Written by AbangNara | September 25th, 2009

lisa surihani

Semalam tengah boring-boring kami tertengoklah cerita “I’m Not Single” lakonan Lisa Surihani dengan Farid Kamil. Boleh tahan jugaklah cerita dia. Jiwang 16 karat. Tapi masih tak boleh lawan tahap kejiwangan cerita Korea dan cerita Jepun.

Lepas tue teruslah kami mencarik biodata dan gambar-gambar terbaru Lisa Surihani nie. Bukan apa, cair hati ini dibuatnya melihat kesucian dan kecantikan Lisa dalam filem tue. Memang nampak murni sungguh wajah si Lisa nie. Macam baby baru lahir.

Tergugat jugak kami sekejap sebab selama nie Scha Al Yahya adalah artis wanita pujaan kami. Terus rasa nak tukar Lisa Surihani jadi artis wanita pujaan sebab bagi kami muka dia nampak lebih Melayu berbanding Scha. Lebih ayu gitu ~~~

Jadi nak tau jugak pandangan korang siapakah yang lebih cantik antara Scha dan Lisa Surihani nie. Kami tahu setiap manusia taste berbeza-beza. Tapi ramai readers BeautifulNara nie perempuan. So kami nak tau dari sudut mata pandangan hati seorang wanita siapakah yang lebih cun antara diorang berdua nie.

Vote kat bawah nie yek:-

Lagi gambar-gambar terbaru Lisa Surihani sempena Ramadan dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

lisa surihani

lisa surihani

lisa surihani

lisa surihani

lisa surihani

lisa surihani

244 responses to (UNDI)Lisa Surihani Atau Scha Al Yahya, Yang Mana Pilihan Anda?

  1. perhal says:

    dua2 cantik. yg penting pandai jaga diri dan peradaban adab gadias melayu.

  2. insuraya says:

    aku suke dua2..vote for scha..hehe..

  3. akula says:

    aku x suka scha sbb hidung dia kembang…hehehehhe

  4. puteriaquarius81 says:

    emmm dua2 pun ok… sm2 cntik tp lbh ska tgk lakonan scha. relax n x control cun… just my opinion

  5. aries_april says:

    scha ttp d hti mak aries…
    heheheheheh

  6. Penari Poco2 says:

    assalamualaikum…
    selamat berkunjung ke rumah2 org yg smbut raya…
    peghut aku dah boroi dah nie…

  7. Penari Poco2 says:

    pd pendapat aku lar bdasarkan pengalaman dr artikel2 tdahulu…lisa nie mmg lar cun tp perangai…??? siap posing depan botol arak lg, hugging bf selamba jerk…jd x cun balik…
    scha, x der lar plak peel yg buruk2 camtu…so, keputusan aku, SCHA LAGI CUN, PILIHAN YANG TEPAT…

    • anugrah Tuhan says:

      mane ade.. x prnah lg ak dgr gosip 2.. x bek r ckp lau x der bukti.. stau ak lisa ni imej dye msih bersih lg..

      • Penari Poco2 says:

        x caya, ko rujuk lar artikel tdahulu pasal lisa…
        saper lak yg amik gambar view botol2 arak tue…

      • Tulip says:

        NTah x cy la aku kot2 ko je yg gosip kan dia..br2 ni ada gak j kuar artikel pasal Scha n Awal bercuti di Langkawi berdua siap ada peminat nmpk bercium mulut atas bot lg,lg pun kalo dah ct berdua je mcm2 bole jd ye x??kantoi kat kelab mlm tu apa cite?sekurg-kurg x pnh kuar gosip Lisa ni pg bercuti berdua ngan jantan,kn tangkap polis ke..

    • ehsan says:

      AKU BANTAHHH!!!!….ko jgn nk buat fitnah kat sini…ko yg buat ko kata org pulak….lisa tu mmg baik n bersih lagi…

      • nobody says:

        betul2..aku sokong ehsan..sebelum ko nk mengata org cermin diri tu dulu..lisa tu x prnh wat slh pun kt ko..so jgn nk fitnah2 dia pulak..

  8. Akak Leen says:

    dua2 cantik…sekali tgk mcm lisa lebih cantik, tp bila tgk semula, mcm scha nmpak lg menarik….ntah la… yg pasti, mereka x hodoh…hahaha….

