Written by Bella | November 22nd, 2016

Sebelum ini, Uqasha Senrose ada memberitahu beliau merasa sedikit “bangga” apabila jumlah pengikut Instagramnya telah bertambah sejak isu beliau membuka tudung menjadi topik hangat dan bualan ramai.

Namun, sehigga hari ini masih ada segelintir pihak yang mengkritik Uqasha dan menggelar beliau dengan panggilan negatif.

Walaubagaimanapun, Uqasha memberitahu beliau sudah tidak peduli ataupun tertekan dengan cemuhan orang ramai. Apa yang penting, beliau tidak mahu hipokrit.

Saya tak tertekan pun dengan segala persepsi dan maklum balas yang diberikan. Memandangkan ini adalah pilihan sendiri, saya perlu berani menghadapinya.

Rutin harian saya berjalan seperti biasa tanpa sebarang gangguan. Tak telintas langsung dalam fikiran untuk berkurung di rumah. Saya tak mahu lagi bersikap hipokrit dengan semua orang.

Bila Uqasha membuat keputusan untuk membuka hijabnya, beliau memang kena bersedia untuk menanggung segala risiko termasuk dikecam orang ramai.  Hati kena kental barulah boleh tampil di khalayak.

Sumber Berita : Harian Metro

39 responses to Uqasha Senrose Tidak Tertekan Dengan Cemuhan Orang Ramai

  1. Anonymous says:

    Suka Ati ko lah… Yg penting aku bkn salah sorg peminat ko… Fake

    18

    0
  2. Pakcik says:

    Hobi pakcik suka kacau anak dara orang.

    4

    0
    • Ami says:

      Hoi pak cik…. baik pergi masjid buat amal ibadat. Macam x dak keje je kacau anak dara orang. Useless !

      4

      0
      • Pakcik says:

        Motif suruh pak cik pergi masjid..? Masjid tu ramai makcik tua , cukup lah isteri pakcik je pergi masjid.

        2

        1
    • Julia says:

      Pergi mampos lah pak cik . Orang tua x sedar diri. Geli aku

      2

      1
    • What the fish ??? says:

      Pakcik mana ni gatai sangat ni ?????
      Patut lempang laju2 pakcik laknat macam ni…….kubur kata mari ada hati nak kacau anak dara org lagi……tak senonoh punya org tua bangka.

      3

      0
      • Pakcik says:

        Kenapa nak tampar pakcik..? Orang muda zaman sekarang memang kurang ajar. Ikut suka pakcik lah nak kacau anak dara orang pun. Kau tu siapa budak nak halang pakcik, dasar pantat busuk budak ni

        1

        1
      • annoying says:

        tau mana dy ni tua. ntah2 dy sengaje letak pakcik. rilek la. meroyan lebih pehal. ayat mcm budak skolah rendah baru nak up. haha. xkenal pon pkcik, tp menyampah baca komen acah2 ko nih. result upsr ok?

        13

        0
  3. Anonymous says:

    Muka mcm nyah

    5

    0
  4. Anonymous says:

    secara jujurnya aku cakap, uqasha ni cantik.. lg cantik drp adik2 dia.

    1

    33
  5. Ukasyya says:

    Benda ni kadang susah nak cakap. Adik beradik, sepupu sepapat dia ramai yg x bertudung. Org sekeliling pon bagi influence jgk kadang tu…

    24

    0
    • peace yo says:

      btl org sekiling dia dan saudara mara blm ada berhijab tapi jk dia yg mula nak berhijab niat kerana Allah, bgm cobaan pun x akan buka. Amalan solat, tutup aurat, buatlah wpun terpaksa dan x ikhlas kerana itu adalah perintah Allah dan Rasullah bukan perintah PM atau sekutu2 dia. MMg btl tak tentu org pakai tudng masuk syurga tapi org yg x tutup aurat mmg akan keneraka, rambut dia harus dibakar dulu, so mana nak kita ikut blm tentu masuk syurga dengan dah tentu masuk neraka, tenung2 kan lah. Kesian mak bapak awak, dpt anak2 semua lawa2 tapi semua letakkan mrk kejurang neraka, so renung2kan yea

      12

      0
  6. abg B says:

    putih2 mcmni abg b suka sangat..mmg taste abg b tau qasha ni..

