Written by AbangNara | May 8th, 2012

Dengan ini Abang Nara mengakui betapa romantik dan sweetnya Awal Ashaari. Sampai menangis Scha dibuatnya. Mana taknya, Scha sendiri pun tak tahu yang Awal akan menyanyikan lagu Sedetik Lebih di hari persandingan mereka. Sweet gila!

Untuk makluman, video ini bukanlah video official tetapi diupload di Facebook Saiful Nang atas permintaan ramai. Rasanya lepas ini pasti ramai wanita yang berharap akan bakal suami mereka akan seromantik Awal. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

135 responses to (VIDEO)Awal Ashaari Nyanyikan Lagu Sedetik Lebih Untuk Scha, Sweet Gila

  1. Larina says:

    Over sgt!! Meluat plak rasa..

    0

    0
  2. […] Dengan ini Abang Nara mengakui betapa romantik dan sweetnya Awal Ashaari. Sampai menangis Scha dibuatnya. Mana taknya, Scha sendiri pun tak tahu yang Awal akan menyanyikan lagu Sedetik Lebih di hari persandingan mereka. Sweet gila! Untuk makluman, video ini bukanlah … Continue reading → […]

    0

    0
  3. Lovelyvic says:

    Alaaa…… nanti Fahrin nyanyi lagi Berdetik Terlebih untuk wife dia…. :P

    0

    0
  4. tracy says:

    sweet

    0

    0
  5. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Soooo touchingggggg….Mudah2an hingga hujung nyawa…

    0

    0
    • berdetik-detik sudaa says:

      scha malu2… nyampah mak.. hehe… ;p
      semoga berkekalan hingga hujung nyawa :)

      0

      0
      • illa says:

        malu ker?nampak macam x baper nak feel pon

        0

        0
      • fifi says:

        so sweet kan? scha terharu smpi nanges… smoga berkekalan hendaknya.. nnt dh ada baby bole la scha nyusu bdn baby smpi 2thn sb dorg kwn baik dgn dynas.. suka2!

        0

        0
  6. lantaklapilah says:

    shooo schweeet!!!

    0

    0
  7. appleburok says:

    sweet nye….

    0

    0
  8. […] Sedetik Lebih di hari persandingan mereka. Sweet gila! Untuk makluman, video ini bukanlah … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Ashaari, Gila, Lagu, Lebih, Nyanyikan, Scha, Sweet, […]

    0

    0
  9. leesa dokgety says:

    alaaa… aku pun nak mcm ni…=( lelaki melayu memang susah nak romantik la zmn skarang.. kbykan nye ego, asyik nak kontrol je….

    0

    0
    • lelaki romantik says:

      ramai je laki romantik…buka mata n fikiran… insyaAllah jumpa..;-)

      0

      0
  10. icha says:

    sy nk suami yg boleh membimbing sy ke jalan yg diredhai ALLAH…:)

    0

    0
  11. chentalove says:

    k la tu…suami nyanyikn lgu untk si isteri…
    romantika la kn…org bru kahwin…msh mood bhgia lg…
    smoga bhgia hingga hjung nyawa utk SchAwal…

    0

    0
    • Anonymous says:

      jgn ckp org baru kahwin..walau dh kahwin belas thn ke puluh thn ke asalkan tahu peranan msg2 x jadi masalah.sentiasa akan kekal hingga ke hujung nyawa.

      0

      0
  12. zbm says:

    aku x nk hipokrit. bestnya klu org yg kita cinta membuat kejutan2 yg menyentuh hati. mmg awal yg byk memberi kejutan, scha x nk tunjuk gak ker skill romantik tu….semoga berbahagia hingga ke akhir hayat. klu nk gadoh2 tu ingat2 blik perkara2 yg istimewa tu. awal plak klu sok2 scha dh x secantik hri ini, klu hati tu dh mula nk berubah, ingatler apa yg awak tunjuk skill2 romantik awk tu dpan public. klu x, kena hentamler jawabnya….