  9. Penari Poco2 says:

    @#&^*()$%#@!?@#$#@!%&…!!!!!!!!!!!!!
    TENSION…SATU ORG PUN XDER…

  10. jue says:

    vote for lisa..tak tau pesal aku kurang minat si scha ni..mmg ciptaan allah, suara dia bapak besar =)

  11. new moon says:

    hai sume…lamenye xjoin kome….huhu….slamat ari raye…..aries…aries dh tgk cite tsunami ek?best x?

    • new moon says:

      haih xde org ke atau dh ade page bru ni?

      • violet says:

        hye moon….
        ko kt ner???
        sombong r ko…
        ngajuk r…

        • new moon says:

          violet……hihihihi……aku kt opis daa….kemas2 brg nk bek diri…mane de aku smbong…aku msuk ni cari ko la…..muah2…cup..cup…hehe.. :)

        • violet says:

          muah kt ko gak..
          ko kate da bes prak..
          sal kt opis??

        • new moon says:

          yela…psl dh abes tu aku dtg mngemas opis nih…huhu….kang tggal bodo gitu je kang kejam sgt la plok…ko ktne ni?coti lg ke?ke dh kije?

        • violet says:

          aku kt opis la..
          sat g lik..
          aik rjn ko nk ngemas..
          tgl jer.
          bkn ko kj ctu lg..
          :)

          asal aku x lh e-mail ko??

        • new moon says:

          apsal?blh je aku bkak td…huhu….ni msti ade yg mailer demon tu kn?mmg ar yahoo kdg2 dia ngok sket…haha….mane blh wei…aku byk mndownload ms keje aritu..kantoi la plop aku kuat monteng….hikhikhik….mane yg len eh?braye lg ke?

        • violet says:

          lor…
          ko e-mail kt aku dl..kang aku bls..ssh tol la nk mail ko..asal ngn org len ok jer..ko nnt jgn lupe taw e-maill…
          aku nk kelik ni jp g..nk p raya…

          sume xder la..sorang kan cuti 1 week..nx week kompom BN lembap coz sume dah nek kj…sume dok hadap bn..huhu…

          jgn lupa taw…mail aku..aku tgu…

  12. violet says:

    bile msuk BN msti g vote dl..
    tp payah ler..sik2 kna tgu 2 jam br lh vote lg….

  13. aries_april says:

    moon…
    aries dh tngk citer tsunami
    funny…
    but, ada gak part yg sad skit…
    ye lah…
    byng kn…
    gmpa tu brlaku lbih bsar dr 2004 nya…
    ni kira bsar ar…
    start brlaku kat jepun…
    smpai mrbak korea…
    ni citer korea tau…
    bnyk hero n ngan heroin…
    pling funny skli kat couple yg laki tu keja pnylmat(putera pntai) :-)
    aries time part yg sdih….ambil fhone..lyn msj…
    x snggup rya ke3 nk nangis dlm pnggung…
    kwn aries smpaimata bengkak…
    ye lah…10 minit ja msa tuk slmt kn nyawa orng yg kta syg…

  14. violet says:

    KAK NARA..
    nape nama violet kt WARIS MAHSURI ada org len pakai eg??
    boleh ke org len pakai nama yg sama????
    :(

  15. yula says:

    name aku pon kene pakai gak violet

  16. ANneDeSilva says:

    bg anne..
    lisa mang cute sangat..
    muka dia nampak sweet je…
    ala tak semestinya kita nampak dia tangkap gambar tak elok meaning dia tak elokkk…
    dan tak semestinya kita tak nampak gambar dia buat benda tak baik maknanya dia suci..
    jgn paranoid la kawan…
    think positive..
    kalau think negative anne pon bole ckp yg sume artis pon teruk takde yg tak SOsiAL….
    ape yg pentringgggg…takde kena mengena pon dgn hdop kita…hehehhe

    • yula says:

      betul3 ann

      kak nara xde ke cite sal beyonce
      jadi ke dia buat conset kat sini bln dpan

      • ANneDeSilva says:

        cian yula arini asyk kena hentam jekk..
        maybe arini bkn ari baik kot utk yula…
        sabar k..

        • yula says:

          tu cite smlm ann
          xtau la nape smlm knape yula hangin sangat
          slalunye ok je.
          pms kot
          huuuhuhu…xpe la ann
          tu cite smlm kita tutup buku

        • ANneDeSilva says:

          smalam ekk??huhuhuuh
          relaxx sudeh,…
          anne pon penah kena gak dlu..
          pasti akn ada yg hentam kita..
          ape yg penting cool jek..

