Written by AbangNara | July 14th, 2011

drama melayu terbaik

Di hari Khamis yang hujan turun renyai-renyai, Abang Nara ingin bertanya apakah drama Melayu terhebat yang anda pernah tonton selama ini? Bukan apa, semenjak dua ini Abang Nara tengah melayan cerita drama Dewa Cinta. Dengar cerita drama ini diadaptasi dari novel. Abang Nara rasa ceritanya best tapi lakonan Iqram di dalam drama tersebut agak mengecewakan.

Dulu masa Nora Elena, Adamaya tengah femes Abang Nara tak sempat nak tengok. Sekarang ini baru Abang Nara nak berjinak-jinak tengok drama Melayu. So nak tahu apa drama paling best korang pernah tengok. Boleh la Abang Nara download atau tengok kat TONTON nanti.

Jangan segan-segan nak share pendapat korang di ruangan komen.

P.S: Untuk pengguna Android, sila gunakan apps ini untuk jimatkan bateri smartphone anda.

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

358 responses to (UNDI)Apakah Drama Melayu Terbaik Anda Pernah Tonton?

  1. Azrul says:

    Adamaya!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 23
    • sipunggok try nk flirt si bulan tp xdpt sbb jauh sgt!! says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 272
      • Cik Nurul says:

        sial tul haram jadah
        dasar giler seks
        kepala giler cedera parah agaknya kepala langgar tiang pagi tadi
        tu la, lain kali jalan mata tengok depan
        ni tidak!mata tengok bontot orang je
        haram jadah pnya jantan
        sial

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 86 Thumb down 9
        • jokong_mas says:

          cik nurul..tak payah layan lah komen sipungok kat atas tu..saja dia nak tarik perhatian orang tulis komen macam tu..so abaikan saja dan buat-buat tak nampak komen busuk mcm tu..cheers.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 3
        • sipunggok try nk flirt si bulan tp xdpt sbb jauh sgt!! says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 61
        • bulan perempuan tulen lahh says:

          heee punggok ni pun ade ‘adik’, tp nak ramas ‘adik’ org lainnn.. geli laa.. xnak laga2 adik ke?? heee gay gay

          Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 23
        • migrain says:

          Die cakap buat drama dgn boipren, tapi die tulis… “die(bf) pandng MAMAT2 jambu y ensem2″

          kantoi lelaki nak amek perhatian..
          kesian derr..
          mesti muke lelaki kucing pecah tanah punye ni…

          N O O B !

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 5
        • sipunggok try nk flirt si bulan tp xdpt sbb jauh sgt!! says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 17
        • nooriesz says:

          skrg ni ngah gler tgk citer ANNISSA..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 5
        • yoyo bulat says:

          drama kluang man lakonan pasha sanda

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
        • jue aziz says:

          aku bukan peminat drama melayu tapi drama JUVANA betul2 buat aku lekat dpn tv tiap isnin… skunk aku nak layan TAHAJJUD CINTA..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 4
      • veata says:

        very double meaning yow~~

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
        • sipunggok try nk flirt si bulan tp xdpt sbb jauh sgt!! says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 21
        • scirocco says:

          ye ke punggok? kalau mcm ni awak mmg sgt melancholic.. jgn layan komen2 yang iri2 tu.. hehehe.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 8
      • pompuan tulen says:

        aku speku si punggok tu shemale..sekian terima kasih

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • khalis says:

      adamaya ok sanagt2.. lagunya berhantu sampai dalam tidur pun leh nyanyi lagi.. siap download lagi..hmm.. berbaloi la tengok

      Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 11
    • faz says:

      drama melayu yg saya tengok & ternanti2 episodnya adalah:
      nur kasih
      adamaya
      syurgamu ramadhan

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 3
    • Kuruih Slim says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 21
    • see says:

      Drama tak bersiri:

      1. pae (shaheizy sam)
      2. penghujung rindu (sofea jane+ faizal hussien)
      3. Cerita fasha yang kena aids tu
      4. Mula sebuah akhir (ogy)
      5. Syurga di pintu neraka (Cerita norish karman kena hukum gantung sbb edar dadah)
      6. Cerita eman manan kena hukum gantung dan baru tahu dia ada anak yang sakit jantung (+ elly suriaty)
      7. Cinta si penggali kubur (Nasir bilal khan)

      Dan banyak lagi. tapi semua cerita kat atas buat saya tersengguk-sengguk menangis dan perhabiskan banyak tisu! huhuhu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 6
      • super-duper like!! kecuali no.1 tu..yg lain mmg aku dah tgk sambil nangis2

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • memang berat.. says:

          TAK PENAH TENGOK DRAMA PAE TU??? TAHUN 1998 TAK SILAP AKU.. SUKE GILE NGN CITE TU. SEDIH SESANGAT!!! TAK SANGKA PAE DA BESAR SKUNK MENNG AWARD LAGI.. TERBAYANG LAGI PART BAPAK PAE NANGIS SAMBIL PEGANG BAJU SEKOLAH DIE AND PART BAPA DIE JUMPE MAYAT DIE TERAPUNG N TERSANGKUT KAT KAYU.. HUISHHH!! SEDIH BETUL!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
      • Slim Curuz says:

        haaa… ini baru betul…banyak kan drama2 best2..smpai tk terbilang dek jari..

        malash nk layan drama yg kekunun disebut2..tp brlakon…therrrdeee…

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • mama umar says:

        cinta si penggali kubur..
        mmg best…
        citer drama dulu2 jgk yang melekat kat hati…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • see says:

      satu lagi, masa saya sekolah rendah. ada satu cerita bersiri rusdi ramli berlakon dengan nur aliah lee. aduiii..cerita ni diaorang sepupu dan bercinta dari kecil tapi sebab nur aliah susah, famili pisahkan. OST dia –disini..kita pernah mengukir pelangi..tolong! tak ingat tajuknya!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
      • dark_angel says:

        dendam terlerai kot rsenye..soundtrack cite 2 anessa yg nyanyi

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
        • nina says:

          tengok komen ni, trus teringat cite ni.. mmg follow even masa tu primary school lagi.
          pastu trus gi cari lagu nikat utube. :)

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • see says:

          ya! ya! thanks. dendam terlerai!!
          walaupun drama ni masa saya kecik2 dulu tengok, saya masih boleh ingat hebatnya Rusdi Ramli dan Nor Aliah Lee.

          Jauh masih, aku diperjalanan, kasih perasaan merantai diri..yang menyepi tiada berita. terasa bagai angin sentuhannya..menusuk.
          Demi cinta yang tak mampu terluka, bagai percintaan hadir disinii..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
      • memang berat says:

        betul! dendam terlerai.. last2 aliah lee tu gile… best citer tu..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sara says:

      selain nora elena yg melatops;

      Chinta (fasha sandha & adiputra)
      Cinta Balkis (eira syazira, zamarul & fezrul khan)
      Asmara 1&2 ( faezah elai & shazjazle)
      juvana ( zahiril & plakon2 baru)
      karma salina (tajuk yg drama first x ingt..slot cerekarama umi aida blakon)

      byk actly…tp ni cte yg btul2 aku suke sbb lakonan mantap

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 4
    • ana says:

      a’ah…adamaya best…tapi skrang dah jatuh hati dgn drama tahajjud cinta tv3…=)

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  2. cik ayin says:

    cinta antara kita

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 11
  3. isha says:

    Adamaya.. best.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 10
  4. angle says:

    adamaya n nora elena

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 9
  5. Dakjaat says:

    kalau drama.. tak tahu la.. banyak sangat.. tapi skg dah jarang tengok. tapi kalau soalannya “cerita melayu”.. jawapan saya ialah CINTA PENGALI KUBUR.

    satu2nya cerita yang menyentuh hati.. juga membocorkan tangki air mata.. deras la juga.. Hehehe!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 88 Thumb down 2
    • Cinta Penggali Kubur yg Nasir Bilal Khan berlakon tuh kan?… kalo x silap laaa…. cite tuh mmg best.. tp sedih laaaa….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 2
      • Dakjaat says:

        ya.. dgn sheila rusly tu.. sedih woo.. first time tgk drama melayu time tu. haha :D

