Written by AbangNara | March 28th, 2012

Memang sukar untuk memuaskan hati semua pihak lebih-lebih lagi sekiranya anda seorang selebriti. Buat apa sahaja pun boleh mencetuskan kontroversi. Dan Abang Nara pasti ramai yang tertanya-tanya mengapa Awal melamar Scha secara live di Propaganza baru-baru ini. Jawapannya ada di video KRUTV di bawah:-

Abang Nara pun tak berapa pandai sangat nak cakap bab-bab adat atau tradisi. Namun apa yang Abang Nara respek ialah ke”gentleman” Awal untuk membuat lamaran secara live. Bukan calang-calang orang boleh melakukannya. Kalau Abang Nara mahu kejang urat peha dibuatnya.

awal dan scha

Layankan lagi 14 keping gambar romantik Awal dan Scha di Flora Cafe semalam dengan membaca entri ini sepenuhnya. Sila LIKE Facebook Ryaniez Moments Photography tanda terima kasih atas kesudian mereka berkongsi gambar-gambar ekslusif ini.

awal dan scha
awal dan scha
awal dan scha
awal dan scha
awal dan scha
awal dan scha
awal dan scha
awal dan scha
awal dan scha
awal dan scha
awal dan scha
awal dan scha
awal dan scha

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

99 responses to (VIDEO + GAMBAR)Awal Ashaari Perjelas Lamaran Secara Live Di Propaganza

  1. kiah junior says:

    Abg nara da start post psl schawal 7hari 7mlm la..hehe

    0

    0
    • Selitone says:

      Hahahaha… Post juga la nasi minyak diaorang tu kat lam entri nanti…

      PS; Terkenang zaman aku melamar isteri aku dulu…. tak der per yang special… guna telefon jer sebab jaraknya yang ‘jauh’ hinggakan tersesat ke rumah tunang di hari pernikahan. Hahahaha…. Alhamdulillah, tapi sampai skrg kekal bahagia. Semoga kebahagian rumah tangga kami kekal bahagia hendak-Nya. Love you Umi Una. Opsss So sori Nara, personal lak…!!! hahaha. Ampunnnn……

      0

      0
    • Kakiwayang says:

      heee..kelasss komen kau….pasni each time diorang beli pape maybe akan ada 30-50 gambar ditangkap…… apepun semoga berbahagia Scha and Awal, doakan korang dapat memikul tanggungjawab sebagai suami-isteri dengan baik…..=)

      0

      0
      • macam2 says:

        scha dulu ngan encik fahrin kan? bile en fahrin nak kawen plak? hehe

        pada aku la, aku xminat girls yg kasar2..minat yang sopan santun dan ayu gituuu

        0

        0
      • huji says:

        ok thanks scha! dh ada idea nak buat baju raya mcm mana. cantik baju ^-^

        0

        0
      • wanita sopan says:

        btl 2 huji..skli tgk dy pkai bju ni ak da terpikir nak wat bju raye

        0

        0
    • curlassssss says:

      propaganda “propaganza” semata-mata

      0

      0
    • popopyeyeh says:

      amboi nara.kejang urat peha.
      xkejang mana kalau dah tau lamaran tu diterima..
      cuba lamar pmpuan yg blm psti dia terima kita.
      mau putus urat halkum kau.

      0

      0
    • Pendekar Bujang Lapar says:

      tahniah le nk kawen… jgn over sudaaa.. meluat tgk..
      walaupon ropamu tidak ku kenal tetapi lobang idung mu tetap menjadi pujaan hatiku…. cut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
    • apa pun tak bleh says:

      Yang aku heran tu.. si awal ni dah hantar rombongan merisik kat scha kan.. pastu yang nak tunjuk melamar lagi tu kenapa..?? Lain la kalau sebelum ni korang berkawan jerk pastu tetiba nak buat kejutan kat scha untuk melamar dia, kita ok la kan..?!! Ala time ni mmg nk tunjuk sooo romantik la konon kan.. Dah kawen nanti baru terserlah perangai sebenor.. So jgn laa excited sgt daa.. Nak lawan lisa ngan yusri kerrrr..???? Oh pleaseeeee….!!!!!!!!!

