Written by AbangNara | February 8th, 2012

Kalau anda tanya gadis-gadis remaja di luar sana siapakah jejaka idaman mereka sekarang, jangan terkejut jika jawapannya bukan Aaron Aziz. Rata-rata gadis remaja hari ini menggilai Aiman Hakim Ridza, pelakon utama drama Vanilla Coklat yang sedang hangat di TV3 sekarang.

aiman hakim ridza

Sebelum bergelar pelakon, Aiman Hakim Ridza merupakan salah seorang protege program Mentor. Gurunya tak lain tak bukan ialah Rahim Maarof. Mungkin tiada rezeki di bidang nyanyian, Aiman terjun ke bidang lakonan dan terus meletup dengan drama pertamanya, Vanilla Coklat. Lakonan romantik Aiman bersama Izara di dalam tersebut ternyata meruntun jiwa para gadis.

vanilla coklat

Semoga Aiman Hakim Ridza terus maju jaya di dalam apa jua bidang yang diceburi. Sila LIKE Facebook Aiman Hakim Ridza tanda sokongan anda kepadanya. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

vanilla coklat

vanilla coklat

vanilla coklat

vanilla coklat

vanilla coklat

vanilla coklat

vanilla coklat

vanilla coklat
vanilla coklat
vanilla coklat

121 responses to Vanilla Coklat Popularkan Aiman Hakim Ridza

  1. mek neelofa versi utara says:

    patut la aku mcm kenal jerrrkkk bdk nehhh!!!

  2. ProfHariz says:

    Memang Terbaik Watak Amir dalam Vanilla Coklat.

  3. lobak masin says:

    ngeeee~~bile tgk cite vanilla coklat nih mmg jatuh cinte la kt ‘amir’ tu…hurmmm…..so sweet… :)

  4. semuthitam says:

    drama romantik melayu???sorry,tak minat..bagi aku,drama² bikin nangis camni sesuai dilayan oleh perempuan/laki gedik dan mereka yg terlebih jiwang.. aku lagi suke drama yg ade 1001 macam pengajaran dan ikhtibar.. :)

    • semutputih says:

      mana ade drama ni nangis2….mesti awak ni org tua…..title : vanilla chocolate tu dah menunjukan drama tu utk remaja dan golongan yg sewaktu dgn nyer.

      • semutemas says:

        yela… semuthitam ni layan citer mat2 n minah2 indon jerrr.. apa brg support drama Malaysia kn?? x gitu semuthitam hahahaha…. anyway citer VC best stakat ni… Romantik Komedi =)

      • sarah_nina says:

        semutputih .. utk gol remaja dan sewaktu dengan nyer.. i ni dah tak remaja pun.. tapi layan aje citer ni..citer ni boleh lah mengingatkan i zaman2 remaja dulu..ahaks..:P

      • kak chik says:

        semutputih….kak chik yg x brp nk remaja ni pun suke tau tengok citer ni…feeling sorg2 gtu…tringat2 lak zaman den bercinto…

    • olala says:

      Jujur cakap. Aku pon bukan jenis layan cite Melayu cuz majoritinye agak sterotype. Alik2 cite jenis same la yg dowg tayang. Boring. Tp sekali tgok Vanila Coklat, memang melekat kot! Sumpah semalam tengok aku duk senyum dari mule sampai abes. Cite2 lain jarang wt aku gitu. Tgok cite klakar pun bukan sepanjang mase leh senyum cm Vanila Coklat. Huhu… :D

    • hazel says:

      helloooooooooo!! drama pengajaran n ikhtibar pon buat kite rase nk nangis jgk k…bukan drama melayu je..n x semua drama melayu jiwang…ntah2 ko tu yg terlebih jiwang karat x? suke suki je…!

      • Wartawan Zubir Sudah Insaf says:

        Aku setuju dengan hanif. Cuma hanif tak menggunakan ayat yang sebetulnya untuk dia sampaikan apa yang dia fahami. Story line Vanila Coklat memang tak sama dgn Full House tapi konsepnya hampir sama. 2 orang yg asalnya tak sehaluan, terpaksa bernikah atas sebab-sebab tertentu, hidup sebumbung, kejap gaduh, kejap baik semula, last-last biasa la happy ending. Sama la dengan Gemersik Kalbu & Asmara..

  5. saya la says:

    semoga bakat dia akan terus berkembang…

  6. aku.. says:

    br tau name sebenar laki ni. hahahhaa

  7. torres says:

    adoyaiiii

  8. semuthitam says:

    sori..tak minat drama² melayu genre camni..drama² camni sesuai dilayan oleh mereka yg terlebih gedik dan terlebih jiwang.

