Written by Bella | March 11th, 2016

Sebelum ini,  ada pihak yang mempersoalkan kejujuran Uqasha Senrose dalam menutup aurat selepas beberapa foto beliau tidak memakai tudung ketika bercuti di Koh Lipe, Thailand mula tersebar. Malah, aktres itu juga mengenakan pakaian yang agak seksi ketika bergambar bersama Iqram Dinzly.

Meskipun dihimpit dengan pelbagai kritikan daripada orang ramai, Uqasha tidak pernah memberikan sebarang kenyataan berhubungan kontroversi berkenaan.

Terbaru, menerusi portal Utusan Online Uqasha seakan mengakui kesilapannya itu dan berharap agar peminat memberikannya peluang kedua.  Sebagai manusia beliau tidak boleh lari daripada melakukan kesilapan.

Saya sedar itu semua kesilapan di atas kejahilan diri sendiri yang masih terlalu cetek ilmu agama. Sebenarnya, bagi saya, manusia ini banyak dugaannya dan kejadian itu merupakan dugaan yang telah tertulis untuk saya. Saya akui, iman diri ini tidaklah sekuat mana, kadang kuat, kadang ke laut juga.

Malah, Uqasha juga langsung tidak menyimpan perasaan dendam ataupun marah terhadap individu yang menyebarkan fotonya itu sehingga mencetuskan gosip hangat.

Saya mahu berterima kasih sebenarnya kerana jika dia tidak menegur kesilapan yang dilakukan, mungkin sehingga hari ini saya akan terus melakukan tindakan yang sama tanpa menyedari benda itu salah.

Tiada manusia yang sempurna, seperti yang saya cakapkan, apa pun yang dikatakan oleh peminat atau pihak yang membenci, saya terima seadanya tanpa rasa marah.

Buat Uqasha, apa yang terjadi adalah satu pengajaran untuk beliau lebih berjaga-jaga untuk tidak melakukan kesilapan selepas ini. Namun, Uqasha sekali lagi memohon agar masyarakat untuk tidak terus menghukum beliau dan memberinya masa untuk memperbaiki dirinya.

Saya juga minta agar masyarakat tidak terus menghentam dan memberikan peluang kepada saya untuk memperbaiki diri. Saya masih muda, banyak lagi yang perlu belajar, teguran itu salah satu daripada cara untuk diri ini bermuhasabah.

Bukan semua masyarakat ingin menghukum, tetapi kan lebih senang jika awal-awal lagi Uqasha sudah mengakui kesilapan beliau? Kejujuran, itu sahaja yang peminat mahu..

Sumber Berita : Utusan Online

58 responses to Uqasha Senrose Akui Kesilapan Buka Tudung Semasa Bercuti Di Koh Lipe?

  1. nok gebuzzz says:

    ngaku pon!!
    dah buat salah minta maaf pada Allah,dia lagi maha mengetahui segalanyer..kau luah kat media bukan jalan yg baik,org hentam kau lagi ada.

    0

    0
    • miss kepah says:

      dia tetiba ngaku salah sbb nak dpt sokongan bawak watak izzah le tew…..hikhik

      0

      0
    • LOL says:

      Apapun drama Tundukkan Playboy itu mmg best. Hero, heroin ngam and jalan cerita cun tapi bila sampai part iklan Manja Kasih yg maria farida tertonggek tonggek tu haruslah wa blah.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ai laikeee Tundukkan Playboy Itu. Hafidz Roshdi bikin melting!

        0

        0
      • Anonymous says:

        kesian byk dislike dr like…nmpk sgt y ske tgk cite bodoh tu bdk2 skola je…bajet je nk melting2 bagai….hero tu pun bdk hingusan sme laa cam ko LOL..haha

        0

        0
        • Pekerja swasta says:

          Ok la tu citer ni kalau compare dgn citer citer sebelum ni mcm cinta si wedding planner la, yg lagi satu dulu cerita a.aida lagu tema sorry sorry tu. Ok la tu bole gak la nak layan citer ni.

          0

          0
    • Anonymous says:

      Yg unlike komen ko ni mesti uqasha,hihihi..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    bangang punya iqram konon dh bhijrah pakai serban bagai. kejadian itu merupakan dugaan utk ko uqasha?? alasan bangang ape tu?

