Written by Bella | May 3rd, 2016

Nama Fizo Omar  dan isterinya Mawar Karim kembali hangat diperkatakan sejak beberapa hari lepas di media sosial apabila beliau sekali lagi mencetuskan kekecohan apabila orang ramai berebut untuk mendapatkan kopi percuma dan nombor giliran bagi koleksi tudung Fareeda terbaru yang akan dilancarkan.

Dalam video yang dimuat naik di Facebook, ada wanita bahkan mereka yang sedikit berumur sanggup untuk mengasak pihak RELA untuk masuk ke dalam kawasan kilang Fareeda Group bagi mendapatkan kopi keluaran Fizo itu.

Beberapa pihak merasa tidak puas hati dan menyatakan Fizo masih lagi tidak serik meskipun isu pelanggan berebut tudung Fareeda tempoh hari masih belum lagi reda.

Berikut antara komen netizen :-

Ini pula video  yang telah menjadi viral di media sosial sejak beberapa hari lepas :-

Kami tidak mahu cakap banyak, tetapi mungkin Fizo boleh cuba cara pemasaran yang lain. Sebagai sifu ataupun business consultant anda pasti tahu menguruskan perniagaan dengan cara lebih berhemah dan tidak memalukan pelanggan.

65 responses to (VIDEO) Fizo Omar Sekali Lagi Dikecam Netizen Isu Orang Ramai Berebut Kopi Percuma

  1. meluat aihhhhh says:

    korang berdua nih share dosa sbb org dok berebut berasak nk beli produk korang jual tu…bkn benda baru tapi dah byk kali dok berebut bergesel jantan betina…pada aku nmpk mcm korang sengaja nk bagi nmpak meriah…tukar le taktik promotion…letih wehh tanggung dosa…korang kan sll gi oversea (klu ya laa) next time pergi lepas crismas tgk mcm mana org putih yg non muslim tu handle boxing day…lagi la manusia mcm ulat…elok pulak takda plak sampai nk bergesel bertolak jantan betina….
    utk org2 yg berebut tu…klu depan aku..mmg dah lama mkn penerajang!! baek berebut nak masuk masjid dpt gak pahala…bongok!

    0

    0
    • Lol says:

      Pelik jew…. Apasal org asyik berebut dgn produk drg nie….. Bukan tk dpt pun

      0

      0
      • Hit says:

        Korang agaklah kan…samada org bukan melayu bodoh kaya taknak berebut sekali ke,, atau org melayu yang bodoh miskin sampai sanggup mati berebut kopi percuma ni mcmlah boleh buat kenyang seminggu.

        0

        0
      • SMN says:

        Orang beratur boleh faham, tapi yang line pendek sibuk tolak-menolak kenapa? Adijuma tu bila keluar design baru orang beratur panjang sampai ke luar mall takde pulak adegan tolak-menolak, gesel-menggesel ni.

        0

        0
    • hmmmm says:

      soryla mulut jahat sket,dorang ni ade memakai ke smpai org ramai jd buta mcm tu skali…trlmpau taksub seolah mata tu npak emas free jer…

      0

      0
    • Lorat says:

      Ala tak payah pi obersi la.. tengok jer opening Aeon Mall kat Kelantan tu, negeri Mr Fizo ni jugak, elok jer orang beratur walau pun ramai.

      0

      0
    • titi says:

      bagi aku, sama je fizo-mawar dengan customer2 tu.
      si F-M vongok dengan buat cara marketing nya macam tu,
      si customer pon berebut2 macam batak.
      haaa, geram plak aku

      0

      0
    • Anonymous says:

      mungkin yang berebut tu semua staff2 atau org2 yang jahit tudung fareeda yang dibayar, sbb nampak mcm sangat bodoh dan jiik tu kalau setakat nak rebut kopi bangang tu, kesian walau kena kecam masih buat lagi, ni la manusia bodoh sombong, agaknya org dari negeri fizo mmg perangai cam ni ke..mcm x de tamadun pulak, kebulur benda free

      0

      0
      • Anonymous says:

        X suka fizo tu hal you dgn dya.dosa you antara dya Dan Allah s.w.t tap ngeri2 jgn main eh.ape ingt org negeri klntan teruk sngt ke

        0

        0
      • Anonymous says:

        orang negeri fizo xsalah..