  9. lia says:

    saye suke perisa vanilla!!! :D

  10. elladanish says:

    mmg suka sangat tengok cerita nie…lagi2 tgk Izzara Aishah nie cute dpt plak hero yg hensem…ermmmm…layan

  11. budak_cheras says:

    Pakej lengkap.. tinggi, handsome, suara jantan :)
    Sekali imbas cam Aliff Aziz

  12. hazamon says:

    kalo ko x minat g blah la xyah nak post kt cini…ngahahaha…btw amir asyraf dlm cte vanilla coklat dgn zara memg terbaik..bole kalah drama adamaya…thumbs up!!!!

  13. amnr says:

    i like dis drama…
    so weet…

  14. Semutbijikremia says:

    poyo tul si semuthitam ni!

  15. mixgirl says:

    minat jugak kt budak nie….tp still luv kt aaron aziz n adi putra….

  16. mummyterjah says:

    ahahaha…aku mmg suker giler tgk aiman ni…so sweet…best semoga dier leh meningkat naik cam aaron aziz

  17. suka sgt kat 2 org ni
    sorang cantik
    sorang tampan
    anak lelaki ziela jalil pun tampan penuh kegagahan
    abg nara buat la citer pasal anak lelaki ziela yg hensem tu pls..
    nak tau sgt pasal jejaka macho tu..tq abg nara..i love u

  18. zy says:

    tp die b’lakon mmg best n better dr die mnyanyi…

  19. meeradriana says:

    hahaha..
    aku memang suke crite nih..hehehe
    sbb hero n heroin encem n cantik..
    dorg suwit sgt dlm crite..
    tapi aku tahu dunia reality mana ada lelaki romantik mcm watak amir..seth tan..

    • Amira Ameer says:

      ada..tunang aku..
      prangai macam amir ni la..menyakitkan hati kdg2..kdg2 suka mmbebel..kadang2 romantik..muahahaaha

  20. nehi says:

    cam muke aliff aziz kan aiman nie…

  21. Triple_j says:

    rezeki ada di mana. klu tak dgn nyanyian, dgn lakonan pun ok. sementelah penyanyi lelaki solo kecuali anuar zain n faizal tahir, mcm susah skit nak cari makan di msia la ni, dan pelakon2 lelaki lebih mudah aim for drama dan filem.

  22. tercinta says:

    suara mmg ke laut berlakon harapkn comel n cute jer….anyway for izara aishah mmg comel giler…

  23. JerawatBatuKat Lobang says:

    Kalau badan dia sasa mcm aron aziz atau mcm fahrin ahmad lg best.hehe.

  24. rooney macaroni says:

    pernah terserempak ngan budak ni….x handsome tapi cute…tinggi giler…

  25. reban ayam says:

    aiman…i lap u…mmmuahh!! wkakaka

  26. lara_hati says:

    Memang tinggi la mamat ni, semlm tgk tinggi lagi dia dari almari baju dlm bilik dia berlakon tu huhu, neway nyanyian dia mmg le..tak sebagus mana…tp utk sisi lakonan ni, aku suka sbb mcm mana tahan gelak si zara tu…still dia bleh kekalkan muka tanpa sebarang riak, kalo aku le dok tgk zara asyik renyih nk tertahan tu mau dah tersembur ilg suma dialog..cuma aku terpk..bf si izara n gf si aiman ni…leh tahan ke jeles tgk sisi romantik mereka berdua ni…huhu..

  27. rose says:

    X lyn la.. Lyn gemersik kalbu jer.. L0ve aqasha.. :)

  28. pemerhati says:

    lakonan mamat ni okey2 jer tp izara aisyah punyer acting x menjadi langsung…asik dok menjerit x tentu hala…mase dialog die slalu tutup telinga sbb begitu membencikan…no offense izara aisyah…

  29. bunga ogos says:

    ohmaygood, aiman. tengok u je mesti i happy. swweett sangat, gojes and funny. p/s: takpe badan sasa sangat untuk nampak gagah

  30. bunga melur says:

    dua-dua comel lote..hehehe..best ke drama nih..rumah sewa takde tv..huhuhu..nak tgk kat tenet,ada ke..

  31. coklatsirap says:

    aku confident orang tgok cite ni bukan nak hayati sangat pon cite ni,tapi sebab hero/heroin cun/hensem. cube kalau letak osman kering dengan rosnah mat aris jadi watak utama, jangankan nk tgok cite, nk tgok iklan pon tak sanggup..x gitu?

  32. izzah bkn nama sebenar says:

    bley thn gak bdk ni..hehehe

  33. Opppsssss says:

    Dia ni anak datuk.duk shah alam kot x silap aku.masa dia kat dalam mentor dulu dia couple dgn member aku,minah tu budak sunway bru umur 19masa tu,kaki clubbing kat desire,space kat doraisamy tu.. Tapi bdk aiman ni xde minum ape.dia Cuma ikot je si minah tu.dulu dorg salu duk lepak Asia cafe ss15.harap2 skrg dorg x bersama lagi dh sbb si minah bwkpengaruh yang x bpe elok kat mamat ni.better dia carik ppuan yg lagi baik and focus dot karier dlu.lain aku xnk sentuh,ckup stkt ni je.

