Written by AbangNara | April 24th, 2009

Anda sedang seronok tak ingat dunia terkinja-kinja macam monyet, tangan mencucuk langit dan hayunan badan yang tak henti. Tiba-tiba lantai tempat anda menari runtuh, ditelan bumi.

Tak ada warning, tak ada count down dan tak ada tanda-tanda. Itulah yang terjadi dalam video disko ditelan bumi ini. Memang menyeramkan. Sekelip mata puluhan nyawa melayang.

Kami tak berani nak cakap lebih-lebih. Anda tengok ajerlah video disko ditelan bumi di atas. Pengajarannya anda fikir-fikirkanlah sendiri.

Yang Ini Pun Best Jugak:-

    52 responses to Video Disko Ditelan Bumi, Maut Sekelip Mata

    1. iu says:

      da tgk da ..kuasa allah swt diatas kezaliman zionis..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    2. fiza224 says:

      iu…tahniah jd yg first..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    3. fiza224 says:

      dah tak leh nak bukak..gone nak tengok

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    4. miss LOVING says:

      mana videonyer???
      owg nk nengok gak…
      hmmm….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    5. miss LOVING says:

      dah nengok dah….
      masyaAllah…
      kuasa Allah..
      sbb tu lah kita jgn lalai n alpa..
      Astgfirullahal’azim…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    6. garfield_82 says:

      mana video nya??xda pn

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    7. minnie comey says:

      masyaallah……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    8. ONCET says:

      Astgfirullahal’azim…

      ya allah..matikan lah aku dan keluarga ku dalam iman dan islam..dalam kalimah lailahaillahmuhammadurasulullah…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    9. ADVedder says:

      kekuasaan tuhan.. ya allah.. insaf aku tengok..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • air mineral says:

        aku pun insaf tengok…..YA ALLAH…ampunkan dosa2 ku YA ALLAH…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    10. kiki says:

      allah nk tarik nyawe kejap je..huhu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    11. mien.. says:

      aikk..mne vdeo??x kuar pn..papepn amikla pngajaran dr kjadian ni k…sme2la kte mnginsafi diri..huhu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    12. usha_jer says:

      nauzubillah mati gini..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    13. rozy says:

      subhanallah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    14. miss LOVING says:

      “kun fayakun…”
      saat kita alpa n terleka..
      Allah turunkan bala yg kita sendiri x mnjangkanya..
      oleh itu…
      bila kita gembira..
      bahagia..
      sedih..
      atau
      merana..
      jgnlah kita lupa pd Allah…
      Allah mampu lakukan segalanya..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    15. anna says:

      video sekat2..kena tggu juga
      disko ni kat mana

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    16. Zaza Muhammad says:

      lama dah video ni…tp appreciate aaa sbb post kat cni, harap2 yg berkenaan especially gegmbr artis yg dok suke2 berparti tu pun reti2 aaa insaf.. See, balasan Allah, sekelip mata je…. Kpd artis2 muslim yg bangggaaaa gmbr party diorg terkuar kat blog ni, tepuk dada tanye iman. Video kali ni kat somewhere asia barat (lubnan wase) jgn aaa plop sok2 kat cni plak…apa pun mintak jauh so that korang2 artis atau sesapa pun sempat bertaubat…Amin…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    17. yusha says:

      Allah yg maha agung dan berkuasa,die jua yg maha esa…sekelip mate akn berlaku tanpa diduga,nikmat yg kita kecapi dimuka bumi ini tak kan kekal lame..ingatlah,suatu hari nanti kita akan ditimpa bencana atas ape yg kite lakukan….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    18. bobolia says:

      tapi yg ni bukan disko btol…tapi majlis…dan ni kat tingkat atas …runtuh……bukan kena telan bumi ….

      apa2 pun ini adalah satu pengajaran berguna

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • singa ganaz says:

        yup betul… rumah then buat party.. siap junjung pompuan atas kerusi tuh yg x thn tuh….