      0

      0
      • BENCI SCHA N AWAL says:

        HAAAA. AKU ENGT AKU SORG JE TERPK CMTU. KONON LAH NAK PUBLISITI MURAHANN. HAHAHA. GELI LAH AKU AWAL NANGIS. PATUT NYE AWAL. SCHA YG NANGES. N SCHA PON TAK NAMPAK LAH CAM KAU TERKEJUT SGT. NAK PROPA KONON. BLUWEEEKK. GELI AKU. KORG BUAT CAMTU. MENGUNDANG ORANG MENYAMPAH NGN KORANG! HAHAHAHAHA. DUE2 LAH BENGAP. YG SEKOR DA TUE, TAPI RASE MUDE. YANG SEKOR KONON GENTLE TAPI BUAT MALU DIRI SENDIRI KATE DA G MERISIK. KALU DA MERISIK. DA TETAP TARIKH KO LAMAR LAGI WTPE. ALAHAI CERDIK2 !

        0

        0
  2. Aku baik says:

    hmm cantik nya rambut scha, tapi aku harap dia bertudung nanti. :)

    0

    0
  3. ayu says:

    tahniah awal dan scha.. semoga kekal ke akhir hayat… banyakkan bersabar dan bertolak ansur dalam rumah tangga.. insyaAllah, berbahagia ke hujung nyawa…

    0

    0
  4. tuti says:

    semoga kekal ke akhir hayat..jaga perkahwinan tu..jgn smpai cerai berai n masuk propaganza balik dahla..(yg baik itu doa yg buruk itu peringatan)

    0

    0
  5. Elokla korang kahwin pun daripada dok tergedik2 je ke sana-sini berdua takde ikatan. Apa2 pun harap2nya jodoh berkekalan la ye.
    # Betul ke Scha ni gatal? Kawan2 dia yang kata. Aku tanya je ~~~~~

    0

    0
  6. yott says:

    nmpknye dh lama awal aim scha, just tunggu masa nk rembat scha dr fahrin.. Tp lelaki yg baik utk perempuan yg baek….
    Ü

    0

    0
  7. kwang kwang says:

    suam suam kuku diaorg ni.bknnye heran pon mlmar mcm tu

    0

    0
  8. muazfaris says:

    hangat betul lamaran awal ni..terutamanya pasal Adat cam omputih kan

    0

    0
  9. Anonymous says:

    maknanye awal ni rampas scha dr fahrin la?oppppss

    0

    0
  10. majun sangkut says:

    Awal kantoikan diri sendiri. Katanya semasa mengendalikan Sehati Berdansa, dia nak mengorat Scha. Nampak sangat nak merampas.

    0

    0
  11. Sakit Mata Tengok says:

    Kecoh la dia orang ni..macam la famous sangat..yg sorang tu berlakon pun ok ok je la..yang sorang tu aramak tuan kasarnya…

    0

    0
    • artis belum top lagi says:

      kedua2 artis suam2 kuku je. . . Propose cara ni nak publisiti murahan je, kot2 nanti boleh dpt perhatian utk sponsor

      0

      0
  12. oooooo says:

    scha dan awal mohon leaps ni jgn pergi teguk air kencing setan lagi yer uoolz..

    0

    0
  13. ngokngek says:

    hm..muak plak tgk dorang berdua ni..dulu minat jgk la kat scha ni ms dia berlakon dlm awan dania..skrg…xtau la knp..cam dah xde aura…mgkin slalu sgt tgk die kat astro tu…

    0

    0
  14. ribut says:

    liyana jasmay comey!!

    0

    0
  15. epal hijau says:

    muak plak tgk dorang ni..cepat2 la kawen…duu minat gak kat scha..pastu jadi nmpak mcm gedik plak..dah xde aura..slalu sgt kuar astro kot..

