan tak munasabah, ye?

        0

        0
        • power rangers says:

          Rita rudaini tu mmg lah cantik tapi mulut macam puaka suka aib kan laki sendiri kat media, dah tentu aidil pernah ajak berbincang, tapi rita tu yang sebenarnya takde pendirian, dulu bukan main sanggup kahwin lari, skrg seboleh2 nak mintak cerai, dia nak sangat cerai aidil bagi je lah kan..

          0

          0
        • lynn says:

          tak boleh jugak nak salahkan rita sorang. kalau family aidil tak mcm tu (tak suka dgn rita), saya tak rasa rita akan buat mcm tu. lagipun, isteri mana yg tak meroyan bila suami ada skandal dgn org lain. saya sebagai isteri faham mcm mana perasaan rita. kalau suami saya ckp dgn pompuan lain pun saya dah jealous, apa lagi suami rita yg ada affair. kalau saya, nak gila saya dibuatnya.

          0

          0
        • butterfly71 says:

          I dun condone Zarema’s actions but Rita probably a control freak. She looks rather strict n fierce. Zarema still kanak budu’ Aidil boleh anytime kelentong kelentang kan

          0

          0
        • biarlah rahsia says:

          ada sebab kenapa dia pilih zarema….cantik bukan ukuran nak bahgia..tapi dihormati….

          0

          0
        • MINA says:

          MASE MAJLIS SANDING NIE,BAJU NORA DANISH DAN KWN2 POMPUANNYE SAME DGN ALAS MEJA MAKAN…

          0

          0
      • Rania says:

        Saya stju sgt dgn Kiah Senduk. Yg pntng jga diri kita dan fmly kita sndri..

        0

        0
      • Janda Vogue says:

        kenapa la bila dah buat perangai bagai suka sangat nak cakap qada dan qadar….qada dan qadar ni terlalu dalam dan terperinci dan banyak cabang cabang ini yang aku dengar dari Ilmu Tasawuf TV Al Hijrah…para ulama pun perlu berhati hati di dalam menentu kan ketentuan qada dan qadar ni…knp org biasa biasa ni selalu sngat berhujah mengatakan qada dan qadar…berani betul…kalau kita pi bunuh org ke pi kacau rumahtangga orang ke pi rogol orang ke nak cakap qada dan qadar ke?

        0

        0
        • Anonymous says:

          aku penah dgr gak..xsalah ada qada n qadar yg boleh di ubah, ada yg dah mmg Allah tentukan. x salah aku mcm jodoh n kematian. mcm jodoh, kalau x usaha, x kan dtg bergolek.kene doa+usaha. mcm kematian, cara kematian tu bole di ubah.contoh, kalau mmg sengaja membahayakn diri n nyawa sndiri sehingga mengundang maut, sepatutnya mungkin mati dlm keadaan lain, tp mati mcm tu. ini contoh jek la.maaf kalau salah, sbb aku bukan lah pakar dlm ilmu agama ni. lebih kena tny pada ustaz /ustazah.wallahualam…

          0

          0
      • manusia biasa says:

        kenapa aku rasa bila aku tengok gambar ni macam akulah rita..
        ‘Saya terima nikahnya?’ perkataan saya tu boleh mmg boleh tapi kat sini tok kadi akan nikahkan semula jika pengantin lelaki menyebut perkataan saya bukannya aku..sekian..

        0

        0
    • kiah senduk says:

      kiah suka. kiah bagi 4 bitang. doakan kebahaguan orang lain. inssyaAllah, kita pun akan bahagia. jiwa kita pun jd bersih

      0

      0
    • cik kiah jiran mak jemah says:

      bukan dengki la..dh mmg x cantik pun…xde seri langsung…harap grand je lebih

      0

      0
    • Anonymous says:

      Muka pengantin perempuan macam takde seri. kesiannn

      0

      0
    • tak lawa says:

      nape tak lawa yer.. tua dari mamat tu gak ke? lawa lagi rita.. ceh..

      0

      0
    • dodol says:

      kesian plak aku tgok si nora ni, asyik mengengdeng anak2 orang kaya je. serius aku kesian. bukan kutuk or perli.

      0

      0
    • No one says:

      Semoga berbahagia..
      Tapi entahlah. Saya non muslim. come on, is it too hard for you? saya jelous dengan kamu, yang sebenarnya boleh fokus dengan satu agama dan Tuhan masing2..sedangkan saya, masih tercari2..masih meragui itu dan ini. saya jelous tengok orang lain yang bersungguh2 memuji Tuhannya, dan saya? masih tenggelam dalam arus pencarian. Kamu yang sudah yakin, kenapa tiada beza antara cara hidup kita?? Kamu kata kamu percaya, tapi tindakan kamu menunjukkan yang lain. Don’t u want to be in heaven? I want! but i still searching for it.. it is not that easy for me. You found it, but yet you didnt take care for it, what a pathetic life. hmm..membebel di blog gosip artis,.. sorry.

      0

      0
      • Rania says:

        I agree. This is what we call they have no life at all!..Tk kawin salah apabila dh sahkan ikatan pun salah!
        Siapa kita nk perli org, kita perli mcm kita perli kekuasaan Allah yg mencipta umatnya dalam apa bentuk sekali pun sbb itu adalah kebesaran dia. Semua manusia yg diciptakan Allah samada dia hodoh ker cantik ker sllunya ada kelbhan dan kekurngan msng2..
        Tolong lah ukur diri sndri dulu sblm mngukur org lain..bkan pengantin ni yg kesian sbnrnya yg buat komen mengutuk ni yg kesian sgt! Aper2 pun jdoh prtmuan dan prpshan semua dtangan Allah..Isthighfar ler!

        0

        0
      • AYOYO says:

        No One —> sy percaya pd Tuhan sy.. n mybe sume org percaya Tuhan masing2.. tp kalau nk mencari jawapan tentang agama, i guess this is not the rite page lah…okey.. sory ye….

        0

        0
        • no one says:

          i’m not saying that im looking for the answer here..pffft
          sebab page ni ramai yang jenguk, saya join sekali dan dalam masa yang sama, melihat pikiran manusia, dan ya, melihat berapa ramai yang mudah salah faham, bla3.. yang mana, membuat saya tahu, saya xnak jadi macam org2 tu. no need to guess, memang bukan page yg tepat. saya dah cakap, saya cuma membebel.

          0

          0
        • Rania says:

          Well, smuer komen kt sini almost brbunyi menghina, tk puas hti, menyebelahi bbrpa phak, membangkit yg sdh berlalu..apa kita lupa ker kita dicipta olh Allah? I know this is nt the right page nk ckp psal hukum or kprcayaan kpd Tuham, but as some pple sd tk salah kita menegur ke arah kebaikan. Aidil dan Zarema msng2 mpunyai hak utk mlayari khdupan, dua2 mpunyai masa depan. Kalau asyik nk hentam mereka brdua smpai kiamat pun ko org tk kn hbs2 nk kutuk. Sama spa pun mrka brjdoh klu hti tk suka ttp gak mgutuk.Kita tk tau crta sbnr msalah rmhtnga org. Yg prnh hdup brsma tu hnya Aidil dan Rita sja yg tau rahsianya, mrka yg hdup sbumbung,sekatil dan mkan semeja, crta yg lain2 tu mngkin dh dtkok tmbh yg bnar dtiadakan yg tk bnar diadakan..wallah hu aklam bswab..Aper2 pun kita doakan yg tbaik utk mrka brdua.