  34. Rin says:

    olohaihhhh… koya2 korea jek blake tu

  35. Suri says:

    Mmg sweet diaorg..sorg ensem, sorg comey tp garang..cute je

  36. nana says:

    cerita vanilla cokla yg best n kapel yg cute :)
    raseny dy ny adek sophea ridza,,ala yg gadis melayu yg popular kat korea dlu 2..
    adek n akak dua2 comel…hehehe

  37. cicakiut says:

    Lakonan kena pertingkatkan, tapi ok untuk percubaan pertama. Masih terlalu jauh nak capai tahap aaron!

  38. cici says:

    like byk2..romantik je si aiman neyh..tp byk kne improve..neway gud trial..good luck aiman <3

  39. zuraazura says:

    actually lakonan izara aisyah yg best coz watak die yg suke marah2 tu watkan sy laki bini gelak x hingat..heh..aiman ni kaku cket lakonan..tp leh improve nti kot :)

  40. ranish says:

    aiman ni adik sophia ridza, yg famous kat korea tu sebab lelaki korea nk kat dia.

  41. kasut putih says:

    Semoga wajah yang hensem jadi icon yang hensem juga sikapnya..

  42. what the? says:

    hahaha .. suka cite ni, kelakar wei, aku suka part “makan amir ashraff jangan banyak songeh” izara memang sempoi, terbaek!

    ala semuthitam, tak support malaysia tollah .. drama malaysia makin ok taw .. setakat sinetron indon yang mangang tu, bek tak yah!

  43. Jeng jeng jeng says:

    Aiman, semua peminat dok puji u so keep up a good work. Jgn lupa diri tu paling penting.

  44. saya tak suka. memang betul la gedik ceritanya. Kalau Metal Evolution saya layan. memperkasa minda.

  45. um_21 says:

    Sebelum ni aiman ade belakon cite kiah pekasam…tgk cite tu sbb nk tgk aiman dgn rozita che wan je…bez r aiman ni belakon..xde la kayu pun…;D

  46. payung besi says:

    mmg terbaik ah citer Vanilla Coklat..tiap2 minggu x sabar tunggu ari selasa sebab vanilla coklat…the best

  47. nmpk jauh,tp dekat says:

    aku tgok gak cite nih.. tapi takde lah best mane pon.. n taklah sweet sgt pon.. nmpk lakonan tk real.. n izara nmpk tua lah..

  48. Gemersik kalbu says:

    Cita nih best.gemersik kalbu pun best..aqasha sangat sweetttttt

  49. Cute mute says:

    Nmpknya drama Vanilla Coklat lbih famous dr drama Bicara Hati:) thumbs up if it’s true…

  50. McWa says:

    Aiman kalau berlatih kuat lagi & bukan berhenti separuh jalan bila dah famous pasti meletup! ha3

  51. azza azman says:

    DIA NI MACAM CHRISTIAN BAUTISTA SIKIT…

  52. Izzara Ecah says:

    Aiman ni penah blakon la seblom ni dlm citer Kiah Pekasam, jadi ank tiri si kiah..

  53. ada aku kisah says:

    mana boleh sampai tahap abg2 aaron & adi putra kita kan…. belum lagi… kena byk practice dan usia menentukan pengalaman dan penghayatan watak… emm hancem abg aaron & abg adi eh… act selekeh pun tak pakai baju pun masih ada tarikan tau… x-factor beb….

  54. syampu sunsilk says:

    aku n ank2 2 -5 thn suke btul tgk citer ni..ank aku bole ddk msa diam tgh tgk citer ni..aiman nampak cool je lakonannya..tp izara nampk kaku skit msa episod 1 & dn selepas tu dh nampk cool dh..mmg best la.. romantik habis…tahniah aiman & izara telah brjaya buat rsa puas tgk drama melayu..

  55. qaisara says:

    aku sbnrnya minat giler ngan citer korea..citer melayu aku pdng camtu jer…tapi lepas tgk vanilla coklat terus aku jatuh cinta dengan citer melayu…aku cari balik citer melayu yg aku miss..tak sabar nak tunggu episod seterusnya…terima kasih aiman dan izara kerana buat aku happy setiap malam selasa…

  56. Anonymous says:

    crita nie best pe..yg xsuke n yg kutuk2 tu pi maen jauh2..xsuke tu diam2 sudah…

  57. Anonymous says:

    hhehehh….biler tngok vanilla coklat ni aq lak JATOH CINTA KAT AMIR HAHAH….ss0000 swwweeetttt….heheh…..the best….. i love n like amir….hahahx…

  58. hehehhehhe biler tngok vanilla coklat aq lak jtoh cnta dkt AMIR….. s0000 swwewweeeeetttt hee the bestz…. i love amir n i like amir…very much hahax….gurau

  59. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    aiman muka dia ada macm alif aziz hensem ! tinggi pn agak2 macm sama ….tkda pengarah ke yg nk ambek alif n aiman berlakon dlm satu pilem? mesti box office punya…kalau tk caya cuba try wahai pengarah cayangggggggggggggggggggg lov u aimannnnnnnnn lov u alifffffffffffff !!