    0

    0
  13. Anonymous says:

    sweet sangat :)

    0

    0
  14. jue says:

    sweet sangat :)

    0

    0
  15. loving says:

    woo….romantic nye si Awal ne…..btl2x t’sentuh hati Scha dgr lagu yg d’dendangkn suaminye tuk isteri t’cinta.
    s’moga hubungan Awal & scha stiasa bahagia……
    sya pun tingin mdpt suami spt Awal yg sudi menyanyikn lagu tuk isteri t’cinta……

    0

    0
  16. laki aku da selalu nyanyikan lagu utk aku tp mase kami berdua duaan la..bru feels

    0

    0
  17. cherrina says:

    eee.romentaik nyeee…

    0

    0
  18. farra says:

    Alhamdulilah … semoga scha & awal bahagia sampai syurga cinta yang di bina atas dasar kasih & sayang. Sgt sweet saya dok ulang banyak kali tengok ternyata awal sgt menyayangi isteri . Lantak la apa org nak kata .. jeles la 2 . Kita doa kan mereka bahagia & dikurniakan junior comel2 ~ awesome ~

    0

    0
  19. kakak neelofa says:

    boleh lah……

    0

    0
  20. Malisa says:

    ala..propa je ni 2 ekor ni..mmg dah plan sbnrya..2 dua ni pelakon..

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak baik Malisa ckp mcm tu.walau pun dia org nie pelakon x semestinya mrk sentiasa berlakon.mrk pun mcm org biasa juga.

      0

      0
  21. bollaD8) says:

    sy nak suami yg mampu membimbing smpai ke syurga . .
    bukan menyanyi lagu sedetik lebih . .
    sbb takUT lagu ni tak bawak ke syurga .
    btw hope berkekalan hingga hujung nyawa , , , ,

    0

    0
    • kucing says:

      Aku nak suami boleh bimbing aku gak..esok Allah tak tanya psl romantik..Allah tanya apa yg dia buat utk bimbing aku

      0

      0
      • Anonymous says:

        eleh xdpt boleh la ckp, bila dh dpt laki camni, korg yg terkinja2 lebih aku rs..

        0

        0
      • awie rafael says:

        org nak laki membimbing ke syurga pun kau sakit ati..busuk gile ati kau ni..perempuan akhir zaman.

        0

        0
      • Anonymous says:

        abis ko perempuan awal zaman nabi adam? eh ke ko arbok? laki yg suka gosip ni arbok je..

        0

        0
    • Anonymous says:

      who cares??

      0

      0
  22. JEJARI KONTOT says:

    kalau ko nak laki mcm mana pun peduli hape.tak pyh tulis kat sini,takder sapa nak tau.ko yg expose lebeh ni.

    0

    0
  23. lulu says:

    getikk menengok nyer

    0

    0
  24. putih says:

    aku rasa mcm biasa2 jer tgk dua org ni..mgkin sbb imej pengacaraan celoteh awal dan di tmbh dgn scha yg xbrapa nak soft ni dah biasa sgt kuar tv…aahh..mcm biase je la…makeup pun tak brubah scha tu..sma jer feel mcm tgh scha kt mana2 rncangan tv beliau,

    0

    0
  25. freedom says:

    tak faham kenapa orang ramai dok mengata..

    typical orang melayu..mmg xboleh nampak orang lebih…dok ngata2..dorang mampu…biarkan la mereka buat…

    0

    0
  26. Konah says:

    Ntahla..bukan nak kata apa, tapi aku tgk perkahwinan diorang ni macam ‘show off’ je…nak kata pelakon kelas A pun x, pengacara kelas A pun x..menang award pun x..kalau lisa yusri tu..ok lagi la kot…Ana Rafali yang menang juara lagu tu kahwin pun sempoi je….

