Written by serenity | January 8th, 2012

Seperti yang dinyatakan di entri ini, 5 artis wanita yang mendapat undian terbanyak pada peringkat saringan akan dibuka untuk undian selama seminggu bagi memilih yang tercantik. Keputusan undian bagi peringkat saringan ialah, seramai 22, 409 orang telah membuat undian, dengan keputusan rasmi 5 artis mendapat undian terbanyak iaitu Fazura seramai 3,920 orang, Neelofa seramai 2,423 orang, Nora Danish seramai 1,968 orang, Lisa Surihani dengan 1,641 undian dan Dato’ Siti Nurhaliza sebanyak 1,272 undian. Oleh itu, undian kini memasuki peringkat akhir. Dari 5 orang yang mendapat undian paling tinggi, artis wanita manakah yang tercantik pada mata anda?

Silakan mengundi. Poll ini akan ditutup secara automatik pada 15 Januari 2012, jam 8.00 malam. Enjoy!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

103 responses to Undi Artis Wanita Tercantik BeautifulNara.com (Top 5)

  1. hafiz says:

    Saya memililh lisa surihani.

    0
    0
    • JIRAN MAK TONGGEK says:

      since mak dah lupa kontobesi si pajurah pasal ketiak banjir dan kaki karat itew, so mak pilih pajurah…

      *bang nara! motifffff si katek berTAHI lalat di atas tulang pipi tercalon jugek?

      0
      0
      • jiran mak DIVA says:

        sape kah tahi lanlat tonnggek ittew uouls? mak x dapat teka lahh.. Pajura tetap menjadi PUJAAN DIVA2 MALAYA ohkayyy!

        0
        0
        • JIRAN MAK TONGGEK says:

          nyah! motif yuhols tidak mengetahui nye pon adoy? dasar pondan lembab! neelopak la nyahhhhhhhhhhh…. sape lagik

          0
          0
        • erin says:

          saham lisa surihani jatuh selepas mengistiharkan dirinya akan menikah februari ni….. :)

          fazura ramai org suka sebb xbnyk kontroversi n memg canti sgt2….

          neelofa memg cntik asli tp suka cari publisiti…tp ada org kisah…

          0
          0
        • pajurah kertu says:

          ramai fans pajurah hidong kembang sini rupanya. -_-

          0
          0
    • jaafar onn says:

      i voted for myself…

      0
      0
      • Nyah Cantek says:

        Kenapa FASHA SANDHA yg CANTEK itew uolss tak masukkan dlm LIST ? HELLO , betapa hebat nya penangan Fasha sehingga JEJAI yg very the handsome pocket nya snggup cerai kan isteri nya(yg dlm list itew) yg tgh sarat mengandung semata2 utk wanita yg dicintai nya ???????

        0
        0
    • ZAKUAN ADHA says:

      mana bini aku nie? knaper x tercalon.. pnat aku surh org kmpg vote tok dia…

      ayang sorrylah abg dah surh org kmpg vote tok ayang tp smua x nak.. dorg kata ayang x cun p0n… dorg kata NORA DANISH n FAZURA jugk yg cun..

      tp bg abg RITA RUDAINI lg cun dr ayang.. tp dia kwen ngan twin abg, so terpksalah abg kwen ngan ayang….

      0
      0
    • luqman hakim says:

      aku masih setia dgn lisa surihani.vote for lisa.

      0
      0
    • kiah murai says:

      saya pon vote lisa surihani….atitude bgus…

      0
      0
  2. Opah upin ipin says:

    fazuraaaa yeay2

    0
    0
  3. cokelat says:

    nora danish!!!!! tercantik….

    0
    0
  4. choki-choki says:

    malas la nk undi nk tgk jek…

    0
    0
  5. ..... says:

    pilih y cantik luaran dan dalaman=D

    0
    0
  6. marion kaunter says:

    semua x best dn x cun

    0
    0
    • ELAjb says:

      semua cantik..paling penting fasha sendok tak t’senarai..meluat aku gan dia..tolong yer pengarah or pembuat drama n filem lepas nie banyak job untuk fazurah n nora sebab dorg dah la cun n sgt bagus dalam lakonan..bukan minah t’lanjang 2 jer y asik nk masuk tv atas dasar displin dia bagus(uuekkk),ramai nak muntah la asik tengok muke dia 2..