    0

    0
  16. Malisa says:

    dah nama pun propa..dua retis ni lagi la propa..sblm si awal ni buat dlm rancangan propaganza ni dorang kan dah memang rancang nak kawin siap dah tau tarikh tiba cancel coz pilih tarikh yg sama dgn yuslisa ..so apa yg nak lamar lagi dlm rancangan ..konon kejutan walhal mmg propa..rancangan kawin dah siap tarikh dulu baru lamar konon ..dua2 gila glam

    0

    0
    • FATRY says:

      drg ni blakon jer,si scha tu buat2 terkojut la pulak..awal buat2 terharu sedih..gelik plak penonton tgok..biasa la kn drg pelakon..senang jer bg drg

      0

      0
      • girl says:

        betul…betul..awal nak takut pe lmar scha scra live..memang dah dirancang,buat pe dia nak takut scha tolak.scha pun xkan tolak.kan diaorg dah rancang nak kahwin..awal buat cam tu..supaya 1 malaysia ni ingat dia gentlment..tu bg org yg x tahu fikir…

        0

        0
    • bijak la sikit says:

      adoii…apesal bengap sgt…aku pon xde la minat dorang ni tp still boleh bezakan kejutan nak ajak kahwin dgn kejutan lamaran kat propaganza tu…
      apela lembab sgt ni, semua org tau dorang dah saling bersetuju nak kahwin dah tentukan tarikh semua TAPI lamaran kat propaganza tu memangla betul kejutan yg scha ni pun xsangka awal boleh buat utk dia…ok, tau pasal adat ape semua tu, semua dah pung pang pung pang kat entri lepas, ape yg aku nak kate kat sini, jangan bengap sgt…memalukan pengomen2 BN je…kerana nila setitik yg bengap nak mampus, sebelanga pengomen kat BN dianggap bongok tak sekolah nanti

      0

      0
      • kau ingat kau bijak sgt la 'bijak la sikit' says:

        oiii bengap!kau hengat kau dah bijak sgt ke?otak lembab mcm babi hutan ada hati ckp org bengap, bongok!kau yg xskola sbb kata2 kau tu bodoh nak mampus mcm kau bijak sgt! BODOH!xde mknanya BN nie t’cemar ke apa..puihhh!!!

        0

        0
      • bijak la sikit says:

        terasa la tu……..marah nampak?
        bukan nak kisa BN ni tercemar ke ape, readers kat BN ni yg x psl2 terikut bebal baca komen2 yg terlampau bebal…
        benda yg dah nmpk boleh beza tu buat2 bodoh x nmpk, nyampah plak aku buat2 bebal ni atau betul2 beball??
        kesian…xpe, bongok2 pun bkn org kenal ko…jgn risau k…

        0

        0
      • anon... says:

        org bodoh je mgaku die “bijak la ckit”…psal diorg pn ko nk gadoh….”bijak…bijak…”…hahahaha

        0

        0
    • ziela hamid says:

      aku sokong kau malisa!aku ingt aku jerk yg pk camtu..ntah la..macam2 ada..

      0

      0
  17. Anonymous says:

    korang jeles je tak dapat lamaran will u marry me kan??? kan???…tu pasal gedix mengkondem org kan kan kan???…perempuan mana yang tak nak dilamar begitu rupa…tapi cuma kapel nih gedix aaa..tak berkenan..lobang idung scha besarr..sengaaaa

    0

    0
    • mintun says:

      sekor lagi mamlak. Kau ingat orang start menegur pasal tak pernah kena propose ke? Gua mana kau duduk ni…? Budget di pihak yg bijak dah tadi…tapi last-last komplen lubang hidung orang pulak… Blah la kau!

      0

      0
  18. Anonymous says:

    keluarga scha kaki mabuk

    0

    0
  19. watever says:

    niat xhalalkn cara..

    0

    0
  20. Adik scha lagi hotttt! says:

    Tapi aku tengok muka scha da nampak tua sikit la…awal nampak macho lagi.guano tu?hehehe.sape setuju sila thumbs up!

    0

    0
  21. meeradriana says:

    lawa gak baju scha..