  17. ANneDeSilva says:

    laslalalalalallala

  18. ANneDeSilva says:

    mana yg lain?

  19. kira-kira says:

    salam lebaran..
    de org x?????

  20. new moon says:

    borink…….out dulu laa………aries….lurve yaa…..muah2….

  21. aries_april says:

    ok lah korang…
    nk out dl ni…
    sok jmpa g..
    bye…
    love u all…
    nne…
    pleas reply my sms…
    muah…

    • ANneDeSilva says:

      sory..
      anne tak perasan sms aries kasok..
      anne tukar hp sat..
      so nombor aries takde dalam tu..
      dalam hp lama…
      ingatkan kawan anne kat penang tu..
      tu yg lambat reply..
      soryyy…

  22. pingkypanthers says:

    hmm dua2 cantik..
    dua2 pun manis..
    mmg suka nengok dowang ni…

  23. ANneDeSilva says:

    buhsann…

  24. pening says:

    Dua2 pun cun..msg2 ade kelebihan & kekurangannye….

  25. kiki says:

    pernah jumpa lisa surihari, sombong dan berlagak dengan sorang makcik yang over excited nak jumap dia… dia buat muka menyampah dan annoyed…hilang cantiknya disebabkan perangai dia… aku memang pangkah lisa surihani selepas kejadian yang berlaku depan bijik mata aku itu….booo to lisa surihani

    • Penari Poco2 says:

      aku pon x minat langsung ngan si lisa nie…ada lar sebabnyer…

      • nobody says:

        x la..aku prnh jmpe dgn lisa dia peramah jek ngn aku..yg korng x ske dia tu knpe?..bkn dia prnh wt slh kt korng pun..apa2 pun lisa tk sperti yg korng ktekn..bt kpd penari poco2, lisa kesah ke ko minat dia ke x..dia x heran la kalau ko x minat dia pun..ramai agi org lain yg minat dia..so booooo utk diri ko sndiri….

      • Tulip says:

        Ceh x abis2 jeles ngan Lisa..ko kenal rapat ke ngan dia? Ala takat ko sorg x suke rmi lg yg suke dia tgk buktinya Lisa punya vote pun dah tggi melambung,ada dia kisah ko minat dia ke x….

  26. lanToK LeW says:

    sama cantik but masing2 de kelebihan n kekurangannye….ala…manusia mana de yg sempurna…bse laa tu….sebab artis memang nampak sikap x elok but de lagi org yg lebih teruk dari tu…kite pon sama je sebenarnye…cuma…mungkin kite x perasan je….

    • yula says:

      betul2 kalu salah org nmpak
      salah kita buat xnmpak
      then kalu kt buat salah org nmpak sngat
      org yg buat salah buat xnampak gak
      huhuhu…

    • kiki says:

      dia gelemer…. bila ada orang (terutamanya makcik2) terover excited nak bertegur sapa dengan dia, sekoman-komannya tunjuk la riak muka manis..ini siap buat muka annoyed dan buat bunyi ‘tsk’ bila makcik tu sentuh bahu dia… adui..punah hasrat orang tua tu… bukan time promote movie pon nak rushing..ngah kat dalam bank… agak2 aaa… being a public figure, it is important to jaga the image…. kita kalau kuang ajo, ade orang nak tulis dalam blog cem ni ngomel pasal kita? ini lisa surihani, orang nampak ayu , chumil, gaids melayu bla bla bla… orang dah nampak dia sejenis perempuan melayu terakhir nye bangsa…,jaga la kelakuan, ini dengan makcik buat perangai cem diva… pooodaachit….lain la kalau dengan lelaki pervert ke… aku faham la jugak..

  27. diana daniel laa cun………

  28. Penari Poco2 says:

    berlalulah sudah ramadhan
    sebulan berpuasa
    tiba syawal kita rayakan
    dengan rasa gumbira

    anak muda di rantauan
    semuanya pulang ke desa
    ibu dan ayah keriangan
    bersyukur tak terkira

  29. muncher says:

    hey!! i ada gossip terbaru! ada kena mengena ngan fahrin, bf scha tuh! nak tau tak?

  30. violet says:

    salam 2 all…
    korng ni mnaa eg.
    xkan la x nek kj lg.???

    miss korang lor….