      0
      0
  7. JIRAN MAK TONGGEK says:

    since mak dah lupa kontobesi si pajurah pasal ketiak banjir dan kaki karat itew, so mak pilih pajurah…

    *bang nara! motifffff si katek berTAHI lalat di atas tulang pipi tercalon jugek?

    0
    0
  8. melati tukiman says:

    2011?

    0
    0
  9. Astero Beyond Say says:

    Kalau ada poll mcm ni ada jek nama Neelopak tu menyelit. ^OO^

    0
    0
  10. Blog Pink says:

    vote Fazura cantik ….

    mana che ta??tak dapat top5 ke???

    hahaha..

    0
    0
  11. sanggul beracun says:

    macam dah x de keje sgt nk vote artis ntah ape2x nih

    0
    0
  12. Liey says:

    FAZURA FAZURA FAZURA. She is truly internally and externally beautiful :)

    0
    0
  13. Tak bleh deny mmg dia fotogenik.. says:

    semestinya F.A.Z.U.R.A…..nobody can deny it..mmg muka Malaysia Truly Asia…bertuah Tengku Mahkota Johor!:)))

    0
    0
    • aku kesahh... says:

      tak sudi aku selaku anak jati Johor klu fazura akan jadi our queen… serious tak sudi and tak layak…

      0
      0
      • adik kerabat says:

        Itu kau yg kata..tp bkn nko sorang anak jati johor.kau sorang tak sudi,lagi 1 juta rakyat jati johor kata sudi..apa kau nak buat??bukan dia nak kawen dgn abg nko pun!dgn ayah nko pun bukan!ker nko yg syok kat TMJ?.agak2 la skit beb..sttment wat malu rakyat johor jer!

        0
        0
        • aku kesahh... says:

          penduduk johor ade 3,459,378… mungkin bertambah hampir 4 juta menjelang tahun 2012… sejuta sudi,hampir 3 juta kata tak sudi… nak buat kajian agak2 lah…

          aku lebih malu klu fazura bakal jadi censelor UTM…MALU…

          0
          0
        • jln padi dot.dot.dot.BBU says:

          mana kau tau lg 3 juta tak sudi?kau ada ilmu psikik ke bleh bace fikiran org lain?lg plak,apa kuasa nko xnak dia jd naib censelor utm?nko tu saperr??permaisuri sultan johor?dayang istana pun bukan!bonda TMJ pun tak penah kecoh,engko yg rakyat kerdil plak meroyan tak ttu psl..wakakaka.suka suki kau nak ttukan sape mesti jadik naib canselor utm..nko bleh menumpang tanah kat bumi johor pun dah nasib baekk.lebih2 plak nak memilih sapa mesti jd bini TMJ.skali TMJ lempang kau,terus tercampak kat s’pore.kuang..kuang..kuang…masuk bilik,tgk Cermin-muhasabah diri tu sket..kalo perkara diluar bidang kuasa kita sbg rakyat jelata,jgn nak overrrr!!malu sehhhh..

          0
          0
        • aku kesahh... says:

          maaf ye… aku berckp psal censelor UTM bukan naib censelor… Naib censelor lagilah fazura tak layak… ko mesti budak tak masuk U kan… tak tau siapa naib canselor dan canselor…

          yang 3 juta voters yg tak sudi berdasarkan statement ADIK KERABAT di atas… die ckp 1 juta penduduk yang sudi …huhu… aduihhh… matematik kne pandai sayang… bukan berdasarkan ilmu psikik…

          aku beli tanah di Johor bukan menumpang… tanah ni milik ALLAH bukan milik Sultan, OK… aku beli dah cukup bersyukur bukannye aku merempat ok… ko tak de hak ckp aku menumpang…

          aku ckp adalah hak aku sebagai rakyat johor…Sultan ke bonda sultan ke dayang sultan ke tukang sapu sultan ke nak setuju diorg pye psal… Fazura nak kawin dengan tengku ismail pun die pye psal… aku cme kate die tak layak jadi permaisuri je… ko pun tau kenape die tak layak… ko kne tau ape fungsi permaisuri and ape fungsi Sultan… semua berkaitan dengan agama…agama dan agama ISLAM … and tanggungjawab permaisuri johor sangat besar…ko cari sendiri dan fikirkan kenape aku kate die tak layak…