          0

          0
      • saudara baru says:

        Hai dear.. Jgn dpandang agama islam itu pada orang2nya/umat2nya k. pandanglh islam itu pada agamanya bpandukan al-quran. In Shaa Allah.. Umat akhir zaman memg sensitif dgn kslhn.. Sbb ada yg mngaku islam walhal bukan sperti islam.. tp x semuanya sma..hnya sgelintir sahaja.Alhamdulillah..teguran anda mgkin akn mnyedarkn sgelintir umatnya.. In shaa Allah..

        0

        0
      • mimiyangdivine says:

        not sure the answers you are looking for can be found here, love..

        0

        0
      • John Carter says:

        Haha..Wrong place la No one..if I were to know more about ur religion, I would go to church, not night market..or some muslim extremist bcoz they will shoot me..I wonder how u can survive in this world.

        0

        0
      • maria says:

        No One, u said u’ve been searching for the truth..meaning it concerns yr faith (which is like the situation of MH370 now..uncertain & confused)..and comparing yr searching with comments in a gossip blog is not a good move and not a good comparison..why dont u compare yr faith searching with something good, for example, usrah or talk or debate by Islamic scholars like Ustaz Zahazan Mohamad, Dr. Zakir Naik, Ustaz Hussin Yee, etc? U can also search for scholars of other religion..Teaching of Islam is complete..but being human who always commit sins, the Muslim can sometime or all the time be at the wrong side of the teaching..gossiping is one of them..maki hamun are also part of them..what u see in this blog are not Islamic..thus u can see there are variety of comments..some just spread hatred, some wanna smack someone..some trying to create fitnah..some love to spread fitnah..some trying to rectify any harm done..some trying to berdakwah..yada yada yada..so, dont u feel ackward u started yr faith searching journey at a gossip blog? look for a proper person and learn..then compare..belajar ni sama sekali tidak akan merugikan sesiapa pun..

        0

        0
        • No one says:

          this is what we call smart or trying to look smart,.
          Come on guys.. i am not saying that i am looking for the answer here. oh my oh my… (face palm). i’m just a sinner that came across this page and then speak something inside my mind. only idiots come here for the answers. my point is, nah nevermind,.. yang paham, akan paham. whatever. i never compare what inside my mind with the comments here. to saudara baru, you are smart, cz u can understand what i wrote,. oh ya, i also didnt look at their lifestyle to find the truth, i’m jz wondering why there is no difference between u and me. if u know what i mean. oh my..

          0

          0
    • wuteva la hai says:

      xcantik luaran xape pon’ yg penting dalam cantik… kite tak tau’ mungkin zarema ni orgnye baik hati’ sopan santun’ lemah lembut’ n taat pada suami… itu paling penting dalam berumah tangga selain mentaati suruhan Allah swt…
      hidup ni xpayah nak dengki mendengki n fitnah memfitnah..

      0

      0
      • pengacau says:

        if zarema ni taat pd suami, dia xkan jadikan suaminya seorang yg dayus pada hari perkahwinan mereka… tak menutup aurat, dedah sana sini… apakah?? fact! sy p0wn bukan lah baik sgt tp insha Allah skg ni sdg menuju ke arah yg lurus.. semoga sesama lah kite.. harap3 Aidil dpt membimbing isterinya zarema ke arah kebaikan. jadikan penglaman yang lepas sebagai suatu pengajaran..

        0

        0
        • Hubby says:

          Rita dah tutup aurat ke? The answer is ‘not yet’… 2×5… Cantik luaran bkn ukuran kebahagiaan k… Dah cerai smp 2x, mst lah EX2 nye x bahagia coz x tahan dgn keceluparan nye

          0

          0
        • Mak Mertua Kasim Selamat says:

          Mana2 lelaki kt sini or pompuan2 kt sini yg ada abg or adik lelaki, pegi le pinang si rita buat bini or kakak ipaq or adik ipaq…. Hahaha berani pegi la…. Huhu…. Aku tidak lah… Nauzubillah…. Mulut celupaq, ketegaq, cepat melenting, baran, x tau jaga maruah laki, aib keluarga mertua satu malaysia, besaq kepala, keras hati…. Kuat meroyan… Huhu… Takoootttt…. Dua kali kawen, dua kali cerai… Alasan yg sama kunun laki tu “ank mak”… Ngan 1st husband dlu pun mcm tu gak si Akhbar tu… Haiii la rita klu ko x berubah kawen kali ketiga esok pun lagu tu jugak lah… Tp rasanya ko mmg x berubah kot… Tak tau la aku… Suka hati hang la rita hoiii… Laki takut ada bini mcm singa betina hang tau ka…

          0

          0
        • Chucks says:

          Mak mentua kasim selamat, hang dok sama ngan rita ka dulu? Kemain lagi ko kutuk rita bagai. Mesti hangpa nie adik beradik si laki Bacul tue. Si Zarema tu baek sgt ka? hang tau dok sejarah hidup Si Mona Pendi tue ka?Social bagai segala….naik club turun club..baju singkat sana sini. tukar jantan bagaikan tukar baju. nasib ko lah Aidil…nak sgt betina dara..Nah…amik kau.. Kahkahkah… rita x heran pown dgn Si bacul tue…

          0

          0
      • nur says:

        mentaati suruhan Allah?
        majlis perkahwinan dah mcm org barat.
        borjoget sana sini..bergelek sana sini time kahwin.
        berpeluk dgn org bukan Muhrim.
        Jangan pandang enteng pada hukum Allah

        0

        0
    • Olga says:

      PIC NO 3 DAN NO 4 MUKA ZAREMA SEBIJIK MCM NYAH,SAPA SETUJU LIKE!!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      muke zarema ade ckit2 cm muke memey…tang mulut

      0

      0
    • gossipgurl says:

      ok la memang zarema ni rampas aidil.
      tapi tengok video ni, memang betul. bercinta la, berkahwin la atas restu keluarga.
      insyallah , semua gembira. sama ada gembira atas kesakitan orang lain or tak, yang penting, tengok wajah ibu ayah, cukup sekadar mak ayah happy, insya allah, bahagia.

      aidil, kalau xnk ingat rita, ingat anak cukup la. bagi nafkah seeloknya. budak sampai bila2 akan minum susu, sampai bila2 perlu diberi kesihatan, pelajaran yang baik2.

      zarema pon bukan orang susah, aku jamin, tak pernah sehari dalam hidup dia, dia bukak wallet n kira duit n hitung cukup atau x duit tu untuk tunggu gaji akan datang, even catu duit pon aku yakin tak terlintas dalam fikiran dia. kau boleh aturkan duit kau, jangan risau.

      0

      0
    • Olga says:

      MUKA ZAREMA MCM NYAH NUR SAJAT FARIZ JE HAHAHA YG MENANG MISS PONDAN ARI TU

      0

      0
    • taksukai says:

      Hehhehehehehe isteri aidil yang baru ni macam pondan tua..ketulahan barang kali c aidil ni oleh bekas isteri dia dan anak2 nya. Dapat isteri baru berwajah macam Pondan Tua..tu lah aidil Tuhan dah kasi yang baik anak yg cantik tak pernah bersyukur..sekarang pilih punya pilih dapat pondan tua..harap2 dapat anak nanti jangan wajah seperti mr.bean ye…

      0

      0
  2. mooormoor says:

    hmmmm… cantek ker???

