Written by AbangNara | December 19th, 2013

Jutaan tahniah diucapkan kepada Ummi Nazeera yang telah berjaya menamatkan pengajiannya di Royal Melbourne Institu of Technology (RMIT). Berita gembira ini telah dikongsi oleh Ummi menerusi akaun Instagramnya. Ini juga adalah kali pertama Ummi berkongsi gambarnya memakai tudung untuk tatapan para peminatnya.

ummi nazeera grad

Kalau sebelum ini hanya tiada kepastian mengenai penghijrahan Ummi Nazeera, dengan perkongsian gambar ini ternyata ia adalah benar. Tahniah diucapkan atas “graduation” dan juga penghijrahan anda. Di dalam salah satu gambar Instagramnya, Ummi Nazeera menulis:-

Alhamdulillah thanks to my parents for having me. Thanks to mama for raising me. Thanks to abang for taking care of me. Thanks to my friends for strengthening me. Most importantly, All praises be to Allah for inspiring me.

ummi nazeera grad

Pasti ahli keluarga, peminat dan mereka yang terlibat di dalam industri hiburan tidak sabar untuk menanti kepulangan Ummi ke Malaysia. Buat masa ini, tidak diketahui apakah perancangan yang telah diatur olehnya. Sama-samalah kita nantikan. Apa pun sekali lagi tahniah diucapkan atas kejayaannya membawa pulang segulung ijazah.

59 responses to Ummi Nazeera Tamat Pengajian Di Royal Melbourne Institute of Technology

  1. Walakk says:

    Congrats ummi nazeera. Cantik bertudung

    0

    0
  2. moroq says:

    aku suka ummi ni. dia ada mutual friends dgn kwn aku kat melben tu. dorg ckp dia mmg hijrah and baik sgt orangnya. Alhamdulillah.

    time dia start belajar dulu kat melbourne memang baik jugak time free-hair. tak belagak or perasan famous pun. Makin suka dengan ummi.

    0

    0
    • zee says:

      betul. pernah jumpa ummi nazeera tahun lepas kat surau,one utama. masa tu jumpa dia pakai shawl and jubah, memang sangat mesra, dia senyum je kat orang lain. tak sombong pun. :)

      0

      0
  3. nabila biela says:

    alhamdullilah jika betol2 bertudung

    0

    0
  4. Anonymous says:

    tahniah..pandainya..! :)

    0

    0
  5. donat says:

    aku suka tengok lakonan dia. tapi lagiiiiii suka bila dia dah bertudung. tahniah ummi. moga ummi istiqamah dan terus cuba menjadi yang terbaik ok. love u lillahitaala sis. :)

    0

    0
  6. zaqyah says:

    barakallah .. :)) semoga ALLAH sentiasa merahmati.. hidyah milik ALLAH..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Ni baru dikatakan artis berwawasan. Tahniah.

    0

    0
    • tau x pe..bukan cm ema kembong tu..level smpai form 2 pon da ckup bangga sbb pndai melukis n brjaya bidang lakonan..konon da ckup hebat..
      Allah tarik nikmat tu nnti baru tau..blagak plak kuar melodi cakap statement cm tu dulu..
      harap jual muka boley laaaa deyyy

      0

      0
  8. sinister says:

    ummi dah grad..
    bila lak diana daniele nak grad?
    ker mmg x kan grad?
    congrats ummi…moga terus success.

    0

    0
    • farid kamil says:

      kau ni ape hal. jgn la compare diana aku dgn ummi

      0

      0
      • diana daniele says:

        x pe la sayang..
        biar la dia compare…
        lgpun mmg betul pun i x kan grad..
        i nak jaga baby dgn jaga u je..
        plus, dulukan i pegi australia sbb nak nyorok je…
        u pun tau kannn…

        0

        0
      • MINA says:

        NTAHNYE DIANA DANIELLE NIE…
        BTOL KE TAK STUDY SANE..KT MSIA BERIA UPDATE INSTG..
        KPD ABG ZUBIR BIPOP…KENAPA TAK DPTKN KEPASTIAN PSL DD N FARID… PLS ABG ZUBIR…BAIK KOREK CITER PSL FK N DD TU,..DPD PSL AERIL N WAWA,TAK BEST

        0

        0
    • leen says:

      hahaha..mmg betul pn..sejak diana tu bersalin, rajin je dia upload gmb xtvt dia kt malaysia ni..propa je smbung belajar..rupanya nk cover perut..