    0

    0
    • Anonymous says:

      xkisahla dorang bukan pelakon kelas A ke,,bukan pengacara kelas ke…

      dah dapat sponsor kelas la tu…kalau kau kawin xtau la pulak kalau terlebih kelas dr dorg ni…

      0

      0
    • Anonymous says:

      eleh kata org show off sbb ko xde kan…

      0

      0
    • Anonymous says:

      ‘show off’ bagi yang tak minat diorg berdua ni,….tapi bagi kami yang peminat ni, memang suka sangat2…setiap perkembangan diorg kami ikut, bila astro buat siaran ekslusif untuk diorg kami gembira sangat..

      Apa salahnya kita jaga perasaan org lain dan belajar hormat minat org lain…setiap manusia kan unik, minat pun lain-lain….so kalau tak minat tak yah tengok.kan senang, hati sendiri tak sakit, hati org lain pun tak sakit….

      0

      0
    • Anonymous says:

      stp org ada cara bagaimana nk m’buat majlis perkahwinan mrk.sapa kita nk menilai mrk. Kalau kita ada kemampuan kita buatlah apa yg kita mahukan…x usah kata2 org

      0

      0
  27. Ros Putih says:

    Ok la tu..betapa Awal sgt2 mencintai n menyayangi Scha..klau sy jdi Scha pn terharu tau..tengok video di pn..rasa terharu gak..

    0

    0
  28. jattqiss says:

    ala biasa jek.. romantik schawal cara gitu.. romantik org lain cara lain.. laki aku tak nyanyi pun romantik dan caring hahaha

    0

    0
  29. momonja says:

    boypren aku pon same poyo berangan nak nyanyi utk aku time wedding………. aku takut kene booo je dgn tetamu nanti. wekkkkk

    0

    0
  30. Triple_j says:

    hai benda camni pun nak dijadikan isu.

    biarlah apa yg mereka nak buat, atleast mereka bergelar suami isteri sekarang. tang pemakaian scha tu insya allah beransur2 akan diubah, tunggu la bagi peluang kat diorang. apsal tak fokus kutukan kat zarina anjoli ka yg berpeluk cium dgn abang sendiri dsb?

    dan tak semestinya dah beromantik camni diorang tak ke arah islam? sementelah diorang pun dah melaksanakan 1 tuntutan islam iaitu berkahwin? mcm dikatakan, bagi peluang kat depa. nabi muhammad saw pun romantik dengan isteri2nya apa? bagus apa romantik2 ni kalau sesama suami isteri?

    0

    0
  31. Al says:

    Scha cabaran kamu ialah ubah suami kamu supaya x gayah macam dolu2 ok??Tahniah!

    0

    0
  32. bini mael lambong says:

    bestnya si scha ni…awal mmg syg cinta gila kt dia…bertuah la….jelesnya….nk jugak laki mcm ni….huhuhu

    0

    0
  33. semoga berkekalan smpi bila2…tp mmg sweet gla la awal nyanyi tuk isteri dia..npk yg dia syg gla kat scha…hrap2 smpi bila2 pn akan sweet mcm ni…

    0

    0
  34. Anonymous says:

    apesal dalam setiap video scha nampak macam x natural je??macam dibuat2 je mimik muka n all da body language…mcm di”kontrol2″ sangat…ni bukannya lakonan scha oiii…tapayah la ko nak maintain cun je sokmo!

    0

    0
    • Anonymous says:

      pastu nak tergedik2 mcm ko??

      0

      0
      • Anonymous says:

        taperlu lah nk suh die gedik2 pon…juz act naturally la…taperlu nk kontrol cun sangat…huh!kalo dah fanatik tu, artis die org tego pon nak emo…aku pulak yg kena gedik…tapaham!