  60. tok siak says:

    klu zara jadik kekasih aku kan bahagia … tak perlu aiman lagi

  61. tok siak says:

    jgnkan aiman.. klu aku yg berlakon ngan izara tu pun boleh jd terkenal wei.. sesuai sngt2

  62. aq x jambu says:

    alahai semut itam.. aq mmg benci btol ngan drama indon.. x abis2 sedih 24jam..pastu smua citer..jln citer samer jer..pasal org miskin..pastu x abis2 ngan hospital.. pastu camera asik zoom2 kat muke plakon yang mcm berok! hahahahah

  63. AVATAR says:

    VANILA COKLAT DRAMA YG SWEET N BEST….. SLALUNYER SY MELUAT TGK DRAMA MELAYU YG HAMPIR SAMA BEGITU JUGA VANILA COKLAT TP DEK KERANA PELAKON2 G FRESH N SWEET OVERALL LIKE MEGIC 2 ME…IZARA A PRETTY GRIL N AIMAN A SEWEET BOY CUKUP BUAT SY JD FOLLOWERZZZZ CERITA NI….

  64. auntie anne says:

    encem la sngt… bnyk lg encem besepah serata malaysia

  65. auntie anne says:

    kat malaysia bersepah lg encem dari mamat nie tk kecoh pun

  66. lukman hakim says:

    kak zara yg popularkan abg aiman tau diorng berdua mmg serasi nmpknya ada chemisterynya… klu diorng betul2 kapel kat
    luar wow boom meletup dunia hiburan malaysia baru power ada uuum gitu … siapa sokong kata yessss

  67. lukman hakim says:

    abg aiman kawin kak zara ok bang

  68. lukman hakim says:

    antu anne get lost foot loose

  69. gossipgirl says:

    Girlfriend dia nama ashley selvi, siap guna nama ashley selvi hakim lagi. Kat twitter aiman ada tulis A.S.R and kat twitter ashley ada tulis A.H. Kalau google banyak je gambar diorang berdua, ashley tu cantik gile, maybe boleh jadi plakon/penyanyi gak since dia pn ada video2 youtube. Sesuai la diorg berdua, tapi aku dari nk fanatik kt aiman trus tak jadi bila tgk gambar2 sosial dia dgn gf dia. Ada gambar aiman dgn family dia so maybe diorg ni serious kut. Kalau kawin bagusla. Apapun kitorang akan tetap sokong career lakonan aiman, n VC is the best!

  70. lukman hakim says:

    saya tk peduli abg aiman mesti kawin kak zara juga… tk peduli selvi ke pelvi babi ke muniandy ke saya tak setuju saya tak setuju ler ok enough

  71. epa zaqx says:

    hahahh :) sweet sangat face you all . comel >,<

  72. lukman hakim says:

    laa… dah besar rupa2 nyer aiman ni

  73. lukman hakim says:

    klu foto nie ler amir pasti dpt A+ ujian fotografi

  74. tak minat says:

    ramai lagi berbakat dari dia ni..huh..muka gay

  75. saye suke tengok cerita vanila coklat tetapi die dah tamat hari semalam selasa aiman hakim ridza love izara aishah

  76. Anonymous says:

    popm,dmgggg

  77. ewani says:

    wtk amir dlm vanila coklat mmng match dngn aiman..best arr terbaekk pnya tp dh abis dh ..sktnya ep yg ada knapa x wt pnjng2 orng msty lyn pnya larh

  78. hololixzz_yan says:

    good luck aiman..

  79. alif aziz lgi bgos says:

    cam pan**t je aiman
    aq lbey tinggi–>188cm :P

  80. alif aziz lgi bgos says:

    cam pan**t je aiman
    aq lgi tinggi–>188cm :P

  81. Nieca cienta says:

    Abg aiman hkim ridza ny mmg segak encem cgt mint cgt2 taw.. My test muah

  82. KhAIrunisa says:

    Sape2 yg xske cte ny or ape2 jgn nk memandai nk mengta at bg ridza mcm na pon dye ade bkat la bkn mcm ko2 yg taw mgta ja mlot mcm longkang skli bka bau njis bntg