        0

        0
      • ore come Klate says:

        mmolek sikit, ngato ke fizo jah la jgn sabitkan satu negeri. aku hempuk jgk kau ni

        0

        0
    • minah jambu say NO to DRUG says:

      mak cik mak cik n kakak kakak ni kalau nk kopi free pon berator betol2 jangan merebot2 macm ayam nk masok reban…kalau berator nk kopi tu mulot tu tk boleh diam tepekek pekek macm janda ilang laki huh !! lov u mawar fizoo…

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Biasa laa org mesia dpt benda free sanggup buat apa pon

    0

    0
    • Anonymous says:

      takyah la nak rendahkan org msia camtu. org msia ni xde la kelubur sgt hadap kopi free tu. dlm ayat last tu pun nara dah kata ni strategi pemasaran je. harap boleh tukarla strategi pemasaran ni sbb tak proffessional lgsung

      0

      0
  3. Who cares says:

    Ya Allah..xserik2 btl fizo ni.cubalah tkr marketing strategy..ni dah cam ape.yg makcik2..akak2 tu xreti nak beratur ke ape..sedih btl!

    0

    0
  4. Opah Maheran says:

    Yang opah pelik tu ramai yang berebut tu lelaki. Nasib laa fareeda cuma jual tudung. Cuba kalau dah pandai buat pakaian dalam wanita, time launching plak yang beratur budak-budak laki lepas sekolah n jantan-jantan separuh umur. Opah pengsannnnn…..

    0

    0
  5. tak minat laki bini kaki ampu says:

    artis lain buat cmni xde plak berebut..aku xtau kenapa org terlalu fanatik ngn produk fareeda n fizo ni ek..heran aku..xla semenggah mn pn..pelik aih..makcik2 plak tu..memalukan

    0

    0
  6. mawasial says:

    x nmpk ke siap ada makanan pree kat ctu????mcm2 dia bagi patotla bodo sgt betina-betina x tau malu 2 berebut…..nak jek aku tempeleng semua betina-betina 2 termasuk pihak preedada ni biar betol cikit otak 2…sial semuanya….

    0

    0
  7. dora says:

    kopi je pun…buat malu je…yg berebut kebanyakan bertudung…dah cam kambing lepas kandang masing2…sedih tgk…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    semakin dihentam semakin byk rezeki dia…Alhamdulillah….

    0

    0
  9. shusyi says:

    kt tmpat aku ni ade je butik fareeda ni bkk. aku tgok xde org pn masuk kedai tu.. pkerja nye pn releks je… xpernah dkunjungi pelanggan. kt tmpat lain tunjuk brebut berasak.. pelik betul.. org malaysia ni pantang ade sale ke… huhu.. xkan kot kan… kopi je kot… aduhaii.. xlogik

    0

    0
  10. bunga says:

    yang bengapnye org yang berebut tu. mmg bengap.

    0

    0
  11. kakak says:

    Fizo, Mawar we both knew that both are you are highly educated and islamic human.Hope we both could take this situation positively and hope you could change the marketing strategy. The strategy might be useful in other country i.e.UK, US or even japan. But in Msia, we are facing culture, religion which not used to it with the strategy. Please take my advise, I believe you both are considerate human being.Thank you.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    nak salah kn depa pun xguna…yg dok berasak tu sape suruh..pantang dgr yg free..pastu mula nk tuding jari ckp laki bini tu itu ini…sama je korang pun la haii

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Serius aku nyampah ngan marketing strategy fareeda. Diorang tak hormat maruah org. Suka tgk org berebut camtu walhal korang boleh buat sistem yg lebih teratur. Konon nak org tgk org berebut2 dptkan produk tp diorang tak sedar ke org tgk diorang layan customer cam haiwan? Betul la kata Wardina hari tu.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    As a non-muslim, I find this funny. Berebut untuk kopi? Sebab?

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Fizo ngan mawar ni sengaja tunjuk. Riak tak habis. Org lain meniaga juga tp tak mcm mereka laki bini ni. Otak letak kat lutut. Bodoh

    0

    0
  16. Kainpelikatlalalala says:

    Alah line tu pun xpanjang mana punnn. U ols tgk betul2.. mcm 1 group mkcik2 je. 1 bus mungkin..

    0

    0
    • AA says:

      mungkin diaorg ni dibayar la kot untuk aksi mengasak2… mmg tak panjang pun barisannya, kenapa nak berasak2?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Aku pun terpikir sama jgk..tengok tak ramai pun..nape kena berasak beria.. Sesuatu sgt..

      0

      0
    • Anonymous says:

      mcm berlakon je…sbb tumpu kwsn tu je..