  31. EclipsE says:

    i’m back…
    miss u’ll a lottttttttttttttttttttttt……..
    kangen bangat sm korg…heheheh….
    hai violet??

  32. MEME says:

    aku tak da la ska sgt ngan si lisa ni…tapi aku lbh tak suka si scha 2 b’banding lisa. bkn pa…rasa menyampah bla BN asyik puji scha aje…mcm BN ni ada apa2 ngan si Scha 2. Banyak lagi artis Malaysia yg lebih cantik, sopan, berbakat…..tp si Scha 2 gak yg BN asyik puji. Rasa loya tekak baca puji ttg Scha dpd BN. Blog lain tak da plak uji budak 2. Ada yg tak penah sebut nama Scha.

  33. yula says:

    aku ade la
    bl aku msk korang kuar
    aku kuar korang msk
    camne nak jmpe
    huhuhu….

  34. aries_april says:

    sakit pala la.

  35. EclipsE says:

    bosan tol ari ney…
    nsb aku half day…

  36. aries_april says:

    yula…
    ko sasha tu ker?
    approved.

  37. aries_april says:

    mn yg lain ar?
    korang ni btul la rya sakan…
    :-)

  38. pingkypanthers says:

    hmm xde citer baru ke?

  39. EclipsE says:

    aries best ker cite tsunami tue?
    selain dr cite tue…cite pe yg best lg?

  40. Mr. Cuz says:

    aku rase aku plih scha kot…xtau la…Mgkin sebab aku dh jd pminat lisa ni dh lme kot…so klu nak vote aku vote scha…Ape2 pun dua-dua mempunyai kelebihan masing2…

  41. Zaza Muhammad says:

    Respek lisa sudi menyanyi wpun xde aa best sgt sempena program raye…. at least dia sporting…

  42. ctzen says:

    den suka lisa. manis. sweet.
    scha ok gak, dia ada karisma tersendiri.

  43. MONALISA @ LADIES says:

    FARID KAMIL N LISA ADALAH PASANGAN YG SECOCOKLEH D IBARATKN BAGAI PINANG D BELAH 2… HEHEHE!!!!

  44. Rifa'i says:

    Lisa best drpd Scha.

  45. nenekpunkz says:

    hehe..as nenek ckp kat pge sebelah tdi..lisa pon cntik gak walaupun kdg2x muka dia iras mcm c memey tew…hehe..scha pon cute gak sebab muka dia lain dpd yang lain tetapi…dihati nenek hanya satu fasha sandha..dri awal dia berlakon nek tetap suka walaupun sore dia mcm doremon ke pokemon ke…huhuuu…

  46. nez says:

    bagi nez, dua2 pun cantik and dua2 pun ade kekurangannyer…lisa tu kalu blakon kaku jerk.. mjur ade farid kamil jadi penyelamat..huhu

  47. hothotheat says:

    aik…mne de muke memey…
    mulut memey 2 lebar..
    lisa nh cute miut je owg nye..
    beze giler..
    na compare lisa nga scha..msti la lisa chantek..
    lau scha 2 muke ade gnas sket..
    lisa nh ttp menten n cool..
    wteva pon..lisa ttp cool..

  48. abg jack says:

    dua dua pompuan……..sama jela

  49. Ghaz says:

    Lawa macam mana pun, tak leh nak ikut….. sebab aurat tak tutup…Allah tak suka…. Yula dan Aries_April lagi lawa… Sebab pakai tudung …… Allah Dan nabi suka… itu arahan yang jelas… Seelok-eloknya cuba kamu semua tolong nasihatkan kedua – dua artis tu… I bukannya ape… kesian kat diaorang….. popular di dunia.. tapi dalam masa yang sama dilaknat Allah
    S. W.T…. Tolonglah mereka yang terlupa…. ikutlah jejak wardina, Azizah Ariffin dan lain-lain yang telah insaf. Wassalam.

  50. insuraya says:

    muka cm manohara sikit.hehe..
    maybe tang pipi tu..