          0
          0
        • MariaAntasya says:

          Salam,Napela nak gado2 psl artis nie..biarla Fazura to nak bercinta dgn sape pun..apela yg nak pening2..btw,jgn ckp soal sultan2 dkt sini..tolongla hormat Sultan2 to sket..adoiii..x malu ker sesama Melayu nak gado psl benda2 mcm nie..btw,kalo Fazura to kawin dgn Sultan skalipun..Itu Jodoh die.Kuasa Allah SWT..siapa kita nak menidakkan kuasa Allah..Berfikir sebelum berckp..jgn smpai jd Najis..Wassalam..

          0
          0
  14. me says:

    tp org kata fazura tuh plastik sgt..so i x vote die…heheee…..

    0
    0
  15. whitestyler says:

    Scha Al Yahya cantik lah..tp..tp xde..haha=)

    0
    0
  16. huhu says:

    alo. ayu raudhah mane? huhu

    0
    0
  17. student bandung says:

    tau tak kenapa islam mengharamkan pertandingan siapa cantik la ratu cantik la segala ni? sbb ia akan menimbulkan rasa riak dkt si tercalon dan si pemenang..juga akan menimbulkan syahwat kepada laki yg menilai..even if this is just for fun, it is still wrong..jgn deny la sbb artis2 yg dicalonkan kat atas ni semua tak pakai tudung..plg pon tutup rambut nampak jambul..

    lgpon apa la ada pada kecantikan..bak lirik nasyid UNIC tajuk Balqis, cantik dan keayuan wajah akan pudar akhirnya..

    aku ckp je pendapat aku…korg nak dislike, dislike la..

    0
    0
    • sally says:

      a’aa betul (ni if aku komen sat gi ada la yg ckp apasal masuk blog ni la apa la). kalu ikut, Nabi kan suruh lelaki menundukkan pandangan bila nmpk wanita,mata kita (lelaki dan wanita) diharamkan dr memandang apa yg diharamkan utk kita. this renders beauty voting mcm ni outright PROHIBITED in Islam (bukan voting dlm ni je, yg real live competition kat luar tu pun sama la)

      kalau nak suruh halal, kena bukak undian utk wanita je sbb sesama wanita dibolehkan tengok aurat/wajah tu. tp still…akan timbul perasaan riak pula la nnti dikalangan pemenang…timbul iri hati di kalangan yg tak menang/tak tercalon.

      haih buat apa la aku tulis pjg2 ni kan,bkn nya korang kesahkan..dislike laa nak dislike pun…saja jer nak share buah/pokok/akar pendapat hahaaaa

      0
      0
  18. leha says:

    pazura!!!

    0
    0
  19. Sitibukatudung says:

    Lopak la yg plastik.. Fazura artis paling transparent in the world…

    0
    0
  20. fifi says:

    i vote fazura.

    0
    0
  21. Sabarudin says:

    NEELOFA forever <3

    0
    0
  22. Lisa lagi cantik kot -,-

    0
    0
  23. yana says:

    kenapa perlu undi wanita tercantik(artis)??
    kenapa tak undi wanita tercantik(artis) tanpa mekap???
    dari situ lagi nampak sape sebenarnya wanita cantik…. sekadar cadangan….

    0
    0
  24. hahuhe says:

    Dah tgk beberapa artis ni secara live ..dpn mata bukan dlm tv spt di acara Jom Heboh TV3..masing2 punya pandangan ..Fazura mmg cantik tp tak ada aura..Nora Danish biasa2 jer.cantik kurang menarik..Neelofa tak pernah lg tgk live tp tgk kat tv mcm cantik juga ler..Lisa Surihani pun biasa2 jer..body kecik sgt..Dtk CT dulu nmpk cantik tp skrg nampk tak cantik..pelik tersenarai top 5..saya ramalkan sebenarnya Erra Fazira, Scha Al yahya, Maya Karin, Fasha Sandha dan Neelofa..