    0

    0
  22. papa ja,,, says:

    diaorang nak sangat bg suma org tengok betapa romantiknya diaorang…plus nak sangat carik glamer….rasanya…xla hebat belakon…tp suka snagt nak carik glamer…helooooo tengok korang dlam vid tue buat akue nak muntah lew…hipokrit nampak sangat…jgn nak malukan diri sendiri la…..lol

    0

    0
  23. mari kembali kepada Islam yang sebenar says:

    Hilal Asyraf
    Seorang artis membuat kejutan kepada kekasihnya di sebuah siaran langsung.
    Masuk ke dalam kaca TV saat kekasihnya sedang mengacarakan rancangan tersebut, melutut dan berkata:
    “Sudikah awak menjadi yang halal buat saya?”
    Siap berair-air mata lagi masa cakap “Ya” tu.

    Tetapi kemudian lepas ‘drama’ itu, artis lelaki pun menepuk lembut kepala kekasihnya yang masih berair mata itu ala-ala memujuk.

    Sejak bila melutut melamar sudah boleh terus jadi halal tanpa ada akad nikah yang sah? Mazhab mana dia pakai?
    ———————————————-
    Cakaplah sweet tara mana pun apa yang artis ni buat,
    untuk saya, apa-apa sahaja yang langgar apa Allah suruh, takkan pernah sweet.

    Bahkan ini mengelirukan masyarakat.
    Artis sepatutnya menjadi role model.
    Tetapi apakah ini?
    “Sudikah awak menjadi yang halal buat saya?”
    lepas itu buat benda yang haram.
    -.-“

    0

    0
    • halal says:

      ya la soalan tu sangat over act..jadi yang halal..

      0

      0
    • live says:

      why nak plan live proposal? tunjuk berani? u orang tv, berlakon apa2 pun berani.

      melutut humble? contradictory!

      scha jawab bunyi angkuh, nak ikut islam? sanding tu pun bukan islam…
      what r u implying?

      0

      0
    • haru biru retis skrg says:

      nanti ada yg ngikut tu….

      0

      0
  24. […] Memang sukar untuk memuaskan hati semua pihak lebih-lebih lagi sekiranya anda seorang selebriti. Buat apa sahaja pun boleh mencetuskan kontroversi. Dan Abang Nara pasti ramai yang tertanya-tanya mengapa Awal melamar Scha secara live di Propaganza baru-baru ini. Jawapannya ada di … Continue reading → […]

    0

    0
  25. rakyatMalaysia says:

    tak suka pun this couple. but i think aksi diorang masa buat announcement better la dari lisa n yusry yg penuh dgn adegan berpeluk2. siap tangan yusry punye positioning betul2 under lisa’s assets. sakit mata derr…hoho

    0

    0
  26. muazfaris says:

    menarik betul gosip awal dan scha ni kan..huhu

    0

    0
  27. Dottie says:

    Masa laki aku propose aku dulu..selambe je dier cakap..’bapak kau mane???aku nak masuk minang nie…’ alhamdullilah dah 10 tahun dah hihihih..

    0

    0
  28. suka says:

    Kisahnya nk meminag memg kena tanya yg punya diri. tk kanlah nk meming kt orng yg tk thu menahu. thu2 g jumpa makpbk nk minag ank pempuanya yg tk thu apa2. rasanya 90% pasangan bertunang atas persetujuan bersama bru dimaklumkan kpd makbpk. apabila pasangan ni bersetuju tuk bertunag tentu2lahkt sini silelaki yg bertanya kt pempuan sudi tak bertuang/kwin dgn dia. so apa bezanya? kemudan secara rasmi/adat dijlnkan. Cuma tk ramai lelaki yg mcm awal. malah ada yg tggu sipempuan yg suarakan. kita tk thu lpas nie makbpk awal dtg meminag secara rasmi. tk salah rasanya. cuma aku tk thulah klu2 ada org nk meminag main serbu aje kt umah kekasih dia. atau pun gelfrend dia yg ajak bertunang/kawin. Benda yg baik. tk perlulah nk buruk2kan. mika yg nk kwin kita cuma mendoakan yg terbaik tu meka.

    0

    0
  29. sandy says:

    kalu takat nangis tu nampak real, silap ar.. pelakon beb!! takat air mata tu apala sangat.. tgk norman hakim masa rujuk ngan abby dulu.. nangis jugeekk

    0

    0
  30. merapu-raban says:

    mula-mula dengar suara awal bercakap ok la kan sebab die laki, tapi time keluar suara scha, seram!!..lagi garau dari awal….oppss sori, cakap jer..pape pon, tahniah buat korang..semoga kekal selamanye..amin..