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
        • daku insap says:

          cerita AIR MATA SALINA lakonan umi aida ngn remi ishak tu pn best gila…sambungan KARMA SALINA….best gila….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
        • nanaTheWitch says:

          cinta si penggali kubur best,.. da bertahun2 tgok tpi stil dlm ingatan…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
        • mama umar says:

          yapp..citer ni yg paling best…shila n nassir..dua gandingan best..dua2 bawak watak smpi menusuk kalbu..
          Bila nk siar kan balik citer ni eaa…

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • memang berat says:

          sekeras kerikil pun best.. sedih- rosyam ngn jalil hamid..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • zaia says:

      ye!cinta si penggali kubur best..aku pn nangis2 gak.. :D
      time kasih mngingatkan..amek masuk list aku!tq! xD

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
      • adikmanja says:

        citer dia x la best sgt .. tapi pelakon dia tu yg mantap .. watak nasir bilal khan sungguh2 menjadi ..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  6. Adamaya jugak!….. tp kalo cite klakar… Siti Kelembai…. mengarut tp layan aaa… hahaa….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 9
    • nano says:

      Adamaya besttttt……itu baru contoh suami mithali memang kena Sin berlakon…..ada kimia lagi ngan Lisa. Bukan cam cerita Nora Elena tu suami tak leh buat contoh….sapa setuju angkat tangan!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 21
  7. luvlavender says:

    tahajud cinta best.
    *ikram nampak control macho dlm citer dewa cinta.so xbest nk tgk

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 3
  8. orched says:

    nur kasih , adamaya , ……..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 6
  9. abang jaijai says:

    soalan ni susah gila. haha. Cinta penggali kubun and Nur kasih

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
  10. choki says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 48
  11. mas says:

    NURKASIH~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 5
  12. ajart says:

    Adamaya dan Nur Ksih best !!..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
  13. choki says:

    susahnya soalan nie… tiba tiba jadi blur…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 6
  14. gadis miang says:

    nora elena

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 10
  15. ida says:

    klu yg glme opkosla nur kasih…yg len ku ase xbpe n glame drama intn syg manja…rusdi ramli saheizy sam ngn jue aziz…klaka sedey ..pastu cite abby abdi yg tergile2kan roy azman klaka.xtau pe tajuk dia..best….bg aku la…klu penggali kubo tu aku pon ngis gak..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 5
    • daku insap says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 22
  16. nad says:

    Nur Kasih, Nora Elena, Manjalara

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 8
  17. Liena Yusop says:

    The best Malay drama yang pernah saya tgk is NORA ELENA. B4 that dh baca dia punya novel Kasih Yang Suci. Baca sekali ja masa tu. Mmg KYS tu best jalan cite dia. BUT once it adapt to drama, rasanya lagi menarik. Even dia ada twist sikit from the novel, tapi jalan cerita dia tak lari sgt. Kekuatan Nora Elena terletak pada sub plot yang tak byk. It more focus to main characters, konflik yang berlaku pun pantas yg buat jln cite tak melalut. Script Nora Elena mmg terbaek. Because of Nora Elena make me want to see more Malay Dramas. Saya adalah seorang tak layan sangat drama2 Melayu. BUT Nora Elena has changed my perspective. :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 37 Thumb down 41
  18. Miss Dyla says:

    1) Adamaya
    2) Nora Elena
    3) Juvana
    4) Nur Kasih
    5) Hani
    6) Annisa
    7) Asmara

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 15
  19. daiya says:

    Ezora.. siyes best. lagu2 pon best…!! fazura belakon best~!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 5
  20. aku elena says:

    nora elena yg terbaek…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 20 Thumb down 14
  21. tasya says:

    1 chenta
    2 Asmara
    3 Hani
    4 Rendang untuk mertua
    5 Keranamu searah
    6 juvana
    7 nurkasih
    8 ayoub
    9 taubat nasuha
    10 kekasih kuseru
    11 tersasar di jalan mu..

    pendek kata..bnyk lg drama malaysia yg lebih baik n berkualiti dri drama indon yg berlambak kat dlm stesen tv kita skrg….sy sokong drama malaysia..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 91 Thumb down 6
    • david guetta says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 42
      • kucem says:

        Setuju. cite Chenta mmg best. rasa geram aje dgn watak Azhar sulaiman. nasib watak dia mati tragis, so puas hati :P

        Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 6
        • daku insap says:

          nak tambah sikit, BELLA pun best lakonan elly mazlien ngn azhar sulaiman..best gila kot..time cite BELLA naik mcm cite NORA ELENA and ADAMAYA gak kn….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 3
    • bonbon says:

      yess rendang untuk mertua tu memang best..sedih gak..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • xyzzz says:

      kekasihku seruuuuuuuuuuuuuu best gileeeeeeeee

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  22. sara says:

    dalam dewa cinta ikram berlakon sangt memhampehkan…
    sangt2 mengontrolkan diri….lain kali jgn amik dia berlakon jadi hero lah….tak sesuai….
    drama yg paling best pula adalah adamaya

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 2
  23. Hadi says:

    Drama Ta’in. yang original, bukan bersiri.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 2
  24. dewichenta says:

    drama CHENTA best sbb ada fasha sandha n aida khalida, Dewi Cinta pun i layan sbb ada fasha jugak..dulu xminat tgk fasha, tp lepas tgk chenta terus jatuh cinta kat fasha….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 18
  25. ff says:

    juvana, adamaya, nora elena, nur kasih. ;p

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 5
  26. kapelx says:

    Perhimpunan Bersih 2.0

    Drama melayu paling best

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 52
  27. Puteri Bunian says:

    top 5 drama melayu terbaik.. :)

    1. kekasihku seru.
    2. keranmu laila.
    3. marhabah delaila
    4. manjalara
    5. spa q 1 & 2

    Hot debate. What do you think? Thumb up 25 Thumb down 18
  28. hahaha says:

    juvana..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 5
  29. matt says:

    manjalara!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 10
  30. elis says:

    drama tanah kubur malam td kat oasis pun boleh tahan best..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
  31. Faiq says:

    Syurgamu Ramadhan ….

    drama terbaik bg aku :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
    • mamet says:

      drama melayu terbaik:
      KAU YANG KU SAYANG
      ..feat Fahrin Ahmad & Rita Rudaini
      tapi RTM dah tak ulang

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 1
  32. faiq says:

    Syurgamu Ramadhan

    drama terbaik bagi aku :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
    • adik nara says:

      setuju2…syurgamu ramadhan cerita terbaek dan penuh mesej….cerita ni sedih,sayu insaf, kesian, kelakar,cinta pada bini, keluarga n kekasih lame semua ader…
      pelakon dier memang superb semuanyer dari yang tua sampai budak2 semua pandai menghayati watak…jarang nak jumpa drama melayu yang watak budak2 pun boleh menyentuh jiwa…

      abang nara tengok la cerita ni kat tonton ader..mesti tak menyesal punya..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  33. nano says:

    Kalau cerita cinta “Kutub Utara & KUtub Selatan” memang menjadi Nasha & Hans. Drama seram plak “Kekasih Ku Seru”. Memang terbaik….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 81 Thumb down 2
    • azie namico says:

      teringat lagu Kutub Utara & Kutub Selatan…wink!!wink!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 2
    • cyra balqis says:

      yup..skong…blkong kat png..then…cinta antra benua….citer mlyu skrng mcm adamaya…nora elena…ape ke…cam hampeh…..nur kasih the best….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 3
  34. mamet says:

    drama melayu yg paling bes tgk is
    …Kau Yang Ku Sayang….
    lakonan Fahrin Ahmad & Rita Rudaini…
    bes sgt ceta ni…tapi RTM takpernah ulang tayang dah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
  35. effarieza johari says:

    Hati Waja n Jendela Hati..spektra dulu2..lakonan Rusdi Ramli n Zuraimi Kassim..tak tahula org lain ingat ke tak kan..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 1
    • aishahakim says:

      tau….
      xpnah miss tgk cite 2….
      sume cite dlm spektra tgk…
      best2…!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
      • dark_angel says:

        yup..cite spektra mmg best..ie senandung semalam: shahrulzaman,ochie,sherie merlis pon best..shahrulzaman mmg hero malaya time 2..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
      • dark_angel says:

        senandung smlm pon best..shahrul zaman,ochie n sherie merlis…sharul zaman mmg hensem dulu

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
        • tasha says:

          senandung semalam best even aku tak ingat lgsg camne citer die.tapi yg tak leh blah tu aku layan citer tu mase darjah 1 or 2 kot haha.astro takde time tu.mega tv ade la.tapi mahal

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
        • nowy says:

          ada lg 1 cite spektra yg best..yg kak ogy berlakon tue..ROSANITA..best3..

