Written by AbangNara | December 6th, 2010

siti nurhaliza ipad

Bertuah, beruntung dan luckynya jika anda ialah Siti Nurhaliza. Di kala ribuan orang beratur sebelum Subuh lagi untuk membeli iPad, Datuk Siti Nurhaliza telah mendapat iPad hadiah daripada. Untuk anda yang tak tahu, Yes adalah syarikat pembekal internet yang terbaru.

Dan korang jangan ingat Datuk Siti Nurhaliza nie buta IT. Datuk Siti kata dia nak menggunakan iPad yang dijana dengan Yes ini untuk tengok video, download lagu, upload gambar dan macam-macam lagilah. Maknanya Datuk Siti akan lebih mesra dengan peminatnya berkat kehadiran iPad pemberian Yes ini.

Marilah kita bersama-sama mendoakan untuk diri sendiri agar menjadi famous seperti Datuk Siti. Dah famous nanti boleh dapat iPad free. Hehehe. Info dari Amanz.

110 responses to Untungnya Jadi Siti Nurhaliza, Dapat iPad Free Of Charge

  1. stylee says:

    sronok nye CT…

    0
    0
  2. Aku no 1 says:

    jutawan mcm Siti pun masi dpt brg free…..hebat….nak jadi la mcm siti

    0
    0
  3. misskenyalang says:

    dia dh kaya. 100 iPad pun dia mampu beli. bagi je la kat org yg x berkemampuan

    0
    0
    • jiji says:

      betul. apa guna bagi kat dia, duit dah melambak.
      sbb tu la org kaya makin kaya, org miskin makin susah.

      dunia akhir zaman

      0
      0
      • BumbleBee says:

        setuju… yg kaya bertambah kaya…yg miskin bertambah kedana… yg tengah2…x wujud…(corak mcm ni jgn jd mcm kt negara seberang dlm 10thn akan dtg sudahlaaa)…

        p/s: pi sedekah alat2 mcm ni kt rumah anak2 yatim lagi elok…(takkan nk tunggu bulan ramadhan jer bru sebok nk jenguk diorg tuh?…hishhh)

        0
        0
    • ehem says:

      die dpt sbb die g rasmikan ipad tu….

      0
      0
  4. miss R says:

    dh lah byk duit x yah beli plak ipad… untungnya …

    0
    0
  5. Kasih says:

    rezeki msng2…. walau siti dh kaya raya tp org nk bg tajaan sbb nk lakukan barangan drg…

    bl bg free kt siti secara x lngsung peminat2 pun nk gak dpt kan iPad ni agar seiring gan siti kan…..

    0
    0
  6. hangus says:

    cehhh…….dh kaye terlajak n lebih daripada mmpu pn nk bg free ke? baik la bagi kt budak2 yg dpt result cemerlang dalam exam spm, kolej x pun U…lagi berbaloi…..

    0
    0
  7. Aku no 1 says:

    muka siti ne sy tgk kdg bulat. kdg2 bujur…..pipi siti mcm licin sgt…….mcm nak sentuh jer…hehe

    0
    0
  8. she says:

    hmm. sng2 je dpt free.

    0
    0
  9. stylee says:

    biase la..taktik org beniaga..~
    guna la org pemes…so brg pon ley tumpang pemes gaks …huhu..

    0
    0
  10. bila org berharta semakin berharta yg sentiasa disogokkan kekayaan dan tajaan dan org miskin bertambah miskin sbb semua keperluan perlu berusaha sendri….. isk isk isk kena musim minyak dan seme mende naik je belaka = inflasi le jwbnye… ke gane?

    0
    0
    • gilo says:

      ko zaza, emo memanjang……hishhh….

      0
      0
      • emo tak emo..klu rakyat sendri tak pandai menjana pendapatan dan pelaburan dlm dan luar negara, camne matawang nk sustain, bila minyak naik itu naik ini naik, pandai plak masing2 kate kerajaan itu ini bla2 tp diri sendri ade fikir, what is my contribution..

        0
        0
        • gilo says:

          ko org kerajaan ke?…upppsss!!!……nasib baik aku tak bantai kjan dlm ni..kalo tak, ISA..keh keh…

          0
          0
        • Aku tetap no 1 says:

          Gilo, ko x perlu la takut dgn org kerajaan…..kalau betul la Zaza Muhammad ne org kerajaan, mg sah la org kerajaan suka curi tulang…..kejenyer asyik bergosip jer kt BN…..