      0

      0
      • diana daniele says:

        awww..u’re so sweet sayang…
        rela pertahankan i time i kena kutuk mcm ni…
        no big deal ok hunny…
        esok2 kita make up new story lagi…
        kita create alasan2 yg cool n bernas bila ramai da tanya y i x grad2…
        they all ni bkn tau pun kita tengah belakon… even in our real life…

        0

        0
  9. Saye says:

    Santek sangat… :) suke…

    0

    0
  10. Nara Malas says:

    Sudah la Nara, asyik tiru laman org je buat story. Baik ko jual nasi lemak je la. Ko ingat pembaca bodo ke? dasar pemalas

    0

    0
  11. baby jai mullen says:

    i x suka la ummi ni, hipokrit. i lebih suka nabila huda, x hipokrit.

    0

    0
    • bunny says:

      yang komen ni entah entah nabila huda sendiri. hahahaha.

      0

      0
      • cimbclicks says:

        taklah..dia juga yg mengaku farid kamil kat atas tu..now dah tukar nama jadi baby jai mullen pulak..esok lusa tukar nama jadi hantu kak limah pulak..biasa ler online nick name..bertukar2..

        0

        0
  12. alahai says:

    alahai nara
    bnyk dah kot gmbr dia pakai tudung dia share
    up to date ye nara

    0

    0
  13. tahniah ummi nazeera..mmg sweet bertudung ;)

    0

    0
  14. mimi says:

    tahniah ummi…sejuk mata memadang

    0

    0
  15. Pondan Nok Nok says:

    Emma Maembong pulak bila nak sambung study? Hehehehehe………

    0

    0
  16. teh panas says:

    kelakar siakk tang diana ng farid kamil tu… mcm2 hal. LOL guling2

    0

    0
  17. adrina says:

    artis teladan.

    ada ilmu, ada bakat, ada rupa.

    0

    0
  18. Mat K says:

    tahniah syg. nanti abg masuk meminang k.

    0

    0
  19. kak lah says:

    klakar siak diana ngan parit punye drama kat atas. hahahaha. congaratulation ummi. sejuk perut mak bapak ummi. udahla talented , pandai , rendah diri dengan Allah. tak takbur. tahu je tutup aurat sebab agame. tak de la Allah dah bagi ujian , masih elok mempertahankan untuk dedahkan aurat. masyaAllah. anyway akak doa ummi berjaye dek doniaa akhirat , ok

    0

    0
  20. husin says:

    Tahniah Che Nin, Husin bangger la dengan Che Nin~ walaupun Husin tau Husin ni xder SPM, tp Husin harap Che Nin terus berjayer untuk kehidupan mendatang~

    0

    0
  21. kopi panas says:

    untung badan… da la anak orang kaya… bersyukur dan rendah diri pulak tu cik adik ni… :) keep it up .

    0

    0
  22. Applelo says:

    Alhamdulillah… Sejuk mata dan hati tengok artis yang betul2 istiqomah dalam berhijrah

    0

    0
  23. Applelo says:

    Alhamdulillah…sejuk mata dan hati tengok artis yang istiqomah dalam berhijrah

    0

    0
  24. kakcik says:

    adik aku kat penah jumpa ummi. dia cakap ummi pakai tudung labuh. Alhamduillilah.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    tahniah

    0

    0
    • Islam is My Religion says:

      Beliau menerima hidayah di bumi Australia. Benar beliau bertudung labuh. Kalau pergi shopping mall di Melbourne, beliau akan solat tepat waktunya di tempat yang bersih.Bukan untuk riak, sebaliknya itulah kewajipan setiap umat Islam. Maklumat ilmu keagamaan daripada mufti dan ustaz di Melbourne Madinah Mosque, sering diupload untuk tetamu facebook beliau.
      Alhamdulillah kepada Allah Azzawajalla.