    0
    0
    • marion kaunter says:

      aku setuju!. fazura xde aura. tgk la filem dia, berlakon dgn ahli2 senario, dgn apek, filem ala2 x bermutu gitewwww pastu snyum dia soooo plastikkkkkkk mcm dibuat2 nokkkkkkkk

      0
      0
    • NUR says:

      Setuju….Pernah jumpa Erra Fazira secara face to face….Sangat cantik semulajadi…Tak make up tebal tetapi kulitnya sangat putih dan cantik…. Malah Erra Fazira sangat cantik walau tidak bermake up…..

      0
      0
    • zanaer says:

      setuju..tp tang fasha sandra kurang setuju..yg lain mmg setuju..seeloknya kita patut compare mereka apabila tidak bermake up..mcm maya karin, natural beauty..baru la adil..

      0
      0
      • peminat says:

        langsung tak setuju nora danish masuk senarai. i think byk perempuan undi dia sbb kesian aje dek kerana sejarah hidup dia ditinggalkan masa bawak perut dulu. Dimata lelaki aku, dia cuma manis dan keanak anakan tapi takde aura seorang ‘wanita’ , juga bukan seorang yg ‘jelita’. Kalau Neelofa , memang jelita . Fasha pun jelita, aku tau mesti byk pompuan tak suka ni tapi korang x boleh nafikan kenyataan. Body dia pun sexy
        Scha alyahya cantik dan menarik tapi nampak kelam kabut n clumsy . Rozita chewan jelita dan cantik sangat. Fazura too.

        0
        0
        • peminat 2 says:

          aku rase pendapan ko t’sangat la salah.. bile banding kan fasha n nora danish…nora jaoh lagi cantik dari fasha..mmg tak d nafikan makin ramai suke dia d sebab kan fasha runtuhkn uma tangge dia,padan dengan muke fasha kan sebab semua peminat sokong nora atas perbuatannye =)..tapi mmg tak boleh lawan la fazura, n sape y kate scha alyahya cantik dari fazurah mmg tak geti nilai langsung.

          0
          0
  25. lia says:

    faz mmg cantik…tp slack haritu masa event avon beauty die euww…wartawan amik gamba die ketiak basah teruk yelaa sbb panas n kaki kurap..byk sgt! kan ada masuk surat khabar!

    0
    0
    • peminat 2 says:

      lia..nyah ko dari sini…mulot ko mcm puake.. ko jeles kan ramai y suke fazurah..bagus korg semua sebab vote fazurah..ramai jgk peminat fazurah ngt kan aku sorg jer suke dia..ape pun y t’baek fazurah & tak lupe pada pelakon comel nora danish..LOve u’ll 4ever

      0
      0
  26. Mimi says:

    Fazura mmg cun live n dlm tv. Pernah tgk dia without make up, cun gila! Tp knp xde maya karin? Maya is gorgeous… Thats y kalo belakon ape2 pun aku rasa fazura+ maya karin kombinasi yg sgt sepadan! Nampak ayu, anggun dan lemah lembut.

    Fasha pun cantik tp mayb sbb attitude org xvote dia.
    Lisa adalah sgt biasa for me, ramai kt luar muka mcm dia..

    Scha cantik ke? Aku rasa dia poyo, amikga,bar mesti buat muncung perasan chomel. Berlakon pun mcm bebudak2, aku xnmpak kualiti lakonan dia.

    Itu saja.

    ps: ayu raudah pun cantik, melayu asli tp xglamour.
    pss: mana wardina saffiyah? I plg suka dia! Dia sgt sgt cantik!

    0
    0
  27. marion kaunter mengiaw ngiaw manjew gitewww says:

    sebenarnya ayu raudhah paling cantik antara top 5 tu percayalah

    0
    0
  28. farah says:

    Apa lawa sgt ke Neelofa tu? Aku tgk biasa2 je..