    0

    0
  31. apo-apo je la says:

    ramai yg kondem dorang ni.. takde masalah pula aku tgk…dorang pun xde la gosip teruk2 sgt…(mcm la kita ni pun baik sgt kan..nasib je kita bukan artis..kalu x nasib sama atau lg teruk dr dorang ni…huwawawawa)
    dlu masa lisa solo semua suka lisa, tup tup lisa dgn yusry, mcm2 pulak lisa kena kondem..haisshh… ada je benda manusia ni x puas hati…
    si scha mmg dah diciptakan oleh Pencipta kita Allah SWT dgn bersuara besar dan hidung mcm tu.. korang sapa nk hina ciptaan Allah?
    Cara awal melamar tu pun dia dh explain… so, kita dh dgr.. ala..sbb jeles korang tak mampu buat so mcm2 la komen yg menjatuhkan….

    Manusia tak sempurna. kalau kita selalu mendoakan yg terbaik utk org lain, insyaAllah org pun akan mendoakan yang terbaik utk kita..

    Wallahualam…

    0

    0
    • merapu-raban says:

      alahai…sensitip plak die..mane ade hina, xjatuhkan langsung..cume cakap suare die garau jek..scha pon xkesah org ckp psl suare die, dah biase sangat…

      0

      0
    • mintun says:

      Apasal kalau orang tegur aje….mesti sebab jeles. Payah la macam tu… kita ni memang kena tegur menegur selagi hidup… orang brsuara pasal hal ni, bukan pasal tak pernah kena propose macam tu. Sempit sangat la view tu….

      0

      0
    • jeng3 says:

      elok2 nya la, tegur la saudara terdekat kita, bukan nya semua masih btol jugak.. :) sekurang2nya teguran tu sampai… ni dok mengata kt sini pun, dok tegur mereka ni pun, kita tak tau kehidupan sebenar mereka, juz baca gosip2 je kan? kalau wartawan tipu, dh kita pun tertipu… dgn kita pun sama join kumpul dosa…
      Adat manusia, kalau mmg dh benci org tu, salah sikit pun mmg diperbesar2kan..padahal benda takde apa pun..dan mereka tak pernah susahkan hidup kita….

      peach no war :)

      0

      0
  32. Anonymous says:

    bju scha cntek…!!

    0

    0
  33. soksek says:

    bagi mak cik kan… yg romantik itu pasangan Yusry n Lisa… Romantik tak semestinya kene tunjuk ke Public.. tapi cukup sekadar pasangan masing2 tau .. ini pendapat makcik la … x suka tak per … no heart feeling..

    0

    0
  34. Boring says:

    Gedik sangat..ntah camner tertengok propaganza haritu…tak payahlah lebih2 melamar camtu..sadiss…

    0

    0
  35. scha says:

    wei korang…xabis2 nk kutuk aku yerrrrr
    berambos la korang..
    :p

    0

    0
  36. anyone says:

    bagus la dorg ni…amek gmbr x peluk2…x mcm yusry n lisa….rasenye scha n awal lebih sopan n kemelayuan…
    yg pasal propose kat propaganza tu….biarlah diorang ngn cara die…bukannye diorang peluk2 or cium2 mcm org barat buat…tu cara die nak melamar…setiap org ade care sendiri…asalkan x melanggar batasan…

    0

    0
  37. Mimo says:

    I lebih suka scha berbanding lisa yusri masa lepas announce nak kahwin penuh dengan aksi peluk memeluk padahal time tu baru je announce nak kahWin kot?? Scha dengan awal relax je tak de pulak nampak berpegang tangan siap peluk memeluk so okay laaa. Just doa kan yang terbaik for them (: and saya pernah jumpa scha ni depan depan, walaupun dari gambar nampak macam hidung dia kembang mcmtu tapi real dia sangat cantik and hidung tak nampak pun kembang sangat macam dlm tv. Yela kita kalau dalam tv kan akan nampak membesar dari sebenar. Apapun i lebih suka scha awal dari lisayusri (:

    0

    0
    • Moshi moshi says:

      Iyeke tk pegang2?dalam video ckp nk jadikn ‘halal’ and ckp dah 2 thn baru declare couple.dahlah..jgn nk propa.yg awak gi Bali tu,siap dgn pegang2 lagi,dah halal ke tu?tu blum lagi 2thn tu.aku bkannye nk condem drng tapi klau nk ckp tu,biar fikir dulu.aku fikir tkyahlah nk menunjuk2 cara lamaran segala.biarlah ia berlaku antara dia berdua saja.