  51. hazarimi says:

    vote for lisa
    tapi ske dua2
    setiap manusia kan ada kelebihan dan kekurangan,,,,
    hehehe…

  52. akusukalisa says:

    aku suka lisa… muka dia cute seh…. scha aku tak kenal…

  53. tin says:

    scha tu sempoi…. bru best..!! huhu

  54. ceisa says:

    duk jual muka je uolls ni..huhu..
    tapi antara lisa n sha, ak pilih LISA la.. comel jerk! :p

    – hasiibharun.com

  55. siapa ya says:

    scha tetap pilihan hatiku walau apapun yang berlaku

  56. siapa ya says:

    woooiii…scha lagi lawa cun giler!

  57. alpha says:

    LISA lagi cun la heheheheh….memang cun

  58. lanToK LeW says:

    masing2 de karisma yg tersendiri…tp…..kalo soh vote….saye vote britney spears n akk ZZ….opssss…..lari dr tjuk lak……huhuhuhuhu…..

  59. abg_black says:

    aku rasa lisa cun lagi..
    tapi kalo yang paling cun rasanya Fasha Sandha ler
    cantik gadis melayu bkn mix2 ni

  60. KakEquine says:

    aku minat lisa… scha pn minat… karektor n perwatakan scha yg aku suka sbnarnya

  61. killerz_jiwang says:

    lisa surihani mmg cun.. watever, aku ttp suke scha..sempoi n slamber…

  62. jangnara says:

    scha al yahya tu idong dior kombang sket tu yg eden bonci sket kat dior tu haha!

  63. Piston Pecah says:

    oh…lisa surihani..
    nampak suci je dari jauh…
    baru 23 thn ek??tapi matured sgt…

    P/s : nape dia tak penah masuk dalam mimpi aku ek?

  64. Geli Hati says:

    DULU SUKA SCHA SEBAB FAHRIN SKANK DAH X MINAT. LEBIH BAIK LISA AYU DAN LEMBUT.

  65. affa says:

    eii pliz la scha tu… of course la lisa yg berjuta2 kali lemon lebih cun dr minah tu, buta ke??? takyah wat undi…. kebenaran Allah dah terbukti….amin…..

  66. norhamzani says:

    sy ske lisa daripada scha…..sbb lisa tu pramah,lemah lembut…

  67. vote says:

    lisa mmg muka melayu tulen

  68. mAshItiBaMa says:

    kalo nak dikutkn,,kak lisa la yg winner..he3..

  69. iesteen says:

    aku rasa lisa lagi cantik..scha tu apa2 entah!!! tak menarik langsung. poyo mcm bagus jer….lisa ni dah ler cantik..mmg kecantikan asli…

  70. sya says:

    aku rasa lisa lagi cun n lembut..scha aku tak minat sgt..heheh..br tgk lagenda buadk setan..mmg besh lakonan dia..tak puas tgk lisa yang cantik tu!!!

  71. ailynn says:

    urmm.. lisa lg comey lg mnjer lg cntek lg cutez!!!!!! scha bru nk menapak dlm bdang seni da mcm2 kene gosip. menyampah!!!!

  72. apa2 ajer says:

    Lisa cantik lagi… 10 kali ganda lebih cantik dari Scha… Scha tu idung kembar ler.. Aku tak minat langsung…

  73. hooperz says:

    dua2 same cantik tp lisa is very cute n beautiful compared to scha..i like lisa. xpenah satu kontroversi pun psl dye,even gosip boyfriend2 ni pun xkecoh sgt..i like

  74. ladyorange says:

    aku pon suka Lisa..dia ni mmg cun..tak mekap pon maintain..

  75. Love says:

    Scha pernah kena tangkap pg club! masuk paper lg haha. LOL padan

  76. maya says:

    lisa…ayu, scha pun ok gak.. best tgk scha blakon.. tp kalo vote i nk vote lisa surihaniku

  77. mia says:

    semua artis ni cantik..subahanallah sbb ciptaan tuhan..lisa dan scha cantik punya kelebihan tersendiri tapi saya suka dgn artis yg cantik dan bertudung dan jaga maruah sbg wanita…tpi rita rudaini x pernah jemu memendang…perfect….

  78. Shawna Wipf says:

    Well, this was kind of boring but whatever.

  79. Hoa Bussmann says:

    Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

  80. nadia says:

    cun n cute glerr lisa surihani……lisa surihani plg top la…..

  81. shark says:

    lisa surihani cute giler lop u girls c scha ni idung kembang hehe

  82. rubi kasandra says:

    i rasa lisa lag cun..melayu tulen tu..tak der kacukan pun…klu scha cun gak tp dier ader kacukan sikit..so lisa lagi cun comel sgt