    0

    0
  3. konah says:

    ohh

    0

    0
  4. richard says:

    muke tua je ..

    0

    0
  5. azni says:

    mcm mulut joker jek zarema ni.. opss..

    0

    0
    • needy says:

      Astaghafirullah… ciptaan Allah. Kecantikan bukan jaminan kebahagiaan. Bila mengeji, ingatlah semua itu boleh berbalik kepada keturunan kita.Nauzubillah

      0

      0
  6. gg says:

    erkkk…

    0

    0
  7. ina says:

    lawa lg rita

    0

    0
    • rita royani says:

      rita tua kutuk muka mcm ahli sihir. lawa lagi zarema.

      0

      0
    • Octopus Olympus Octavius says:

      jgn berfikiran seperti org bodoh..manusia berkahwin untuk mengembangkan zuriat yg halal dan isteri yg soleh serta mendatangkan ketenangan pada suami..bukan stress apabila bergaduh 24 jam, mcm masa kahwin dgn rita dulu..so, fikir guna otak, bukan buku lali

      0

      0
      • lolipop says:

        sy sokong….

        0

        0
      • nur says:

        jangan ckp org lain berfikiran bodoh kerana anda sendiri menampakkan kebodohan anda sendiri.
        isteri yg solehah?? cuba lihat gaya hidup mereka?
        pokok pangkalnya hidup berkeluarga kena saling bekerjasama dalam membina institusi keluarga. pokok pangkalnya suami tak perlu lari dari masalah. kalau tujuan utama berkahwin kononnya nak ketenangan, baik anda jangan berkahwin.
        ingat balik tujuan berkahwin? tanggungjawab dan perintah Allah.

        0

        0
      • YND says:

        ISTERI SOLEHAH????? KO BIAR BETUL???

        0

        0
        • needy says:

          Jgn ceoat menghukum org. Dulu masa Mizz Nina kawin dgn Noh, ramai mengata Noh akan hanyut, kawin dgn org kaya yg sexy dan hidup macam org kafir. Hakikatnya kini, dia lebih baik dari kebanyakan kita, sehingga Noh pun segan kerana HAJAH Mizz Nina begitu komited dgn agama. Manusia boleh berubah. Tak baik hari ni bukan ertinya takkan dapat hidayah, Baik hari ni tak semestinya pengakhiran pun baik. Wallahualam.

          0

          0
      • gegels says:

        berkat kena mulakan dari awal.. bukannya bila dah masuk dalam perkahwinan tu baru terhegeh2 nak cari berkat. but okaylah.. inilah yang mak bapak dia nak sangat semenjak dulu. kahwin naik tandu bagai kemudian sebahagian lagi mcm majlis orang barat. berkatlah tu.. dapatlah dia isteri solehah yang menenangkan jiwa. Allah temukan kita dengan jodoh SESUAI dengan siapa diri kita dan siapa kita mahu.. bekas isteri dia penuh dengan segala macam keburukan sehingga perlu dibuang mcm kain buruk. serupalah dia membuang amanah Allah begitu saja. SUAMI dan ISTERI ada fungsi masing-masing dalam rumahtangga. kalau isteri terpaksa bertahan sendirian tanpa sokongan suami.. apa jenis lelaki macam tu??

        0

        0
    • NOR says:

      lawa je buat pe..tapi mulut celupar…..

      0

      0
  8. Cha says:

    Nora danish, whose husband previously snatched by another woman, now celebrating her friend’s wedding, her friend who is also a husband snatcher.. Irony much

    0

    0
  9. noni says:

    Teman cuma ulang tengok pintu gerbang Kg Idaman je…hehehe…

    0

    0
  10. syikin says:

    mona fendi idup lg ke?

    0

    0
  11. Rojak ayam says:

    Secara jujur..Rita lebih cantik..lebih manis. Disaat bekas suami sedang bergelak ketawa meraikan perkahwinan…Rita masih tersenyum manis dgn anak2nya mengucap selamat malam di Instagramnya… Indahnya gambaran yg diberi..tidak terjejas emosi dirinya .. Aku tabik pd dia… Kekuatan yg ditunjukkan walaupun didalm hatinya hancur…harus kita puji. Biasa dulu dia emo2… ngamuk2… pantang ditanya..terus komen pedas2…. skrg..dia lebih bahagia dgn anak2nya.. Aku masih harap Aidil tu kembali pada Rita.. sebab tiada apa yg istimewa yg ada pd bini baru dia… selain KAYA. well..RIta… you go girl… Keep it strong and smile ok…

    0

    0
    • Anonymous says:

      suami? bekas suami

      0

      0
    • sibuk betul org hati busuk kat sin says:

      jealous ha ha ha

      0

      0
    • sedih says:

      yup benar.. terbyg kalau sy berada di tempat anak anaknya.. dah dewasa tau apa yg terjadi semua.. baca benda ni.. mesti rasa sedih sangat sangat.. dan xtau nk anggap ayah kandung sebagai apa.. walaupun ye la ni semua takdir yg Allah sudah tentukan.. tapi.. hmm.. papepun.. congrats aidil & zarema.. but aidil.. tolong jgn lupa anak anak ya.. tu amanah Allah.. darah daging kamu..

      0

      0
    • saya seorg pemerhati says:

      kalau boleh tak nak Rita kembali pada Aidil sebab Rita deserve dapat yg lebih baik.. biarlah dia merasa disayangi mak mertua serta family suami… So Rita.. sekarang memang Tuhan nak bagi you sedih and ex husband gembira.. tapi percayalah setiap rintihan kita pada Tuhan pasti ada pulangan drpNya… just jangan putus doa… Seorang suami, walau teruk macam mana pun perangai isteri tp kalau pandai dia memperbetulkan dan memperbaiki perangai dan akidah isteri, InsyaAllah si isteri pasti akan berubah… contoh paling dekat.. Wilma Muhammad .. tengok kehidupan dia before married and after married.. Mizz Nina pun.. kehidupan mereka sgt bersosial even mulut tak seteruk Rita.. tp berjaya berubah kerana si suami pandai membimbing isteri ke arah lebih baik.. so kepada lelaki kat luar.. kalau isteri isteri you perangai teruk.. dont blame your wife.. blame yourself sebab tak pandai mencari jalan bagaimana nak kembalikan isteri ke pangkal jalan.. kdg2 lelaki ni sombong kat Tuhan xnak berdoa lembutkan hati si isteri..kalau dgn Tuhan pun dah ego, inikan plak sesama manusia..

      0

      0
  12. WOW says:

    Rumah dia macam istana uoolllss

    0

    0
  13. azni says:

    dlu aidil pon kan main janji ngn abg rita.. ayat2 laki bini poyo.. ni baru permulaan yer.. berdoa jek.. pastu pgantin berjoget terkinja2 mcm berok.. opsss

    0

    0
  14. abc says:

    Kompang dipalu pengantin baru
    Duduk bersanding tersipu malu
    Kompang dipalu pengantin malu
    Moga bahagia ke anak cucu

    0

    0
  15. qsera says:

    zarema ni sape??

    0

    0
    • Anonymous says:

      perampas suami orang. laki nya dulu tak menyempat nak bercerai dah berskandal. puii.