    0

    0
  3. anon says:

    hipokrit…org komen negatif kat ig ko, ko delete..nk puji yg melambung2 jer…puihhhhh…

    0

    0
  4. insan biasa says:

    lah..dia pakai macam tu lepas bertudung ke?nauzubillah………

    0

    0
  5. lara ruru says:

    mekap kemain tebal hakak oii.. dah mcm fake pulak muka ko ni aku tgk.

    0

    0
    • Anonymous says:

      A’ah… tu la pasal. Mekap dia tebal semacam. Sebelum ni aku ingatkan si yatt hamzah retis bertudung mekap paling tebal tapi rupa2nya uqasha dah kalahkan si yatt. Kan lebih cantik kalau mekap tipis mcm erra fazira atau fara fauzana.. nampak polos je. Jgn plak terlalu pucat mcm adira suhaimi. Yg tu pun len mcm pucatnya.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Rsnya yat tu x make up tebal mcm pompuan ni,pnh jumpa yat kat giant dia mcm x make up sgt pun tp mmg cantik n tggi..

        0

        0
  6. bunga says:

    KESIAN…bertudung saja nak berfesyen dan menarik org supaya suka dia. padahal fake smua nya. pegi thailand terbuka semua topeng ko. aishhhh malu lah

    0

    0
  7. insan biasa says:

    maknanya dua2 berlakon jela selama ni?berselindung di sebalik serban dan tudung…..Allahhuakbar..satu persatu Allah tunjuk perbuatan buruk mereka

    0

    0
  8. Miss S says:

    bila bertudung hanya dijadikan Fesyen..beginilah jadinya…
    Waallahualam…

    0

    0
  9. aku tetap aku says:

    bodoh punya statement. dah pakai tudung tak kan tak tahu kalau kau buka tudung tu haram. dengan dress pendek lagi gambo ngan jantan lagi. takkan tak sedar benda tu salah. almaklom. tgh sedap. mana nak ingat dunia. kan.

    0

    0
    • uqashu says:

      Setuju! Tbe2 buat2 la jadi bodoh2. Puih! Berlakon pun mcm kayu. Betina akhir zaman.

      0

      0
    • so shy... says:

      ntahnyer… dah la buka tudung then baju yg dia pkai masyaallah…. ko bukan takat buka tudung ala2 biasa jer tau, ko TAK PAKAI SELUAR bertambah teruk dr artis yg sememangnyer tak pkai tudung… malu kan image muslimah jer… nawaitu yg penting tau… bukan pkai tudung because of trend..

      0

      0
  10. Anonymous says:

    susah mau percaya cakap retis……….. banyak contoh sudah…. sikit2 minta maaf tapi buat lagi…. takut tak laku ombak rindu lah tu….. macam hanez suraya dalam teater pengantin dan fazura dalam langit cinta hancur modal terbang wang penerbit tak berbaloi…. takut orang boikot teather dia yang belakon

    0

    0
    • Anonymous says:

      Miss kimk punye movie mana ada yg meletup pun.. samada dia ada kontroversi ke tak. Blakon kayu.. sape nk tgk.

      0

      0
  11. - - says:

    Salam jumaat…dia dah minta maaf..tak usahlah dipanjangkan lagi…itu urusan dia dan Tuhan..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Ala dia bkn dh besar dh tua bkn xtau bnda dia buat tu btol ke x.. Tu nsib ada gmbr klu xde gmbar mau ke dia ngaku??? Ntah la artis ni jawapan mcm budak bru baligh.. Klu x ready lg jgn la pkai tdung.. Sbb yg skrg pun bkn tudung tpi penutup kpala je.. Dgn gaya labuh blkng sgkat blkng.. Muslimah seksi ke?

    0

    0
  13. Kiah_Jupiter says:

    Kah! Sesuatu sangattt tetiba ngaku salah padahal produksi mungkin sedang berkira2 untuk cancel ambik U jadi Izzah.. konon nk up market so kena jadi artis jujur ikhlas suci murni.. oopss..mendalami watak Izzah kot yer..

    0

    0
  14. Akak says:

    Bagi akak senang je, lebih baik tak bertudung sekurang2 bukan hipokrit.#nelydia#nadiyanisaa.rakyat msia juga bukan judgemental.Tapi bila berselindung disebalik agama, kejujuran dan topeng akan dikupas satu persatu.wallahualam. Apa2 pun akak tak boleh move on dari cinta si wedding planner.Lakonan hero dan heroin Tundukkan Playboy sangat bosan.