      0

      0
  17. nana___ko says:

    Apsal fizomawar kitchen tu hari sabtu pun tutup. Hari sabtu weyy… kan ramai org. Aku tgk me’nate bertentangan dgn fm kitchen hari selasa pun ramai org. Org xnk berebut masuk kedai makan dia ke.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    APASAL NAK SALAHKAN LAKI BINI NI PULAK..YG BEREBUT TU LA YG BUDUS. KORG MARAH SBB X SISTEMATIK LA APA LA.. DKT MCDONALD OR KAT PASAR TU XPAYAH ADA LINE PON..ORG RAMAI PANDAI JE BERATUR… YG DUK BEREBUT NI MMG XDE AKAL KE.. TGK SEMUA PN ALA2 MAKCIK N HAKAK2 KG. KALAU ORG YG EDUCATED..XDE LA BUDU NK BEREBUT MCM TU..

    0

    0
  19. anonymous says:

    orang msia kalau nak membeli mana reti nak beratur…tu hari pergi cameron …nak beli ice cream…tak tau nak beratur org msia ni…bila kita suruh beratur …ada pulak sorang makcik pakai tudung sindir sindir…”beratur beratur”…perli2…nampak sangat kaki tolak menolak makcik ni…camanala cara dia didik anak dengan cucu dia gaknya…ni kan pulak bagi free apa lagi…tolak menolak la macam kambing…org msia mana tau berdisiplin…malu

    0

    0
  20. Rose says:

    Takkan nak salahkan fizo dan bini dia, dah mmg orang kita x gheti beratur…dah tua tua pun tata rakyat x der…

    0

    0
  21. Kupu kupu Emas says:

    Hmmm…Aku rasa bkn salah fizo n mawar 100%… Benda free mmg laa org berebut…Kat shah alam tu klo kilang2 buat sale je mesti berebut2 mcm ni.. Ni lg pulak brg free… Lgpun, mmg betul org Malaysia byk yg xreti beratur… Contoh senang, tgk aje keadaan org ramai ketika di tandas, bas, & canteen… Bila org elok2 beratur, nnt kompem ada beberapa org tak malu potong barisan… Malu beb…

    0

    0
  22. Aku says:

    Nie teruk dari singapore nye kiasu….. Mayb bole setanding dgn china tu…. Berebut2 mcm tk ingat keselamatan smua… Aduhhh…. Kita org islam tunjuk lah maruah skit….tk malu ke buat mcm g2…

    0

    0
  23. Morning Glory says:

    Kenyataan kat MELODI hari tu hanya KATA2 KOSONG dr FIZO bonggok. tak kan berubah spesis otak mcm ni.

    0

    0
  24. aa says:

    macam x pernah minum kopi je dorang ni…

    0

    0
  25. Hamba Allah says:

    Kesilapan Fizo sebab upload gambar tapi perempuan2 yg berebut2 tu yg salah sbnrnya kerana, hilang sifat malu dan kewarasan. Sedih tgk. Patutla nanti kaum wanita yg plg ramai di Neraka.

    0

    0
  26. belinda says:

    To hmmmmmm, aku pun terfikir jugak macamtu. Masa tengok video ini. Tapi, tak baik fitnah kan. Mungkin dorang upah lah yang paling baik unruk kita anggap kan :)

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Benda tu free & diaorang ni diupah utk berbuat demikian. Strategy pemasaran semua tu. tapi strategy pemasaran begini memperlihatkan rendahnya cara pemikiran org Melayu. Dah mcm anak anak Afrika yg kekurangan makanan pulak

    0

    0
  28. anonymous says:

    tgk crowd pun surirumah tangga sepenuh masa yg heret anak utk kopi free..x layan la produk kau fizo and mwar. hampeh. puiiii

    0

    0
  29. Markerting strategi mcm taik nk buat gu mana.

    0

    0
  30. ene says:

    yg berebut pun ngalahkan org yg kebulur…tak paham aku..kopi je punnn..kalau emas berkoyan2 tu berbaloi la nk rebut2 gitu…

    0

    0
  31. orang_penting says:

    gaya mcm dibayar nih….dr jual tudung sampai jual kopi…….budak2 remaja pun Q….budak2 laki lak tu…….pakai ke tudung fareeda yg mahai2 tu…..beli utk mak ke…byk nye duit2 u ols…satu lagi….pompuan2 yg Q…kalau lah betul nk beli fareeda, tapi yg hangpa semua pakai tudung masa Q bkn tudung fareeda tu pasai apa….tu nmpak tak logic sgt tu

    0

    0
  32. ..... says:

    Ya Allah buat hal lg ka mamat ngan minah ney..loohhh..mmg x serik2 lah..ish nyampah dah aku tngok…kopi ja kottt…ish..lembu mana minum kopi..minum air parit ja..semak btoi taktik ko fizo mawar bangang..pas ney apa plk nasi lemak plk ka..ish tlong la..