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
        • tasya says:

          ahhh.. ingt.. cite tu k.ogy..pakai rmbut palsu..keras kejang.. cite tu mmg best gilerrr… aku suka..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  36. lisa lis says:

    ADAMAYA..ILUSI..NUR KASIH..~ Suks citer2 nih~

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 9
  37. effarieza johari says:

    Mantera Anjosmoro..mula2 best tp ending hampeh!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 12
  38. nur amina says:

    nur kasih tiada tandingan

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 6
  39. nour says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 19
  40. nast says:

    SELAMAT HARI JADI SU,KAMI,RABUN,CINTA SI CINDERELLA,WASIAT ANAK DARA,KUTUB UTARA KUTUB SELATAN (no 1 je,no 2 xbest..),

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
  41. nano says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 22
    • Puteri Bunian says:

      Baby-faced Beauty lagi best.. tgok kat epdrama…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 6
    • sue says:

      lagi besh Coffee Prince..hehehe..staff2 die ensem2 blaka..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 13
      • fikir says:

        marry me marry.. haha

        tgk cite Pa’e (shaheizy sam), syurga di ointu neraka.. aa.. pe lagi ha? kau yang ku sayang, kot?!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
      • bulibalik says:

        49 days crt korea d best skg,klu melayu sy suka nora elena,indon crita ketika cinta bertasbih n kiamat sudah dekatt mmg layan cerita keagamaan versi indon

        Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 9
        • mysara says:

          Korean My Girl mmg the best dan x boleh lupa. Yg terbaru The Greatest Love pun ok jugak.

          Citer Melayu: Pa’ie, Juvana, Rafflesia, Kutub Utara Kutub Selatan. Banyak lagi tp x ingat dah..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  42. oniey says:

    adamaya, nur kasih, chenta. terbaik!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  43. chigusa says:

    nora elena…..Tapi drama yg paling best penah tgk dan tak pnah lupa sampai skrg ialah drama berjodol ‘PA’E’ lakonan shaheizy sam. Mmg best gila and of course sedey sangat.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 5
  44. azie namico says:

    nora elena the best fenomena drama 2011..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 14
  45. bdak baek says:

    1)nora elena
    2)nur kasih
    3)adamaya

    :-)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 9
  46. oniey says:

    adamaya, nur kasih, chenta, terbaik!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
  47. dee says:

    kekasihku seru, nur kasih. terbaik pernah tgok, tapi currently and first time saya kalah dgn director ialah ANNISSA. memg angkat 21 thums up ah. first time drama melayu yg xbyk sgt klise yg sama. very creative, every scene have climax, biasanya cite melayu byk berkayal, but ANNISSA i tell u is marvellous. mmg bijaksana lah org yg buat jln cerita. xmenampakkan drama melayu boring, bodoh, byk klise, xder perkataan ‘aku dah agak dah’. fuhh.adamaya and dewa cinta ok-ok la. tapi tula as u can watch mesti ada slack tang mana2 kan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 2
    • suria_dora says:

      Sebab penulis skripnya….. Sharifah Abu Salem

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  48. SUKA says:

    Dari Mata Arissa – RTM
    Kau Laksanna Bulan -RTM
    Bulan Bertemu matahari – RTM
    cinta Madinah – RTM
    Manjalara – TV3

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
    • MeToo says:

      Dari Mata Arissa… Yes yes, suka giler citer tu.. Dialog dia sempoi.. Siap cari lagi dalam youtube.. RTM banyak siar drama menarik, cuma yg tak bestnyer siar waktu x kena.. Slalu miss..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 4
      • aishahakim says:

        rtm susah nak ulang tayang lik…
        bnyak cite2 best tau…
        bukan mcm astro…kdang2 cite die hampeh…
        tv3 mmg gempak…!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
      • zai says:

        Betul dari mata arissa memang best penuh dengan nilai kekeluargaan tapi sayang RTM tak prihatin tayang waktu tak sesuai ulangan pun tak sesuai.

        Nora elena memang memang baik tapi bukan terbagus

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • like says:

          Drama DARI MATA ARISSA Diadaptasikan dari novel KAU SAYANGKU karya Bikash Nur Idris..Drama ni lebih bagus dari nora elena, cuma watak akif zamani tu tak berapa sesuai dibawakan oleh syed aiman. But Ayu Raudah your the best….

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  49. bugman says:

    kalau drama bersiri melayu tak tengok…
    tapi kalau drama telemovi melayu terbaik aku rasa
    Sekeras Kerikil yg Jalil Hamid ngan Rosyam Nor tu…
    lakonan sangat berkesan…

    cast dia semua boleh berlakon dan jalan cerita dia sangat bagus….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  50. Hannah says:

    RUMAH KEDAI!!! Syiok dulu masa sekolah2 time Puasa layan rumah kedai.

    Manjalara, Nur Kasih dan KAMI (i like KAMI sebab ada Zahiril Adzim..) huhu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  51. pagel says:

    heh…
    kitab cinta..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  52. Sitty says:

    TRILOGI CINTA pun best…drama yg meraih rating tertinggi di RTM.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
    • dewichenta says:

      aku tgk trilogi cinta sbb tunggu scene si faizurina tu…bongok gile rasa watak dia…rasa nk lempang2 time tu jugak ..haha..faizurina kalo bawak watak mcm tu mmg best gle…yg rosyam noor plak, time dia muda2 dulu bawak watak romantik nampak gentlemen sgt..tp bila dah tua3 ni bawak watak romantik mcm tu..mcm meroyan plak tgk..haha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • n says:

      Sebab penulis skripnya….. Sharifah Abu Salem

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  53. Sitty says:

    TRILOGI CINTA pun best…..rating tontonan tertinggi kat RTM tu.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
  54. farhana says:

    adamaya,nur kasih, juvana

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  55. anna says:

    Hani…banyak pengajaran
    Nora Elena…..popular ok tp terbaik tak kot…

    Juvana …mmg terbaik.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 4
  56. anna says:

    1. Juvana / Adamaya
    2. Hani / Nur kasih

    Nora Elena popular tp bukan terbaik

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
  57. Dakjaat says:

    saya rasa, kamu orang lupa sudah ini cerita…

    Drama Kerana Cintaku Saerah, tapi Benjy sudah kena tangkap edar dadah… tapi drama ini juga hebat. Haish.. .. harap tu semua hanya cerita.. kalau benar2 terjadi, mmg perempuan tu makan kaki.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 1
    • ciknaddya says:

      yeahhh. kerana cntaku saerah terbaikk. rindu nak tgok cter tu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. ehyou says:

    yes2! anissa best sgt. xboring. cant wait sambungan utk malam ni ^^

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
  59. budak skolah says:

    SEDIHNYA…AK DUK ASRAMA DARI FORM 3 SMPAI MASUK U…DRAMA BERSIRI MELAYU,CEREKARAMA DLL CITE MELAYU MMG XDAPAT FOLLOW 100%………DWNLOAD MANA SEMPAT JEK..=(

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  60. nia says:

    of coz JUVANA…terbaikkkk

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 3
  61. misae puteh says:

    cite siri silat yang remy ishak tu berlakon…aku suka idea cerita tu pasal silat jew…tapi plot cite die hampeh…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  62. catthmd says:

    Nur Kasih! :D

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 5
  63. bintang says:

    cinderella thn 1998 lakonan ahmad idham dgn haliza misbun….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 5
    • iD says:

      weyh ada gak org sama ngan aku..

      masa tu aku darjah6 mmg ternanti-nanti sambungan..
      dahla stgh jam je satu episod pastu iklan xmau2x mmg mrh gak r..best giler xhengat

      pastu darjah brp ntah drama bersiri ntv7 elly suriati belakon cerita zaman inggeris menjajah dulu-dulu..best giler weyh..apa tajuknya r..nama elly suriati dlm drama tu la yg pasti..haa..mastura..ingat pon..haha

      drama bersiri melayu yg aku suka giler 2 ni je kot..
      skrg dh xtgk tv pon

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • marishadania says:

      sama2. saya pun rasa drama cinderella 1998 terbaik. lakonan ahmad idham & haliza misbun. masa br form 3 :)

      selain tu drama sinderela lakonan sharifah amani, bront palare &remy ishak pun antara yang terbaik!