      0

      0
      • lantak korang says:

        betul betul~ keluar rumah tak ingat ank bini psl c betina ni lah~ lps tu jatuh kn talak pakai SMS~ apa pengecut punya jantan c aidil ni~ aku liat takde seri pun majlis nyer ni~ of coz lah mak bapa di happy coz betina ni ank dato~ duit kepuk2 bkn mcm c rita tu~ org biasa janda plak tu before kawin ngan aidil tu yang mak bapa c aidil ni tak restu~ ni zarema ni confirm ker DARA before kawin ngan aidil? wallahualam

        bahagia atas derita org lain tak kn kemana lah~ dulu ea2 menidak kan sekarang dh kawin HEBAT tul~

        0

        0
    • Anonymous says:

      zarema ni anak kepada arwah dato’ zakaria@zainal bekas ADUN Pelabuhan Kelang..dulu penah jd isu rumah istana kt Klang tu..

      0

      0
      • pagar ke pegar says:

        betul..buat mahligai tp xminta kelulusan plak tu…teringat masa press conference Adun tu nangis2 mcm dia plak kena naya. kaya tp salah guna kuasa apa gunanya

        0

        0
  16. akus says:

    congrats ullosss!!! so sweeeettttt…semoga kekal hingga akhir hayat

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Alhamdulillah, moga pasangan ini dirahmati Allah. The past has been there all along, reminding us. This time, maybe, hopefully, against all odds, you will get it right…
    Luvvv speach from his brother, sob2…

    0

    0
  18. hhDD says:

    sorry la..sy masih tak paham kenapa org asyik nak membanding2kan muka, ye tahu rita lg cantik dr zarema, tp xperlulah sampai asyik nak cakap muka tua lah, mulut joker dan lain2…kan ke semua tu Allah yg cipta, adakah kamu mahu mengutuk ciptaan Allah?…sudah2 la…move on…doakan yang terbaik…

    0

    0
    • Miss M says:

      sbb manusia bila dah bergossip, tak kira kedudukan, pendidikan, pangkat, harta, etc akan dilalaikan oleh iblis untuk mengutuk, mengeji, membanding, etc secara berlebihan, malah out of context!..sedangkan nilai2 yg dicari oleh pasangan lelaki & perempuan dalam sesebuah perkahwinan adalah jauh berbeza dari apa yg mereka2 ini komenkan disini..apa lah kaitan nya perkahwinan dgn physical pengantin? pengantinperempuan cantik atau tidak di mata kita, apakah kamu fikir pengantin lelaki peduli? yg penting adalah ‘cantik di mata dia’..kalau pun secara lahiriahnya Rita nampak lebih cantik, namun apakah kecantikan isteri menjamin kebahagian rumah tangga? Yg penting, Aidil nampak ‘sesuatu’ dalam diri Zarema..apa yg dia nampak, itu hanya dia yg tahu..nilai2 penting dalam memilih calon isterinya hanya Aidil seorang yg tahu..jadi tak perlulah nak mengutuk mengeji berlebih2an..apakah kamu mahu nanti kamu sendiri berkahwin dan org lain membanding2kan kamu dengan bekas gf suami / bekas isteri suami / sesiapa yg lain? jadi beringat sebelum Allah bayar cash pada kita..

      0

      0
      • Bedah says:

        Jah… ruangan gossip tak sesuai utk uols ;o)
        Name pon blog gossip jah! What do u expect?

        0

        0
        • hhDD says:

          sy expect para pembaca bercakap yg baik2 shj..jangan asyik menuding jari, mencari salah org je, mengutuk dan menghina…kita pun tak tahu mcm mana kehidupan kita nanti kan? paham BEDAH?

          0

          0
        • Bedah says:

          hhDD,
          Blom ada ruangan gossip sebegitu.. Hahahahah..
          Chill lah.. sit back rilex, enjoy reading those comments!
          Tak suka close page ni, baca wikipedia ;o)

          0

          0
        • Semah says:

          Jah, nak bergosip pun bukan semestinya mulut jahat kot.
          saling ingat mengingat lah jah oiiiiii

          Jiranmu,
          Semah.

          0

          0
  19. naruto says:

    Pas tgk video tu rase nk muntah plak..
    siap terkinje2 berjoget bagai tue mude..
    ishhhh!

    0

    0
  20. Pening aaa... says:

    “Kerana anakanda amat yakin akan redha Allah dalam keluarga baru anakanda”. Ucapan Aidil masa akad nikah dlm video tu. Klu aku kat tempat Rita, luluhnya hati aku dgr… seolah2 perkahwinan dia dulu xde keredhaan Allah langsung! Skrang baru ko nk igt psl redha Allah la Aidil? Dulu masa kawin lari tak igt plak redha mak ayah, redha Allah. Yakin sgt ko Allah redha perkahwinan baru ko ni dlm keadaan majlis penuh terkinja2, dgn geng demorian crew yg bajet happening tapi hakikatnya semak tu!!! Dah tu, ko ngelat2 dgn nafkah anak2 ko, Allah redha ker??!!! Pening aaaaaaaa……………

    0

    0
    • Aku cuma nak menegakkan satu perkara di sini walaupun aku tahu mereka dah bahagia berumahtangga sbb mereka ni tak habis2 dgn restu, restu, restu. Ya betul restu org tua mmg penting, penting dari segala2 nya. Tapi kita juga tak boleh ketepi kan ketentuan Allah. Tak kisah lah siapa punya angkara bila berlaku perkahwinan yg membelakangkan keluarga. Tapi aku nak tanya, kalau dah berlakunya perkahwinan sedemikian rupa, walhal ianya sah dari segi agama dan sah di mata ALLAH, siapa kita utk menidakkan perkahwinan itu. Walhal Allah yg sebesar besar nya, menerima perkahwinan itu. So kalau org tua dan keluarga tak menerima perkahwinan itu, adakah mereka merasa mereka tu lebih mulia dari ALLAH. Tepuk dada tanya selera. Kalau seorang lelaki meninggal kan isteri dan anak2 sehelai sepinggang dan tidak menjalankan tangggungjwab nya sbg pemimpin keluarga, boleh kah di jadikan alasan perkahwinan atas dasar tiada restu ibubapa juga. C’mon lah, stop with this “RESTU” nonsense kerana dgn sbb restu juga kau jadi kan alasan utk berpoya-poya dan membelakangkan rumahtangga kau dulu. Aku bosan dgn perangai lelaki yg kurang matang mcm gini. Cakap je kau kurang matang dengan perkahwinan sebelum nya, sbb itu byk kekurangan utk membimbing keluarga, FULLSTOP. Org pun akan stop pertikaikan … sbb org tahu masing2 punya kelemahan… ni tak habis2 dgn restu, restu, restu…… sincerely I hope this boy will grow up .