          0
          0
        • HHAHAHAH..mana ade aku keje gomen.. hik3x
          ayah aku suh apply cikgu pun aku amoh… aku jual minyak… so sesiapa yg nk beli minyak sila lawati website ambe ‘www.spclube.com’ … dgn izin iklan sket ye bang nara… peace no war :D

          0
          0
        • kucing says:

          weiii, korang dok kutuk kerajaan, kalu bukan sebab kerajaan yang ada pada hari ini, mana mungkin kita akan hidup aman damai ari ini. disebabkan pm kita la 1 malaysia bersatu teguh ari ini. seharusnye semua orang menyokong dato najib kerana tanpa dia negara akan porak poranda.huhuhu

          0
          0
    • Aku no 1 says:

      sedih aku bace post ngko….. nt aku calonkan ko jd pembantu c Datuk Sharizat k?

      0
      0
      • Datuk Sharizat? sapa dia tu…

        0
        0
        • Aku no 1 says:

          menteri pembangunan wanita dan keluarga….mmm kalau x silap la….dia kan yg slalu pertahankan hak2 org miskin, wanita n kanak2….

          0
          0
        • gilo says:

          A No1…ko cakap la Rosmah..kompom kenal punya!!

          0
          0
        • Aku no 1 says:

          Gilo, mg sy nak gtau tp mgkut firasat sy, ko akan bagitau juga kat dorg nama tu…..finally ko gitau…ahahaha

          0
          0
        • tau aaa…derang tuh. tak minat aaa join2 politik.. dok skolah lu klu aku msk debate suke je jadi pembangkang dari pencadang hik3x..

          0
          0
        • zaza no 1 not believe in Muhammad says:

          ucap selamat maal hijriah pun tak!!
          rupanya kroni malu jadi melayu atau melayu palsu
          tapi mengutuk melayu bagai nak rak

          0
          0
        • cam kenal je…, tp di mana ye…?
          stakat counter attack kat BN ni seme org ble buat.. nk tnye dok katne? KL ke selangor? 25/12 ni cuti xmas kan? bereh, meh aa jupe akak kat KLIA, my flight transit kat KLIA kol 7.50 a.m smpi, lepas tu kena fly smula kol 8.50 p.m…. nak suh ckp mende komen yg sama depan2, ble? Buat je announcement suh Zaza Muhammad pegi kat kaunter tiket MAS.. borink gak dok lelama kat KLIA tuh, klu ade sesape tlg temankan best gak, tak kisah aa nk counter attack ke nk sound melayu palsu ke sound aaa, nk dgr sesgt confront….

          0
          0
  11. iza says:

    siti ni da banyak duit….kan bagus kalo dia beli je…duit dia pun x abes…pada pandangan aku…bagila pada yang x berkemampuan..yg x de duit nak beli….aku heran la…….yang byk kaya2…yg banyak duit la selalu dpt benda free of charge nak2 artis….

    0
    0
    • uwekss says:

      tol tu
      bg je kt org x bkemampuan
      camnie la care org nk promote brg die
      nk suh laku, bg free kt artis dulu
      bknnye nk wat kebajikan pn

      0
      0
      • LALA LIAR says:

        pelik btol la aku ngn korg ni.. ni la strategi jual brg. lau nak bgi free kat ko ade ke sume org tau bout YES ni?? x pun ade x wartawan nak cri info brita nak sebar ko dpt free iPad ni?? xkan.. unless ko siar kat TV yg ko dpt free iPad coz uat sumting xtraordinary kat YES ni. lau x puas ati bli la sndiri. carik rezeki halal n kmpul harta byk2.. akhirat jgn lupe plak t. n aku pasan kan, mkin byk org kutuk die mkin melimpah rezeki Allah bgi kat CT. urmmm

        0
        0
    • Aku no 1 says:

      tu pun nak heran ker???? aku x heran pun……kalau ko ade blajar business, ne la namanya marketing strategy…..

      0
      0
      • uwekss says:

        aku pn ade blaja la strategy marketing
        ade aku heran?????
        tp lau bg kt org x bkemampuan pn blh jd gak strategy marketing
        lg org suke nk bli kot
        nie bg kt mak ti, org x heran lgsg

        0
        0
        • Sbb nk elakkan mende2 camni le badan2 korporat kena buat CSR

          0
          0
        • Aku no 1 says:

          uwekss, kdg2 bisnes ne kejam…..mmm mgkn ko x fhm sgt fundamental bisnes ne…. xpe bole d maafkan….