      0

      0
    • ??? ?? says:

      (To: All Internet users) : Do not deny Islam’s teaching. Take a closer look to Muslims’ teachings, you will learn that Muslim is the most logic religion.

      A surprising number of women are converting to Islam Especially America and Europe, women represent more than 70% are convert to Islam. The question is what the reasons are for the modern American and Europe women are convert to Islam, there are personal reasons link to women themselves who are not satisfied to the religion that they had been raised in. So, they started to read religions until they found Islam, and they felt drawn to Islam because of what they describe it is logic, especially with regards to its philosophy toward women. Many of them express their attraction to women’s right provided by Islam, after they correct the negative stereotypes which they previously had, and which often associate Muslim women which the pression violence and submission to men. For more information, check out this video on YouTube: The Truth About Women – must watch (Islamic Channel – TheMercifulServant)

      Non-Muslim women have high chance to convert Islam, except those who are truth-deniers, and those who are desire-feeders. Why? As I said, Islam is true religion, if you don’t accept the term Allah SWT, Jesus a.s, Muhammad s.a.w, then how about logic? You can never deny it, seriously cannot. As if there are noble judge here, what he want to say? “It is true Islam is the true religion.” Why? See how women express themselves, wearing hijab, it shows the huge difference compare to every other religion. Do you know who is Nimrood the tyrant? He ordered women in his nation to wear mini-skirt, he says “If you don’t wear mini skirt is HARRAMM”, he allow his nation drink wine. What happened to him?check out youtube: When they challeged Allah

      Why did I mention Nimrood? Those people who loves to follow their false desire (i.e. sexual desire) are the same as Nimrood, even consider the same as FIRAUN, no one can deny this religion, NO ONE!

      Those non-Muslims, who says Muslims is blind religion, check your words carefully, you are the people who blinded themselves. And those Muslim women who deny wearing hijab and create the term “modern-woman Muslim”, or “non-modern-women Muslim”, woe to you, you will definitely go to hell on The Day of Gathering, except those who repented, and followed to the right path.
      Cogratulations To Ummi Nazeera, ROYAL MERBOURNE INSTITUTE OF TECHNOLOGY, AUSTRALIA.

      0

      0
      • karah says:

        Superb statement of the truth religion. Congratulation to Ummi Nazeera. May Allah bless you.

        0

        0
        • hmm says:

          Ya, kerana seperti Almarhum Syekh Muhammad Abduh, aku juga melihat Islam itu ada di barat, walaupun muslim bertaburan di timur dan negeri arab..

          0

          0
  26. layann aje la.. says:

    mesti WAWA zainal risau sbb madu die dh abis study n akn blk malaysia x lame lg.. weehoooo

    0

    0
  27. Liop peoni says:

    Citer punye citer tapi nara x update dia grad jurusan ape??? Honours ke???Valedictorian ke???

    0

    0
  28. Kitty says:

    Tahniah Che Nin!

    0

    0
  29. […] Ummi Nazeera Tamat Pengajian Di Royal Melbourne Institute of Technology (52) […]

    0

    0
  30. […] Ummi Nazeera Tamat Pengajian Di Royal Melbourne Institute of Technology (54) […]

    0

    0
  31. He’s a man, he’s a huckster, he’s all of those things.

    Using some of tthe rainwater for constructive use means less potential floood water pouring down the drains or onto land.
    What’s your favorite fall event in and around Farmington.

    0

    0
  32. This blog was… how do you say it? Relevant!!

    Finally I’ve found something that helped me. Kudos!

    0

    0
  33. […] anda sudah hampir 6 bulan Ummi Nazeera tamat belajar di Australia dan pulang ke Malaysia? Namun sehingga ke hari ini, tiada satu pun penampilan Ummi Nazeera di dalam […]

    0

    0
  34. […] anda sudah hampir 6 bulan Ummi Nazeera tamat belajar di Australia dan pulang ke Malaysia? Namun sehingga ke hari ini, tiada satu pun penampilan Ummi Nazeera di dalam […]

    0

    0