      0

      0
      • aku says:

        damn true and well said ‘PLS GROW UP!!’ 17 March 2014 1:03pm

        setuju sangat2 dengan kata anda..tak kisahlah kau dah kahwin baru.and semoga berbahagia hingga akhir hayat..tu doa ku sesama islam..mohon kau tu matang lah..jangan jadikan alasan restu redha segala tu sebab tu kau gagal dalam perkahwinan yg lalu..kau kawin kat siam tu pun bukan paksaan sape2..aku bukan juga peminat rita. tapi sebab rita tu wanita..aku simpati sgt2..kau tinggalkan perempuan yg sanggup lari kahwin dengan kau kt siam tu tanpa majlis grand,tanpa baju kahwin grand,tanpa mas kahwin grand,tanpa barang hantaran grand TANPA usaha yg luar biasa untuk pertahankannya..

        aku sentiasa tak faham dengan lelaki yg menggunakan alasan takde restu orang tua ni untuk gagal selamatkan perkahwinan yg lalu.

        hoh

        0

        0
  21. noor says:

    bt kenduri nk dptkan pahala @ dosa?
    kenduri perkahwinan ke syurga @ kenduri perkahwinan ke neraka?

    0

    0
  22. EDE says:

    x nmpk seri pengantin…

    0

    0
  23. kuetiau busuk says:

    Tak pernah setuju dengan perkahwinan yang tidak direstui orang tua. Dah banyak contoh perkahwinan yang tidak direstui banyak yang tidak kekal. Isteri atau suami boleh dicari ganti tetapi bukan ibu dan ayah. Tidak pernah tahu apa yang berlaku sebenarnya di dalam perkahwinan aidil dan rita, tetapi kalau tiada restu hidup memang tidak akan senang. Doa orang tua yang melahirkan kita adalah yang paling mujarab. Apa-apapun itu cuma sejarah dan semoga perkahwinan kali ini yang mendapat restu keluarga kedua dua belah pihak akan berkekalan. Untuk Rita, dugaan yang Allah turunkan adalah bukti Allah sayangkan kita. Ada hkmahnya.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Merasa ler aidil bersanding dan diraikan. Dulu kan kahwin lari. Tuler, dulu buat keputusan belakangkan family.

    Bety rahmad tu pasal muka cam tak mandi

    0

    0
  25. Anonymous says:

    dh malas nk komen lebih2…dia org pn dh kawin dah..memg x d nafikan y zareema ni x berapa lawa..tpi mane tahu dia boleh jadi isteri y terbaik buat aidil n wat rita plk mgkn ad jodoh y lebih baik dari si aidil ni …..

    0

    0
  26. Mia says:

    xtau la ak sorg je k tgok ND ni setiap kali tgkap gambar, ketawe cm buat-buat..buat2 happy?

    0

    0
    • Sazzy says:

      ND kalau dia selfie..mmg comel n cantik je gambo yg dia snap…tp kalau dr lensa camera org lain..kenape tak lawo mana? aishh…

      0

      0
  27. BOLA MANISS says:

    perjalan hidup manusia ni mcm budak darjah satu buat karangan. mmg byk yang “cikgu” kena betulkan. mcm tu la jgak kehidupan manusia, kita merancang, Tuhan yang tentukan mengikut keperluan, bukan kehendak semata-mata. Allahualam.

    0

    0
  28. aziah says:

    Pening aaa… says:

    March 17, 2014 at 12:07 pm

    tak payah nak manipulate ayat Redha tu. dia bukan cakap dia Redha atau tidak mendapat keredhaan dr Allah sblm ni. dia cakap psl current situation.

    0

    0
    • Pening aaa... says:

      Sbb dia sebut situ redha Allah dalam KELUARGA BARU anakanda. Hinting that keluarga lama dia tak diredhai sbb tak dapat restu keluarga. Takde makne der aku nk manipulate ayat budak tak cukup matang tu.

      0

      0
  29. Saya says:

    Mybe luaran die cantik dr rita, tp mane tau dalaman die laaagggiiii cantik dr rita..

    0

    0
  30. Rose is flower says:

    Moralnya : Kepada wanita2, jangan ikut kalau lelaki ajak kahwin lari. Bahgia tak kemana, derita kita yang tanggung.

    0

    0
  31. 5-1 jawapannya 4 lahh says:

    joget lambak? hmmm..buat majlis biarlah majlis yg mendapat berkat..bukan majlis yg penuh maksiat..mulanya sebuah rumahtangga ditandai dengan majlis mcm mana yg kita mahu?

    0

    0
  32. Mama says:

    Pompuan ni hodoh je, hodoh pn hodoh lah, yang penting KAYA, anak dato’

    0

    0
  33. Nur says:

    Alhamdulillah meriah perkahwinan Aidil & Zarema,semoga bahtera kalian akan kekal hingga jannah.Sebak tgk masa abg Zarema nak lepaskan adik dia pd Aidil.

    0

    0
  34. cleopatra says:

    Beautiful wedding… semoga bahagia….

    0

    0
  35. sofea jane says:

    eeuuuwwww……tuanye pompuan ni….mcm mona fendi plak tu……takde taste lgsg la idil ni…

    0

    0
    • dinda says:

      saudari jaga sikit mulut tu… klw saudari sedar saudari tengah kutuk ciptaan Allah.. saudari rasa saudari ni cantik ke?.. kekal ke kecantikkan tu?… ingt klw Allah nak kasi cash..mana tau.esok saudari accident muka jadi buruk… biar cantik di hati jgan rupe cantik tapi akal zero!!

      0

      0
  36. Anonymous says:

    Tahniah! Semoga jodoh berpanjangan n bahagia hingga ke Syurga. Ini semua takdir yg maha esa … paras rupa bukan ukuran kebahagiaan … keserasian, hormat menghormati, pandai menjaga maruah suami/keluarga dan jgn melawan cakap suami … insya allah bahagia dan berkekalan hendaknya…aamiin ya rabalalamin.

    0

    0
  37. kaki gosip says:

    selalu kan dalam kehidupan ini,orang yang selalu menyakiti atau melukakn perasaan orang lain,selalu lebih dulu bahagia..mgkin kah fitrah kehidupan,.kebahagian sebenar milik bersama ALLAH,.Dia sahaja yang tak pernah mendukacitakan kita,.be positive,.ape yang ada sekarang ialah ape yang kita perlukan dari apa yang kita inginkan,.segala takdir dariNya,.mgkin bkn perkahwinan sahaja perkara yang membahagiakan dalam hidup ini..tipu la kalau tak cemburu melihat keluarga bahagia orang lain,.tapi kenalah kuatkan hati,semoga kebahagian hakiki milik kita#nota untuk diri

    0

    0
  38. Anonymous says:

    persembahan video yg menarik tp nape hati rasa sayu dan sedih plk bila tgk wpun smua org dlm gamb tu hepi. npknya majlis ni sgt mewah. sy yakin aidil mampu bg nafkah yg mencukupi utk anak2nya. jgn nak berkira sediakan tpt tgl yg selesa, makan minum dan belanja skolah anak2. tpt jatuh lagi kan dikenang ini kan pla tpt pnah berkasih sayang. jgn lupa pada pengorbanan bekas isteri yang pnh melahirkan anak utk kita.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ya sepatutnya bagilah RM5 ribu kat Rita, sebab dia nak beli mainan dan bercuti penting utk budak2 tu membesar…bodohnya statement nak mintak byk2 mcm la hidup dlm keluarga yg kaya…da rezeki ko bersama Aidil setakat tu redha jer…sebab kan mulut ko semua org mencaci Aidil…Apa yg Aidil bagi lebih lagi cukup..kalau kau kena mcm AC Mizal baru padan muka ko dia bagi RM150 jer sorang anak

      0

      0
      • Anonymous says:

        ngko ni si zarema ke? pada muka engko cakap???tak tau ke kasih sayang tak sama nilai dgn wang ringit? dr kecik mereka tak rasa kasih sayang si bapak dan tak merasa waktu yang berharga dalam satu keluarga yang lengkap (ada ayah+ibu+anak) apa salahnya rita mintak mcm tu? lgpun aidil mmg mampu, tak npk ke betapa mewahnya mreka kawin? fyi, sy pnh tgk payslip pemain bola di sebuah negeri. pemain ni lbh junior dr aidil tp gaji dia RM11K beb. maksudnya…gaji si aidil lbh byk dari itu. rita pun bukannya banggang minta rm5k klo tau yg si aidil ni tak mampu.