          0
          0
        • what da hell nick AKU NO. 1 says:

          ade org mintak maaf ke kt cni td????

          0
          0
        • ntah…sape mintak maaf..?
          fundamental of business? ermm ambe dapat A mase amik diploma lu hik3x.. corporate governance mase degree je dpt B huhuhuhu… opsss lupe.. U mesia tak amik erk subject Corporate Governance or lam subject lain atau blaja sket je sbb case study kurang…sorrii…terlebey sudah..

          0
          0
  12. gegeh~! says:

    pesal bg dia mcm2….duit dia dh byk..kereta pun byk…bukan boleh bawak masuk kubur pun.membazir je bg kat dia…..huh~!

    0
    0
  13. RiRi says:

    wahh….rezeki….

    **nk tye 4G tu cmner lak ye..huhu

    0
    0
  14. dh kaya pun dpt free. huhuhuhu….

    0
    0
  15. aku serius says:

    oh! ipad.. so near yet so far.. huhuhu… bila lagi kau menjadi hakmilik aku..

    0
    0
  16. man says:

    ct ni mungkin kita tengok sangat bernasib baik .. murah rezeki .. murah kaseh sayang .. murah kereta .. dah kaya ..serba serbi org dok sedekah lagi kat dia .Tapi .. tang nak dapat anak .. mungkin kat situ kekurangan nasib dia .. apa pon semuga nasib nya bertukar ..

    0
    0
  17. Kak gemox says:

    Bekenan akak kat mek ct ni. Sopan,senyum slalu..pakaian pn simple wlu dh kaye. Klau ct x kawin lah ,akak pinang ct jd madu akak. Betambah2 nti rezeki akak

    0
    0
    • apo says:

      hahaha….
      memg la b’tmbh rezeki akk cz nk tumpg popularti CT..
      hahahaha bt lawk la akk ni…
      ss xhengat

      0
      0
      • timah says:

        nak akak bermadu ngan ct .. rsenya ct yg x mahu bermadu ngan akak ..Senang2 dia suruh si suami tinggalkan akak … mcm yg dia dah lakukan sekarang .. hehe ..

        0
        0
  18. Reena says:

    Leveraging on her popularity..it’s a win-win situation…ct dpt free, YES dpt more miles in terms on coverage. Patutnya ipad tu disekalikan ngan tudung..strategi serampang dua mata…kuikuikui..

    0
    0
  19. MuJE says:

    testing2, apesal komen aku tak kuar ni?

    0
    0
  20. hantudpo says:

    hai kawan2 semua besok tahun baru apa ‘Azam”

    0
    0
  21. onlygirl says:

    tak faham betul ngan dunia sekarang ni,,org dah kaya dpt benda free lagi…cam aku penah tgk THS donald trump tu..dia ckp even dia kaya..klu dia gi restaurant pun org bagi free jek tkyah bayar..padahal dia lebih dari mampu..apa la sgt makan kt restaurant..rasa cam bayar pakai taik idung je..org yg susah2 tadak duit takde plak dpt makan free..ipad free.. T____T dunia oh dunia..

    0
    0
  22. Amoi says:

    Choiiiii…Sebenarnya tak baik la pertikaikan rezeki org kan…unless benda haram….

    Semoga siti dapat gunakan iPad tuh untuk lebih mesra dgn fans di facebook ye…hehehe

    0
    0
    • littlemia says:

      suke suke suke…….tau x pe bos kat opis ni pun kalu dpt hamper dari supplier dia yg over tau..padahal wit die melambak2 leh bli hamper tu..nak gak berebut ngan staff…..

      0
      0
  23. zura says:

    emm selalu mmg org kayo teruja kalau dpt brg pree

    0
    0
  24. pacat says:

    Kalau baca balik kenyataan diatas :

    “Di kala ribuan orang beratur sebelum Subuh lagi untuk membeli iPad, Datuk Siti Nurhaliza telah mendapat iPad hadiah daripada.”

    Aiyakk, hahahaha. Ayat terbalik bro.!