        0

        0
  35. teh krisantimum says:

    bes lg kot zahiril adzim bce sajak utk wife dia..sajak tu dia karang sendiri, lg la touching..kalo nyanyi2 nie, rsenye ramai gak artis yg dh buat mcm tomok, aidil af, aqasha..xpayah artis, org biase pon slalu gk nyanyi mse kenduri diorg..selalunye, request by dj kt kenduri tu..hehe

    0

    0
    • kekwa says:

      tu yg tak paham tu, kan dah ramai yg buat tapi kenapanya yg diorg dok kutuk scha ngan awal ni giler2…Biar la mungkin tu cara Awal nak buat kenangan untuk majlis perkahwinan dia…..hah yg asyik nak mengutuk ni, artis2 lain yg nyanyi masa bersanding termasuk la dato siti, ezlin, tomok, aqasha, dan org2 lain yg bukan artis taknak kutuk sekali ke?…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Dorg ni sume jeles nok..laki dorg xnyanyi masa dorg kawin dulu..
        Btw laki mak pun nyanyi utk mak masa kawin dulu tau..Mmng patut scha nangis sbb mak pun nangis gak masa tu..

        0

        0
  36. APTB says:

    hanya scha n awal je tau kalau depa nak berlakon ke apa…

    kita ni tgk jela..apapun mmg so sweet lol…

    0

    0
  37. hehehe says:

    aku bkn per jgn ms majlis kawin bt gah..nyanyi bagai2 tp lps 5 thn korang bernyanyi dlm mahkamah syariah….penat dah aku membaca artis2 nie kawin megah2 nyanyi,honeymoon n segalanya yg megah2 ditunjukkan tp tak tahan lama…biar la bersederhana janji berkat

    0

    0
    • Anonymous says:

      org x mampu buat la sederhana, org mampu biarla die nak buat gah2..jgn dengki boleh.. tugas ko sebagai org islam, doakan je la kebahagian org lain.. ke bukan islam ko ni? asik mengata org je..

      0

      0
  38. wow says:

    tak timbul isu pun sapa nak tiru sapa…persamaan mungkin kebetulan…tak kisah pun macam mana dorang nak luahkan perasaan tuh…yang penting keikhlasan, kesungguhan Awal memang nampak datang dari hati dia..bukan sekadar lakonan…satu-satunya artis lelaki yang memandang isterinya dengan penuh kasih sayang….. susah nak dapat…huhuhu…

    0

    0
  39. Gavan Meraban says:

    Dari mula aku tgk pre wed ke apa ke, nmpk mcm Awal syg giler kat Scha.. tp Scha mcm org xde perasaan jer.. Even dalam video ni pun, dia mula kesat air mata bila ada kameraman kat blakang Awal tu.. so fake la Scha dalam ni.. body language cannot lie maa… Even masa nikah pun, nmpak la Awal betul2 touching tp Scha dok kontrol cun jer.. x happy ke dapat suami yg diimpikan (kononnye.. ;p)

    0

    0
    • Merepek says:

      Jangan saiko bleh tak.. Suke ati la mcm mana org nak react ke apa.. Aku kawin pon takde pon nak nagis masa nikah.. Tapi takers pon kurang sayang. Perlu ke scha tuh nak paksa nages or ketawa ..Kalau dia tak suke dia tak kawin.. Komen yg amat bodoh

      0

      0
  40. siti jienah says:

    romantiknyerrrr…….

    0

    0
  41. MeLL says:

    org lain tgk, org akan kate “wahhh romantiknya Awal”..”cinta Awal pada isteri dia”..
    yerlah..siap nyanyi la ape la tunjuk betapa sygkan isteri dia..

    Bagi aku, suami aku, sayang dan cintakan kan aku dengan bimbing aku je jalan ALLAH..Romantiknya suami aku dengan memberi taskirah pada setiap kali abis solat jemaah..ngajar aku ngaji..

    xde nyanyi2 pun xpe…hehehhe

    (jgn la marha kate saya jeles sama sya..lansung x jeles) hehehee

    0

    0
    • Anonymous says:

      laaaaaa Pn Mell ni nak cerita jugak, nak menunjuk-nunjuk jugak
      nak cakap suami awak beriman la ni ye…oooo ok…Tahniah

      0

      0
      • kucing putih says:

        Mebi dier nak korang pk,tak payah nak terlalu agung3 kan sgt si scha dan awal.