    0

    0
    • Nina says:

      itulah munafik namanya..tempat org munafik di neraka yang paling bawah sakali..nauzubillah..

      0

      0
  15. akak says:

    Jangan salahkan iman.Salahkan diri sendiri Uqasha.Akal fikiran di mana. Jangan letakkan kesalahan anda pada orang lain.

    0

    0
  16. lalala says:

    itu bkn dugaan..itu glojoh,ey slh..itu sngaje bodoo..fake laa sgt..produksi buang je laa cjendul ni,kng tk psl2 tk laku plak,ambik nelydia..kompem lg byk yg suke dia..gpun yg ni kayu beb..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Lantak cow la nak buka apa pun. Tak minatttt. Tp sbg saudara seagama ingatlah bkn kepala yg harus ditudung, aurat yg wajib dijaga.

    0

    0
  18. Me says:

    Memang ke laut la kau lepas ni..boleh sekapal dengan hanez suraya lepas teater kau nanti kena boikot,tak laku..dah tau iman tak kuat yang kau gatal nak pakai tudung lepas tu join kaum kerabat kau buka tudung masa bercuti tu dah kenapa..yang diorang pun boleh plak tak tegur perangai fake kau tu..kesian aku tengok kau ni.kecelaruan identiti ke pe sampai benda simple macam tu pun kau ingat tak ada apa2..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Orang macam nie kena tengok filem MUNAFIK nie…… ke dah memang Munafik erk????

    0

    0
  20. Budak T says:

    what?watch our word cket kak uqa..kesilapan buka tu awk kata mmg dah tertulis?..no, klu alsn cmne yg kita guna sllu utk ttup attitude kita, totally wrong. Cket² ckp mmg dh tertulis..mentality kita.org kita. Then bg alsn x sempurna, itu bkn alsan..mmg x ada siapa sempurna, tp tuhan bagi kita akal..

    0

    0
  21. relax jerrr says:

    xpe uqasha, sekurang2nya u berani minta maaf…setiap orang takkan lepas daripada melakukan kesilapan…belajar daripada kesilapan tersebut dan perbaiki…agar diri menjadi lebih baik daripada sebelumnya… apapun i still minat dengan lakonan u.

    0

    0
  22. nil says:

    ni klu komen mesti kena tabur ni..

    maaflh keluar topik…
    hati2 bila pi ke kelantan yer…
    bukan muhrim, tdak boleh bonceng motor sama2. lelaki & pompuan..nnti anda kena saman.

    0

    0
  23. loyalmalaysian says:

    tgk……mana si dina yg bermati2an backing dia ni….aku pon disembornye bila aku tegur cara pompuan ni berpakaian

    0

    0
  24. tudung saji says:

    Klau gmbr tu x trsebar, msti awk akn buat lgikn. Klo rse x slesa pkai tudung, nk enjoy2 x blh,baik awk buka je laa. X pyh nk brselindung lgi.. x baik buat mcm tu.brtudung kna ikhlas.

    0

    0
  25. jedtakjadi says:

    sakit jiwa dia ni, dah x minat. porah. berlakon kayu. zara zya lagi best. natural.

    0

    0
  26. nina says:

    bohsia cantik 1st class

    0

    0
  27. sara says:

    pelahan-pelahan la berubah…janji istiqamah…pilih la kawan2 yang dpt membimbing anda ke jalan yang baik…ni tgk kawan2 sume pakai baju cam jalang je….mana la tak terikut…

    0

    0
  28. Ina says:

    Aku selama-lamanya tak pernah suka dengan perempuan hipokrate ni. Bayak sangat cerita2 dia yang memualkan… Pura2 selalu.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Tebai meno mekapnye

    0

    0
  30. Cantik says:

    Org bukak tudung mcm nak ambik kain di jemuran..tp ko ni dah bukak baju dan kain skali..tu yg org marah.

    0

    0
  31. says says:

    Pegi sana korek puki,pastu kata tu semua dah tertulis utk jadi padanya.ngang!

    0

    0
  32. Anonymous says:

    uqasha,kesilapan yg u buat ‘dah tertulis’ salah tu..yg’ tertulis n ditetapkan’ xbole diubh2 oleh m’sia ialah jodoh,ajal,rezeki,ibu bapa,anak….tlg phm betol2 ye…

    0

    0
  33. Usha says:

    Kayu kayan ni dapat rating 2juta. Yang Melayu2 pn bodoh, dah kayu kayan korang tengok gak drama dia sampai ratung 2juta. Kalau dh kutuk takpayah support xpayah tengok. Ni benci si kayu ni tengok jugak itu sebab betina kayu ni perasan popular, korang benci jgn support la tgk citer dia boikot la ni x nk gak pg tengok puuuuiiii!!!!!