    0
    0
  25. i followw says:

    Tahniah Ct…teruskan peribadi yg baik dan pedulikan kata2 orang..bukan derang yg ngutuk nie bg makan kat Ct pun…kutukan tulah yg Allah balas balik bg rezeki yg banyak utk Ct..bukan manusia yg bleh judge seseorang tu byk dosa or pahala tapi Allah…

    0
    0
  26. guest says:

    bila ct dpat rezeki, korang kutuk, mmg apa yg ct dpat or ct buat smuany takde yg betul ek? kalau dbagi kat org yg tak brkemampuan, gerenti korang ckp ‘buat apelh dbagi ipad tu, kn bagus bg mkanan ke apa ke yg berfaedah’ dlam hal business ne, untuk melariskn jualan kenalh guna org yg ada nama. untuk menarik minat org mmbeli. tak payah nak kutuk lebih2, dh rezeki die, kite bsyukur saudara islam kite dlimpahi rezeki

    0
    0
  27. NUR says:

    Hehehe…bukan DCT je yang bertuah dapat IPAD free….anak Erra Fazira pun bertuah sangat – sangat…Saat bayi seusia hanya main mainan yang biasa – biasa sahaja..namun Engku Aleesya….wow !!! IPAD tu:-)

    Sumber foto : Kosmo online

    http://www.kosmo.com.my/kosmo/arkib.asp?y=2010&dt=1121&pub=Kosmo&sec=Hiburan&pg=hi_01.htm

    0
    0
  28. gosipgurl_fea says:

    walala best giler!!!!!!!!!!!

    0
    0
  29. ayu says:

    untung? bertuah jadi ct?
    hahaha

    baik jadi dri sendiri…tutp aurat, suara pun tak diperdengarkan…ehehe

    peminat ct, jgn marah ek…tgk dari sudut agama…ehehe

    0
    0
  30. rozita che wang says:

    tangan tok ti nmpk lagi besar dar ipad tu…tp biasalah..org2 kaya ni..bukan tok ti ja….menteri dan para vip….byk nya dpt free dan sponsor…mmg adat lah tu….korang kalau kaya pun mcm lah juga…skrg mmg lah ckp mcm tu…

    0
    0
    • alif says:

      tak baik kak ita oii..nk wat mcm ne tgn dia nk besar..lgpun ipad tu rezeki dia nk dpt..kita tak leh nk pertikaikan..sbb tu hak diorg nk bg ipad kat sape pn

      0
      0
  31. Lolyat gang says:

    Percaya sgt la siti tu pandai bab it
    Dia tu keturunan kampung
    Ape yg dia tau
    Hahahaha

    0
    0
  32. maimoon says:

    ct tersenyum tp adakh ct bahagia?

    0
    0
  33. memang best loo jadi org femes..semua bende free..huhu

    0
    0
  34. BumbleBee says:

    lengan tok T….hmphhh~

    0
    0
  35. tatoo says:

    Kak Ct, bl lg nak ada baby??

    0
    0
  36. al-lavendari says:

    Datuk K lagi untung .. dia dapat orang yang dapat iPad free !

    0
    0
  37. hyde says:

    satu lagi strategi pmasaran. bagi bnd free kat owg trknal. gerenti brg tu terpromo sekali… bijak..bijak…

    0
    0
  38. basi says:

    camne la dye xmurah rezki kalau orang ngutuk memanjang je….makin murah la rezki dye….kih2

    0
    0
  39. ipadpercuma says:

    haii bertuahnya dtk siti.simplysiti- simply bg free kt siti hahahah…..bila la ade orang nk bg free kt aku satu nie..

    0
    0
  40. honeyvsbee says:

    salam…siti nurhaliza memang bertuah sangat

    0
    0
  41. Y says:

    nie strategy YTL nk melobi ngn DK…susah nk dptkn projek dr DK umpan bininye ngn IPAD jek,kira rasuah yg terang….huhu..

    0
    0
  42. no name says:

    kenapa dato siti nmpk gemuk ni?

    0
    0
  43. lia says:

    strategy ape..dia bagi free kt ct ni takde pun aku terasa nak beli ipad :p

    0
    0
  44. NUR says:

    Datuk Siti ni….lagi orang kutuk dia…makin murah rezeki dia…Mungkin rezeki dia lebih kepada populariti dan kemewahan..Cuma bab anak tu belum ada kot…Tapi memang ramai yang memiliki kekayaan, kemewahan, pangkat, namun tiada anak…Berbeza dengan yang hidup kais pagi makan pagi…kais petang makan petang….rezeki anak berderet – deret….Setiap orang ada rezeki masing – masing

    0
    0
  45. […] Datuk Siti dapat Ipad dari YES. Aku buat review ni belum tentu dapat notepad dari YES. Jadi untuk makluman ini […]

    0
    0
  46. hani says:

    dh la kaya dapat i-pad lagi! x faham aku!

    0
    0