      0

      0
  38. saje suka suka says:

    alahaiii…jadi yg halal kunun…padahal dah pegi bercoti2 an dh kat endon sana..dh mcm berbulan madu dh…bkn ke si Awal ni ckp dah melamar Scha 6 bulan lps…then, nape nak buat lamaran poyo2 lagi kat TV? dah nama pon pelakon…opkos lah pandai berlakon…xde nak kejang2 pon abg nara oii..hehehhehe…..jgn marah ha peminat2 dua org artis ni…

    0

    0
  39. christina says:

    knp laaaaa org2 . . Suka kondem org lain . . Kmu siapa ? Tuhan ka nk keji2 org ? Mcm ne ka islam yg di didik ? Tuhan dh cipta smua org ada kelebihan dan kekurangan masing2 . . Bentuk muka berbeza2 . . Jd , jgn la kmu bertindak sbg tuhan dgn komen bkn2 ttg paras rupa seseorg . . Aq bljr pend.moral dan aq kwn dgn org islam , jd aq tau dlm islam x d ajar pun manusia memperkecilkan kekurangan manusia lain . . Tp , dlm b.nra ne , pelik laa org dlm ne . . Doakan yg terbaik sja laa bt mereka , bkn mengata itu ini . . ITU PUN X BOLEH KA ? Susahnya klau org brperangai mcm kmu . . Dlm hati sntiasa ada sifat hasaf dengki , busuk hati . .

    0

    0
  40. mizz says:

    x bapa minat sgt scha sbb cr dia ckp tu kdg2 cam bdk terencat akal pun ada sori to say…actually klu dia ckp biasa ok dah cm sore jelah kasor tp dia still cantik sbnryer pandai bergaya…klu sekali pndg mcm x sesuai dia dorg ni tp semoga jodoh mereka kekal hendaknya…amin

    0

    0
    • gedik je says:

      buuweekk.. scha cantik ke?? cuba tgok idung die…hahahaha

      0

      0
      • kak yah says:

        ai gdik kak nak tanye, idung dia tu SAPE yang buat, jgn buat dose komen pakai akai yeeee jgn mcm yg lelain. kak sedih tgok bahasa bbudak skrg. sian mak bapak korang……..

        0

        0
  41. christina says:

    aq rasa , pahala scha dan awal lg bnyk dr kmu yg komen bkn2 dlm ne . . Nk tahu sbb apa ? Sbb kmu lebih bnyk mngumpat , mengeji dan mencaci kekurangan yg ada pd org . . Knp kmu x cermin dri kamu sndiri dan lihat pula kekurangan yg ada pd kamu ? ? Ada kah kmu pernah terfikir ttg apa yg kurang pd kamu ? ? Jgn hnya mngumpat peribadi org lain tp dri sndiri x terurus . . Kita smua insan biasa . . Ada salah silap , ada kelebihan dan kekurangan . .tp sblm mlihat salah silap org , lihat dlu salah silap kita . .

    0

    0
  42. MemuLa duLu, suka nengok dorang berdua ni.. tp makin Lama.. makin meLuat.. dh jd mcm OVER EXPOSED pLak… padahaL 2-2 pn gLemer takat suam2 kuku jer… tgk si Scha tu riLex jer.. tp AwaL pLak terOVER.. (bkn Kak Kiah jeLes yer.. x de maknayer.. cuma meLUat je nengok.. cpt La kawin, rimas mata nengok)

    0

    0
    • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

      dorang yg nak kawin kenape pulak u rimas !!!!! nyampah nye minah jambuuuuuuuu dengan komen yg semacm ni ishhhhhhhh bwek !!!!

