Written by Bella | July 11th, 2016

Uqasha Senrose memberitahu beliau tidak akan menerima sebarang tawaran untuk berlakon sebagai watak utama didalam teater, selepas beliau dikritik hebat oleh penonton ketika membawakan watak Izzah didalam pementasan teater Ombak Rindu sebelum ini.

Jelas Uqasha beliau sedar dirinya masih belum mampu untuk memegang peranan penting dalam teater.

Bukan kerana kritikan tetapi atas kesedaran diri sendiri bahawa lakonan di pentas teater itu bukan mudah seperti disangkakan.

Saya masih belum sampai tahap layak memegang watak utama dan selepas ini jika ada tawaran saya akan tolak kerana masih belum bersedia. Biarlah Ombak Rindu Tiada Penghujung menjadi pengajaran buat saya.

Namun, ia tidak bermakna Uqasha tidak mahu berlakon lagi didalam mana-mana teater. Selepas ini beliau mungkin akan melakonkan watak-watak kecil kerana ingin belajar tentang selok-belok pementasan teater.

Teater ini sangat unik dan memerlukan fokus yang cukup tinggi kerana semuanya dilakukan secara langsung tanpa ada sebarang kesilapan. Saya mahu belajar dari bawah dan tidak mengapa kalau hanya diberikan watak sampingan.

Kalau tidak mampu membawa watak utama daripada awal tetapi masih mahu lakukannya, Uqasha seharusnya bersedia dengan setiap kritikan yang diberikan dan bersikap lebih positif.

Sumber Berita : mStar Online

27 responses to Uqasha Senrose Tolak Tawaran Berlakon Teater Selepas Teruk Dikritik

  1. Shhh says:

    DAH CKP MMG TK SESUAI DIA BAWAK WATAK TU..NAK JDI PELAKON TEATER LAGI2 WATAK UTAMA..PERBAIKI DULU LAKONAN DALAM DRAMA ATAU FILEM..PENGARAH DN PENERBIT YG BANGANG SGT AMBIK SI POLAN BERLAKON..MMG TAK LAKU PUN TEATER TU..TK YAH TGK..TGK DULU PELAKON DIA MCM NA..DH BLH AGAK PASTI KENA KECAM..LGI SATU TAK YAH LAH BUAT TEATER DI ADAPTASI DRI FILEM..BUKAN SEMUA MENJADI..KECUALI BAIK PUNYA CILOK DAN CUCI..BELAJAR DRI DORG MCM NA ORG TGK TEATER..

    0

    0
    • Mat kijang says:

      Knpa aku rase gmbar first uqasha tu mata dia cam juling ah, contact lens tu rasanya.
      Anyway apakehal dgn trend skrg suka sgt ambik artis yg tak bertauliah & takde bakat? Dah sah2 uqasha ni takleh belakon, hrp lawa je.
      Producers skrg bangang bin bahlul, tau nak yg ramai followers je. Stupid idiot!

      0

      0
    • Mat terengganu (ganu kita) says:

      Hudoh arh Uqasha ni mekap sekilo bulu mata sekilo..tobat hudoh.
      Aku nampak Marion Counter kat rumoh terbuka PM masa hari raya pertama.. mekap simple senyum manis…memang comel arh. Patut arh Nasa boleh jatuh cinta dgn Marion.. aku nampak Marion senyum kat rumoh terbuka dgn aku sekali jatuh cinta kat Marion. Jadi kepada orang puan make up simple doh arh.

      0

      0
      • Happy Polla says:

        Eh mat ganu ni takleh blah siot. Dpt aku tempeleng kepala tu baru tau kahkah. Yg kau ni kalau ye pun dok puja marion counter, takyah la copy paste komen yg sama kat setiap article…… Ish

        0

        0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      helo uqasha..u tu belakon sememang nye macm kayu ! harap muka aje jambu tapi lakonan rabak !

      0

      0
  2. maharani says:

    minah ni berlakon kelaut.. pickup line je ko pandai..