    0
    0
    • ermm says:

      ow die seksi yg orang minat tu kot..aku rase itu la yg orang nampak die cantik pun..sbb faktor lain2 mcm takde je..

      0
      0
  29. minah senget says:

    fazura mmg cntekk..penah jmpe die ngn T** kt jb cun gile.FAZURA FAZURA FAZURA FAZURA FAZURA FAZURA FAZURA FAZURA FAZURA FAZURA…….

    0
    0
  30. aleeya says:

    fazuraaaaa……vote for fazura erkkk…

    0
    0
  31. raihana says:

    ayu raudhah juga xkire3

    0
    0
  32. huhuhuhu says:

    fazura artis paling comel n cute n humble d malaysia..die bese2 jer..tak gedik n xpena cari publisiti murahan cam pasa n neelopak

    0
    0
  33. dedaun hijau says:

    susahnye nk pilih fazura, neelofa, nora danish…ni kategori cantik i plh fazura la..klu comel nora danish…

    0
    0
  34. what the? says:

    semua cantik la .. cuma takda aura .. ada satu komen pasal wardina ..

    yes, wardina memang cantik, luar dan dalaman .. i vote her ..

    0
    0
  35. azie aziera says:

    asewnyer..
    rmai2 artis…
    WARDINA lar yg pling cntik luar n dalam..
    cantik luaran n cntik peribadi dalaman..
    :-)

    0
    0
  36. rose says:

    Ape kte buat mcm ratu cantik 2? Check dara..hahaha..bru la ERTI cntik 2 0k ckit..spe yg lyk jer ley msuk tp yg dh kwin 2 blkg cter..L0L

    0
    0
  37. embun says:

    Tak kisah la apa pandangan org lain, setiap dr diorg tu trrmasuk kita semua ada kecantikan masing2 & jugak kekurangan. apa pun pilihan sy tetap scha alyahya. pernah terjumpa beberapa kali. sgt cantik walaupun tanpa mekap + tak sombong. tau ada yg tak suka tapi x salahkan kalu kita hormat pilihan org lain.

    0
    0
  38. poyo says:

    apasal ada ct plak..mana ada dia cantik.kemek ada la

    0
    0
  39. Tentang Dhia says:

    Eh.. ni fanpage Pajura ke.. Patutlah rating dia tinggi..opps kalau mcm tue nak blah la bye.. Anyway..Vote for Nora..cute sgt..n lemah lembut :) peace yawww

    0
    0
  40. anak ayam says:

    Siti Nurhaliza la paling lawa dushh

    0
    0
  41. PELIK ctchantik..? says:

    aku tak taw … TANG mane SITI NORHALIZA chantek….???
    cer habaq mai sikit fun TOKCT…

    0
    0
    • AnakAyamCUTE says:

      Siti Nurhaliza Cantik wooo….

      muka bulat sirih..daku lekuk…hidung pelepoh nyor…
      hahaks

      0
      0
  42. faZura tWins says:

    sUdah2….tUtup uNdi baNg nAra oi….kOmpem2 tWins i fAz mEnang! ;p

    0
    0
  43. zz says:

    fazura?wuekkks………..tlglahhhh…ayu raudhah lawa :P

    0
    0
  44. xxx says:

    why x masukkan AYU RAUDAH dlm senarai.. hahahaha kan dia perempuan tercantik dlm list one of surat khabar kat malaysia nie.. hehehehehehehe….

    0
    0
  45. LULU TS says:

    OF COZ FAZURA….CANTIK BKN DR SEGI RUPA JERKK..FAZURA CANTIK..SOPAN…SANTUN…TAK BANYAK KONTROVESI..COPLE NGN TMJ PUN DIA TAK KEPOH2….TOK T N NORA DANISH COMEL…LISA OK LAH..SBB AKU TAK MINAT DIA SGT..HAHA…NEELOFA CANTIK KE?OK LAH..ALA..KALO TGK KELATE PUNYA PMPUAN SEPAH2 KAT KL.TAH2 ADE MCM MUKA SI LOPAK NIE…TP LOPAK NI MEMG PANDAI..TAPI DIA SKE MENUNJUK2 YG DIA KONON CANTIK N FEMES SGT..FEMES NGN KONTROVESI WATPEKAN…