      0

      0
  43. fahrin sayang scha hidung kembang lagi leher macam ayam tua says:

    dengan in aku isyitiharkan … aku dan seluroh orang Malaysia tak minat dengan Scha dan Awal …bajek bagos je …iyark ! dulu jadi pengacara sensasi tapi basi …Fuhhhh tapi entah aku tak minat rancangan tu ..

    Tengok kat Astro rancangan travel dengan Air Asia Awal dengan Didie Alias ..nampak macam Awal tak suka digandingkan ngan Didie …. dan ada adegan tu dengan selamber Awal ketuk kertas dibadan Didie Alias dek kerana Didie nampak ala-ala jakun masa wat lawatan di Muzium kaca tak salah ….mesti sebenarnya Awal nak hos rancangan tu ngan Scha kan ????

    eeeeee tak suka Awal dan Scha bajek perfectionist ..iyark !!!!

    0

    0
  44. yekeeeeeeeeeeeee!!! says:

    ‘Sudikah menjadi yang halal untuk saya’ ?????????? Selama nie ak tgk mcm semua dah halal dah… lepas minta halal tu usap kepala..bendee???nak minta2….mmg dah pegang pun…minta benda???? ambil jela…..hahahahah propa sgt!!!!

    0

    0
    • mintun says:

      halal utk hubungan sex. dah boleh pegang rambut…Nak dislike? Tekan la. Tak kisah pun.

      0

      0
  45. NoBody says:

    ‘Sudikah menjadi yang halal untuk saya’ ??????????
    Hahahhaa..Nak terberak dgr ayat AWAL…dulu ms p BALI…berdua2 ngn SCHA…aku tgk..dh mcm org p honeymoon…br skg nk ckp psl halal ke….poodaaahhhh…..

    0

    0
  46. mawar says:

    nak kejang urat peha ape abang nara oi..
    dah nama pun pelakon, mesti le pandai jadi ape2 watak sekali pun..jadi katak secara live pun dia mampu..ape nak hairan~

    0

    0
  47. edsassin says:

    nak kurus macam Scha…. ;(

    0

    0
  48. […] mengapa Awal melamar Scha secara live di Propaganza baru-baru ini. Jawapannya ada di … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged @Live, Ashaari, GAMBARAwal, Lamaran, Perjelas, […]

    0

    0
  49. mak timah says:

    scha sangat cantik!! diorang ni stylish habis

    0

    0
  50. amin says:

    aku benci scha aku benci awal diorang ni orang bodoh yg dah tahu diri tu islam tapi teguk air kencing setan. shame on u guyss

    0

    0
  51. bulanbulat says:

    orang kata dah rancang nak kawin, dah tempah baju kawin, lepas tu baru nak lamar?
    gimik je kut..

    0

    0
  52. Anonymous says:

    APE PENDAPAT KORANG SCHA PERASAN BAGUS? DATS TRUE STORY WATTT..SHE FEELING DIVASSSS N RASE DIRI TU HEBAT SGT! PUBLIC PN NOTICE PERANGAI DIA KAT KL YG PERASAN MCM ANAK ORANG BERADE2 JE,SCHA NI PN KURANG AJAR DENGAN ORG TUA2 ..

    0

    0
  53. ;lkjhfds says:

    bodoh la dua ekor berok ni

    0

    0
  54. gedik je says:

    ntah knpa..x suke ngan dorg ni. hermm…

    0

    0
  55. carrot says:

    Xda mslh pon klu langgar adat
    X dosa pon
    Adat bkn rukun nikah pon
    Pon pon la korang ni
    Lain la da memboyot bru kalut nk menikah

    0

    0
  56. Whatever says:

    Kata dh merisik tp dok mgedik mlamar ala2 mat salleh sgt tu pehal tah.. Sgt propaganza..jeles gaknyer tgk yusri n lisa dpt publisiti,diorg pon nk gak. Mmmm…whatever la smoga bhgia la yer jgn x brape nk jd kang msuk propaganza blik..

    0

    0
  57. Anonymous says:

    perkara yg baik kita doakan.wt dosa je la komen yang kasar2 nie..kalau tak minat diam sudah..

    0

    0