    0

    0
  3. Tut says:

    Buang dulu make up tebal2 tu… Klu naik make up pun biarla ikut watak .. Klu sy tgk drama melayu make up mesti jd problem.. Watak budak kampung tp make up budak bandar.. Watak nenek2 tp make up mak2

    0

    0
    • pening says:

      betol.plakon mlayu ni nk nmpk cantik mmnjg…lakonan kelaut..bangun tido pn dh siap makeup bagai…tak natural lgsg…bab ni salahkan director jugak…klu director bagus x de la kua drama2 bangang gini

      0

      0
  4. missv says:

    berlakon pun kayu..pgarah mana la yg sengal amik dia ni…makeup dah la tebal…propa je lebih…bajet2 alim…poraaahhhh…baik lagi adik ko nelly

    0

    0
  5. propa says:

    berlakon dlm drama pun kayu..ni plak berlakon dlm teater..piiiraahhh…makeup jer lebih…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Baguslah belajar belakon dlm teater dgn pegang watak kecil terlebih dahulu. Kutip pengalaman berlakon teater bertahun tahun utk memahirkan diri berlakon. Taklah kayu sangat nanti dlm drama. Salute pada pelakon yg bermula dgn teater br masuk ke drama. Kompomtak kayu batu, tangga tingkap berlakon dlm drama atau filem.

    0

    0
  7. salamat munak says:

    owh nie kete Evoque yg Tuanku bagi tue ehh…?? opsssss

    0

    0
  8. melati says:

    ckp jew lah staff lagi ramai dr penonton…….kikiki,,,!!!! yg dtg tengok tu pun dapat tiket Free…..!!! kan sonang tak yah nk beralasan lagi…hihihi,,,

    0

    0
  9. menyesal says:

    tak, masalahnye pengarah teater ombak rindu tu apesal yang terima uqasha at the first place? bidang terjun ke apa pengarah tu, x kan x boleh nilai bakat setiap cast tu? ni amik Uqasha, watak sampingan takpa ini watak utama. mana pengarah aku nak tengok muka. bijak la lain kali. Ini teater kot, bukan mcm cincai akasia tv3 boleh sedut2 muka cantik. Teater lebih tinggi nilainya perlu dijaga

    0

    0
    • Ss says:

      Ko x tau ke,minah ni dibela kerabat..pengarah yg dipaksa amik minah ni jd watak utama

      0

      0
  10. Hadi Hadi says:

    ramai graduan seni teater um, uitm
    & usm yg lebih layak. mereka ade ilmu pengetahuan. knpa perlu beri pluang kpd uqasha yg hnye lulusan spm
    sahaja.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Ombak Rindu dah jadi Ombak Sendu. Masa dpt offer jadi Izzah pun, org dah kritik. Kan betul. Kau mmg cannot act. Go and do something else. Get married n beranak ke?

    0

    0
  12. Anonymous says:

    So pelik. Klu ak jd pengarah..ak amik pelakon yg berbakat n xharapkn muka semata.. way epen to pengarah kat malaysia ni? Abg nara..cn u pls buat entri psal pemasalahan ni.. nmpk mcm melarat sgt.. ko tgk sinetron..pelakon indonesia semua dr bdk kcik smpai la yg tua..mana ada berlakon kayu.

    0

    0
  13. Angel Heaven says:

    She is so damned plastic. All about her are nothing else than fakes and lies…
    I seriously despise her!!!

    0

    0
  14. ND says:

    Angel heaven, ko x taw xke mmg untasha ni plastik. Dia byk buat plastic surgery la dr ke mata hidung suntik kolagen lg. Dulu dia buruk itam kot

    0

    0
  15. ND says:

    Angel heaven, ko x taw xke mmg untasha ni plastik. Dia byk buat plastic surgery la dr ke mata hidung suntik kolagen lg. Dulu dia buruk itam kot!!

    0

    0
  16. skywalker says:

    uqasha berlakon kayu lah….tak ada feel…best lagi janna nick…. berlakon best…sempoi habis…dia being herself …camtu lah!

    0

    0
  17. eloksangat says:

    fazura..marsha..model..artis indon.. n now.. hmmm

    nabil..pekin..sharnaz..syafiq..n now.. hmmm

    elok sgt la tuh

    0

    0
  18. anon says:

    Terlalu ambitious nak jadi pelakun wlhal tak berbakat. Popular pun kerana kontroversi je…
    Anyway kenapa lah minag gedik sendu ni suka sngt pakai baju yg ketata yg amat. Kita yg menengok ni pun rase tak selesa mcm nak koyak bila duduk..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    kesimpulannya ko mmg xley berlakon.. paham x.. ak pon x paham produser yg amek ko berlakon atas faktor apa? setakat cantik org x pandang pon.. contohilah adik ko.. lakonan superb.. kontrobersi xde pon.. pandai je dia jaga diri

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Kihkihkih…

    0

    0
  21. X says:

    Kau berlakon sebagai orang nak kentut,muka pun selalu macam tahan kentut.

    0

    0