Written by AbangNara | March 16th, 2009

Kami sebenarnya dah malas nak buat coverage pasal Akademi Fantasia 7. Bagi kami, program hiburan realiti AF7 ini dah basi, tak ada kick dan hambar. Tambah pulak si AC Mizal jadi pengacara, lagi hilang mood nak tengok.

Tapi bila si Aishah di konsert pertama AF7 menyanyikan lagu Yunalis – Dan Sebenarnya yang merupakan artis wanita bertudung feveret kami, nak taknak terpaksalah tulis artikel ini.

Sila tengok video konsert minggu pertama AF7 Aishah di atas dan buat perbandingan dengan video penyanyi asal lagu Dan Sebenarnya. Yang mana lebih mantap pada pandangan anda?

P.S : Dengar katanya, si Aishah ini dulu bertudung tapi sebab nak masuk AF7 tudung dah dicampak entah ke mana. Betul ke?

69 responses to (VIDEO)Aishah Akademi Fantasia 7 Nyanyi Lagu Yunalis

  1. leez says:

    macam muka siti la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Hermosa5790 says:

    no way, man! Yuna’s voice is phenomenal, nuff said!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • wtf? says:

      betol betol betol
      suare yuna tk dpat dikalahkan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • qalesya says:

        suara aq lg mntap drii suare yuna ko tau…………..wa,,,,,wawawawawawaawawa………..soooosiiallllllllllllll…………………hahaha……..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. lailajb says:

    aishah memang comel… best sgt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Anonymous says:

    comel ker…
    aku tgk biasa2 jerk…
    klo xmake up biasa jerk….
    xla comel sgt pon….
    klo ada rupa tuh aku setuju laa…
    tp blom leh msk ketegori comel lgik kot…
    huhuhuhu…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • qalesya says:

      tol 2 aq stuju………………………………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • awesome says:

        mmg pom……….
        korg tgk x mse knsert mggu kew bpe ntah….,yg dy ckp kt abg ac yg dy xskew owg pggil dy cute…dy nk lbih drpd 2……….
        mgmpah i………
        klau d iktkn anti btul lah ng minah neyh…tmbah2 ag owg gsip dy ng akim…………
        xsesuai lgsung!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Anonymous says:

    muka macam siti mana tue..
    kalau kata macam siti nurhaliza xda lansung.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mai... says:

      tak kan Siti Nurhaliza…Dah tentu lah Siti Aisyah…hahaha..hahaha..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ika says:

        wie aishah mana ada dapat anugerah bagus siti ada aishah tu trip jerr

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Kipas Yuna says:

    budak Aisyah ni tak ada gemersik suara seperti Yuna.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mai... says:

      tak kn dia msti tiru mcm yuna…dia kan Aisyah….nti lain kt org kalau tiru penyanyi asal…think about it ok!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ika says:

      agak agak la bah jelek nyerr suara aishah tu ehhhhhhhh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. safiona says:

    kalau korang malas nak wat coverage pasal AF7 pon astro x rugi apa….dewan sri putra pon penuh gak….

    aku try compare AF, OIAM, My Starz n Gangstarz….still aku lagi suka tgk AF….esp bila Kak Mah kendalikan Diari AF….mmg kelakar giler….kalau korang x suka, tu korang punye pasal laaa…..klu rase hambar gak, tutup TV terusss….hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. safiona says:

    i’m sorry….jgn marah tau, nnti kena jual….hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. are says:

    aq suke tgok aisyah senyum.sesiape yg tk suke dkt aisyah,jgnlh kutuk…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. milah says:

    ada la sket mcm muka siti nurhaliza masa ct mula2 kluar dulu.. nnt aisyah dah femes dia pun leh cun mcm ct gak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. erinseksi says:

    sedap lagi suara yuna..unique voice..tak leh lwn.x puas hati cz music arrangement terlalu fast and ader verse yang xde..hmm tak best..sedap lagi original song..go yuna