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  64. balqis says:

    manjalara dan nur kasih…mmg mantop…!
    ;)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
  65. abby says:

    geng surau~ tyme buke pose siap blh gelak2 lg~hihihihih

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  66. hoii says:

    cinta satay.. hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  67. budak melayu says:

    nur kasih!!! n crite PA’E lakonan shaheizy sam..aku ingt lg crite tu even dh lme gile tyang kt tv..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  68. ct nur says:

    chenta, kekasihku seru, annissa, nur kasih, trilogi cinta,..byk yang best!! drama tv RTM dan tv3 sume best..astro hampeh, takde kualiti langsung! awan dania..tah pape..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
    • nano says:

      Yes…..kekasihku seru drama seram terbaik….plot cerita menarik & tak mengarut cam drama seram lain. Inilah satu-satunya drama seram saya follow tiap2 minggu.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  69. dayang says:

    ~nora elena tetap di hati~

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 9
  70. farhanrazak says:

    NUR KASIIIIIH!!!!! TETAP TERBAIKK!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
  71. xsuka drama melayu says:

    tak pernah tgk drama melayu sebelum ni.. kalu org tgk sure suruh tukar siaran lain….tp sejak tengok Nora Elena, fuh….mmg dah 3,4 kali ulang tgk kat youtube….mmg best lah citer tu….pandangan pada drama melayu terus berubah…tp dewi cinta yg ade skrg ni…hampes…bosan gilerr….. ape pon tahniah utk org yg terlibat dengan citer Nora Elena…U all the best….best…best…best….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 7
  72. Cik Bunga says:

    ai bukan peminat cerita melayu, jarang sgt layan drama ni, tp sesekali layan gak la ngan my mom. tp lately ni, dah terkena badi drama kitab cinta kat tv alhijrah membuatkan ai tk sabar2 nak tgk tahajud cinta (w/pun kureng siket ngan si shah video xxx tu, tp sebab fazura ada, ai tutup sebelah mata jek la..huhu). tp drama nur kasih tetap di hati… sampai bila2…

    pst: dulu masa kecik2 suka layan opah, rumah kedai dan yg sewaktu dengannya… best sgt… sapa setuju.???

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
  73. shahrul says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 16
  74. nea says:

    pilihan saya:-

    1. Nur Kasih
    2. Asmaradana
    3. SyurgaMu Ramadhan
    4. Kekasihku Seru
    5. Adamaya
    6. Kitab Cinta
    7. Dia Bukan Maryam
    8. Cinta Balqis
    9. Geng Surau
    10. Kau Yang Ku Sayang

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 7
  75. nana rina says:

    ntah la..bnyak yg best2..yg confirm2 tak suka tgk drama indon!sakit hati n selalu terasa diri diperbodohkan setiap kli tgk cieta indon..tension!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 2
    • zaia says:

      ntah,tk ske sgt citer indonesia..dulu2 yeala tengok gak..asyik sama je style citer dia pstu pnjang berjela..kekdng tetibe muncul watak baru la,kekdng situasi tk logik dia bnyk sgt,heroin lembab lg ngok,dn mcm2 lg.erk.
      yg best tu ade gak tp bnyk yg tk best.hahah

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  76. zuan says:

    zuan tak banyak tgk drama sgt.. rsa Adamaya, Nora Elena dan Juvana :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  77. dewi says:

    thn lepas ada satu drama akasia yg plg best sy tgk..CINTA BALQIS..eira syazira jd Balqis..memey suhaiza pn ada gak..menangis2 sy tgk huhuhu..memag taching

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 8
  78. Mira says:

    Rafflesia

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
  79. sokong says:

    annisa:)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  80. boy london says:

    annissa, juvana, you saka pergi jauh2…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  81. nur kasih terbaek 2010
    nora elena terbaek 2011

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 5
  82. stefany says:

    -> JUVANA
    -> ADAMAYA
    ->SINDARELA
    ->DUNIA BARU

    ~hihi ~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  83. Siti's fan says:

    Currently I’m following Suria di Cordoba. The actress, Sari Yanti, in my humble opinion is playing the character well…she’s definitely filling in the role of Suria Khadijah Parker well :) its also a bonus that she’s gorgeous to look at! With and without a scarf on her head! Xoxo

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
  84. aidan says:

    drama pling best bg aku syurgamu ramdhan coz cter pling sedih pnh aku tgk n bnyk pengajran..plkon2 pon mghyti watak dri plkon kecil smpailah plkon dewsa…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  85. nani says:

    kau laksana bulan

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  86. apa2je says:

    cite yg umie aida kne hukum gantung sb bunuh suami die cite pe ek..best sgt cite tu….sedihhh…:(

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  87. cikhelena says:

    geng surau!suka gile nga beto!!jatuh cinta..heee

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  88. gugudday says:

    aku rasa cerita time bulan puasa kat tv3 semua best. syurgamu ramadhan tiap episod aku rasa aku nangis kot. kerana cintaku saerah pon best. aku suka cerita yg boleh bagi kesedaran sikit ;)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  89. Tabitha says:

    Pilihan saya sudah semestinya Nora Elena dan Nur n Kasih…Nora Elena, percintaan moden and Nur Kasih mula2 cinta bersama elemen keislaman, walau pun bukan seorang Muslim, but, I like Nur Kasih…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
  90. liz says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 28
  91. ieza says:

    juvana… lain dari yang lain

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  92. Zaza Muhammad says:

    01. Bella
    02. Nurkasih
    03. Kekasih Ku Seru

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 5
  93. qaseh says:

    nurkasih,trologi cinta,ningsun,adammaya,syurga cinta…..i like

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  94. baby face says:

    drama athirah kt Tv RTM…lakonan shidee, vanida imran n rosyam nor…

    tp lme da mse skola dulu…best sgt cter nie…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  95. :-) says:

    Drama masa sekolah rendah dulu, x igt tahun bile tp klu x silap pelakonnya harun salim bachik dia jadi cikgu…klu x silap tajuknya cikgu limau kasturi dan cite ali setan…kedua2 cite ni mmg layan r..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
    • jaja says:

      ya..btul tu,cikgu limau kasturi best giler cite nikn..kisah cikgu yg mngajar skolah ank2 org asli

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. dramaqueen says:

    “KEKASIH KU SERU” DRAMA HANTU PALING THE BEST EVER PERNAH AKU TENGOK ! SIRYESS ! LAGI “CHINTA” & “CINTA BALQIS” PON BEST ! LAGI 1 CERITA HANTU YANG EMELDA & FOUZIAH GHAUSE BERLAKON 2 PON SYOK GAK..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  97. nodame says:

    tul tul..kekasih ku seru.. tu mmg best.. tp skrg ska tgk juvana.. mmg terbaik c daim tu.. =)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  98. Whadda F? says:

    1) CHINTA
    2) AdaMaya
    3) Sindarela

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  99. aini says:

    kerana cintaku saerah, emil emilda, sindarela, cinta untuk ain, kasanova xxl, ku milikmu, rona roni makaroni,

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  100. maya says:

    adamaya :) satu satunya drama melayu yg aku follow dr awl smpai akhir

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  101. lulu says:

    1.ghost1 &2 -drama melayu kt 8tv lakonan cheryl samad dgn naz
    2.syurgamu ramadhan – kagum tgok bdak2 kecik berlakon.sedih gilerr. harap ada ulangan ramadhan nnti
    3.nur kasih
    4.kami
    5.chinta-tp pelik gak sume watak yg berkaitan dgn chinta sume mati
    6.tiramisu – citer ringan tp lawak giler.x tension.suka tgok zain sbg kaki bisness. lepas tu tgok dia bwak watak serius dlm cinta antara kita terus rasa mcm janggal je
    7. trilogi cinta – spoiler sket sbb rosyam nor hero. borink tgok dia. tp jln cite best
    8. blogger boy
    9. juvana – suka kt botak.haha
    10. asmaradana – sam dgn tiz zakyah mmg awesome.cume cite pndek sgt
    11. sindarela
    12. emil emilda

    nora elena tu biase2 je sy tgok.jenis2 citer novel yg dh biase.kawin tnpa cinta.last2 bercinta gak. adamaya pun.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 2
    • aini says:

      blogger boy best. ske tgk qi dlm cte 2.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • zaia says:

      yeah ade list! tk tngok smua so tktau sgt mana yg betul2 paling best tp kt list kau ade cite yg aku prnah tengok.tq huhuh..
      aku nk amek ea,yg aku rse best ialah;
      ghost
      nurkasih
      kami
      juvana
      asmaradana
      sindarella(tngok tk habis tp stiap episod yg aku tngok tu best je citer dia)

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • memang berat says:

      DIARI RAMADHAN RAFIQIE BEST!! TAPI YG BAHAGIAN 1 LA… SNGT DEKAT DI HATI…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • blablabla says:

      haaaa.. yess.. ade pon orang cakap psl ghost 1 & 2.. the rest pon best jugak, but cite ghost sngt best! =D

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  102. Amper Juak says:

    1. Cinta Antara Benua (tbaik zmn sek rendah-sampai berangan nak blaja k luar negeri )
    2. Drama-drama zaman Mohd Noor Kadir
    3. Nur Kasih (Tbaik zaman remaja)
    4. Rahsia Demi Rahsia (Baru kenal Eja)

    Pandangan sye smate2

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  103. suhazli says:

    KERIS HITAM BERSEPUH EMAS..DAN PENDEKAR KUNDUR…PENUH DENGAN AKSI DAN BUDAYA MELAYU…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  104. luqman says:

    cerita mlayu pling best: (KAMI)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  105. safa says:

    1) Juvana
    2) Hani
    3) Nora Elena
    4) Trilogi Cinta
    5) Seribu Kali Cinta
    6) terbaru, Suria di Cordoba dan Tahajud Cinta

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  106. bebo says:

    DUNIA BARU……

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  107. cik wawa says:

    Hanya Dikau..dulu kat NTV7..siyes klako..time tu Rosyam Nor baru nak naik. heroin Erma fatima.. pastu ade nasya aziz n hairie othman..;)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  108. zicts says:

    pertama ramadhan lakonan zed zaidi n irma..tayang bukan posa jek..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  109. me220784 says:

    saya suka :
    – kerana cintaku saerah, jibek ngan omi terbaik!
    – seputeh qaseh ramadhan
    – cinta si penggali kubur
    – cite enot mmg lawak!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  110. mOn DiANa DaMIa says:

    KEKASIHKU SERU
    NUR KASIH
    CHINTA
    ANNISA
    ADAMAYA
    SINDARELA

    PALING BESH….KASHAF IMANI

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  111. betty la fea says:

    suke sgt ngn drama2 Kuasatek pictures…mohd noor kadir. scenery lawa2 pastu dialog dr scene ke scene cm smbg mnyambung pdhal 2 2 scene tu xde kena mengena. peribahasa ke ayat2 sindiran yg dorg pki cm bkias2..kreatif sgt2. rndu nk tgk drama2 kuasatek.

    drama2 opera klasik pun best…zmn2 nasha aziz, hans isaac….igt lg cte yg hans punye watak name shark. lagu2 dlm drama rashid sibir pun best sgt eventho byk pakai lagu2 lame.

    p/s: xminat nora elena. xsuke cara saleha pronounce pkataan…tau la mix tp sarimah ibrahim tu ok jek.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  112. Amereo says:

    Kalo nak buat senarai banyak sangat Drama yang menarik dan bagus… Kalau tak silap salah satu drama kegemaran tajuknye “Labuna Labuni” tak kering gusi tonton dulu….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  113. zilzil says:

    bnyk gak citer yg best2 mcm Sephia yg dulu kt tv3 tu…and then skang ni mcm trend diorg suka wat citer dr novel…tp tak kurang hebatnya jugak mcm trilogi cinta..kau yg ku sayang..dari mata arissa…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  114. y[o]n says:

    NUR KASIH semestinya. coz citer tu la buat /me jatuh hati ngan remy ishak hihihi. siap beli DVD beb! (pd hal x penah play pn DVD tu..)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  115. chintabb says:

    DRAMA CHINTA…..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
  116. NY says:

    all time fav. will alwayz be Nur Kasih….since then tak de yg best..Nora Elena x best …very klise and tak mencabar minda lansung… i presume… Tahajjud Cinta will the next big thing!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
  117. selalutaip says:

    Drama bersiri yg sgt best:
    1) Syurgamu Ramadhan- (xperlu heroin,cukup utk kisah seorg anak mentaati ibu)
    2)Manjalara-(xmeleret,jln cerita sgt padat!)
    3)Nora Elena-(not bad jgk.cepat2 balik opis semata2)
    4) Annisa-(cite sebenar di dunia sebenar..jaga2 ngn bff korang)

    Drama bersiri sgt tak logik,diulang sgt TAK LOGIK
    1) Matahari-( sorg pmpuan kawin,cerai,skandal,kahwin lagi,-dgn 7 lelaki berbeza)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
    • ana says:

      SYURGAMU RAMADHAN drama melayu terbaik. serius tak tipu. penuh pengajaran, setiap episod konfem meleleh air mata. lakonan elie suriati sbg mak mmg pergh mantap gilaaa. yg paling sedihnya bila anak2 tu dah kematian mak ayah dorang.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  118. kakikopi says:

    JUVANA LA BEB….!!!!!!!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  119. see says:

    1. tanah kubur
    1. kutub utara kutub selatan 1
    1.seputeh qaseh ramadhan
    1. Rafflesia
    1. Chinta
    1. Cerita Jue aziz berlakon jadi karina tu (OST padamu ku bersujud -afghan)
    2. bella
    2. nur kasih
    2. cerita jue aziz+ linda rafar yang jadi bestfriend tapi pasty gaduh2 tu
    banyak lagi aihhh. hehhe

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  120. 1.kutub utara kutub selatan(hans &nasha)
    2.rahsia demi rahsia..eja belakon
    3.adamaya

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  121. sawariyya says:

    Suria di cardova………
    mmg best pelakon2 nya
    cume si Anzalna berlakon mcm kayu
    hrap muka je cun

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  122. suria says:

    sepi angin ke kota london…….. rtm. lama dah citer tu pelakon2 baru.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
    • moni says:

      cite ni paling educated pernah aku tgk.. even keesokan harinya byk org komen dlm ruangan forum akhbar2 msia.. ending yg x pernah disangka

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. eirmaa says:

    NORA ELENA very BESTTTT

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 9
  124. cokelat says:

    1. susuk (dynas)
    2. iris (rita rudaini)
    3.nurkasih
    4.nora elena
    5.anissa
    6.janji kekasih (jue aziz)
    7.bella (elly mazlein)
    8.rahsia hati (rita rudaini)
    9.raflesia (rita rudaini)
    10.seputih qaseh ramadhan (eja)
    11.cintaku saerah (umie aida)
    12.cinta gila (rita rudaini)
    13.cinderella (haliza misbun n ahmad idham)
    14.manjalara
    15.adamaya

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
  125. amiey says:

    drama bersiri – kerana cintaku saerah

    drama tak bersiri – daun ketupat kering

    sila la cari cerita ni pada sape2 yang x pernah tgk…n tgk time bulan puasa nanti ye..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  126. zazahidzahjidah says:

    Adamaya & Nur Kasih terbaik!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  127. zaa says:

    Nur Kasih, Adamaya & Sindarela terbaik setakat ini :D

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  128. einakpr says:

    1. Nur Kasih
    2. Reflesia

    Kedua2 crita nie paling saya.. tapi masa kecik2 suka sangat crita Ros Anita lakonan Kak Ogy n Rashdan

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
  129. senget says:

    hanya dikau

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  130. Suri says:

    Huhu, hidup byk abis kat asrama, tp kecik2 dulu tgk citer opah, lama btul,bertukar2 org smp pelakonnya, pastu dah besar, mak suka tgk sembilu layan kan aje, bapak lama, tp kadang2 sbb asrama lg, yg btul2 buat aku nak follow manjalara, giler la jahat Sheila rusly, semua watak mmg mjadi, pastu natasha pun kjap2, chenta pun best rasa mcm serasi je fasha Dan rasul Iman hehe… Tp klu fasha, eja, Rita rudaini byk yg best2 tp x dpt follow sgt sibuk keje plak..Nora Elena suka jgak tp pelat no…adamaya pun tp geram la x bole tgk seme

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  131. PEMINAT DRAMA says:

    ROSANITA… DRAM 90AN TV2

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  132. einakpr says:

    AWAN DANIA……………………..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 12
  133. gadis says:

    dewa cinta best part awal2 jer.. skang cm ampehh.. Adamaya pling best stakat nie.. Rona Roni Makaroni kt astro dulu pun ok.. Ana lu’lu cute giler.. =)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  134. comot says:

    cinta antara benua!~ ahmad idham zaman muda..hahahha!~

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  135. budak skolah says:

    TensiOnnya semua cite ak miss…………t.kasih semua ..mmg akan ku cari semua tajuk2 drama ni…=_=

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  136. os tornados says:

    dairi ramadan syafiq…musim 1..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  137. CL says:

    JUVANA..!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  138. penonton says:

    sume drama khabir bhatia best..thumbs up!x jemu bnyk kali tgk pn..
    geng surau bez jgk..x sbr nk tggu musim ke 2..lawak r..dh bnyk kali tgk pn gelak lg..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  139. anna suraya says:

    aku tonton semua drama, filem, telemovie, cerekarama melayu…semuanya best2….pelakon semua2 pandai belakon…xtaw nak pilih yang mana paling best…bg aku semuanya sangat best!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  140. kuehbangket says:

    cite2 dr khabir bakhtia….nur kasih,juvana…n now yg wat aku melekat dpn tv ialah cite annissa…mmg superbb…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  141. MollyDolly says:

    Drama melayu best currently is ‘Annissa’, lagu dia pun best sampai ternyanyi-nyanyi dlm bilik air…. ‘Tahajjud Cinta’ tu macam propa je lebih , ada scene tu kununyya tgh berada kt London, tapi sah-sah itu Bukit Tinggi kt Pahang, kalau ye pun takdek budget takyah lah nak menipu umpama penonton ni mengong sangat, zaman sekaran nie orng dah tak layan drama2 penipu mcm nie…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • AnnaBalqis says:

      sokong.. Annisa mmg best.. samela kite asik ternyanyi2 je skrg ni. kt dapo, kt bilik air, kt dlm kete, kt ofis.. naik bosan org sekeliling.. :-)

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  142. fifi adriana says:

    @AbangNara..
    Drama Melayu Terbaik pernah sy tonton ialah,
    NORA ELENA ~ NORA ELENA ~ NORA ELENA
    DRAMA FENOMENA TAHUN 2011
    TONTONAN PALING TINGGI DI PORTAL TONTON, juga GOOGLE SEARCH PALING TINGGI for DRAMA..THE BEST DRAMA EVER!!
    so, Tonton jgn x tonton, abg Nara :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 13
  143. april may says:

    bagi aku nora elena bukannye best sangat pun…lbh banyak drama yg berkualiti yg dibintangi oleh pelakon2 yg xbrape popular dan xkejar glamer…adamaya pun same..kalo xkrn lisa surihani n adik mia,drama tu xnaik pun…bnyak lagi drama yg naik krn artis popular..ade drama yg pernah disiarkan satu masa dahulu..xingat tajuk ape…tapi crite die sofea jane,sheila rusly n mas idayu berlakon dalam jail…sngt menyentuh perasaan…then crite time bulan pose…yg heroin nya eira shazira n elly suriati yg jd mak mertua yg kejam..naseb xingat name ape…drama tu mmg berkualiti…wake up malaysian! tak perlulah katakan drama yg dibintangi artis popular tu best..best krn diorg atau jln cerita atau moral story yg ingin disampaikan?ni x..crite yg kita dh tahu ending dia cmne pun nak kate best…drpd tgk nora elena,lbh baik tgk marimar…lagi best..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 6
    • nano says:

      Yes 100% setuju…….Nora Elena pleaselah Siti tu kalau nak pergi lebih jauh kena betulkan sebutan bahasa melayu…berlakon gadis kampung cakap melayu pun tak betul …tak realistik lsg.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • nORA says:

      NORA ELENA memang drama BAIK namun bukan yang TERBAIK. Ramai yang angau dengan seth tan maka rating drama tinggi, jalan cerita biasa je.
      RTM banyak drama berkualiti namun masa tayangan tidak sesuai harap RTM prihatin,

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  144. nora elena says:

    semestinya NORA ELENA

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
  145. bugs says:

    Trilogi cinta :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  146. ct nur says:

    drama annissa..farid da mati..huhu sedey..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  147. Roy says:

    cinta antara benua ahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  148. liza1979 says:

    NUR KASIH!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  149. liza says:

    i support nur kasih.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  150. joee says:

    chapalrela la wei..haha..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  151. meself says:

    Khasaf Imani (astro)..Cinta Pengali kubur (TV3)…Trilogi Cinta (TV1)..drama2 terbitan dari JS prodc..Sheila Rusly..best!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • aishahakim says:

      khasaf imani mmg best…
      syarifah amani berlakon kn….
      die mmg best berlakon…but die 2 seksi la…dalam cite nie die cntik sgt pakai tudung…!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • meself says:

        imani berlakon best…bermain dengan memek muka pun dah tahu maksudnya…tp dalam drama nih lakonan adik khasaf..(wan shamila) mmg power…rasa nk bagi penampor lelaju jer…mmg meletop watak dia citer tuh :P

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  152. azri says:

    Syurga di Pintu Neraka kot.. Norish Karman berlakon. Lagi satu cerita yang Ahmad Idham berlakon jadi QS tu. Tahun 2000.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  153. Jane says:

    -Manjalara
    -rahsia demi rahsia
    -dari maisarah kepada qistina
    -drama2 zaman dulu lakonan sofea jane
    -syurgamu ramadhan pon ok..cume hero je belakon x best
    -pastuh sebening syawal 1 – 3 kot.. rahmat mega ngan janet khoo

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • sang hidayah says:

      suka2..dari maisarah kepada qistina, suhaila sulaiman ngan betty belakon kan?? best cte die..tp x dpt tgk smpi abes..huhu

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  154. bunga says:

    cite rahsia demi rahsia lakonan eja best gak..cite Pa’e, syurga di pintu neraka ngan drama-drama time raye menyentuh hati..cite kelakar yg ade lakonan sheila rusli ngan darling..xingat dh tajuk ape..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  155. mE says:

    drama thun 90an dlu..xingt tjuk.eizlan yusof blakon..yg cite psl main bdminton pastu dia skt pe tah..tgn ketar2 xleh main dh.best gle..drama spektra dlu2 pn sgt beshh

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • fikir says:

      citer tu JAGUH-JAGUH la.. hehe. yg lelaki tu pnah kawen ngn shariza murad, kn? x igt plak namanya. skang da x blakon dh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tasya says:

        shariza mahmud lah..bkn murad… yup dia pnh kawin fendi tu kalo x silap 1 bulan.. pastu jantan tu blah tinggalkan dia gantungx bertali… skrg shariza mahmud kwin dng abg ana rafali

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  156. sukatv says:

    1. Opah
    2. Ros Anita
    3. kekasihku seru
    4. matahari
    5. manjalara
    6. sidarela
    7. nur kasih
    8. asmara 1
    9. nora elena
    10. Syurga di pintu Neraka
    11. semprit
    12. pengantin popular (Ogy n Erma)
    13. tersasar di jalanmu
    14. lemang nan sebatang
    15. anak2 Ramadhan
    16. good afternoon cikgu
    17. assalamualaikum, cik embun

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  157. sebagaikonklusinye says:

    korang dah lupe yg nih, mesti ar DUNIA BARU!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • betty la fea says:

      Ha’ah laaa…. DUNIA BARU!!!!!!!!!! Kaf ba ra kaf alif ta nun.. sume blakon sempoi je. tu drama student life yg agak realistik compare ngn cte bebudak U razak mohaiden tu…hampeh. asal nk ngorat kat dewan kuliah je dok baling2 kertas, tgk pompuan lalu nk pewit2. malu nk ngaku dorg shooting kat U aku..kang org igt bebudak U tu sume prangai cmtu. cm cte cinta medik tu, dokter2 asek pening pke psl cinte dr pke cmne nk slmtkn pesakit. patut la skrg ni byk kes dokter slh injek, psakit mati sbb dokter cuai

      Tp smbungan Dunia baru kat online xbest la

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  158. arabella says:

    1) Juvana
    2) Nora Elena
    3)Nur kasih
    4) Dunia Baru
    cite2 kat ats ni sume best2 n sentiasa ternanti2 utk setiap episod

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  159. gosamec says:

    1) Juvana
    2) Nora Elena
    3) Adamaya

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • nora says:

      juvanna memang power………memang ada kes mcm tu cikgu lebih jahat dr persalah juvana

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  160. MBAUKM says:

    Drama Makbul tv2…walapun tak seglemer drama tv3, tapi drama ni sgt2 best dan mengingatkan kita mengenai doa…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  161. ofc fanatic says:

    1. RAFEEQ
    2. GHOST
    3. BLOGGER BOY

    Naik sakit palo den nak ingek an cito2 yg korang tak sobut kek sini….hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  162. Zaza Muhammad says:

    AHA!!! baru teringat drama bersiri mase kecik2 lu lakonan Osman Zailani, Fatimah Yassin, Aziz Singah & Melissa Saila kat RTM 1, tajuk ye ‘PJ’

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  163. za says:

    Nora Elena best…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  164. SNSD Lover says:

    Sutun LOL.jk
    bgi aku drama Ghost (8tv) & Juvana (tv3) best!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  165. baikpunyaaa says:

    gelak khas lakonan sepah ngan man belon….. hahaha…..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  166. NINZ says:

    KUM KUM… :p

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  167. lembu pakai stokin says:

    juvana kot…layan siot…tp bahaya tuk bdak2…anak2 buah aku x pasal2 terikut ngan ape yg dorng lakonkn kat dlm cite tue…huhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  168. kambingcute says:

    Layan cite Bella dulu,elly mazlin blakon,sheila rusly jadik jaat =.=

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  169. jaja says:

    Cite drama dulu2 lagi best kot.. time2 sekolah dlu suke sangat tgk cinta korporat lakonan azah aziz ngn azhar sulaiman. Pastu maya mira lakonan nasha aziz, ngn rosyam noor..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  170. maklimahbalikkampung says:

    Drama Hatiku Bukan Pualam lakonan mantap Aida Aris..best bangat…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  171. azrulampard says:

    KUKUS! kutub utara kutub selatan huhu

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  172. Juz_sharing says:

    Juvana…even ak xbrapa follow sgt, tp ak mmg tertarik dgn jalan crita dia…instead of drama regarding hantu2, saka2, crita korporat, rampas suami org dll…crita mcm tu semua mmg ak xamek port…Juvana byk mmberi pngajaran, espcially to anak muda yg xbrapa nk hargai pngorbanan ibu bapak (mcm ak, hu3)…
    p/s: sugestion to admin, better listkan beberapa drama, then biar org vote…skang ni dah xtaw mana 1 drama yg top~

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  173. min says:

    sinderela! terbaik!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  174. aku says:

    drama best yg prnh aku tgk…
    1.aduhai esah (lakonan zizie izzete)
    2. chinta canduri
    3. cite yg haliza misbun ngan wan maimunah…haliza misbun jd ank derhaka then mak die mati and lastly die jd gile…(x tau tjk pe)
    4. asmara 1
    5.cinta antara kita..
    6. juvana(suke giler tgk botak)
    7.kutub utara kutub selatan
    8.cite2 time nk raye(byk yg sedih2)
    9.syurgamu ramadhan
    10. cite fahrin ahmad ngan syarifah haslinda (lupe da tjk pe)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  175. wawa says:

    janji kekasih ~ jue aziz n fezrul khan…
    Bnyk drama2 melayu best2… tp bnyk gak yg hampeh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  176. -ell- says:

    takder sape ke yang suka citer Sembilu ke Janji Diana ke, panjang tuh citer dia…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  177. cik ema says:

    drama best yg sya layan..
    1.nora elena(suka watak aaron aziz..romantik..)
    2.nurkasih
    3.chinta(suka watak fasha sandha)
    4.Sijundai(mmg best..suka ngan nabila huda..jahat sgt..hihi)
    5.annissa
    6.Hani
    7.laila asyikin
    8.bila musang berjanggut(suka tgok fizo ngan fathia)
    9.juvana
    10.asmaradana

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  178. anis says:

    DIA BUKAN MARYAM – TV9
    Drama arahan Erma Fatima. Confirm nangis tgk citer ni ;)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  179. nino says:

    kerana cintamu saerah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  180. ninalevitt says:

    1.emil emilda (sharifah amani n aaron aziz)
    2. merah putih (zahiril adzim n dira zahar)
    3. nora elena (siti saleha n aaron aziz)
    4. kala hati (ady putra, jue aziz, dynas)
    5. emily (ady putra n nabila huda)
    and of course nur kasih (remy n tiz)
    erm, ni je yg teringatt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  181. aquafemale says:

    kalo yg best terbaru punye rasa nyer SIJUNDAI … bnyk lgi tpi sbb skang tgh layan citer nie tu yg rase best jer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  182. rita says:

    SEPHIA TV3

    HERO=AKO MUSTAPHA
    HEROIN=LUPA NAMA LAH NAMA DIA

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  183. i am xoxo says:

    dunia baru…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  184. fiya says:

    NU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  185. FARAH says:

    NUR KASIH……………………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  186. hagu says:

    kebanyakan semua org jawab drama yg kat tv3..drama2 kat tv1,tv2,tv9 dgn astro org x minat ke??hehe….tp ape pun aku suke drama nur kasih,nora elena n juvana…n now,aku ikut drama hilang kat tv9 n tahajud cinta… ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  187. adie says:

    syurga ramadhan

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  188. ira says:

    rona roni macaroni

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  189. adie says:

    bujang sepah lalalitamplom
    chapalrela
    adnan sempit the series
    dunia baru

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  190. kucing parsi says:

    tingat citer dolu2:hikayat hang setia.time tu kecik2 lg..lakonan tang ting r.jaafar,param..pastu suka citer2 suhan movie..paling sedih citer daun ketupat kering..tragis giler..sume adik bradik dia mati xcident..xdapat nk bayangkan prasan seorg mak bila semua jenazah anak2 sampai kt umah..dah la main time raye..lemah segala anggota sendi kalo betol2 jadik..sob..sob..sob..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • bintang says:

      yup!!! memg sedih gile cite 2 kan….. mak dia poziah nawi kan…. pg raya yg tiba hnya jenazah 4 org anak dia…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  191. kucing parsi says:

    suka citer perjanjian syaitan,hantu rumah besar..dah try carik dlm youtube tapi xde..mungkin ada unsur tahyul..tapi citer indon pun bnyk je usur tahyul..kat tv pun dah x tayang..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  192. Famili Ceria says:

    Nora Elena dengan Juvana….tu pun sebab citer tu jer yang sempat tonton…

    Entri Menarik Di Sini:
    1)Iphone 4 Boleh Jadi DSLR??Jom tengok..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  193. kiki says:

    seputeh qaseh ramadhan (eja n fahrain) besttt!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  194. minah jambu 24mengadap computer says:

    tajok2 drama2 yg ada kt atas semua minah jambu tk minat lah ! ada satu drama ni kalau minah jambu sebut kn kt sini semua pengomen pasti suka nh puas hati lah ! tajok drama terbaik ia lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh CABUTIBULUKU…ni lah tajok nye jangan tk cayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • cici says:

      ko ni tah2 apalah…otak ko dh kecut ker? tu xphm soklan.. sbb ko 24jam m.hadap komputer…lawak cm haram…….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  195. Nur Fadilah says:

    salam..bg sy plak…drama 90an…iaitu Mat Dispatch kat TV1, lakonan hebat diantara pelakon2 utama iaitu Raja Azura,Rusdi Ramli,Sharifah Shahira & Ijoy

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Nur Fadilah says:

      nak tambah lg..cinderella lakonan ahmad idham & haliza misbun

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  196. nora says:

    drama selamat datang anak2 suamiku lakunan nur khairiah, rita rudhaini dani fizz fairuz

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  197. aisha says:

    drama tanah kubur pon layan gak, insaf bila tengok, citer ni tak bersiri, jalan cerita akan berlainan setiap kali cerita di tayangkan..

    sesuai utk kita semua yg jarang2 ingat mati

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  198. Cucu says:

    Paling aku suke… Selamat hari jadi su. 1&2. Gile aku nangis time tu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  199. enjit2 semut says:

    cnclusionnya SEEEEMUUAAA CITE MLAYU BESTTTTTTTT…so lps ni xpyh la tyang cite indo mgarut 2 lg…hehe…peace ^_^

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  200. lady_kb says:

    takde satu pun drama melayu yg the best…biasa2 je…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  201. aku says:

    Dewa Cinta,Samson & Delaila dan Chinta

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  202. khadija says:

    citer yg sngat mngglkn kesan di hati :

    1. Sebuah Ijtihad
    (awsOme gle lakonan sofea jane, sheila rusly n mas
    idayu)
    2. Dari mata Arissa
    ( suke watak arissa,akif,amal ngan eddy)
    3. Syurgamu Ramadhan
    ( plakon kecik smpaila yg besar sume nya awesome,
    bengkak2 mata lyan drama raya taun lpas)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • ari says:

      Ya..DARI MATA ARISSA LAGI BEST DARI NORA ELENA JALAN CERITANYA CUMA WATAK HERO AKIF ZAMANI TU TAK KENA DENGAN SYED AIMAN AYU RAUDAH MEMANG SWEET..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  203. misae puteh says:

    aku ternanti2kan cite silat vstransformers..mesti gempak punye ah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  204. linasyahmi says:

    citer juvana best gila kott ! tgk lh . ngeee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  205. muumu says:

    of cos la nor elena.???!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  206. adan says:

    cerita best bagi aku…
    -cinderella(citer lama ni haliza misbun & ahmad idham)
    -kutub utara kutub selatan
    -nora elena
    -juvana
    -nur kasih
    -KAMI
    -cinta balqis
    -adamaya

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • saya lah says:

      iye2..kutub utara kutub selatan the best..suka tgk nasha dlm cite tu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  207. adan says:

    cerita best bagi aku…
    -cinderella(citer lama ni haliza misbun & ahmad idham)
    -kutub utara kutub selatan
    -nora elena
    -juvana
    -nur kasih
    -KAMI
    -cinta balqis
    -adamaya
    -syurgamu ramadhan

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  208. yahuza classic says:

    sume cite arahan rashid sibir aku mesti@tgok…
    sbb..cite nye btul2 melayu…
    plakon2 pon x nmpk blakon…sume otai2..
    tajuk drama x bape igt arr…
    aku kenal RASBIR ni dri cite BUNG or BONG…
    klu x silap Aziz m.osman ngan Kuna kot plakonnyer..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  209. jam rolex says:

    annissa

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  210. ermm says:

    drama KAMI..yg liyana jasmay dgn zahiril adzim..bg aku tu pn best gak..
    SALAM TAJ MAHAL..
    ROSANITA
    EZORA
    USTAZ AMIRUL..
    MERTUA VS MENANTU..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  211. MEMANG BERAT says:

    SAYA SUKA DIARI RAMADHAN RAFIQ… BAHAGIAN 1!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  212. anonymous says:

    NUR KASIH!!
    plot cerita yang bes! Lakonan2 yang bes!! Pelakon2 bes(pdhal dorg mase tu x up lg)!!

    n plg penting, Cameraplay yang ber’seni’!!x mcm cte mlayu yang laen!!!

    tp npaknye, Tahajjud Cinta jgak cuba mengikut jejak langkah Nur Kasih dlm bab Cameraplay mereka.
    bgs2, keep it up!!
    :D

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  213. nuriz says:

    takde org sebut pun citer EPILOG SYURGA CINTA.. x best ke citer ni wei??? aku layan je, hehe..

    byk citer2 melayu best sbnrnye.. tp kbykn da disenaraikan di atas.. aku suka citer2 time bln pose, cam SEPUTEH QASEH RAMADHAN lakonan eja n fahrin ahmad, SYURGAMU RAMADHAN, TAIN – mmg tersentuh giler2 tgk citer nie.. epecially masa tain kena pukul ngn mak dia.. dll….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  214. kakilala says:

    Kitab cinta,nur kasih,juvana,annissa.. ~_^..terbaek

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  215. mar says:

    trilogi cinta laa….abg Rosyam Nor best!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  216. ima says:

    JUVANA is the best….!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  217. nida says:

    SEPI ANGIN KE KOTA LONDON …2 kali tgk 2 kali nangis

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  218. Puyu02 says:

    Cerita paling BEST adalah MAKBUL..baru abis tanyang kat tv2, setiap hari khamis..best giler..lagu dia aminnn..aaaminnn..aaaaaammiinnn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  219. GiANT says:

    SYURGAMU RAMADHAN….terbaek…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  220. Cikam says:

    Cerita paling best ialah ‘Kekasihku Seru’! Terbaekkkk!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  221. matador says:

    HATI WAJA! rusdy ramly n faizal husein! terbaek. haha

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  222. nana says:

    cerita paling best….of coz laa nur kasih!!, :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  223. nana says:

    cerita paling best…of coz laa nur kasih!! :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  224. nana says:

    sape penah dengar citer air mata aida…? dlu tayang kat tv2…pelakon punyalah tak cantik…hero ngan heroin dua-dua jongang….tapi hari2 berlari balik dari sekolah nak tgk cite tu semata-mata…….kihkih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  225. mat tebu says:

    drama mat sabu kena “langgar’ kete polis.sungguh saspen dan menyayat hati lakonan beliau mengalahkan karisma Nasir bilal khan dlm cinta si penggali kubur.sekian.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  226. Criticizer says:

    Gua tgk jugak la drama2 melayu nih.. (juvana, nur kaseh, annessah etc.) Tapi nk kata best tu xla. sekadar isi masa bosan tgk boleh la..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  227. miamyra says:

    cte main2 pikat…sapa pnh tgk??lakonan zizie,nina jureen n eizlan yusoff.cte sal 2 bradik yg rapat gle pastu gaduh sal berebut si eizlan.watak best n klakarnya,ayh 2 bradik tu n penculik…haaahahaha.astro,plz ulg blik cte nie!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  228. Kipas Susah Mati Neelofa says:

    Orang Kasar – Eman Manan & Dato Jalaludin Hasan

    Cinta Antara Benua – Ahmad Idham

    Cinderella – Ahmad Idham & Haliza Misbun

    Pendekar Kundur – Eman Manan & Tiara Jacquline

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  229. hanis says:

    suka tgk citer drama lakonan wan maimunah yg dia jadi kuli pd anak2 dia tu..watak wan maimunah dlm citer tu dia kena angkat air tuk anak dia mandi siap kan makan anak2 nya..tak ingat la apa tajuk nya…bole sesape tolong x..peace..:))

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  230. nyna says:

    sape thu cter yg pasal bdk cacat nama mariam yg disiarkan kt rtm..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0