    0

    0
  34. Usha says:

    Nak org pg teatrr dia la tu, tu yg mintak maad bagai! Apa kata boikot teater dia. Kayu kayan ni dapat rating 2juta. Yang Melayu2 pn bodoh, dah kayu kayan korang tengok gak drama dia sampai ratung 2juta. Kalau dh kutuk takpayah support xpayah tengok. Ni benci si kayu ni tengok jugak itu sebab betina kayu ni perasan popular, korang benci jgn support la tgk citer dia boikot la ni x nk gak pg tengok puuuuiiii!!!!!

    0

    0
  35. MAMAMIA says:

    Sabar la qasha..org cantik cam u ni ramai yg dengki…apapun akak doakan semoga u berjaya dlm apa juga yg u lakukan k.kipidap dongibab

    0

    0
  36. Yekeni says:

    Memang itu antara dia dengan Tuhan..

    Tapi janganlah bagi alasan kejahilan, dugaan dll…

    Alasan2 ni tertera di dalam celebrity handbook for dummies ke apa? Cara2 untuk menjawab bila media bertanya. Ayat semua sama aje.

    Semua blame kan kepada dugaan…

    0

    0
  37. UqashaGile says:

    Ko nak bukak tudung… Jahil mana pon agak2 lah… If bukak tudung je maybe la.. Ni siap pakai seluar pendek. Baju jarang. Nampak pusat apehal?! Nmpak sgt ko ni tiap kali brcuti ko pakai mcm ni kan… Aku rase xbrtudung si nelydia tu… Die lg ok dari kau la. Buat malu je. Geram betul.. Iqram tu xyah ckplah… Senang cite majoriti artis semua HiPokRIT!

    0

    0
  38. UqashaGile says:

    Bertudung tp baju ketat.. Seluar ketat…. Gile la manusia skrg ni… Ape nak jadi. Ape mak bapak ko pikir and rase pasal ko. Org kelantan kan die ni… Tu la dari kg dtg KL… Da jadi macam kera dpt bunga..

    0

    0
  39. kahkah says:

    Penunggang Agama !!

    0

    0
  40. doniaa doniaa says:

    buat ape nk mintak maaf atau minta peluang dari peminat. Bukan peminat yg tentukan dosa pahala cik uqasha. semoga cik ikhlas menutup aurat.

    0

    0
  41. Nd says:

    Hooker

    0

    0
  42. Yuyu says:

    “Mana mungkin saya menjadi call girl dengan imej bertudung sebegini. Tidak logik rasanya tuduhan yang dilemparkan kepada saya itu kerana sebagai seorang gadis berhijab, semestinya saya ingin menjaga batas dan tingkah laku”
    Saya belum gila lagi nak buat perkara macam itu. Pergi kelab malam pun tak pernah, apatah lagi nak ke tempat itu tanpa tudung.
    Ia satu tuduhan yang tidak masuk akal. Bukan saya orangnya. Saya tak tahu apa-apa tentang isu ini.
    uqasha

    Kata2 uqasha pelacur masa gosip bukak tusung and call girl

    0

    0
  43. Jiji says:

    Inii bkn jahil, tp munafik u r!!! Pastu nk salah kan takdir plak! Mmg xtakut ckp mcmtu! Kang kena timpa balasan baru tahu! Munafik2, sama mcm iqram, gayboy pastu cover serban jubah! Mmg ko gila kote la ko jd call girln sanggup gadqi tudung kau! Dasar call girl pelacur vvip!!!Dah la org kelantan tunhuk la baik org kelantan ni x mcm lembu masuk bandar cukture shock kau!!!

    0

    0
  44. Yuyu says:

    Inii bkn jahil, tp munafik u r!!! Pastu nk salah kan takdir plak! Mmg xtakut ckp mcmtu! Kang kena timpa balasan baru tahu! Munafik2, sama mcm iqram, gayboy pastu cover serban jubah! Dasar call girl pelacur vvip!!!Dah la org kelantan tunhuk la baik org kelantan ni x mcm lembu masuk bandar cukture shock kau

    0

    0