        0

        0
  39. Mawar jingga says:

    No worries, what goes around comes around. Dalam dunia ni Allah bayar cash. Tak perlu tunggu mati. Tungguuuuuuuuuuuuuu

    0

    0
  40. benci mamat poyo says:

    mun kau tok pandey bercerey dudi hari..ku kobek ajak lah..
    walaupun dah jodoh..kita siapa manusia mau persoal…tapi sokongan tetap pada Rita n the kids..my prayers with u Rita..God Bless….aammiin…

    0

    0
  41. Anonymous says:

    START VIDEO TGK OK PAS 2 JADIK MENYAMPAH PLAK TGK PENGANTIN DOK TERGEDIK MENARI TERKINJA MCM KERA…….

    0

    0
  42. bobo says:

    ohhhhhhh..KAYA rupanya..patut laaaaaaa~

    0

    0
  43. diane says:

    menangis air mata darah sekali pun memang tak boleh ubah apa.

    for rita, mesti ada rasa menyesal dalam hati skit. its okay, jadikan pengajaran. satu hari nnt awk akan jumpa imam awk. mungkin esok, mungkin mggu depan, mungkin tahun depan. we never know. chin up!!

    & for aidil, dah kawin baru jgn la lupe anak2. kawin pun grand haa. tak kan nafkah anak tak mampu.

    0

    0
  44. Kak melah simpang empat says:

    agak sayu gak ler tgk caption ” aidil love zarema ” disitu…sepatutnya nama yang tertera should be aidil love rita…. sobsss2

    haku xmo ler komen bab muke zarema..ikhlas mmg rita lebih cantik..tpi cantik itu bukanlah segalanya bagi aidil..lelaki nakkan wanita yg beri dia ketenangan…kalo wajah zarema yg beri dia tenteram dan aman, siapa kite nak pertikaikan ye dak?

    0

    0
    • Baba Nyonya says:

      kalau kamu boleh menerima konsep ‘ketentuan Allah’ dan ‘ciptaan Allah’ dalam bab muka zarema tu, kenapa kamu tak boleh guna pakai konsep sama dalam bab caption “aidil love…” tu? semuanya ketentuan Allah..diizinkan oleh Allah..termasuklah cinta dan kasih sayang Aidil pada Zarema buat masa ini..jadi siapa kite nak pertikai ye dak?

      0

      0
  45. lulu says:

    Mka zarema ni lau bermekap nmpak makin tua la plk

    0

    0
  46. Bedah says:

    Jelmaan Mona Fendi ;o)

    0

    0
  47. im says:

    Hope zarema boleh terima anak2 rita macam fasha terima anak nora :p

    0

    0
  48. AAK says:

    Allah itu maha adil. Jodoh yang baik utk org yang baik.

    0

    0
  49. Antoo kumkum says:

    Ade aku kesah ko nk kawen ker telangkup ngan sesape?yg heran Aidil kata syg anak2 tp xde pun dorg dlm majlis bahagia niiii…emmmmm ckp mmg la senang baiii, zahirnya ko sdr la yg jawab…naik meluat ngan org yg ckp xserupa bikin mcm ni puihhhh

    0

    0
  50. KakNgah Gangster says:

    Yang Rambut Panjang Blonde tu Dynas ke…dia pun geng ‘mulut lebar’ ni ek?…ke dia pun bakal announce ke mahkamah lepas ni…

    0

    0
  51. Kay says:

    dulu rita kutuk mak bapak laki dia..korang kaw2 kutuk rita…sekarang aidil tayang bini baru dia korang kutuk tua la bagai. doakan jelah biar si rita tu yg dok kecundang 2 kali dlm arena rumahtangga jumpa org yg baik sudi hidup dengan dia sampai ke tua…dan doakan juga si aidil ni jadi bapa yg baik dan suami yg baik pada isteri baru dia ni yg korang claim tak cantek ni…

    0

    0
  52. liza79 says:

    umak aii.. or maybe dia nak merasa bersanding kot? hehehe

    0

    0
  53. minah sendu says:

    adakah AIDIL mempunyai hati..disaat bekas isterinya berjuang cari rezeki utk anak2..xterbayangkah muka anak2 dia yg masih kecik..video di atas membuatkan aqu sedih sampai terkelu..kegembiraan dlm tangisan org lain. apa2 pon semoga berbahagia..belajarlah dari kesilapan..

    0

    0
  54. minah jambu merah biru says:

    tk cantek langong si pengantin pompan ni ! si aidil pulak bile tk jadi pengantin muka dia hensem..bila dh jadi pengantin tk hensem pulak muka dia kena sumpah ke ????? ape2 pon semoga bahgia..

    0

    0
  55. aku says:

    patut lah family aidil RESTU, coz zarema org kaya, bapa pangkat datuk….patutlah RESTU…rita xde RESTU coz dia org kampung biasa, org kebanyakan, hanya pelakon sahaja….patutlah kawin dgn rita xde RESTU, tp kawin dgn zarema ada RESTU….alahai macam citer antara DUA DARJAT lak….

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      agak Nye mase rita lm kawin ngan si aidil mintak restu ngan mak bapak dia tk restu babtu la aidil ngan rita nikah kt Thailand…bila aidil rita balek nikah dari Thailand mak bapak aidil lagiiiiiiiiiiii tk restuuuuuuuuuu pastu ada pulak yg cocok mak bapak si aidil ha lagi lah mak bapak aidil membuak2 bencikn si rita huh ! tkpe rita akan temu kebahgiaan dia sendiri…yg penting aidil tk lupa pada nafkah anak dia bulan2 !! lov u ritaaaaaaaa..

      0

      0
  56. redroses says:

    Sudah-sudahla tu mengutuk, diorang pn dh kahwin. Dan hentikanlah cakap tentang rupa fizikal pengantin perempuan, kalau ye pun tak suka, dia bukan nikah dengan anda. Tahniah buat aidil dan zarema. Diharap aidil tak lupakan anak2. Buat rita, saya yakin hidup anda akan jauh lebih bahagia tanpa bersama aidil. Semoga bertemu jodoh yang lebih baik. InsyaAllah.

    0

    0
  57. restu hangguk nko... says:

    Mula2 tgk video..time akad nikah nangess bagai.pahtuu…ambek nko..sekor2 mcm berukk..trkinja2 !!! Restuu la sgt..restu manusia yg diambik kira.majlis yg trkinja2 trmasuk makcik2 sama2 naik shekh..Allah redha ke tak..diorg tak amek kira dahh..