        Ni baru balasan cash kt dunia…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    19. shana says:

      Subahanallah! astagafirullah!…allah maha besar.maha suci allah.dgn sekelip mata nyawa dcabut.
      PS-Moga kita yg bragama islam djauh2 kn dri pkara sprti trsebut..Amin!~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    20. mien.. says:

      tp ni bgse ape ek?…cm org arab je…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    21. maria says:

      Allahuakbar!!!Kiamat semakin hampir..bertaubat lah sblm trlambat.takutnye…jgn asyik soh artis jew taubat..kita yg x artis pun taubat la.ingat tuhan.tu tuhan bls sikit jew baru.belum ending part lg..xdpt nk bygkn mcmn…masih sempat lg kt bertaubat kembali ke pangkal jln sblm mata kita pejam untk selama-lamanye.sblm pintu taubat trtutup

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    22. nyetrix says:

      ni perkahwinan yahudi kat Israel laknat.
      padan muka depa.

      boleh baca berita dia kat CNN

      http://archives.cnn.com/2001/WORLD/meast/05/25/wedding.hall.02/index.html

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    23. nyetrix says:

      video penuh dier dipetik dari berita mana tah

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    24. miss k says:

      alhamdulillah selame 24 thn aku idop sekali pon aku x t’ingin jejakkn kaki kt umah setan tu..w’pon byk setan2 yg ajak..aku masih lg dilindungi Allah…amin…pe yg aku wat w’pon smuyik2, Allah itu maha mengetahui..b’tobatlaa korang weh…takot…kiamat da dekat

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    25. BenMatrix says:

      tu la akibat org yg lupekn ALLAH..
      yg g rumah setan tu wat pe..
      kn dh dpt hadiah g neraka..
      kompom yg idup tu bertaubat x pon bertaubuat lg..hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    26. Car says:

      y do they sound like arabic?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    27. Car says:

      y do they sound like arabic? are they are arabians?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    28. ~without name~ says:

      petikan dari CNN >>

      Mayor Olmert told CNN the authorities estimated that around 650 people had been in the hall at the time.

      The hall, which hosts other large events such as discos, is in the Talpiot industrial area in south-east Jerusalem, home to a number of nightclubs.

      He said the accident was caused by “the sheer number of people inside a building not built to the highest standards.” He added: “There was a lot of weight on fairly flimsy floors — there were too many people in a building that could not hold them.

      (DAH ALLAH NAK JADIKAN PERKARA TU BERLAKU, MAKA BERLAKULAH IA)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    29. helo says:

      they are not arabs. they are jews

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    30. pak mail panjang says:

      bukan disco lah. itu wedding hall. berlaku kat jurusalem tahun 2001, 23 org mati. bukan pak arab, tu yahudi.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    31. nini says:

      syukur lah…senakal2 aku x nah g tempat setan branak tu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    32. qir says:

      tq..amik yer video ni nak share kat fb

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    33. Reene says:

      Ya ALLAH~ dalam sekelip mata semua orang di tamat kan hidup dari muka bumi. Syukur Alhamdulillah tidak pernah kaki ni menjejak masuk ke rumah syaitan dan tidak tergerak hati pun nak masuk rumah syaitan tu walaupun ramai kawan yang ajak keluar ke rumah syaitan dan buat kerja syaitan. Allah telah menunjukan pelbagai tanda, bagi orang islam tidak kira muda atau tua, perbaiki diri sebelum kejadian tidak di ingini berlaku ke atas diri sendiri.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    34. Leeza says:

      Ya Allah…KekuasaanMu memang hebat…. Insaflah diatas apa yang telah diiktibarkan kepada kita.Subhanallah…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    35. umat islam says:

      Ralululah S.A.W bersabda”sesunguhnya ada sebahagian daripada umatku yang akan meminum khamar dan mereka menamakanya dengan nama yang lain.(mereka meminum) sambil dialunkan dengan bunyi muzik dan suara artis artis..AlLah S.W.T akan menengelamkan mereka kedalam bumi(dengan gempa) dan Allah S.W.T akan merobah mereka menjadi kera atau babi”.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    36. amirah says:

      kalau tengok dalam youtube punye lagi panjang
      tapi kalau nak tengok kat sini pon boleh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    37. amirah says:

      seramnye

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    38. Mackenzie says:

      Awsome article and right to the point. I don’t know if this is actually the best place to ask but do you people have any ideea where to employ some professional writers? Thanks :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0