    1

    2
  7. X says:

    Artis sampah masyarakat mana perasaan.

    5

    0
  8. Anonymous says:

    Typical pmpuan cantik yg xeducated mcm ni la. Cb tgk mcm ak ni..cantik n bijak lg tu. U r not one of a kind qasha. How do u differ from any other pretty women qasha? Cantik tp kaki clubbing, kaki selfie, jantan keliling pinggang. So how are u different frm the rest? U can stay with all the typical cantik stupid women..coz u r nothing special. Yg cantik bijak baik with good social skills mmg susa nk dpt. Mcm i ni… I am one of a kind. So even u put so many makeup on w your panasian look..u still look so low class to me. Get a life. Bye

    3

    0
  9. ~~~~shhhh............ says:

    salah satu ujian Allah…sronok sementara je 2 dik… pcaya la….

    2

    0
  10. annoying says:

    ok la dy cantik what. dan apa beza dy dgn awk? awk sebok hal dy, dy x sebok hal awk. aku pon x minat dy. tp xde la nk puji atau maki dy. ko lebih2 pehal. panas bontot?

    0

    1
  11. Anonymous says:

    Dlu wktu ak darjah 3 guru besar pernah cakap. Kalau awk buat benda x senonoh benda pertama yg org ckp bukan siapa tu? Tp bnde prtama yg org akn tnya adlah ANAK SAPA TU?. Mknanya buat somethg tu at least fikirlah maruah mak ayah. Kesiann ak tgk..mcm mak ayah senrose ni xpndai didik anak. Kalau la ak mcm adik bradik senrose ni mesti kne bantai ngn ayh. Utk kebaikan xap. Tulah yg menyebabkn kt dengar n belaja.

    7

    0
  12. Anonymous says:

    hehehe

    0

    0
  13. Pemerhati says:

    Muka mcm musibat perangai mcm jalang. All Senrose are the same.

    4

    0
    • Anonymous says:

      Bila tengok muka dia… Teringat gambar comolot dia dengan Nabil…. Bila tengok dia bukak tudung teringat seluar pendek dia baju jarang gambar kat Koh lipe….

      Kulit dah asal putih gi bleach lagi… Dah macam putih mayat adira…ni mangsa kulit bleach no 2.

      3

      0
  14. Anonymous says:

    Rupa bapok.

    2

    0
  15. hanon says:

    Ye, tak kisah orang cemuh. Ni dah nak masuk Disember 2016 ni, mana bakal laki kau dari luar negara tu?

    9

    0
  16. Mumia says:

    Wajah dia cantik juga tapi bentuk badan nampak tak seimbang. Mcm org yg menghidapi penyakit anorexia- eating disorder. Stress ke?

    1

    0
  17. kuali terbalik says:

    bosan la asyik citer yg same je …. takde citer lain ke

    1

    0
  18. Anonymous says:

    aku suke body dia time baru2 jd artis & sbelum dia pkai tudung..
    sejak dia pkai/buka tdung body kurus kering ni aku tgk pn x naik stim hahaha

    1

    0
  19. ohyeah says:

    aku suke body dia time baru2 jd artis & sbelum dia pkai tudung..
    sejak dia pkai/buka tdung body kurus kering ni aku tgk pn x naik stim hahaha

    0

    0
  20. macam-macam says:

    oooo jadi selama ni yang dia bertudung tu mmg x ikhlas laa…mmg dia hipokrit talam dua muka je la?ok bagus uqasah…keep it up..kahkahkahkah,.,,,

    0

    0
  21. melati says:

    memang ler tak tertekan sebab ko Gila..(bakal tunang tk sampai2)..sebab tu takder perasaan..wakakakakaaaa

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Contoh failed parents didik anak.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    kat mulut boleh la cakap camtu.. dalam hati orang tak tahu.. kan? hehe.. biggest denial ;)

    0

    0