    ** sungguh aku tak paham !***

    0

    0
  58. easy says:

    PLS GROW UP punya komen kat atas mcm surat karangan…hahahah

    0

    0
  59. farudin says:

    Asal gambo yg last tu pengantin pompuan nmpk cam Che Ta?.Erkkk…

    0

    0
  60. Mak Jemah says:

    rasa2 kalu si zarema ni bertudung dan menutup aurat,korang nk kutuk dia x?kenapa mesti kutuk ciptaan Allah..?anda dh sempurna sgtke???rita memang cantik,tapi kita tahu hati dia baik ke x?zarema mungkin kurang cantik dari rita,tapi kita pun xtau hati dia camne.

    0

    0
  61. Anonymous says:

    zarema mandul nnt pandai la ko cari rita dan anak2 balik

    0

    0
  62. jijah bukan nama sebanar says:

    knp byk giler anonymous yg reply komen2 org lain atas ni yek?
    mcm c zarema tu sdiri je yg reply..
    owh ye, umur die 28 kot.. mmg la da tua kan..
    pehal suratkabar aritu ckp umur 22 plk?

    0

    0
  63. saya says:

    besar nye rumah zarema… besar sgt2.. cantik.. ank org kaya .. untung nya….

    0

    0
  64. melati says:

    Takder yg cantiknya,macamDavid Beckham dgn Itik.

    0

    0
  65. Lorde says:

    SALAM.Pada yang kecoh2 kata this girl tak cantik dan sibuk compare, imagine if it happen to you. You get married with somebody, orang ramai compare kan anda dengan bekas isteri/suami atau bekas kekasih anda. Jangan SHALLOW sangat. Kita berkahwin bukan kerana rupa. Kahwin kerana kita rasa orang itu cantik luar dan dalam di mata dan hati kita serta boleh sehidup semati susah senang dengan kita. Ema ni pun bukanlah hodoh sangat dan Rita bukanlah secantik model Victoria Secret. Stop comparing or hating. Doakan kebahagiaan orang untuk dapat kebahagiaan sendiri. Saya tak minat Aidil, saya tak minat Rita dan saya pun tak kenal Zarema. But komen rakyat Malaysia macam anda menunjukkan anda tidak bermoral. Bercakap silalah seperti orang yang dididik dan bersekolah. Maaf kalau menyinggung but I speak the truth. Sebelum apa2, cerminkan diri anda dan bayangkan anda diletak di tempat Zarema untuk hadapi komen dan pendapat anda yang berhati hitam. Salam!

    0

    0
    • Hanim says:

      Sokong sokong sokong! Tapi diorang ni entah-entah perkataan shallow tu pun tak faham apa maksudnya. Semua beriya-iya cakap pasal rupa Zarema macam pondan macamlah diri sendiri cantik. Duk bercakap tentang nafkah Aidil macam diri sendiri pernah merasa jadi orang beri nafkah dan dapat bini mulut longkang mcm Rita. Semua ini tukang komen saja. Peduli apa diorang dengan moral, ye idok?

      0

      0
  66. hani says:

    sedihnyeee la tgk wedding malayss beragame islam tp menari berparti mcm yahudi mabuk ! maksiat !

    0

    0
  67. Anonymous says:

    tetap seorang lelaki dayus di mata saya. sekian.

    0

    0
  68. poyos says:

    First kena bimbing isteri untuk pakai tudung…

    0

    0
  69. Dannita says:

    Tak bape lawa tak pe asal original.Lawa tapi dah cucuk tu cucuk ni watpe.
    And Zareema is sederhana.Rileks.Thats is the true beauty.Cantik kulit dan rupa tapi bila buka mulut lngsung hilang class buat apa.For me Zareema ada kelasnya tersendiri.Dia tak perlu nak sibuk putih2 kan kulit, nak makan kolagen, cucuk bagai utk lawa.That is my opinion.Org lain nak bantah up to you. I can see certain angel why Aidil pilih dia.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      eleh aidil kenal si zarema ni pon ada orang sengaja nk kenalkn ngan dorang dua ekor niiiiiiiii sengaja nk runtohkn rumah tangga aidil ngan ritaaa…sengaja cocok2 aidil supaya aidil benci ngan rita n supaya aidil ceraikn rita…pasal aidil dh kenal ngan si zarema jadi aidil tk teragak2 ceraikn rita …aidil betol2 tkde bodek pengecot ! orang yg sengaja cocok2 n sengaja kenalkn aidil ngan zarema n sengaja runtohkn rumah tangga aidil ngan rita lambat atau cepat dia akan dapat balasan dari yg maha kuasa…tk kire tua atau pon yg muda .hanye tuhan saje yg boleh membalas Nye..

      0

      0
    • O_o says:

      sekarang mmg tak laa nak cucuk2 bagai sebab kulit masih cantik masih muda.. tengok ti daa beranak pinak usia daa lanjut baru boleh confirm zz ni guna cucuk2 ke gune kolagen ke tak.. bab mulut longkang tu pon same gak.. skrg tgh manis.. tgk akan datang kalau ade pahit2 tgk plak gaya zz cane.. longkang ke puaka ke tak.. jgn nak bandingkn rr plak.. bahagia yg dia impikan ngn aidil byk dpt tentangan.. rr bukan angel manusia biasa jugak.. jgn lupe gak rr ibu kepada darah daging aidil.. dan zz kene terima akan dtg kalau dikurniakan anak prmpn anak rr bole mjadi wali pd anak dia..

      0

      0
    • weeee says:

      mana kau tau org kaya berduit mcm zarema tak cucuk bagai utk lawa? seingat aku dulu aku tgok muka zarema pic lama dia cm pape je yg baru baru ni baru la nmpk ada rupa sket. kalau true beauty buat apa buat kening bagai? pakai eyebrow pencil make up bagai? jangan mudah sangat tertipu lah oiii nak tau true beauty or tak try tgkap selfie or buat vclip lepas bngun with HD camera.

      0

      0
  70. Hendra says:

    :)

    0

    0
  71. hah says:

    zarema ni kalau jumpa depan2 cantik , kira mcm good looking la .. gitu ~ tp bila dalam gambar macm pelik sikit muka .. mcm lelaki .. kui2 .. sori .. mybe muka jenis tak tangkap gambar kot ..

    0

    0
  72. Linzy Longkang says:

    sedaplah zarema dah dapat aper yg dia nak dari aidil semalam

    0

    0
  73. Mak mertua kassim selamat says:

    Aidil “berpisah” dgn rita bkn sbb zarema. Kemelut rmhtgga mereka dlu mmg dh terjadi sejak awal perkahwinan. Dh pernah berpisah pun selepas dpt ank yg pertama. Semua tu terjd bkn sbb zarema pun. Sbb mulut longkang si rita satu msia menyumpah aidil dn zarema turut menjd mangsa. Sbb dia artis senang lenang menggunakan media nk aibkan laki n kluarga mertua. Bini apa mcm tu? Itu bkn menantu, itu hantu! So salah ke aidil sebagai lelaki nk cari ketenangan dn kebahagiaan lsin? Dh hidup pg ptg dgn masaalah yg x habis2! Fanatik rita jgn jd buta tuli ok. Aku pun dlu minat rita juga. Aku follow perkembangan karier dia dr seblm berkawen dgn Akhbar first husband lg. Punca bercerai kali pertama pun dia heboh ckp akhbar tu “ank mak”… Lu org ada akal tlg fikir. Aku pendekkn cerita la, aku nk tulis semua 7 hr 7 mlm x habis! Aku ringkaskn dn pendapat aku pd rita kau buanglah perangai CEPAT MEROYAN, DEGIL, KERAS KEPALA, BARAN, TAK BOLEH DITEGUR, EGO, RIAK, BONGKAK. Klu ko masih juga dgn perangai ko ni, kawen lg sekali pun kena cerai juga. Klu korg ada abg or adik lelaki or ank lelaki berani ke nk buat menantu pompuan mcm ni??? Tnya diri sendiri, jwb dlm hati! Dh bersedia ke nk kena perli kutuk hina aib di media sosial, bloggers n wartawan. Nauzubillah…. Dijauhkn Allah.