    0

    0
  33. Lokelaskoni says:

    Minta maaf cakap dua dua ibarat lembu
    Yang berebut tu pun satu,
    Bukan budak budak kecik lagi
    Semua dah tua bangka, boleh pikir
    Worth it sangat la konon sampai berebut camtu, berebut rebut solat jemaah kat masjid tak nak pulak …

    Tak paham aku.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Wey klau situsi mcm ney kat negara luar mmg dah msok lokap skali yg dok promot tu…org mlaysia ney..mmg ngek kesian x betempat berebut benda x teqa mana pwon..ckp ngalah pendakwah..haiii dunia2..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Haaa mmg la kan rakyat kita ney sebot benda free mmg langaq habih klau tembok tinggi mana tebai mana pwon kan…Tpi yg 2 ekoq ney pwon salah jgk klau knpa asyik nak buat bnda yg sma nak bg jdi keadaan yg sma hangpa 2 sqonok ka tngok org beqebut puas hati ka tang tu..awt akai hangpa ciput sngat…ka mmg hangpa 2 ekoq ne bebal x mkn nasihat org…cuqah ayaq kat daun keladi..tngok balik salah tang mana duduk pikiaq elok2 perbaik tang mana x kna bwu btoi…bkn p dok buat bnda hat sma mcm syoq sendri plk hangpa 2 ney.

    0

    0
  36. manis says:

    Tapi memang Nampak tak logic. Kenapa nak berebut berasak sampai tudung senget benget. Kalau tunggu giliran tak dapat ke? Tapi macam betul je….cam diupah untuk Nampak cam orang kemaruk je kan??? org tengok jd tringin nak beli kot. Tapi aku langsung TAK TERINGAIN

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Kalah rancangan Istana takeshi wooiii…

    0

    0
  38. anak m'sia says:

    Soalan kepada Fizo Mawar. Seronok ke melihat mereka berasak sampai sesak nafas dan terbuka aurat??? bangga ke melihat mereka berebut seperti org tak berakal???
    jangan sampai org kata anda alhi perniagaan tak bertamadun kerana pembeli anda juga seperti org hilang akal

    0

    0
  39. N/A says:

    one word: KELANTAN….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Negeri2 jgn main ej.fizo memang DRI klntan tap mawar and planggan Blum tntu DRI sane.

      0

      0
  40. Yop en says:

    Bodohnyaaa org2 yg berebut tu..akai xdak ka

    0

    0
  41. Jemah says:

    bkn slah dorg 100% sb penah ja tgok org berebut bnda free…jgn kata kopi pe bnda y free kompom org akan berebut….mcm ampa x pnah berebut bnda free…nama pon free…msti da y berebut punya laa….

    0

    0
  42. Protes riak says:

    Bolehla makan duit hasil bini.nak keluarkan spinder jenama sendiri pon boleh.cakap je bini sain.

    0

    0
  43. Yekeni says:

    Adakah apabila langkah masuk kedai aje dah disantau ke?

    Pelaris peniaga2 ni mcm mcm.

    Kopi punya pasal? What’s wrong with these people? Seriously? Kat singapore pun ada jugaklah queue untuk certain events tapi teratur aje. Tak pernah nampak macam ni untuk kopi punya pasal. Beli aje lah daripada maruah tercemar gini. Mahal sangat ke?

    Geleng kepala.

    0

    0
  44. amero lah says:

    menak miak singen… palui

    0

    0
  45. luahan rasa says:

    aku bukan la peminat fizo ngan mawar ni…. tapi dari apa yg aku tengok, diorang tak salah. salah dkat orang awam yang dok tolak2 tu smua. takde disiplin langsung. memalukan je wehh.. nak berebut2 sebab air sebungkus. alahaiiii…
    sbenarnya bukan jadi dkat fizo n mawar je. semua tempat yang ada promosi gila2, atau barang free.. memang macam ni la gaya sekarang.

    aku heran betul..5 tahun, 10 tahun lepas, takde pulak orang tak beradab seteruk ni.

    0

    0
  46. Joe says:

    Ok, yg pasti berebut itu adalah pekerja dri seberang…pemakaian tudung nya pun sudah mengambarkan…

    0

    0
  47. says says:

    Kelantan…pengotor,jahat,pemalas…terbaru orang gua.

    0

    0