    0
    0
    • marion kaunter says:

      op koz la fazura x bnyk kontroversi sbb nk kawin TMJ. klu bnyk kontroversi dpt jd org istana kewwwwwwww??? sok tetibe ada kontroversi TMJ cari pmpuan lain lak huhu x ke nayaaa nokkkkkkkkk

      0
      0
      • ELAjb says:

        ko nie fanz fahsa sendok ke?? mmg sesuai sgt fazurah gn TMJ 2, walaupun fazurah nie napak seksi n lembut tapi tak de la sampai nk t’lanjang mcm fasha sendok 2..gado gn jajai jer nk bukan sane sini..mmg ratu kontroversi betol..tak layak dia ni artis ko taw tak..

        0
        0
  46. bolradhabol7 says:

    aku suka siti saleha je…huh huh

    0
    0
  47. Ferrari says:

    Pasah ngan Lopak dua2 desperado gila glamour suka laki orang! Dua2 juga sgt panas hati dgn pajura! Dengar pasah nak kawen duda buruk tu! Puas la hati ko dapat laki org tuh. Bagus jugaklah jijik tu nak kat ko sbb Nora deserve better! ko tu kg.com. Nora Ada kelas!

    0
    0
  48. ayinshah says:

    vote for Neelofa habis habisan larhhh…sememangnya dia mmg natural beauty kot, padan la menang Dewi Remaja pon. gpon dia la artis paling menyerlah tahun 2011..Fasaha sandha pon sangat santek..

    0
    0
  49. bunga ros says:

    hahaha,,what ever la korg…bkn aku dpt duit pn nk gado2 kt cny..hahah

    0
    0
  50. apa apa ajeee says:

    fazura ! kalau baca novel mesti bygkan muka dy jadi heroin

    0
    0
  51. saya lagi cantik says:

    Siti Nurhaliza dah jauh ketinggalan. yea. sepatutnya letak je nama orang lain. ada pulak dia masuk top 5.

    0
    0
  52. semua 5 orang dalam senarai pendek tu tak best dan tak cun….tak nak aku undi

    0
    0
  53. Azlisyam says:

    X salah memilih fazura….kerana kecantikannya semula jadi…

    0
    0
  54. Sitt Fiya says:

    kalau tengok top 5 artis paling cantik ‘oh bulan’, lagi hazabbbbbbbbbbbb

    0
    0
  55. Melor says:

    Cantik bukan sekadar rupa. Hati dan budi bicara, tingkah laku, minda dan macam2 lagi. Fazura cantik tapi kes bergaduh di pub, begitu juga Neelofa, kan dia dan Fazura pernah bermasam muka. Nora Danish pula tidak kekal berumahtangga dan CT Norhaliza perampas suami orang…..setakat ini Lisa Surihani yang paling cantik.

    0
    0
  56. zzz says:

    apa2pun tetap pilih ct nurhaliza.

    0
    0
  57. zul says:

    ct d best

    0
    0
  58. aip says:

    tetap ct yg tercantik

    0
    0
  59. cokelat says:

    artis paling cantik :
    1. fazura
    2. nora danish
    3. erra fazira
    4. maya karin
    5. nasha aziz
    6. neelofa
    7. izara aishah
    8. lisa surihani
    9. rita rudaini
    10. siti saleha

    0
    0
  60. RYA says:

    VOTE FOR FAZURA!!! :)

    0
    0
  61. Mail lambung says:

    Abam sayang FAZURA sangat2!!!!!!!!!!

    0
    0
  62. saya says:

    iaya… fasha sanda…. artis paling aku nyampah!!!!!

    0
    0
  63. khirna says:

    kalau pertandingan artis paling cantik perangai ada x?? asik2 artis paling cantik..macamla cantik sgt..

    0
    0
  64. abah fazura says:

    yeahhhhhh…. mene jugok anok abah….

    0
    0