    0

    0
  74. Sotong Gendut says:

    OMG. Sape wanita tersebut… Terkezut Mak……… aku kalau jadi Aidil nak pandang Zarema malam2 pun aku takut.. Diharap Aidil mengekalakan prestasi bermain di padang jangan pandang isteri you lama2 di waktu malam…

    0

    0
  75. ritan says:

    ….aidil, kawenlah berapa banyak ko nak…ko suka..tapi tolong bagi nafkah kat anak2….paham!

    btw, tahniahlah….kawen ngan orang nampak tua walaupun muda…baik rita lebih tua dari ko tapi nampak muda….hahahhahahaha kesian ko aidil…..

    0

    0
  76. akulahperempuanittew says:

    Kerana HARTA, sanggup kor tinggalkan keluarga yg dah kor bina Aidil? kerana HARTA, sanggup family kor RESTU semua ni Aidil… RR dulu sah la jandanya..yg si Zarema ni janda tak rasmi kepada beberapa bekas dia, bukanmain RESTU lagi family kor ye Aidil…hebatnya penangan HARTA!!!

    0

    0
  77. Anonymous says:

    jangan lupa nafkah anak yg dua orang tu nanti yer, aidil!

    0

    0
  78. Kitty says:

    jangan lupa nafkah anak yg dua orang tu nanti yer, aidil!

    0

    0
  79. Bedah says:

    Dari amek “dulang Boys” & “Dulang girls” yg kertu2 ni, kan lebih sweet kalau amek anak sendiri jadi pengiring.. Tak jemput anak2 langsung ker?

    0

    0
  80. Anonymous says:

    UNTUK SEMUA ARTIS2 LAIN KAT MALAYSIA NIH, LEPAS2 NIH XPAYAH NAFI DH KALO BETUL BERCINTA, SBB BYK SGT DH CONTOH2 ARTIS N SELEBRITI YG SEBELUM NIH NAFI HABIS-HABISAN, KONON XBERCINTA, KWN BIASE JER, ALIH2, KAWEN JGK.. CONTOH : 2 ORG NIH, NORMAN-MEMEY, AKIL HAYY-WAHEEDA, CHE TA-ZAIN, BLA BLA BLA… RAMAI SGT.. XLARAT NK LIST DH… KALO BETUL BERCINTA, MENGAKU JER…

    0

    0
  81. kambing gurun says:

    Tulah dulu Nora Danish kutuk kaw2 perempuan yg kaki rampas suami org alih2 tup..tup kawan baik sendiri jadi perampas.. bila org tanya jawapan innocent je.. ‘takpelah, dah jodoh mereka..’ so Nora kalau lepas ni ada yg rampas hak milik you jangan nak meroyan pulak ye… Tak suka betul artis2 and manusia2 yg hipokrit…

    0

    0
  82. Anonymous says:

    BURUK NYA ZAREMA.. MACAM BAPUK!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  83. lIZ says:

    Sebenarnya Zarema ni cantik, cuma Mak Andam tu dengki kat dia kot sebab kahwin ngan Aidil, dia pun mekap buruk2, kot la….

    0

    0
  84. Kak Mala says:

    Semoga bahagia ke anak cucu InsyaAllah.

    0

    0
  85. nana wan lebo says:

    anak org kayo, sapo tak nak..Rita bukan ank org kayo…tak suka depa ni..meluatzzz….

    0

    0
  86. Cik Dah says:

    Che Ta lagi lawa…
    Apa2pun, tahniah lah… Jgn lupa nafkah anak2 yerrr…

    0

    0
  87. FACTS says:

    Siapa yg menulis di atas tu semua, aku nak cakap, aku tahu si RR tu not perfect, separuh dari kesalahan berpunca dari dia juga, aku rasa dia pun tahu. But do u know that by walking out of the marriage just like that n left everything hanging, yr “MAN” LY NESS is in question. If u r really a man, if u think u couldnt make the marriage work, then face the fact n made the next bold step as a man n tell her straight to her face. U dont just walked out on a marriage without taking any responsibility at all. A marriage is made by two person, not one n what’s worst there r children involved in this matter. She was kept in the dark when u walked away, without knowing what her status was going to be n there u were galivanting around town making it happened …. (Im not even going to go there). Now is that taking responsibility…. she’s been jilted … n u left w/o saying a words …. what do expect frm her, PRAISES. Dont expect us women to be the same, docile, gentle . … n just waiting patiently for u to change. We r human after all. We deal with our pain n emotion differently. U walked out on her, u hv yr choice to let her go even sooner than this, why drag her along for so long….. of cos her emotion is going to get affected by this, n what comes out of her is pure pain n frustation. As far as I can remember, Abby Abadi reacted the same way as RR (so hers is not only an exclusive over the top outburst by a scorn woman). My question is, ARE U BEING FAIR to her, have u treated her right as yr wife??? If u dont love her anymore n cant make it work, why cant u be honest. U were bold enough to marry her despite all odds, why are you not bold enough to let her go. Be honest to us, u still have the emotion of a boy, that was why u couldnt face it. U would rather left things in a mess n simply let her take all the blame. FYI, Im not related to RR whatsover, not even her friend or relative, in fact she doesnt know me at all. But Im a woman, I feel for another woman, I know Rita is not an easy person to handle, but just like any other person, she has her weakness n her strengths. If u r really honest n want to make an honest person out of her, then u dont hv to be afraid to approach n guide her, u dont just let her lead you n then when the time comes, u simply tell that this is not right anymore. Whatever it is, it’s all over. I hope with time, everything will heal, and I hope then, the two of you can accept each other’s mistakes n be able to come to a pact for the sake of the two children.

    0

    0
  88. hasanaklang says:

    Zarema ni sangat kaya. And educated gak, ex Masscom UiTM. Rumah dia je macam istana. Kalau dah jodoh, tak ke mana. Kalau dah bodoh, memang tak guna..

    0

    0
  89. Anonymous says:

    zarema ni huduh la huhuu mcm mona fendi….kes peluk ngan nedim adik angkat ke terangkat ke tetap haram uolss tu tak menghalalkan cara…tp org bnyk duit dorang tau ke dosa pahala mcm ni…pastu yg betty si jongang tu siap nak bt caption kt aidil n zarema sila kumpul pahala bnyk sbb org mengutuk eee ko tu mcm bagus2 je geli la setakat menempel glemer org…ko ingt group melingkup crew ko tu dpt menjana pendapatan Negara ke…korang ni xde keje ekkk geli la tgk korang perasan bagus uoload sana sini bila org kutuk nk meroyan

    0

    0
  90. […] (VIDEO + GAMBAR)Majlis Resepsi Perkahwinan Aidil Zafuan & Zarema Zainal (191) […]

    0

    0
  91. Arief says:

    Nora bagi 4 bintang!

    0

    0