        0

        0
      • Anonymous says:

        pastu nak suruh org agung2kan dia sbb husband die laaaa sorg yg beriman dlm dunia ni!! org beriman x menunjuk2 mcm ko la wei! siap ckp laki ajar ngaji, baca tazkirah! sian laki ko dpt bini x tau ngaji!

        0

        0
      • MeLL says:

        itu kan ayat sindiran sbnrnya…knp perlu nak marah2??saya cuma nak bg kita tersedar skit..x perlu la nk marah2 kata sy menunjuk kata suami beriman ke apa..sy mksdkan suami yang syg n cintakan isteri bukan dgn cara yg korg agung2kan skrg ni..kalau nak hina org lain x reti mengaji,terpulang lah..salah ker saya bgtaw kelemahan diri dengan bgtaw kata x reti ngaji..salah? mmg kesian suami saya dpt isteri x reti ngaji..tp saya rasa suami saya beruntung sbb dpt pahala ajar saya ngaji..hahahha..

        0

        0
  42. forever says:

    Sweet nye. Scha so lucky. Setiap perempuan nak husband mcm nie.. scha beruntung .. boleh cerite kt anak cucu esok2.. aku doakan schawal berkekalan samapai nafas terhenti. Amin

    0

    0
  43. Laila says:

    so sweeet….awal mmg dri dlu duk tunjuk sgt syg kn scha..cara dia pndang ckap ngan scha..nampak dia syg sgt..ape pn…semoga ia kekal sampai bila2…

    (mood:—teringat my parents yg msih romantik2 even dah 29 thun kwin…)

    0

    0
  44. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    memang romentik lagu ni …sampai minah jambu pn rasa macm terharu gtiu…… nanti minah jambu kalau kawin minah jambu nk laki minah jambu nyanyikan lagu slow rock lagi best….

    0

    0
  45. aleeya come says:

    hadoyaiiii!!!!!!!!!! aku hrp nanti besar2 aq dpt laki romantik mcm awal jgk…huishhh mesti bahagia hidup..tp tgk dari cara 2 org nie, rse2 nye maybe cpt dpt anak,kan kan???????

    0

    0
    • qistiena budox cute says:

      memanggg!!!!!!!!!! aq pon nk sgt laki macam nie…mesti hari2 mintax ayat sdp2 dari dye….hihi

      0

      0
      • Anonymous says:

        klu ye pon saiko, tukar la email tu, xde la nampak sgt ko komen pastu reply sendiri!

        0

        0
  46. mamaDee says:

    this is so sweet..walaupun tak minat n tak amik pot sgt diorg ni kawin, lepas tgk video ni rasa nk doakan semoga perkahwinan diorg ni kekal dan kedua-duanya mendapat petunjuk dr Allah untuk menjadi suami n isteri yg beriman…amin…

    0

    0
  47. Anonymous says:

    syukur..alhamdulillah, moga berkekalan hingga ke akhirnya, bertuah scha mendapat pasangan yg baik, dan scha pon org yang baik, tahniah..