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. IluvAF says:

    comel ke? kalo kat sarawak tu tahap ‘ngegeh’mengada ngada maksudnya… dia mmg campakkan tudong nya pon dasar gedik… perasan tak masa audition kat kuching tu.. bila camera sial tu zoom kat muka dia.. amboi kenmain lagi buat muka comel.. konon2 la tu… sampai juling mata dia nyanyi lagu puteri santubong…. nang dasar….. kau ya. oii..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nor says:

      suka ati dialah nak ngegeh janji dia ada bakat.jgn pandai cakap je

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • secret says:

      jgn mengata org srwk mcm tu…wak tu pun ape kurangnya…celaka punya mulut…Aisyah adalah yanfg terbaik..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • siti says:

        betol2..aishah tetap pujaan kmk..nya cute glak..xkshlh nya dolok tudung kha pa..adaa biak skool tunaz berolah gk dr aishah..kan stakat kak tudong..bukak sloar pun ada..ya namanya..family org ya lha pk..
        boh nak nganok aishah bh..nya still a best wat aku n family..
        ashkim da bez..hehehe..sapa mint aishah..share wif me..hehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. lydia nor amyra says:

    huhui…kepada kak aisahah..adik suke sangat tengok kak aisahah dalam tv…walaupun orang kadang-kadang x suka dengan akak…k lah sayang akak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. zerro says:

    takk mcm siti pown aku tgkk…rabun kaa apaa… best yuna lg nyanyii.. tp kategori leh nyanyii laa..klu xleh nyanyi xleh msuk AF sengal neh…hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • secret says:

      wak tu yg rabun…suka hati je ckp mcm tu..wak tk layak menilai org mcm tu…tak kisah siapa yg best..sbb kedua-duanya ade kelainan yg tersendiri..yg ptg keyakinan…go Aisyah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. tuit says:

    yuna lai best…. tapi aku suka aisyah… manis je bl senyum…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. flower says:

    besh gler..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. tuit says:

    comel lak dia tu kan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. u know who says:

    judges ni sume tak pernah dgr original singer for this song, yunalis!!
    buat kate paul moss.. kalo takleh nyanyi lebih baik dari ori singer, jgnla memandai nk nyanyi lagu tu!
    burokk gilerr minah ni nyanyi!
    lagi memburukkan keadaan, she cant even pronounce s properly..
    dan shebenarnya ku mengharapkan shebalik shenyuman mu itu.. lalala~
    no offence peace.. :P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SRWKBEST says:

      tak akan dia nk jadi mcm penyani asal…Aisyah kn ade identiti diri… tone suara dia pun best…kna jd diri sendiri..nt kalau dia nyanyi mcm penyani asal lain pula kata org lain…cubalah supoort dia…kan best..tak baik komen negatif…wak pandai ke nyanyi…?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Zaza Muhammad says:

    memula dgr lagu yuna ni…wa respek dia beb tp aku wase kureng sket sbb ade unsur ‘sore’ Norah Jones, so pasni klu nyanyi kureng aaa sket slang tu, u can do it girl!!!… well lepas dgr si aishah ni nyanyi style dia, cam best je plop. Tahniah Aishah…Afundi Aishah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. alifangah87 says:

    aku lagi suka yuna!
    Tak best langsung la aisah nyanyi..
    Aku takda feel bile mendengarnya..
    Go Yuna! Go Yuna! Go Yuna!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SRWKBEST says:

      aisyah lg best..kalau tak aisyah tak akan popular lagu tu…tone suara aisyah lg best tau…go Aisyah..go. agi idup ag ngelaban..nya sepi d!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aura says:

        lagu 2 da lma popular msa yuna indie dlu..klu xpopular lagu 2 aisyah x nyanyi la weh… hahah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. ila says:

    suara aishah pon not bad ape.. ak ske suara die unik n die lgsg xcam gedik pon ak tengok…huhu..die pny tone lain n best..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SRWKBEST says:

      aku sokong wak lah…best kan..tak mcm org yg tak pandai menilai…go Aisyah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Cik Anis says:

    Aku festime dengar lagu ni, aku fikir artis indo..lalu aku carilah nama Yuna ni…rupa2nya owg kita.tp bleh g kredit ngan aishah ni..sebab kalau dia tak nyanyi kat af aku tak minit lagu ni..sore bdk kecil ni pun ok..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. imah says:

    aisha juara AF7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. ila says:

    tapi sory ar ak bukan stok yang g undi2 kat rancangan realiti ni, hik2.. just tgk2 cam2 je.. kalo dorang dapat jadi juara pon blom tentu dorang leh survive kat lua nanti.. xpela pape pon all da best 4 aishah..nanti kalo da fames jgn lupe diri k..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Anonymous says:

    mcm muke pelakon norkhairiah tu jek…
    xde pon cam siti..
    huh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. SRWKBEST says:

    aisyah is the best…sentiasa mempamerkan yg terbaik…cayalah… cute,cantik dan suarnya mantap…harap aisyah mampu sampai ke final…kasak mat…ag idup ag ngelaban

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. WOW says:

    Jgn cakp mcm kt aisyah…dia antara yg terbaik dan memeng layak utk bergelar juara..sy suka tone dia..comel dan sentiasa happy smsa beraksi di atas pentas…buktikan yg wak boleh Aisyah…lantak lah ape org nk kata…yg pntig wak berjya…biasalah..mereka tu jeles kt wak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. DSFDS says:

    AISHAH TAK GEDIK ORG YANG KUTUK AISHAH GEDIK ORG TU LAH YANG GEDIK !!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Kokoro says:

    of coz sore pnyanyi asal si yuna tu lg best..aishah xde feeling jazz lgsung maa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. zack81 says:

    hi.aishah’cute tau..tp jgn melatah sgt tau.mizz u…bucuk..buat yg terbaik..i wait u n vote u

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. ila says:

    korang paham x cane artis tu dikatekan mempunyai tone yang best n unik???? bagi aku bila artis tu pny suara aku dapat ingat wlu pon baru 1st time aku dengar die nyanyi…. cam aishah ni la,ak dgr skali je die nyanyi ak da dapat igt tone suAra die yg sedap tu…xcam sesetengah penyanyi dengar byk kali pon aku xcam suara…huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. shikin says:

    merdu lh suare aishah mase nyayi lagu dan sebernarnya saye nk ucapkan selamat maju jaya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. shira says:

    cun lh aishah ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. amirddin says:

    fulamak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Alakay says:

    aduh..rosak lagu yuna..

    yuna tu artis unik..lebih kurang cam norah jones…dia buat lagu dengan feel untuk bercerita dengan pendengar..sharing…tapi minah aishah ni dah buat lagu yuna rosak…jadi cam cheap tepi jalan ..eeeee….yuna..tolong la jgan benarkan lagi orang lain nyanyi lagu u suka suka camni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. erm..ok gak lh..suka sngat aishah ngan akim..serasi bersama..nak kata comel..bolehlh..saya suka time konsert 1 dan konsert 8 je…yg lain x mnyerlah sangat..ape2 pn,cha yok2..!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ika says:

      akim tak suai ngan aishah .bab aishah tak comel lansung. aishah sesuai ngan helikets af 7 iaitu yazid

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. boxer hugo bosss says:

    sore best gak…beso n de tone…:D..
    cheh cam adlin la pulak..hahahaa…
    die mmg comey…
    org comey org akan pndang selalu…kalo toleh tue toleh byk kali la nk pndang…
    ape pun…moge berjaye sbgai penyanyi kalo xde rzki tue smbung la blajo…blajo tue pnting jgn jd kak siti..smpai SPM…nti senang nk diperlekeh kan org…:D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. saraJB says:

    Aisyah: dan sebenarnya, membuatkan aku membuka mata, fuh! sedap btol lagu ni!! lepas aisyah nyanyi kat Af7 tu tiap2 hari aku nyanyi kat uma, tp, masih tercari siapa penyanyi asal nye…. for Aisyah.. thanks coz menaikkan lagu ni.. ape2 pun org ckp pasl u, u dah wat terbaik. u punya identiti sendiri nyanyikan lagu tu.,

    yuna: voice u memang best giler..walau u pakai tudung, aku tak kisah.sbb aku pun bertudung. imej yang bersopan tp ranggi dan bersahaja membuatkan u menjadi idola ku… yuna.. teruskan usaha! aku sokong dari jauh.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. tiara says:

    sukati diew larrr….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. ayiem says:

    Cuba masuk sini… http://boraksakan.wordpress.com banyak gak citer kat sini…macam2 aderrrr…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. ain 5! says:

    suare aishah mmg sdap…! kalu kowang x suke die x yh r nk kutuk2 die..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. eyka says:

    yang korang dok jelez sangat kat esah tu pa hal..sk ati dia orang lah..maklum lah gosip artis.atau korang yg sbnrnye nak ikut macm dia..dok jgn lah mgate dia je…tengok tepi kain kite dlu…kot2 ade yang tercarik kannnnnnnnnnnnnnnnn…………………^_^hehe..pkir2kanlah……………………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. eyka says:

    yuna tu naik pun sebab kan esah dah nyayi kan lgu dia….so,tak heran sangat lah kluyuna leh popular skrg…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. rai says:

    xsedap pun.. biasa je.. yuna sedap. sbb unik suara dia.. even aku tak suka yuna. tp aku ada telinga leh dgr dan membezakannya.. tp rentak muzik tu ok.. rancak…suara.. biasa~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0