    0

    0
  48. Anonymous says:

    mesti awal ni sayang giler kat scha coz banyak sangat kejutan dia buat kat bini dia ni… walaupun agak over tp ak akui awal mmg romantik n sangat sayangkan scha… semoga korang bahagia dunia dan akhirat…

    0

    0
  49. busybee says:

    love the couple..apa yg awal buat sweet sangat….semoga perkhawinanan kekal sehingga ke akhir hayat. To the haters di luar or di dalam beautifulnara yg x suke or meluat…booo to u guys..jeles

    0

    0
  50. :) says:

    Walaupun saya tak berapa minat couple ni, tapi video ni make them look so sweet.
    Smoga jodoh mereka berkekalan. Slmat Pengantin baru…

    0

    0
  51. mengade2 scha n ngn awal nih says:

    y si scha ni pun,da tau laki ko tuh nyanyi untuk ko,jgnla over sngat,rase cm nak gelakla,apela,kipas2 tanganla…buat bodo je dala…ni ciap nak tutup2 mulutla…meluat aku tgk…bertambah2 sejuta menyampah aku dkt scha nih…y awal tu beriyela nyanyi untuk dy…pela punye bini…x hargai langsung ape y laki buat tuh…

    0

    0
    • Anonymous says:

      wei tu reaksi org yg malu la… dia malu sbb tu mcm tu dia punya respond.. habis tu ko harap ape yg dia buat time laki dia dok menyanyi tu? melompat kegembiraan?

      0

      0
    • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

      walopon aku rase diorang suke cari publisiti, tapi aku tau, scha tu ter reaksi mcm tu bukan sbb die xhargai ape Awal buat. tapi die tgh tahan terharu + nak nangeh laahhh..bukan ngade2…die nampak nak gelak & kipas2 tangan dada tu bukan sbb ketawekan Awal, tapi terharu & tahan nanges..faham?

      0

      0
  52. Mrs Khunnie says:

    ok.. sweet candy la sangat.. hihihi..

    0

    0
  53. meeradriana says:

    too much..

    0

    0
    • Anonymous says:

      not as much as u yg kutuk org mandul!! blah la ko pompuan x laku!

      0

      0
      • Pendekar Bujang Lapar says:

        Anonymous apsal kau cakap orang mandul??????kau jaga je kain sendiri…diri sendiri pun kutuk orang lain mandul, ada hati nak menegur orang lain…. orang yang pakai Anonymous adakah orang sama????kerana seekor Anonymous, habis sebelangga Anonymous…….hahahahaha… cantik pepatah aku..

        0

        0
      • minah says:

        Yerlah..

        Sokong dengan kata-kata pendekar..ntah-ntah orang yang pakai ID Anonymous ni orang yang samer..dari awal komen,sampailah sekarang,asyik tak kene jer..haha..kecian dengan Anonymous2 yang tak b’salah..

        0

        0
  54. saya suka says:

    ok la ni, sweet jer..hehehe..
    org biasa pun ada buat gak la camni, aritu pi wedding a fren of mine, ada gak hubby tu nyanyi tuk wife dia, pastu siap ada diva2 buat persembahan lgi….
    n to awal n scha, may Allah bless ur wedding…..

    0

    0
  55. Sha says:

    Sangat sweet!!
    Selamat pengantin baru & semoga kekal bahagian hingga jannah.

    0

    0
  56. GADIS SEMASA says:

    SEMOGA BAHAGIA HINGGA AKHIR HAYAT..DUNIA N AKHIRAT…AMIN…

    0

    0
  57. GADIS SEMASA says:

    SEMOGA BAHAGIA HINGGA AKHIR HAYAT…DUNIA DAN AKHIRAT…AMIN…

    0

    0
  58. edaline says:

    ala..nak ikut sgt style org korea ska bt surprise,hahaha

    0

    0
  59. Anonymous says:

    oeiwuew

    0

    0
  60. princessbutterfly says:

    mmg sweett… bestnya.. tapi tertanya tanya lisa surihani dtg ke x eh majlis diorg ni sbb time lisa kahwin awal sanggup tangguh kahwin sbb same tarikh dgn lisa n awal n scha dtg ke majlis lisa. lisa n husband dtg ke x eh?

    0

    0
    • Anonymous says:

      awal tangguh kawin tu bukan sbb berkorban utk lisa tp sbb dia nak kawin kat PICC tu juga

      0

      0